Találatok a következő kifejezésre: Még 3 van a szülésig, (38 db)

Menstruációs gondom van! A szülést követő első menzesz milyen hosszú volt nektek? Aug.20-án szültem. Sajna csak 4 hétig szopizott. Most 3 hós és a múlt héten jött meg. Azóta viszont megvan, azaz 9 napja. Ez normális lehet?

Orvoshoz fogok mindenképpen menni, de meg szerettelek volna kérdezni titeket, hogy mi a tapasztalat.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ilyenkor bármi elõfordulhat. Én nem szoptattam, meg is jött szülés után 5 héttel, majd még egyszer megjött rendesen, majd 1 hónapig kimaradt, majd a következõ hónapban 1 napig volt meg, azóta 2x úgy 2 napig van meg. Gyógyszert szedek szülés óta.Szóval, majd az orvos megmondja mi van, de gondolom nemsokára helyreáll a dolog.

Szia! Szerintem ilyenkor bármi elõfordulhat. Én nem szoptattam, meg is jött szülés után 5 héttel, majd még egyszer megjött rendesen, majd 1 hónapig kimaradt, majd a következõ hónapban 1 napig volt meg, azóta 2x úgy 2 napig van meg. Gyógyszert szedek szülés óta.Szóval, majd az orvos megmondja mi van, de gondolom nemsokára helyreáll a dolog.
Én augusztus 19.-én szültem. (császáros szülés)Nekem ebben a hónapban jött meg a mensi 11.-én és 17.-én múlt el. Nekem azt mondták, hogy az elsõ mensinél még a méh tisztul és ez hosszabb ideig is tarthat. Azért kérdezd meg az orvosod.
Nekem a szülés utáni elsõ napig tartott (tombolt) a szokásos 5 helyett. A másodikat már megúsztam 5 nappal. Már én is dokihoz akartam menni, de elmúlt szerencsére. Ha megnyugtat, menj dokihoz. Te látod, hogy mennyire erõs, mert ugye az is számít.
Nekem az elsõ menzim 7 hétre jött meg.Nagyon erõs volt.A második 24 napra az is elég húzos volt.azóta helyre állt, 32 napra jön meg pontosan.Elötte 28 nap.voltak a ciklusaim.Legelösször mikor olyan sok volt, akkor kaptam méhösszehúzó cseppeket.

40. hetes terhes vagyok még zárt a méhszáj van még 2-3 napom a szülésig? Papás szülés lenne, de a páromat holnap 2 napra külföldre küldi a főnöke. Menjen vagy ne?

Legjobb válasz: Én ha a helyedben lennék,meggyõzném,hogy ne menjen el.Mi van ha közben megszülsz és lemarad egy csodálatos élményrõl(amugy meg sgítségre lessz szükséged).Könnyû szülést:-)

