Találatok a következő kifejezésre: Még csak hetes vagyok, de (191 db)

Most 11 hetes vagyok, de azinte már a legelejétől van pocim. Tudom hogy ez csak a puffadás, de zavar. Sokan írjátok, hogy szinte még homorú a hasatok. Végig lesz puffadás?

Mikor fog látszódni a baba? Mit lehet tenni puffadás ellen?

Legjobb válasz: Nekem csak a 16-ik héttõl látszódott a babapoci, de nekem is nagyon puffadt a hasam. Fõleg estére nõtt meg, reggelre "leengedett" :). Espumisant néha vettem be, de nem igazán hatott. Próbálj nem puffasztó kajákat enni, bár én ezt nem tudtam betartani. Én bõ felsõket hordtam és nem volt olyan feltûnõ. :) Amúgy a puffadás még néha most is jelentkezik 28 hetesen, de már nem látszik a hasamon, csak én érzem.

Nekem csak a 16-ik héttõl látszódott a babapoci, de nekem is nagyon puffadt a hasam. Fõleg estére nõtt meg, reggelre "leengedett" :) . Espumisant néha vettem be, de nem igazán hatott. Próbálj nem puffasztó kajákat enni, bár én ezt nem tudtam betartani. Én bõ felsõket hordtam és nem volt olyan feltûnõ. :) Amúgy a puffadás még néha most is jelentkezik 28 hetesen, de már nem látszik a hasamon, csak én érzem.
A puffadás ellen semmit sem tehetsz, magától fog elmúlni:(.Nekem a 13. hét körül kezdett látszani, hogy bébi van odabenn és ezzel egyidõben szünt meg a lufi érzés is.
Hát én még a puffadásnak is örültem, kinyomtam a hasamat és arra gondoltam ez a baba, persze tudtam, hogy nem csak jó volt erre gondolni, 14. héten vettem kismamnacit mert már nem volt jó a többi gatyóm na akkortól már baba növekedett.Szépen kerekedik most vagyok majdnem félidõben.
Nem nagyon tudsz mit tenni.Engem is zavart de azért, mert mindig megkérdezték mennyi idõs vagyok és nagyot néztek, mikor megmondtam.Kb ugy a 16.héttõl kezdett változni.Nem mondom, hogy nõt inkább formája más.A kolléganõm ugyanannyi idõs terhes, és még most is alig látszik rajta.22hetes km
en is 11hetes vagyok behorpado pocakkal...a többiek szerint värnunk kell, bär en is eleg türelmetlen vagyok.9hetesen azt hittem, hogy mär kezd nöni a hasam, de csak puffadäs volt sajna, mert ugye olyan nincs, hogy 1nap nagy a has, mäsnap meg semmi...en amugy bärmit eszem, rögtön lufi leszek, ugyhogy nem tudok ellene tenni semmit.värok, hogy elmuljon...neked kemeny mär az ägyekodnäl a hasad?nekem igen!remelem hamarosan lätszani fog valami!minden jot neked!!

Még csak 9 hetes vagyok, de úgy puffadok, hogy simán többnek nézek ki, feltűnő, de nem merem elrejteni, más is volt így?

A régi nacik szűkek, de csak hasban, és nem merem belepréselni magam, nehogy ártson. Ha úgy állok, hogy nem húzom be erőnek erejével a hasam, akkor nyilvánvaló a pocak, és még csak 9. héten vagyok. Nem ciki ez? Ha megkérdezik, hogy jajj, hányadik hónapban vagy, hogy hangzik, hogy 3.? Amikor már ekkora a hasam? Meg ha máshogy állok, picit be tudom húzni, szerintem inkább kövérnek tűnök sok helyzetben, de elrejteni meg már szinte nem lehet. Most is mennem kellene valahová, többb helyre is, és nem tudom, mit vegyek fel, mert tanácstalan vagyok. Van rajtam pár plusz kiló, de azért nem ennyi. Más is volt ilyen helyzetben? Nem éreztétek kényelmetlenül magatokat?

