Találatok a következő kifejezésre: Még egy a (31037 db)

Ha már 3-4 másodpercig megül egyedül a babám, akkor egyre tovább tud majd?

Legjobb válasz: Persze. Büfiztetés, szoptatás/etetés után érdemes próbálgatni az öledben (nem tudom mennyi idõs), egyre ügyesebb lesz.

Persze. Büfiztetés, szoptatás/etetés után érdemes próbálgatni az öledben (nem tudom mennyi idõs), egyre ügyesebb lesz.
amíg nem ül fel magától nem szabad ültetni. ha már fel tud ülni, nagyon sokat fog gyakorolni és napról napra tovább fogja majd bírni :)
Úgy ahogy az utolsó írja, direktbe ne ültesd!Majd amikor õ magától felül!
Nekünk például a doki azt mondta, ha húzza fel magát akkor "húzzuk" ülésbe néha egy kicsit. szerintem ezt mindenki érzi, hogy mi a jó a picijének:,

Az önálló felállástól kezdve mennyi idővel indult meg egyedül a babátok?

Minden esetben mászott el?tte?

Legjobb válasz: Az én lányom 10 hónaposan állt fel, elõtte csak kúszott. teljes 2 hetet végig aggódtam, hogy még nem mászik és ekkor elkezdett mászni. Ez annyira megtetszett neki, hogy 15 hós koráig így közlekedett és ekkor kezdett el járni. Hagytam magától fejlõdni, bár már én is gondoltam gyógytornára, de végül magától rájött.

Az én lányom 10 hónaposan állt fel, elõtte csak kúszott. teljes 2 hetet végig aggódtam, hogy még nem mászik és ekkor elkezdett mászni. Ez annyira megtetszett neki, hogy 15 hós koráig így közlekedett és ekkor kezdett el járni. Hagytam magától fejlõdni, bár már én is gondoltam gyógytornára, de végül magától rájött.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, a fiam is 10 hós, most állt fel, és elõtte 2.5 hónapot kúszott már. egyébként folyamatosan négykézlábazik, gondolom azért nem olyan nagy a 'baj' a mászással kapcsolatban. Megnyugtatott a válaszod!
Az én babám 7, 5 hónaposan állt fel, és 10 hónaposan indult el egyedül. Kb. 5 hónapos korától kúszott, és az önálló elindulás elõtt kb. 1 hónapot mászott.


Szülnétek még egyet a helyemben?

Szülnétek még egy gyermeket abba acsaládba, ahol mindenki nagyon önző? Úgy érzem, hogy itt mindenki csak azzal van elfoglalva, hogy neki jó legyen. És persze ezáltal én is. Nonstop én vagyok a 19 hós gyerekünkkel, mert a férjem egyfolytában dolgozik. Ésszel tudom, hogy értünk, miattunk, de a lelkemben nagyon szeretném, ha jutna ideje ránk is. Egyedül vagyok. Igazán nem mondhatom ezeket a dolgokat el senkinek, mert nem akarok panszkodni. Egyszerűen az gyötör, hogy ebbe a családba kell még születnie még egy gyereknek? Vagy próbáljam szépen nevelni az egyet, aki megadatott? Amikor beszélgetünk a férjemmel, akkor mindig veszekedésbe torkollik. Valamelyikünk megsértődik és ennyi. Volt egy fél idős terhes vetélésem, azóta nem is szexeltünk..de még azt sem bírom, ha puszilgat vagy simogat..Ellököm. Mindig kérdezi, hogy mi a baj, mert látja rajtam, de a válaszig nem jutunk el, mert ő kiakad valamin, amit mondok...Ma pl. azon, hogy én nem kérdezem meg tőle sose, hogy van? és igaza is van...de ugye a kérdés most úgy szolt, hogy énvelem mi van...de erre nem derült fény, hiszen az a fontos, hogy ő dolgozik, ő fáradt, ő megy kikapcsolodni, ő megkérdezi,,,én nem... Van értelme ebbe a ccsaládba, ebbe a házasságba szülni?? Vagy én vagyok a hülye?

Legjobb válasz: Hát, ebbõl, elõbb-utóbb, válás lesz..ha így folytatódik. Ha bírod majd egyedül két gyerekkel, önállóan is, képes vagy nem csak egyet de kettõt is nevelni, akkor. Csak ha ellököd, amikor közeledik, akkor a fizikai rész is sarkalatos pont.