Én ha a helyedben lennék, meggyõzném, hogy ne menjen el.Mi van ha közben megszülsz és lemarad egy csodálatos élményrõl(amugy meg sgítségre lessz szükséged).Könnyû szülést:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, nem ment el, de gyerek még sehol. Furdal a lelkiismeret, de ezt talán könyebb lesz feldolgozni, minthogy egyedül legyek a szüléskor.
Nekem 37 hetesen az mondta pénteken a dokim, hogy szerinte hétvégén baba lesz, mert kinyilt és felpuhult a méhszáj, ctg fájásokat mért és minden jel arra utalt, hogy hamarosan szülök. Aztán a lányom úgy gondolta, hogy hideg van és várta a jóidõt a 42. hétig.:-) Szóval az, hogy zárt a méhszáj nem jelent semmit. Viszont, ha akkor szülsz, amikor nincs itthon a párod, akkor téged megvon az apás szülés élményétõl, saját magát pedig a gyermeke világrajöttének átélésétõl. És ezt soha semmi nem pótolja, át kell élni. Nem ér annyit a meló...
Ha elmegy, valõszínûsíthetõleg lesz Benned egy kis feszültség ami esetleg könnyíthet a szülés beindulását. És még itt van a jó öreg Mörphi is... Ha biztonságban akarjátok kivárni az idõt, lehet az a jó, ha Párod megbeszéli a Fõnökével, hogy most ne õ menjen. Bár nem is értem, mert a Fõnök is gondolom tudja, hogy a napokba kopgtat a gólya, akkor miért õt kéri fel az utazásra....:o(
Szerintem se menjen ilyenkor. Garantált, hogy akkor indul be a szülés, amikor nem lesz itthon. Én amikor születtem, még 3 hét lett volna hátra, anyu elengedte aput egy két napos valamire a munkájával kapcsolatosan. Mire hazaért, én már idekint nyivákoltam!:-)) Ebbõl okulva a párom - bár még csak 31 hetes vagyok - el se mozdul mellõlem, ha mégis elmegy pár órára - pl. meló - akkor a kezében van a mobilja. Pedig nekünk remélhetõleg van még idõnk.:-) Könnyû és szép papás szülést!:-))
Én sem engedném ..:)
Ne menjen!!!
Engem 3 orvos vizsgált meg délután 4-kor és azt mondta nem fogok még szülni, a páromat hazaküldték (én már bentfeküdtem, mert letelt a 40 hét), teljesen zárt méhszáj, méhösszehúzodás semmi. 5-kor felhívtam, hogy jöjjön vissza mert szülünk. Elfolyt a magzatvíz és 7-kor már kezemben foghattam a babócám. A vizsgálatokól számítva nem telt el 3 óra. Errõl ennyit.
Nos, az hogy most mi van az nem azt jelenti, hogy 1-2 óra múlva is az lesz.Tehát a méhszájad elkezdhet kinyílni, és elfolyhat a magzatvíz egy pillanat alatt is. A többi elõjellel, jóslófájások, arcváltozás stb, h állsz? Ha 3nappal ezelõtt kell válaszolnom azt mondom menjen csak.Azóta egyre komolyabban jelentkeznek a szülés elõjelei, és már minden órában várom, hogy végre tisztességesen beinduljon.
Ne legyen lelkiismeret furdallásod, inkább Õ maradjon otthon, mint Te szülj egyedül:) Az én párom már nem mer elmenni messzire dolgozni, elvileg 4 nap múlva szülök-de már buszozni sem enged. Mert mi van ha, meg neki itt kell lenni, idõben hazaérnie... Kicsit már komikus, ahogy "parázik". De örülök, inkább ilyen legyen, mint az elentettje.

Még 3 hetem van a szülésig, elvileg, de 1re kevesebb a türelmem sokat idegelem magam, tele vagyok vízzel, nehezen megy az öltözködés, meg már minden, mi a bajom?

már minden apróságon felmegy a pumpa

Legjobb válasz: Nekem 4 hetem van,de abszolút együttérzek. Imádom a várandósságot,de már nagyon szeretném a kezembe tartani a kis babómat. Szerintem türelmetlenek vagyunk,ami teljesen érthetõ. Kitartás,ez már a vége!

Nekem 4 hetem van, de abszolút együttérzek. Imádom a várandósságot, de már nagyon szeretném a kezembe tartani a kis babómat. Szerintem türelmetlenek vagyunk, ami teljesen érthetõ. Kitartás, ez már a vége!
Szia! nekem is 3 hetem van még szülésig. 2 napja vizesedik a bokám és a lábam, éjjel 2 óránként járok slozira, egyedûl nem bírom felvenni sem a cipóm sem a zoknim. Egyszóval nagyon várom már én is, hogy kibújjon a babó. Kitartást lehet már csak napok kérdése, hátha a melegfront megindítja. 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat, boldog babavárást, nekm már régebbtõl vizesedik a lábam :(
Ne siettessétek az idõt! Én enm vártam h megszüljek mert nagyon imádtam a terhességet a kellemetlenségek ellnére! Én már akkor is azt mondtam h nem akarom megszülni mert olyan jó terhesnek lenni! Most szülés után pár héttel is ezt gondolom! Mikor kint van sokkal nehezebb! Nekem az orvosom ezt mondta miután kibujt a babám: "nah anyuka most jön az igazi neheze, fel kell nevelni" és milyen igaza volt! Használjátok ki minden percét a terhességnek!!!
persze ilyenkor nehéz.de szeribntem jo ez az izgalom . mert a vége a legizgalmasabb. hogy hogy fog kinézni meg minden. szoval mindenben van jo csak az nemmindegy hogy hogy fogod fel. de tényleg nehéz ez a cipõs dolog. 39 hetes kismama

