Találatok a következő kifejezésre: Még a idején ha (27 db)

Enyhe értelmi fogyatékos fiam, még annak idején a kisegítő iskolát végezte. Ha fizikálisan egészséges, számíthat-e rehabilitációs járadékra, vagy ahhoz hasonlóra, ha megigényeljük?

Legjobb válasz: igen. az értelmi fogyatékosságnál nem nézik a fizikai állapotot, csak az értelmit. viszont orvosi papírok kellenek majd, hogy igazolni tud, hogy rehabilitációra jogosult.

igen. az értelmi fogyatékosságnál nem nézik a fizikai állapotot, csak az értelmit. viszont orvosi papírok kellenek majd, hogy igazolni tud, hogy rehabilitációra jogosult.
meg fogyatékossági támogatásra is jogosultak vagytok, azt nem tudom, hogy tudod-e. 18 525 forintra havonta, de ehhez is kellenek az orvosi papírok. menj be a helyi családsegítõbe, vagy a szociális irodára és érdeklõdd meg, ott segítenek pontosítani.

Apasági vélelem megdöntését kezdeményezheti az anya, ha a teherbeesés még a házasság idején történt, de nem a volt férj a valós apa, viszont a vérszerinti apa nem tesz apasági nyilatkozatot?

A gyámhatóság nem segít, mert nincs a vélelmezett helyett elismerő apa, így a "rendezett" jogállapotot (papíron van a gyermeknek jogi apja) nem teszi rendezetlenné (nincs helyette más). A gyermekem most a volt férjem nevét viseli, de ez nem lenne baj, de pl. egyedül nem csináltathatok útlevelet a kisfiamnak, kell az "apa" aláírása. Mit tehetek? Hamisítsam 18 évig az elvált férjem aláírását a hivatalos papírokon? Ne bolygassam a témát? Ha ne adj' isten meghalok, a volt férjemhez kerül a gyermekem, akinek nincs is köze hozzá? Van köztetek családjogász? Járt már valaki hasonló cipőben? A családjogi törvények nem adnak választ a problémámra. Nagyon várom a véleményeteket!

Legjobb válasz: 1. A (volt) férjed aláirását hamisitani igencsak komoly büntény. ugyanis okirathamisitásnak hivják, és több év börtön a nüntetése - hogy addig hol lenne a gyerek, azt azért gondold meg. 2. Ha a férjednek nem teszik, hogy a gyerek a z ö nevén van, akkor ö indithat kérelmet az apaság megszüntetésére. 3. Ezután tudsz a tényleges apa felé apasági keresetet inditani. 4. Ha azonban ö lett hiavatalosan az apja, akkor attól kezdve az ö aláirás kell minden gyerekkel kapcsolatos dologhoz.

