Találatok a következő kifejezésre: Még csak napja csinálom a (34 db)

Már 26. napja csinálom a diétát, de még mindig csak kb.3kg ment le, fog ez használni?

12-14 kg-t szeretnék fogyni vele kb.

Legjobb válasz: Szerintem ez a 3 kg azt jelenti, hogy beindult a fogyás, de attól is függ, hogy mennyi kalóriát viszel be és mennyit mozogsz. Sajnos a kilók nagyon lassan mennek le, mégha keményen diétázol is. Türelem és kitartás kell! Próbálj meg többet mozogni, fele annyi idõ alatt fogsz lefogyni. Amúgy milyen diétán vagy? Csak azért kérdezem, mert én is fogyózok, és most elfogytak az ötletek és elég sokat eszek.:( Én olyat is csináltam, hogy 2 hétig csak puffasztott rizst meg levest ettem+gyümölcs és fogytam 3 kilót. De azóta semmi, mivel mást is eszek. :(

Szerintem ez a 3 kg azt jelenti, hogy beindult a fogyás, de attól is függ, hogy mennyi kalóriát viszel be és mennyit mozogsz. Sajnos a kilók nagyon lassan mennek le, mégha keményen diétázol is. Türelem és kitartás kell! Próbálj meg többet mozogni, fele annyi idõ alatt fogsz lefogyni. Amúgy milyen diétán vagy? Csak azért kérdezem, mert én is fogyózok, és most elfogytak az ötletek és elég sokat eszek.:( Én olyat is csináltam, hogy 2 hétig csak puffasztott rizst meg levest ettem+gyümölcs és fogytam 3 kilót. De azóta semmi, mivel mást is eszek. :(
A kérdező hozzászólása: 90naposozok!!! Ebben legalább változatosan lehet enni, csak mindent más napon. Meg én nem bírom azokat a diétákat ahol le van írva h mit szabad csak ennem... mert akkor mindig mást kívánok meg, és persze úgy nincs értelme. Meg az ilyen rövid kúrák után a kilók hamar visszajönnek.

Még csak 4 napja csinálom a diétát, de mindent betartok betű szerint. Viszont az első naptól fogva ég a gyomrom. Néha görcs, néha "csak" sima gyomorégés. Mitől van ez és mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Azért ég a gyomrod, mert hirtelen drasztikusan lecsökkentetted a bevitt táplálékot. Így még annyi gyomorsav termelõdik, mint a régi rengeteg kajához kellene. Mivel most sokkal kevesebb a kaja, a többlet gyomorsav irritálja a gyomrod. Én ezt úgy oldottam meg magamnak, hogy Rennie savlekötõt vettem be ha nagyon égett. Abban nincs kalória, és segít a fájdalmon. Közben a szervezetem megszokta a diétát, és a kevesebb ételhez hozzáállt a savtermelésem. Azóta nem ég a gyomrom. Sav ellen jó a kenyér és a keksz is, csak ugye azok bekavarnak a diétádba.

