Találatok a következő kifejezésre: Még csak (21218 db)

Hogy lehet megtanítani a babát egyedül elaludni? Még csak 3hetes, éjjel cici után rögtön lerakom akkor alszik is 3-3órákat, de nappal nem tud elaludni csak ha babusgatjuk, altatjuk. Túl kicsi még, vagy lehet már tenni valamit az ügy érdekében?

Ha leteszem aludni azonnal sír,hiába nyugtatom,addig csönd van,de ahogy távolodom újrakezdi.

Legjobb válasz: Mi 2,5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?

Mi 2, 5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?
Én ennyi idõs korában az ágyába tettem, símogattam a buksiját, és mellette ültem, míg nem éreztem, hogy tényleg alszik. Cumit is kapott, ha már nem szívta, akkor már aludt, akkor ott hagytam. Egy idõ után már nem igényelte a símogatást, csak a cumit. Most már (3 hónapos) csak akkor van simike, ha valami miatt zaklatott, és egyszerûen nem bír elaludni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy õt megnyugtatni csak úgy lehet ha felveszem, különben sír és ahogy visszateszem bömbõl.Próbáltam magamon altalni járkálok, ringatom..ahogy visszateszem újra sír.Telejesen el vagyok keseredve.

A párommal ki szeretnénk próbálni az anális szexet, de még csak elsőnek próbálnánk. Hogyan kezdjünk hozzá?

Legjobb válasz: Elõször csak kívülrõl masszírozza a párod a feneked záróizmát körkörös mozdulatokkal. Már itt is fontos a síkosítás! Mikor megszoktad az érzést, és már lazul az izom, akkor óvatosan bedughatja egy kicsit az ujját. Ekkor ösztönösen rá fogsz szorítani, ne lepõdjetek meg! Ne mozgassa az ujját amíg meg nem szokod, vagy ha kellemetlen, akkor húzza ki, és próbáljátok újra, ha még van hozzá kedv. Elsõ pár alkalommal ennyi is bõven elég. A másik kezével közben játszhat máshol, csak a higiéniára figyeljetek! Ha már két ujja befér akkor lehet mással is próbálkozni. Fontos a bõséges síkosítás! Elvileg egészséges bélmûködésnél a végbélbe csak az ürítés elõtt jön le a cucc, úgyhogy beöntés nem kötelezõ. Gumi ajánlott, - már csak azért is - mert van akinek izgatja a végbelét az ondó...

Elõször csak kívülrõl masszírozza a párod a feneked záróizmát körkörös mozdulatokkal. Már itt is fontos a síkosítás! Mikor megszoktad az érzést, és már lazul az izom, akkor óvatosan bedughatja egy kicsit az ujját. Ekkor ösztönösen rá fogsz szorítani, ne lepõdjetek meg! Ne mozgassa az ujját amíg meg nem szokod, vagy ha kellemetlen, akkor húzza ki, és próbáljátok újra, ha még van hozzá kedv. Elsõ pár alkalommal ennyi is bõven elég. A másik kezével közben játszhat máshol, csak a higiéniára figyeljetek! Ha már két ujja befér akkor lehet mással is próbálkozni. Fontos a bõséges síkosítás! Elvileg egészséges bélmûködésnél a végbélbe csak az ürítés elõtt jön le a cucc, úgyhogy beöntés nem kötelezõ. Gumi ajánlott, - már csak azért is - mert van akinek izgatja a végbelét az ondó...
Nem csak ajánlott, használjatok gumit! A végbél sosem lesz teljesen tiszta. Nem kell a duma...És ha kimosod, akkor sem lesz teljesen tiszta. Nem értem, miért kell kockáztatni... Sok síkosító, ujjazás, majd lassú behatolás. Olyan szinten lassú hogy pár másodpercenként pár miliméter. Ki is veheti ha szorít, majd vissza. Ink te nyomd magad rá, mert érzed, hogy mikor enged az izmod. Nekem így egyáltalán nem fájt.

Isten azok imáit is meghallgatja és segít, akik még csak keresők, de nincsenek megtérve?

Legjobb válasz: 10. Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedõ. 11. A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedõ is. 12. Bõjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenbõl, a mit szerzek. 13. A vámszedõ pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bûnösnek! 14. Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az õ házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik. 15. Vivének pedig hozzá kis gyermekeket is, hogy illesse azokat; mikor pedig a tanítványok ezt látták, megdorgálák azokat. 16. De Jézus magához híván õket, monda: Engedjétek, hogy a kis gyermekek én hozzám jõjjenek, és ne tiltsátok el õket; mert ilyeneké az Istennek országa. 17. Bizony mondom néktek: A ki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképen nem megy be abba. Szólj hozzá úgy, mint apádhoz, mint Mindenható Istenhez és szólj/állj/közelíts hozzá úgy, olyan természetességgel és nyitottsággal, mint ami a kisgyerekeket jellemzi. Ha nem tudod hogyan kell, nézz meg egy ilyen kis picurkát, vagy beszélgess egyel:) az olyan szemenszedett hazugságokat (ás egyéb szemeteket) mint amikkel az elsõ "hozzászóló" próbálkozik, hagyd, hogy Isten kisöpörje a fejedbõl. Téged Õ formált, az Õ akaratából vagy itt, Õ adott lelket és az sem véletlen, hogy belül hajt valami Õhozzá. Szólj hozzá bátran a saját szavaiddal, ne imakönyvekbõl, begyakorolt imádságokat ismételgetve, vagy ilyesmi. Hanem a saját, õszinte szavaiddal Isten szereti az õszinteséget és ha megnyílsz neki. Máté vámszedõ volt, Mária Magdalena prosti, Pál apostol keresztényüldözõ vérgõzös vallási fanatikus és lehetne még sorolni a többieket is. Innen indultak, nem voltak sokkal "jópofább" emberek, mint mi. aztán mi lett belõlük?:) Tudod, CSAK Isten változtathat meg egy embert és Õ tisztában van veled, meg az adottságaiddal és Õ ismer csak egyes egyedül, jobban, mint te saját magadat. Úgyhogy én azt mondom: Szólj hozzá és válaszolni fog. És csak természetesen.

10. Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedõ. 11. A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedõ is. 12. Bõjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenbõl, a mit szerzek. 13. A vámszedõ pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bûnösnek! 14. Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az õ házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik. 15. Vivének pedig hozzá kis gyermekeket is, hogy illesse azokat; mikor pedig a tanítványok ezt látták, megdorgálák azokat. 16. De Jézus magához híván õket, monda: Engedjétek, hogy a kis gyermekek én hozzám jõjjenek, és ne tiltsátok el õket; mert ilyeneké az Istennek országa. 17. Bizony mondom néktek: A ki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképen nem megy be abba. Szólj hozzá úgy, mint apádhoz, mint Mindenható Istenhez és szólj/állj/közelíts hozzá úgy, olyan természetességgel és nyitottsággal, mint ami a kisgyerekeket jellemzi. Ha nem tudod hogyan kell, nézz meg egy ilyen kis picurkát, vagy beszélgess egyel:) az olyan szemenszedett hazugságokat (ás egyéb szemeteket) mint amikkel az elsõ "hozzászóló" próbálkozik, hagyd, hogy Isten kisöpörje a fejedbõl. Téged Õ formált, az Õ akaratából vagy itt, Õ adott lelket és az sem véletlen, hogy belül hajt valami Õhozzá. Szólj hozzá bátran a saját szavaiddal, ne imakönyvekbõl, begyakorolt imádságokat ismételgetve, vagy ilyesmi. Hanem a saját, õszinte szavaiddal Isten szereti az õszinteséget és ha megnyílsz neki. Máté vámszedõ volt, Mária Magdalena prosti, Pál apostol keresztényüldözõ vérgõzös vallási fanatikus és lehetne még sorolni a többieket is. Innen indultak, nem voltak sokkal "jópofább" emberek, mint mi. aztán mi lett belõlük?:) Tudod, CSAK Isten változtathat meg egy embert és Õ tisztában van veled, meg az adottságaiddal és Õ ismer csak egyes egyedül, jobban, mint te saját magadat. Úgyhogy én azt mondom: Szólj hozzá és válaszolni fog. És csak természetesen.
aki lehúzott, olvassa már el a nagyprófétáknál ezt: loptok és csaltok és a földet megkapnátok? Magyarul Isten nem hallgatja meg aki nem az övé.. Még példa: újszövetségbõl : akik az isten kegyelmét bújálkodásra használják, magyarul Isten kegyelme egyeseknek nem a jó evidenciája
elvileg nem, de vannak kivételek. A bûnõs ember a Biblia szerint hiábavaló. A másik igevers így szól: Isten meg nem hallgatja a hiábavalóságot és a Mindenható arra nem tekint. Ha nincs súlyos bûnöd, nagyobb esélyed van, fõleg ha nem tértél meg, de érdekel Isten.
Isten abból a szempontból igazságos, hogy a keresõk imáit ugyanúgy nem hallgatja meg, mint ahogy az ateisták kéréseit sem, és a hívei imáit sem. Csak azt "teljesíti", amit amúgy is megtett volna, ima nélkül is.
Kedves Kérdezõ! NEM igaz az, hogy Isten nem hallgatja meg a meg nem tértek imáit. Akkor nem is lenne igazságos Isten, hiszen csak emberek egy bizonyos csoportjával foglalkozna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
"És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekbõl kerestek engem." "Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetõnek megnyittatik."
Persze. Minden õszinte imát meghallgat, és a maga idejében és módján válaszol. Ha úgy érzi jónak, hogy évek múlva kapd meg azt, amit kérsz, mert esetleg még szükséged van némi idõre a fejlõdéshez, akkor bizony évek múlva fogod csak megkapni. Ha úgy látja, hogy nem érdemled meg azt, amit kérsz, akkor nem kapod meg, ilyen esetben magadba kéne szállni és fejlõdni. Röviden és tömören: igen.
A kérdező hozzászólása: Járok templomba és nagyon igyekszem a Biblia szerint élni, de egyre inkább azt hiszem, hogy még nem vagyok megtérve. Én nem érzem, hogy Isten szeretne engem és imádkozom azért, hogy megtalálhassam, de ha nem hallgatja meg az imám, mert még nem vagyok megtérve, akkor ugyan hogy tudna segíteni?
Szia! Hogyne! "az Isten országa ti bennetek van." Hol van Isten, az országán belül vagy kívül? Képtelen vagy elszakadni Istentõl, legfeljebb, -mert kívül keresed-nem találod! Ahogy Pascal mondta Istenrõl: "nem keresnél engem, ha nem lennék benned."
Azt kivánom, hogy mihamarab ismerd meg az egyedüli igaz Istent és tanulj meg járni az utjain, hogy igy Te is részesülj mindazokban az áldásokban amit megigért az Õt félõknek. Az egyedüli igaz Istennek pedig neve van, hogy meg legyen különböztetve a több hamis istenektõl. Az Õ neve pedig JEHOVA zsolt.83:19

A legjobb barátnőim elítélték, mert 20 évesen elvesztettem a szüzességemet egy fiúval, akivel még csak egy hónapja voltam együtt. Igazuk volt?

Kiakadtak rajta,mert szerintük ez nagyon kevés id?.Õk 16 és 17 évesen már megtették,de 6 hónapot vártak.Az el?z? barátaimmal együtt voltam 6-7 hónapot is,de nem éreztem azt egyiknél se,hogy "? az igazi".Ezzel a fiúval akartam 1 hónap után.Kicsit rosszul esik a reakciójuk.

Legjobb válasz: Sose értettem ezt a nagy felhajtást. Ha azt vesszük, hogy õk milyen kis éretlen csitrik voltak mikor elõször lefeküdtek valakivel 6 hónap után, meg vesszük azt, hogy te 20 évese érett fejjel ágyba bújsz azzal a sráccal akit érdemesnek találsz rá..hát azt hiszem te nyertél. Sokkal többet "vártál", mint õk. Ne foglalkozz velük, higgyenek csak amit akarnak. Egyébként meg lehet csak irigyek. :) Õk hamar odaadták magukat, akivel lehet már együtt sincsenek, neked meg lehet õ lesz álmaid férfija és nekik ez így nem adatott meg. Lehet õk anno megbánták. Mondom ezt úgy hogy én is 16 évesen feküdtem le egy sráccal, akivel nem is jártam, csak szerelmes voltam, õ meg törõdõ és figyelmes. Soha nem bántam meg, és a mai napig ugyanígy tennék. :) Szóval ne foglalkozz velük. Neked így volt jó.

