Találatok a következő kifejezésre: Még 4 van (1537 db)

4-5 hetes terhes vagyok és nagyon be van gyulladva a méhszájam. Dalacin hüvelykrémet kell alkalmaznom 7 napig, még 4 van hátra. Nem fog ettől elmenni a babám?

volt már 3 elhalásom, ezért eléggé félek.... de nagyon csúnya a méhszájam így azt kezelni kell. de ez egy antibiotikumos krém, közvetlenül a hüvelybe kell nyomni egy ehhez tartozo aplikátorral.

Legjobb válasz: Ha az orvosod felírta az antibiotikusos krémet, valoszínuleg komolynak látta a problémát. Ha 7 napig mondta, használd is addig. Az elso trimeszterben rizikos használni bármit is, ezért is írják rá minden krém tájékoztatojára, ez ovatosságra int az ongyogyítás terén. Ha az orvos komolynak látja a fertozést, felírja a gyogyszert, mert továbbterjedhet, és ez veszélyesebb lehet mint az antibiotikum esetleges mellékhatásai! Sajnos ismerek olyat, aki félelembol késobb kezdte használni az antibiotikumot, és hát nem jo vége lett...Nyugi.

Ha az orvosod felírta az antibiotikusos krémet, valoszínuleg komolynak látta a problémát. Ha 7 napig mondta, használd is addig. Az elso trimeszterben rizikos használni bármit is, ezért is írják rá minden krém tájékoztatojára, ez ovatosságra int az ongyogyítás terén. Ha az orvos komolynak látja a fertozést, felírja a gyogyszert, mert továbbterjedhet, és ez veszélyesebb lehet mint az antibiotikum esetleges mellékhatásai! Sajnos ismerek olyat, aki félelembol késobb kezdte használni az antibiotikumot, és hát nem jo vége lett...Nyugi.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a gyors választ. nem vagyok valami tul nyugodt e miatt... de én szerintem is egy gyulladt méhszáj nagyobb bajt tud ccsinálni. csak félek :-(
remélem tényleg így a helyes, bár nekem egy kicsit túlzásnak tûnik a dolog. Mármint a sok gyógyszer. Pl. endokrinológussal jóvá kellene hagytani, hogy szedheted-e a bromocriptin vagy nem, ha már teherbe estél. nem tudsz más dokit megkérdezni????Én biztosra mennék, inkább, mint hogy baj legyen. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: szia, köszi a válaszod. a prolaktinom tényleg magas volt ezt vérvétellel derült ki és ha most abbahagynám a szedését akkor ujra visszaugrana a magas értékre ami vetélést okoz. csak napi egyet szedek belöle az talán nem is olyan sok. a duphastont pedig azért kell mert a sárgatesthormont nagyon keveset term el a szervezetem, pedig a baba megtartásához ez elengedhetetlen. errõl is majd csak 12-14 hetes terhesen fokozatosan fognak leállitani. igazábol én a hüvelykrém miatt aggódok, mert az közvetlenül a babánál hat :(

A kérdés: Állíts fel szabályt! Van 5 rubrika, a második és a negyedik szám a kérdés. Csak így tudom elküldeni: 34, . , 13, . , 4 Van még egy másik, itt csak az utolsó szám a lényeg) 1, 3, 6, 24, . Mi lehet itt a szabály?

Ha tudja valaki a megoldást el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Ha megnézzük 34 és 13 között a különbséget, az 21, vagyis 7*3. 13 és 4 között a különbség 9, vagyis 3*3. A 21-et felbonthatjuk 4*3 + 3*3-ra, a 9-et 2*3 + 1*3-ra. Tehát létrehozhatjuk ezt a sort: 34, 22, 13, 7, 4 a 34-bõl 3*4-et veszünk el, a 22-bõl 3*3-at és így tovább. Tehát a szabály: an = a(n-1) - (6-n)*3 Ahol n azt jelenti, hogy éppen hányadik az adott tag a sorozatban. (n-1) a sorozatban az n tag elõtt lévõ tagot jelöli. Vagyis mondjuk a 13-t, ami a3, a harmadik tag, úgy kapjuk meg, hogy 22-(6-3)*3 = 13

