Találatok a következő kifejezésre: Még 3 a (6639 db)

Ezt hogy kell megoldani? (x+3) 2 -2x2 = 18 (x meg 3 a négyzeten mínusz 2x a négyzeten egyenlő 18-al. ) Megköszönném ha valaki segítene. (:

Legjobb válasz: A másik - 3 a négyzeten az 9. 9-2xnégyzet=18 kivonsz 9et: -2x(n)=12 Osztasz 2vel - x(n)=-6 És ha nem négyzetet akarsz, gyököt vonsz, az kiüti a négyzetet, és 6ból gyök. De lehet elcsesztem xD

A másik - 3 a négyzeten az 9. 9-2xnégyzet=18 kivonsz 9et: -2x(n)=12 Osztasz 2vel - x(n)=-6 És ha nem négyzetet akarsz, gyököt vonsz, az kiüti a négyzetet, és 6ból gyök. De lehet elcsesztem xD
Felbontod a zárójelet ezt használva: (a+b)^2=a^2+2ab+b^2. Ezután másodfokú egyenletnek rendezed és megoldod. A másodfokú egyenleted ez lesz: -x^2+6x-9=0
szerintem: (de nem biztos, h jó) (x+3)2-2x2=18 /:2 (x+3)-2x=9 x+3-2x=9 3-x=9 /+x 3=9+x /-9 -6=x
zárójelet bontsd - 2x+6 (ha az szorzás. Utána 2x+6-2x*2 ugye, 2x*2 az 4x. Ergo 2x+6-4x. Ezt összevonod, lesz -2x+6=18 kivonsz 6ot mindkét oldalból - -2x=12 Osztod -2vel - x=-6
amikor elkezdtem irni még nem irt senki :) (2.voltam)

II/b csípőnél nálatok elég volt 3 hónap Pavlik-kengyel? A lányom 3, 5 hósan kapott szíjat. Még 3 hét van hátra a12-ből, de egyre jobban félek hogy nem lesz elég. Ez egy rémálom. Amióta rajta van alig alszik, és mostanában még nehezebb.

Legjobb válasz: nekünk az volt, terpeszpelenkát viselt csak, (nem tom, az uaz -e?), és itthon tornáztattam csípõtornával, 3 hós és egy hetes korára rendbejött, mi 6 hetes kortól hordtuk.

nekünk az volt, terpeszpelenkát viselt csak, (nem tom, az uaz -e?), és itthon tornáztattam csípõtornával, 3 hós és egy hetes korára rendbejött, mi 6 hetes kortól hordtuk.
nem javasolták a gyógytornát? az nagyon tud segteni. te tornáztathatod esetleg? nekünk csak II a, de gyönyörûen haladunk tornával
nem jellemzõ
Nem igazán. Kész komplett csomagok vannak a szolgáltatóknak, amiket nem fognak kívánságára módosítgatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségetek!


Legyen AB szakasz, ahol a pontok koordinátái A (3; 0) és B (0; 4). Határozzátok meg azt a függvényt ami tartalmazza a két pontot és számítsátok ki a AB szakasz távolságát az O ponttól? Hogy kell?