A névleges apa fizet gyerektartást? Mert ha nem és megemlíted neki, hogy kellene, akkor majd megy a bíróságra.
1. A (volt) férjed aláirását hamisitani igencsak komoly büntény. ugyanis okirathamisitásnak hivják, és több év börtön a nüntetése - hogy addig hol lenne a gyerek, azt azért gondold meg. 2. Ha a férjednek nem teszik, hogy a gyerek a z ö nevén van, akkor ö indithat kérelmet az apaság megszüntetésére. 3. Ezután tudsz a tényleges apa felé apasági keresetet inditani. 4. Ha azonban ö lett hiavatalosan az apja, akkor attól kezdve az ö aláirás kell minden gyerekkel kapcsolatos dologhoz.
A volt férjedtöl kérj gyerektartást (a biróságon keresztül), akkor majd rájön, hogy neki is érdeke, hogy a gyerek ne az ö nevén legyen.
Szia, nem tudsz a volt férjeddel beszélni?Nem tudom mi jogi menete, de ha az õ segítsége elég ahhoz, hogy levegyék a nevérõl a gyermeket, akkor kérd meg segítsen!Magyarázd el neki, hogy miben korlátoz ez téged és mondd meg, hogy kifizeted az ügyvédet meg mindent.A volt férj a megcsalás miatt nem segít?Akkor tényleg az marad csak, hogy megmondod, ha nem segít, akkor gyerektartásért indítasz kérelmet és akkor õ is érdekelt lesz.Egyébként õ is érthetõ, ha miatta mentetek szét, akkor most sértve van az önérzete és miért is segítsen neked.Akkor már inkább a vérszerinti apát kéne intézkedésre bírni, mert még is csak az õ gyermeke.Szar helyzet az biztos!
Szép vagy, fé[email protected] házasságban, viseld a következményeket. kiváncsi lennék ha ezt majd elmeséled a gyermekednek, hogy mi is történt, hogyan reagál majd. Grat!
Szóval házas voltál, amikor teherbe estél egy házas férfitól? Ez durva, már bocs..... Menj el egy ügyvédhez. Attól , hogy elismeri az apaságot, a feleségének nem kell tudnia róla. Bementek a gyámügyre, aláírja a papírt és kész. Bár azt nem értem, hogy a feleségének hogyan nem tûnik fel, hogy havi x összeg "eltûnik".
ha mindenben segít az igazi apa akkor azt a papírt is alá írhatná Itt is csak azt a szegény gyereket lehet sajnálni, hogy az anyja milyen nõ. Fog õ még szégyenkezni miattad.
Ez meg hogy? Kérd meg az igazi apját, hogy tegyen nyilatkozatot. Gondolom tud róla, hogy gyereke lesz.
LOL Lehet, hogy gyerek helyet inkább egy kutya lett volna a nyerõ valami rendes tenyésztõtõl, ott kevesebbe az ismeretlen változó. Remek anya lesz belõled, hogy ha azt nem tudod megmondani hogy ki gyereked apja.
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik, a volt férjemet egyáltalán nem érdekli, hogy a nevén vagy egy gyermek (2 éves), mert esze ágában sincs apasági keresetet indítani. Nekem probléma ez, mert nem tudok hivatalos ügyekben eljárni a gyermekem képviseletében. A tényleges apa ellen nem akarok keresetet indítani, most segít és támogat, ha beperelném, megszakadna a jó viszonyunk és tönkreteném a családját is. Persze akkor a papírok rendben lennének, de milyen áron?
A 11. 48-as-nak van nagyon igaza, itt a sok hülyeség mellett. Ha a volt férjedet nem érdekli a gyermek, mivel nem az övé, akkor követeld rajta a gyerektartást. Majd akkor rájön, hogy vetesse le a nevérõl a gyereket. Elég érdekes, hogy a gyámügy nem segít ebben. Be kell menni az igazi apával és apasági nyilatkozatot tenni. Ekkor majd õk elindítják az apasági pert. Vagy ti ketten elmentek a bíróságra és ott elindítjátok, hogy állapítsák meg az apaságot. Ha nem megy másként dns vizsgálattal, de ez 300 ezerbe kerül kb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, sajnos könnyû ítélkezni mások felett felszínes tények alapján. A volt férjem 4 évig csalt folyamatosan, mire kinyílt a szemem, a válóper során húzta az idõt, nem jelent meg a tárgyalásokon. A gyermek apjával szerelem volt, ha tiszavirág életû is, és nem hiszem, hogy a helyemben bármelyik 35 éves addig gyermektelen nõ az abortusz mellett döntött volna még akkor sem, ha elõre tudja faramuci jogi következményeket. Én csak élni szeretném az életemet a kisfiammal, nem akarok ártani az apukájának, hiszen az életem legszebb ajándékát tõle kaptam. A volt férjemtõl is csak szabadulni szerettem volna, de a bürokrácia és a sablontörvények miatt az éltünk hivatalok látogatásával telik, mindenhol a papírok a fontosak, nem pedig a segítség, hogy nyugodtan élhessünk.

A munkáltatónak jogában áll fegyelmit adni, ha a munkavállaló nem írta alá a túlmunka elrendelő papírt és nem jelent meg a túlmunka idején a munkahelyén?

Egyáltalán joga van a munkáltatónak havonta többször elrendelni a túlmunkát?

Legjobb válasz: "Cseszheti, ha nem megyünk be." Ne menj, ha nem akarsz. De tovább ott dolgozni sem kötelezõ. Csak gondoltam szólok.