Ha megnézzük 34 és 13 között a különbséget, az 21, vagyis 7*3. 13 és 4 között a különbség 9, vagyis 3*3. A 21-et felbonthatjuk 4*3 + 3*3-ra, a 9-et 2*3 + 1*3-ra. Tehát létrehozhatjuk ezt a sort: 34, 22, 13, 7, 4 a 34-bõl 3*4-et veszünk el, a 22-bõl 3*3-at és így tovább. Tehát a szabály: an = a(n-1) - (6-n)*3 Ahol n azt jelenti, hogy éppen hányadik az adott tag a sorozatban. (n-1) a sorozatban az n tag elõtt lévõ tagot jelöli. Vagyis mondjuk a 13-t, ami a3, a harmadik tag, úgy kapjuk meg, hogy 22-(6-3)*3 = 13

Van itt 4 kisgyermekes anyuka? ti mit csináltok ha úgy érzitek nem bírtok a gyerekekkel? (8, 4, 1+1/2évesek, meg 4 hónapos)

Legjobb válasz: Nekünk is 4 van,7 éves,5,5 éves,és egy 3,5 éves ikerpár.Nálunk néha eluralkodik a hangzavar,ilyenkor rikkantok egyet,vagy tapsolok-fütyülni nem tudok:))),hogy rám figyeljenek.:))Hál istennek-lekopogom- csak egészséges mértékben "vademberek",de ha mégis elborulok,átmegyek a másik szobába egy kis csendért,akkor kis idõ után utánam szivárognak.:)))De akkor már nyugi van,puszit adnak....

Nekünk is 4 van, 7 éves, 5, 5 éves, és egy 3, 5 éves ikerpár.Nálunk néha eluralkodik a hangzavar, ilyenkor rikkantok egyet, vagy tapsolok-fütyülni nem tudok:) )), hogy rám figyeljenek.:) )Hál istennek-lekopogom- csak egészséges mértékben "vademberek", de ha mégis elborulok, átmegyek a másik szobába egy kis csendért, akkor kis idõ után utánam szivárognak.:) ))De akkor már nyugi van, puszit adnak....
Szia! Nekem is négy van. Sokszor nem bírok velük, olyankor õrjöngök egy sort, de lepereg róluk. Na a múltkor addig fajult a dolog, hogy sarokba állítottam õket. Mindet. Ezen aztán úgy meglepõdtek, hogy köpni-nyelni nem tudtak. Azóta, ha balhé van, akkor csak megkérdezem Õket, hogy akarnak-e sarokba állni. És ez használ. 8, 5, 4, 2.5 évesek.
Hát csajok/anyukák komolyan mondom, hogy csodállak benneteket. Felnézek rátok, hogy a mai világban meg amúgy is 4 gyereket vállalni. Nekem egy van (19 hós) de vele is nagyon nehezen veszem az akakályokat. Tanácsot adni nem tudok, de szerettem volna ha tudjátok, hogy nagyon becsüllek benneteket.....
Szia!Nekem "csak" 3 van de nálunk is szokott lenni káosz a köbön.5 éves, 3és fél éves és egy 4 hónapos.Én büntetem õket ha kell vagy kieresztem a hangomat.De még igy is van hogy megy a hiszti tovább, olyankor mesmossuk a pofikánkat.
A kérdező hozzászólása: konkrétan a másfél évessel vannak problémák, mindenért hisztizik, de csak akkor ha a két nagy körülötte van, délelõtt ha a két nagy nincs itthon akkor nincs hiszti. ha valamit nem adnak neki oda akkor háború van, de nem is akarom, hogy mindig úgy ugráljanak ahogy õ szeretné
én is fenézek Rátok!-egy 15hónapos kislány anyukája.
Én is csak csatlakoznék az elõttem szólokhoz. Nekem egy 4 éves kisfiam van, de így is néha vannak gondok mit hogyan oldjak meg , mint szülõ, hogy Senki ne sérüljön. Minden tiszteletem sok gyerekes szülöknek.
Nekem is egy van 2.5 éves de kitesz plussz 3-at!:) :) :) :) Le a kalappal elõttetek!
Köszönjük lányok! Jólesik.:)


Vasárnap lesz 4 hónapos a kisfiam, és még ha hason van nem támaszkodik a karjára. Le vagyunk maradva? A fejét emelgeti, de a két karja még oldalt van.

