Találatok a következő kifejezésre: Még csak éves (1260 db)

A legjobb barátnőim elítélték, mert 20 évesen elvesztettem a szüzességemet egy fiúval, akivel még csak egy hónapja voltam együtt. Igazuk volt?

Kiakadtak rajta,mert szerintük ez nagyon kevés id?.Õk 16 és 17 évesen már megtették,de 6 hónapot vártak.Az el?z? barátaimmal együtt voltam 6-7 hónapot is,de nem éreztem azt egyiknél se,hogy "? az igazi".Ezzel a fiúval akartam 1 hónap után.Kicsit rosszul esik a reakciójuk.

Legjobb válasz: Sose értettem ezt a nagy felhajtást. Ha azt vesszük, hogy õk milyen kis éretlen csitrik voltak mikor elõször lefeküdtek valakivel 6 hónap után, meg vesszük azt, hogy te 20 évese érett fejjel ágyba bújsz azzal a sráccal akit érdemesnek találsz rá..hát azt hiszem te nyertél. Sokkal többet "vártál", mint õk. Ne foglalkozz velük, higgyenek csak amit akarnak. Egyébként meg lehet csak irigyek. :) Õk hamar odaadták magukat, akivel lehet már együtt sincsenek, neked meg lehet õ lesz álmaid férfija és nekik ez így nem adatott meg. Lehet õk anno megbánták. Mondom ezt úgy hogy én is 16 évesen feküdtem le egy sráccal, akivel nem is jártam, csak szerelmes voltam, õ meg törõdõ és figyelmes. Soha nem bántam meg, és a mai napig ugyanígy tennék. :) Szóval ne foglalkozz velük. Neked így volt jó.

Sose értettem ezt a nagy felhajtást. Ha azt vesszük, hogy õk milyen kis éretlen csitrik voltak mikor elõször lefeküdtek valakivel 6 hónap után, meg vesszük azt, hogy te 20 évese érett fejjel ágyba bújsz azzal a sráccal akit érdemesnek találsz rá..hát azt hiszem te nyertél. Sokkal többet "vártál", mint õk. Ne foglalkozz velük, higgyenek csak amit akarnak. Egyébként meg lehet csak irigyek. :) Õk hamar odaadták magukat, akivel lehet már együtt sincsenek, neked meg lehet õ lesz álmaid férfija és nekik ez így nem adatott meg. Lehet õk anno megbánták. Mondom ezt úgy hogy én is 16 évesen feküdtem le egy sráccal, akivel nem is jártam, csak szerelmes voltam, õ meg törõdõ és figyelmes. Soha nem bántam meg, és a mai napig ugyanígy tennék. :) Szóval ne foglalkozz velük. Neked így volt jó.
Szerintem nincs igazuk. Biztosan nagyon szereted hogy neki adtad a szüzességed. Nem hinném hogy ezt így fel kéne fújni.
Nincs igazuk. Ne törõdj velük!
Szerintem ne halgass rájuk 20 évesen már te döntesz és az a fõ hogy neked jó legyen lehet a barátõid irigyek mert te szerelemböl õk meg divatbol adtad magad oda és ez õket frusztrálja
Nincs igazuk. A te szexuális életedrõl van szó, nekik ehhez semmi közük. Ha te egy hónap után érezted helyénvalónak, akkor az a te döntésed, és tiszteletben kéne tartaniuk. Ezt mondd meg nekik is. Nincs közük hozzá, ez a te életed, ha õk hónapokat várnak, az õ dolguk, te sem szóltál be nekik, hogy õk meg hónapokig várakoztattak egy pasit.
Ha szerelembõl volt, akkor nagyon jó, hogy most tetted meg! :) Sok boldogságot nektek! :)
Nem, felnõtt vagy, tudod mit akarsz. A barátnõid meg marhák, hogy ebbe bele akarnak szólni.
Hülyeség! 20 éves vagy, gondolom, el tudod dönteni, kivel akarsz lefeküdni, ha meg nem, akkor a te dolgod. Ha meg tényleg ezen pörögnek, akkor szûklátókörû idióták. Hidd el, õk sem azért vártak 6 hónapot, mert így látták jónak, hanem mert azt hallották, ennyit kell. Amúgy nekem ez gyanús; ha ennyire egybehangzó a vélemény, akkor elképzelhetõ, hogy valami más miatt baj ez nekik. Lehet, hogy a srác nem szimpatikus, csak nem merik mondani, nem tudom.
Nincs igazuk.. Én 16 évesen 2 hónap elteltével feküdtem le a barátommal és utána 4 évig voltunk együtt...Érzi azt az ember, hogy van e "értelme" megtenni. 21L
Túl nagy feneket kerítetek az egésznek. [email protected] kell és kész. Elsõ vagy második? Annyira nem számít.... Meg ez milyen elõírás már h várni kell? Ekkora baromságot. Egyébként a barátnõidnek semmi köze hozzá. Ennyi.

Anyámék azt akarják, hogy vállaljam át a házra felvett jelzálog hitelt. Még csak 24 éves vagyok a hitel pedig csak 20 év múlva telik le. Ha nem fizetjük a hitelt akkor elárverezik a házat. Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Semmiképpen nem vállalnám át. 24 évesen ne vegyél 20 éves hitelt a nyakadba, még akkor sem, ha a szüleid. Oldják meg, felnõtt emberek. Soha nem jutna eszembe ilyen hülyeség, hogy a gyerekem nyakába sózzam az én hitelemet! Mondj nemet! egy anya.

