Találatok a következő kifejezésre: Még csak napja csinálom (36 db)

Ti hogyan élitek meg a gyereknevelést? Hogyan telnek napjaitok? Vajon csak én csinálok valamit rosszul?

Nekem nem nagyon van időm semmire, csak a gyerek és a háztartás, nem nagyon mozdulok ki, csak a boltba járunk, de oda is ritkán. Nekünk így telik a nap: ébredés után reggeli, majd játék, utána kimegyünk a kertbe és intézem a ruhákat, mosok-teregetek, ő levegőzik. 11-kor bejövünk, ő alszik én főzök, mosogatok, felmosok és úgy rendbe rakom a házat, majd 1-kor felébred játszik ebédel, majd megint kéredzkedik az udvarra. Kint játszunk, majd bejövünk és kipakolom a mosogatógépet, összehajtogatom/vasalom a ruhákat, közben enni adok neki. Majd fürdés és játék megint 9-ig. A szememnek mindig rajta kell, hogy legyen, mert ha pohárból kap inni, kiborítja, mert most azt élvezi, felmászik bárhová, le vesz bármit bárhonnan. Olyan dolgokat megtesz, amit nem is gondolnám, hogy egy 19 hónapos képes megcsinálni. Egyedül vagyok vele nap mint nap, az apja rengeteget dolgozik és ha haza ér, esik össze annyira fáradt. Nekem nincs időm másra csak a gyerekre és a háztartásra. Pedig úgy szeretnék tornázni, vagy csak pihenni. Vagy bármit. Nagyon nehéznek érzem. Az is vagy csak én csinálok valamit rosszul?

Legjobb válasz: Ne keseredj el, semmit nem csinálsz rosszul, csak Te is, mint ahogy én és sokan mások, néha belefásulunk ebbe a mókuskerékbe. Bármi is van, vegyél ki heti egy "szabadnapot". Ha ez csak a kicsivel lehetséges, akkor vele együtt. Ahogy leírod, mindig rendben tartasz mindent, szerintem egy lazább nap belefér. Ilyenkor menjetek el nagyobbat sétálni, játszótérre, másik babás barátnõhöz, ahol a kicsi játszik, te tudsz egy kicsit beszélgetni, vagy csak nézelõdni egy bevásárlóközpontba. Csak annyi kell, hogy egy kicsit megtörd a napi rutint, feltöltõdsz, kikapcsolódsz.

Ne keseredj el, semmit nem csinálsz rosszul, csak Te is, mint ahogy én és sokan mások, néha belefásulunk ebbe a mókuskerékbe. Bármi is van, vegyél ki heti egy "szabadnapot". Ha ez csak a kicsivel lehetséges, akkor vele együtt. Ahogy leírod, mindig rendben tartasz mindent, szerintem egy lazább nap belefér. Ilyenkor menjetek el nagyobbat sétálni, játszótérre, másik babás barátnõhöz, ahol a kicsi játszik, te tudsz egy kicsit beszélgetni, vagy csak nézelõdni egy bevásárlóközpontba. Csak annyi kell, hogy egy kicsit megtörd a napi rutint, feltöltõdsz, kikapcsolódsz.
Szerintem tök jól csinálod! :) Mindent elintézel, és a gyerek igényei is ki vannak szolgálva, ráadásul eleget is levegõzik, amirõl sokan megfeledkeznek. Biztosan fáradt vagy, és szeretnél már magaddal is foglalkozni, de amit most megteszel, annak késõbb lesz óriási haszna.
miért nem mész el vele valahova csavarogni? akár sétálni, játszótérre, városba, nézelõdni, barátnõkhöz, játszóházba, zenebölcsibe, mit tudom én minden áldott nap mosol-teregetsz-hajtogatsz-vasalsz? minek? én csak hétvégén mosok, és megfogadva a Vekerdy tanácsát soha nem vasalok :) "Próbálják meg jól érezni magukat, mert az nagyon fontos a gyereknek. Tudjuk, hogy a gyerekek kiszívják a vérünket, rágják a húsunkat. Ez így van, ezért meg kell néha szabadulni tõlük. Idõként kell, hogy anya is szabadon lélegezzen, elmenjen a férjével vacsorázni, moziba, hogy aztán a gyerek újra egy pihentebb, rághatóbb anyát kapjon vissza. Nagyon fontos, hogy az anya jól legyen. Hogy tudjon örülni az életnek és a gyereknek, és ne csak szenvedjen tõle és a rengeteg tennivalótól. Könyörögve kérem az anyákat, hogy ne vasaljanak, mert a vasalás egy pokol. Nem lehet úgy háztartást vezetni, mint régen, amikor nagycsaládok éltek együtt, és amikor háztartási alkalmazottak voltak. Legyen rendetlenség a lakásban, legyen kedély az otthonban, lustálkodjon, pihenjen az anya. Ne adja át magát ezeknek a hajszolásoknak, amit a külvilág és nem egyszer, mi férfiak szeretnénk kipréselni a nõkbõl.”

