Találatok a következő kifejezésre: Még csak hetes a kis (17 db)

Még csak 8 hetes a kis pocaklakó, de két fogamat nagyon be kellene tömni. Várnom kell a 12. hétig? Az injekció miatt kérdezem.

Legjobb válasz: Szia! Biztos, hogy kell a szuri a töméshez? Korábban én is mindenhez injekciót kétrem, de au új fogorvosom lebeszélt róla és nem bántm meg. Szerintem beszélj a dokiddal arról, hogy elõreláthatólag milyen komoly lenne a beavatkozás. Egyébként az injekció kevésbé veszélyes, mint egy begyulladt fog a babádra nézve.

Szia! Biztos, hogy kell a szuri a töméshez? Korábban én is mindenhez injekciót kétrem, de au új fogorvosom lebeszélt róla és nem bántm meg. Szerintem beszélj a dokiddal arról, hogy elõreláthatólag milyen komoly lenne a beavatkozás. Egyébként az injekció kevésbé veszélyes, mint egy begyulladt fog a babádra nézve.
szia! nyugodtan menj fogorvoshoz, nem kell megvárni a 12. hetet. érzéstelenítõt adhat a fogorvos, nem lesz semmi baja a babának tõle. minél hamarabb tömesd be, mert azt olvastam, hogy a rossz fogak komplikációkat okozhatnak.
Dehogy kell várnod.Ki mondta ezt a hülyeséget?Irány a fogorvos!Tudni fogják, hogy milyen fájdalomcsillapítót adjanak!
ha mondod a fogorvosnak hogy baba van, akkor nem lesz semmi baj. egyébként én is mostanában tervezek menni 7 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tényleg azt hallottam, hogy az injekció árthat! Nincs nagy gond. Egyik a fogtönél érzékeny, a másik pedig egy gyökérkezelt fog. Viszont még nincs kiskönyvem. Elég ha az Uh-os leletet viszem? Ott már bizonyított a terhesség.
A rossz fog góc a szervezetben, azonnal meg kell csináltatni!Az érzéstelenítõ pedig nem árt a babának, mert nagyon kis dózis!
Nem kell papír!Miért ne hinnék el neked, hogy terhes vagy, ha azt mondod?
szia szerintem, ha csak mondod is elhiszik hogy babát vársz.nem vagy köteles bizonyítékokkal szolgálni:D boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi Anyucik! :-) Nagyon rendesek vagytok! Fölhívom a fogdokit, kérek idõpontot. (nõgyógyászhoz és fogorvoshoz útálok a legjobban menni! Na, most kijut mindkettõbõl!) Bár a Nõgyógyásznak most nagyon is örülök! Mégegyszer köszi! Minden jót nektek!

Ma egész nap fájt a derekam és volt egy kis barnás folyásszerű valamim is.35 hetes kismami vagyok, normális ez? Ez mit jelent? Közeledik a szülés? De még csak 35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Hát, nálam szülés elõtt volt ilyen.Lehet, hogy fel kéne hívni a dokidat.barátnõm járt így most,35 hetes volt Õ is, kapott infuziót, 1 hétig visszatartották a babát ezzel,de most megszült,minden rendben van Velük.Sok sikert!

Hát, nálam szülés elõtt volt ilyen.Lehet, hogy fel kéne hívni a dokidat.barátnõm járt így most, 35 hetes volt Õ is, kapott infuziót, 1 hétig visszatartották a babát ezzel, de most megszült, minden rendben van Velük.Sok sikert!
Szia ez nem jelent semmit nekem a 34héten volt ilyen és a 41.héten indították.A nyákdugó eltávozása után akár hetegik nem történik semmi.
Lehet, h a nyákdugó egy része.Nekem is kb. ilyen idõtájt kezdett elmenni, és a 39.héten szültem.Pedig 2 ujjnyira nyitva is voltam.Ha mégis most születne se kell aggódnod, már teljesen fejlett, csak még híznia kell.Sok sikert.
nincsen semmi gond! nyakdugo lehetett, nalam elment a naykdugo hetfon aztan majd szombaton szuletett meg a lanyom meginditassal! soot penteken inditotta meg es majd masnapra szultem meg nagyon nehezen!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat

Még csak 8 hetes vagyok, de már alig várom, hogy megvegyük a kis ágyat, és felállítsuk. Mit tegyek?

arra lennék kiváncsi,hogy azt a hatást amikor már csak pár nap van a szülésig és akkor állitsátok fel a kis ágyat,akkor csak jobb érzés mert jobban érzed hogy jön a baba pár hét mulva. de ha most állitom fel akkor az nem lessz olyan csak most lessz jó,de mikor ott leszek szülés közelben akkor akkor már természetes lessz ot a kis ágy!De már annyira várom hogy a lakás is baba hangulatú legyen. mi a tanácsotok?