"Cseszheti, ha nem megyünk be." Ne menj, ha nem akarsz. De tovább ott dolgozni sem kötelezõ. Csak gondoltam szólok.
"A túlmunka megtagadása mint rendkívüli felmondási ok A jogszerûen elrendelt túlmunkavégzés munkavállaló által történõ megtagadása ugyanakkor rendkívüli felmondási ok lehet. A Legfelsõbb Bíróság egy konkrét esettel kapcsolatban kimondta, hogy az a munkavállaló, aki a munkáltató által jogszerûen elrendelt túlmunka elvégzését megtagadja, szándékos és lényeges kötelezettségszegést követ el. A munkáltatónak a túlmunka elvégzéséhez fûzõdõ bizonyított, méltányolható érdeke tehát megalapozhatja a rendkívüli kötelezettségszegés jelentõs mértékét és a munkáltatói rendkívüli felmondást (BH2004.428)."
Az éves túlórakereten belül akármennyi túlmunkát elrendelhet.
Nem szabad aláírni a fegyelmi papírt, és nincs gond.
Nincs, de ha ad is fegyelmit mit ér el vele? Ez épp egy olyan dolog amivel kitörölheti.
Büdös a meló?!
Sehol sem kötelezõ. Ezzel semmi újat nem mondtál, a KMK már a múlté. A munkáltató meg fejtetõre állhat, ha úgysem megyünk be. Max megcsinálja õ saját magának hamár olyan idióta volt, hogy túlvállalta magát.
Mondjuk én soha nem is túlórázom egy percet sem. Hétkor kezdõdik a munkaidõ ezt általában be is tartom, akkor nyolcig reggelizünk, utána dolgozunk tízig. Akkor tizenegyig pihenünk, utána 11 kor hasítunk haza ebédelni. 13 óra tájt visszamegyünk, háromig alszunk, aztán ismét hasítunk haza. A munkaidõ ugyan négyig lenne hivatalosan, de még sohasem töltöttük ki, arra meg , hogy még túlórázzunk is gondolni sem mernek mert akkor a fõnök élve el sem menne innen.
"Az éves túlórakereten belül akármennyi túlmunkát elrendelhet." Cseszheti, ha nem megyünk be. Akkor maximum õ maga fog túlórázni és magának rendeli el. :D
A kérdező hozzászólása: Nekem nem büdös a meló és én aláírtam a túlmunkát, meg is jelentem. a meg nem jelenteknek adtak fegyelmit, de egyik sem írta alá.

Vajon lehet még sikeres a terhesség, ha kissé erősebb vérzésem van a beágyazódás idején?

Szerdán fogok tesztelni, de múlt csüt óta gyenge-közepes vérzésem van, de nem tudom eldönteni, hogy ez már "túl sok"-e. Biztos, hogy a beágyazódásnál jártam a napokban, mert pöccre a PÉ utáni 9. napon kezd?dött a dolog, de a lányomnál csak barnázás volt, piros nem. Mondjuk nem túl jó jel, hogy már csak párszor érzem a mellfeszülést, de múlt hét elején még er?sebb volt. :( Hasonló tapasztalat?

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam... megjött, pedig pé utáni 10. napon voltam...Azt hittem, h beágyazódás, de megjött eléggé...

Én ugyanígy voltam... megjött, pedig pé utáni 10. napon voltam...Azt hittem, h beágyazódás, de megjött eléggé...
A kérdező hozzászólása: És végül mi lett nálad?

Fogyókúra idején miért nem tanácsos a szénsavas üdítő, még akkor sem, ha nem tartalmaz kalóriát? (pl. light kóla) Általában akkor iszom ezt, amikor már nagyon vágyom valami édesre.

Legjobb válasz: Köszi a választ, aranyos vagy, én meg azt hittem, tényleg van valami tudományos magyarázata. Igen, a savra figyelek, de annyit nem iszom, hogy ez gondot okozzon.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, aranyos vagy, én meg azt hittem, tényleg van valami tudományos magyarázata. Igen, a savra figyelek, de annyit nem iszom, hogy ez gondot okozzon.
A tojás is nagyon jó, abban aztán tényleg alig van szénhidrát és jó savlekötõ. Az a baj a savval, hogy nem is teszt jót, meg éhes is leszel tõle. Nem szerencsés.

Igaz az hogy egyetmistáknak a szüléskor a minimálbér 2szeresének a 70%-a jár, ha a szülés idején még be vannak iratkozva?