Legjobb válasz: En 13 hetes vagyok, de mióta terhes vagyok nagyon puffadok. Most olyan hasam van, mint 20 hét korul az elso gyerekkel. Nem tudsz mit tenni, ez van. Néha már annyira gorcsol a gyomrom, hogy espumisant veszek be. Plusz még rosszul is vagyok, hányok, egész nap émelygek.

En 13 hetes vagyok, de mióta terhes vagyok nagyon puffadok. Most olyan hasam van, mint 20 hét korul az elso gyerekkel. Nem tudsz mit tenni, ez van. Néha már annyira gorcsol a gyomrom, hogy espumisant veszek be. Plusz még rosszul is vagyok, hányok, egész nap émelygek.
Én 10 hetes vagyok ma:) 157 cm, és most 61 kg. Nem hányok, semmi rosszullét, eddig 2 kg-jött rám. Szintén ez a helyzet, olyan a hasam mint egy 21-23 hetes kismama hasa.Ne szégyelld, legyél rá büszke ! Én egyetemre és dolgozni is már kismama felsõben megyek, és olyan nadrágot veszek fel, ami kényelmes. A terhesség nem szégyen, hanem a legjobb állapot amit csak el tudsz képzelni! Ilyenkor ne feltétlenül azt számold hogy hogy néz ki a hasad, kövér vagy e? amíg normális az mennyiség amit híztál, ne aggódj rajta:)
Ezzel én is így voltam. 6. (!) héten volt, aki észrevette és rákérdezett. Persze mkinek magyarázkodhattam, hogy igen, baba, de ez még csak a puffadás:D NEm cikinek éreztem, inkább csak untam a magyarázkodást. Viszont pl ha egy karcsúsított, de nem szûk inget vettem fel, az egész jól takarta még. Nem mintha rejtegetni akartam volna, csak még azt találtam a legelõnyösebbnek, ami nem "hordósított" :) Az a vicc, hogy most már nem puffadok (13. hét) és ugyanakkora vagyok, mint 6 hetesen :D
Nyugi, én is csak 6 hetes vagyok, de akkora hasam van, mint egy kb. 4 hónapos kismamának. És csak puffadok és puffadok...de nem bánom, legalább szokom a méretet. :-)
én 10 hetes vagyok, de bakker, nekem is akkora hasam van, hogy lassan hiába próbálkozok (pulcsi, ilyesmik), feltûnik bárkinek. Volt már vetélésem, nem tudom, hogy be merném-e vallani ilyen korán Hízni nem híztam, inkább fogytam a hányások miatt.
A kérdező hozzászólása: Én sem híztam, sõt 2kg-t fogytam mióta várandós vagyok. Mégis olyan furcsa, azt hittem, csak a 20. hét körül lesznek ilyen ruha gondjaim. Köszönöm a megértõ történeteket, és jó érzés, hogy nem vagyok egyedül. AKkor nem ciki már ilyen korán pocakosodni ... :) Büszke vagyok, csodálatos dolog, hogy babánk lesz, csak furcsák az új méretek, ráadásul ilyen gyorsan!
5 hetes vagyok és úgy fel vagyok puffadva, hogy feltünõen látszik. Második terhességem. Az elsõnél nem volt így:D

Normális dolog az ha még csak 12 hetes vagyok, de 1 hónapja már nagyon fáj a derekam alatti rész, talán a medencetágulás miatt? Végig fájni fog, kezeljem valamivel? Éles és tompa fájdalmaim is vannak és alhasi fájdalmam is van néha.

Legjobb válasz: 12 hetesen nem a tágulástól fáj ez a terület,hiszen nincs akkora az embrió ami feszítené a medencét.Inkább a szalagok és méhtartó izmok nyúlására gondolok. Elkezdted már szedni a MagneB6-ot?Mert ha nem itt az ideje és terhesség 36 hetéig szedjed.Napi 3X2 simán mehet ha erõsebb görcsök és fájdalom törne rád,amúgy elég a napi 2x1. Eseteleg még felfázva nem vagy? Másra nem tudok hirtelen gondolni. Ha nem javulna magnéziumra sem,beszélj dokival.Még pici a terhességed,jobb félni,mint megijedni. 34 hetes kismami.

