Találatok a következő kifejezésre: Még eddig dolgoztam (9 db)

Hogy írjak meg egy önéletrajzot, ha pályakezdő vagyok és eddig még nem dolgoztam sehol?

Legjobb válasz: Leírod hogy még nem volt munka lehetõséged és pályakezdõ vagy, nem kell túl bonyolítani a dolgokat:).

Leírod hogy még nem volt munka lehetõséged és pályakezdõ vagy, nem kell túl bonyolítani a dolgokat:) .
Európai szakmai önéletrajzot javasolok, tapasztalatom szerint a legtöbb helyre olyan kell. Neten keress rá, illessz be fényképet és hajrá!

Még eddig nem dolgoztam és most kiderült, hogy babát várunk. Kaphatunk valami támogatást, ha megszületik?

Legjobb válasz: Szerintem ilyenkor csak gyes jár,meg gondolom a családi pótlék,ez 30 párezer ft.Szülés után kapsz még egy nagyobb összeget,azt hiszem az is mindenkinek jár,de nem biztos.Talán tud majd vki többet mondani.

Szerintem ilyenkor csak gyes jár, meg gondolom a családi pótlék, ez 30 párezer ft.Szülés után kapsz még egy nagyobb összeget, azt hiszem az is mindenkinek jár, de nem biztos.Talán tud majd vki többet mondani.
Igen, jól írta az elõttem válaszoló. Szülés után kapsz anyasági támogatást (kelengyepénzt, ez 60 valahány ezer ft). Aztán havonta a gyest és családit (kb. 34-35 e ft együtt).
Szia! Egyszeri jutatás mindenkinek jár aki legalább négyszer koraszülésnél egyszer megjelent terhestanácsadáson ez:61500ft.A gyes alanyi jogon mindenkinek jár ez havonta 2008-tól kb 28500ftés ehez jön még egy gyermekre a családi pótlék kb 14000ft.Grat a babához:) 36hetes kismama:)
Csak egyetérteni tudok. A gond az, hogy terhesség alatt nem jár semmi juttatás-nekem nincs meg a 180 munkanapom egyben, azért nem kapok semmit. De szülés után a leírtak járnak.
Szióka! Amit eddig mondtak igaz. Bár legjobb tudomásom szeritnt a kelengye pénzt már nem te kapod meg, hanem a gyermek számára az állam nyit egy folyószámlát és arra teszi be. Utána már a te dolgod lesz, hogy erre minden hónapban tegyél valami összeget. A szociális törvényben, illetve a gyermekvédelmi törvényre sok ilyen kérdésre találhatsz választ.

20 éves vagyok, 21 évesen fogok szülni. Érettségim van, de eddig még nem dolgoztam. Mit kapok a baba után?

A v?legényem dolgozik.Csak érdekelne,hogy én is kapok-e valami pénzt.

Legjobb válasz: Minden hónapban: családi pótlék, 12200; gyes, ez olyan 25e körül van. Egyszeri juttatás tavaly 64e volt, ez akkor jár ha legalább 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Vannak olyan önkormányzatok, akik ezen felül adnak kelengyepénzt, ennek nézzetek utána.

Minden hónapban: családi pótlék, 12200; gyes, ez olyan 25e körül van. Egyszeri juttatás tavaly 64e volt, ez akkor jár ha legalább 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Vannak olyan önkormányzatok, akik ezen felül adnak kelengyepénzt, ennek nézzetek utána.
Elsõ: mi van??? Ez hogy jött össze? :-)
Az elsõ válaszolótól kérdezte, hogy neki hogy jött ki az az összeg. :) Szerintem. Amúgy gratulálok! :) 22 hkm (szintén 20 éves)
Ja bocsánat :) ))) Két gyerekem van és két családi pótlékot számoltam....
Gyest és családi pótlékot.Össz: 51-52ezer forint
A kérdező hozzászólása: Szetettünk volna, és összejött :)
A kérdező hozzászólása: igen 1. baba


"Bejelentés ügyben mik a lehetõségeim?" - Tessék? Mit szeretnél bejelenteni?
A munkaügyibe akarsz bejelentkezni vagy hova? Ha oda akkor semmi, egy fillért sem kapsz. De tényleg nem lehet tudni mire gondolsz.
Csinálj egy OKJ-t vagy bármit. Ne vesszen el egy éved!
Menj el au pair-nek, önkéntesnek erre az egy évre, hajóra vagy egy hotelbe dolgozni, esetleg ahogy elõttem is mondták jelentkezz egy szeptemberben induló OKJ-s képzésre... A kérdést én sem értem!