Sose értettem ezt a nagy felhajtást. Ha azt vesszük, hogy õk milyen kis éretlen csitrik voltak mikor elõször lefeküdtek valakivel 6 hónap után, meg vesszük azt, hogy te 20 évese érett fejjel ágyba bújsz azzal a sráccal akit érdemesnek találsz rá..hát azt hiszem te nyertél. Sokkal többet "vártál", mint õk. Ne foglalkozz velük, higgyenek csak amit akarnak. Egyébként meg lehet csak irigyek. :) Õk hamar odaadták magukat, akivel lehet már együtt sincsenek, neked meg lehet õ lesz álmaid férfija és nekik ez így nem adatott meg. Lehet õk anno megbánták. Mondom ezt úgy hogy én is 16 évesen feküdtem le egy sráccal, akivel nem is jártam, csak szerelmes voltam, õ meg törõdõ és figyelmes. Soha nem bántam meg, és a mai napig ugyanígy tennék. :) Szóval ne foglalkozz velük. Neked így volt jó.
Szerintem nincs igazuk. Biztosan nagyon szereted hogy neki adtad a szüzességed. Nem hinném hogy ezt így fel kéne fújni.
Nincs igazuk. Ne törõdj velük!
Szerintem ne halgass rájuk 20 évesen már te döntesz és az a fõ hogy neked jó legyen lehet a barátõid irigyek mert te szerelemböl õk meg divatbol adtad magad oda és ez õket frusztrálja
Nincs igazuk. A te szexuális életedrõl van szó, nekik ehhez semmi közük. Ha te egy hónap után érezted helyénvalónak, akkor az a te döntésed, és tiszteletben kéne tartaniuk. Ezt mondd meg nekik is. Nincs közük hozzá, ez a te életed, ha õk hónapokat várnak, az õ dolguk, te sem szóltál be nekik, hogy õk meg hónapokig várakoztattak egy pasit.
Ha szerelembõl volt, akkor nagyon jó, hogy most tetted meg! :) Sok boldogságot nektek! :)
Nem, felnõtt vagy, tudod mit akarsz. A barátnõid meg marhák, hogy ebbe bele akarnak szólni.
Hülyeség! 20 éves vagy, gondolom, el tudod dönteni, kivel akarsz lefeküdni, ha meg nem, akkor a te dolgod. Ha meg tényleg ezen pörögnek, akkor szûklátókörû idióták. Hidd el, õk sem azért vártak 6 hónapot, mert így látták jónak, hanem mert azt hallották, ennyit kell. Amúgy nekem ez gyanús; ha ennyire egybehangzó a vélemény, akkor elképzelhetõ, hogy valami más miatt baj ez nekik. Lehet, hogy a srác nem szimpatikus, csak nem merik mondani, nem tudom.
Nincs igazuk.. Én 16 évesen 2 hónap elteltével feküdtem le a barátommal és utána 4 évig voltunk együtt...Érzi azt az ember, hogy van e "értelme" megtenni. 21L
Túl nagy feneket kerítetek az egésznek. [email protected] kell és kész. Elsõ vagy második? Annyira nem számít.... Meg ez milyen elõírás már h várni kell? Ekkora baromságot. Egyébként a barátnõidnek semmi köze hozzá. Ennyi.

A lanyom meg csak 19 honapos lesz, amikor megszuletik a kishuga. A korhazban, ahol szulni fogok csak napi egy ora a latogatasi ido! Ugye nem lesz baj, hogy 3-4 napig csak ilyen keveset fog latni?

Az apjaval nagyon jo es szoros a kapcsolata es anyosomekat is szereti, megis mostanaban egyre anyasabb, van, hogy csak az en olembe hajlando ulni. Olyan picike meg... Kicsit aggodom! Ha van valaki aki kis korkulonbseggel szult, megosztana a tapasztalatait ez ugyben? Meg egy kis biztatas is jol jonne... Koszi!

Legjobb válasz: Túl fogja élni, sõt, nem tud veled majd bent mit kezdeni. A fiam teljesen kerge volt(19hónaposan), mikor látogatni behozta az apja, inkább nem is hozta be a kicsit. Próbálta a húgát nyúzni, rohangált, engem le se:(:D Nekem rossz volt, a fiamnak fel sem tûnt, hogy nem vagyok. Ne aggódj ezen, gyorsan elmegy az az idõ. Otthon meg pótoljátok, keressetek csak magatoknak idõt. Pl amíg apjuk otthon, addig csak te meg a nagylány menjetek el sétálni(ha csak a boltig meg vissza már jó), a pici addig alszik, vagy nem:)

Túl fogja élni, sõt, nem tud veled majd bent mit kezdeni. A fiam teljesen kerge volt(19hónaposan), mikor látogatni behozta az apja, inkább nem is hozta be a kicsit. Próbálta a húgát nyúzni, rohangált, engem le se:(:D Nekem rossz volt, a fiamnak fel sem tûnt, hogy nem vagyok. Ne aggódj ezen, gyorsan elmegy az az idõ. Otthon meg pótoljátok, keressetek csak magatoknak idõt. Pl amíg apjuk otthon, addig csak te meg a nagylány menjetek el sétálni(ha csak a boltig meg vissza már jó), a pici addig alszik, vagy nem:)
21 hónap van a lányom és az ikerfiaim között, lányom is anyás lett a vége felé, de semmi gond nem volt. Jöttek látogatni, soha nem sírt, jól éreztem magát, mindig más volt vele itthon akkor, este meg apával voltak. 11 naposan jöttünk haza a fiúkkal, hát ha még egy napot maradunk, lehet eltörik a mécses, akkor már nagyon hiányolt, de addig pont kibírta. 3-4 nap gyorsan elmegy, ne aggódj, nem lesz semmi gond vele!
Szia. Fiaim közt 22 hónap van. Amíg bent voltam a kórházban, jöttek anyuékkal vagy az apjával látogatni. Semmi baj nem volt, nem sírt utánam. Amikor azonban haza mentünk, teljesen kiborult és nem jött oda hozzám. Szinte haragudott, hogy napokra otthagytam. Nagyon furcsán viselkedett, de 2-3 nap múlva már semmi baj nem volt. Amennyit csak tudtam vele foglalkoztam, amíg a kicsi aludt, csak õvele törõdtem. Így gyorsan helyre rázódott a kis lelke. Most újra kismama vagyok és õ 5 éves, az öccse meg 3. Augusztusban szülök és nem tudom most mi lesz velük:-(. Majd kiderül.. 29 hkm.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat mindenkinek! Akkor probalok megnyugodni:-) Utolso, en is augusztusban szulok... Remelem neked is minden rendben megy majd! Minden jokat!