Legjobb válasz: Én sem bírtam kivárni, mondjuk azt sem tudom, hogy mire kellett volna várni...Folyamatosan vásárolgattam már az elsõ hetektõl kezdõdõen, nagyon élveztem! Meg kaptunk is rengeteg cuccot, azokat is rendezgettem. 16 hetesen pózolok az egyik képen, háttérben kiságy :-) Szerintem sok elõnye van annak, hogy ne maradjon utolsó hetekre a vásárlást: folyamatosan figyelemmel kísérheted az áruházak akcióit, és kifoghatsz jó áron babadolgokat; még idejében eszedbe juthatnak dolgok, vagy mások hívják fel rá a figyelmedet; még nem vagy fáradt, sokat tudsz csavarogni, mászkálni; otthon is több energiád van pakolászni, takarítgatni; stb. Meg én amúgy sem hiszek a babonában, miszerint nem szabad vásárolgatni.

Én sem bírtam kivárni, mondjuk azt sem tudom, hogy mire kellett volna várni...Folyamatosan vásárolgattam már az elsõ hetektõl kezdõdõen, nagyon élveztem! Meg kaptunk is rengeteg cuccot, azokat is rendezgettem. 16 hetesen pózolok az egyik képen, háttérben kiságy :-) Szerintem sok elõnye van annak, hogy ne maradjon utolsó hetekre a vásárlást: folyamatosan figyelemmel kísérheted az áruházak akcióit, és kifoghatsz jó áron babadolgokat; még idejében eszedbe juthatnak dolgok, vagy mások hívják fel rá a figyelmedet; még nem vagy fáradt, sokat tudsz csavarogni, mászkálni; otthon is több energiád van pakolászni, takarítgatni; stb. Meg én amúgy sem hiszek a babonában, miszerint nem szabad vásárolgatni.
Hagy, hogy a terhesség a terhességrõl szóljon az elsõ 5-6 hónapban. Hogyan fejlõdik a baba, hogyan változik a te tested, milyen a szülés stb, szerintem ne szaladj ennyire elõre az idõben, élvezd, hogy terhes vagy. Nem tudom, hogy mennyire érthetõ, hogy mire gondolok..., de remélem azért vannak akik értik :) Írták elöttem a vetélés lehetõségét, sajnos ez nem egyedi eset. Nem kell természetesen ezen görcsölnöd, hisz jól vagy, minden rendben veletek, de azért az észszerûség és józanság nem árt ha elõtérben marad.
en csak babaruhakat kaptam es rendezgettem az elso hetekben, aztan meg elveteltem. Ha ne adj Isten igy tortenne veled is, tobbet egyetlen babaholmira sem birnal ranezni, Nem veletlenul nem szoktak babaszobaval meg babaruhakkal foglalkozni az elso idokben.
A 16-18. hetet minndenképp megvárnám a vásárlásokkal, akkor van afp és egy genetikai uh. Én akkor vettem meg az 1. ruhácskát, bár utána sokáig semmit, túl sok rossz történt akkor körülöttem, a ruhácskát is megbántam... 32. héten csináltam a nagybevásárlást, addig bújtam a netet és összeírtam, hogy mi kell, kikértem a babás ismerõsök véleményeét, mi az ami biztosan kell és mi az ami pénzkidobás, milyen fajta body a praktikus, milyen ruha az amit sosem használunk, mire figyeljek babakocsi vásárlásakor, melyik fajta miért jó, melyik típusú pelenka a jó és miért, milyen dolgokat kell beszerezni a gyógyszertárból és hogyan mûködnek, milyen a jó légzésfigyelõ, hogyan mûködik a szoptatás, ha nem megy hol kell segítséget kérni, mit kell tenni mellgyuszinál, milyen cumisüveget vegyek, melyik fajta sterilizálás a jó, mit hol lehet olcsóbban beszerezni. Mikor és hova kell csípõszûrésre menni, mire kell figyelni az egészségével kapcsolatban, mik azok amiket nem szabad használni vagy nem szabad csinálni (komp, ültetés, ilyesmi), hogyan kell fejni, meddig lehet a hûtõben tárolni a tejet és hogyan, illetve a tápszert hogyan kell elkészíteni. Melyik gyerekorvost válasszuk a körzetünkben, kirõl jó a környékbeli anyukák véleménye, melyiknek mi az "erõssége" és még sorolhatnám. Szóval rengeteg dolog van, amivel lehet foglalkozni és babás hangulatba kerülni az elsõ két harmadban :D
Szia! Szerintem is várj még! Én nem kezdtem el az elején a vásárlást, meg akartam várni, hogy megtudjam a nemét. Aztán kb 30 héten vettünk meg mindent, de még az is korán volt mert annyi mindent kaptunk még utána, hogy jó pár ezer forintot megspórolhattunk volna. Persze, ha te tudod, hogy mit kapsz, akkor elõbb is elkezdhetsz vásárolni, pláne, mert lehet pont ki is fogsz valamilyen jó akciót. Egyszóval azért a 12 hetet tényleg nem árt kivárni, nem csak babonából!
