Találatok a következő kifejezésre: Még 1 a (7112 db)

Hajjajj, csak nem mikroökonómia?:D
Ez makroökonómia. A monetáris politika a beruházások kamatérzékenységét tudja befolyásolni. A jegybanki alapkamat emelésével a vállalkozások a befektetéseket választják, és nem a bankban gyûjtik a pénzüket. Azaz ez gazdasági növekedéshez vezet. (Az IS görbe laposabb lesz.) Súlyos recesszió esetén viszont az IS görbe nagyon meredek lehet, így a monetáris politika még jelentõs kamatcsökkenés mellett is csak gyengén tud hozzájárulni a gazdaság fellendítéséhez. Szerintem így mindegyikre hatással lehet, de a munkanélküliségere csak közvetett hatással.
Azt nem tudom, de az biztos, hogy ha megsúgjuk a válaszokat a leendõ közgazdászoknak, azzal nem segítünk a gazdaságnak :)
A monetáris politika megbukott!

Hogyan oldom meg ezt a fizkém feladatot? 1 dm3, 1, 2*10^5 Pa nyomású és 298K, tökéletes gázt adiabatikus, reverzíbilis úton 1*10^5Pa nyomásra terjesztem ki. (többi lent! )

A dugattyút ezután rögítem és a gázt felmelegítem kezdeti h?m. -re. A gáz nyomása ekkor 1, 076*10^5 Pa lesz.Határozza meg a kétféle mólh? hányadosát és döntse el hogy a gáz egy vagy kétatomos. Számítsa ki mindkét lépésre a deltaU, q és w értékeket.

Legjobb válasz: Meg szabad kérdezni ezt milyen suliban adják fel? 17/f

Meg szabad kérdezni ezt milyen suliban adják fel? 17/f

Hány g AL kell 14.7 dm (3) standard állapotú H gáz előállításához? Ez a hozzá tartozó egyenlet:2 Al+H2SO4=AL2 SO4 3 3H2 . ehhez van még 1 feladat 1.3 gramm AL teljes feloldásához hány cm (3) 2 mol/cm (3) koncentrációjú kénsav oldat kell?

Legjobb válasz: 1mol H2 = 24dm3 Xmol H2 = 14,7dm3 X= 0,6125mol amihez 0,4mol alu kell ami 11,0174g 1,3g alu meg 0,0481811mol amihez feleannyi kénsav kell (0,02409mol) ami 2mol/cm3 töménységû sav nem lévén, hanem 2mol/dm3 tömény savval számolva 0,012cm3 vagy egyszerûbben 12 köbci ilyen savat igényel.

1mol H2 = 24dm3 Xmol H2 = 14, 7dm3 X= 0, 6125mol amihez 0, 4mol alu kell ami 11, 0174g 1, 3g alu meg 0, 0481811mol amihez feleannyi kénsav kell (0, 02409mol) ami 2mol/cm3 töménységû sav nem lévén, hanem 2mol/dm3 tömény savval számolva 0, 012cm3 vagy egyszerûbben 12 köbci ilyen savat igényel.

1 hete csak petezsák látszódott. Még 1 hétig kell kibírnom, hogy megint lásson a doki?

10 mm-es petezsák látszódott 5 hetesen. Azt mondta a doki ,hogy 2 hét múlva menjek vissza. Tudnátok tanácsokat adni,hogy lehet még kibírni az 1 hetet. ? Nagyon ideges vagyok ,mert ennyi idősen volt már egy vetélésem és akkor nem volt semmi a petezsákban. Nagyon félek,hogy megint nem lesz benne semmi :(

Legjobb válasz: Én most vagyok 5 hetes és még 1 hetet kell kibírnom, hogy az orvos megvizsgáljon, de egyfolytában arra gondolok, hogy vajon minden rendben van-e?! Nem tudom megmondom õszintén, mert nagyon vágyok egy egészséges kisbabára.

