Találatok a következő kifejezésre: Még csak (20348 db)

Hogy lehet megtanítani a babát egyedül elaludni? Még csak 3hetes, éjjel cici után rögtön lerakom akkor alszik is 3-3órákat, de nappal nem tud elaludni csak ha babusgatjuk, altatjuk. Túl kicsi még, vagy lehet már tenni valamit az ügy érdekében?

Ha leteszem aludni azonnal sír,hiába nyugtatom,addig csönd van,de ahogy távolodom újrakezdi.

Legjobb válasz: Mi 2,5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?

Mi 2, 5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?
Én ennyi idõs korában az ágyába tettem, símogattam a buksiját, és mellette ültem, míg nem éreztem, hogy tényleg alszik. Cumit is kapott, ha már nem szívta, akkor már aludt, akkor ott hagytam. Egy idõ után már nem igényelte a símogatást, csak a cumit. Most már (3 hónapos) csak akkor van simike, ha valami miatt zaklatott, és egyszerûen nem bír elaludni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy õt megnyugtatni csak úgy lehet ha felveszem, különben sír és ahogy visszateszem bömbõl.Próbáltam magamon altalni járkálok, ringatom..ahogy visszateszem újra sír.Telejesen el vagyok keseredve.

A legjobb barátnőim elítélték, mert 20 évesen elvesztettem a szüzességemet egy fiúval, akivel még csak egy hónapja voltam együtt. Igazuk volt?

Kiakadtak rajta,mert szerintük ez nagyon kevés id?.Õk 16 és 17 évesen már megtették,de 6 hónapot vártak.Az el?z? barátaimmal együtt voltam 6-7 hónapot is,de nem éreztem azt egyiknél se,hogy "? az igazi".Ezzel a fiúval akartam 1 hónap után.Kicsit rosszul esik a reakciójuk.

Legjobb válasz: Sose értettem ezt a nagy felhajtást. Ha azt vesszük, hogy õk milyen kis éretlen csitrik voltak mikor elõször lefeküdtek valakivel 6 hónap után, meg vesszük azt, hogy te 20 évese érett fejjel ágyba bújsz azzal a sráccal akit érdemesnek találsz rá..hát azt hiszem te nyertél. Sokkal többet "vártál", mint õk. Ne foglalkozz velük, higgyenek csak amit akarnak. Egyébként meg lehet csak irigyek. :) Õk hamar odaadták magukat, akivel lehet már együtt sincsenek, neked meg lehet õ lesz álmaid férfija és nekik ez így nem adatott meg. Lehet õk anno megbánták. Mondom ezt úgy hogy én is 16 évesen feküdtem le egy sráccal, akivel nem is jártam, csak szerelmes voltam, õ meg törõdõ és figyelmes. Soha nem bántam meg, és a mai napig ugyanígy tennék. :) Szóval ne foglalkozz velük. Neked így volt jó.