Legjobb válasz:
A feladat elsõ része nem egyértelmû; végtelen sok függvény megadható úgy, hogy ezt a két pontot tartalmazza. Valószínûleg a kérdésben egyenesre gondolt, így adjuk meg azt az egyenest, amelyik áthalad a pontokon. írjuk fel az AB-> vektort; AB->=(0-3;4-0)=(-3;4), ebbõl csinálunk egy normálvektort, (4;3) lesz (megcseréljük a koordinátákat, majd az egyik elõjelét megváltoztatjuk (mindegy, hogy melyikét)). Így már tudjuk használni az egyenes egyenletét. A szereposztás: A: a normálvektor elsõ koordinátája: 4 B: a normálvektor második koordinátája: 3 x0: itt ki kell választanunk az egyik pontot, ami rajta van az egyenesen;válasszuk az A-t, ekkor annak az elsõ koordinátája: 3 y0: a kiválasztott pont második koordinátája: 0 Így már be tudunk helyettesíteni az egyenes normálvektoros képletébe: Ax+By=Ax0+By0 4x+3y=4*3+3*0=12, vagyis az egyenes egyenlete: 4x+3y=12. Két pont távolsága: Ez a pont, valamint az origó egy derékszögû háromszöget határoznak meg, amire használható a Pitagorasz-tétel;az egyik befogó hossza 3 egység, a másiké 4, így 3^2+4^2=d^2 9+16=d^2 25=d^2 5=d, vagyis a két pont távolsága 5 egység. Az origó távolsága a szakasztól merõleges, ami gyakorlatilag a háromszög magasságvonala. A háromszög területe 3*4/2=6 egység. Tetszõleges háromszög kiszámolható az alap*magasság/2 képlettel, vagyis esetünkben: 5*m/2=6 5m=12 m=12/5=2,4, vagyis 2,4 egységre van az origó az AB szakasztól.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A feladat elsõ része nem egyértelmû; végtelen sok függvény megadható úgy, hogy ezt a két pontot tartalmazza. Valószínûleg a kérdésben egyenesre gondolt, így adjuk meg azt az egyenest, amelyik áthalad a pontokon. írjuk fel az AB-> vektort; AB->=(0-3;4-0)=(-3;4), ebbõl csinálunk egy normálvektort, (4;3) lesz (megcseréljük a koordinátákat, majd az egyik elõjelét megváltoztatjuk (mindegy, hogy melyikét)). Így már tudjuk használni az egyenes egyenletét. A szereposztás: A: a normálvektor elsõ koordinátája: 4 B: a normálvektor második koordinátája: 3 x0: itt ki kell választanunk az egyik pontot, ami rajta van az egyenesen;válasszuk az A-t, ekkor annak az elsõ koordinátája: 3 y0: a kiválasztott pont második koordinátája: 0 Így már be tudunk helyettesíteni az egyenes normálvektoros képletébe: Ax+By=Ax0+By0 4x+3y=4*3+3*0=12, vagyis az egyenes egyenlete: 4x+3y=12. Két pont távolsága: Ez a pont, valamint az origó egy derékszögû háromszöget határoznak meg, amire használható a Pitagorasz-tétel;az egyik befogó hossza 3 egység, a másiké 4, így 3^2+4^2=d^2 9+16=d^2 25=d^2 5=d, vagyis a két pont távolsága 5 egység. Az origó távolsága a szakasztól merõleges, ami gyakorlatilag a háromszög magasságvonala. A háromszög területe 3*4/2=6 egység. Tetszõleges háromszög kiszámolható az alap*magasság/2 képlettel, vagyis esetünkben: 5*m/2=6 5m=12 m=12/5=2, 4, vagyis 2, 4 egységre van az origó az AB szakasztól.
Szerintem fölösleges cifrázni. Az egyenes tengelymetszetes egyenlete: x/a + y/b = 1 ahol a - az x tengelybõl, b - az y tengelybõl lemetszett szakasz hossza A feladat adataival az egyenlet x/3 + y/4 = 1 Ha nem teszik a formája, eltünteted a törteket, rendezed és megkapod az elõzõ válaszoló megoldását A méretekbõl látszik, hogy a 3-4-5 oldalakkal rendelkezõ Pitagoraszi háromszöggel van dolgunk. Az origótól való távolsága a háromszög átfogójához tartozó magasság, ami az m = a*b/c képlettel számítható.
"Az egyenes tengelymetszetes egyenlete: x/a + y/b = 1 " Ezt szerintem nem sûrûn tanítják (speciel én sem tudtam, jó, hogy tanultam valamit :) ). Amit pedig én írtam, az a "kaptafamódszer", azt tanítják mindenhol.
Örülök, hogy sikerült újat mutatnom: :-) Bevallom, a feladat láttán eszembe sem jutott a vektor szó. Amikor én tanultam, még nem volt divatban ez a módszer. Változnak az idõk. :-) Nekünk pont azt tanították, hogy mindig a legegyszerûbb megoldást próbáljuk megtalálni. Szerintem ennél egyszerûbben nem lehet megoldani ezt a példát. Azon kívül susztere válogatja, milyen kaptafát használ. :-)
Azért egy kicsit kötözködnék :) Azt írtad, hogy a és b a lemetszett szakasz hossza. De gondolom nem mindegy, hogy 1-nél vagy -1-nél metszi, mert akkor az elõjel is változik. Viszont a hossz mindig nemnegatív, vagyis a (0;1) olyan távolságra van, mint a (0;-1). Illetve még egy dolog; akkor mi van, ha az x=0 vagy az y=0 egyenletû egyenesekrõl van szó?
Hosszabb magyarázat helyett kérlek nézd meg a következõ lapot: [link] 4. példa Felhívnám a figyelmed az egyenlet minõsítésére. :-) A koordináta tengelyek egyenlete azt hiszem minden rendszerben ugyanaz: y = 0 és x = 0

Meg lehet még javítani a 2-t (néha 3-t) klikkelő egeret?