2111-es méhszájam van, 36 hetes vagyok. Anyukák! Meddig húzhatom még ki a szülésig? Van itt olyan kismama akinek a doki még 2-3 hetet mondott a szülésig és előbb jött a baba?

Nagyon problémás volt az egész terhessegem, mit csinálhatnék, hogy el?bb jöjjön a baba? Ne itéljetek el, de már szeretnék túl lenni a szülésen. A babámmal minden rendben, a súlya is oké, úgyhogy akár jöhetne is. Légyszi írjatok.

Legjobb válasz: Nekem ez az értékem már a 32.héttõl volt.Mégis kiírt idõre szültem, igaz 3 óra alatt.Teljesen egyéni hogy ebbõl mikor lesz szülés:-) Könnyû szülést és szép egészséges babát kívánok!

Nekem ez az értékem már a 32.héttõl volt.Mégis kiírt idõre szültem, igaz 3 óra alatt.Teljesen egyéni hogy ebbõl mikor lesz szülés:-) Könnyû szülést és szép egészséges babát kívánok!
Én is 36 hetes terhes vagyok. Második babámat várom. Nekem 2200 az értékem 29 héttõl. Görcsök mindennaposak, én is szeretném, ha már túllenék rajta. Én málna levél teát iszom, meg szedem a homeós bogyókat, valamint apával ois megbeszéltük, hogy õ is segít..:) :) (apás indíts) Hétfõn megyek újra dokihoz, én kikérem a véleményét a dolognak, mert nem vagyok hajlandó megint egy óriásbébit szülni. Már most 3500g körüli a törpe...Elsõ fiam is 4300 g volt. Vele már nem akarom én sem 40. hétig elhúzni, mert õ is hasonlóan nagy baba. Pocakom méretei alapján - is elsõ terhességemhez képest - jelenleg (õ így 36 hetesen), 14 cmmel nagyobb pocakom van, mint elsõ szülött kisfiammal volt ugyan ennyi idõsen...
Szia! Elsõ babával a 32.héttõl húztam így, 40+4 voltam, amikor indították Második babámmal sajnos már a 9. héten így indítottunk, vetélést jósoltak, ám végül nulla pihenéssel a 41+0 napon indítani kellett

Előfordult mással is szülés utáni szél- és székletvisszatartási probléma? Én 3 hete szültem, elég nehéz szülés volt, és nagyon nagy baba. Néha előfordul, hogy kicsusszannak a "dolgok". Ugye ez még gyógyulóban van, s nem marad igy?

Legjobb válasz: nyugi teljesen normális dolog.szülés után nálam is voltak ilyen dolgok-jókat is mosolyogtam rajta.most még minden izom ki van tágulva és kell egy kis idõ,amíg visszaáll minden az eredeti állapotába.csak türelem.

nyugi teljesen normális dolog.szülés után nálam is voltak ilyen dolgok-jókat is mosolyogtam rajta.most még minden izom ki van tágulva és kell egy kis idõ, amíg visszaáll minden az eredeti állapotába.csak türelem.
Húúú, nekem is van errõl kellemetlen sztorim, én a kórházi szobatársaim elõtt szégyelltem magamat rettenetesen, friss gátsebbel elég nehezen tudtam visszatartani a szeleket, sõt többnyire semennyire.Bocsánatot is kértem tõlük, de így utólag ez már picit sem volt ciki.

Ha aug.3-n megkezdtem a szülési szabadságot, de a babóca még mindig bent van, akkor hogy fognak számolni?

Eddig táápénzen voltam.

Legjobb válasz: Mikorra vagy kiírva? Szülés elõtt max. 28 nappal kezdheted a szülési szabit. Aug. 3-tól 168 napig szülési szabi, utána pedig a gyermek 2 éves koráig GYED.