Sose értettem ezt a nagy felhajtást. Ha azt vesszük, hogy õk milyen kis éretlen csitrik voltak mikor elõször lefeküdtek valakivel 6 hónap után, meg vesszük azt, hogy te 20 évese érett fejjel ágyba bújsz azzal a sráccal akit érdemesnek találsz rá..hát azt hiszem te nyertél. Sokkal többet "vártál", mint õk. Ne foglalkozz velük, higgyenek csak amit akarnak. Egyébként meg lehet csak irigyek. :) Õk hamar odaadták magukat, akivel lehet már együtt sincsenek, neked meg lehet õ lesz álmaid férfija és nekik ez így nem adatott meg. Lehet õk anno megbánták. Mondom ezt úgy hogy én is 16 évesen feküdtem le egy sráccal, akivel nem is jártam, csak szerelmes voltam, õ meg törõdõ és figyelmes. Soha nem bántam meg, és a mai napig ugyanígy tennék. :) Szóval ne foglalkozz velük. Neked így volt jó.
Szerintem nincs igazuk. Biztosan nagyon szereted hogy neki adtad a szüzességed. Nem hinném hogy ezt így fel kéne fújni.
Nincs igazuk. Ne törõdj velük!
Szerintem ne halgass rájuk 20 évesen már te döntesz és az a fõ hogy neked jó legyen lehet a barátõid irigyek mert te szerelemböl õk meg divatbol adtad magad oda és ez õket frusztrálja
Nincs igazuk. A te szexuális életedrõl van szó, nekik ehhez semmi közük. Ha te egy hónap után érezted helyénvalónak, akkor az a te döntésed, és tiszteletben kéne tartaniuk. Ezt mondd meg nekik is. Nincs közük hozzá, ez a te életed, ha õk hónapokat várnak, az õ dolguk, te sem szóltál be nekik, hogy õk meg hónapokig várakoztattak egy pasit.
Ha szerelembõl volt, akkor nagyon jó, hogy most tetted meg! :) Sok boldogságot nektek! :)
Nem, felnõtt vagy, tudod mit akarsz. A barátnõid meg marhák, hogy ebbe bele akarnak szólni.
Hülyeség! 20 éves vagy, gondolom, el tudod dönteni, kivel akarsz lefeküdni, ha meg nem, akkor a te dolgod. Ha meg tényleg ezen pörögnek, akkor szûklátókörû idióták. Hidd el, õk sem azért vártak 6 hónapot, mert így látták jónak, hanem mert azt hallották, ennyit kell. Amúgy nekem ez gyanús; ha ennyire egybehangzó a vélemény, akkor elképzelhetõ, hogy valami más miatt baj ez nekik. Lehet, hogy a srác nem szimpatikus, csak nem merik mondani, nem tudom.
Nincs igazuk.. Én 16 évesen 2 hónap elteltével feküdtem le a barátommal és utána 4 évig voltunk együtt...Érzi azt az ember, hogy van e "értelme" megtenni. 21L
Túl nagy feneket kerítetek az egésznek. [email protected] kell és kész. Elsõ vagy második? Annyira nem számít.... Meg ez milyen elõírás már h várni kell? Ekkora baromságot. Egyébként a barátnõidnek semmi köze hozzá. Ennyi.

A lanyom meg csak 19 honapos lesz, amikor megszuletik a kishuga. A korhazban, ahol szulni fogok csak napi egy ora a latogatasi ido! Ugye nem lesz baj, hogy 3-4 napig csak ilyen keveset fog latni?

Az apjaval nagyon jo es szoros a kapcsolata es anyosomekat is szereti, megis mostanaban egyre anyasabb, van, hogy csak az en olembe hajlando ulni. Olyan picike meg... Kicsit aggodom! Ha van valaki aki kis korkulonbseggel szult, megosztana a tapasztalatait ez ugyben? Meg egy kis biztatas is jol jonne... Koszi!

Legjobb válasz: Túl fogja élni, sõt, nem tud veled majd bent mit kezdeni. A fiam teljesen kerge volt(19hónaposan), mikor látogatni behozta az apja, inkább nem is hozta be a kicsit. Próbálta a húgát nyúzni, rohangált, engem le se:(:D Nekem rossz volt, a fiamnak fel sem tûnt, hogy nem vagyok. Ne aggódj ezen, gyorsan elmegy az az idõ. Otthon meg pótoljátok, keressetek csak magatoknak idõt. Pl amíg apjuk otthon, addig csak te meg a nagylány menjetek el sétálni(ha csak a boltig meg vissza már jó), a pici addig alszik, vagy nem:)