12 hetesen nem a tágulástól fáj ez a terület, hiszen nincs akkora az embrió ami feszítené a medencét.Inkább a szalagok és méhtartó izmok nyúlására gondolok. Elkezdted már szedni a MagneB6-ot?Mert ha nem itt az ideje és terhesség 36 hetéig szedjed.Napi 3X2 simán mehet ha erõsebb görcsök és fájdalom törne rád, amúgy elég a napi 2x1. Eseteleg még felfázva nem vagy? Másra nem tudok hirtelen gondolni. Ha nem javulna magnéziumra sem, beszélj dokival.Még pici a terhességed, jobb félni, mint megijedni. 34 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm hogy írtál, már a dokimmal is beszéltem és õ is a magne b6-ot ajánlotta! Remélem segíteni fog, és elmúlnak a fájdalmaim végre. További jó egészséget kívánok nektek, és könnyû szülést :)


Kismamik hogy oldjátok meg a szexet az egyre növekvő pocitokkal? én még csak 25 hetes vagyok, de már nagy a pocim és aggódok később mi lesz.

Legjobb válasz: Nem olyan bonyolult. :-) Oldalt fekve, esetleg hátulról. :-) És csak a fantázia szab határt. Én 30 hetes vagyok, nekem mondjuk oldalt fekve a legkényelmesebb.

Nem olyan bonyolult. :-) Oldalt fekve, esetleg hátulról. :-) És csak a fantázia szab határt. Én 30 hetes vagyok, nekem mondjuk oldalt fekve a legkényelmesebb.
Ne is mondd! Én 28 hetes vagyok és nekünk nem túl jó sehogy se!A párom is nagyon figyel mert nagyon félti a babát:jaaaj nehogy baja legyen.Én eleve nem kívánom annyira, de ha sexelünk akkor hátamon fekszem, vagy kutya pózba.De pont a mai nap beszéltük a párommal hogy nem jó mostanába mert kicsit durvábban szeretjük mindketten és azt most nem lehet, csak plömplöm van.Az meg nem túl kielégítõ!
Nálunk is a hevesebb együttlét volt a jellemzõ, de most pont attól lett izgalmasabb, hogy a férjem nagyon figyel, hogy nehogy valami baj legyen. Általában én vagyok felül. Ez eddig bevált. Szerintem alul semmiképp ne legyél, mert ott nem te irányítasz - ami most szerinem fontos... 30 hkm

Még csak 8 hetes vagyok, de már alig várom, hogy megvegyük a kis ágyat, és felállítsuk. Mit tegyek?

arra lennék kiváncsi,hogy azt a hatást amikor már csak pár nap van a szülésig és akkor állitsátok fel a kis ágyat,akkor csak jobb érzés mert jobban érzed hogy jön a baba pár hét mulva. de ha most állitom fel akkor az nem lessz olyan csak most lessz jó,de mikor ott leszek szülés közelben akkor akkor már természetes lessz ot a kis ágy!De már annyira várom hogy a lakás is baba hangulatú legyen. mi a tanácsotok?

Legjobb válasz: Én sem bírtam kivárni, mondjuk azt sem tudom, hogy mire kellett volna várni...Folyamatosan vásárolgattam már az elsõ hetektõl kezdõdõen, nagyon élveztem! Meg kaptunk is rengeteg cuccot, azokat is rendezgettem. 16 hetesen pózolok az egyik képen, háttérben kiságy :-) Szerintem sok elõnye van annak, hogy ne maradjon utolsó hetekre a vásárlást: folyamatosan figyelemmel kísérheted az áruházak akcióit, és kifoghatsz jó áron babadolgokat; még idejében eszedbe juthatnak dolgok, vagy mások hívják fel rá a figyelmedet; még nem vagy fáradt, sokat tudsz csavarogni, mászkálni; otthon is több energiád van pakolászni, takarítgatni; stb. Meg én amúgy sem hiszek a babonában, miszerint nem szabad vásárolgatni.