Azért ég a gyomrod, mert hirtelen drasztikusan lecsökkentetted a bevitt táplálékot. Így még annyi gyomorsav termelõdik, mint a régi rengeteg kajához kellene. Mivel most sokkal kevesebb a kaja, a többlet gyomorsav irritálja a gyomrod. Én ezt úgy oldottam meg magamnak, hogy Rennie savlekötõt vettem be ha nagyon égett. Abban nincs kalória, és segít a fájdalmon. Közben a szervezetem megszokta a diétát, és a kevesebb ételhez hozzáállt a savtermelésem. Azóta nem ég a gyomrom. Sav ellen jó a kenyér és a keksz is, csak ugye azok bekavarnak a diétádba.
Én is picit szédültem az elsõ víznap után, pedig elõtte is elég vegásan és egészségesen ettem. Minden szervezetnek idõ kell míg átáll. Csak a kitartásodon múlik.
Szia! Én 1 napig bírtam, mert nekem is égett a gyomrom nagyon.Második nap reggel alig bírtam kiszállni az ágyból, annyira gyenge voltam.Abbahagytam.Azóta eszek mindent csak mértékkel és járok futni.Ezerszer jobb érzés napi 40 perc "szenvedés", mint az egész napi koplalás.Nem akarlak lebeszélni a diétáról, ez csak a saját tapasztalatom ill. véleményem!!
Én azt mondom, ne add fel. Én most kezdtem el másodszor, tudod minden kezdet nehéz. Eleinte nekem a fejem fájt, állandóan éhes és roppant feszült voltam. Elsõ alakalommal 10 kg-ot adtam le, de nem a szó szerinti és papír forma szerint csináltam. Egy ismerõsöm azt mondta, hogy ez nem kínzó tábor, hanem fogyókúra, és igaza volt. Fehérje napon sok tejet ittam, és amelyik napot tartottam, abból ettem ha éhes voltam. Egyébként 2-3 hét elteltével sokkal könnyebb volt és elhagyhattam ezeket a "pótevéseket is". Ennél nekem sokkal rosszabb volt a 3. hónap közepétõl. Most 3 hónap pihenés után ismét csinálom, valamivel könnyebben, mint az elsõt. Kitartást kívánok.
En harmadjara kezdtem el...az elsot vegig csinaltam es 10 kg-t adtam le. Aztan a kovetkezo forduloban osszel nagyon megfajdult a gyomrom 1 het utan azt mondtam, inkabb eszek es kerek maradok ferjem szeret minden formaban. Most Uj Evi fogadalomkent kezdtem el megint, mire szombaton komoly fogszati problemam akadt, penteken mutenek. Mondtam a dokinak, hogy fogyizom, mi a szisztema...meghallgatott es ezt mondta: az o fia is ducika volt. Aztan vett maganak egy bringat, odafigyelt mit eszik es mennyit, este 6 utan egy falatot sem csak ha elmentek esetleg valahova akkoris valami nagyon konnyu etket vett magahoz. Leadta minden foloslegesen cipelt tulsulyat. 6 evvel ezelott en is igy eltem. Mindennap 45 perc edzessel - 20 perc futas, a maradek nyujtas, gimnasztika, suly miegyeb csak fantazia kerdese. A kajara is odafigyeltem. Feltettem magamnak a kerdest ha akkor kepes voltam ra, mi a franc van velem most? Miert vagyok lusta? Miert adom fel olyan konnyen? Iden is hanyni akarok majd magamtol a strandon? Esetleg megnagyobb meretu farmert akarok venni? A doktorno ramparancsolt, hogy penteken meg ne merjek jelenni szedelegve meg a fajdalomcsillpitonak kell a kaja...;o) Elkezdtem enni ujra. Este 6 utan csak nezem a Kedvesem es a haverjat hogy nyomjak vacsira a bundaskenyeret amit term. en keszitek el...gyalogolok, mert hideg van a bringahoz. Nincs idom ugyanis egyenlore edzeni (napi atlag 10 orat dolgozom). Nem tudom mennyire segit ez amit leirtam? Ha nem birod, ne csinald mert van mas lehetoseg is. Ha kell batoritas, nyugodtan irj nekem privibe. Nem hiszek abban, hogy ami szenvedest es diszkomfort erzetet okoz, az jo. A fogyokura amugyis nagyon nehez es megtartani a sulyt is nagy onuralmat igenyel. Nagyon egyetertek a masodik hozzaszoloval aki inkabb napi 40 percet fut...mert en mar tulvagyok mind a ketton. Szep es karcsu 2008-at kivanok es nagyon sok boldogsagot!

Ti hogyan élitek meg a gyereknevelést? Hogyan telnek napjaitok? Vajon csak én csinálok valamit rosszul?

Nekem nem nagyon van időm semmire, csak a gyerek és a háztartás, nem nagyon mozdulok ki, csak a boltba járunk, de oda is ritkán. Nekünk így telik a nap: ébredés után reggeli, majd játék, utána kimegyünk a kertbe és intézem a ruhákat, mosok-teregetek, ő levegőzik. 11-kor bejövünk, ő alszik én főzök, mosogatok, felmosok és úgy rendbe rakom a házat, majd 1-kor felébred játszik ebédel, majd megint kéredzkedik az udvarra. Kint játszunk, majd bejövünk és kipakolom a mosogatógépet, összehajtogatom/vasalom a ruhákat, közben enni adok neki. Majd fürdés és játék megint 9-ig. A szememnek mindig rajta kell, hogy legyen, mert ha pohárból kap inni, kiborítja, mert most azt élvezi, felmászik bárhová, le vesz bármit bárhonnan. Olyan dolgokat megtesz, amit nem is gondolnám, hogy egy 19 hónapos képes megcsinálni. Egyedül vagyok vele nap mint nap, az apja rengeteget dolgozik és ha haza ér, esik össze annyira fáradt. Nekem nincs időm másra csak a gyerekre és a háztartásra. Pedig úgy szeretnék tornázni, vagy csak pihenni. Vagy bármit. Nagyon nehéznek érzem. Az is vagy csak én csinálok valamit rosszul?