Mikorra vagy kiírva? Szülés elõtt max. 28 nappal kezdheted a szülési szabit. Aug. 3-tól 168 napig szülési szabi, utána pedig a gyermek 2 éves koráig GYED.
A kérdező hozzászólása: Most azt mondták szept.8.De a táppénzes jogviszonyom lejárt.Vagy az nem számit?

Miért van ez? Szülés után 10 hónappal jött meg újra a menstruációm. Azóta eltelt 8 hónap, de még mindig nagyon kevés a mennyisége. Régebben szinte ömlött belőlem a vér, de most tart 2-3 napig, és a mennyisége is minimális.

Más is járt így?

Legjobb válasz: szoptatsz esetleg?mert az befolyásoló tényezõ. De amúgy általában minden nõnek megváltozik a mensije szülés után.Nekem pl az elsõ 3 alkalom brutál durva volt mennyiségileg, azóta meg sokkal könnyebb mint elõtte.Szóval nekem is könnyebb lett:)

szoptatsz esetleg?mert az befolyásoló tényezõ. De amúgy általában minden nõnek megváltozik a mensije szülés után.Nekem pl az elsõ 3 alkalom brutál durva volt mennyiségileg, azóta meg sokkal könnyebb mint elõtte.Szóval nekem is könnyebb lett:)

3-4napja nagyon durva méh össze húzódásaim vannak.5-10percenként is. Ez utalhat a szülésre? Még 21napom lenne. Hogy fogom felismerni ha menni kell?

Az els? babámat programozott császárral szültem farfekvés miatt 5nappal a kiírt dátumhoz képest.vele semmi gondom nem volt.Ez a baba be van fordulva minden rendben vele,de egyszer?en pár napja,nem ,hogy keményedik ,begörcsölgetek,de sokszor már a könnyem folyik..van,hogy fé l napig semmi van,hogy 5-10percenként.Nagyon durva.nem félek a term.szülést?l,mert én szeretném így,de ezt 20napig kibírni nem tudom,hogy fogom..mit lehet ilyenkor tenni,ez normális??-normális terhességnél?Ma voltam nst-n ott is kilengtek a fájások mégsem mondtak semmit...tegnap voltam orvosnál ott is szóltam,jól megvizsgált azt hittem leugrok az asztalról-zárt a méhszáj ,mégsem mondott semmit,csak jöv?hétre vissza hívott..

Legjobb válasz: 2-3 hétig voltak ilyen 10 perces fájásaim. Amint rendezõdtek, rögtön kimaradt 1-2 óra, így tudtam, hogy ez még nem a szülés. Nekem is iszonyatosan fájtak, gyakorlatilag napokig "vajúdtam" itthon éjszakánként és féltem, hogy ha beindul rendesen majd nem veszem észre, ezért elhatároztam, hogy ha 1-másfél órán át szabályosak a fájások és lemennek 6-8 perc alá, akkor bemegyek. Így is lett, szülni 6 percesekkel vettek fel, de ezek már másképp fájtak, erõsebbek voltak és a derekamba sugároztak nagyon erõsen, így ebbõl is egyértelmû volt, hogy valami elindult végre. Ki kell bírnod, mert nincs más választásod :) Remélem hamar beindul neked rendesen!

2-3 hétig voltak ilyen 10 perces fájásaim. Amint rendezõdtek, rögtön kimaradt 1-2 óra, így tudtam, hogy ez még nem a szülés. Nekem is iszonyatosan fájtak, gyakorlatilag napokig "vajúdtam" itthon éjszakánként és féltem, hogy ha beindul rendesen majd nem veszem észre, ezért elhatároztam, hogy ha 1-másfél órán át szabályosak a fájások és lemennek 6-8 perc alá, akkor bemegyek. Így is lett, szülni 6 percesekkel vettek fel, de ezek már másképp fájtak, erõsebbek voltak és a derekamba sugároztak nagyon erõsen, így ebbõl is egyértelmû volt, hogy valami elindult végre. Ki kell bírnod, mert nincs más választásod :) Remélem hamar beindul neked rendesen!
A kérdező hozzászólása: bementünk tegnap a khba , mert nekem az elsõnél nem voltak ilyenek..csak jóslóak.Ma kicsit ritkábbak, de ez borzalmas lesz még 2-3 hétig ha bent marad addig...:(a derekam ritkán fáj , fõleg este, de gondolom a fáradtságtól.

