Találatok a következő kifejezésre: Még csak hetes a (690 db)

37 hetes vagyok és minden nap megy a hasam, már annyira idegesít, kismamik nektek is előfordult így a végefelé? Már néha olyan görcseim vannak hogy azt hiszem itt az idő, közbe meg csak csikar a hasam!

Legjobb válasz: Én pont hogy szorulásos vagyok,de ez igy volt mindegyik terhességemnél.örülök ha 3 naponta el tudok menni wc-re:( de gondolom hogy a hasmenés sem jobb az én gondomnál.egyébként azt olvastam hogy mindkét véglet lehet tünet a várandósság vége felé.kitartás!üdv 38 hetes kismama

Én pont hogy szorulásos vagyok, de ez igy volt mindegyik terhességemnél.örülök ha 3 naponta el tudok menni wc-re:( de gondolom hogy a hasmenés sem jobb az én gondomnál.egyébként azt olvastam hogy mindkét véglet lehet tünet a várandósság vége felé.kitartás!üdv 38 hetes kismama
Nálam 3 napja ugyan ez a helyzet, pedig én még csak 33 hetes vagyok, edig még ilyen nem volt, nem tudom mitõl lehet.
én is igy vagyok.31 hetes vagyok és a mult hét közepe ota megy a hasam.mikor csak piritoson éltem 2 napig jo volt és 3. nap ettem már rendesen akkor ujra elkezdõdött.ma akarok bemenni a gyogyszertárba h adjanak már valamit mert már ülni is alig tudok, mert fáj.
A kérdező hozzászólása: én meg mindig megilyedek hogy hát na szülök vééégre...de közbe meg csak a hascsikarás állandóan:(
Én is így voltam a 37.hétben.1héten át tartott minden nap 5-6-szor mentem nagywc-re.Aztán elmúlt.Már a 40.hétben tartok és még mindig semmi jele a szülésnek.Sajnos!
13:59-es vagyok széntablettát adtak.remélem ez hatásos lesz.probáljátok ki Ti is, hátha segit vmit.

Egy hetes kisfiam (3400 grammal és 51 cm-rel született) nem eszi meg csak átlagban a 50 grammot egyszerre. A védőnőm szerint ez kevés, már 60-at kellene. Mit csináljak hogy többet egyen?

Más babája mennyit eszik/evett ilyen id?sen?

Legjobb válasz: Az enyémmel is tavaly ilyen meleg idõben jöttünk haza. Majdnem korás lett, mert a 36. héten született 3000gr-al. 2650-el hoztam haza, besárgult, vashiányos volt, állandóan aludt, nem evett... A védõnõ kérésére 1-2-szer felébresztettem 3 óra alvás után, hogy egyen, de nem használt. Végül hagytam, had aludjon többet, és amikor felébredt és aktív volt, többet is evett. 1 hós korára lett 3000gr, de azután szépen rákapott a cicire.

Az enyémmel is tavaly ilyen meleg idõben jöttünk haza. Majdnem korás lett, mert a 36. héten született 3000gr-al. 2650-el hoztam haza, besárgult, vashiányos volt, állandóan aludt, nem evett... A védõnõ kérésére 1-2-szer felébresztettem 3 óra alvás után, hogy egyen, de nem használt. Végül hagytam, had aludjon többet, és amikor felébredt és aktív volt, többet is evett. 1 hós korára lett 3000gr, de azután szépen rákapott a cicire.
50 v 60-an nem tök mind1?Ráadásul meleg is van még 1 felnõtt sem kííván annyit enni!Nyugi, szoptassad csak amikor kér a védõnõvel meg ne foglalkozz!Erõltetni nme szabad a babáknak az evészetet mert csak kárt okozol!A babád tudja a legjobban h menniyt szeretne enni és hidd el h szólni fog ha éhes!Védõnõ csak könyv alapján mondja az imáját...
Nyugodj meg, ez teljesen jó! Az enyém csak 30-40-et evett 1 hetesen (3760g-al született). Én is aggódtam, nekem pont a védõnõ mondta, hogy ne mérjem, csak szoptassak minél gyakrabban. Szépen meg is indult a súlya.
teljesen igaza van az elsõnek!! ha hozza a heti hízási súlyt, akkor teljesen mindegy, hogy mennyit eszik napi átlagban.
és szerinted nem fejlodik?, én ugyan nem Magyaro-gi vagyok, nálunk nincs védõnõ, csak dokihoz visszuk a babát, de soha ilyen gondom nem volt, még csak nem is méregettem, hogy mennyit eszik- a kórházban csinálták, de soha nem mondták, hogy sok vagy kevés. szerintem a baba tudja, hogy mennyi kell neki, és ha nem ordít az éhségtol akkor most mit csinálj, kezd ot el tomni eroszakkal?
nem kell aggódni, az én babám 30-40-eket evett, de aztán nem mértem, mert csak idegeskedtem rajta szoptasd annyiszor, amennyiszer csak kér és szépen fog gyarapodni, tudja õ, hogy mennyit akar enni - az én védõnõm egyébként azért piszkált, hogy ne adjak neki olyan gyakran enni, hagyjam ordítani, ha éhes és csak 3 óránként etessem - na egy nagy frászt!! a fiam 3, 65 kg-mal született, és 2 hósan 6, 69 kg volt :)
Mi is 50-60-at ettünk es szépen hizott, havi 800-900g-ot. Most egy évesen 12 kg, 80 cm és lány.