Hát, ebbõl, elõbb-utóbb, válás lesz..ha így folytatódik. Ha bírod majd egyedül két gyerekkel, önállóan is, képes vagy nem csak egyet de kettõt is nevelni, akkor. Csak ha ellököd, amikor közeledik, akkor a fizikai rész is sarkalatos pont.
Ha nincs is köztetek szex, akkor felesleges azon agyalnod, hogy érdemes-e szülnöd vagy sem. Mivel most úgy tûnik párkapcsolati-válságban vagytok, ezért elsõdlegesen helyre kell tenni a kapcsolatotokat, aztán ha ez megvan, másképp fogod látni a gyermekvállalást. Már ha sikerül helyrehozni mindent. Ehhez viszont ketten kelletek, és mellõzni kell az önzõséget. Nem hiszem, hogy hülye vagy, csak kicsit depressziós. S ezen az segítene, ha ki tudnál kapcsolódni, ha kilátnál saját magadon, és megpróbálnád értékelni azt ami van. Tudom nehéz, de lépj át a nehézségeken, és keresd meg azt az életedben, amit jónak érzel. Erre koncentrálj, ne pedig egy második még csak meg sem fogant babára. Arra még ráérsz.
Semmi értelme....
Szerintem halasszátok el pár évvel. Szerintem te vagy az akinek jót tenne ha visszamenne dolgozni. Ez nem önzõség, te sem mész be helyette egyik nap dolgozni. Persze segíthetne de azért mégsem önzõség ez.
minden gyerekkel otthon levõ nõ gyakorlatilag egyedülálló. ilyen a világunk. De nem normális, ohgy nem kérdezed meg tõle jól van-e? Rendben, hogy te magányos vagy és rosszul vagy.. meg a vetélést is fel kell dolgoznod. De eszedbe jutott-e már, ohgy neki is ugyanez a baja, egyedül van társbélebben veled és egy gyerekkel?
Ilyen esetben eszembe sem jutna egy második baba gondolata. Mérlegelném, hogy én mit akarok, megkérdezném a páromat õ mit akar a kapcsolatunkat illetõen. Ha nincs közös döntés, akkor halott ügy. Ha meg tudjuk beszélni, akkor pedig újraépíteném a kapcsolatunkat, mielõtt egy új baba szóba kerülne. Fontos, hogy megértsétek egymást. Mindkettõtöknek nehéz lehet, ezért az önzõségbõl néha fel-fel kell pillantani!
Ilyen helyzetben nekem sem a következõ gyermeken járna az eszem.Mindenki egyetért vele, hogy most a házasságotokat kell rendbetenni.Más is volt már párkapcsolati válságban, hát ez most nagyon az, csak mi így kívülrõl nem tudhatjuk, még a leírtak ellenére sem, hogy milyen nagy a baj. Lehet, hogy csak eltúlzod egy kicsit, de lehet, hogy komoly baj van. Elõször is próbálj meg kikapcsolódni, kimozdulni, kitörni a hétköznapokból. Én is most gyesen vagyok, s beszéltük a férjemmel, hogy megõrülök a 4 fal között, állandóan mehetnékem van, sokszor vagyok depis csak úgy indok nélkül, hosszú volt ez a tél is. Õ meg egész nap dolgozik, emberek közt van, kimozdul, örül ha hazaér fáradtan, akkor már neki nincs kedve menni sehova, érthetõ. Tudom, hogy amikor hazaér, nem akkor kell "piszkálni" az én kis dolgaimmal, ismerem már annyira, hogy tudjam, mikor érdemes vele komoly dolgokról beszélni, és mikor kell békénhagyni stb. A te férjedet te ismered, figyelj oda rá, az apróbb jelekre, hátha nem vettél észre eddig valamit, amin elindulhatsz, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz. Apró pici lépésekre gondolok, hogy meginduljon a kommunikáció köztetek. Írtad, hogy volt egy vetélésed, hát nagyon sajnálom! Lehet, hogy egyikõtök sem tudta még feldolgozni ezt a traumát, ezért jönnek elõ ezek a problémák, ezért lököd el a férjedet magadtól, tudat alatt rá haragszol, õ meg érzi ezt, ezért nem kérdez, nem beszél, mert tudja, hogy a beszélgetésbõl veszekedés lesz, hát inkább hallgat. A férfiak nagy része amúgy is nehezen beszél az érzelmekrõl, lelki dolgokról. Én a helyedben elõször kimozdulnék, kikapcsolódnék, változtatnék a mindennapok taposómalmán, utána más szemmel néznék a férjemre is, ha visszataláltok egymáshoz, akkor lehet a következõ gyermeken gondolkodni!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Az utolsó fõleg sokat segít. Igen, amikor az ember be van zárva:) , akkor önzõvé válik, s elvárja, hogy ha hazaér a férje, akkor igenis rá figyelje...pedig igazad van, jobban kellene figyelnem rá, s akkor õ is jobban tudna rám figyelni. Tegnap este már meg is tettem az elsõ lépst, s egy jót beszélgettünk...másképp is telt a mai nap:) Nagyon köszönöm mégegyszer, hogy válaszoltatok!

Többgyermekes anyukák, hogyan oldjátok meg egyedül a következőket?