Nem akarok ünneprontó lenni, de saját magadat óvod meg egy estleges csalódástól, ha még vársz egy kicsit. Nem babonáról beszélek, hanem a tényekrõl: a 12. hétig még bármi történhet ( késõbb is, de utána már ritkábbak a vetélések). Szerintem a 12. hétig legalább várjál a nagyobb dolgok megvásárlásával. Azért elméletben már tervezheted a babaszobát, nézegess prospektusokat, tájékozódj az árakról. De rengeteg idõd van még. Én az elsõ gyereknél kaptam kiságyat rokonoktól és úgy a 25. hét körül hozták el. ár alig vártam. Persze rögtön felállítottam, megágyaztam és nézegettem. Aztán eltettem az ágynemût. De ezt a mûveletet mindennap megcsináltam, csak nem mertem kint hagyni az ágynemût, hogy nem porosodjon, meg fakuljon (ha rásüt a nap) stb. Most a másodikat várom, 15 hetes vagyok, de még nem vettem semmit.
Én folyamatos hangulatban voltam és semmit nem élveztem jobban, mint csinosítgatni a szobáját, vasalgatni a ruhácskákat (azóta sem csinálom, mert semmi idõm :-)), járni a boltokat, ... Hidd el, utána már nem lesz idõd! Élvezd ki most, és rendezgesd nyugalomban a kis holmikat:-) Ha visszagondolok azokra a hónapokra, szép, meghitt idõszak volt! Annak a készülõdés, a ráhangolódás a szépsége! Ennek meg ez a gyönyörû csöppség!!!!!
A kérdező hozzászólása: utólsó!én nem pontoztalak le!
Nekem még az is korai volt, mikor kb 3 héttel a szülés elõtt felállítottuk. Rossz érzés volt, hogy belenéztem és nem volt benne senki. Ez most komoly. Én így éreztem, de attól te még élvezheted az üres kiságyat. Lehet egy-két hét múlva alábbhagy ez a kezdeti lelkesedés és a terhességre fogsz koncentrálni. nekem van egy könyvem, minden napra le van írva valami hasznos illetve infók a baba méreteirõl. Mi azt olvasgattuk izgulva minden reggel kávézás közben. Ne légy türelmetlen.
8 hetesen még nagyon gáz a gyerekszobát elkezdeni rendezgetni...
ha már itt tartunk -pedig nem szoktam ezen fennakadni- akkor miért pontoztok le amiatt, mert nekem tényleg rossz érzés volt az üres ágyat nézegetni??? Nehezen jött össze a babánk, nem volt jó, hogy ott egy ágy üresen...:(
Szia. Mi hosszú éveket vártunk a babára, és kínlódtunk sokat mire összejött. Nagyon vigyáztam magamra mikor megtudtam hogy terhes lettem.Az elsõ 3hónapban olyan fáradt és aluszékony voltam, hogy semmit nem tudtam csinálni az itthoni dolgokon és az orvosokhoz mászkáláson kívül. Utána kezdtem festeni egyszínûre a szobát, tervezgetni mit hová teszek, stb. Az5-6.hónap telt vásárlással.Az elsõ kistutyi, az elsõ body, elsõ rugi. Többet nem vettem.Azokat nézegettem, próbálgattam a hasamhoz....minden nap.A 7.hónapban vettük meg a kiságyat, és festettem a figurákat a falra.A 8.hónapban állítottuk össze az ágyat, és a kiírt idõpont elõtt két héttel teljesen kész volt a szoba. Nagyon sajnálom azt a két válaszolót aki csak a helyesírással kapcsolatban tudott véleményt írni, ne is foglalkozz velük.Biztos bal lábbal keltek.
hagy=hagyd
mikor megtudtam , hogy terhes vagyok, rögtön elkezdtem vásárolgatni, pakolni a lakásban ezt azt, még 3 hónap volt, mikor felállítattam a kiságyat, és már megvolt szinte minden. szerintem abszolút nem rontja el a hangulatot, sõt, mikor már a kiságy is benn volt a szobában apa is hangulatba jött, elment magától venni egy-két csecsebecsét, amit 2-3 éves koráig nem fog tudni használni, de az az õ szerzeménye a kicsi fiának. de ne kapkodd el, mert , ha túl gyorsan végzel, nem leszm mit tenned utána.szerintem így normális a babavárás. persze , aki babonás annak más. a babaruhavásárlással vigyázz, kicsit én is beleestem, számold ki mikorra jön a baba, és ha téli baba lesz téli öltözékeket vegyél, és több méretet. én a tavaszi babónak vettek egy-két téli is , tudod ez , , milyen aranyos" szindróma. na mindegy. boldog babavárást , és készülõdést
A kérdező hozzászólása: én sem hiszek a babonában nem azért irtam, csak hogy nem rontja el a hangulaott? nemjobblenne utólsó hétben felálitani?
hát meg a jó nénikédet pontozzad le te tuskóparaszt! Valaki nagyon köcsög itt!