4 hetesek a kiscicáink nem akarnak még enni más ételt, csak anya tejet. Ez normális? Nem baj? Hogy próbáljam őket hozzá szoktatni más ételekhez?

Próbálkoztam kiscica tasakos kajával, próbáltam villával is összetörni, próbálkoztam májkrémmel is, de egy kis szimatolás után otthagyják. Mivel próbálkozhatnék még? Ti mit ajánlanátok? Nem baj, hogy még nem esznek?

Legjobb válasz: MÉg csak 4 hetesek... Az én macskám még 14(!) hetesen is szopott. Hagyd, ez teljesen normális, sõt, természetes. Ja és nehogy elválaszd õket 12 hetes koruknál elõbb!!!

MÉg csak 4 hetesek... Az én macskám még 14(!) hetesen is szopott. Hagyd, ez teljesen normális, sõt, természetes. Ja és nehogy elválaszd õket 12 hetes koruknál elõbb!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. Miért választanám el elõbb? Ne aggódj 12 hetes korukig a mamával és velünk lesznek. Nem is engedném el õket elõbb. Az állatorvosunk azt mondta 3 hetesen már próbáljunk egy kis darált húsit adni a piciknek, mert egy idõ után kevés lesz nekik a mami teje. Ezért aggódtam, de megnyugtattál, köszönöm szépen.

Én 17 hetes vagyok . Most várom az első babámat. Sajnos még nem érzem a mozgásokat és csak 3 hét múlva kell vissza mennem a nőgyógyászhoz. Mikorra meglesz az Afp eredményem. Kicsit aggódom . Szerintetek ez normális vagy van valami gond?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam,hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!

Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam, hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!
nyugi 19-22 hét! de ha baj lenne az már jelentkezett volna!
Szia. Nyugi, semmi baj!! Az elsõt mindig késõbb érzi az ember. É 19+1hetesen éreztem elõször az elsõt. Nem kell sok idõ és te is meg fogod érezni ezt a csodás érzést! 15hkm.
Tök para ez az idõszak, nem érzed még a mozgást, és meg sem tudsz róla gyõzõdni, hogy jól van-e. Ha nagyon aggódsz menj el szerintem egy UH-ra. Nekem kellett 19 hetesen menni, meg majd 30 hetesen, de ki nem bírom az tuti, szóval a köztes idõben elmegyek egy 4D-re :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! Kicsit megnyugodtam .Remélem minden okés lesz várok türelmesen :) )))

29 hetesen jók ezek az eredmények? BPD: 76 mm, HC: 297, AC: 232 és FL 58. Kétféle honlapon is néztem, de az egyik szerint minimum 32 hetes a fejecskéje és csak 27 hetes a pocakja, a másikon meg szinte minden eredmény pont 31 hetesnek mutatja.

Félek t?le, hogy túl nagy a feje, f?leg a fej körfogata :(

Legjobb válasz: Szia!Sajna nekem csak 32 hetes adatok vannak!Leírom neked hátha tudok vele segíteni!:) BPD:80mm AC:250mm FL:58mm 37 hetes kismama

Szia!Sajna nekem csak 32 hetes adatok vannak!Leírom neked hátha tudok vele segíteni!:) BPD:80mm AC:250mm FL:58mm 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Tökéletesek a méretei:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Lehet, hogy kicsit túlaggódom, de elsõ baba, közel 40 évesen. :(

6 hetes és 4 napos terhes vagyok. De UH-n csak 3 hetesnek látja a doki. Olyan rossz, mert az előző terhességemnél ilyenkor már volt szívhang. Most meg csak a petezsák. Nem lehet valami baj?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!

Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!
nyugi nekem 8-9hetesen volt szivhang, és mégis elöbb szültem 10nappal
Nekem se volt még 6 hetes 1 naposan szívhang, mondta a doki, hogy késõbb volt a peteérés, és most volt 9+1 hetesen és már volt, tehát valamikor a kettõ között alakult ki. Lesz ott, csak még hamar van, nyugi!