Én sem bírtam kivárni, mondjuk azt sem tudom, hogy mire kellett volna várni...Folyamatosan vásárolgattam már az elsõ hetektõl kezdõdõen, nagyon élveztem! Meg kaptunk is rengeteg cuccot, azokat is rendezgettem. 16 hetesen pózolok az egyik képen, háttérben kiságy :-) Szerintem sok elõnye van annak, hogy ne maradjon utolsó hetekre a vásárlást: folyamatosan figyelemmel kísérheted az áruházak akcióit, és kifoghatsz jó áron babadolgokat; még idejében eszedbe juthatnak dolgok, vagy mások hívják fel rá a figyelmedet; még nem vagy fáradt, sokat tudsz csavarogni, mászkálni; otthon is több energiád van pakolászni, takarítgatni; stb. Meg én amúgy sem hiszek a babonában, miszerint nem szabad vásárolgatni.
Hagy, hogy a terhesség a terhességrõl szóljon az elsõ 5-6 hónapban. Hogyan fejlõdik a baba, hogyan változik a te tested, milyen a szülés stb, szerintem ne szaladj ennyire elõre az idõben, élvezd, hogy terhes vagy. Nem tudom, hogy mennyire érthetõ, hogy mire gondolok..., de remélem azért vannak akik értik :) Írták elöttem a vetélés lehetõségét, sajnos ez nem egyedi eset. Nem kell természetesen ezen görcsölnöd, hisz jól vagy, minden rendben veletek, de azért az észszerûség és józanság nem árt ha elõtérben marad.
en csak babaruhakat kaptam es rendezgettem az elso hetekben, aztan meg elveteltem. Ha ne adj Isten igy tortenne veled is, tobbet egyetlen babaholmira sem birnal ranezni, Nem veletlenul nem szoktak babaszobaval meg babaruhakkal foglalkozni az elso idokben.
A 16-18. hetet minndenképp megvárnám a vásárlásokkal, akkor van afp és egy genetikai uh. Én akkor vettem meg az 1. ruhácskát, bár utána sokáig semmit, túl sok rossz történt akkor körülöttem, a ruhácskát is megbántam... 32. héten csináltam a nagybevásárlást, addig bújtam a netet és összeírtam, hogy mi kell, kikértem a babás ismerõsök véleményeét, mi az ami biztosan kell és mi az ami pénzkidobás, milyen fajta body a praktikus, milyen ruha az amit sosem használunk, mire figyeljek babakocsi vásárlásakor, melyik fajta miért jó, melyik típusú pelenka a jó és miért, milyen dolgokat kell beszerezni a gyógyszertárból és hogyan mûködnek, milyen a jó légzésfigyelõ, hogyan mûködik a szoptatás, ha nem megy hol kell segítséget kérni, mit kell tenni mellgyuszinál, milyen cumisüveget vegyek, melyik fajta sterilizálás a jó, mit hol lehet olcsóbban beszerezni. Mikor és hova kell csípõszûrésre menni, mire kell figyelni az egészségével kapcsolatban, mik azok amiket nem szabad használni vagy nem szabad csinálni (komp, ültetés, ilyesmi), hogyan kell fejni, meddig lehet a hûtõben tárolni a tejet és hogyan, illetve a tápszert hogyan kell elkészíteni. Melyik gyerekorvost válasszuk a körzetünkben, kirõl jó a környékbeli anyukák véleménye, melyiknek mi az "erõssége" és még sorolhatnám. Szóval rengeteg dolog van, amivel lehet foglalkozni és babás hangulatba kerülni az elsõ két harmadban :D
Szia! Szerintem is várj még! Én nem kezdtem el az elején a vásárlást, meg akartam várni, hogy megtudjam a nemét. Aztán kb 30 héten vettünk meg mindent, de még az is korán volt mert annyi mindent kaptunk még utána, hogy jó pár ezer forintot megspórolhattunk volna. Persze, ha te tudod, hogy mit kapsz, akkor elõbb is elkezdhetsz vásárolni, pláne, mert lehet pont ki is fogsz valamilyen jó akciót. Egyszóval azért a 12 hetet tényleg nem árt kivárni, nem csak babonából!