Legjobb válasz: Ne keseredj el, semmit nem csinálsz rosszul, csak Te is, mint ahogy én és sokan mások, néha belefásulunk ebbe a mókuskerékbe. Bármi is van, vegyél ki heti egy "szabadnapot". Ha ez csak a kicsivel lehetséges, akkor vele együtt. Ahogy leírod, mindig rendben tartasz mindent, szerintem egy lazább nap belefér. Ilyenkor menjetek el nagyobbat sétálni, játszótérre, másik babás barátnõhöz, ahol a kicsi játszik, te tudsz egy kicsit beszélgetni, vagy csak nézelõdni egy bevásárlóközpontba. Csak annyi kell, hogy egy kicsit megtörd a napi rutint, feltöltõdsz, kikapcsolódsz.

Ne keseredj el, semmit nem csinálsz rosszul, csak Te is, mint ahogy én és sokan mások, néha belefásulunk ebbe a mókuskerékbe. Bármi is van, vegyél ki heti egy "szabadnapot". Ha ez csak a kicsivel lehetséges, akkor vele együtt. Ahogy leírod, mindig rendben tartasz mindent, szerintem egy lazább nap belefér. Ilyenkor menjetek el nagyobbat sétálni, játszótérre, másik babás barátnõhöz, ahol a kicsi játszik, te tudsz egy kicsit beszélgetni, vagy csak nézelõdni egy bevásárlóközpontba. Csak annyi kell, hogy egy kicsit megtörd a napi rutint, feltöltõdsz, kikapcsolódsz.
Szerintem tök jól csinálod! :) Mindent elintézel, és a gyerek igényei is ki vannak szolgálva, ráadásul eleget is levegõzik, amirõl sokan megfeledkeznek. Biztosan fáradt vagy, és szeretnél már magaddal is foglalkozni, de amit most megteszel, annak késõbb lesz óriási haszna.
miért nem mész el vele valahova csavarogni? akár sétálni, játszótérre, városba, nézelõdni, barátnõkhöz, játszóházba, zenebölcsibe, mit tudom én minden áldott nap mosol-teregetsz-hajtogatsz-vasalsz? minek? én csak hétvégén mosok, és megfogadva a Vekerdy tanácsát soha nem vasalok :) "Próbálják meg jól érezni magukat, mert az nagyon fontos a gyereknek. Tudjuk, hogy a gyerekek kiszívják a vérünket, rágják a húsunkat. Ez így van, ezért meg kell néha szabadulni tõlük. Idõként kell, hogy anya is szabadon lélegezzen, elmenjen a férjével vacsorázni, moziba, hogy aztán a gyerek újra egy pihentebb, rághatóbb anyát kapjon vissza. Nagyon fontos, hogy az anya jól legyen. Hogy tudjon örülni az életnek és a gyereknek, és ne csak szenvedjen tõle és a rengeteg tennivalótól. Könyörögve kérem az anyákat, hogy ne vasaljanak, mert a vasalás egy pokol. Nem lehet úgy háztartást vezetni, mint régen, amikor nagycsaládok éltek együtt, és amikor háztartási alkalmazottak voltak. Legyen rendetlenség a lakásban, legyen kedély az otthonban, lustálkodjon, pihenjen az anya. Ne adja át magát ezeknek a hajszolásoknak, amit a külvilág és nem egyszer, mi férfiak szeretnénk kipréselni a nõkbõl.”


Mért van ez az érzés? Két napja késik a mensim, és két napja mást se csinálok csak futok a wc re hogy most jött meg , most jött meg.

Soha nem szokott késni.Állandóan olyan érzésem van mintha valami folyna de nem ...Reggel gondoltam tesztelni, ti mit gondoltok ilyet lehet érezni ha össze jött a baba?