Ha eddig még alig pár hónapot dolgoztam (max félév), az is már 1 éve volt, mennyi lesz az a minimális gyás, gyed, vagy gyes, amit majd kapni fogok?

Legjobb válasz: Szia! Tgyásra és gyedre akkor vagy jogosult, ha a szülést megelõzõ két éveben legalább 180 nap munkaviszonyod volt, mely lehet több részletben is. A Tgyás a fizetésed kb 70%-a (168 napig),a gyed tavaly max 80eft volt( a lurkó 2 éves koráig), ezekbõl járulékot, vagy adót is vonnak még. A gyes fix (a gyerkõc 3 éves koráig), ha jól tudom 24eft. Ha eddig tanultál nappali tagozaton, akkor valószínû, bizonyos feltételek mellett tgyásra, gyedre is jogosult vagy. Ha a 180 nap munkaviszonyod nincs meg, akkor gyesre vagy jogosult.Bõvebben: www.oep.hu.

Szia! Tgyásra és gyedre akkor vagy jogosult, ha a szülést megelõzõ két éveben legalább 180 nap munkaviszonyod volt, mely lehet több részletben is. A Tgyás a fizetésed kb 70%-a (168 napig), a gyed tavaly max 80eft volt( a lurkó 2 éves koráig), ezekbõl járulékot, vagy adót is vonnak még. A gyes fix (a gyerkõc 3 éves koráig), ha jól tudom 24eft. Ha eddig tanultál nappali tagozaton, akkor valószínû, bizonyos feltételek mellett tgyásra, gyedre is jogosult vagy. Ha a 180 nap munkaviszonyod nincs meg, akkor gyesre vagy jogosult.Bõvebben: http://www.oep.hu.
Valóban, a 180 munkanapnak kell meglennie, de ennek bejelntett munkaviszonynak kell lennie, és a két munka között max 30 telhet el. TEhát a munkavállalói kiskönyv erre nem jó!! Szerintem te csak gyest fogsz kapni, ami fix összeg és alanyi jogon jár szülés után, másra nem leszel jogosult. Az most 28.000 ft körül van. De a tb felvilágosít, ha felkeresed õket.

28-30 hetes kismamik hogy vagytok? Dolgoztok még? Titeket is kínoz ez a szörnyű gyomorégés és gyakori légszomj? Mennyit híztatok eddig? Mennyit mozog a picitek? üdv.30 hetes km

Legjobb válasz: Én 28 hetes vagyok, és dolgozok.Elvileg végig, de már nem igazán bírom:(A gyomorégés egyfolytában jelen van,nincs olyan nap, hogy ne lenne, van amikor szinte mindig...A légszomj az pár napja.Már azon kezdtem aggódni, nincs e cukrom, mert annak a tünete is lehet.... 3 kiló jött fel eddig.Remélem tartom végig ezt a jó ütemet:)A pici az nagyon keveset mozog, nagyon lustika.Vannak napok, hogy aktívabb, de igazából többségében lusta.És azt mondják, már most hatalmas baba... Te hogyan állsz?