Azokra gondolok, akiknek a párjuk nem segít be és semmilyen más segítségük nincs. Pl. hazajön a férfi munkából, alszik, vagy messzebb dolgozik, stb. Messze lakik a nagymama, nincs közelben családtag, stb.

Legjobb válasz: A fürdés, fõzés, takarítás szemöldök szedés az gond nélkül megy. Még a gyerkõcök játszanak, az adott helységben, addig megoldom. Kozmetikushoz nem járok. Még a ruha vásárlás is megy egyedül. A fodrászhoz már kell az apuka segítsége. Azt nem merem egyedül bevállalni.

A fürdés, fõzés, takarítás szemöldök szedés az gond nélkül megy. Még a gyerkõcök játszanak, az adott helységben, addig megoldom. Kozmetikushoz nem járok. Még a ruha vásárlás is megy egyedül. A fodrászhoz már kell az apuka segítsége. Azt nem merem egyedül bevállalni.
fodrász-kozmetikushoz úgy ha apa vigyáz rájuk, ha beteg vagyok sosem fekszem (pedig szeretnék)ugyanúgy ellátom õket talpon vagyok mint máskor.Vásárláskor ott vannak velem, fürdés nyitott ajtóval hogy mindent halljak és betudjanak jönni ha akarnak vmit,
Fürdés, fõzés, szemöldökszedés nem probléma. Még a ruhavásárlás sem, mondjuk ezer éve nem próbáltam ruhát, de tudom a méretem :) Bevásárlás naponta van, mert csak kosárral tudok menni (babakocsis a legkisebb még) és abba alig fér valami. De mondjuk többet nem is tudnék egyszerre hazacipelni a 3 gyerekkel. Fodrász az egyetlen, ahova nem tudok menni a gyerekekkel. Hosszú hajam van, nem kell sûrûn vágni szerencsére.
Fürdés 2 perc, addig elvannak remélhetõen. (3, 5 éves, 16hós) fõzés altatás alatt vagy délutánra fél óra alatt megvan a vacsi. Szemöldökszedés: altatás alatt fodrász: félévente egyszer, akkor apa is eljön velünk és a legközelebbi játszótérre bemennek addig vagy plázába. Kozmetikus: soha nem voltam. Beteg szerencsére nem szoktam lenni annyira, hogy a gyerekeimet ne tudjam ellátni. Bevásárolni párom megy hajnalban vagy éjszakai teszkóba-én csak alapvetõ dolgokat veszek meg a gyerekekkel. Ruhavásárlás: gyerekekkel be a városba. Mivel soha senki nem vigyázott a gyerekeimre, így én ezeket így szoktam meg.

Szóval senkire sem számíthatok? Hogy oldjam meg egyedül a problémáimat?

Azt tapasztaltam itt-ott a neten, a kommentekben, fórumokban, hogy ha az embernek lelki gondjai vannak, amiket nem tud önmaga helyrehozni, akkor egyik pszichológus sem tud segíteni. Sem az ingyenes, sem a pénzes. Mert nem is akarnak. Rengeteg ember kommentjét olvastam, hogy hiába fordult segítségért, csak megkérdezik t?le hogy van, aztán jöjjön vissza 2-3 hét múlva. Ez nem éri meg.

Legjobb válasz: És attól most jobb, hogy áldozatnak tartod magad?

És attól most jobb, hogy áldozatnak tartod magad?
"Azt olvastam, hogy az a pszichológus jó, akitõl ha kijön az ember, még másnap is úgy érzi, hogy történt valami és cselekvésre késztették. Velem mindig az történt, hogy amikor kijöttem úgy éreztem nem történt semmi, sõt, sokkal rosszabbul éreztem magam." Ha sokkal rosszabbul érezdted magad, az azt jelenti történt valami. A gyógyulás folyamata többnyire fájdalmas, akár a sebtisztítás. Ezek szerint biztos hatott rád a pszichológus, és a probléma bolygatásának (=rossz érzésnek) kellett volna, hogy cselekvésre késztetõ hatása legyen. Amúgy átérzem a problémádat, hogy úgy érzed senkire nem lehet számítani. Viszont erre úgy sem az a megoldás, hogy a pszichológusban keresed a megmentõdet, aki majd kihúz a bajból, neked meg csak kényelmesen meg kell várni, míg minden jóra fordul. Neki arra kell rávezetnie, hogy megtanulj egyedül, önerõbõl talpra állni. (Nem is fogja megmondani, hogy "merre menjél", ahogy azt vártad.) Szerintem ez az érzés sokszor hajaz arra, hogy õ nem áll teljes vállszéleséggel melletted.
Én is jártam pszichológushoz, akivel sok mindent meg tudtam beszélni és el tudtam fogadtatni magammal. De végsõ soron én cselekszem, nekem kellett megtennem minden lépést. Ha sok problémád van, akkor próbáld meg valakivel ezt kibeszélni magadból, illetve rangsorold ezeket. Ha megvan a rangsor, akkor szépen lassan meg tudod oldani. Varázsütésre semmi nem megy és ezerfelé sem tudsz szétszakadni, ezért szépen lassan, de biztosan egyesével.