Mit tegyek, hogy ellegyen magában 3 hónapos babám? Folyamatosan vele kell lenni, és szórakoztatni, amúgy meg csak üvölt. Van hogy ölben is csak sír.

Legjobb válasz: Javaslom a hordozókendõt. Egy 3 hónapos gyermeknek még nem kell tudni "magában ellenni". Gondold csak meg, 9 hónapig egy védõ, biztonságos környezet vette körül, a te hangoddal kísérve. Születése után is óriási szüksége van erre. Nézd csak meg a "fejletlenebb" kultúrákat, ahol az anyák egész nap magukon hordják a gyermekeiket elég sokáig. Együtt alszanak velük, viszik magukkal dolgozni... A lényeg, hogy õ még csak a te közelségedtõl tud megnyugodni, és ha megadod neki, amire szüksége van, akkor lesz belõle kiegyensúlyozott kisbaba, késõbb pedig egy boldog gyermek.

Javaslom a hordozókendõt. Egy 3 hónapos gyermeknek még nem kell tudni "magában ellenni". Gondold csak meg, 9 hónapig egy védõ, biztonságos környezet vette körül, a te hangoddal kísérve. Születése után is óriási szüksége van erre. Nézd csak meg a "fejletlenebb" kultúrákat, ahol az anyák egész nap magukon hordják a gyermekeiket elég sokáig. Együtt alszanak velük, viszik magukkal dolgozni... A lényeg, hogy õ még csak a te közelségedtõl tud megnyugodni, és ha megadod neki, amire szüksége van, akkor lesz belõle kiegyensúlyozott kisbaba, késõbb pedig egy boldog gyermek.
Nálunk a pihenõszék vált be. Beleültetem, viszem mindenhova magammal, és közben dumálok, mondókázok, éneklek neki. Amikor kezd nyûgösködni, ringatom kicsit a széket, vagy felveszem 10-20 percre, és ha megnyugszik, folytatom!:) Amúgy pont 3 hónapos!
A kérdező hozzászólása: Próbáltuk a hordozókendõt, de nem szereti, sírt benne nagyon:(
A kérdező hozzászólása: :) Pihenõszékezünk mi is, szerencsére ma könnyebben vagyunk.

Tudom csatlakoztatni a tv vel a r9 280x kártyát? Nincs s video kimenet a tvn meg csak az van meg scart.

Legjobb válasz: Átalakítót lehet hozzá kapni VGA-ból RCA-t de közé venned kell még egy második átalakítót mert ami a VGA kimeneten kijön jel az digitális az RCA pedig analóg és ha csak simán összekötöd a tv-n csíkokon kívül mást nem látsz. Igazából én nem szenvednék a helyedben vele mert ha tv-den csak RCA-d van akkor gondolom még régebbi CRT alapú tvd lehet ami 640x800 felbontású ami azt jeleni ha sikerül is összekötnöd akkor csak elég csúnyácska képet kapsz. :)

Átalakítót lehet hozzá kapni VGA-ból RCA-t de közé venned kell még egy második átalakítót mert ami a VGA kimeneten kijön jel az digitális az RCA pedig analóg és ha csak simán összekötöd a tv-n csíkokon kívül mást nem látsz. Igazából én nem szenvednék a helyedben vele mert ha tv-den csak RCA-d van akkor gondolom még régebbi CRT alapú tvd lehet ami 640x800 felbontású ami azt jeleni ha sikerül is összekötnöd akkor csak elég csúnyácska képet kapsz. :)
A kérdező hozzászólása: scart van rajta meg s video ez 1 régebbi samsung síkképcsöves a régi karimon volt tv kimenet az a kis kerek vacak olyan van a tvn is és tudta az 1024*768 at filmezni profi volt de az uj karin nincs tv kimenet ...

Csak engem idegesít nagyon az "ő még csak gyerek" érv/kifogás? Miért kell mindenre ezt ráhúzni?

Pont ma történt meg egy ilyen, de sok hasonlóban volt részem. Azt tudni kell, hogy lakótelepen lakok, de eléggé visszhangzik. Reggel 5 órakor arra kelek, hogy egy anyuka (nem cigány) jóízűen beszélget a barátnőjével, mellette pedig a kb 3 éves gyereke torkaszakadtából üvölt, kiabál, rugdalja a kukát. AZt hittem, hogy csak "gyerekes" 5 perces hiszti. De nem. Vagy kb 50 percig ez ment, mire valaki kiszólt a szomszédból, hogy "muszály nekünk gyerekvisítást hallgatni reggel 5-6 órakor?" Gondoltam, hogy végre valaki szól. Erre még az anyuka háborodott fel, hogy biztos nincs a kiszólónak gyereke, meg "ő még csak gyerek", hadd csináljon amit akar, nem lehet korlátozni, neki jogai vannak. De nagy nehezen elmentek, mire még plusz 2-en kiszóltak neki. Az anyuka vérig volt sértve, de a gyerekre EGYSZER SEM szólt rá. Inkább elnézte, hogy teljes erőből rugdalja a kukákat, ordít, kiabál. De nem csak ez volt az első eset. Kb az esetek 90%-ban azt látom, hogy ha igenis ténylegesen probléma van egy kisgyerekkel, akkor az anyuka csípőből ráfogja, hogy "ő még csak gyerek, neki mindent lehet". Akkor mikor akarja neki megtanítani, hogy a tetteinek következménye van? 18 évesen? Félreértés ne essék, nem vagyok gyerek ellenes, csak nagyon irritál, ha az anyuka telibe sz*rja a saját gyerekét, nem érdekli, hogy nagyon zavarja a többieket, vagy másokat, de ha valaki rászól, akkor még ő van megsértve, és a rászólónak biztos nincs gyereke szerintük. Én tudom, hogy van az a bizonyos dackorszak, de az órákon keresztüli visítás, bömbölés szerintem nem tartozik ide. Mi a véleményetek? Vagy én vagyok a gyerek ellenes? Veletek, vagy a környezetetekben történt valami hasonló? Hogy reagálta le a környezetetek, vagy esetleg ti?

Legjobb válasz: Ha a gyerek,tör,zúz,rombol és a szülõje azt mondja õ még csak gyerek,az a nevelésre alkalmatlan szülõ. Ha még csak 3 éves is le kell fogni és hazavinni,én az enyémmel ezt csináltam még ennyi idõs korában.