32 hetes kismamik hogy vagytok? Másnak is ennyire erőseket rúg a babája? Elkezdtetek már készülődni (kimosni a kis ruhákat, ágyat összerakni) Van aki még csak most kezd vásárolni? Ki hol fog szülni? Kisfiú lesz vagy kislány?

Legjobb válasz: Szia! Én is kipróbálom a teát és a homeos bogyókat is, hátha! Nekem is kisfiam lesz és idáig a Dominik név a befutó :). A Jahn Ferenc kórházban fogok szülni, a babaszoba még nincs kész már elég sok mindent megvettünk neki de azért hagyok áprilisra is bár csak apróságokat. 32 hetes kismama

Szia! Én is kipróbálom a teát és a homeos bogyókat is, hátha! Nekem is kisfiam lesz és idáig a Dominik név a befutó :) . A Jahn Ferenc kórházban fogok szülni, a babaszoba még nincs kész már elég sok mindent megvettünk neki de azért hagyok áprilisra is bár csak apróságokat. 32 hetes kismama
Szia! A hát és derékfájáson kívül, na meg az éjszakai lábgörcsölést leszámítva jól vagyunk. A babó sokat mozog, helyezkedik, néha persze fájdalmasat is tud rúgni. A szobája már kész, már a kiságy is áll, és már mindent megvettünk neki. a ruháit még nem mostam ki, majd 2hét múlva kezdem. Nyíregyházán fogok szülni, és kisfiu lesz, Zétény nevet kapja. te hogy érzed magad? Könnyû szülést kívánok!
Bocsi az elõbb elfelejtettem holnap kezdünk festeni, de a beszerzés zöme megvan, csak pár apróság hiányzik még. Majd a festés, takarítás után állítjuk fel a bab ágyat, és akkor akarom átmosni Vince ruháit, pelenkáit stb.
Mi április 30-ra várjuk Vincét Nyíregyházán. Eddig 7, 5 kg-ot híztam (bár egy kis cca 7-8 kg túlsúllyal kezdtem :-)). A pocim ma mérte a védõnõ 108 cm. Jól vagyunk, csak eszméletken sokat mozog a gyermek, ami sokszor kellemetlen. Nem vizesedek, és nem fáj még a derekam se, csak a szeméremcsontom környéke kezdte meg a tágulást, azt fájogat. Na meg nem alszok éjjelente, mert folyamatos a szamba a pocakomban. Könnyû szülést Nektek.
Én május 1-re vagyok kiírva, és nekem is nagyokat rúg a mini, vagy éppen kinyomja valamilyét:D. Azon kívül hogy vizesedik a kezem lábam és emiatt zsibbadnak a tagjaim, jól vagyok, mondhatom hogy nagyon könnyû terhességem van. Õ is kisfiú, Máté lesz. Azt mondják a fiús terhességek könnyebb lefolyásúak, mint a lányosak. A ruhácskákat már kimostam, már csak a babaágyat kell összerakni, ja meg ki kell takarítanom a babakocsit, mert úgy kaptuk használtan, de hogy fogom csinálni azt még nem tudom! Székesfehérváron fogok szülni. A vásárlással még elvagyok maradva, cumisüveg stb....! Könnyû szülést kívánok!