A párom nem fog velünk otthon maradni a szülés után. Hogy bírkózzak meg egyedűl a gyerekkel és a háztartással?

Legjobb válasz: az elsõ két hétben én rendeltem a kaját egy házias kifõzdébõl,az én férjem sem volt itthon.utána meg beállt szépen a rendszer,és mindent meg tudtam csinálni.az elsõ idõkben még sokat alszanak,késõbb szerintem nehezebb lesz,mikor csak kétszer alszik 1-1 órát

az elsõ két hétben én rendeltem a kaját egy házias kifõzdébõl, az én férjem sem volt itthon.utána meg beállt szépen a rendszer, és mindent meg tudtam csinálni.az elsõ idõkben még sokat alszanak, késõbb szerintem nehezebb lesz, mikor csak kétszer alszik 1-1 órát
más is megoldja, neked is menni fog.
Jó érzés kiosztani? Telve vagy empátiával. Majd belejössz. Az fontos szerintem, hogy apa hogyan áll ehhez a kérdéshez, megértõ-e, mert a gyerek az elsõ és hogy pihenj, amennyit tudsz. Ha a rendelés nem megoldható, fõzz elõre és fagyaszd le.
Testvér, sógor, sógornõ, barátnõ?
Mármint 5 nap apaszabin?
Elõször csak a gyerekkel birkózz meg. A házimunka megvár, ebédet tudsz rendelni olcsón. Férjed majd segít reggel meg este, heti néhány alkalommal éjjel is tud kelni a picihez. Miért nem tud otthon maradni? Az apaságit kötelezõ kiadni.
Úgy, mint bárki más. Ha lejárna az 5 nap apaszabadság, akkor hogy oldanád meg? Nem értem, akkor minek szülsz? Ez csak hiszti! Van aki egy újszülöttel és 1, 5-2 éves gyerekkel van egyedül otthon, szerinted az hogy oldja meg? Jézusom.
Miért kéne neki otthon maradni? Ha nem boldogulsz, szólj anyudnak/anyósnak stb, amúgy meló után, ha hazaér, akkor segít majd!
De nem is kell rögtön leszólni valakit, mert nem mártírkodik hanem segítséget mer igénybe venni.
A kérdező hozzászólása: Nekünk nincs felesleges pénzünk arra, hogy kaját rendeljünk. A párom a hét minden napján dolgozik és mikor hazajön örûl, hogy él nemhogy takarítson stb. Az egy hetes gyereket meg nem lehet kivinni az utcára.
még annyit, hogy ha minden kötél szakad (nem ez az ideális megoldás), akkor nem tudsz az elsõ 2 hétre szüleidhez költözni? akkor nem lenne házimunka, meg lenne oldva a bevásárlás, megerõsödhetsz picit, gyógyulgatnak a sebeid és aztán a baba is lesz akkora, hogy már nyugodtan kiviheted
Én bevallom, hogy nekem már nagyobb volt a gyerek, amikor kaját rendeltem. olyan 1 éves kora körül volt egy-két olyan hónap. egyszerûen nem tudtam a szememet levenni róla, mert vakmerõ volt, nulla veszélyérzettel. ez azóta sem változott:) de aztán ebbe is belejöttem, csak meg kellett tanulnom átszervezni dolgokat. amíg nem megy máshogy, addig használj ki minden lehetõséget, ne izgasson a háztartás, stb... majd kialakul minden
Elsõ gyerek után én is egyedül voltam, császár után, de simán ment minden. Persze nem volt a laká tip-tpo, de volt mit enni és nem evett meg a kosz. Másidik csásázr után 2 baba érkezett még hozzánk, na ekkor is csak 3 napot volt itthon a férjem , de ez is ment pedig hasfájósak volt és ott volt az akkor még alíg 2 éves nagy lányom. Tényleg minden csak hozzáállás kérdése, ne azon törd a fejed, hogy li lesz, hanem azon hogy megfogsz tudni oldani mindent!
Én negatív saját tapasztalat miatt mondtam, hogy jobb az elejétõl mazochistának lenni. Depi+kaja rendelés, majdnem újra kellett tanulnom a konyhám vezetését, és csak rontott a depimen, hogy egy rhdt krumplifõzeléket se tudok elkészíteni... A második kicsi ahogy megszületett rendelgetés és a többi nélkül csináltam-csinálom tökegyedül(7/5nap) és jobban megy mint régen, ennek 2éve lesz lassan.
Igen, könnyû hozzászokni. Na és? Én is a 8. hétig rendeltem, mert így volt kényelmes.
Már írtam, csak észrevétel, hogy egy-két hétre megoldás a kaja rendelés, de könnyû hozzászokni! Amúgy elõször azt hittem téged is elhagyott a párod!