Nem akarok ünneprontó lenni, de saját magadat óvod meg egy estleges csalódástól, ha még vársz egy kicsit. Nem babonáról beszélek, hanem a tényekrõl: a 12. hétig még bármi történhet ( késõbb is, de utána már ritkábbak a vetélések). Szerintem a 12. hétig legalább várjál a nagyobb dolgok megvásárlásával. Azért elméletben már tervezheted a babaszobát, nézegess prospektusokat, tájékozódj az árakról. De rengeteg idõd van még. Én az elsõ gyereknél kaptam kiságyat rokonoktól és úgy a 25. hét körül hozták el. ár alig vártam. Persze rögtön felállítottam, megágyaztam és nézegettem. Aztán eltettem az ágynemût. De ezt a mûveletet mindennap megcsináltam, csak nem mertem kint hagyni az ágynemût, hogy nem porosodjon, meg fakuljon (ha rásüt a nap) stb. Most a másodikat várom, 15 hetes vagyok, de még nem vettem semmit.
Én folyamatos hangulatban voltam és semmit nem élveztem jobban, mint csinosítgatni a szobáját, vasalgatni a ruhácskákat (azóta sem csinálom, mert semmi idõm :-)), járni a boltokat, ... Hidd el, utána már nem lesz idõd! Élvezd ki most, és rendezgesd nyugalomban a kis holmikat:-) Ha visszagondolok azokra a hónapokra, szép, meghitt idõszak volt! Annak a készülõdés, a ráhangolódás a szépsége! Ennek meg ez a gyönyörû csöppség!!!!!
A kérdező hozzászólása: utólsó!én nem pontoztalak le!
Nekem még az is korai volt, mikor kb 3 héttel a szülés elõtt felállítottuk. Rossz érzés volt, hogy belenéztem és nem volt benne senki. Ez most komoly. Én így éreztem, de attól te még élvezheted az üres kiságyat. Lehet egy-két hét múlva alábbhagy ez a kezdeti lelkesedés és a terhességre fogsz koncentrálni. nekem van egy könyvem, minden napra le van írva valami hasznos illetve infók a baba méreteirõl. Mi azt olvasgattuk izgulva minden reggel kávézás közben. Ne légy türelmetlen.
8 hetesen még nagyon gáz a gyerekszobát elkezdeni rendezgetni...
ha már itt tartunk -pedig nem szoktam ezen fennakadni- akkor miért pontoztok le amiatt, mert nekem tényleg rossz érzés volt az üres ágyat nézegetni??? Nehezen jött össze a babánk, nem volt jó, hogy ott egy ágy üresen...:(
Szia. Mi hosszú éveket vártunk a babára, és kínlódtunk sokat mire összejött. Nagyon vigyáztam magamra mikor megtudtam hogy terhes lettem.Az elsõ 3hónapban olyan fáradt és aluszékony voltam, hogy semmit nem tudtam csinálni az itthoni dolgokon és az orvosokhoz mászkáláson kívül. Utána kezdtem festeni egyszínûre a szobát, tervezgetni mit hová teszek, stb. Az5-6.hónap telt vásárlással.Az elsõ kistutyi, az elsõ body, elsõ rugi. Többet nem vettem.Azokat nézegettem, próbálgattam a hasamhoz....minden nap.A 7.hónapban vettük meg a kiságyat, és festettem a figurákat a falra.A 8.hónapban állítottuk össze az ágyat, és a kiírt idõpont elõtt két héttel teljesen kész volt a szoba. Nagyon sajnálom azt a két válaszolót aki csak a helyesírással kapcsolatban tudott véleményt írni, ne is foglalkozz velük.Biztos bal lábbal keltek.
hagy=hagyd
mikor megtudtam , hogy terhes vagyok, rögtön elkezdtem vásárolgatni, pakolni a lakásban ezt azt, még 3 hónap volt, mikor felállítattam a kiságyat, és már megvolt szinte minden. szerintem abszolút nem rontja el a hangulatot, sõt, mikor már a kiságy is benn volt a szobában apa is hangulatba jött, elment magától venni egy-két csecsebecsét, amit 2-3 éves koráig nem fog tudni használni, de az az õ szerzeménye a kicsi fiának. de ne kapkodd el, mert , ha túl gyorsan végzel, nem leszm mit tenned utána.szerintem így normális a babavárás. persze , aki babonás annak más. a babaruhavásárlással vigyázz, kicsit én is beleestem, számold ki mikorra jön a baba, és ha téli baba lesz téli öltözékeket vegyél, és több méretet. én a tavaszi babónak vettek egy-két téli is , tudod ez , , milyen aranyos" szindróma. na mindegy. boldog babavárást , és készülõdést
A kérdező hozzászólása: én sem hiszek a babonában nem azért irtam, csak hogy nem rontja el a hangulaott? nemjobblenne utólsó hétben felálitani?
hát meg a jó nénikédet pontozzad le te tuskóparaszt! Valaki nagyon köcsög itt!