Túl fogja élni, sõt, nem tud veled majd bent mit kezdeni. A fiam teljesen kerge volt(19hónaposan), mikor látogatni behozta az apja, inkább nem is hozta be a kicsit. Próbálta a húgát nyúzni, rohangált, engem le se:(:D Nekem rossz volt, a fiamnak fel sem tûnt, hogy nem vagyok. Ne aggódj ezen, gyorsan elmegy az az idõ. Otthon meg pótoljátok, keressetek csak magatoknak idõt. Pl amíg apjuk otthon, addig csak te meg a nagylány menjetek el sétálni(ha csak a boltig meg vissza már jó), a pici addig alszik, vagy nem:)
21 hónap van a lányom és az ikerfiaim között, lányom is anyás lett a vége felé, de semmi gond nem volt. Jöttek látogatni, soha nem sírt, jól éreztem magát, mindig más volt vele itthon akkor, este meg apával voltak. 11 naposan jöttünk haza a fiúkkal, hát ha még egy napot maradunk, lehet eltörik a mécses, akkor már nagyon hiányolt, de addig pont kibírta. 3-4 nap gyorsan elmegy, ne aggódj, nem lesz semmi gond vele!
Szia. Fiaim közt 22 hónap van. Amíg bent voltam a kórházban, jöttek anyuékkal vagy az apjával látogatni. Semmi baj nem volt, nem sírt utánam. Amikor azonban haza mentünk, teljesen kiborult és nem jött oda hozzám. Szinte haragudott, hogy napokra otthagytam. Nagyon furcsán viselkedett, de 2-3 nap múlva már semmi baj nem volt. Amennyit csak tudtam vele foglalkoztam, amíg a kicsi aludt, csak õvele törõdtem. Így gyorsan helyre rázódott a kis lelke. Most újra kismama vagyok és õ 5 éves, az öccse meg 3. Augusztusban szülök és nem tudom most mi lesz velük:-(. Majd kiderül.. 29 hkm.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat mindenkinek! Akkor probalok megnyugodni:-) Utolso, en is augusztusban szulok... Remelem neked is minden rendben megy majd! Minden jokat!

Mit tegyek, hogy ellegyen magában 3 hónapos babám? Folyamatosan vele kell lenni, és szórakoztatni, amúgy meg csak üvölt. Van hogy ölben is csak sír.

Legjobb válasz: Javaslom a hordozókendõt. Egy 3 hónapos gyermeknek még nem kell tudni "magában ellenni". Gondold csak meg, 9 hónapig egy védõ, biztonságos környezet vette körül, a te hangoddal kísérve. Születése után is óriási szüksége van erre. Nézd csak meg a "fejletlenebb" kultúrákat, ahol az anyák egész nap magukon hordják a gyermekeiket elég sokáig. Együtt alszanak velük, viszik magukkal dolgozni... A lényeg, hogy õ még csak a te közelségedtõl tud megnyugodni, és ha megadod neki, amire szüksége van, akkor lesz belõle kiegyensúlyozott kisbaba, késõbb pedig egy boldog gyermek.

Javaslom a hordozókendõt. Egy 3 hónapos gyermeknek még nem kell tudni "magában ellenni". Gondold csak meg, 9 hónapig egy védõ, biztonságos környezet vette körül, a te hangoddal kísérve. Születése után is óriási szüksége van erre. Nézd csak meg a "fejletlenebb" kultúrákat, ahol az anyák egész nap magukon hordják a gyermekeiket elég sokáig. Együtt alszanak velük, viszik magukkal dolgozni... A lényeg, hogy õ még csak a te közelségedtõl tud megnyugodni, és ha megadod neki, amire szüksége van, akkor lesz belõle kiegyensúlyozott kisbaba, késõbb pedig egy boldog gyermek.
Nálunk a pihenõszék vált be. Beleültetem, viszem mindenhova magammal, és közben dumálok, mondókázok, éneklek neki. Amikor kezd nyûgösködni, ringatom kicsit a széket, vagy felveszem 10-20 percre, és ha megnyugszik, folytatom!:) Amúgy pont 3 hónapos!
A kérdező hozzászólása: Próbáltuk a hordozókendõt, de nem szereti, sírt benne nagyon:(
A kérdező hozzászólása: :) Pihenõszékezünk mi is, szerencsére ma könnyebben vagyunk.

A párommal ki szeretnénk próbálni az anális szexet, de még csak elsőnek próbálnánk. Hogyan kezdjünk hozzá?

Legjobb válasz: Elõször csak kívülrõl masszírozza a párod a feneked záróizmát körkörös mozdulatokkal. Már itt is fontos a síkosítás! Mikor megszoktad az érzést, és már lazul az izom, akkor óvatosan bedughatja egy kicsit az ujját. Ekkor ösztönösen rá fogsz szorítani, ne lepõdjetek meg! Ne mozgassa az ujját amíg meg nem szokod, vagy ha kellemetlen, akkor húzza ki, és próbáljátok újra, ha még van hozzá kedv. Elsõ pár alkalommal ennyi is bõven elég. A másik kezével közben játszhat máshol, csak a higiéniára figyeljetek! Ha már két ujja befér akkor lehet mással is próbálkozni. Fontos a bõséges síkosítás! Elvileg egészséges bélmûködésnél a végbélbe csak az ürítés elõtt jön le a cucc, úgyhogy beöntés nem kötelezõ. Gumi ajánlott, - már csak azért is - mert van akinek izgatja a végbelét az ondó...