4 hetesen mit kellene látni az uh-on? Nem gond ha még csak a megvastagodott nyálkahártyát látta, van két pozíti tesztem.

Legjobb válasz: Nagyon korán mentél egy hónap múlva is ráértél volna..nem baj h csak azt látja, 5-6 hetesen már petezsákot lát, s 7-8 hetestõl szívhang.

Nagyon korán mentél egy hónap múlva is ráértél volna..nem baj h csak azt látja, 5-6 hetesen már petezsákot lát, s 7-8 hetestõl szívhang.
A kérdező hozzászólása: az biztos hogy jobb lenne kihagynod, menj csak a dokihoz és irasd ki magad.
én is tizenkét órát dolgoztam éjszaka veszélyes helyen 6 hetesen kiderült és mentem táppénzre. az alatt a két hét alatt semmi bajom se lett.(harmadik vagyok)
türelem babát terem! :-) Ilyenkor szidom azokat a hülye teszteket, hogy miért ilyen baromi érzékenyek... Reggel pozi teszt, este meg megjött. Persze, hogy vetélés. Legalábbis 99%. A dokinál ugyanez. Persze, hogy nem lát semmit, 4 hetesen még azt sem tudja megállapítani, hogy méhen kívüli-e, mert olyan szinten nem látszik semmi. CSak a megvastagodott nyálkahártya. Ami ugye mensitõl is lehet, ne felejtsük el... Bocs a kirohanásáért, de azt senki nem fogja fel, hogy ilyenkor a 2 hét parázással mennyit árt a babájának...
ájj mindig leirja az ember hogy nem kell rohanni 4 hetesen mert semmit se lát. 6 hetesen érdemes és akkor nem kell két heted parázni. biztos rossz a türelmetlenség de várni kell.
Mikor volt az utolsó menstruációd, illetve a pé-d? Azért vagyok kiváncsi, mert kb. én is 4 hetes lehetek, és holnap megyek orvoshoz, érdekelne hogy mit láthat majd az UH-n?
Aha, olvastam, regisztráltam a babaszoba-n, csak várom hogy küldjék a belépési kódomat. Utána ott tudok irni.
most néztem az elõbb válaszoltam is, csak eddig feküdtem, mert véreztem egy picit reggel, és azóta is.
A kérdező hozzászólása: viki irtam emailt
Lehet hogy nem lenne semmi bajom, illetve baja a babának, de azért ha már tudnám hogy ott van, nem szivesen kockáztatnék, ugyanis iszonyatos dohányfüstöt kellene szivnom a munkahelyen, illetve nehéz tálcákkal szaladgálni reggel 7-ig.... Ha lehet inkább kihagynám.
A kérdező hozzászólása: azóta mégegyet irtam.éppen az elõbb
Igen.:-)))
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló viki te vagy az?
2. válaszoló vagyok: ja, és nekem is dec. 2-án volt pé-m...
2. válaszoló vagyok: Tudom hogy nagyon korai, de én olyan munkahelyen dolgozom ami elég veszélyes lenne ha már terhes vagyok, ezért szeretném tudni hogy mi a helyzet, mert akkor már pénteken nem mennék be éjszakai mûszakra 12 órát állni a füstben.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, de azért rohantam a dokihoz mert már két babát elvesztettem és arról volt szó hogy amint kiderül hogy bab van azonnal menjek mert akkor irnak fel gyógyszert
A kérdező hozzászólása: a második válaszolónak: nov18.-án volt az utolsó mensim és dec2.-a körül a peteérésem
A kérdező hozzászólása: ok

Ugye ez nem a szules kozeledtet jelzi? Meg csak 36 hetes vagyok. Volt akinek ez a tunete volt szules elott?

Eddig az egesz terhessegem alatt 4-5naponta birtam wc-re jarni,most 2-3 napja 2x is kell menjek,normalis ez? Tobb helyen olvastam h a szervezet keszulodik,de en meg csak 36 hetes vagyok. Josloim is szoktak lenni mar vagy 2 hete,es eleg sokszor kemenyedik a hasam.