Szia! A málnalevél teáról már én is halottam, én is használni fogom. nekem a haskörfogatom 102cm, és 10kg hízásnál járok, ami csak a csipömre, meg a hasara jött. mindenkinek könnyû szülést! 1 válaszoló voltam
A kérdező hozzászólása: Ami a kilókat illeti én 10 kg-nál tartok, remélem már sok nem kúszik fel :)
A kérdező hozzászólása: A második hozzászólónak! Én is a Jahn Ferencbe fogok szülni.Mikorra vagy kiírva?Lehet összefutunk :) ))
Nekem van már egy 3.5 éves Dominikom, és most lesz egy Barnabásom vagy Marcellem:D Mi is elõkészítettünk mindent és el nem tudom mondani hogy mekkora mázli hogy tényleg szinte semmit nem kell megvennünk. minden kimosva elrendezve, már csak a kórházi kis csomagom hiányzik...Szekszárdon fogok szülni...hogy ez a kis töki mekkorákat tud rugni az félelmetes, épp ma meséltem a vendégeinknek hogy van hogy fel is szisszenek olyat lenyom, ja és még õ is faros:S
Utolso voltam, a teat en is kiprobalom, de Sajnos nalunk nem kapni azokst a homeos bogyokat amiket otthon ..... :( nem is ertem!
sziasztok! Nekem is kisfiam lesz, es ugy NEz ki eddig Faros!en kulfoldon szulok, es nevben Sajnos meg Nem dontottunk:(. A babaholmik kozul nagyjabol Minden megvan, most a korhazi csomag jon! Nektek mekkora a hasatok? Es hogy alltok a kilokkal? En 9 kg plussznal, es 95 cm hasnal tartok, amugy semmi panaszom nincs :) X
A kérdező hozzászólása: Szia! Az én babám nagyon durván helyezkedik, eléggé fáj.Ki lehet tapogatni sokszor a kis hátát vagy könyökét.A szoba nekünk is kész, még egy két apróságot kell venni (mivel második baba így sok minden megvan).Én Pesten fogok szülni és kisfiam lesz nekem is, a név még nincs eldöntve. nekem nagyon tetszik a Bence, Dominik, Marcell... Ja és a kis drága egyenlõre faros sajna :(( Remélem befordul mire ki kell jönnie. Egyébként te olvastál a málna levél teáról, állítólag nagyon jól tágulsz tõle ha beindul a szülés.Én minden esetre kipróbálom az tuti. Könnyû szülést neked is!
A kérdező hozzászólása: A pici Máté baba anyukájának! A könnyû lefolyásra csak annyit írnék, hogy az elsõ terhességemnél is jól viseltem a dolgokat, viszont a szülésem igen kemény volt.De kívánom hogy tényleg hamar megszülj és egy kicsit magamnak is :) ))))

Nagyon kis terhes vagyok, még csak teszt mutatta és ultra hang még nem láttakb4 hetes 3 napos! Folsavat ajánlott a dokim mert volt 2 vetélésem, vettem femibiont mennyire jó ez? Természetesen van duphostanom is!

Femibion mennyire jó??