Legjobb válasz: Szia. Én még a teszttel,ha biztosra akarsz menni,várnék 2-3 napot,mert nekem pl.kellett majd egy hét a két terhességemnél fejenként,mire pozitív lett a tesztem,mensi kimaradástól. Nálam is ugyanezek a tünetek mutatkoztak,de ha õszinte akarok lenni,voltak ilyen tüneteim akkor is,mikor nem voltam terhes de késett 2-3 napot,mert annyira szerettem volna,ha pozitív a tesztem,de nem lett sajna.A mellem is feszült akkor,és bõvebb volt a folyásom,mint Neked,de nem lett baba azóta sem.:( Többek között ezért is javaslom a késõbbi tesztet,de SOK SIKERT KÍVÁNOK,ez csak egy vélemény a sok közül,én már nem mernék a kimaradás napján tesztelni tapasztalatból,én várnék,de ez én vagyok.Melody

Az elõzõ vagyok, azt elfeljtettem hogy nekem már az elmaradt napján határozottan kimutatta a terhességet!És 3 gyerekem van.
Szia. Én még a teszttel, ha biztosra akarsz menni, várnék 2-3 napot, mert nekem pl.kellett majd egy hét a két terhességemnél fejenként, mire pozitív lett a tesztem, mensi kimaradástól. Nálam is ugyanezek a tünetek mutatkoztak, de ha õszinte akarok lenni, voltak ilyen tüneteim akkor is, mikor nem voltam terhes de késett 2-3 napot, mert annyira szerettem volna, ha pozitív a tesztem, de nem lett sajna.A mellem is feszült akkor, és bõvebb volt a folyásom, mint Neked, de nem lett baba azóta sem.:( Többek között ezért is javaslom a késõbbi tesztet, de SOK SIKERT KÍVÁNOK, ez csak egy vélemény a sok közül, én már nem mernék a kimaradás napján tesztelni tapasztalatból, én várnék, de ez én vagyok.Melody
Én pont ugyanezt éreztem amikor nem jött meg. A nem várt napján teszeltem reggel lillyvel, nekem kimutatta. Szerintem nagyon gyanús a "dolog". Szorítok, majd írd meg mi lett az eredményed!!!
Szia!Ha két napot késik akkor szerintem kimutatja a teszt akár már ma is!:) Csinálj tesztet mert elfáradtsz a sok szaladgálástól és árt a babának is!:) :) :) Szoritok!
Szia. Melody vagyok.Teszteltél, vagy inkább vársz?Mi lett a végeredmény?Kíváncsiak vagyunk, szeretnénk örülni.Írj, ha van kedved!
A kérdező hozzászólása: köszi és gratula:)
Jót nevettem, mert én is ezt csináltam. :D Aztán teszteltem egy igen halvány pozitívat. Az okozója meg itt szuszog mellettem (kis drága)! :) ) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi csajok:) reggelig futkosok:) akár mi lessz meg fogom irni
A kérdező hozzászólása: csak a mellem feszül azon kivül semmi tünetem nincs
A kérdező hozzászólása: köszi, éppen ezért nem teszteltem a mensi napján, én is láttam már sok neg.teszet de eddig soha nem is késett:)
A kérdező hozzászólása: MEG JÖTT:(
Igen, valószínû hogy direkt.A lányom köhécsel és darts védert játszik, másfél évesen is.
Igen, lehet akaratlagos. Fõleg, ha látja, hogy emiatt több figyelmet kap, ha elõször megrémített a dolog. Próbálj magára irányítani a figyelmet vagy csupán tetszik az ezzel kiváltott reakciótok :)
A kérdező hozzászólása: Es multkori mensim utan 1x pozitiv, majd 2x negativ tesztem lett.
Csinálj tesztet, szerintem elég valószínû, hogy várandós vagy.:) ))
Nekem is az a véleményem, hogy vegyél egy tesztet, és már nem leszel bizonytalan! Kívánom, hogy az legyen amit szeretnél!
Nekem is ilyen volt az elején miután abbahagytam a gyógyszert. 1 poz aztán 2 neg. Lehet, hogy a gyógyszer kavart csak be. Miután abbahagytam, sosem jött meg pontosan. Majd mikor tényleg összejött az utolsó menzim 3 napig tartott, aztán pár hét múlva kiderült, hogy várandós vagyok. akkor már mindegyik poz lett:) 30 hetes kismami. Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Koszi, mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: nekem is tegnap lett egy halvanyt pozitiv, delutan... penteken vervetel.remelem babank van...

Korai ha együttlét után 15. napon (reggel) csinálok tesztet? 25IU/L érzékenységû (a mensim meg csak 1hét múlva kell hogy megjöjjön)

Legjobb válasz: Szia, szerintem nem korai, elvileg 2 hét után már kimutatja a teszt ha terhes vagy, de ha gondolod várj még 1-2 napot.