Elõször csak kívülrõl masszírozza a párod a feneked záróizmát körkörös mozdulatokkal. Már itt is fontos a síkosítás! Mikor megszoktad az érzést, és már lazul az izom, akkor óvatosan bedughatja egy kicsit az ujját. Ekkor ösztönösen rá fogsz szorítani, ne lepõdjetek meg! Ne mozgassa az ujját amíg meg nem szokod, vagy ha kellemetlen, akkor húzza ki, és próbáljátok újra, ha még van hozzá kedv. Elsõ pár alkalommal ennyi is bõven elég. A másik kezével közben játszhat máshol, csak a higiéniára figyeljetek! Ha már két ujja befér akkor lehet mással is próbálkozni. Fontos a bõséges síkosítás! Elvileg egészséges bélmûködésnél a végbélbe csak az ürítés elõtt jön le a cucc, úgyhogy beöntés nem kötelezõ. Gumi ajánlott, - már csak azért is - mert van akinek izgatja a végbelét az ondó...
Nem csak ajánlott, használjatok gumit! A végbél sosem lesz teljesen tiszta. Nem kell a duma...És ha kimosod, akkor sem lesz teljesen tiszta. Nem értem, miért kell kockáztatni... Sok síkosító, ujjazás, majd lassú behatolás. Olyan szinten lassú hogy pár másodpercenként pár miliméter. Ki is veheti ha szorít, majd vissza. Ink te nyomd magad rá, mert érzed, hogy mikor enged az izmod. Nekem így egyáltalán nem fájt.

Miért nem tudom elfelejteni, ha még csak azt sem akarom, hogy közöm legyen hozzá?

Több éve megismerkedtem egy sráccal, akivel nagyon jó haverok lettünk, de egy kavarásnak köszönhetően jó ideje már nem beszélünk sajnos. Többször is összevesztünk, de kibékültünk. Sokszor megbántott (általában a hatalmas egója tett erről) és eléggé rosszul érintett, hogy egy 3. személy kavarásának köszönhetően csak úgy félredobott engem. Mégsem tudom elfelejteni őt...mégis folyton ő jár a fejemben, de nem értem miért.

Legjobb válasz: erõsítsd fel magadban a rossz emlékeket, hergeld magad hogy milyen szemét volt és hogy te nem ezt érdemelted, ilyenek... írj egy listát róla miket mondott, mikkel bántott meg és függeszd ki az ágyad mellé hogy akárhányszor csak felnézel, lásd. elõször önkínzásnak tûnik, de lassan harag meg utálat lesz belõle, aztán érdektelenség. ja és határolódj el a közös haveroktól ha máshogy nem megy, meg próbálj ne összefutni vele. és sose nézd meg neten, ne is engedd másnak hogy beszéljen róla a jelenlétedben. ha kell, menj el a kedvenc helyedre és játszd el hogy eltemeted, el is áshatod a fényképét.... én minden ilyen marhaságot megcsináltam és fél év alatt el is felejtettem. ja + ezerrel ismerkedtem, az összes szembejövõ pasival randiztam (csókot, ilyet nem engedtem, szóval el nem k.rvultam csak válogattam hogy kivel lehetne esetleg kapcsolat) és találtam is egy aranyos normális pasit aki mindent megtenne értem, szóval boldog vagyok. megy ez, csak akarat kérdése