Legjobb válasz: szia! nyugi, kb. 36 hetesen nálam is így kezdte, most pedig itt vagyunk 38 hetesen és még semmi. egyben vagyunk egyenlõre. igen, lassan közeledik az idõ, de ez hetekbe is telhet, pihenj most amikor és amennyit csak jólesik.

szia! nyugi, kb. 36 hetesen nálam is így kezdte, most pedig itt vagyunk 38 hetesen és még semmi. egyben vagyunk egyenlõre. igen, lassan közeledik az idõ, de ez hetekbe is telhet, pihenj most amikor és amennyit csak jólesik.
Nem valószínû, de én is így vagyok :) Nem még csak 36 hetes vagy, hanem már 36 hetes vagy, bármikor jöhet. Szülés elõtt általában hasmenés, étvágytalanság szokott lenni, legalább is nekem az elsõ fiammal az volt. Most meg csak sûrûbben, napi 2-3x járok a wc-re. 36+4hetes
A kérdező hozzászólása: Koszonom h valaszoltatok, akkor ezek szerint megnyugodhatok? Habar a hasam is lejjebb szallt es most is elegge gorcsolok.
Ilyenkor már leszáll a has. A görcsök is normálisak. Figyelni kell, hogy rendszeresek e. Nem kell izgulni! A valós fájásokat nem fogod összekeverni semmivel :) Azok erõsödnek és nem szûnnek meg! 40 hetes kismama
szia! a hasam mások szerint már 3 hete nagyon lent van :-) ehhez képest ahogy írtam még egyben vagyunk. Nekem is vannak görcsök, kisebbek, fájdogál a derekam, és kemény a hasam mintha követ cipelnék (nekem már koponyavégû tartásban van hetek óta a kisfiúnk) ennek ellenére, uh. és nst szerint minden ok, tök zárt a méhszák, méhnyak sem rövidebb. Tehát tényleg nincs okod az aggodalomra, természetes amit érzel. elsõ válaszadó 38 hetes kismama
bocsi melléírtam természetesen a tök zárt a méhszáj akart lenni :-)

Szerintetek mikorra várhatom? Doki azt mondta hogy még csak 26 hetes vagyok uh alapján de a védőnőm meg a másik doki szerint meg 28 hetes? Mensi szerint 28 hetes? !

Legjobb válasz: A fiam mensi szerint május 15-én kellett volna szülessen, de minden uh. május 26-ra mutatta, kisebb volt 11 nappal. Végül május 19-én született. Az meg, hogy mikorra várhatod, senki nem tudja neked megmondani. A 28 hetesnek megfelelõ 28 hetes gyerek is jöhet két héttel késõbb, meg a kisebb baba is jöhet elõbb. A gyerek akkor bújik ki, amikor elérkezettnek látja az idõt a megszületésre, nem foglalkozik se a doki véleményével, se az uh méretekkel, se az utolsó menstruációddal. Úgyhogy majd jön, ha akar.

A fiam mensi szerint május 15-én kellett volna szülessen, de minden uh. május 26-ra mutatta, kisebb volt 11 nappal. Végül május 19-én született. Az meg, hogy mikorra várhatod, senki nem tudja neked megmondani. A 28 hetesnek megfelelõ 28 hetes gyerek is jöhet két héttel késõbb, meg a kisebb baba is jöhet elõbb. A gyerek akkor bújik ki, amikor elérkezettnek látja az idõt a megszületésre, nem foglalkozik se a doki véleményével, se az uh méretekkel, se az utolsó menstruációddal. Úgyhogy majd jön, ha akar.
Nekem sem számolták pnotosan. 38. hétre születtek mindketten.
Valószínûleg a baba méretei 26 hetesnek felelnek meg. Két héttel a kiírás utánra várható ez alapján, aztán ez sok mindentõl függ, a baba lehet úgy gondolja mégis, h 38.hétre megszületik. Amikor jönni akar akkor úgyis jönni fog.

Lehetséges, hogy már csak helyezkedik a babám? Nem érzek rugásokat csak h itt ott kinyomja megaát meg fészkelődik.29 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szegénynek egyre kisebb a helye,meg aztán néha front miatt belustulnak.Én 28 hetes vagyok és én is inkább nyújtózkodást érzek,olykor meg mintha megrettenne valamitõl.Na meg az elmaradhatatlan állandó csuklása!Nincs semmi baj.Csak most már egyre fájdalmasabb lesz!Kitartást!Boldog babavárást!

Szegénynek egyre kisebb a helye, meg aztán néha front miatt belustulnak.Én 28 hetes vagyok és én is inkább nyújtózkodást érzek, olykor meg mintha megrettenne valamitõl.Na meg az elmaradhatatlan állandó csuklása!Nincs semmi baj.Csak most már egyre fájdalmasabb lesz!Kitartást!Boldog babavárást!
Fog ez változni, most csak a fenekét nyomogja gondolom a gyomrod környékén, de pár hét múlva majd elkezdi rugdosni az oldalad, utánna pedig a fejét kezét fogja mozgatni lent. Nálam legalábbis így volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!