Szia, szerintem nem korai, elvileg 2 hét után már kimutatja a teszt ha terhes vagy, de ha gondolod várj még 1-2 napot.
Szerintem korai, inkább várjál még a mensid napjáig.Apropó, mikor van a peteérésed?akörül voltatok együtt?
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nem akkor mert e hó 9.én múlt el.

Ha 20 nap alatt egy grammot nem fogytam, akkor valamit rosszul csinálok, vagy csak még nem indult be a fogyás?

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy "még nem indult be a fogyás". Valaminek biztosan történnie kellett. Nem izmosodtál? Centiben nincs változás? Ha semmi sem történt, akkor bizony rosszul csinálod. Olvasd el a Sárga kapszula c. könyvet, "alaptankönyv" a témában és ráadásul teljesen legálisan ingyenesen letölthetõ.

Olyan nincs, hogy "még nem indult be a fogyás". Valaminek biztosan történnie kellett. Nem izmosodtál? Centiben nincs változás? Ha semmi sem történt, akkor bizony rosszul csinálod. Olvasd el a Sárga kapszula c. könyvet, "alaptankönyv" a témában és ráadásul teljesen legálisan ingyenesen letölthetõ.
Szerintem sincs ilyen. Ne mindig a mérleget nézd, én is próbáltam fogyókurázni, de nem álltam mérlegre, mert sosem láttam azon változás, viszont 14 nap után, láttam magamon, hogy már ment le egy kicsi. Szóval szerintem 20 nap alatt már történnie kéne valaminek.!
vagy nincs kaloriadeficied és ezért nem fogysz, vagy inkabb centimétert hasznalj mérleg helyett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát akkor valószínû az lesz, hogy nem is fogyókúráztam igazán... bár furcsa, mert a szénhidrátot elég alaposan megvonom... :S
Az becsapos, inkabb szamold mennyit eszel. Az elejen kicsit maceras, de megszokod hamar, es akkor nincsen "talan rosszul csinaltam". Ki lehet szamolni mennyi energiara van naponta szukseged testsuly, magassag, kor, es a mozgas mennyisege alajan, hogy mennyitol mennyit fogynal hetente. Ez a legegyszerubb mondja, es akkor tudod tervezni is mennyit ehetsz. Minek szenvedni??
lefogadom nagy tétbe, hogy totál benézted a fogyókúrás étrendet és összevissza eszel... na írd csak le szépen egy napi kajálásod, hadd szörnyülködjünk. és tanácsot is adunk utána.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de azt hiszem, tudom, mit rontottam el. Annyira a szénhidrátra figyeltem, hogy a kalóriára talán már nem :S más ötletem nincs.
A kérdező hozzászólása: Ja és köszi a tanácsokat!

Minden nap mosom a fogamat még is sárga :S 16 fiú! Valamit rosszul csinálok? 1 nap csak 1 x mosom fogat este minden este tusolás közben.

És előtte bevizezzem a fog kefét ez baj?

Legjobb válasz: Nekem nem büös reggel sem a szám.

Nekem nem büös reggel sem a szám.
Valószínûleg nem mostad kiskorod óta ezért sárgult be- menj a fogorvoshoz és kérd meg tisztítsa meg a fogadat- de attól kezdve tényleg rendszeresen mossad fõleg este!
Múltkor errõl kérdeztem a fogorvosom, azt mondja a genetikától is lehet sárga a fog :/
A kérdező hozzászólása: nem semi :D
próbáld ki a szódabikarbónát. tegyél belõle a fogkrémre. egy héten 2 max 3 alkalommal használd, mert nem tesz túl jót a fogaknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat ; ))
ne haragudj hogy nem a kérdésedre válaszolok de szerintem moss reggel is fogat mert reggel általában irtó büdös az ember szája.... ;)
Szerintem az lenne a legjobb, ha reggel-este mosnád, mert a reggeli szájszag nem a legkellemesebb másoknak, de az, hogy hányszor mosol fogat nincs teljesen összefüggésben a fog színével. Van egy alapszín, amit a szüleidtõl örökölsz, ennél a színnél fehérebb nem nagyon lehet. A szódabikarbóna-citrom dolog királyul lemarja a fogzománcod, de ezáltal kicsit világosabb lesz a színe.
A kérdező hozzászólása: Rendben van köszi! Csak azért kérdeztem mert a lányokat el rémisztheti pedig odafigyelek a higéniára.
Ja és még valami-- a fogkefét használat elõtt meleg vizzel kell leöblíteni, mert napközben bármi rákerülhet- tehát helyes hogy vizezed!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!