Ha heti 5 alkalommal minden nap csinálok 60 db tolódzkodást (nyújtott láb támasszal) és 20-30 fekvőtámaszt akkor kb mennyi idő mire meglátszik? Rendesen eszek meg minden és tudom hogy ez kevés edzés de ennyire van csak időm

Legjobb válasz: ti 5 alkalommal minden nap? ezt pls fordítsd le magyarra. Amúgy, egy izomcsoportot egy héten 2-3x eddz meg, és ha ugyanazt csinálod akkor mért várnál fejlõdést? töltsd le a fegyencedzés címû könyvet!

ti 5 alkalommal minden nap? ezt pls fordítsd le magyarra. Amúgy, egy izomcsoportot egy héten 2-3x eddz meg, és ha ugyanazt csinálod akkor mért várnál fejlõdést? töltsd le a fegyencedzés címû könyvet!
A kérdező hozzászólása: "Ha heti 5 alkalommal minden nap..."így kezdõdik a kérdés nem tom mit mondasz :DD
Heti 5 alkalommal minden nap. Ha minden nap, akkor heti 7 alkalommal edzel, nem? :)
Igen, valószínû hogy direkt.A lányom köhécsel és darts védert játszik, másfél évesen is.
Igen, lehet akaratlagos. Fõleg, ha látja, hogy emiatt több figyelmet kap, ha elõször megrémített a dolog. Próbálj magára irányítani a figyelmet vagy csupán tetszik az ezzel kiváltott reakciótok :)


Már 26. napja csinálom a diétát, de még mindig csak kb.3kg ment le, fog ez használni?

12-14 kg-t szeretnék fogyni vele kb.

Legjobb válasz: Szerintem ez a 3 kg azt jelenti, hogy beindult a fogyás, de attól is függ, hogy mennyi kalóriát viszel be és mennyit mozogsz. Sajnos a kilók nagyon lassan mennek le, mégha keményen diétázol is. Türelem és kitartás kell! Próbálj meg többet mozogni, fele annyi idõ alatt fogsz lefogyni. Amúgy milyen diétán vagy? Csak azért kérdezem, mert én is fogyózok, és most elfogytak az ötletek és elég sokat eszek.:( Én olyat is csináltam, hogy 2 hétig csak puffasztott rizst meg levest ettem+gyümölcs és fogytam 3 kilót. De azóta semmi, mivel mást is eszek. :(

Szerintem ez a 3 kg azt jelenti, hogy beindult a fogyás, de attól is függ, hogy mennyi kalóriát viszel be és mennyit mozogsz. Sajnos a kilók nagyon lassan mennek le, mégha keményen diétázol is. Türelem és kitartás kell! Próbálj meg többet mozogni, fele annyi idõ alatt fogsz lefogyni. Amúgy milyen diétán vagy? Csak azért kérdezem, mert én is fogyózok, és most elfogytak az ötletek és elég sokat eszek.:( Én olyat is csináltam, hogy 2 hétig csak puffasztott rizst meg levest ettem+gyümölcs és fogytam 3 kilót. De azóta semmi, mivel mást is eszek. :(
A kérdező hozzászólása: 90naposozok!!! Ebben legalább változatosan lehet enni, csak mindent más napon. Meg én nem bírom azokat a diétákat ahol le van írva h mit szabad csak ennem... mert akkor mindig mást kívánok meg, és persze úgy nincs értelme. Meg az ilyen rövid kúrák után a kilók hamar visszajönnek.

Még csak 4 napja csinálom a diétát, de mindent betartok betű szerint. Viszont az első naptól fogva ég a gyomrom. Néha görcs, néha "csak" sima gyomorégés. Mitől van ez és mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Azért ég a gyomrod, mert hirtelen drasztikusan lecsökkentetted a bevitt táplálékot. Így még annyi gyomorsav termelõdik, mint a régi rengeteg kajához kellene. Mivel most sokkal kevesebb a kaja, a többlet gyomorsav irritálja a gyomrod. Én ezt úgy oldottam meg magamnak, hogy Rennie savlekötõt vettem be ha nagyon égett. Abban nincs kalória, és segít a fájdalmon. Közben a szervezetem megszokta a diétát, és a kevesebb ételhez hozzáállt a savtermelésem. Azóta nem ég a gyomrom. Sav ellen jó a kenyér és a keksz is, csak ugye azok bekavarnak a diétádba.