erõsítsd fel magadban a rossz emlékeket, hergeld magad hogy milyen szemét volt és hogy te nem ezt érdemelted, ilyenek... írj egy listát róla miket mondott, mikkel bántott meg és függeszd ki az ágyad mellé hogy akárhányszor csak felnézel, lásd. elõször önkínzásnak tûnik, de lassan harag meg utálat lesz belõle, aztán érdektelenség. ja és határolódj el a közös haveroktól ha máshogy nem megy, meg próbálj ne összefutni vele. és sose nézd meg neten, ne is engedd másnak hogy beszéljen róla a jelenlétedben. ha kell, menj el a kedvenc helyedre és játszd el hogy eltemeted, el is áshatod a fényképét.... én minden ilyen marhaságot megcsináltam és fél év alatt el is felejtettem. ja + ezerrel ismerkedtem, az összes szembejövõ pasival randiztam (csókot, ilyet nem engedtem, szóval el nem k.rvultam csak válogattam hogy kivel lehetne esetleg kapcsolat) és találtam is egy aranyos normális pasit aki mindent megtenne értem, szóval boldog vagyok. megy ez, csak akarat kérdése
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)
sajnos csak ilyen negatívan tudtam megoldani hogy elfelejtsem nehéz benyelni hogy valaki bedõl egy ócska kis kavarásnak :/ de az nem is igazi haver... csak egy rángatható marionettbábú ;) belegondolva van olyan ellenségem akit jobban tisztelek nála, mert legalább volt véleménye, ha negatív is, de amellett kiállt! és nem aszerint barátkozott, hogy a haverjával most éppen melyik csaj jár és jaj, akkor hirtelen azzal jópofizunk, a régi, aki addig "barát" volt, már nem számít (mert ez volt a szitu) annyit sem ér az ilyen befolyásolható kis Izé, mint valaki, aki legalább kezdettõl fogva masszívan és korrektül utál :D
A kérdező hozzászólása: Minden teljesen úgy van, ahogy leírtad. :S :) "Szerencsére" erõs jellem vagyok (annak idején azért is kedvelt meg haverom) és pontosan ezeket csináltam én is: csakis a negatív dolgokra gondoltam és késõbb azt vettem észre, hogy már erre sincs szükség, mert teljesen közömbössé vált számomra, aminek nagyon örültem. :) Amúgy ezt a kavarást úgy kell érteni, hogy egy közös ismerõsünk azt mondta haveromnak, hogy ne beszéljen velem, mert jobb lesz nekem így. -.-" Ugye ez késõbb derült ki és akkor tört meg ez a közömbösség és dühbe csapott át a közös ismerõsöm felé (belepofázás miatt) és haverom felé is, mert akkor ezek szerint ha ilyen könnyen lebeszélik rólam több év után, akkor biztos fontos lehettem neki...Ettõl kezdve tudni sem akartam róla, nem érdekelt "él vagy hal". Most 1-2 hete vettem azt észre, hogy kíváncsi vagyok, mi lehet vele, van, hogy még vele is álmodok, amit végképp nem értek, hogy miért -.-" Ki vagyok magamra akadva, hogy mindezek ellenére miért nem vagyok képes elfelejteni...
még ez a része is teljesen hasonló :D akit ilyen könnyen le lehet beszélni valakirõl... az hadd menjen! olyan mint a napraforgó, mindig azt keresi kibõl, mibõl lehetne haszna csak arra nem gondol hogy egy idõ után pórul jár, mert ha túl sok emberrel megcsinálja, a végén senki nem hisz majd neki. mert ha egy ember panaszkodik valakire vállat vonnal és azt mondják: rosszindulat. de ha 3, 5, 10? akkor már elgondolkoznak, hogy talán igaz ;) biztos azért gondolsz rá mert mélyen megsértette az egód és persze akkor rosszul esett de gondolj arra, hogy nem gyémántot veszítettél el, csak egy ócska mûanyagot :D
A kérdező hozzászólása: Én is ezt mondogatom magamnak mindig, hogy ha ilyen könnyen eldobott, akkor õ sem ért semmit. Legtöbbször azért voltam dühös magamra, mert mindezt tudtam, mégsem tudtam/tudom kitörölni az életembõl...de attól persze nem áll meg az életem, azt az örömöt nem adom meg neki, hogy õ legyen az életem középpontja, de azért csak ott a fejemben minden pillanatban... -.-"

Isten azok imáit is meghallgatja és segít, akik még csak keresők, de nincsenek megtérve?