36+3 hetes kismami vagyok. Látványosan leszállt a hasam, mérséklődött a magzatmozgás és keményedek az elmúlt 2 napban. Ez már a szülés jele, vagy van még időm?

Legjobb válasz: Hát ha már leszállt a hasad akkor kezdj el készülõdni a szülésre. Vigyázz magadra és könnyû szülést, egészséges babát kívánok!

Hát ha már leszállt a hasad akkor kezdj el készülõdni a szülésre. Vigyázz magadra és könnyû szülést, egészséges babát kívánok!
Szia! Hogy szállt le a hasad? Nekem asszem még olyan, mint volt, illetve nem veszek észre rajta semmi változást. Azt olvastam, hogy a 36-37. hét körül leszáll a pocak, mert a baba feje beékelõdik a medencébe. Ez még nem jelent szülést... A keményedés pedig... van akinek a 27. héttõl van, mégse szül. Abbahagytad a magnéziumot?
Lematradt: 36+2 hetes kismama :)

Rettentő gyorsan jönnek fel rám a kilók, még 3 hónap vissza van szülésig és már 14 kg jött fel - nálatok is ilyen gyorsan gyarapszanak a kilók? És akkor még hány kilóra számíthatok szülésig?

Legjobb válasz: ugyanez volt nálam,mire szülni mentem volt rajtam 26! kg plusz. ebbõl mire hazajöttünk a kórházból már lement 10,itthon az elsõ héten pedig még 6. azóta van rajtam 10 kg plusz,ami viszont sehogy sem akar lemenni :(,most 10 hós a babám. az én plusz többletem,mint kiderült a víz miatt volt, már a terhesség közepétõl kicsi volt rám a gyûrû, estére bedagadt a bokám. ha esetleg neked is vannak ilyen tüneteid,akkor igyál sokat,de sima,szénsavmentes vizet és minél kevesebb sót fogyassz,beleértve a felvágottakat,ételízesítõt,egyéb egészségtelen kajákat is.