Legjobb válasz: Hát ez elég nagy disznóság! Bocs, nem irígykedek, de durva, hogy én meg dolgoztam, munkahelyrõl mentem GYED-re és összesen 50 ezer forintot kapok. Aki meg tanult, azt többet kap, pedig, akárhogy is nézzük, ez alatt "alkotó, termelõ tevékenységet" nem végzett. Most akkor hogy is van ez? Ebben az országban a munkának nincs becsülete!

Hát ez elég nagy disznóság! Bocs, nem irígykedek, de durva, hogy én meg dolgoztam, munkahelyrõl mentem GYED-re és összesen 50 ezer forintot kapok. Aki meg tanult, azt többet kap, pedig, akárhogy is nézzük, ez alatt "alkotó, termelõ tevékenységet" nem végzett. Most akkor hogy is van ez? Ebben az országban a munkának nincs becsülete!
igaza van az utolsó válaszolónak. sajnos, aki melózik, általában az szívja meg..., lásd: segélyen élõk...
Azért ennek jobb ha utánna kérdezel a tb-nél mert sokszor nem teljesen azt takarja amit leírnak.Amúgy a mx gyed kb 86ezer ezért furi a 91ezerés ezt nekem most mondta a tb a gyed összegérõl a héten...amúgy tényleg disznóság, mert én 8év meló után kapok kb 35ezer gyedet kb..szval azért kérdezz utzánna...
Szerintem ha iskolás vagy, és nem volt munkahelyed, akkor csak gyes jár, ami fix összeg és alanyi jogon jár. Tb levonás után olyan 25-26 ezer ft. + jár a család pótlék egy gyerekre 12 ezer ft. Mást szerintem nem fogsz kapni, sem táppénzt, sem anyaságit, sem tgyst, sem gyedet. De a tb tud biztosat mondani, nyugodtan menj be és érdeklõdj.
Az elsõ válaszolónak igaza van, annyiban téved, hogy az anyasági is jár alanyi jogon. Viszont amíg egyetemre jársz (amikor már megvan a baba), akkor az egyetem révén részesülsz szociális támogatásban, mint családfenntartó. Ez a normatíva 20%-a havonta, azaz kb. 20 ezer forint.
Én is úgy tudom, hogy csak gyes jár, de esetleg érdeklõdj a helyi önkormányzatnál hátha kapsz valami szociális segélyt.Szoktak adni, az is több mint a semmi, ha jól tudom olyan havi 10eft..körül van.
A kérdező hozzászólása: ezt olvasom: http://www.fayandras.hu/gyed.htm Nézzétek meg ezt az oldalt, hasznos információra leltek. Benne van, hogy törvény szerint államilag támogatott nappali tagozatos hallgató gyedként a minimálbér kétszeresének valahány százalékát megkapja, ha gyereket szült úgy, hogy elõtte minimum 180 napja járt fõiskolára. Kb 91.000Ft-ról van szó havonta 2 évig! Ezt nagyon kevesen tudják!!!
Én ezt a 91 000 Ft-ot nagyon sokallom. Az igaz, hogy a fõiskolai vagy egyetemi évek beleszámítanak a 180 napba, de tuti nem fizetnek ennyit. Ez majdnem annyi lenne, mint a diplomás minimálbér.
Na utánanéztem. A minimálbér 2-szeresének a 70 %- a legfelsõ határa a GYED összegének. Továbbá, akinek van biztosított idõtartama, de nem volt jövedelme, mint pl. a tanulóknak, arra szó szerint ez vonatkozik: "Ha az édesanya nem rendelkezik a gyermekgondozási díj kezdõnapját megelõzõ évben, vagy GYED kezdõnapját közvetlenül megelõzõ idõszakban legalább 180 naptári napi jövedelemmel, akkor az ellátás naptári napi összegét a jogosultság kezdõ napján érvényes minimálbér kétszeresének (2008-ban: 138.000 Ft) harmincad részének figyelembevételével állapítják meg." A harmincad rész pedig 4.600 Ft, nem pedig 91.000. Ja, és még ebbõl vonnak SZJA-t és nyugdíjjárulékot. Tehát kapod ezt, a GYES-t, ami idén nettó 25.792 Ft és egyszeri anyasági támogatást a szülés után idén 64.125 Ft.