Legjobb válasz: 10. Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedõ. 11. A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedõ is. 12. Bõjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenbõl, a mit szerzek. 13. A vámszedõ pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bûnösnek! 14. Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az õ házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik. 15. Vivének pedig hozzá kis gyermekeket is, hogy illesse azokat; mikor pedig a tanítványok ezt látták, megdorgálák azokat. 16. De Jézus magához híván õket, monda: Engedjétek, hogy a kis gyermekek én hozzám jõjjenek, és ne tiltsátok el õket; mert ilyeneké az Istennek országa. 17. Bizony mondom néktek: A ki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképen nem megy be abba. Szólj hozzá úgy, mint apádhoz, mint Mindenható Istenhez és szólj/állj/közelíts hozzá úgy, olyan természetességgel és nyitottsággal, mint ami a kisgyerekeket jellemzi. Ha nem tudod hogyan kell, nézz meg egy ilyen kis picurkát, vagy beszélgess egyel:) az olyan szemenszedett hazugságokat (ás egyéb szemeteket) mint amikkel az elsõ "hozzászóló" próbálkozik, hagyd, hogy Isten kisöpörje a fejedbõl. Téged Õ formált, az Õ akaratából vagy itt, Õ adott lelket és az sem véletlen, hogy belül hajt valami Õhozzá. Szólj hozzá bátran a saját szavaiddal, ne imakönyvekbõl, begyakorolt imádságokat ismételgetve, vagy ilyesmi. Hanem a saját, õszinte szavaiddal Isten szereti az õszinteséget és ha megnyílsz neki. Máté vámszedõ volt, Mária Magdalena prosti, Pál apostol keresztényüldözõ vérgõzös vallási fanatikus és lehetne még sorolni a többieket is. Innen indultak, nem voltak sokkal "jópofább" emberek, mint mi. aztán mi lett belõlük?:) Tudod, CSAK Isten változtathat meg egy embert és Õ tisztában van veled, meg az adottságaiddal és Õ ismer csak egyes egyedül, jobban, mint te saját magadat. Úgyhogy én azt mondom: Szólj hozzá és válaszolni fog. És csak természetesen.

10. Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedõ. 11. A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedõ is. 12. Bõjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenbõl, a mit szerzek. 13. A vámszedõ pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bûnösnek! 14. Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az õ házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik. 15. Vivének pedig hozzá kis gyermekeket is, hogy illesse azokat; mikor pedig a tanítványok ezt látták, megdorgálák azokat. 16. De Jézus magához híván õket, monda: Engedjétek, hogy a kis gyermekek én hozzám jõjjenek, és ne tiltsátok el õket; mert ilyeneké az Istennek országa. 17. Bizony mondom néktek: A ki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképen nem megy be abba. Szólj hozzá úgy, mint apádhoz, mint Mindenható Istenhez és szólj/állj/közelíts hozzá úgy, olyan természetességgel és nyitottsággal, mint ami a kisgyerekeket jellemzi. Ha nem tudod hogyan kell, nézz meg egy ilyen kis picurkát, vagy beszélgess egyel:) az olyan szemenszedett hazugságokat (ás egyéb szemeteket) mint amikkel az elsõ "hozzászóló" próbálkozik, hagyd, hogy Isten kisöpörje a fejedbõl. Téged Õ formált, az Õ akaratából vagy itt, Õ adott lelket és az sem véletlen, hogy belül hajt valami Õhozzá. Szólj hozzá bátran a saját szavaiddal, ne imakönyvekbõl, begyakorolt imádságokat ismételgetve, vagy ilyesmi. Hanem a saját, õszinte szavaiddal Isten szereti az õszinteséget és ha megnyílsz neki. Máté vámszedõ volt, Mária Magdalena prosti, Pál apostol keresztényüldözõ vérgõzös vallási fanatikus és lehetne még sorolni a többieket is. Innen indultak, nem voltak sokkal "jópofább" emberek, mint mi. aztán mi lett belõlük?:) Tudod, CSAK Isten változtathat meg egy embert és Õ tisztában van veled, meg az adottságaiddal és Õ ismer csak egyes egyedül, jobban, mint te saját magadat. Úgyhogy én azt mondom: Szólj hozzá és válaszolni fog. És csak természetesen.
aki lehúzott, olvassa már el a nagyprófétáknál ezt: loptok és csaltok és a földet megkapnátok? Magyarul Isten nem hallgatja meg aki nem az övé.. Még példa: újszövetségbõl : akik az isten kegyelmét bújálkodásra használják, magyarul Isten kegyelme egyeseknek nem a jó evidenciája
elvileg nem, de vannak kivételek. A bûnõs ember a Biblia szerint hiábavaló. A másik igevers így szól: Isten meg nem hallgatja a hiábavalóságot és a Mindenható arra nem tekint. Ha nincs súlyos bûnöd, nagyobb esélyed van, fõleg ha nem tértél meg, de érdekel Isten.
Isten abból a szempontból igazságos, hogy a keresõk imáit ugyanúgy nem hallgatja meg, mint ahogy az ateisták kéréseit sem, és a hívei imáit sem. Csak azt "teljesíti", amit amúgy is megtett volna, ima nélkül is.
Kedves Kérdezõ! NEM igaz az, hogy Isten nem hallgatja meg a meg nem tértek imáit. Akkor nem is lenne igazságos Isten, hiszen csak emberek egy bizonyos csoportjával foglalkozna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
"És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekbõl kerestek engem." "Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetõnek megnyittatik."
Persze. Minden õszinte imát meghallgat, és a maga idejében és módján válaszol. Ha úgy érzi jónak, hogy évek múlva kapd meg azt, amit kérsz, mert esetleg még szükséged van némi idõre a fejlõdéshez, akkor bizony évek múlva fogod csak megkapni. Ha úgy látja, hogy nem érdemled meg azt, amit kérsz, akkor nem kapod meg, ilyen esetben magadba kéne szállni és fejlõdni. Röviden és tömören: igen.
A kérdező hozzászólása: Járok templomba és nagyon igyekszem a Biblia szerint élni, de egyre inkább azt hiszem, hogy még nem vagyok megtérve. Én nem érzem, hogy Isten szeretne engem és imádkozom azért, hogy megtalálhassam, de ha nem hallgatja meg az imám, mert még nem vagyok megtérve, akkor ugyan hogy tudna segíteni?
Szia! Hogyne! "az Isten országa ti bennetek van." Hol van Isten, az országán belül vagy kívül? Képtelen vagy elszakadni Istentõl, legfeljebb, -mert kívül keresed-nem találod! Ahogy Pascal mondta Istenrõl: "nem keresnél engem, ha nem lennék benned."
Azt kivánom, hogy mihamarab ismerd meg az egyedüli igaz Istent és tanulj meg járni az utjain, hogy igy Te is részesülj mindazokban az áldásokban amit megigért az Õt félõknek. Az egyedüli igaz Istennek pedig neve van, hogy meg legyen különböztetve a több hamis istenektõl. Az Õ neve pedig JEHOVA zsolt.83:19

Igaz, hogy a középkorban csak a nemesek meg a papok voltak keresztények, az egyszerűbb emberek meg csak tettették a kereszténységet, hogy ne bántsák őket, de titokban pogányok maradtak és mindenféle istenekben, szellemekben hittek?

Legjobb válasz: inkább fordítva mondanám, ha a nagy vezetõk (igaz) keresztények lettek volna,a középkorba lehet csak nyûg volt a vallás. Sokáig latinul olvasgatták a Bibliát így meg nem igazán érti meg a magyar, csak mondták Isten teremtett légy bódog és fizess neki adót, ja meg nekem is mert Isten szolgája vagyok. Nem lett volna háború, mert aki keresztény az nem háborúzik, gondolom hittek Istenbe, de az õ istenképük annyiból ált, hogy a pápa áldást rakott rájuk és azt hitték így több embert legyilkolhatnak.

inkább fordítva mondanám, ha a nagy vezetõk (igaz) keresztények lettek volna, a középkorba lehet csak nyûg volt a vallás. Sokáig latinul olvasgatták a Bibliát így meg nem igazán érti meg a magyar, csak mondták Isten teremtett légy bódog és fizess neki adót, ja meg nekem is mert Isten szolgája vagyok. Nem lett volna háború, mert aki keresztény az nem háborúzik, gondolom hittek Istenbe, de az õ istenképük annyiból ált, hogy a pápa áldást rakott rájuk és azt hitték így több embert legyilkolhatnak.
Szia! Az elsõ hozzászóló szépen leírta a lényeget. Van egyébként igazság abban is amit írsz, hogy az inkvizíció miatt nagyon sokan csak tettették a kereszténységet, de titokban pogányok maradtak. Az igazi kereszténység Krisztus követése. Ehhez nem kell papnak, vagy nemesnek lenni, sokkal több egyszerû ember volt akik ezt gyakorolták. Ez ma sincs másképpen. Üdv. Péter
A mise nyelve a katolikusoknál hivatalosan a latin volt 1965-ig.:) Az más dolog hogy az anyanyelvén tartotta szinte mindenki.