Még csak 6 hetes vagyok, de olyannak érzem a hasamat, mintha a 3. hónapban lennék. Ez normális?

Nincsenek fájdalmaim, de olyan nagynak érzem? Amikor megmozdulok, azt is olyan óvatosan teszem... Lehet, hogy túlreagálom? Még csak az eleje, mi lesz a vége felé? Be fogok dilizni?

Legjobb válasz: Ne aggodj, en is ugy kozlekedem, mint egy nyugdijas. Szepen lassan. Meg az agybol is igy kelek fel, pedig csak 5 hetes vagyok. allitolag tok normalis. A hasam pedig nekem is szeret felfujodni...aztan reggelre lemegy :o)

Ne aggodj, en is ugy kozlekedem, mint egy nyugdijas. Szepen lassan. Meg az agybol is igy kelek fel, pedig csak 5 hetes vagyok. allitolag tok normalis. A hasam pedig nekem is szeret felfujodni...aztan reggelre lemegy :o)
A kérdező hozzászólása: De aranyos vagy! A nyugdíjas mozgás rám is nagyon jellemzõ:-) Néha teljesen kiakadok magamtól. Mindenesetre megnyugtató, hogy más is tapasztal magán ilyesmit...
Hú... mi lesz veled ha tényleg nõni fog a pocid? Én a 26. héten vagyok és az érzés mindha kõvel lenne telepakolva a hasam. Édes teher :) )
szia.no para.én modst vagyok 3 honapos és 5 hetes koromtol olyan vagyok mint egy õregasszony.csak most már jobb...megszoktam:D
Szia. Én 16 hetes vagyok, az elejétõl kezdve nagynak éreztem a hasam, aztán most olyan gyorsan elkezdett nõni, hogy már tényleg alig bírok mozogni. Simán van olyan hasam mint egy 6 hónaposnak.
A kérdező hozzászólása: ..hát ez az! :-) Én is ezt mondom:-) Mi lesz késõbb???? Az igazság az, hogy nagyon féltem! Olyan sok vetélésrõl olvastam, hallottam. Sajna!
DE A HASAD IS NAGY
Én már 5 hetes koromtól nem tudtam felvenni a nadrágjaimat, és kb úgy mozogtam mint egy reumás csiga:) Ez természetes, a felfújódástól van, én nemigazán tudtam mit kezdeni vele, úgyhogy óvatosan közlekedtem. Késõbb jobb lesz, most már nincs annyira elnehezülve, meg már meg is szoktam ennyi idõ alatt! 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nekem is szorítanak a nadrágjaim. Csak azt nem értem a babavárásnak mi köze a felfúvódáshoz? Mitõl van ez? Valami olyan kaját eszek, amit nem kellene? Mert nem valószínû, hogy a méhem nõne ilyen gyorsan...
Én 35 hetes vagyok, de én csak néhány hete érzem állva is, ha rúgdos a kis bajnok.:)
Szia, en 29 hetes vagyok, de allva nagyon nagyon ritkan erzem hogy mozogna, de ahogy nalad is, fekve vagy ulve szinte rogton.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és boldog babavárást és gyors szülést üdv :D