Nagyon sokan vannak ilyen helyzetben, szerencsére meg lehet mindent oldani egy párnapos csecsemõvel is. Én is azt tudom javasolni, amit az utolsó. Fõzz minél többet elõre, fagyaszd le. Ha ketten vagytok csak, és a párod az elsõ hetekben sem tud elmenni vásárolni, fagyassz le kenyeret/péksütit is. (ha van kenyérsütõd, ez is egyszerûbb) Tejet, tejterméket be lehet tárazni 10-14 nappal elõre, hiszen a szavatossági idejük elég hosszú. Készíts elõre 2-3 adag pörköltöt, brassóihoz, milánói makarónihoz a húsos részt elõre, máris megvan a heti menüd 20 percbõl. Amíg a tészta/krumpli elkészül mellé, bármilyen egyszerû zöldséglevest elkészíthetsz. Lencselevest, húslevest, babgulyást szintén tudsz elõre fagyasztani. A többi napra javaslom a tésztaféléket (derelye, gombóc, vagy sima túrós, mákos tészta). Kész. A háztartás többi részét (mosogatás, mosás, vasalás, stb. mind-mind meg tudod tenni, amíg alszik. Ha elmúlt 2-3 hetes, indulhatsz vele babakocsival, a séta mindkettõtöknek jót tesz. Olyan helyet válassz, ahová kényelmesen bemehetsz a babakocsival. A nagybevásárlást oszd el, pl. nem kell ugyanazon a napon a zöldségeket és a mosószert, öblítõt megvenni, mert nem fog férni. Hidd el, minden megoldható még újszülöttel is! Bízz magadban, és készülj elõre!
Elsõ idõben simán jut idõ mindenre, mert nagyon sokat alszik a baba. Nem tudom mennyi idõ van még hátra szülésig, de ha tudsz akkor fõzzél meg most több ennivalót és a mélyhûtõbe rakd be és akkor csak ki kell majd venni. Párod kérd meg, hogy munka után ugorjon be vásárolni, és akkor neked nem kell lemenned. Vagy ha Õ hazaér akkor Te is le tudsz menni, amíg Õ vigyáz a picire. Ne izgulj, nem lesz nehéz nagyon hamar bele lehet jönni.
Ha nincs pénzetek, minek a gyerek? Teljesen komolyan kérdezem, jó volna, ha válaszolnál. Hogy merted bevállalni? Most meg itt sírsz? Tág családi szitu: anyuka kisgyerekkel otthon, 2 nagyobb gyerek (6, 8 évesek, rohangálnak egész nap, még nem elég nagyok, hogy állandóan egyedül lehessenek), háztartás, anya családja messze lakik, anyós él, de fekvõbeteg, ápolni kell, férj éjszakai mûszakos, nappal alszik, udvar, kutya, macska, tehenek, tyúkok, kert, virágok. MEGOLDOTTA. És nem panaszkodott, hisztizett, nem is lett valami kiégett, fáradt valaki. Igazi hõsnõ, mi? Hozzád képest..
Ez az oldal arra is van, hogy valaki névtelenül panaszkodjon. Csak akkor ezt kell írni, nem azt, hogy megoldást keresel. Gondolom nem 2 hete dolgozik így a párod és nem 2 hete ennyi a fizetése, tudtátok neked mennyi lesz a gyed/gyes. Ha így vállaltatok gyereket, egészségetekre, oldjátok meg. Most elõször vetõdik fel bennem a kérdés: minek vállaltatok gyereket? Azért pár hétig ételt rendelni nem anyagi csõd. Ha meg a párod ennyit dolgozik, mikor lesz a gyerekkel?
Az az igazság, hogy csomó megoldást kaptál, de nem AKAROD megoldani.. Lesznek ennél sokkal nehezebb helyzetek a gyerekkel...
Nálunk márciusban jön a baba.A férjem itthon lesz velünk 5 napig, de utána majd nekem kel vinni a nagyot az oviba, nem tudom, hogy fog menni, hogy fogom megoldani, de más is megoldotta én is megfogom! Sok sikert!
Ha ennyire megoldhatatlan -szerinted-a helyzet, akkor minek vállaltatok gyereket?
Szerintem is kizártál minden megoldást, pedig jó sok ötletet kaptál itt. A helyzet az, hogy meg KELL oldani, tehát választhatsz, hogy rendelsz dolgokat, elõre fõzöl, vásárolsz, vagy elviszed magaddal a babát. Sokkal több opció nincs az esetedben. Egyébként a kajarendelés nem olyan drága mint sokan gondolják. (Kajafutártól legalábbis.) Fõleg ha hozzászámolod, hogy nem fogyasztasz gázt/áramot a fõzéssel, nem mész el vásárolni annyit stb. Én sokszor rendelek így a terhesség alatt is, mert nincs túl sok energiám és olyan jól esik, hogy jön magától a kaja és komolyan mondom, hogy nem drágább, mintha vásárolnák és fõznék. (Két személyre persze, úgy hogy naponta fõzök egy napi kaját, ha én fõzök, és hideg kaját szinte sose eszünk, nagyobb családnál persze ez nem megérõs.)