Ha a gyerek, tör, zúz, rombol és a szülõje azt mondja õ még csak gyerek, az a nevelésre alkalmatlan szülõ. Ha még csak 3 éves is le kell fogni és hazavinni, én az enyémmel ezt csináltam még ennyi idõs korában.
Édesanya vagyok egy 3 éves kisfiúval. Nem tartom elfogadhatónak a leírt viselkedést sem a gyermek, sem az anya részérõl. A felelõsség viszotn az anyáé- a gyerek ott és azt játszik vagy rombol, amit hagynak neki. Egyébként mit keres hajnali 5-6kor egy ilyen kicsi gyerek kint? Ha én szóltam volna le, akkor bizonyára valami ilyesmi lett volna: - gyere XY kisfiú, szívesen adok neked reggelit vagy egy pokrócot, hogy pihenni tudj, míg drágalátos anyád kipletykálja magát- csak hogy addig se a kuka legyen a legjobb barátod :) ...vagy valami más cinikusabbat- amitõl észbekap. Ha nem teszi, akkor sajnos hiába kérik szép szóval, csúnyán- ilyen marad. Ha sokadik eset lenne, akkor én igyekeznék négyszemközt elkapni az édesanyát egy beszélgetésre, esetleg a férjemet és más szomszédot megkérni erre.
Én megdobáltam volna õket vízágyúval. Emberi lény vagyok, jogaim vannak...jogom van szórakozni is, ha már így felvertek.
Nem tudom, miért vagy bizonytalan a véleményeddel kapcsolatban, nagyon jól leírtad a nagyon helyes gondolataidat, fõleg ez tetszett: "Akkor mikor akarja neki megtanítani, hogy a tetteinek következménye van? 18 évesen?" A második válaszolóval is mélységesen egyetértek (az 5 óra nekem is szemet szúrt). Ti ketten le is írtatok mindent, nekem nem sok maradt. A gyereknek szabad élni s közben olykor természetesen hangosnak lenni, nevetni, játék közben kiáltozni, olykor sírni. A kukarugdosás és üvöltés hosszan... Nem vagyok pszichológus, de úgy tûnik, mintha unatkozott volna vagy az anyja figyelmét próbálta volna magára felhívni, sikertelenül... Az ember sokszor lusta, kényelmes lény, de ha már szültünk egy gyereket, nem kéne félreseperni a nevelés kérdését azzal, hogy gyerek, jogai vannak, amúgyis majd lesz felnõtt, legalább addig csináljon, amit akar...
Hát itt errefelé azért nem 90% az ilyen idióta szülõk gyakorisága szerencsére. Hát úgyse tudsz ezekkel mit tenni, majd õk fogják megszívni, mikor a 16 éves drogos kamaszfiuk lekever nekik egyet-kettõt...
És a szomorú az, hogy tudok olyanról, aki tanult pl neveléselméletet, és ennek ellenére így nevelte a gyerekét. Valahol a kettõ között kellene, az se jó, ha folyton üvöltözünk a gyerekkel, de ez sem. Bár tény és való, a mai világra életrevalóbb lesz az, mint akit folyton elnyomtak.
Nagyon nem értelek. 50 percig hallgatod a müsort, akkor is csak az egyik szomszédasszony szolt ki. Utána itt sirod a bánatodat. Nem volt egy qrva vödör viz a kezed ügyében, hogy nyakonlöttyentsd az anyát és gyerekét? Jajj azt már nem! Mert akkor mi lesz? Miért nem vállalod fel a konfliktust? Egészen addig neki van igaza (meg a gyerekének)amig nem kapja meg a figyelmeztetést, hogy ez a viselkedés nem elfogadhato!!!!
Én hasonló helyzetben simán kihívtam a rendõröket. Utána megvolt a jó programjuk a gyermekvédelemmel...
19: Ahol most én vagyok bevándorló, ott a szöszke angolok is azok.... Hát, nem semmi. Az iskolában is ki vannak akadva a tanárok, hogy idejön a kelet-európai meg távol-keleti ilyen-olyan gyerek, egy év múlva beszéli a nyelvet és felzárkóztak, míg az angolok közül sok piciként érkezett, akár 3 évesen már iskolaelõkészítõben kezdtek, és a 4. osztályos diagnosztikus felmérõn még mindig nem képesek teljesíteni. Döbbenetesen sokan nem beszélik a helyi nyelvet, voltam már étteremben, kávézóban és boltban úgy, hogy az eladó/pincér angolul tudott... Persze otthon sírnak rínak, hogy a bevándorlók tanuljanak meg angolul, ami igaz is, de ha õk telepednek le máshol, akkor méltóztassanak õk is megtanulni a helyi nyelven.
Utolsó vagyok, a csúnya kifejezések megtévesztõek lehetnek, de nekem is kamasz lányom van, szóval nem a gyerek ellenesség, hanem az eset által kiváltott düh miatt fogalmaztam így, de én az ilyen állatokban nem tudom a gyereket látni, s az én normális gyerekemet is féltem az ilyenektõl.
Nagyon durva utolsó, mert nekem is angol ki szarokkal van nagyon rossz tapasztalatom. Mellettünk angolok laktak a 10-12 év körüli gyerekükkel kinézek az ablakon egy csomó angol gyerek (vasárnap volt) áll és megfeszítve nézi, ahogy egy íjjal pont a macskámat célozza meg a teraszomon. A legutolsó pillanatban érkeztem, remegve kiáltottam, hogy ti mi f.t csináltok itt, de valahogy hirtelen csak kicsit lepõdtek meg, úgyhogy kénytelen voltam a macskám élete érdekében kiugrani azonnal a földszinti ablakomon. Na erre futásnak eredtek. A mindennek a teteje, hogy a macska nem az utcán volt, hanem EGY MAGÁNTERASZON üldögélt, mintha a saját otthonomban akartak volna valakit ezek a kis férgek kinyírni. Hát egyszerüen nem nyughattam megkerestem õket, a mellettünk lévõ ház hátsó udvarán megtaláltam õket, be voltak parázva, mert fú ezek után, ha nem szarik be tõlem agyon vertem volna. Közöltem angolsággal, ha a macskámnak valami baja esik én öllek meg téged. Aztán elmenve még hátrafordulva annyit mondtam: GYILKOSOK! Erre a legkisebb.:-Én nem vagyok gyilkos, õ a gyilkos (és a legnagyobbra mutatott, aki így a kezével mutatta neki, hogy nem õ nem) A lényeg, hogy többet nem mertek felénk jönni, ha találkoztam velük rendesen be voltak tojva, a szülõk pedig hallhatták ezt a vasárnapi jelenetet, mert baromi rondán néztek rám, de kit érdekel tûnjenek haza Angliába, ne itt gyilkolásszanak a másik magánterületén. Ezek azt hiszik, mert angolok, máshol akármit megtehetnek.