Közös megegyezéssel szûnik meg a határozott idejû közalkalmazotti jogviszonyom 1 hónap múlva. Ha táppénzre elmegyek ez idõ alatt, mert idegileg már nem bírom elviselni ezt a munkahelyi légkört, akkor a dátum nem tolódik tovább a táppénz idejével?

Vagyis a megegyezett idõpontban fog a munkaviszony megszûnni?!

Legjobb válasz: Mi az, hogy közös megegyezéssel, szerintem a határozott idõre kötött közalkalmazotti jogviszony megszûnik a kinevezésben foglalt határozott idõ lejártával és azt nem hosszabbítja meg a táppénz.

Mi az, hogy közös megegyezéssel, szerintem a határozott idõre kötött közalkalmazotti jogviszony megszûnik a kinevezésben foglalt határozott idõ lejártával és azt nem hosszabbítja meg a táppénz.
A kérdező hozzászólása: Igen a határozott idejû szerzõdésem lejárta elõtt szeretnék elmenni, és nem lemondok a közalkalmazotti kinevezésemrõl, hanem közös megegyezéssel megyek el.
Nem. Nem közös megegyezéssel mész el. Közös megegyezéssel egy meglévõ munkaviszonyt lehet felmondani (felbontani). Itt nem kell felmondani, hiszen a jogviszonyod határozott idõre szól, és ez a határozott idõ 1 hónap múlva lejár. Ezen idõpontban a jogviszonyod megszûnik, függetlenül attól, hogy táppénzen vagy, vagy a munkahelyeden töltöd az utolsó munkanapot.

1 hónap alatt beszokhat a gyerkõc a bölcsibe ha esetleg összevont csoportok vannak még? Vagy hogy megy az augusztusi bölcsi idején? Ügyelet van akkor még?

A nagy az áprilisban kezdett, igy nem tudom milyen az ha év elején kezdi. Kérlek segítsetek:) Egyébként 16.5 -17 hós lesz augusztusban. S találtam egy álommelóhelyet.. Úgy örülnék ha felvennének:)))))) (Mindig olyan helyen akartam dolgozni..)

Legjobb válasz: Addig nincs be szoktatas, amig összevont csoportok vannak. A bolcsis nevelesi ev nem ugy van, mint az ovodai vagy iskolai. A testveremeknel pl julius végen kezdõdik. A be szoktatas feltétele, hogy a gyerek sajat gondozója jelen legyen, igy kizárt az összevont csoport. 1 honap eleg lesz, de készülj fel a betegségekre.