ugyanez volt nálam, mire szülni mentem volt rajtam 26! kg plusz. ebbõl mire hazajöttünk a kórházból már lement 10, itthon az elsõ héten pedig még 6. azóta van rajtam 10 kg plusz, ami viszont sehogy sem akar lemenni :(, most 10 hós a babám. az én plusz többletem, mint kiderült a víz miatt volt, már a terhesség közepétõl kicsi volt rám a gyûrû, estére bedagadt a bokám. ha esetleg neked is vannak ilyen tüneteid, akkor igyál sokat, de sima, szénsavmentes vizet és minél kevesebb sót fogyassz, beleértve a felvágottakat, ételízesítõt, egyéb egészségtelen kajákat is.
Ram is gyorsan jottek, tavaly szultem. 25 kg-ot szedtem fel, baba elott vekony voltam ugyan, de igy is brutalis volt. En az elso pillanattol kezdve hiztam, ugyanis leraktam a cigit, tobbet ettem es az anyagcserem nagyon lelassult. Az utobbi ket dolog egyutt tuti recept volt a hizasra. En ilyenkor mar tobbnel jartam, olyan 16 kg-nal. A vege volt nekem nagyon nehez fizikailag, sok volt a testemnek, szivemnek ez a suly, lelkileg csak szules utan ereztem rosszul magam miatta, mert akkor mar a pocakom nem vonta el a figyelmet a testemrol, csak a nagy combom, fenekem es fejem maradt. A jo hir az, hogy nagyon gyorsan koptak le rolam a kilok, nem tudom, hogy miert, de minden a regi lett szules utan, mar ami az etvagyamat es az anyagcseremet illeti, harom honap alatt lement minden, igaz, hogy tornaztam is. Ha tudod, akkor keresd meg, hogy mi a gyors hizasod oka. Ha a vizesedes, akkor jarj utana, hogy az ellen mit tehetsz (bar a viztol lesz a legkonnyebb megszabadulni szules utan), ha szekrekedesed van, akkor egyel sok zoldseget, gyumolcsot, es rengeteg praktika van meg a terhessegi szekrekedes ellen, ha az etkezesben rontasz el valamit, akkor probalj meg azon valtoztatni. Hidd el, megoldhato, most varom a 2. babamat, mar eleve ugy alltam hozza, hogy nem fogok ennyit magamra szedni, nagyon odafigyelek, hogy ne legyen szorulasom, az anyagcserem gyors, sok gyumolcsot, zoldseget eszek es nem is hizok.
Szia! Normális esetben heti 500g súlygyarapodás várható még szülésig, de mindenkinél más és más, lehet, hogy már hízni sem fogsz, sose tudhatod. Azt nem tudom, hogy milyen súlyról indultál, mert ha vékonyka voltál akkor ez normális, ha ducibb akkor meg sajnos kicsit sok. Kis odafigyeléssel kordában tarthatod a dolgokat csak étkezz egészségesen és igyál sok sok vízet. Én most vagyok a 25. hétben és és eddig 6 kg van rajtam, de hidd el mindent bezabálok amit lehet és amit megkívánok, de mértékkel persze, sose éhezek mert hát a baba a legfontosabb. Nem vagyunk egyformák és mindenki máskép hízik. Nekem pl, nagyon nagy a pocim azt mondják, normális a testalkatom emellett.... De ne aggódj majd lemegy szülés után, fõleg ha vízesedsz is, ha a babus jól van akkor a kismami se aggódjon a kilók miatt :-) nem?
Szia! 3. válaszoló vagyok. Ezek szerint van még 12 heted hátra. Ne 10 kilót számolj mert igaza van az utolsó válaszolónak, az utolsó hónapban még fogyhatsz is. Ha heti 500grammot számolsz mondjuk a maradék 8 hétre, az csak +4 kiló és akkor még ugyan normális határok között vagy. Sok gyümi is hízlal, mint pl a babán, vagy a sárgadinnye... kis odafigyelés és nem lesz baj, meglátod!
Nekem is igy ment, de utána már csak 16-ig hiztam fel, az utolsó hetekben már semmit nem hiztam (nem éheztem pedig, de odafigyeltem).
ha nem mozogsz, az is hízáshoz vezet, hiába eszel kevesebbet. a babónak is jót tesz, ha sétálgatsz, persze ha nem vagy tõle eltiltva orvosilag.
A kérdező hozzászólása: Kösz hogy írtatok, juj, azért nagyon nagyon sok ez már és még fogok hízni akkor kb tíz kilót vagy még többet - te jó ég, az rengeteg, hát én még életemben nem voltam ennzi, érzem a szívemen, a bokáimon, nem vizesedem és nincs székrekedésem sem, jó sok gyümölcsöt, zöldséget, fõzeléket, halat, stb. eszem, baba is normális méretû az uh.-n mértek alapján, de így alig bírom szusszal. Na jó, abbahagytam a siránkozást, diétázni nem most kell, és valószínûleg a hormonok teszik és növelik meg az étvágyam. Sajnos a testmozgástól el kell tekintenem, mert háromszor volt bevérzésem, még emelgetni sem lehet. Azért néha sétálok egy kicsit, nem sokat, 20-30 percet lassan. De kényelmetlen ez a sok plussz rajtam nagyon, már összeérnek a combjaim, és hatalmas a fenekem és a derekam is. El sem tudok képzelni még tíz kilót rajtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi még a válaszokat, talán mostantól kiiktatok minden csokit vagy valami, pedig csak hébe hóba eszem, inkább a káposztát szeretem most és a mandulát, ilyesmit...fura.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szeretnek tornazni, de sajnos nem lehet, a dokik pihit javasolnak a multbeli komplikaciok miatt. Marad a kis seta parszor egy heten.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!