16-os: van egy ilyen rágóshoz hasonló igaz történetû sztori! :D Barátnõm kint dolgozott Angliában 1 évig. Na, abban az országban a gyerekek százszor neveletlenebbek! Szóval, a barátnõm az egyik boltban vásárolt és feltûnt neki, hogy két gyerek telepakolja más kosarába az árukat szórakozásból. Az övébe 20 fogkrémet tettek bele. Õ csendben visszapakolta ezeket, mert nem tehetett mást, csak annyit mondott a gyerekeknek angolul, hogy nem szabad. De õk folytatták. Mielõtt a pénztárhoz sétált, veszekedésre lett figyelmes. Egy nõ megkérte az anyukát, szóljon rá a gyerekekre. De az anyuka azt mondta, ez a gyerekek dolga; amikhez kedvük van, csak csinálják ezt! Erre a nõ azt mondta, hogy ha így gondolja, akkor õ megmutatja, hogy neki mihez lesz kedve, és ne szóljon bele. Fogott egy folyékony joghurtos palackot és mindkét gyerek fejére öntötte azt!!! Az anyuka köpni-nyelni nem tudott!... Annyit tudott kinyögni a végén, hogy miért tette ezt?? Azt felelte a nõ, hogy, ha ehhez van kedvük a gyerekeknek, neki ehhez lesz kedve, hogy megnevelje õket! A vásárlók jót mulattak ezen és igazat adtak a nõnek (nem voltak sokan a boltban). A nõ pont ahhoz a pénztárhoz sietett, ahol a barátnõm állt és közölte udvariasan az eladóval, hogy kifizeti a joghurt árát, és elnézést is kért. De az eladó nevetve csak annyit mondott, hogy nem kell, elég volt az, hogy megleckéztette õket :DDD Azt is mondta, hogy ezek a gyerekek mindig gondot okoztak (közelben laktak a szüleikkel)
Nemrég olvastam, hogy Amerikában egy étteremben tiltották ki a gyerekeket, mert nem tudnak rendesen viselkedni. Tehát az a szabály, hogy este 7 után 8 év alattiak nem mehetnek be abba az étterembe. Sokan örültek ennek.
a rágós sztori jó, de szerintem urban legend, vagy tényleg megtörtént a világ összes városában az összes buszjáraton xD
Mostanában elég elterjedt nézet, hogy mindent engedni kell a gyereknek, mert sérül a lelkivilága... Ordítanak az étteremben, a vonaton, a moziban, senkinek nem szabad rájuk szólni, mert rögtön a nyakadon van az anyjuk. Ugyanakkor elvárás, hogy az egész világ nevelje õket az anyjuk helyett, nemrég azon ment a vita valahol, hogy a parkban ne ültessenek olyan növényt, ami mérgezõ, mert természetesen nem a szülõ dolga megtanítani a gyereket, hogy ne falja be a növényt a parkban, hanem a város dolga gyerekbiztossá tenni mindent... Szintén lakótelepen lakom, a gyerekek mellett másik kedvencem a kutyások. Kilép a gazdi a ház kapuján, abban a percben leáll trécselni a barátosnéval, szegény kutya meg vonyít és tépi a pórázt, mert ugye neki séta lett beígérve, erre egy helyben kell állnia.
Én még ismertem gyerekkoromban a 'nem szabad' kifejezést, jelentését is megtanultam. Szóval igen, halálra idegel ez az új módi, hogy a gyerek majd mindent megtanul magától, nem szabad rászólni. De nem szoktam zavartatni magam, anyai mivoltában alázom az ilyen nõt, plusz a gyerkõcre is ráijesztek egy nem éppen szép megszólítással. Ha meg anyuka ezen felháborodik, akkor a legédesebb mosolyom kíséretében közlöm vele, hogy most mit ugrál, én csak segítek a nevelésben, hogy a gyerek magától szarja össze magát ijedtében, és így a saját kárán tanul.
Biztosan emlékeztek még a 4-6-os villamosos esetre, amelyikben egy gyerek rugdosta a vele szemben ülõ hölgy lábát; a néni megkérte az anyukát, hogy szóljon rá a gyerekre, de az anyuka azt mondta, nem szabad mindenben meggátolni a gyereket. Erre egy rocker egy rágót nyomott az anyuka fejére, mondván, hogy õt se gátolták meg semmiben. Sajnos manapság sok anyuka gondolja úgy, hogy a liberális nevelés a legjobb módszer, pedig ez nem igaz. Én úgy tapasztaltam, hogy az anyukák 70%-a ezt csinálja. Vannak barátnõim, akiknek van gyerekük, õk sem tartják helyesnek az ilyenfajta nevelést. Az õ gyerekeik meg vannak nevelve és nem ordítanak.
Bár nekem nincsen gyerekem, de teljesen igazad van (és a válaszadóknak is) abban, hogy a gyereket nem lehet úgy felnevelni, hogy vagy elkényeztetik, vagy egyszerûen nem törõdnek vele. Képzeld, az unokatestvéremnek 2 lánya van. Igen, két lánya és egy hülye felesége, aki úgy gondolja, hogy a gyerekeket nem szabad mindenben meggátolni. Egyáltalán nem törõdik azzal, hogy azok mit csinálnak. Tavaly az egyik rokonnál voltunk vendégségben, a két gyerek pont akkor kezdett el visítozni játékból, amikor beszélgettünk az asztalnál. Odamentem hozzájuk és megkértem õket kedvesen, hogy ne visítozzanak, mert az zavaró és nem halljuk egymást. Erre az anyuka felpattant és kérdezte, hogy mit csinálok? Nem szabad rájuk szólni. Még gyerekek, majd kinövik! Érdekes, hogy az idõsebb családtagoknak megjött a bátorságuk, hogy elmondják neki, mennyire helytelen, hogy nem törõdik a gyerekekkel. Késõbb problémák lesznek majd velük, meg ilyenek. Nem szabad mindent rájuk hagyni. De a nõ erõsködött, hogy ez nem igaz. Állandóan azt mondogatta, hogy ha sokszor nem engedünk meg semmit a gyerekeknek, akkor depressziósak lesznek. Erre a bácsikám (a házigazda) azt mondta, hogy ha így gondolja ezt a perszóna, akkor õ bekapcsolja a hi-fit és jó hangosra állítja, akkor ne panaszkodjon és ne szóljon bele, ne irányítsa az õ életét. Azt csinál, amit akar. Ez hatásos volt, mert az anyuka leállította a gyerekeit és megkérte, hogy játszanak csendesebben. :DDDD
Anyuka vagyok, aki a gyerekek dolgaival kapcsolatban elég megértõ - egy bizonyos határig. Igen, sok mindenre lehet fogni, hogy gyerek, de ez nem jelenti azt, hogy mindig mindenhol mindent szabad. Voltak nekem is hasonló problémáim és szerintem is felháborító, hogy egyes szülõk t..ojnak a gyerekre.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti : nem az én ablakom alatt volt egyrészt, másrészt bíztam benne, hogy van annyi az anyjában, h rászól. Ha a szomszéd nem szólt volna, akkor mindenképpen szóltam volna.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mit csináltak ilyenkor lent. De ismerõsömmel hasonló történt, csak az reggel fél 4-kor.
A kérdező hozzászólása: Tudom milyen a dackorszak, de szerintem abba az órákon át, vagy akár 1 óráig tartó bömbölés, kukarugdalás, meg az, hogy csapkodja az anyját, õ meg csak nevet, hogy milyen édes, nem tartozik bele.
Nem, ez nem a te hibád. Tényleg vannak ilyenek, ezek az emberek vagy lusták vagy pedig az az elvük, hogy hagyjuk sírni úgyis abbahagyja. Mondjuk hajnali hatkor egy ház elõtt tényleg pofátlanság.