Valahol màr vàlaszoltam neked.6 hòs a lànyom.februàri ès pont 8 napos volt mikor eloszor mentünk tanàcsadàsra. Èn nem hurrogtalak de mègis mit szeretnèl hallani, mert mindenre az a vàlaszod, hogyan nem lehet.... Kendõ a megoldàs a sarki kisboltban semmi baja nem lesz
41es vagyok. azt elfelejtettem írni, hogy mikor hazaértünk, elkezdtem szoktatni a levegõhöz, 2 hetesen meg kivittem sétálni. a karácsonyi nagybevásárlást már a babámmal kettesben csináltuk, sõt a nagy sütés-fõzést is, mert a család persze karácsonykor enni jött... szóval meg lehet oldani, de nagyon jó ha terhesen felkészülsz, nekem nagy segítség volt, hogy bármikor kivehettem a mélyhûtõbõl kaját :)
Igen, kint fogok rohangalni pár napos gyerekkel. Persze egyszerûbb lenne otthon maradni, de a nagyobb nem maradhat estére az oviban, a kutyának is ki kell menni... Nem mindenki olyan szerencsés, hogy sorban áll a segítség.
Nagylevõ, nyugi. Megoldod, ügyes leszel. Mindenbe bele kell edzõdni. Ez is olyan mint a biciklizés. Gyakorlod:) Van egy apró észrevételem, ezek a rendelések és apróságai: ha rászoksz sokkal nehezebb lesz elszakadni tõle.
A kérdező hozzászólása: Nekem boltba is mennem kell majd. A páromnak nincs bejelentett munkahelye ezért nem tud szabit kivenni.
Akkor mész reggel vagy este, vagy párod vásárol hazafelé. Komolyan minek kellett neked gyerek, ha ilyen szarokon problémázol?
Na, az utolsó hozzászólásod alapján mostmár én is azt gondolom, hogy ez csak hiszti. Képzelem mit kaphat tõled a párod, hogy nem marad otthon.... Boltba is kell menned? Igen és a baba egész nap a melleden fog lógni az elején, sírással fogja jeleni, ha valamit szeretne és nagyon fáradt leszel. De MEG LEHET OLDANI. Nem azon kellene múlnia ennek, hogy a párod otthon marad-e vagy nem. Amúgy meg be lehet vásárolni elõre is, nem kell tejfölért naponta lemenni. Eltervezed elõre, hogy mit esztek és úgy bevásároltok. És igen, rendelni is lehet kaját. A takarítás meg kit érdekel az elején?!?!
Hüvelyi szülésem volt, alig vártam, hogy hazaérjünk. Otthon elsõ dolgom az volt, hogy a páromra hagytam a lányunk, én meg lementem a kutyával sétálni. Még aznap fõztem is. Egy újszülött a nap nagy részében csak alszik, az elsõ hónapokban én kifejezetten unatkoztam otthon, pedig az én férjem is dolgozott, nagyszülõk sem segítettek. Ne gondold, hogy a szülés után hetekig az ágyat fogod nyomni. Persze ne erõltesd meg magad, de fõzni, takarítani simán fogsz tudni amint hazamentek a gyerek mellett is. Nõk százezrei oldják meg egyedül a teendõket a baba mellett, neked is menni fog.
Más is megy boltba. Amúgy igen, vásároljon be a párod, ha ennyire nem vagy önálló, egy életet hogy akarsz nevelni.
Bolt: vagy a párod bemegy hazafelé, vagy te reggel vagy este, amikor õ még/már otthon van. Vagy fizetsz valakinek 500 ft-ot alkalmanként (szomszéd, ismerõs nagyobb gyereke pl). Az elsõ 6-8 hétben neked nem nagyon kéne sokat cipekedned. Ebédet rendeljetek, ahogy már írták elõttem. Házimunkából a párod is vegye ki a részét, aztán fokozatosan átveszed a dolgokat.
Más is megoldja, valahogy majd csak te is megbirkózol vele.
A babát magadra is tudod kötni. Én is paráztam, nagyon is. Rettegtem az éjszakáktól, hogy mi lesz, ha nem tudom visszaaltatni, de végül azért sikerült. Alig bírtam rávenni magam, hogy levigyem a kocsiban. Utólag meg nem értettem, hogy mitõl tartottam ennyire. :) Csak belekezdeni nehéz. Utána menni fog, ne aggódj.
Ne aggódj eleinte csak esznek alszanak.Egy alvás alatt kitakaritasz, megfõzöl.Gondolom nem akkor akarod az eves nagytakaritast csinalni a rendrakas meg nekem legalabb is max fel ora.A mosas megy magatol.Esetleg pár napra rendelhettek menüt valahonnan szerintem nem dragabb mint fõzni, vagy legalább is nem sokkal. Abban viszont igazuk van az elõzõknek hogy ha letelik az öt nap amugy is magad maradtal volna a kicsivel.A bevasarlast csinalja meg apa vagy te este akár több napra elore igy nem gaz.Sõt akár még szülés elõtt készülhetsz egy picit megveheted ami olyan, hús, liszt, olaj, cukor, ...hagy legyen otthon, meg fagyaszthatsz is le kész ételeket pl lecsó, töltött káposzta, pörkölt...