Legjobb válasz: ne aggódj.a fiúk kicsit lustik.4 hónaposan volt a védõnõ nálunk és mondta hogy ebbõl gyógytorna lesz stb.stb.2 hét mulva gyönyörû szépen kitolta magát.egy hónapig szerintem még van ideje.addig ne is aggód túl :)

ne aggódj.a fiúk kicsit lustik.4 hónaposan volt a védõnõ nálunk és mondta hogy ebbõl gyógytorna lesz stb.stb.2 hét mulva gyönyörû szépen kitolta magát.egy hónapig szerintem még van ideje.addig ne is aggód túl :)
Kicsit kötöttek az izmai. Beszélj a dokitokkal. Pár érdekes játékot azért a feje fölé tennék, mert akkor magátl is picit elkezd erölködni a kíváncsiságtól.
Az én gyerekeim is inkább megfordultak, mithogy felemeljék a fejüket :) Lehet nekik segíteni úgy, hogy akezeit elõre teszed, aztán elõbb-utóbb rájön, hogy arra támaszkodni is lehet. Próbálj érdekes dolgokat elétenni, hogy legyen egy kis ösztönzés is. (TV az egyik legjobb :D) Általában egy ilyesmi kis lemaradásból nem szokott gond lenni.
Nincs lemaradva. Az én gyerekem egyszer...... Csak viccelek. Nem kell aggódni, lustább az átlagnál. Úgy is látod azt, hogy kötött e az izomzata, vagy mozgékony. Ha nem csinál semmi furcsát, ijesztõt, akkor nincs gond. Ha valami gyanús, vagy motoszkál a fejedben, hogy ennek nem így kéne lenni, akkor konzultálj a gyerek orvossal.

Miért írja azt a Sony Xperia J-m, hogy a rendszeren megtalálhatóak a legújabb frissítések, pedig Android 4. 0.4 van rajta, de még mindig nem tudom Jelly Beanre frissíteni?

Legjobb válasz: Azért mert még nincs rá újabb. Vagy ha van akkor neked még azért nincs mert szolgáltatós a telefonod és azokra késõbb jön ki.

Azért mert még nincs rá újabb. Vagy ha van akkor neked még azért nincs mert szolgáltatós a telefonod és azokra késõbb jön ki.
A kérdező hozzászólása: Értem, kösz a választ, de mennyivel késõbb jön ki?

Milyen pozitív hatásai vannak ha még 4GB RAM-ot veszek a gépembe? Jelenleg 4 van benne, a játékok több FPS el és szebben mennek mint eddig?

Legjobb válasz: Sokat nem fog számítani. 4 GB RAm a legtöbb játéknak ma még elég. Inkább a proci vagy VGA cserélése jelentene több FPS-t...