Miért nem tudom elfelejteni, ha még csak azt sem akarom, hogy közöm legyen hozzá?

Több éve megismerkedtem egy sráccal, akivel nagyon jó haverok lettünk, de egy kavarásnak köszönhetően jó ideje már nem beszélünk sajnos. Többször is összevesztünk, de kibékültünk. Sokszor megbántott (általában a hatalmas egója tett erről) és eléggé rosszul érintett, hogy egy 3. személy kavarásának köszönhetően csak úgy félredobott engem. Mégsem tudom elfelejteni őt...mégis folyton ő jár a fejemben, de nem értem miért.

Legjobb válasz: erõsítsd fel magadban a rossz emlékeket, hergeld magad hogy milyen szemét volt és hogy te nem ezt érdemelted, ilyenek... írj egy listát róla miket mondott, mikkel bántott meg és függeszd ki az ágyad mellé hogy akárhányszor csak felnézel, lásd. elõször önkínzásnak tûnik, de lassan harag meg utálat lesz belõle, aztán érdektelenség. ja és határolódj el a közös haveroktól ha máshogy nem megy, meg próbálj ne összefutni vele. és sose nézd meg neten, ne is engedd másnak hogy beszéljen róla a jelenlétedben. ha kell, menj el a kedvenc helyedre és játszd el hogy eltemeted, el is áshatod a fényképét.... én minden ilyen marhaságot megcsináltam és fél év alatt el is felejtettem. ja + ezerrel ismerkedtem, az összes szembejövõ pasival randiztam (csókot, ilyet nem engedtem, szóval el nem k.rvultam csak válogattam hogy kivel lehetne esetleg kapcsolat) és találtam is egy aranyos normális pasit aki mindent megtenne értem, szóval boldog vagyok. megy ez, csak akarat kérdése

erõsítsd fel magadban a rossz emlékeket, hergeld magad hogy milyen szemét volt és hogy te nem ezt érdemelted, ilyenek... írj egy listát róla miket mondott, mikkel bántott meg és függeszd ki az ágyad mellé hogy akárhányszor csak felnézel, lásd. elõször önkínzásnak tûnik, de lassan harag meg utálat lesz belõle, aztán érdektelenség. ja és határolódj el a közös haveroktól ha máshogy nem megy, meg próbálj ne összefutni vele. és sose nézd meg neten, ne is engedd másnak hogy beszéljen róla a jelenlétedben. ha kell, menj el a kedvenc helyedre és játszd el hogy eltemeted, el is áshatod a fényképét.... én minden ilyen marhaságot megcsináltam és fél év alatt el is felejtettem. ja + ezerrel ismerkedtem, az összes szembejövõ pasival randiztam (csókot, ilyet nem engedtem, szóval el nem k.rvultam csak válogattam hogy kivel lehetne esetleg kapcsolat) és találtam is egy aranyos normális pasit aki mindent megtenne értem, szóval boldog vagyok. megy ez, csak akarat kérdése
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)
sajnos csak ilyen negatívan tudtam megoldani hogy elfelejtsem nehéz benyelni hogy valaki bedõl egy ócska kis kavarásnak :/ de az nem is igazi haver... csak egy rángatható marionettbábú ;) belegondolva van olyan ellenségem akit jobban tisztelek nála, mert legalább volt véleménye, ha negatív is, de amellett kiállt! és nem aszerint barátkozott, hogy a haverjával most éppen melyik csaj jár és jaj, akkor hirtelen azzal jópofizunk, a régi, aki addig "barát" volt, már nem számít (mert ez volt a szitu) annyit sem ér az ilyen befolyásolható kis Izé, mint valaki, aki legalább kezdettõl fogva masszívan és korrektül utál :D
A kérdező hozzászólása: Minden teljesen úgy van, ahogy leírtad. :S :) "Szerencsére" erõs jellem vagyok (annak idején azért is kedvelt meg haverom) és pontosan ezeket csináltam én is: csakis a negatív dolgokra gondoltam és késõbb azt vettem észre, hogy már erre sincs szükség, mert teljesen közömbössé vált számomra, aminek nagyon örültem. :) Amúgy ezt a kavarást úgy kell érteni, hogy egy közös ismerõsünk azt mondta haveromnak, hogy ne beszéljen velem, mert jobb lesz nekem így. -.-" Ugye ez késõbb derült ki és akkor tört meg ez a közömbösség és dühbe csapott át a közös ismerõsöm felé (belepofázás miatt) és haverom felé is, mert akkor ezek szerint ha ilyen könnyen lebeszélik rólam több év után, akkor biztos fontos lehettem neki...Ettõl kezdve tudni sem akartam róla, nem érdekelt "él vagy hal". Most 1-2 hete vettem azt észre, hogy kíváncsi vagyok, mi lehet vele, van, hogy még vele is álmodok, amit végképp nem értek, hogy miért -.-" Ki vagyok magamra akadva, hogy mindezek ellenére miért nem vagyok képes elfelejteni...
még ez a része is teljesen hasonló :D akit ilyen könnyen le lehet beszélni valakirõl... az hadd menjen! olyan mint a napraforgó, mindig azt keresi kibõl, mibõl lehetne haszna csak arra nem gondol hogy egy idõ után pórul jár, mert ha túl sok emberrel megcsinálja, a végén senki nem hisz majd neki. mert ha egy ember panaszkodik valakire vállat vonnal és azt mondják: rosszindulat. de ha 3, 5, 10? akkor már elgondolkoznak, hogy talán igaz ;) biztos azért gondolsz rá mert mélyen megsértette az egód és persze akkor rosszul esett de gondolj arra, hogy nem gyémántot veszítettél el, csak egy ócska mûanyagot :D
A kérdező hozzászólása: Én is ezt mondogatom magamnak mindig, hogy ha ilyen könnyen eldobott, akkor õ sem ért semmit. Legtöbbször azért voltam dühös magamra, mert mindezt tudtam, mégsem tudtam/tudom kitörölni az életembõl...de attól persze nem áll meg az életem, azt az örömöt nem adom meg neki, hogy õ legyen az életem középpontja, de azért csak ott a fejemben minden pillanatban... -.-"