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt egy vetélésem, én is szedtem folsavat és femibiont a terhesség alatt és most szoptatáskor is. Én a femibiont csak ajánlani tudom.

Szia! Nekem is volt egy vetélésem, én is szedtem folsavat és femibiont a terhesség alatt és most szoptatáskor is. Én a femibiont csak ajánlani tudom.
Én Gravidát szedtem, nekem bevált. A Femibiont nem ismerem, de eddig csak jókat hallottam róla:-)
Szia!En 4hetes 6napos vagyok:-) enis femibiont szedek, nekem is aztmondtak ez a legjobb:-)Gratulalok a babahoz!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:) )

Hány hetes korban kezdte szopni kisbabád az ujját? Rögtön rácuppant a "lényegre" vagy az elején még csak kis időre a szájában tartani az ujjacskáját?

Legjobb válasz: Nem tudom, mert elõször csak az öklét rágta, aztán néha egy, néha több ujját (sokszor nem is a hüvelyket, inkább a mutatót)... talán 3 hós lehetett, ammikortól kb. stabilan kikötött a hüvelykmatyinál. Cumit meg sosem fogadta el.

Nem tudom, mert elõször csak az öklét rágta, aztán néha egy, néha több ujját (sokszor nem is a hüvelyket, inkább a mutatót)... talán 3 hós lehetett, ammikortól kb. stabilan kikötött a hüvelykmatyinál. Cumit meg sosem fogadta el.
az én fiam most múlt 4 hónapos és ahogy látom nemsokára felfedezi hogy a hüvelyk ujját is lehet szopizni, eddig csak az öklét és több ujját szopizta,
7 hetes korában kezdte szopni a hüvelykujját, (azaz másfél hete) de most már az egész öklét szeretné tömködni a szájába.
Stabilan 9 hetesen szopta már a hüvelyk ujját a kisfiam. A lányom most 13 hetes és még nem igazán találta meg. Inkább csak az öklét cuppogtatja.
3 hónapos kora körül már tudatosan szopta, elõtte nyilván párszor véletlenül betévedt amikor rágta a kezét.
A kérdező hozzászólása: Az én babám is most kezdi felfedezni, hogy bizony vannak ujjacskái, amik tudják/tudnák helyettesíteni a cumit, ha az kiesik a szájából. Lassan 9 hetes lesz a kislányom, eddig csak cumizott, de az utóbbi kb. 1 hétben az öklét vagy valamelyik ujját cuppogtatja pár percig. De mivel még nem eléggé ügyes az ujjszopás terén, így gyorsan elfogy a türelme és akkor kéri a cumit. Köszönöm a válaszaitokat! :-)
6 hetesen. Cumit nem fogadta el

16hetes uh kinek milyen volt? Miket mértek? És a pici mit csinált? Mert az enyém meg se mozdult. Csak cumizta az ujját, és aludt. Doki szerint természetes h nem mindig aktív. 12 hetesen mint a a kis őrült. Most meg meg se moccant.

Azért kérdezem mert az én dokim magánrendelésen csinál mindent. Nem kell külön uh-ra járnom. Õ intézi azt is. Szóval eddig mindig méricskélt, kaptam róla papírt, most meg csak befirkantott a kiskönyvembe, megnézte a méhászamat, és hasi uh-gal megnézte a picikémet. Aki épp aludt...és meg sem moccani. Ez is aggaszt, láttam h dobog a szívecskéje, de cumizta az ujját, aludt.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj:)! VAn ilyen sokszor:)! Én Uh.elött colát ittam akkor aktíva baba :)!Próbáld ki legközelebb!

Szia! Ne aggódj:) ! VAn ilyen sokszor:) ! Én Uh.elött colát ittam akkor aktíva baba :) !Próbáld ki legközelebb!
Szia!Nekem 18 hetesen volt UH-m, méreteket sajnos nem tudok mert az orvos nem mondta.De a lényeg, hogy jól van a baba.Enyém sem mozgott, oldalt feküdt így még a nemét sem láttuk. Hiába bökdöste a doki a hasam, meg sem mozdult.Én csokit ettem UH elõtt de nem segített, legközelebb jön a Cola.Normális, hogy még nem mozog annyit a baba. Boldog babavárást kívánok!
Szia! Az én babaóm minden uh alszik. kétszer voltunk 4d uh, és még azt is végigaludta, az arcát is eltakarta. Most volt a 32hetes uh, és persze hogy azon is aludt! De a doki úgy is szól, ha baj van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egyébként már 2.gyerkõc, és a kislányomnál ilyen nem volt...vagyis nem emléxem. Azt hiszem õ sem volt olyan aktív, de egyszersem aludt. Mégegyszer köszi a megnyugtató válaszokat!