28 hetes vagyok, de még mindig a köldököm alatt érzem mozogni a kisfiam. Vmi baj lehet vele? Ilyenkor már a köldök környékén kellene érezni, nem? Amúgy nagyon aktív és a hátfájáson kívül nincs panaszom, hasam is csak 1x keményedett eddig

Legjobb válasz: Szerintem sem lehet semmi gond. Én 26 hetes vagyok, és legtöbbször Én is a köldököm környékén, inkább alatta érzem, hogy rúg egy jókorát. Nyílván még van sok helye, és meg sem fordult még. :-)

Szerintem sem lehet semmi gond. Én 26 hetes vagyok, és legtöbbször Én is a köldököm környékén, inkább alatta érzem, hogy rúg egy jókorát. Nyílván még van sok helye, és meg sem fordult még. :-)
Nem hiszem, hogy baj lenne. Biztos a lábait szereti mozgatni. :D
Semmi gond, csak a kisherceg valószínûleg farfekvéses. Néhány hét és a bordáidat veszi célba. :-) Boldog babavárást. 37 hetes mamó

Honnan tudtátok vagy éreztétek, hogy itt az idő!? 39 hetes vagyok de semmi előjelem, és nem tudom mire számítsak! Még csak megérzésem sincs!

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvz,a z ugye egyértelmû... Viszont a fájások....Nos azt kell írjam én a 2. babánál éreztem ilyet elõször, és amikor éjjel elkezdõdtek, azt hittem csak jóslók, mert azokból elõtte volt már jópár...Csak ezek nem akartak múlni...Sétálgattam , hátha...de nem....azért is voltam "bajban" mert mindenütt azt olvastam, h 10 perces fájások pl...nekem meg össze-vissza jöttek....de nem múltak, ez nagyon gyanús lett...Aztán apa felkelt, kérdezgette mi van, cuccot megnézegettem még1x, aztán indultunk is befelé....:) Még aznap, 4 óra múlva kb. megszületett a 2. gyermekünk:)