Butaságnak tartjátok néha babaruhát vásárolni, amikor még csak tervezzük a babát?

Jövő nyáron lesz az esküvőnk és akkor már aktívan szeretnénk próbálkozni a babával. Néha látok iszonyatosan jó akciókat(értsd: pár száz forintos tételek) és nem tudom eldönteni,hogy egyszer-egyszer érdemes lenne-e megvenni őket! Szerintetek? Légyszi lehurrogós válaszokkal kerüljetek :)

Legjobb válasz: Ha ésszel gondolkodom, butaság. Azt sem tudod mikor jön össze, milyen ruhatárra lesz szüksége. Ha valami nem úgy lesz, ahogy szeretnéd, csak nézheted szomorúan a rucikat. De amúgy meg ha megteheted, nyugodtan vegyél! Csak ne legyél megszállott, hogy mostantól csak baba-téma meg ilyenek, mert azért az még odébb van.

Ha ésszel gondolkodom, butaság. Azt sem tudod mikor jön össze, milyen ruhatárra lesz szüksége. Ha valami nem úgy lesz, ahogy szeretnéd, csak nézheted szomorúan a rucikat. De amúgy meg ha megteheted, nyugodtan vegyél! Csak ne legyél megszállott, hogy mostantól csak baba-téma meg ilyenek, mert azért az még odébb van.
Én is töprengtem ezen anno, mert tényleg annyira cuki cuccokat tudnak árulni.... De én nem vettem, csak akkor amikor már terhes voltam. Azóta tapasztaltból tudom, hogy ami nagyon-nagyon olcsó, az legtöbbször borzalmas minõség. Igen, tudom, hogy babára úgyis párszor tudod csak ráadni, mert kinõ mindent pillanatok alatt, de ami annyira olcsó, az nálunk volt, hogy 1 használat után elszakadt, vagy úgy összement a mosásban, hogy soha többet nem tudtam ráadni (40 fokon mosva).... stb. Szóval óvatosan az irreálisan olcsó darabokkal. :)
szerintem ha nagyon tetszik az a ruha és tényleg olyan olcsó akkor ved meg nyugodtan a szekrényben eláll nem kér az enni :) és amikor szükséged lesz rá elöveszed:)
én még korainak tartom akció ellenére is. addig még úgyis olvasgatsz sokat, tájékozódsz, lehet, hogy teljesen megváltoznak addigra az igényeid. az még legkorábban 2 év mire tényleg kell, pl. ha egy gumis ruhára gondolok, akkor abban öregszik a gumi, most ez csak egy kiragadott példa volt, de tudnék még mondani. nagyon korai és ezt tanácsnak vedd, ne lehurrogásnak
Sok ertelme nincs, en szemely szerint nem csinalnam, de ha neked jol esik, akkor vasarolj. Nalam ez pont olyan, mintha vennek fuggonyt abba a hazunkba, amit meg csak jovore kezunk epiteni es 2 ev mulva lesz kesz. Es ez nem lehurrogas, tenyleg vasarolj, ha szeretnel, de en nem ilyen tipus vagyok. En inkabb penzt kezdtem el a kelengyere lekotni a szamlamon minden honapban, amikor tervezni kezdtuk a gyerekeket, praktikusabbnak lattam azt tartalekolni meg 1-2 evig (nem tudni ugye, hogy mikor jon a baba).
Én mindig vettem rucikat.Pl a tescoban. Egyszer láttam egy kis pólót, az volt ráírva "My mum rocks" megvettem, pedig egy éves gyerekre való, és akkor még nem is laktunk együtt a most már férjemmel. (400 ft volt) A fiam már hordta, a lányomnak még bele kell nõnie:) és egy barátnõm már szólt, hogy azt õ akarja örökölni:) Az ilyen kihagyhatatlan darabokat tényleg vétek otthagyni a boltban!
Mi is vettünk ezt-azt, pedig akkor még nem voltam terhes. Ha anyagilag megtehetitek, akkor szerintem nyugodtan. Mindegy milyen évszak lesz, amikor majd megszületik, úgyis kelleni fog rövid-hosszú ujjú body, ugyanígy a rugdalózó is. Arra azért vigyázz, hogy ne legyél megszállott. Egyik ismerõsöm minden hónapban félre rakott egy bizonyos összeget, és amikor összegyûlt annyi, megvette a kiságyat, pedig gyerek még sehol sem volt. Neki ez okozott örömet. :)
Hát, ha örömet okoz, akkor vegyél meg 1-2 rucit, de még nagyon messze van az a jövõ nyár!!! És akkor is csak az az utáni tavasszal születik meg...Szóval idõd lesz rengeteg, hogy vásárolj :)
Én biztos nem venném meg. Nem vagyok babonás, nem is azért, de szerintem ezt jobb akkor intézni, amikor aktuális. "Iszonyatosan jó akciók" lesznek akkor is, ebben biztos lehetsz.
Én is vettem, örömet okozott, jól esett.Hiába riogattak, hogy babona így meg úgy, mikor belevágtunk, rögtön összejött.Sok pénzt belefektetni szerintem ne, m érdemes, de egy-két ruhácskát nyugodtan vegyél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!