Én most vagyok 5 hetes és még 1 hetet kell kibírnom, hogy az orvos megvizsgáljon, de egyfolytában arra gondolok, hogy vajon minden rendben van-e?! Nem tudom megmondom õszintén, mert nagyon vágyok egy egészséges kisbabára.
Jaj te szegény, kitartás. Én is voltam pont ugyanilyen helyzetben, csak nekem egy évet kellett várnom az újabb maszatra :((( Nekem is üres volt a petezsák végig, aztán befejezték. Tudom hogy nem könnyû, de próbálj pozitívan gondolkozni és kikapcsolódni hátha valami legalább kisebb idõre eltereli a gondolatadat (én pl vígjátékokat néztem esténként). Napközben dolgoztam, ha nagyon beparáztattam magam akkor bementem a fõnökasszonyomhoz egy kis lelki fröccsre, szerencsére partner volt benne.
Ja még annyi, hogy most 7 és fél hós már a babóm, úgyhogy KITARTÁS!!!! :) )))
A kérdező hozzászólása: Nyugi minden rendben lesz, bár szerintem nálad is majd csak petezsák lesz még.
Jajj, de jó!! Mostmár biztos minden rendben lesz. Én holnap megyek orvoshoz, még csak 5+3 hetes vagyok, de látni akarom, hogy jó helyen van-e. Õsszel volt egy missed abom! :(((
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm, hogy érdeklõdsz :) Voltam múlthéten a dokinál. 9mm-es volt a baba és dobogott a pici szíve :) Azóta már biztos sokat nõtt :) Várom már a következõ Uh-t , de már megnyugodtam :) Köszönöm mindenkinek , hogy segítettek megnyugodni :)
Szia!! Na, voltál dokinál??? Szívbõl remélem, hogy minden rendben!!!!
Nekem ugyanígy volt, kerek egy évre rá sikerült. Az utolsó mensi idõpontjában 2 nap eltérés volt csak. Úgyhogy fel a fejjel, itt vagyok élõ példaként, hogy most sikerülhet. Próbálj vígjátékokat nézni én ha feküdnöm kellett mindig azt tettem. Szorítok! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Próbálok pozitívan gondolkozni, de nagyon félek. Én itthon vagyok egész nap, és ha sokat mozgolódok akkor megfájdul a pocim és le kell feküdnöm így egybõl rám jön az aggódás. Nagyon szeretném , hogy minden rendben legyen. Nekem másfél évig meg sem fordult az elõzõ után , hogy babánk legyen. Most fél év alatt sikerült.És pont akkor jött össze mint elõzõleg és akkor is teszteltem pozitívat így nagyon úgy gondolom , hogy a meg nem születhetett babát kaptuk vissza.
Sejtem, de tudnom kell, hogy nem méhen kívüli.

A 21-triszómia kockázata 1:208-hoz meg 1:270-hez. Mit jelenthet ez?

Meg csinálnátok az amniocentézis vizsgálatot?

Legjobb válasz: Biztosan nem lesz semmi gond,nyugodj meg!Látod nekem 1:93-hoz lett és egészséges!!!!

Biztosan nem lesz semmi gond, nyugodj meg!Látod nekem 1:93-hoz lett és egészséges!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, a 13 heti uh. jó let, (nem 12 hétben voltam nem kaptam idöpontot )utána 19 hétben volt megint uh. meg vártuk a 16 hetesen le vett vér vizsgálatok eredményét ami elég rosz eredméyt adot, 20 hetesen voltunk 4D-én ot a doktornö meg nyugtatót hogy nincs semmi gond a babával , minden rendben van velle, és ne engedjem magam szurkálni a magzatviz vizsgálatal. Itt megnyugotam minden rendben.De a nögyógyász az aki mondta gondoljam jól át és ha akarom akkor csinályam meg a magzatviz vizsgálatot mert csak az mutat 100% eredméyt. Ugyhogy ez az egész kis mesém , remélem minden rendben lesz, ha nem is csinálom meg a magzatviz vizsgálatot, és imátkozok meg bizok Istenben hogy egészséges lesz a kisbabám...
Szia!Nekem 1:93-hoz volt és én megcsináltattam pedig már a 19.hetet is betöltöttem akkor.Teljesen jó lett az eredményem, a kisfiam egészséges. A Te eredményed azt jelenti, hogy ilyen eredménnyel 270 gyerekbõl egy születik Down-szindrómával. Szerintem nem annyira rossz az eredményed!Látod az enyém is jó lett, pedig még egyszer akkora volt a kockázat mint nálad. Nem bántam meg, hogy megcsináltattam, mert így 4 hétig izgultam a 4-5 hónap helyett.
Miért írtad, hogy 1:208-hoz és 1:270-hez?Kétszer csinálták meg?
A kérdező hozzászólása: Nem csináltam meg kétszer, hanem egyszer, ezt irja a paipiron: A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes eloszlása alapján a 21-triszómia számitott kockázata 1/208 Az anya életkorának figyelembe vételével a 21-triszómia számitott kockázata 1/270 NEGATIV És van még egy nagy próbléma, Nagyváradi vagyok és magyarországon szeretem volna meg csinálni a magzatviz vizsgálatot de már nem igen fogják megcsinálni mert már nagyon elöre haladot a terheségem. Hát nem túl fényesen ál a helyzetem, sirok is már vagy 2 napja és nem tudok csak mindig erre gondolni...:((((((
Érdeklõdtél már hogy megcsinálják -e itt valahol? Esetleg telefonálj a Bajcsy kórház genetikájára (Budapest), honlapjuk is van. Nagyon rendesek. TELEFONÁLJ!
Elõzõ válaszoló vagyok. Próbálj nem idegeskedni, minden rendben lesz, nem olyan rossz ez az eredmény. Tudom, hogy nehéz, én is átéltem. Mindenesetre hívd õket hamar!
A kérdező hozzászólása: Kedves útolsó, köszi szépen a bisztatást. A család azt mondja ne csináljam meg, mert mostmár nagyon kockázatos, mindenki azt mondja bisztos minden rendben van a babával. El vagyunk keseredve a férjemmel....
Egy telefont megérne, csak hogy megnyugodj, de ha mégsem teszed, akkor is valószínûleg minden oké. :) Végül is azt írták rá, hogy negatív. A stressz ugyanolyan kockázati tényezõ a babucinak, úgyhogy pihenj és csak jó dolgokra koncentrálj. Menj el 4D-s uh-ra, ott is meg fognak nyugtatni. Nagyon szorítok neked.