Én a második válaszoló 3 gyermekes vagyok.Ne aggódjatok mind a 3 gyermeket túlhordtam 1 héttel.betöltött 41.héten szültem.Állítólag ez genetika...Itt az utolsónál mentem hogy befekszem a kis motyómal és a vizsgálatnál megrepedt a burok elment a magzatvíz .Ez reggel 9 kor volt semmilyen fájás nem volt.Mondták ha este 6 ig nem szülök meg akkor indítják.Este 7 kor kaptam beöntést és 8 kor kezdtek adni fájássegítõt stb de nem volt vészes nem voltak erõs fájások.Este 10kor született meg de csak fél 10-tõl volt picit kemény.Kilehetett bírni.
Ha elmegy a magzatvz, a z ugye egyértelmû... Viszont a fájások....Nos azt kell írjam én a 2. babánál éreztem ilyet elõször, és amikor éjjel elkezdõdtek, azt hittem csak jóslók, mert azokból elõtte volt már jópár...Csak ezek nem akartak múlni...Sétálgattam , hátha...de nem....azért is voltam "bajban" mert mindenütt azt olvastam, h 10 perces fájások pl...nekem meg össze-vissza jöttek....de nem múltak, ez nagyon gyanús lett...Aztán apa felkelt, kérdezgette mi van, cuccot megnézegettem még1x, aztán indultunk is befelé....:) Még aznap, 4 óra múlva kb. megszületett a 2. gyermekünk:)
A kérdező hozzászólása: Kitartást:)
Én 3 napja betöltöttem a 40.hetet, talán ma hajnalban volt elõször jóslóm, nyákdugóm megvan, a méhszájam zárt, fel van puhulva, de semmit nem érzek, azon kívül, hogy már nagyon nehéz a pocakom és a mozgás, meg minden. Holnap befekszem, csütörtökön indítanak, amit nem bánok, mert a 41. hét után nõ a komplikációk száma, de én is már régóta türelmetlen vagyok és már nagyon túl lennék rajta.
Na, ez is teljesen egyéni! Van akinek az egész hasa fáj , van akinek a derekából sugárzik....nekem meg ilyen erõsen mensis görcsök voltak; az a lényeg, h ha 1-1 fájás után sétálsz (vagy fürdõt veszel) ezeknek el kell múlniuk, ha jóslók. Ha nem múlnak, akkor igaziak.
én sem érzek semmit, én is türelmetlen vagyok már...nem akarom túlhordani vagy azt hogy indítsák...:-( 39hkm
A kérdező hozzászólása: Nekem ma voltak elõször fájásaim, egy órán keresztül.de csak a hasam aljában, és azt mondta az orvos csak azt vegyem figyelembe ami az egész hasra kiterjedõen fáj! de nekem olyan nincs:S viszont szeretnénk ha már elõjönne!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) kedvesek vagytok!:)
Én 3 gyermeket szültem, de egyiknél sem éreztem elõtte semmit.Kirándulni voltam a hegyekbe mikor elkezdõdtek a fájások.Majd érzed azt hogy na ez az.Egyiknél sem ment el magától a magzatvíz mind a 3- nál repesztették a burkot.Csodálatos szülések voltak.Neked is ilyet kívánok!
Egyszer csak beindul majd, ne izgulj, észre fogod venni. Fájások, vagy magzatvíz, vagy mindkettõ... Én nagyon sokszor úgy véltem, hogy most már biztos kezdõdik, mert ezt vagy azt éreztem/tapasztaltam. Minél többedik terhességem volt, annál kevésbé tudtam, hogy mikor indul, de amikor tényleg indult, az egyértelmû volt. Szép szülést!

Azt hiszem fájásaim vannak, de nem rendszeresek. Ezek jósló fájások, vagy lehet komolyabb is? Még csak 37 hetes vagyok! De a lepényem már III. fokban érett egy ideje.

Legjobb válasz: Rendszeres idõközönként jönnek a fájások vagy rendszertelenül? Ha rendszertelenül akkor valószínûleg csak jósló, de ha nagyon erõsek vagy nem vagy benne biztos, hogy jósló-e, akkor inkább mutasd meg magad a dokinak.

Rendszeres idõközönként jönnek a fájások vagy rendszertelenül? Ha rendszertelenül akkor valószínûleg csak jósló, de ha nagyon erõsek vagy nem vagy benne biztos, hogy jósló-e, akkor inkább mutasd meg magad a dokinak.
A kérdező hozzászólása: Nem rendszeres, de elég erõs, a derekamba is sugárzik. Mostanra kicsit ritkábban jön.
Szia! Ha mozgásra (séta), illetve melegvíz hatására nem múlik el, akkor valóban fájás, ha elmúlik, akkor jósló.
ööö.én a biztonság kedvéért felkersnék egy orvost!!!!
Mivel a lepény már a 3. fokba érett, én mindenképp felkeresném a dokimat legyen jóslófájás vagy rendes. A jóslófájás szabálytalan idõközönként jelentkezik, míg a rendszeres fájás meghatározott idõkben, pl. 5 percenként, 10 percenként.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!