Ne!! Velem ezt tette anyám! Enyém a ház apa Meghalt anya tele volt hitellel n tanultam 19 voltam anya rávett hogy a ház legyen a fedezet csak ugy adnak hitelt mikor bementunk kiderült nekem kell a hitelt is felvennem! Anya mondta majd ö fizeti most már Felment a hitel ára mivl deviza anyam egesz fizuja hiteltórkesztesre megy én meg eltarthatom. Ha lesz párom nem tudom mi lesz vagy uszik a haz vagy fizetnem kell 17 évig még! Havi 92 ezer, 35 rõl kezdtük
Semmiképpen nem vállalnám át. 24 évesen ne vegyél 20 éves hitelt a nyakadba, még akkor sem, ha a szüleid. Oldják meg, felnõtt emberek. Soha nem jutna eszembe ilyen hülyeség, hogy a gyerekem nyakába sózzam az én hitelemet! Mondj nemet! egy anya.
Nem a házatok a tét. A jövõd. Gondolj bele, hogy pl. 5 év múlva házasságot kötsz, vagy összeköltöznél vkivel. Gondolod a párod arra vágyik majd, hogy anyóssal és apóssal éljen egy fedél alatt? De különben miért is kell átvállalnod? Hogy Õk nyugodtan aludjanak? Miért nem elég, ha besegítesz a törlesztésbe? Ezt is le lehet papírozni egy ügyvédnél, hogy te se járj rosszul.
Ne vállald át! Felajánlhatod, hogy besegítesz, ha van rá keret, de ennél töbebt nem.
tuti nem
soha
Én 40 éves vagyok, és soha nem venném rá a fiamat hogy a jelzálog hitelt átvállalja. Nincs az a pénz, ami miatt az õ életét megkeseríteném. Ha engem kértek volna meg erre a szüleim, én gondolkodás nélkül nemet mondtam volna.
Aki felvette, az fizeti. Ha viszik, akkor viszik. Az albérletbe besegítek, de nem veszek 20 év hitelt a nyakamba SENKI kedvéért. Aki volt olyan bolond, hogy felvette, az most nézze meg magát!
ugyanígy vagyok én is. semmi baj ezzel, hiszen aki felvette a hitelt, gondolom számolt mindenféle lehetõséggel. nekem is erre fog rámenni az ifjúságom:(, mire vége lesz, ha egyáltalán ki lehet majd fizetni, az egész életem elment erre.
Értsd már meg! Ha átvállalod a hitelt és a nevedre iratják a házat, akkor sem lesz házad!!! A házad még 20 évig a banké! Ha húsz évig bírod nyögni az egyre növekvõ hitelt, akkor talán a 20. év végére lesz egy házad olyan áron, amibõl vehettél volna 5 ilyen házat!
A kérdező hozzászólása: Eddig tesóm fizujából fogták mivel õ vette fel a hitelt. Ha a nevemre kerülne akkor lenne egy házam és nem kellene vennem egy másikat.
Eddig hogyan fizettétek?Közösen vagy csak anyukád? Segíteni hivatalos átvállalás nélkül is lehet.
És ha a te neveden lesz a ház? Anyukád nem fog tudni elköltözni sehova, mert a pénzetek elmegy a hitelre. Nehéz ügy.
Semmiképp sem. Meg egyáltalán, miért kéne átvállalnod? Segíts nekik így is ahogy tudsz, de ha egyszerûen nem tudjátok törleszteni akkor úszik a ház. Ugyan ez történik akkor is, ha a te neveden van a hitel, csak akkor ha elárverezik és kevesebbért adják el a megnövekedett törlesztõ miatt, mint a tartozásotok, még tõled vonnak le.
A kérdező hozzászólása: A ház részben az enyém is. Annyiért sem tudnánk eladni amennyi hitel van rajta.
Úgy már logikusabban hangozna, de a lényegen nem változtatna, hogy egy fatális nagy baromság 20 éven át fizetni valamiért, ami végül a töredékét sem fogja érni, mint amennyit kifizettél érte. Keressenek más megoldást, te pedig tényleg iszkolj! Nem kapzsiságból, ha megteheted segíts, de ne vegyél a nyakadba terhet, azzal nem segítesz igaziból senkin!
Ja 20 év múlva talán a tied lenne, a szüleid élnek benne, és akkor odajönne majd a férjed+gyerekeitek. Persze :D Egy épeszû pasi se menne bele. Érdekes a te felfogásod is!
A vagyon jó dolog. A tartozás nem jó dolog. Van most vagyonotok (a ház szempontjából)? "Annyiért sem tudnánk eladni amennyi hitel van rajta." Tehát nincs. Akkor ez nem kérdés. Gondolkozz már :)
Ez forint alapú hitel nem fog emelkedni.
Hiába lesz a te neveden, anyádékat gondolom nem fogod kidobni belõle, õk fognak ott élni. Vagy van annyi hely, hogy majd a te családod is ott lakjon? Vagy 2 felé akarsz hitelt fizetni?
Uhh. Ismerõs helyzet... 23 éves vagyok, még a 19-et sem tõltõttem be, de már feketelistán voltam anyámék miatt. Hitel van a nyakamon, egy óriási családi ház, apehtartozással, és még sorolhatnám... Hülye voltam, érzelmi zsarolás stb... Bedõltem nekik. Komolyan mondom, életed végéig bánni fogod ha belemész. Legyen egy kis eszed. Itt vagyok a férjemmel, egy kicsi gyerekkel albérletbe, rettegek visszamenni melozni, mert levonják a fizetésem..GONDOLKODJ EGY KICSIT!!!
Tudod mit kérdezõ? Akkor vállald át, ha annyira akarod. Vállald át!
Kérdezõ, ha a szüleiddel eddig is jó volt a kapcsolatod, ha áldozatot hoztak érted, én úgy érzem vállald át. De abban igazad van tulajdonjogért cserébe! Lehet, hogy neked teher lesz, de a gyermekednek (és gondolom ez is egy fontos szempont) lesz egy tehermentes lakása. És ha idõközben olyan anyagi helyzetbe kerülsz, akár elõ is törleszthetsz. Ha a szüleid azért vették fel, mert a családnak tetõ kellett a feje felé... akkor a lelkiismeretedre van bízva.
Ez legszebb... Adott egy vagy két szülõ, aki kitalálta, hogy neki aztán mindenképpen saját ház kell. (Miért is? mert ciki az albérlet? és az nem ciki, hogy a bank egyik napról a másikra elárverezheti a feje felül az ingatlant?!) Nem tudják fizetni a törlesztõket, erre manipulálják a saját gyereküket, hogy az õ hülyeségükért tartsa a hátát. Indokok: felneveltünk, idõsek vagyunk, majd a te neveden lesz a ház. Az õ nyugodt álmuk fontosabb, mint a kérdezõé. Milyen emberek az ilyenek? Aki magasról tesz a saját gyereke jövõjére? Egy állat sem csinálna ilyet... szégyellhetik magukat! Ami pedig még nem is került szóba: Milyen szakmája van a kérdezõnek? Van egyáltalán? Vagy szerencsétlennek majd egy 80 ezres fizetésbõl kell finanszírozni a szülei felelõtlen döntésének a következményeit? És biztos vagy benne, hogy a következõ húsz évben ebben az országban, abban a városban, abban a házban akarsz majd élni, mint most? Az egyik oka annak, hogy ebbe belemegy, az az, hogy villoghasson, õ menti meg a családját, micsoda hõs (nem az, színtiszta baromság), a másik, hogy elmondhassa, ilyen fiatalon már saját háza van (nem lesz, a banké a ház)!!!