Sokat nem fog számítani. 4 GB RAm a legtöbb játéknak ma még elég. Inkább a proci vagy VGA cserélése jelentene több FPS-t...
Semmilyen, Videókártya és Processzor kell oda...
Valóban, nem lesz több fps-ed csak ramtól.
Lehetne több akkor, ha mondjuk 1 GB RAM mellé tennél még kettõt vagy négyet, de négy mellé felesleges...
Igen. 4 félévet még ingyen tanulhatsz, harmadik évtõl már fizetned kell.
Nem lehet már, ezt nem így számolják. Elsõ szakma és elsõ diploma az ingyenes. Neked már van diplomád. Az ilyenkor fennmaradt féléveket ingyenesen max csak a mesterképzésekre lehet elhasználni.
Az az igazságtalanság, hogy én az elsõ diplomámat fizetõsön szereztem, így már nem is járhatok államira. Kismamaként is épp nem kaphattam ingyenességet, mindenbõl kimaradok :S Milyen az a mesterképzés? :)
23:57-es. Miért ne járhatnál államira? Hisz megvan a 12 államilag támogatott féléved.
Lehet, hogy rosszul tudom, de minket annak idején úgy tájékoztattak, hogy 4 éves képzésnél 8+2 félévet támogat az állam, 5 évesnél pedig 10+2 félévet. A plusz félévek a maximális túlhordhatóságot (csúszást) jelenti. Elsõ diploma után valóban csak msc-t végezhetsz államin, minden további képzés már költségtérítéses. De mondom, minket a Tanulmányi Osztályon tájékoztattak így.
Mert csak elsõ diploma lehet állami, nekem meg már van egy :S
Ez remek, mert én most fizetõsön vagyok, és úgy gondoltam, majd ez a diploma után szerzek egy másikat államilag támogatottan. Jól pofára estem ezek szerint:D
Üdv a klubban :S Amúgy lehetséges, hogy az is megy, hogy megcsinálod a sulit, meg a nyelvvizsgát, meg mindent, de az államvizsgát majd csak a másik suli után teszed le (ha lehetséges halasztani, és közben így másik sulira járni) akkor megoldható, bár nem tudom, az ilyen kavarásokkal néha meg lehet járni.

4 hónapja szedek fog.gátlót, és amikor maradt a levélből 2 szem, akkor jött meg és nem a szünetben. , most a 4. levélből mindet beszedtem és még mindig nem jött meg, mi van ilyenkor?

kicsit félek, mert így is mindig kevés volt, meg csak 2-3 napig tartott, most meg semmi, menjek dokihoz???

Legjobb válasz: Szia, ha bevetted az egész levelet, akkor egy hét késés még belefér bõven. Fõleg ha idegeskedtél valami miatt (suli, szerelem) vagy ha gyógyszert szedtél (fejfájásra, megfázásra). De attól is lehet a késés, hogy elõre stresszelsz, hogy mi lesz, mikor jön meg. Sportolj keményen valamit (fuss, hasizmozz), és utána vegyél meleg fürdõt. Nem kamu, hamarabb megjön tõle, ha eddig nem akart volna.

Szia, ha bevetted az egész levelet, akkor egy hét késés még belefér bõven. Fõleg ha idegeskedtél valami miatt (suli, szerelem) vagy ha gyógyszert szedtél (fejfájásra, megfázásra). De attól is lehet a késés, hogy elõre stresszelsz, hogy mi lesz, mikor jön meg. Sportolj keményen valamit (fuss, hasizmozz), és utána vegyél meleg fürdõt. Nem kamu, hamarabb megjön tõle, ha eddig nem akart volna.
1.3 levél alatt belefér, hogy levél közben jön meg. Utána viszont nem, mert azt jelzi, nem jó neked a bogyó. A szünet a lényeg. Bármelyik napján is jön meg, nincs baj. Ha nem múlik el a szünetben, attól el kell kezdeni az új levelet. Ha nem jön meg, akkor gond van. Tehát most a szünetben egyáltalán nem jött meg?
A kérdező hozzászólása: ma kezdõdött el a szünet...
Ezt elõbb dekódolni kell.
:D
Ne haragudj, de olyan primitív szinten van a fogalmazási készséged és a helyesírásod, hogy erre inkább nem válaszolnék.
Nem értelmezhetõ a kérdésed.
Gyed mellet heti 30 óránál többet nem lehet dolgozni. A programba gondolom azért nem vehetsz részt mert az egy állami segély vagy valami hasonló és egyszerre kettõ nem jár.
Ilyen helyesírással attól nem kell félned, hogy munkát kapnál bárhol is...
Közmunkára még alkalmas lehet. Alkalmasabb, mint az anyaságra, mert ha egy gyerek ilyen szellemi igénytelenségben nõ fel, kicsi az esélye, hogy többre vigye, mint az anyja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!