Addig nincs be szoktatas, amig összevont csoportok vannak. A bolcsis nevelesi ev nem ugy van, mint az ovodai vagy iskolai. A testveremeknel pl julius végen kezdõdik. A be szoktatas feltétele, hogy a gyerek sajat gondozója jelen legyen, igy kizárt az összevont csoport. 1 honap eleg lesz, de készülj fel a betegségekre.
A kérdező hozzászólása: Jul 30al nyit ez a bölcsi. Felkészülök a betegségekre, igy is van tesó.Most pl a bárányhimlõt kapta el:) Menni fog ilyen korán a beszoktatás?
Az adott intézmény dont a be szoktatas kezdetérõl. Egyszerre max 2 gyereket szoktatni be csoportonkent.m
A kérdező hozzászólása: Ha teljesen új csoport akkor is? Ilyenrõl egyébként nem hallottam...
Teljesen uj csoport? Az fura, lévén hogy a bölcsõdes csoportok vegyesek, max a csecsemõk vannak kulon.... Ilyet meg nem hallottam, hogy teljesen uj csoport indul....
A kérdező hozzászólása: Legalábbis gondolom, h új csoport.Majd kiderül...Most a meló miatt nagyon izgatott vagyok... :)
nálunk szeptembertõl kezdõdött a beszoktatás.egy héten két gyerek.szóval volt, aki októberben kezdte csak a beszoktatást.
Ez "fogas" kérdés-
Nem biztos, hogy jár
A kérdező hozzászólása: Halála napjáig meg kellene hogy kapja a legközelebbi hozzátartozó vagy az elhunyt bankszámlájára átutalni és hagyatéki tárgyalásnál eldõl, hogy mi lesz vele. Vagy rosszul gondolom?
Az elhunytnak járó, de ki nem fizetett járandóságot a munkáltató az örökösöknek köteles kifizetni. Mivel nem tuti, hogy a gyermekek, vagy házastárs örököl biztosan, ezért a hagyatéki tárgyalásig a munkáltató visszatartja a pénzt, és amint bizonyítást nyer, hogy ki örököl az elhunyt után, részére ki kell fizetni a járandóságot. Viszont a végkielégítés szerintem nem jár. Ugyanis a végkielégítés célja az, hogy a dolgozónak arra az idõre, amíg másik munkát talál, a megélhetését megkönnyítsük. Éppen ezért nem jár a nyugdíjasnak minõsülõ munkavállalónak sem, hiszen Õ már kap nyugdíjat, tehát a megélhetése valamelyest megoldott. Persze ezzel vitába lehet szállni, hátha valaki tud okosabbat mondani rá...
A kérdező hozzászólása: Hát igen. Sajnos édesanyám elhunyt. Felmentési idejét töltötte. Áprilisban járt volna le, akkor kapta volna mega végkielégítést és nyugdíjazta volna magát mivel már nagyon beteg volt. Csak azt hittük, hogy valamilyen módon azt azért a munkáltatója kifizeti, de közölték csak úgy simán, hogy azt nem fizetik ki.
Hát- talán ügyvédet kell fogadni és kihercolni, hogy de igenis jár az örökösnek az a pénz-
4-es válaszoló voltam. Akkor mondok egy újat. A szakmával megbeszéltük ezt az esetet. Egyöntetûen mindenki arra jutott, hogy jár az édesanyádnak a végkielégítés, még akkor is, ha a felmondási idõ alatt hunyt el. Ugyanis a végkielégítésre való jogosultságnál a "Nem jár végkielégítés..." pontnál a dolgozó halálát, mint kizáró okot nem sorolja fel. A többi feltételnek, mint a munkáltatói felmondás, gondolom megfelel. A Munka törvénykönyvében semmilyen kizáró okot nem találtunk, a felmondás közlésének napján nem minõsült nyugdíjasnak sem. Tehát ha innen nézem, ha onnan, törvény szerint jár. A dolgozó halálának napjával szûnik meg a munkaviszony, még akkor is, ha egyébként más idõpontban lenne az eredetileg. Viszont ez sem befolyásolja a végkielégítésre jogosultságát. Nagyon könnyen pontot tehetsz a végére a dolognak. Van egy olyan "felügyeleti szervünk", mint a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelõség. Ott ezt nyugodtan megkérdezheted, és ha Õk is azt állítják, hogy bizony jár a végkielégítés, akkor rögtön bejelentést is tehetsz, hogy a munkáltató ezt nem biztosította, nem számfejtette. A hatóság majd intézkedik afelõl, hogy ez meglegyen, és idõvel az örökösök részére kifizetésre kerüljön a többi járandósággal együtt. Ne hagyd magad! Ha jár, akkor legyen is kifizetve! :)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a választ. Megpróbálunk valamit tenni az ügy érdekében. Ennek a munkaügyi és munkavédelmi felügyelõségnek itt Kecskeméten van kirendeltsége?
Igen. Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének Munkaügyi Felügyelõsége 6000 Kecskemét, Bajcsy-Zsilinszky krt. 2. Postacím: 6001 Kecskemét, Pf. 230. tel: 06-76-500-670 fax: 06-76-486-740 E-mail: [email protected], [email protected] Ingyenes tanácsadási zöld szám: 80/204-667
1 év 10 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Ezt hogy érted? A GYED max másfél évig jár, nem? (6 hónap tgyás, 1 év 6 hónap gyed, ha megvan a bedolgozott)
A kérdező hozzászólása: A netes kalkulátor szerint 1 év 10 hónapra is jár a másfél év gyed, ennek hihetek? Olyanok válaszát várom, akik biztosra tudják)
Úgy értettem, hogy a TGYÁS+GYED jár 1 év 10 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Biztos vagy ebben? Idõközben megnéztem több netes kalkulátort, és ezek szerint ha megvan 562 nap, ami kb másfél év, akkor kapom a gyermek 2 éves koráig a gyedet, rendesen. Gondolom, nem téved mind, de ha valaki tudja ezt biztosan, annak válaszát megköszönném.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!