Azért ég a gyomrod, mert hirtelen drasztikusan lecsökkentetted a bevitt táplálékot. Így még annyi gyomorsav termelõdik, mint a régi rengeteg kajához kellene. Mivel most sokkal kevesebb a kaja, a többlet gyomorsav irritálja a gyomrod. Én ezt úgy oldottam meg magamnak, hogy Rennie savlekötõt vettem be ha nagyon égett. Abban nincs kalória, és segít a fájdalmon. Közben a szervezetem megszokta a diétát, és a kevesebb ételhez hozzáállt a savtermelésem. Azóta nem ég a gyomrom. Sav ellen jó a kenyér és a keksz is, csak ugye azok bekavarnak a diétádba.
Én is picit szédültem az elsõ víznap után, pedig elõtte is elég vegásan és egészségesen ettem. Minden szervezetnek idõ kell míg átáll. Csak a kitartásodon múlik.
Szia! Én 1 napig bírtam, mert nekem is égett a gyomrom nagyon.Második nap reggel alig bírtam kiszállni az ágyból, annyira gyenge voltam.Abbahagytam.Azóta eszek mindent csak mértékkel és járok futni.Ezerszer jobb érzés napi 40 perc "szenvedés", mint az egész napi koplalás.Nem akarlak lebeszélni a diétáról, ez csak a saját tapasztalatom ill. véleményem!!
Én azt mondom, ne add fel. Én most kezdtem el másodszor, tudod minden kezdet nehéz. Eleinte nekem a fejem fájt, állandóan éhes és roppant feszült voltam. Elsõ alakalommal 10 kg-ot adtam le, de nem a szó szerinti és papír forma szerint csináltam. Egy ismerõsöm azt mondta, hogy ez nem kínzó tábor, hanem fogyókúra, és igaza volt. Fehérje napon sok tejet ittam, és amelyik napot tartottam, abból ettem ha éhes voltam. Egyébként 2-3 hét elteltével sokkal könnyebb volt és elhagyhattam ezeket a "pótevéseket is". Ennél nekem sokkal rosszabb volt a 3. hónap közepétõl. Most 3 hónap pihenés után ismét csinálom, valamivel könnyebben, mint az elsõt. Kitartást kívánok.
En harmadjara kezdtem el...az elsot vegig csinaltam es 10 kg-t adtam le. Aztan a kovetkezo forduloban osszel nagyon megfajdult a gyomrom 1 het utan azt mondtam, inkabb eszek es kerek maradok ferjem szeret minden formaban. Most Uj Evi fogadalomkent kezdtem el megint, mire szombaton komoly fogszati problemam akadt, penteken mutenek. Mondtam a dokinak, hogy fogyizom, mi a szisztema...meghallgatott es ezt mondta: az o fia is ducika volt. Aztan vett maganak egy bringat, odafigyelt mit eszik es mennyit, este 6 utan egy falatot sem csak ha elmentek esetleg valahova akkoris valami nagyon konnyu etket vett magahoz. Leadta minden foloslegesen cipelt tulsulyat. 6 evvel ezelott en is igy eltem. Mindennap 45 perc edzessel - 20 perc futas, a maradek nyujtas, gimnasztika, suly miegyeb csak fantazia kerdese. A kajara is odafigyeltem. Feltettem magamnak a kerdest ha akkor kepes voltam ra, mi a franc van velem most? Miert vagyok lusta? Miert adom fel olyan konnyen? Iden is hanyni akarok majd magamtol a strandon? Esetleg megnagyobb meretu farmert akarok venni? A doktorno ramparancsolt, hogy penteken meg ne merjek jelenni szedelegve meg a fajdalomcsillpitonak kell a kaja...;o) Elkezdtem enni ujra. Este 6 utan csak nezem a Kedvesem es a haverjat hogy nyomjak vacsira a bundaskenyeret amit term. en keszitek el...gyalogolok, mert hideg van a bringahoz. Nincs idom ugyanis egyenlore edzeni (napi atlag 10 orat dolgozom). Nem tudom mennyire segit ez amit leirtam? Ha nem birod, ne csinald mert van mas lehetoseg is. Ha kell batoritas, nyugodtan irj nekem privibe. Nem hiszek abban, hogy ami szenvedest es diszkomfort erzetet okoz, az jo. A fogyokura amugyis nagyon nehez es megtartani a sulyt is nagy onuralmat igenyel. Nagyon egyetertek a masodik hozzaszoloval aki inkabb napi 40 percet fut...mert en mar tulvagyok mind a ketton. Szep es karcsu 2008-at kivanok es nagyon sok boldogsagot!