6-7 hetesen mikor azt mondják, hogy már van szivhang, akkor a baba szive már ki is fejlödött vagy csak még azt lehet hallani ha pulzál a kis szive? Remélem értitek a kérdésemet!

Legjobb válasz: Akkor még csak együregû szívcsõ van. Azután kezd fejlõdni egészen a 12. hétig. Addigra kialakul a 4 üregû szív. Legalábbis én így tudom.

Akkor még csak együregû szívcsõ van. Azután kezd fejlõdni egészen a 12. hétig. Addigra kialakul a 4 üregû szív. Legalábbis én így tudom.
Elsõ vagyok. http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=42&menu.. Itt nézd meg a második videót, 2 perc10 mp körül van szó a szivecskérõl. :)

Szombaton volt 2 hetes a babám. Nagyon kezd száradni a kis bőre mivel kenjem be, a védőnönk azt mondta nem kell semmivel kenni, de mégis? Még csak a gyógyszertári dolgokat használjuk.

Legjobb válasz: A gyógyszertári fürdõkrémet is nyugodtan használhatod testápolóként is. Valaki csak erre használja :-)

A gyógyszertári fürdõkrémet is nyugodtan használhatod testápolóként is. Valaki csak erre használja :-)
Mutasd meg a gyerekorvosnak is, nálunk õ írja fel az úgynevezett újszülött-testápolót, és a recept alapján keverik ki a gyógyszertárban.
Gyógyszertári olajjal kendd át a testèt fürdés elõtt, majd hagyd rajta míg párod megengedi a vizet elõkészûl, majd fürdessètek le. Ahol nagyon száraz a bõre, napjàban 1-2x is bekenheted neki!
Hidrofilet testápolóval. gyógyszertári
100%-os mandulaolajjal. Azzal elég hetente egyszer. Szerintem gyógyszertárban is lehet kapni, de ha nem a liliputiban biztos (mert ma vettem). 790 ft.
Sudocream, nálunk szinte mindenre bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
én neogranormos babaolajjal kenem át a fürdések elõtt ( régen fürdés után, de akkor már nincs türelme kivárni, éhes+fáradt, így váltottam a fürdés elõttre). ez két fázisú olaj, piros+kék, össze kell rázni. nagyon szeretjük!
Gyógyszertári mosdókenõcs, nekünk bevált (babának is, nekem is):)
Nekünk a doki A-vitaminos krémet irt ki(gyógyszertári)
nekünk is van gyógyszertári "testápolónk".
Én azt csináltam, hogy fürdés elõtt babaolajjal kentem be, utána pedig a gyógyszertári fürdetõvel.

Augmentint irt fel a dokim.38 hetes vagyok és görcsölök meg egy kis barnás folyásom van. Ez a gyógyszer miatt van vagy ezek már jósló tünetek? Még csak egy szemet vettem be belőle délután.

Legjobb válasz: Szerintem is hívd fel a dokidat. Az augmentinrõl én annyit tudok hogy egy olyan antibiotikum, amit terhesség alatt is lehet szedni. De hogy ez nálad mellékhatás vagy a szülés?? Szerintem inkább az utóbbi, de azért mindenképp beszélj az orvosoddal! Minden jót és könnyû szép szülést kívánok!!!

Szerintem is hívd fel a dokidat. Az augmentinrõl én annyit tudok hogy egy olyan antibiotikum, amit terhesség alatt is lehet szedni. De hogy ez nálad mellékhatás vagy a szülés?? Szerintem inkább az utóbbi, de azért mindenképp beszélj az orvosoddal! Minden jót és könnyû szép szülést kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg a szülés. Azóta csak görcsölgetek semmi folyásom nincs. A baba rendesen mozog és amúgy teljesen jól érzem magam. Lehet, hogy a nyákdugó távozott. Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!