Teljesen tönkretesz az egerem, igaz már elég régóta húzza, de mostanában elkezdte, hogy kettőt kattint, de egyre gyakoribb, hogy már hármat is. Emiatt nagyon sokszor bezárok dolgokat amiket nem kéne, elindít programokat amiket szintén nem kéne, és törlök olyan dolgokat, amiket nem kéne. Dobjam a kukába és vegyek újat, vagy van valami házi módszer amivel megjavíthatnám? (Lány vagyok, túl komoly szerelési módszereket ne mondjatok, inkább beruházok egy újra.)

Legjobb válasz: Jó esetben meg lehet még javítani, de ha mondasz egy ár-keretet és hogy hol laksz (Nem pontosan, csak pl. 3. ker) akkor küldhetek egy jó ár/érték arányú egeret.

Jó esetben meg lehet még javítani, de ha mondasz egy ár-keretet és hogy hol laksz (Nem pontosan, csak pl. 3. ker) akkor küldhetek egy jó ár/érték arányú egeret.
A rágcsáló filléres tétel, dobd ki, ne szívj vele.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi. Akkor holnap beugrok egy Tescoba és veszek egyet. Igazából a legegyszerûbb Genius vezetékes egerem van, nem is akarok váltani. Köszi

Három fán madarak ülnek. Az elsõn annyi, mint a 2. -on és a 3. -on összesen. A 2. -on annyi, mint a 3. -on ülõk 2/3-a. Ha a 3. -ra szállna még 6, akkor pont annyi ülne rajta, mint az elsõn. Mennyi ül az elsõ, a harmadik fán és a 3 fán összesen?

Legjobb válasz: 3.fa: y madár 2.fa:2/3*y madár 1.fa : y+2/3*y madár Ha a 3. fára száll 6 madár akkor y+6 madár lesz rajta y+6 = y+2/3*y 6= 2/3*y 9 = y 3. fa : 9 madár 2.fa : 6 madár 1.fa : 15 madár A három fán összesen: 30 madár

3.fa: y madár 2.fa:2/3*y madár 1.fa : y+2/3*y madár Ha a 3. fára száll 6 madár akkor y+6 madár lesz rajta y+6 = y+2/3*y 6= 2/3*y 9 = y 3. fa : 9 madár 2.fa : 6 madár 1.fa : 15 madár A három fán összesen: 30 madár
Legyen az elsõ fán ülõ madarak száma X. A másodiké Y, a harmadiké pedig Z. A lényeg az, hogy ki kell választanod valamelyik értéket, és ehhez viszonyítani a többit, majd amikor már csak egyféle ismeretlened van, akkor felírni egy egyenletet. X = Y + Z, ez ugye rögtön nyilvánvaló. A plusz hat madaras részbõl következik, hogy Z = X - 6, tehát: X = Y + X - 6 A 2/3-as részbõl pedig az következik, hogy Y = 2(X-6)/3, azaz: X = 2(X - 6)/3 + X - 6 X = 2/3X - 4 + X - 6 X = 5/3X - 10 10 + X = 5/3X 10 = 2/3X 15 = X Ebbõl következik, hogy Y = 6, és Z = 9. Összesen pedig 30.
1: a 2: b 3: c a=b+c b=2/3*c c+6=a ebbõl c=a-6 b=2/3*c=2/3*(a-6)=2/3*a-12/3 a=a-6+2/3*a-4 10=2/3*a 30=2*a => a=15 c=9 b=6
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
3 liter vizet igyon az elefánt
Rossz helyre tetted fel, nem gondolod? Talán az egészség vagy a tudomány rovatba kellett volna, akkor olyan válaszokat is kapnál. Nem káros. Ha túl sokat iszol, akkor meg kimosódhatnak a szervezetbõl az ásványi anyagok. Köztes megoldás kell. pl.: 1, 5l?
A kérdező hozzászólása: Miért lájkolták be a hozzászólásodat olyan sokan amikor semmi hasznosság nincs benne? Bírom ez a gyakori oldalt, akik hasznos válaszokat adnak, lepontozzák, aki meg oda ír egy szellemes haszontalan választ, hasznosnak találják.Magyarország, mert így szeretlek, robbannál fel.Esetleg valami értelmes ember, írna valami értelmes választ is?
A kérdező hozzászólása: Dislike-oltam a válaszod, hála az Istennek a 100%-ról lement 63%-ra...remélem 0% lesz, mert kiprovokálja magának a válaszadó hogy csak begurítson, nem igaz hogy nem lehet egy normális kérdésre válaszolni.
A kérdező hozzászólása: Kimosódhatnak az ásványi anyagok? Te meg ezt honnan az Istenbõl szedted elõ?Még ekkora hülyeséget életemben nem hallottam.Írjon már valaki aki értelmes választ is tud adni, nem pedig kérdez a kérdésre.
2 litert illik meginni.a víz a szervezet méregtelenítésében is szerepet játszik.
Te jó ég XD.... Nem a 3 liter vízzel kéne foglalkoznod, hanem azzal, hogy nem csak idegbeteg vagy hanem kicsit gagyi is... Egyébként meg igen... túl sok víz kimossa a szervezetbõl az ásványi anyagokat...
Tudod létezik vízmérgezés is.. Néz utána aztán szidjad az értelmes válaszolókat.