Mi ez? 3 hetes babám pár napja hörgő hangokat ad ki néha, olyan, mintha meg akarna fulladni. Porszívóztuk az orrát, hátha az dugult el, de nem. Ilyen szörcsögő hang, és csak akkor csinálja, mikor felébred, és nyújtózik, de akkor perceken keresztül.

Dokihoz csak holnap tudunk menni. Volt esetleg valakinek ilyen, vagy tudjátok mi lehet ez? Nagyon aggódom, ijeszt? hallani ahogy hörög!

Legjobb válasz: Köhögés? Láz? Volt náthás mostanában?

Köhögés? Láz? Volt náthás mostanában?
A kérdező hozzászólása: nem, nem volt beteg. ezen kívül semmi baja szerencsére.
Az én babámnak ugyanez van, fõleg reggelente hörög.õ 4 hónapos, elvittem dokihoz aki azt mondta hogy nem betegség csak a kis hörgõit súrolja a levegõ vagy valami ilyesmi, adott azért rá ambroxolt és orrsprayt hátha felszakadozik neki de SEMMI nem jött az orrából pedig 2 napig próbáltam. Aztán kb 1 hét alatt elmúlt neki a gyógyszer miatt, azóta hallani még néha de nem vészes!
Mutasd meg orvosnak, lehet, kap egy kis köptetõt.

Normális ez? Más is van így? Legszívesebben egész nap ágyban volnék. Csak azt csinálom meg amit nagyon muszáj.

Egyedül nehezen indulok el itthonról. Félek a hidegt?l, a fáradtságtól, a szomjuságtól, attól, hogy meglöknek stb. 31 hetes kismama vagyok, táppénzen már a 8.hétt?l(veszélyeztetett terhes vagyok, 3 vetélés után). Szinte egész id? alatt így éreztem.

Legjobb válasz: Én is így voltam az egész elõzõ terhesség alatt és úgy tûnik most sem lesz másképp. Nincs kedvem egy tányért arrébrakni vagy néha már felöltözni sem. Kedvetlenség, talán ez a legjobb szó...