Én 28 hetes vagyok, és dolgozok.Elvileg végig, de már nem igazán bírom:(A gyomorégés egyfolytában jelen van, nincs olyan nap, hogy ne lenne, van amikor szinte mindig...A légszomj az pár napja.Már azon kezdtem aggódni, nincs e cukrom, mert annak a tünete is lehet.... 3 kiló jött fel eddig.Remélem tartom végig ezt a jó ütemet:) A pici az nagyon keveset mozog, nagyon lustika.Vannak napok, hogy aktívabb, de igazából többségében lusta.És azt mondják, már most hatalmas baba... Te hogyan állsz?
29 hetes vagyok. Nekem most alig ég a gyomrom, de az elsõ gyerekemnél egyfolytában! Akkor rennie-t szedtem rá, az volt az egyetlen ami segített. A légszomj meg akkor van, ha kicsit többet eszek, vagy ha hanyatt fekszek. Én eddig kb. 10 kg-ot híztam(elõzõ terhességnél 8kg hízásnál tartottam) Neked milyen esetben van légszomjad?
32 hetes vagyok, eddig 8 kg-ot híztam. 20 hetes kortól nem dolgozok, mivel egészségügyben dolgoztam féltem a fertõzésektõl. Pár napja érzek esténként enyhe gyomorégést, de nem vészes. A baba változó intenzitással mozog, van hogy egész nap meg se áll, de ezekben a borongós napokban õ is lustibb.
szia mi 31+5hetesek vagyunk!háton nem tudok feküdni nemkapok levegöt a pici leányzo sokat mozog ö kellt!!savam nekem is van!4sajnos nyitva vagyk 1 ujjnyira de pihizek 29hétig dolgoztam és eddig 8kg tartok!!boldog babavárást!!
9.36-os hozzászóló vagyok. Kimaradt: én nem dolgozok, nemrég járt le a gyes-em, kivettem az összes szabimat és már csak 3 hónapra kellett volna csak visszamennem, abból 2 hónapot most táppénzen töltök, az utolsót pedig tgyás-on fogom. Amúgy meg biztos kiíratnám magam, mert sok emberrel találkoznék a munkám során és félek ettõl a infulenzától.
Sziasztok! Én 34 hetes vagyok és kb 31-33 hetes koromig állandó gyomorégés, légszomj, nagyon szenvedtem, állandóan szellõztettem a lakást, mert úgy kaptam egy kis levegõt, de hála istennek elmúlt, gyomorégés néha van! Remélem nektek is el fog múlni pár héten belül!
19 hetes vagyok és már most van légszomjam. Remélem csak attól, hogy nekem legelejétõl fentrõl nõ a hasam és gondolom nyomja a tüdõmet. Legalábbis remélem nem más...
A kérdező hozzászólása: akkor ez azt hiszem általános.Nekem is állandó a gyomorégés és ha kicsit összegörnyedek, vagy ha éjjel hanyatt fekszem, arra ébredek hogy nem kapok levegõt... A kislányom pedig egy kis sajtkukac, meg sem áll.Épp ma játszottam hogy a hasamra raktam egy üres poharat.õ pedig mindig lerúgja :D milyen szemét anya vagyok, már most nyúzom szegénykét :) de jó játék, próbáljátok ki :D

Mi volt eddig a legnagyobb csalódásod a párodban a párkapcsolatodban? Hogy dolgoztad fel? Hogy oldottátok meg?

Legjobb válasz: Hát mi már nem vagyunk együtt 2hónapja de kiderült hogy lefeküdt az unokanõvéremmel és most meg a húgomnak próbál udvarolni. Nem ilyennek ismertem meg.

Hát mi már nem vagyunk együtt 2hónapja de kiderült hogy lefeküdt az unokanõvéremmel és most meg a húgomnak próbál udvarolni. Nem ilyennek ismertem meg.
Eltavoludtunk egymastol, nem rajtam mulott ez, nem is rajta, tudtuk az okat. Es nem szolt, hogy mar nem birja. Elkonyvelte, hogy en mar nem az vagyok, aki voltam es nem szeretjuk egymast igazan, csak "szuksegbol" maradok mellette es eszkozkent hasznalom. Egy ido utan viszonya lett es mivel kb a vilag egyik legoszintebb embere volt elotte, igy ez nem csak szimplan duhito volt, amikor elmondta, hanem mar inkabb groteszk es nevetseges. O maga mondta el, mert egy szep napon tortent valami es raeszmelt, hogy rosszul terkepezte fel az eltavolodasomat, utana meg ugye mar kicsit mas szinu volt a tortenet es nem birt magaval, igy elmondta. A nagy csalodas egyebkent az volt, hogy nem mondta el nekem idejeben, hogy mitol fel, mit erez, hogy szerinte en hogyan kezelem ot, hanem elkonyvelte magaban. Pedig elotte (es utana is) mindent meg tudtunk beszelni.
hogy azt mondta feleséget keres, ennek ellenére 8 éve nem vett még el. Nincs megolva, mert mindig csak "csak egy kicsit kell várni".
Hogy szülés után megcsalt a férjem és viszonya volt. Ennek ellenére még mindig szeretem, most próbálunk újra házastársként élni.
Mikor terhesen elõször megvert. Mai napig nem tudtam feldolgozni/megbocsátani neki, de mivel a gyermekünkkel nem tudok hová menni, így kénytelen vagyok nála maradni.
Megromlott a kapcsolatunk, erre ahelyett, hogy meg akarta volna oldani, elmenekült, plátói szerelmi viszonyba keveredett egy sráccal, és bemagyarázta magának, hogy a hirtelen fellángolás a sráccal kapcsolatban "nem lehet véletlen"; mindezt nyolc év után. Még nincs megoldva, dolgozunk a sebek gyógyításán folyamatosan.
Egy párom volt eddig, õ volt a legjobb és a legrosszabb dolog is az életemben. A legnagyobb csalódás az volt, amikor elkezdett pont ellentétesen viselkedni, mint ahogy megismertem. Olyan volt mintha kicserélték volna a "gonosz ikertestvérére". Szóval 180 fokos fordulat. Az ember akibe szerelmes voltam, ott volt mellettem és mégsem. Nem tudtuk megoldani. Nem sikerült feldolgozni sem.
1 évig és kb 10 hónapig voltunk együtt ami a mai nappal véget ért. Megütött. Többször is. Megcsalt. Ezeket nem tudom megbocsáltani. 1 év után teljesen kifordult önmagából nem is ismerek rá. Mintha kicserélték volna. Mindenbe beleköt mindenért rossz vagyok tök mind1, mit teszek. Mindenért hibáztat. Ami a legjobban bánt, ha valamirõl nem tehetek (pl összeveszik a családjával) azért is én vagyok a szemét azt is rajtam vezeti le. Valamilyen mondvacsinált indokkal jön, hogy pl milyen hanglejtéssel válaszoltam és olyan alpári flegma stílusba sértõdik meg ezen, hogy én is kiakadok, de õ a végletekig fokozza. Nem annak mondja a baját akivel konkrétan van, hanem engem vádol..