Tudom csatlakoztatni a tv vel a r9 280x kártyát? Nincs s video kimenet a tvn meg csak az van meg scart.

Legjobb válasz: Átalakítót lehet hozzá kapni VGA-ból RCA-t de közé venned kell még egy második átalakítót mert ami a VGA kimeneten kijön jel az digitális az RCA pedig analóg és ha csak simán összekötöd a tv-n csíkokon kívül mást nem látsz. Igazából én nem szenvednék a helyedben vele mert ha tv-den csak RCA-d van akkor gondolom még régebbi CRT alapú tvd lehet ami 640x800 felbontású ami azt jeleni ha sikerül is összekötnöd akkor csak elég csúnyácska képet kapsz. :)

Átalakítót lehet hozzá kapni VGA-ból RCA-t de közé venned kell még egy második átalakítót mert ami a VGA kimeneten kijön jel az digitális az RCA pedig analóg és ha csak simán összekötöd a tv-n csíkokon kívül mást nem látsz. Igazából én nem szenvednék a helyedben vele mert ha tv-den csak RCA-d van akkor gondolom még régebbi CRT alapú tvd lehet ami 640x800 felbontású ami azt jeleni ha sikerül is összekötnöd akkor csak elég csúnyácska képet kapsz. :)
A kérdező hozzászólása: scart van rajta meg s video ez 1 régebbi samsung síkképcsöves a régi karimon volt tv kimenet az a kis kerek vacak olyan van a tvn is és tudta az 1024*768 at filmezni profi volt de az uj karin nincs tv kimenet ...

Terhesség? Egy két gyermekes anyuka vagyok a pici fiamat egy éve szültem azota még csak kétszer volt meg a menzeszem most viszont kimarad és késik 3napja . Szoptatok is ez közre játszhat e mert ha terhes lennék csak észre venném.

a hasfalam nagyon fáj lehe hogy betegség?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést nem értem.1 éve szültél és egy 1 év alatt összesen kétszer menstruáltál,vagyis 10 olyan hónap volt,amikor egyáltalán nem,de ez eddig nem volt gond,csak most gyanakszol arra,hogy terhes vagy,mert most ebben a hónapban nem jött meg?Csak én nem értem vagy ennek így nincs értelme?

Ezt a kérdést nem értem.1 éve szültél és egy 1 év alatt összesen kétszer menstruáltál, vagyis 10 olyan hónap volt, amikor egyáltalán nem, de ez eddig nem volt gond, csak most gyanakszol arra, hogy terhes vagy, mert most ebben a hónapban nem jött meg?Csak én nem értem vagy ennek így nincs értelme?
A kérdező hozzászólása: de az a kétszeri alkalom két egymást követö hónapban volt mármint junius és julius de pont mind a kétszer 15.én most meg kimaradt
Így már értem.Tesztet csináltál?Amúgy nem biztos, hogy már "beállt" a vérzésed, lehet, hogy véletlenül jött ki, hogy egymás után volt meg, de még nincs teljesen rendezõdve a ciklusod.Azért egy év elég szokott lenni rá, egy nõgyógyásszal mindenképpen beszélnék errõl, persze, ha nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem hogy nem vagyok terhes de két gyerkõc után tudnám hogy milyen.Csak ez a baj hogy bebeszélem mgamnak viszont a hasam a kulccsonttnál nagyon fáj ez mitõl van?
Szia! Ne haragudj meg, de kulccsontod a mellkasodnál van, nem a hasadnál. Ott nem a szeméremcsontra gondolsz? Mindegy aki akarja érti így is. Szerintem nem vagy terhes, de csinálj egy tesztet az a biztos.
A kérdező hozzászólása: látod még is terhes vagyok most nm etudo hogy mit csináljak sajnos muszáj lesz elvetettnem mert már van két gyermekem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!