Én is így voltam az egész elõzõ terhesség alatt és úgy tûnik most sem lesz másképp. Nincs kedvem egy tányért arrébrakni vagy néha már felöltözni sem. Kedvetlenség, talán ez a legjobb szó...
én írtam a depressziót. az egyik elõzõ kismama nagyon helyesen vette észre, hogy a napsütés milyen hatással van az emberre. ugyanis a depressziót egy hormon (szeretonin) ideiglenes vagy tarós hiánya okozza. más problémákat is okozhat ez a hiánybetegség. azonban tavasszal, mikor elkezd sütni a nap, akkor magától elkezd termelõdni. sok depressziósnak pl. addig kell csak gyógyszert szedni, amíg el nem kezd tavasszal sütni a nap. pánikbetegeknél is gyakran abbahagyhatják a gyógyszert tél végén. ha majd megint süt a nap, picit álljatok ki az ablakba, vegyetek mély levegõt, napozzatok :) ilyenkor még ártalmatlan a napsütés. de tavasz közepétõl már óvatosabban!
Ne is mondd.... A kezdeti álomkórt nálam is felváltotta valami lustaság... A pórszívó elõkészítve, 2 hete... :S Borzalmas... Azt hiszem, a jó idõ majd segíteni fog, mert vasárnap, amikor szûrõdött be a napsütés a redõnyön keresztül, már jobban voltam. Úghyogy most kicselezem az agyamat, és elkezdtem kertészeti honlapokat nézegetni, és tervezem, hogy 1 hónap múlva miknek állok neki a kertben, illetve minek állítom neki a férjemet. :) Elkezdtem festeni is, a babaszobát dekorálom ezzel-azzal, - soha nem gondoltam volna, hogy belõlem ilyen jó érzést vált ki egy ecset. :D Mielõbbi tavaszt Mindenkinek! 25 hetes km
Sziasztok! Szerintem is változik ez, ha bejön a jóidõ. Bennem féltés van azért nem szeretek sehova menni. Hülyét kapok ha a pénztárnál krákognak elöttem. Hát ez van féltjük a mi kis szerelmünket:) ))
hát csajok én is igy vagyok állandoan csak itthon kuksolnák a tv vagy a számitogép elött vagy aludnék állandoan még igazábol beszélgetni sincs kedvem senkivel még telefonon sem. de azt hogy depresszios lennék nem hiszem inkább csak lusta diszno ha m egjön a tavasz hátha megváltozik. 19 hetes km
1 vagyok. Igen, elsõ terhességnél nekem is eszembejutott, hogy talán valami hormonális depi :( Most van mellettem egy pici gyerek, szóval hiába vagyok ilyen erõtlen muszáj összeszednem magam és általában az erõmbõl annyira futja, hogy õt rendesen ellásam és foglalkozzak vele.
ezek a tünetek utalhatnak depresszióra is. ha úgy érzitek, egészségtelen módon elhatalmasodik (=felborítja a napi rutinodat, bezavar a normális életritmusodva), mindenképp forduljatok szakemberhez. orvos, védõnõ is tud tanácsot adni.
Borzasztó, de én is így vagyok ezzel. Olyan lusta disznó vagyok azóta, hogy terhes vagyok, és azt hittem, hogy ez elmúlik, de ahogy olvasom az elsõ válaszolót...:( Megpróbálok erõt venni magamon. Holnap kezdem a 16. hetemet:D
en is nagyon lusta vagyok de hat mar van 2 kisfiam igy az 5 es 2 eves mellett nem nagyon tudok megallni, van amikor allva elaludnak mindent ugy kenyszeritek magamra.16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Kicsit megnyugtattatok. Lelkiismeretfurdalásom van a lustaságom miattm, ugyanakkor csak úgy vonszolom magam itthon. Remélem, hogy a kellemesebb idõ, és a napfény kicsit felfrissit engem is, hiszen már kevesebb, mint 2 hónapom van a pici lányunk érkezéséig. Nem lesz segítségem(az én családom, barátaim több száz km-re élnek, anyósom, 78 éves) és elsõ baba.
Nálam hullámzik ez a hangulat. Van, amikor elmúlik és életvidám vagyok. Aztán egyik pillanatról a másikra bõghetnékem van és foggggalmam sincs miért! A párom elég passzív, otthonülõs ami még jobban rátesz... Néha kilátástalannak érzek mindent... Hiányoznak az emberek, a társaság, a munkahelyi légkör.
normális, ha leáll a fogyás, akkor változtass valamit
Például hagyd abba ezt a marhaságot, és nézz utána hogy lehet valóban lefogyni zsírból. Tartósan és esztétikusan.
Teljesen normális! Ne add fel!

Rubint Réka 1-2. DVD-je van meg nekem. Elég ha egyik nap csak az első, másik nap a második 20 percet csinálom meg, vagy a 2x20 percet egybe kell végigcsinálni? A napi 20 perces DVD jobb lenne?

Legjobb válasz: Amíg kezdõ vagy mindenképp. 1-2 hónap után viszont nem árt rátérni, hogy minden másnap, vagy legalább egy héten háromszor megcsináld mind a 2X20 percet. Ha teljesen kezdõ vagy akkor én inkább azt javasolnám, hogy csinálj az elsõ felébõl 10 percet (bõven elég lesz), és a második 20 percbõl is csinálj valamennyit. Hisz, ha a második 20 percet bemelegítés nélkül csinálod, közel sem lesz olyan hatásos és fárasztó, mintha van elõtt felvezetés. De vigyázz fõ a fokozatosság, a nagy izomláz elkerülése végett.

Amíg kezdõ vagy mindenképp. 1-2 hónap után viszont nem árt rátérni, hogy minden másnap, vagy legalább egy héten háromszor megcsináld mind a 2X20 percet. Ha teljesen kezdõ vagy akkor én inkább azt javasolnám, hogy csinálj az elsõ felébõl 10 percet (bõven elég lesz), és a második 20 percbõl is csinálj valamennyit. Hisz, ha a második 20 percet bemelegítés nélkül csinálod, közel sem lesz olyan hatásos és fárasztó, mintha van elõtt felvezetés. De vigyázz fõ a fokozatosság, a nagy izomláz elkerülése végett.
Én simán lenyomtam elsõre is az egészet. (az 1-est) másnap alig tudtam megmozdulni az igaz. Harmadnap folytattam, késõbb már meg sem éreztem, sõt lábsúlyokkal csináltam. Aztán jött a köv. dvd. 1 hónap alatt nagyon hatásos volt, de a kajára is figyelni kell. Én most váltogatom, mert jó sok idõt kihagytam, és ugyanolyan fárasztó volt elkezdeni :) , viszont a 3. 4. alkalom után már sokkal könnyebb. Kitartás kérdése. Hajrá :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!