Pontozzatok le nyugodtan de köpjetek fel és álljatok alá. Mi az, hogy villogjanak a házzal, õk fõzték egyék meg stb. Gratulálok elnéznétek, hogy a születek felett elárverezzék a házat. Mert ÉN ÉN ÉN. A család semmit nem jelent mi? Csak az énközpontú rendszer mûködik. és ha majd sokba kerül a gyerek, asszony akkor otthagyom mert nekem nem éri meg. Na jöhetnek a piros kezek elégüljetek ki. :)
Hogy dontottel vegul kerdezo?
Menekülnék, mint a patkány. Nehogy 20 évre tönkre tedd magadat egy általuk felvett hitellel. Se férjhez menni, se családot alapítani ilyen felelõsséggel nem tudnál. A sajnálatodat azért kifejezheted, aztán nyulcipõ valamerre.
Miért várják el tõled? Talán tiéd a ház? Ha igen, akkor inkább add el, a pénz egy részébõl fizesd vissza a hitelt, a maradékból pedig vegyél egy új házat vagy lakást, de semmiképp ne várd meg, míg elárverezik! Ha sokkal olcsóbban is kapsz, akkor talán még pénzed is marad, legalább pár százezer! Ha pedig nem a tiéd, akkor miért vállalnád át a törlesztést?
Segits nekik amennyit tudsz, de a jogi felelosseg maradjon rajtuk.
Nem, itt a jövöd a tèt. A házból mèg mehettek albiba, de a hitelböl nincs menekvès. Anyádèk hoztak egy döntèst, elrontották, ne te viseld a következmènyeket.
Nem lehet eladni a házat? Áron alul, mindegy csak vigyék! Vegyetek egy kisebbet, vagy albérlet!
A TE jövõd fontosabb, mint a ház! Nem mennék bele, nem vállalnám át!
Õk vették fel azt a hitelt. Az õ döntésük volt, téged nem kérdeztek hogy mit gondolsz felvegyük e vagy sem. Õk hozták meg a döntést, így a következményeket is nekik kell vállalniuk. Rendkívül etikátlan dolog tõlük azt várni tõled hogy feláldozd a jövõdet(!) az õ hibás döntésük miatt! Attól hogy a gyerekük vagy még nem vagy köteles mindent eltûrni nekik! Õk meg ha valóban szeretnek téged és törõdnek veled és a jövõddel akkor belátják milyen önzõ hozzáállás ez részükrõl!
elég egybehangzóan mindenki mondja:NE! (szegény 6-os, megkönnyeztem, borzasztó! ) így tesznek minket adósrabszolgává, amibõl nincs kiút. Ha a ház elvész- még mindig szabad vagy! egyébként meg egy rabszolga vagy, házzal. NE ! ! !
Szerintem sem, egyék meg, amit fõztek. Nem ragozom túl, elõttem leírták már páran.
Nézzük a legrosszabbat, bukjátok a házat és mentek albérletbe. És akkor? Emberek százezerei élnek albérletben. Azt ki tudjátok fizetni és nem vállalsz 20 év hitelt a nyakadba!!! Azt a szülõt sem értem meg, aki ilyet kér tõled! Nem tartozol felelõsségel mások döntéseiért!!! Az viszont most a Te döntésed és felelõsséged, hogy vállalod-e ezt a terhet. Ha megteszed, akkor a te életed fogja befolyásolni egész életedben! Én nem vállalnám, akkor sem, ha a "szüleim" érzelmileg zsarolnak vele. Mindenki abban él, amit magának megteremt.
Azért akik ilyen könnyen rábólintottak, hogy persze ne tedd, csak a jövõd a tét! És ha ez az egy házuk van, amit nem szórakozásból terheltek adóssággal, hanem mert így tudták megvenni? A szülõk így biztosították, hogy a családnak (a gyereknek, azaz a kérdezõnek is) legyen fedél a feje felett, mert más választásuk nem volt (gazdag rokon, "Róbert" bácsi)? Óriási tanács ne vállalja. Persze sokkal jobb albérletet fizetni és a albérleti díját gyakorlatilag az ablakon kidobni! A hitel fizetése után legalább a ház az enyém, az albérlet kidobott pénz. Ja és mi van ha minden családtagom az utcára kerül? Vajon? Esetleg élem életem leszarva, hogy Õk a híd alatt vannak, vagy õk is elmennek albérletbe (ha tudnak) és így már két albérleti pénz folyik ki az ablakon milliók az évek során, lakástulajdonos mégsem leszek. Szóval kedves kérdezõ, azért ezen is gondolkodj el!
Ne tedd!!!! Menjen a manóba a ház! Ne tedd magad rabszolgává egy házért! Eszedbe se jusson! Állj ellen mindenféle lelki terrornak (gyermek éveid, meg a családi fészek... bla bla) Ha bedõlsz a te gyerekeid eu-s élelmiszer segélyen fognak élni, fasza gyermekévek lesznek!
anyám vett házat a tesóméknak és a jelzálog az õ házára lett ráterhelve...úgy volt h tesómék fizetik majd a felvett lóvét de nem így történt a 2 misibõl 6 lett, a 8 év alatt kb 50.000ret fizettek ki azóta egy forintot se hajlandóak beleadni. Segítettem fizetni és és a párom is de már annyira magas a havi törlesztõ h vagy azt fizetjük vagy nem eszünk egész hónapban. lassan elárverezik a házat és annyit sikerült leérdeklõdni h lakhatunk továbbra is házunkban de úgy mint albérlõ.
Hát az albérlet minidig olcsóbb, mint a törlesztõ részelt, nálunk legalábbis, a törlesztõ részeltbõl két ugyan akkora lakást tudnánk bérelni, mint amiben lakunk. Így 20 év múlva lesz egy nagyon sokba kerülõ sajátunk, amit már jó lenne felújítani, vagy azon a pénzen 40 évig bérelhettünk volna egy ugyan ilyet, és bármikor átköltözhetnénk igény szerint másikba.
"És ha ez az egy házuk van, amit nem szórakozásból terheltek adóssággal, hanem mert így tudták megvenni? A szülõk így biztosították, hogy a családnak (a gyereknek, azaz a kérdezõnek is) legyen fedél a feje felett, mert más választásuk nem volt (gazdag rokon, "Róbert" bácsi)?" Akkor vállald te :D De most komolyan: az a szülõ aki ezt ("kellett a hitel hogy fedél legyen a fejed felett!") meri mondani a gyerekének az holtbiztos abban hogy a gyerek igenis tartozik neki amiért fel lett nevelve (viszont akkor mi van az önzetlen szeretettel? hogy lehet valaki önzetlen ha ellenszolgáltatást vár cserébe a másiktól?), de fõleg azért mert ABBAN a bizonyos házban lett felnevelve :D (logika? ne keressétek mert itt bizony nincs, csak kõkemény érzelmi manipuláció)
24 es hozzászóló vagyok , természetesen a "Kedves utolsó!" rész a 19 es hozzászólónak ment, csak mire le írtam a mondókámat írt másik 4 ember :)
Ne csináld! Keressetek valami más megoldást.. vállaljatok több munkát vagy nem tudom, de ezt biztos ne csináljátok!!!
A kérdező hozzászólása: Én is tudtam, hogy hitelt veszünk fel mert nekem is alá kellett írni. Arra gondoltam csak úgy vállalom át a hitelt ha a házat a nevemre írassák.
A kérdező hozzászólása: De a házunk a tét.