Én így utólag azt mondom, most a nehezebb, nem mikor újszülött volt a kislányom. Egész nap egyedül vagyok én is, mint sokan mások, segítség nincs. De mikor újszülött volt a kislányom, nagyon sokat aludt. akkor meg tudtam fõzni, mosogatni, mosni, teregetni, boltba mentünk. Most kihívás inkább, ha választhattam volna, hogy a szülés után vagy most ( 1 éves ) maradhatna itthon Apa, tuti a mostanit választanám. Kitartást, sikerülni fog, a lakásnak meg ilyenkor nem kell csillognia. Feküdj le aludni, mikor a pici is alszik, ételt meg fõzz elõre és fagyassz le, ha nem szeretnél akkor fõzni.
KEndõvel magadra kötheted és mehettek ahová csak akarsz. Boltba is. Vásárolj nagyobb mennyiségben hideg ételt, és egyetek szendvicset, míg bele nem jössz a baba ellátásába. Aztán majd belefér a fõzés is. Fokozatosan kialakul a napirended újra. Egy baba felelõsség, de nem akkora tragédia, hogy ne lehetne megoldani vele ugyanúgy az életet!
Mekkora bunkó emberek vannak, mindig megdöbbenek! Miért kellett így nekiesni szerencsétlennek? Mindenki be van tojva az elején elsõ babánál, hogy hogyan fog dolgokat megoldani, ezért nem kellene életképtelennek és hasonlóknak nevezni a Kérdezõt. Segítséget, tanácsot kért, ti meg undorító módon bántatok vele. Szégyellhetnétek magatokat! Nyugi Kérdezõ! Menni fog minden, majd belejössz. Ezekkel ne foglalkozz, van, aki itt éli ki a rosszkedvét.
Megoldod nyugi. Èn mindig magamra kötöttem.Jòkat aludt amìg boltoztunk, csàszàrral szültem hazamentünk de harmadnap màr boltba mentünk.utàna a kutya is velünk sétàlt. Most nehezebb 6 hòs mâszik, felàll jàròkàt nem bìrja. ès csak 2-szer 30 percet alszik. àllandòan a nyomomba van, ès folyton figyelnem kell rà de megoldom mert muszâly.Te is megtudod mint mindenki màs is.....
Boltból is tudsz házhoz rendelni.igaz, plusz pénz vagy nagy tételben kell vasarolnod.de inkább javaslom, hogy menj le boltba. Jól fog esni annyi kimozdulas. De ha nincs ítéletidõ, nyugodtan viheted pár nap múlva a picit is. A többgyerekes is viszik pár naposan, mert máshogy nem tudják megoldani
Ez a sok "kiosztós" okoska tényleg a pár napos gyerekével szaladgált a boltba??? Azért ezt nehezen tudom elhinni, ugyanis fokozatosan kell a kinti sétához, emberekhez szoktatni. Ezért tényleg az apukákra (vagy bárki mozdíthatóra) szokás bízni a vásárlást vagy a babát egy picit. Amúgy meg lehet igencsak kimerítõ egy újszülöttel az elsõ idõszak, fõleg, ha ez ember akkor lát elõször gyereket közelrõl, és nincs senki, aki segítsen. Én is pont így voltam. 3 hétig tartott, mire kiderült, hogy szegény azért üvölt éjjel-nappal, mert éhes, hiába lógott rajtam 0-24. Ennyit tudott segíteni a védõnõ meg a gyerekorvos is. Na nem riogatni akarlak, de szerintem azért nem alaptalan az aggodalom. Most már a 3.-at várom, lesz egy 3 évesem meg egy másfél évesem mellé, így sem lesz egyszerû, de majd csak megoldom vhogy. Neked is menni fog, csak szervezd meg ügyesen!
Hat en ugy maradtam egyedül szules utan, hogy apuka par honappal elotte eltûnt, mint szürke szamár a ködben.... Meg lehet oldani, csak akarni kell. Babakocsiba be a gyereket es irány a bolt. Etetes utan fõzés, takarítás.
Kaját rendelj készen (Teletál és társai), bevásárlást házhoz szállítással (Tesco és társai), takarítást meg pároddal megosztva. Ha nem megy a boltba menés neked rengeteg féleképp meg lehet oldani, manapság mindent lehet netrõl rendelni és elhozzák az ajtóig kb. annyi pénzért, mintha elautóztál volna érte.
A kérdező hozzászólása: Anyósom meghalt, anyám meg nem segít. Páromnak pedig muszáj mennie dolgozni. Nem tudom hogy oldom meg a fõzést és a gyerek körüli teendõket egyedül.