Nov. 1-től átvesz a munkahely, ahova eddig munkaerő közvetitön keresztül dolgoztam. Még van 15 nap szabim. Ha nem veszem ki addig, akkor azt kifizetik? És mennyit ha igen?

Legjobb válasz: A munkaviszony megszûnésekor ki kell hogy fizessék az idõarányosan járó, de még ki nem vett szabadságot. Tehát ha október 30-án szûnik meg a munkaviszonyod, akkor január 1 (vagy ha késõbbi a belépésed dátuma akkor az adott dátum), és az október 30 közötti idõaszakot nézik, erre számolják ki, hogy hány nap jár idõarányosan, és ehhez képest mennyit vettél ki. (Alapszabi / 365 * a munkaviszonyban az év elejétõl a kilépésig töltött napok száma)= idõarányos szabi - a ténylegesn kivett szabi. Ami marad, azt váltják meg. Tehát biztos, hogy mind a 15 napot. Az új munkahelyen pedig a belépéstõl (nov.1.) december 31-ig újra idõarányos szabit számolnak.

A munkaviszony megszûnésekor ki kell hogy fizessék az idõarányosan járó, de még ki nem vett szabadságot. Tehát ha október 30-án szûnik meg a munkaviszonyod, akkor január 1 (vagy ha késõbbi a belépésed dátuma akkor az adott dátum), és az október 30 közötti idõaszakot nézik, erre számolják ki, hogy hány nap jár idõarányosan, és ehhez képest mennyit vettél ki. (Alapszabi / 365 * a munkaviszonyban az év elejétõl a kilépésig töltött napok száma)= idõarányos szabi - a ténylegesn kivett szabi. Ami marad, azt váltják meg. Tehát biztos, hogy mind a 15 napot. Az új munkahelyen pedig a belépéstõl (nov.1.) december 31-ig újra idõarányos szabit számolnak.

Hol érdeklődhetem meg, hogy eddig hány évet dolgoztam, és mennyi kell még a 40 év munkaviszony meglétéig? Pontos címe kellene az intézménynek

Legjobb válasz: Ha jól tudom, ezeknek az adatoknak a meglétérõl neked kell gondoskodnod. A nyugdíj igazgatóságot, vagy az apeh-ot javasolnám, de szerintem tõled fogják kérni az iratokat. A munkakönyvedet, a jövedelemigazolásokat stb.

Ha jól tudom, ezeknek az adatoknak a meglétérõl neked kell gondoskodnod. A nyugdíj igazgatóságot, vagy az apeh-ot javasolnám, de szerintem tõled fogják kérni az iratokat. A munkakönyvedet, a jövedelemigazolásokat stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!