Van olyan gyermek, aki még 2 évesen is csak cicin tud elaludni?

Lehetséges,hogy magától nem mond le a baba a cicir?l és végül muszáj t?le elvenni?Lehetséges ez lelki sérülés nélkül?

Legjobb válasz: Az elsõ vagyok ismét. A linkben olvashatsz még más babákról, akik 2 évesek és ciciznek. Az enyém is mindjárt két éves lesz, õ meg csak cumisüvegen tud elaludni, nappal is és este is :(( Én se tudom, hogyan tovább, mert így gyakorlatilag a fogmosás is felesleges nagyrészt. (Bolti tej van az üvegében).

Az elsõ vagyok ismét. A linkben olvashatsz még más babákról, akik 2 évesek és ciciznek. Az enyém is mindjárt két éves lesz, õ meg csak cumisüvegen tud elaludni, nappal is és este is :(( Én se tudom, hogyan tovább, mert így gyakorlatilag a fogmosás is felesleges nagyrészt. (Bolti tej van az üvegében).
Enyémek 2 éves korukig éjjel keltek, akkor volt még 1-1 rövid szopi, ezt amikor elhagyták, és elkezdték átaludni az éjszakát, akkor "nyúltam" az elalvás elõtti szopihoz.2 évesen már hiszti nélkül meg lehet beszélni vele, h csak anyához bújás van-így is volt, hozzám bújtak, úgy aludtak el.Amikor ez már ment, csak melléjük feküdtem, meséltem, és ott voltam amíg elaludtak.Végül szépen elértük, h mesélek, kislámpa fel, nagy le, és kijövök.Fokozatos volt a dolog, nem sírtak miatta sosem.Mind a 4-nél így csináltam.:)
Igen. Az én lányom kb. 2 éves koráig így aludt el este és délután is. Amikor úgy tûnt, hogy már nem alszik el rajta rögtön, csak akkor váltottunk és az alvás elõttre kerültek a szopik. A délutánit nem sokkal késõbb elhagytuk (már bölcsis, ott pedig ez kimaradna), de az esti még megvan. Szopik, aztán megy aludni. Ha hagyod, hogy igény szerint válassza el magát, akkor nincs szükség erõltetésre. Tudni fogod, hogy mikor nem kell már neki az elalváshoz. Akkor lesz elég érett ahhoz, hogy egyedül (vagy legalábbis nélküled) aludjon el.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Még csak 13 hónapos lesz, de kissé aggódom, mert nagyon cicifüggõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hasznosnak találtam a válaszokat.

Mennyire átlagos, ha a másfél éves kislányomnak még csak 8 fogacskája van kint?

Nem kéne aggódnom? (ill. aggódom rendesen, de van miért?)

Legjobb válasz: Szia Ismerek olyat, akinek 1 évesen még 1 foga sem volt.:) Nincs miért aggódnod, olyan nincs, hogy ne nõljön ki valakinek a foga,másfél évesen meg egyáltalánt nincs elmaradva. Arra már elég a 8 fogacska, hogy szilárd ételt meg tudja enni. Az én fiam, 2,5 éves, de még mindig 2 fogacskára várunk.

Szia Ismerek olyat, akinek 1 évesen még 1 foga sem volt.:) Nincs miért aggódnod, olyan nincs, hogy ne nõljön ki valakinek a foga, másfél évesen meg egyáltalánt nincs elmaradva. Arra már elég a 8 fogacska, hogy szilárd ételt meg tudja enni. Az én fiam, 2, 5 éves, de még mindig 2 fogacskára várunk.
Ne aggódj, sõt! Anyukém mesélte, hogy én is már elmúltam 1 éves mire kijött az elsõ fogam. Õ is aggódott, a doki azt mondta neki, hogy minél késõbb jönnek ki a fogak, annál jobb minõségûek lesznek. Lehet benne valami, mert 30 éves vagyok, szültem 2 kislányt és még életemben nem volt lyukas fogam, pedig édességfüggõ vagyok. :) Ahogy elnézem, a kisebbik lányomnak is kb. 8 foga lesz másfél éves korában... most 1 éves és még csak 4 foga van. :)
Az én lányom 17 hós és 16 foga van már. A 16 hós kisbarátjának meg 9. Sztem ne aggódj.
Kislányomnak 22 hónaposan jött az elsõ !!!!!! foga. Ez genetika, öröklik a fogzást. Nekem jó volt, mert mire az elsõ jött neki, már tudta mondani, hogy fáj. Bár nem fájt neki, észre sem vettük, és 3 éves korára mind kint volt. Egyszerre jött pl a négy szemfoga, de meg se kottyant neki. NE AGGÓDJ! :D
Kisfiamnak 16 hónapos koráig 8 foga volt, most 19 hónapos, három hónap alatt 6 fog jött ki neki, tehát 14-nél tartunk. Nagyon megszenvedtük az elmúlt három hónapot, mert egyfolytában fogzott szegénykém...
13 hónapos fiamnak csak 2 foga van! ez van :)
Lassan 17 hónapos a kislányom és " csupán" 9 foga van. A nagyobb lányomnak 11 hónaposan bújt ki az elsõ, 2 évesen kint volt mind. Szerintem ne aggódj, majd neki is szép lassan kibújnak. Egyébként az én picimnek egyszerre jött 4 õrlõfoga és észre se vette...
1 éves 4 fogacskája van, uncsitesónak másfél évesen 16 foga volt.na, ez szép mi?
Akkor van állítólag gond, ha 2 éves koráig nincsen legalább 8 foga. Mivel ti ezt már elértétek most, így nincs miért aggódnod. Egyébként az én fiam a lányoddal egyidõs és még csak 6 foga van.
Az én fiam 17 hónapos, és most jön a hetedik foga:S Nagyon szenvedett már 2 hónaposan, még sem jöttek. Most az egész ínye mindenhol meg van dagadva, a védõ szerint 4-5 jön egyszerre. Nyugi, olyat még nem láttam, h gyereknek ne jöttek volna ki a fogai:)
Barátnõm fiának 1 évesen még nem volt foga, most múlt másfél éves és jön a 4. foga.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy ennyi választ kaptam! Köszönöm! :-) Kicsit azért megnyugodtam, hogy talán tényleg nem "gond" ha így állunk még ... csakhát kedves anyósom addig rágta a fülem, hogy mért nem jönnek már a fogai, nem kéne dokihoz vinni, stb ... amíg tényleg én is elkezdtem aggódni ... jó, tudom, nem kellett volna ennyire magamra venni ... dehát azért féltem is a picit, mert ha egyszerre jönnek, az biztos nem túl szívderítõ .... de hátha nem lesz gond ... én is abban bíznék, hátha annál jobbak lesznek, minél késõbb jön ki:-), mert az enyémek sajnos rém rosszak, remélem nem örökölte tõlem, apucinak sem a legjobb az állománya:-). Köszönöm mégegyszer mindenkinek!