Pelenka kérdés! Akik Pampers Premium Care-t használtak, 3-as méret után mire váltottak? A 4-es már nem olyan jó (és még nagy, a 3-as meg kicsi).

Olyan tanácsra lenne szükségem, ami bevált, ne azt írd, hogy vegyek másmilyen 4-est.

Legjobb válasz: Mi is így jártunk anno. 3-as méretig tökéletes volt a Pampers, a 4-es meg már folyton kifolyt. Én ekkor (zöld) Tescosra váltottam, majd Dm saját márkásra. Ezek jók voltak. Árban is, és ami a lényeg, minõségben is. Felváltva vettem õket, mikor melyik (Tesco vagy Dm) esett éppen útba, mikor pelenkát kellett venni. Méretben a 3-as mindkettõbõl jó volt a gyerekemre, mikor a Pampers 3-as már kicsi volt. Szerintem próbáld meg ezek közül valamelyiket.

Mi is így jártunk anno. 3-as méretig tökéletes volt a Pampers, a 4-es meg már folyton kifolyt. Én ekkor (zöld) Tescosra váltottam, majd Dm saját márkásra. Ezek jók voltak. Árban is, és ami a lényeg, minõségben is. Felváltva vettem õket, mikor melyik (Tesco vagy Dm) esett éppen útba, mikor pelenkát kellett venni. Méretben a 3-as mindkettõbõl jó volt a gyerekemre, mikor a Pampers 3-as már kicsi volt. Szerintem próbáld meg ezek közül valamelyiket.
A Pampers 4-es minõsége tényleg nem valami jó, ráadásul még a méret se helyes. Mindig úgy éreztem hogy átázott. 12 kg-os nem duci babára pedig kicsi a 4-es. Én kék csomagos Huggies-t használok, azt szeretem a legjobban, semmi gondom nem volt vele. Kisfiam meg szereti nézegetni Micimackót, Fülest, Tigrist :) Ráadásul olcsóbb egy kicsivel mint a Pampers.
Sajna nekem nem nagyon van választási lehetõségem, mert a kisfiam bõre csak ezt az egyet bírja, igy gyakrabban cserélgetem, havi 2, 5 zacskóval fogy el :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Utolsónak: és 4-es méretet használtok?
szia, én a Liberót preferálom mostanában, minden másból folyik a cucc nálunk.
nálunk a pampers jó, de sok a selejt benne (most már 5öst használjuk) mindig elakadt, de az 5ös jó, nekünk bevált.

1. ) Írd fel az AB szakasz felezőmerőlegesének egyenletét, ha A (-2;3) és B (4;6) 2. ) Határozd meg az A és B pontok távolságát, ha A (-2;3) B (4;-5) 3. ) Határozd meg KL szakasz felezőpontjának koordinátáit, ha K (-12;4) és L (10;6)?

Aki tudja és van egy kis ideje letudná nekem íri a megoldásokat? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4,5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13,5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4, 5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13, 5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

Mikor jelenik meg magyarul a Tökéletes kémia 3. része? és csak 3 része lesz vagy lesz több is?

Legjobb válasz: Lehet, hogy még megjelenik ebben az évben, de ez csak tipp :D am csak három része lesz.

Lehet, hogy még megjelenik ebben az évben, de ez csak tipp :D am csak három része lesz.
A kérdező hozzászólása: oké koszzikee :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!