5 percre sem marad meg egyedül a két hónapos kisfiam. Mit tegyek?

Nagyon szeretek vele foglalkozni, de közben le kell fejnem a tejet, rendbe kell tennem a házat, mosnom, vasalnom, f?znöm kell stb. Eddig úgy el voltam vele, hogy még nagyon kicsi, nem tud fogni, nem tud játszani, és nem találja fel magát egyedül, így egész nap mellette ültem. De mivel már egyre kevesebbet alszik napközben, így valamikor meg kell csinálnom az egyéb teend?imet, meg attól is félek, hogy ez kés?bb csak rosszabb lesz.

Legjobb válasz: Csörgõs állvány. Nekünk nagyon bejött. Ügyesen megtanult emiatt fogni is, így elég hamar magának rázta a csörgõket. Sok sikert! Ja és még valami, pihenõszék, amit tudsz vinni magaddal:)

Csörgõs állvány. Nekünk nagyon bejött. Ügyesen megtanult emiatt fogni is, így elég hamar magának rázta a csörgõket. Sok sikert! Ja és még valami, pihenõszék, amit tudsz vinni magaddal:)
Nekem is két hónapos a kisfiam, de õ sem marad el egyedül. Szerintem ebben a korban még nagy szüksége van rád. Nekem amibe elmarad max 20 percig, az egy játszószõnyeg, ami világít, zenél...Azt nagyon szereti, abba ott tudom hagyni, be letettem egy járókába. Így pl. meg tudok kajálni, tudok fejni, csak "asszisztálni" kell neki.
A kérdező hozzászólása: Akkor sürgõsen beszerzek hasonlókat... Legalább ügyesedik is. Úgyis viszem oda, ahol én vagyok, de mellette ülni vagy a karomban tartani nem tudom egész nap. Köszönöm az ötleteket!
Nálunk is a játszószõnyeg vállt be, alátettem, lógott azon mindenféle kütyü-mütyü, elnézegette egy jó darabig:) )) Vagy az ágya felett a forgós, zenélõs játék, az is sokáig be vállt. Vagy beleraktam a pihenõszékbe, kezébe raktam egy csörgõt, avval is elvolt egy ideig.

Ha SZABÁLYSÉRTÉSI tárgyaláson nem tudtam megjelenni, mert késõn vettem át az idézést és kaptam még egyet+ a befizetendõ csekket akkor a beidézésre mikor kell elmennem legkésõbb?

Legjobb válasz: Milyen "beidézés"? Elolvaosd, és nyilvánvalóan benne van, ha menned kell hova és mikor, ha nincs ilyen benne nem kell menned sehova, fogod magad a csekket meg befizeted.

Milyen "beidézés"? Elolvaosd, és nyilvánvalóan benne van, ha menned kell hova és mikor, ha nincs ilyen benne nem kell menned sehova, fogod magad a csekket meg befizeted.

Hogyan hosszíthatok meg egy A-vonalú ruhát?

http://kepfeltoltes.hu/view/120202/56_www.kepfeltoltes.hu_. Jpg

Legjobb válasz: Varrj az aljár egyszerûen egy megfelelõ szélességû textilcsíkot. Ügyelj arra, hogy ne egyenes legyen, hanem megfelelõ ívû. Ebben az esetben a textilcsíkkal megegyezõ színbõl tehetsz a mondjuk a mell alatti varráshoz is. Vagy az is lehet, hogy csinálsz neki egy hosszabb alsószoknyát.

Varrj az aljár egyszerûen egy megfelelõ szélességû textilcsíkot. Ügyelj arra, hogy ne egyenes legyen, hanem megfelelõ ívû. Ebben az esetben a textilcsíkkal megegyezõ színbõl tehetsz a mondjuk a mell alatti varráshoz is. Vagy az is lehet, hogy csinálsz neki egy hosszabb alsószoknyát.
Szerintem is az alsószoknya a megoldás, hiszen - ha csak nem vagy hivatásos varrónõ - nem tudnál hibák nélkül rávarrni semmit... viszont felvenni alá egy alsószoknyát, vagy azt belevarrni nem nagy dolog, fõleg mivel nem látszik. Ha megfelelõ színût és anyagút választasz, nagyon feldobhatja a ruhát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!