Lányom 2 éves és még szopizik. Bár a szülés óta még csak 5 hónapja tért vissza a mensesem de normlisan megjön azóta. Jó lenne tesó de nem jön:- (Létezik, hogy a menses ellenére nincsen peteérésem?

Létezik,hogy hiába van menstruációm de még sincsen peteérésem???Vagy lehet,hogy amig szoptatok nem leszek terhes????Nagyon könnyen teherbe estem a kislnyommal szinte els?re,most is erre számitottam de tévedtem.Volt valaki hasonló cip?ben???Köszönök minden választ.

Legjobb válasz: utolsó válaszolónak: A gyereket nem mi kötjük magunkhoz a szoptatással. Csupán hagyjuk, hogy önmagát válassza le akkor, amikor Neki jól esik, a saját ütemében és nem erõszakkal. Az én fiam 25 hónapos egész pontosan. Két éves korában még naponta 3x szopizott, most már csak 1x, este. De már vannak olyan napok, mikor már nem kér. A másik gyerekem 13 hónapos korában választotta el saját magát. Van aki hamarabb megérett rá, van aki késõbb. De általában 3 éves korig abbahagyják maguktól. A lényeg, hogy se a mama, se a baba ne érezze rosszul magát a szopi miatt/közben. Második v.

utolsó válaszolónak: A gyereket nem mi kötjük magunkhoz a szoptatással. Csupán hagyjuk, hogy önmagát válassza le akkor, amikor Neki jól esik, a saját ütemében és nem erõszakkal. Az én fiam 25 hónapos egész pontosan. Két éves korában még naponta 3x szopizott, most már csak 1x, este. De már vannak olyan napok, mikor már nem kér. A másik gyerekem 13 hónapos korában választotta el saját magát. Van aki hamarabb megérett rá, van aki késõbb. De általában 3 éves korig abbahagyják maguktól. A lényeg, hogy se a mama, se a baba ne érezze rosszul magát a szopi miatt/közben. Második v.
A kérdező hozzászólása: Elöször is köszönöm szépen a válaszokat:-) Az utolsó válaszolóhoz szólnék.valóban itt lenne az ideje az elválasztásnak, hiszen egy 2 éves gyermeknek ez már korántsem a táplálkozásról szól csak a testközelségrõl.Az a problémám, hogy nem tudom mit tehetnék, hogy elválasszam mert annyira kell neki még a cicizés mint egy falat kenyér.Olyannyira van ez igy, hogy éjszaka is felébred szopni.Ha nem adom neki keservessen sir érte.Úgyhogy részben egyet kell, hogy értsünk az elválasztás szükségességérõl csak a módjában van problémám.Köszönöm a válaszodat:-)
Utolsó vagyok! Gondolom ez a lelki kötõdésrõl szól már inkább, és lehet, hogy akkor ez így jó. Tényleg nem tudom, ti látjátok.
Szia, Én mikor picike voltam 1, 5éves koromig szopizhattam, utána a hugom miatt nem tehettem, beköltözött anyu pocijába:) ennek 21éve. Teherbe lehet esni szoptatás alatt, kolléganõm még nem menstruált a szülés után újra, szoptatott, 4hós baba mellett csak a gyakori hányinger miatt ment dokihoz, aki gratulált, Terhes! Ami a menses ellenére nincs peteérést illeti, sajnos lehet. De ezt kérdezd meg egy dokitól, lehet csak lassabb egy picit a szervezeted a lányzó után, és még nem akar újra terhes lenni. Kitartást. (5hó nem a világ, és ott a lányod, a tesó majd jön:) ) Boldog babázást 17hetes kismama
Az én fiam is két éves, még Õ is szopizik. Õsszel várandós lettem védekezés mellett a kistesóval. Nem számítottunk rá, de az elsõ meglepi után, nagyon örültünk. Sajnos elveszítettük a 9. héten. A nõgyógyász, gyerekorvos, védõnõ mind a szoptatásra vezeti vissza az elvesztését. Persze nem zárható ki a genetikai rendellenesség sem. A lényeg, hogy teherbe lehet esni szoptatás alatt is, van peteérés is. De én biztosan megvárnám a szopi végét és így egy vetélési lehetõséget kizárnék. mert az igaz, hogy sokan simán kihordják a terhességet szoptatás mellett és és manapság mindenhol azt hallani, hogy nem gond a kettõ együtt. De mi van ha pont az én szervezetem érzékenyebb és nem képes egyszerre ellátni ezt a két feladatot? Mind a kettõ állapot igénybe veszi a szervezetet.
Hát, én csak azon lepõdtem meg, hogy még szoptatod a kétéves lányodat. Szerintem ez már nem igazán jó ilyenkor. A te szervezeted is lemerül és õ pedig lassan ovis lesz és illenék önállóbb életet élnie. Ne kösd magadhoz ennyire. Szerintem nõgyógyászt kellene inkább felkeresned ez ügyben. Ha van menzeszed, még nem biztos, hogy van peteérésed. Szoptatás alatt is teherbe lehet esni simán, ilyen értelemben az nem gond.
Utolsó vagyok. Lehet egyébként, hogy a szoptatást illetõen tévedek. Nem vagyok szakértõ, csak ez volt az elsõ benyomásom. Nekem már egy kétéves kislány nagynak tûnik, de te vagy az édesanyja, te tudod a legjobban, mi a jó neki.
17 hetes kismama vagyok, a kislányom most 18 hónapos és kb. 3 hete szokott le a cicizésrõl teljesen magától. Tehát nem akadálya a szoptatás a teherbeesésnek. Én mindenképpen megvárnám a helyedben, hogy a gyerkõc magától elhagyja a cicizést (én is így tettem), hiszen ahogy látom ez nálatok is inkább már lelki kötõdés, nem pedig táplálkozás, vagyis ez neki még nagyon fontos, lehet, hogy neked már néha teher, de nézd az õ szemszögét. Egyébként csak óvatosan a leválasztással, ha ennyire kötõdik még a cicihez, mert hallottam olyat, h. elvette az anyuka a cicit a gyerektõl, aki ennek hatására olyan lelki traumán ment keresztül, hogy dadogni kezdett. Tehát csak okosan. A kistesó nekünk is többedszeri próbálkozásra jött össze, így a szopi mellett, de ne add fel, ha a szervezeted készen áll, jönni fog a kistesó. Sok sikert hozzá!

Akinek a babája 1 éves kor körül is még csak teljesen pépeset volt hajlandó enni, mikor változott a helyzet?

Mi volt az, amit először elfogadott nem teljesen pépesen?

Legjobb válasz: 1 évesen még a 8 hónaposoknak való bébikajáktól is öklendezett (kivéve a pufit)vagy ha csak a krumplit villával törtem meg...,de azóta eltelt 2 hónap és szépen lassan haladunk :),már lassan mident csak villával török meg,sõt van olyan is,hogy a husit is elfogadja,ha nincs teljesen pépesítve.Ma rágcsált el magától egy cikk almát. Minden nap bróbálkoztam darabosabban adni,1-2 kanállal,azután többel elfogadotta, a többit utána pépesítettem és egyszercsak már elfogyott egy egész adag is!

1 évesen még a 8 hónaposoknak való bébikajáktól is öklendezett (kivéve a pufit)vagy ha csak a krumplit villával törtem meg..., de azóta eltelt 2 hónap és szépen lassan haladunk :) , már lassan mident csak villával török meg, sõt van olyan is, hogy a husit is elfogadja, ha nincs teljesen pépesítve.Ma rágcsált el magától egy cikk almát. Minden nap bróbálkoztam darabosabban adni, 1-2 kanállal, azután többel elfogadotta, a többit utána pépesítettem és egyszercsak már elfogyott egy egész adag is!
Szerintem ne aggódj, nem marad így. Türelem! Nekem segített, hogy az etetõszéket az ebédlõasztalhoz toltam, és velem ette az ebédet, így látta mit eszek. Egy idõ után inkább az enyémet kérte, amit késsel feldaraboltam és megette szépen. Az is segített, hogy kijöttek a rágófogai (elég késõn), mert harapni tud az elsõkkel, de rágni nem.

Meghalt a kishúgom édesapja az éjjel. Féltesók vagyunk, anyai ágról, anyu nevel minket. A húgom még csak 12 éves. Hogy segítsek neki?

Az apukája nagyon beteg lett, hetekig kórházban volt, de a húgom teljesen meg volt róla győződve, hogy a papája rendbe fog jönni. Úgy csinált, mintha az édesapja csak megfázott volna, és nem lenne semmi komolyabb gond, teljesen biztos volt benne, hogy meg fog gyógyulni és kikerül a kórházból. Sajnos az éjjel az apukája meghalt... Mi anyuval élünk, ő nevel minket, anyu még nem merte neki elmondani, mert még sose voltunk ilyen helyzetben és fogalmunk sincs, hogyan kéne ezt kezelni. Egyáltalán hogy lehet ilyesmit elmondani egy alig ilyen kislánynak? Hogy nincs többé apukája? Szegény hugi, már előre félek, hogy összetörik, de nem tudom, hogyan kéne segítenem neki, hogy mellette lehessek és átsegíthessem ezen... Mit kéne tennem, vagy csinálnom? :S Hogyan lehet a gyászt enyhíteni? Mi ilyenkor a jó megoldás??? Segítsetek, kérlek!! Ráadásul most hétvégén ünnepeltük volna a hugim névnapját is, hát szép kis névnap lett... :S :( Kérlek, írjatok tanácsot! :S

Legjobb válasz: Ha még eddig nem hunyt el más közeli hozzátartozója vagy távoli rokon akkor biztos hogy még nem fogja teljesen érteni a dolgot. Lehet hogy le lesz törve meg minden de számítsatok arra hogy nem fogja ezt feldolgozni és úgy fog csinálni mintha nem is venne errõl tudomást. Én 10 évesen vesztettem el édesapámat egy balesetben halt meg. Anyukám aznap este tudta meg hogy mi történt. Én akkor már aludtam és másnap reggel mondta meg hogy mi történt. Én akkor teljesen nem tudtam felfogni a helyzetet, egyszerûen sírni sem tudtam, a temetésen is csak álltam mint egy darab fa és nem dolgoztam fel mi volt. Hetekkel késõbb tudatosult bennem igazán hogy apám már nincs többet, és akkor kezdtem el teljesen összeomolni. Voltam pszichológusnál is, meg anyám testvére nagyon sokat volt akkor mellettünk, nagyapám is szinte rengeteget foglalkozott velem akkor (apám apja). nehéz volt feldolgozni, meg kiheverni de szerencsére 1-2 év alatt sikerült. Amikor kimegyünk a temetõbe mindig elkap az érzés hogy már nincs többet, de így a mindennapokban már tudom élni rendesen az életem. Jól tanulok, érettségi jól megy, anyámnak van már egy barátja, aki a nevelõ apám, nagyon jól megvagyok vele, szinte apámnak tekintem õt. De olyan ember mint amilyen az apám többet ne lesz. Persze a húgoddal is ez lesz sajnos hogy sokáig nem fogja tudni hová tenni ezt, álljatok mellette maximálisan, ha problémája van hallgassátok végig, legyetek mellette, próbáljátok a gondolatait elterelni, elfoglalni valamivel, ha szükséges akkor beszéljetek egy pszichológussal is. Õszinte részvétem!

Ha még eddig nem hunyt el más közeli hozzátartozója vagy távoli rokon akkor biztos hogy még nem fogja teljesen érteni a dolgot. Lehet hogy le lesz törve meg minden de számítsatok arra hogy nem fogja ezt feldolgozni és úgy fog csinálni mintha nem is venne errõl tudomást. Én 10 évesen vesztettem el édesapámat egy balesetben halt meg. Anyukám aznap este tudta meg hogy mi történt. Én akkor már aludtam és másnap reggel mondta meg hogy mi történt. Én akkor teljesen nem tudtam felfogni a helyzetet, egyszerûen sírni sem tudtam, a temetésen is csak álltam mint egy darab fa és nem dolgoztam fel mi volt. Hetekkel késõbb tudatosult bennem igazán hogy apám már nincs többet, és akkor kezdtem el teljesen összeomolni. Voltam pszichológusnál is, meg anyám testvére nagyon sokat volt akkor mellettünk, nagyapám is szinte rengeteget foglalkozott velem akkor (apám apja). nehéz volt feldolgozni, meg kiheverni de szerencsére 1-2 év alatt sikerült. Amikor kimegyünk a temetõbe mindig elkap az érzés hogy már nincs többet, de így a mindennapokban már tudom élni rendesen az életem. Jól tanulok, érettségi jól megy, anyámnak van már egy barátja, aki a nevelõ apám, nagyon jól megvagyok vele, szinte apámnak tekintem õt. De olyan ember mint amilyen az apám többet ne lesz. Persze a húgoddal is ez lesz sajnos hogy sokáig nem fogja tudni hová tenni ezt, álljatok mellette maximálisan, ha problémája van hallgassátok végig, legyetek mellette, próbáljátok a gondolatait elterelni, elfoglalni valamivel, ha szükséges akkor beszéljetek egy pszichológussal is. Õszinte részvétem!
Most 18 vagyok, 14 éves koromban halt meg apukám... Nekem is ugyan ez volt...anyát hajnal 4kor hívták, elmondták mi történt a kórházban. Õ is szintén felébresztett, és én semmit se tettem. A temetésig, mintha...semmi se történt volna. Egyszerûen...még most se tudom miért nem sírtam akkor. Én többet vígasztaltam anyát, mint õ engem. Aztán elkezdõdött az új suli, és akkor döbbentem rá, hogy milyen jó lenne apának ezeket az új dolgokat elmondani. Borzasztó volt az elsõ sulis év, ki voltam...most is jó lenne az érettségis dolgokat elmesélni neki..szóval lehet a hugod se fogja fel mi a szitu, csak hónapokkal utána. Mindig legyetek mellette, engem mindig 'körülrajongtak' a családba..sokkal de sokkal könnyebb volt. A család sokkal többet ér, mint egy pszichológus...részvétem!
Szia A mi családunkban is volt ilyen tragédia sajnos. Én 14 a hugom 12 éves volt. Huginak sajnos olyan nehezen ment a dolog , hogy dilidokihoz kellett vinni aki beszélgetett vele és elég jól rendbe hozta a dolgokat. Anyukánk aznap hajnalban megmondta amikor történt. Mindenki tudta , hogy be fog következni ezért mondhatjuk , hogy a család fel volt készûlve. Anya úgy adta elõ , hogy apa nincsen többé és nem fog soha visszajönni. Borzasztó nehéz volt , de a család támogatásával sikerült túllépjünk rajta. Arra a kérdésre , hogy És hogy vagy? Azt kell válaszolni , hogy Mit gondolsz hogy lennék? Erre magukba szállnak az emberek. Nekünk nagyon sok olyan hülye volt aki képes volt ezt megkérdezni. Most csak egymásra számíthattok, minden jót nektek!
adom

Albérletbe szeretnék költözni, de még csak 16 vagyok. Nem az érdekel, hogy úgyse fogom tudni összehozni, hanem hogy lehet-e 18 évesen albérletet bérelni, ha fizetek rendesen?

Legjobb válasz: 18 évesen lehet lakást bérelni, 16 évesen nem, hiszen korlátozottan cselekvõképes vagy, fiatalkorú, a tetteidért, az esetleges tartozásaidért a szüleid felelnek, mert Neked nincs hivatalos bevételed szerzõdést is csak 18 évesen köthetsz

18 évesen lehet lakást bérelni, 16 évesen nem, hiszen korlátozottan cselekvõképes vagy, fiatalkorú, a tetteidért, az esetleges tartozásaidért a szüleid felelnek, mert Neked nincs hivatalos bevételed szerzõdést is csak 18 évesen köthetsz
A legtöbb albérletnél nincs hivatalos szerzõdés. Szóval költözhetsz. Csak nagyon vigyázz hogy át ne vágjanak pénzzel!!! Kérj segítséget ha tudsz ismerõstõl.
Szerzõdést nem köthetsz, anélkül meg átvághatnak. Na meg nem biztos, hogy egy fiatal srácnak szívesen kiadnák.
18 köthet, ha cselekvõképes. Más kérdés, hogy normális ember érdeklõdni fog mibõl fizeted az albérletet.

Fiam 3 eves lesz, mar nincs pelenkaja, de ha kaki lesz neki, csak pelenkaba kakil. Wc-be, bilibe egyaltalan nem. Pisi az meg csak a wc-be. Hogy szoktassam ra a wc kakilásra? Mert igy még oviba sem tudom be iratni.

anyukák segitsetek!!!!!

Legjobb válasz: Ez volt nekünk a fiammal öt éves koráig. Csak pelusba volt hajlandó kakilni, ha nem kapott pelust, akár öt napig nem kakilt, de féltem hogy bélcsavarodást kap és ráadtam. Az egészet a bilire tett matricázás oldotta meg, szerencse, hogy a kis tesóval itthon voltam és nem kellett az oviba beszoktatni, mert nem vették volna fel. Elsõnek nappalra adtam rá bugyit, fél év után éjszakára is. Nappal a bugyira adtam neki egy vékony nejlon harisnyát, az tartást adott a bugyinak és könnyebb volt lehúzni neki, mint a gombos nadrágokat, persze ezt csak itthonra adtam.

Ez volt nekünk a fiammal öt éves koráig. Csak pelusba volt hajlandó kakilni, ha nem kapott pelust, akár öt napig nem kakilt, de féltem hogy bélcsavarodást kap és ráadtam. Az egészet a bilire tett matricázás oldotta meg, szerencse, hogy a kis tesóval itthon voltam és nem kellett az oviba beszoktatni, mert nem vették volna fel. Elsõnek nappalra adtam rá bugyit, fél év után éjszakára is. Nappal a bugyira adtam neki egy vékony nejlon harisnyát, az tartást adott a bugyinak és könnyebb volt lehúzni neki, mint a gombos nadrágokat, persze ezt csak itthonra adtam.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat! :) vmi modszert ki kell probalni.mert elkeserit engem is ez a kaki dolog..
Válaszolni sajnos nem tudok, nálunk ugyanez a gond. Nincs pelenkája, szépen elrendezi magának a pisit, állva is nagyon hamar megtanult, de a kakihoz pelenka kell neki. Õ is fiú és decemberben lesz 3 éves. Védõnõt kérdeztem, azt mondta, hogy még nincs megérve rá.
Ugyanez nálunk is. Szintén fiú, decemberben lesz 3. Pisi gond nélkül megy bilibe vagy wc-be, amelyik közelebb van, de kakihoz kéri a pelenkát. Ha nem adok rá, 2-3 napig is visszatartja. Pedig nyáron gond nélkül kakilt bilibe 2 hétig, aztán valami bekattant, és azóta nem hajlandó:((
Ugyanez van nálunk is, 3 éves fiú. Fél éve szobatiszta, wc-be pisil, de kakilni csak pelusba hajlandó. Múlt héten kezdte az ovit, azt mondták az óvónõk, hogy amíg itthon intézi el a dolgát, addig nincs gond. Remélem tényleg úgy fogja majd idõzíteni, hogy reggel vagy este kakiljon itthon.
A kérdező hozzászólása: januar 1jen lesz 3 eves a fiam, altalaban minden reggel intezi a dolgat aztan egesznap semmi.ha mondja h anya kaki, es odaall a wchec-hez, de raulni nem akar h belekakiljon.inkabb visszatatana.meg pelit se ker.aztan en teszek ra magamtol.remelem még valahogy januarig alakul.mert oviba akarom adni.
Júliusban volt 3 éves a kisfiam. Pisi wc-be megy. Nappalra szobatiszta, éjszakára kell a pelenka csak. A kakit nem hajlandó a wc-be inkább visszatartja. Szeptembertõl óvodás. Hazahozza a kakit. Minden lehetséges megoldást végigvittem és semmi!! Még most is nagyon el vagyok keseredve ez miatt. Volt, hogy 2 órán keresztül nem adtam rá még bugyit sem, aztán volt hogy a tv elé ültettem a bilire, aztán a wc-re több idõre, aztán pelenkát raktam a wc szûkítõre és arra ültettem rá, zenélõs a bilink is, tehát van ilyen funkció is ha szeretné.. ezzel sem! A barátnõm most vett a gyereknek egy perselyt, és pénzt ad neki ha kakil vagy pisil a gyerek (most 2, 5 éves) hogy gyûjtsön játékokra :) )) Egyfolytában a bilin ül, hogy több pénze legyen :) ) Ezt még nem próbáltam.

Van egy lány akit nagyon kedvelek, csak egy kis gond van hogy Õ 14-éves Én meg 20-éves vagyok komoly kapcsolat lehet köztünk, nem ciki vagy zavaró a kórkülömbség?

Legjobb válasz: "korkülönbség" hát hogy ciki vagy zavaró e nem is tudom. Én is 20/f vagyok, de ha a 15 éves hugom 20 évessel állna össze kitekerném a nyakát mindkettõnek (persze nem szószerint csak átvitt értelemben)

Az a ciki, hogy eleve nem tudsz helyesen írni 20 éves létedre!
"korkülönbség" hát hogy ciki vagy zavaró e nem is tudom. Én is 20/f vagyok, de ha a 15 éves hugom 20 évessel állna össze kitekerném a nyakát mindkettõnek (persze nem szószerint csak átvitt értelemben)
miért ne? majd járhattok együtt nyelvtanórára:D
20 éves létedre leirtad hogy kórkülömbség... juj... szellemi szinten biztos nem vagy érettebb nála. ha az nem zavar hogy mások mit gondolnak akk hajrá
Én is 20 éves vagyok és sosem kezdenék egy 14 éves lánnyal. Inkább a 16-18 éves lányoknál kellene keresgélni én legalábbis így gondolom, de kinek hogy.
Ismerek 17-23-at.* Az idõ lemorzsolta a korkülönbságet. Csak 3 év, és már szabad a vásár. :) *Mármint az összeismerkedés idején voltak ennyi idõsek. De már hosszú évek óta boldog házasok.
Nem ciki, nem is zavaró szerintem :) Én 15vagyok, és 21éves barátom van.5hónapja vagyunk együtt, imádjuk egymást :) Lehetnek pici úgymond "problémák", szex téren :) Gondolom a 14éves lány még szûz, ezt is meg kell vele beszélned, mennyi idõ után akarja, ne "kényszerítsd" rá :) Mi is így voltunk, megbeszéltük, aztán amikor felkészültem megtörtént.:) Szorítok nektek:)
Én, mint egy 14 éves lány írom a választ. Ha õ is kedvel téged, akkor úgy gondolom, hogy nem annyira durva ez a korkülönbség, fõleg ha elég érett hozzád a lány, akkor akár mûködhet is a dolog. Bár azt hozzáteszem, lehet, hogy lesz 1-2 ember, aki le pedofil-oz téged, majd emiatt, mert te már felnõtt vagy, a lány pedig még gyerek. És én simán "összejönnék" egy 20 évessel. 14/L
Amíg nem próbáljátok meg, nehéz találgatni. Szerintem ne a kora befolyásoljon, hanem az életfelfogása.
00:08 vagyok a viccet félretéve, én a 20/f válaszoló-hoz hasonlóan gondolom...
Nem ciki, de sok.
Nem igaz! Hagyjátok már! Megkérdez valamit amit szeretne megtudni ti meg egyböl a helyesírását kritizáljátok ahelyett hogy valami értelmes és hasznos válaszon törnétek az agyatokat! Pff...Ez egy kérdés-válasz oldal, itt nem az irás a lényeg! De ha nem tetszik akk se szoljatok be!! :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!