Határozzuk meg azt a másodfokú függvényt, amelyre f (−1) = 1, f (0) = 1 és f (1) = 3. Segítség?

Legjobb válasz: Elõször is láthatjuk, hogy a függvény -1 és 0 helyen ugyanazokat az értékeket veszi fel. Ez azt jelenti, hogy a függvény itt (minimumhely, mivel láthatjuk, hogy ez egy "felfelé nyíló" parabola) minimumhelye (másodfokú függvényeknél) e kettõnek a számtani átlagánál van, tehát -0,5 -nél van a minimumhely. Tehát eddig azt állapítottuk meg, hogy a függvény (x+0,5)^2 + K alakú (mivel balra kell eltolnunk 0,5-tel, ezért hozzá kell adnunk 0,5-öt), ahol K-t úgy kell megállapítani, hogy teljesüljenek a feladat állításai. f(-1) = (-1+0,5)^2 + K = 0,25 + K = 1, tehát K = 0,75. Ezt még le kell ellenöriznunk f(0)-ra és f(1)-re is. Mivel ezek kijönnek, ezért megfelelõ a megadott függvény. Tehát a megoldás: f(x) = (x+0,5)^2 + 0,75

Elõször is láthatjuk, hogy a függvény -1 és 0 helyen ugyanazokat az értékeket veszi fel. Ez azt jelenti, hogy a függvény itt (minimumhely, mivel láthatjuk, hogy ez egy "felfelé nyíló" parabola) minimumhelye (másodfokú függvényeknél) e kettõnek a számtani átlagánál van, tehát -0, 5 -nél van a minimumhely. Tehát eddig azt állapítottuk meg, hogy a függvény (x+0, 5)^2 + K alakú (mivel balra kell eltolnunk 0, 5-tel, ezért hozzá kell adnunk 0, 5-öt), ahol K-t úgy kell megállapítani, hogy teljesüljenek a feladat állításai. f(-1) = (-1+0, 5)^2 + K = 0, 25 + K = 1, tehát K = 0, 75. Ezt még le kell ellenöriznunk f(0)-ra és f(1)-re is. Mivel ezek kijönnek, ezért megfelelõ a megadott függvény. Tehát a megoldás: f(x) = (x+0, 5)^2 + 0, 75
Nagyon jó volt az elsõ megoldás, de mutatok egy másikat is: Egy másodfokú függvény általánosan így néz ki: f(x) = A*x^2 + B*x + C Ha ebbe x helyébe rendbe behelyettesítjük a -1, 0 és 1 számokat, ezt kapjuk: f(-1) = A*(-1)^2 + B*(-1) + C = A - B + C f(0) = A*(0)^2 + B*(0) + C = C f(1) = A*(1)^2 + B*(1) + C = A + B + C Ezt kapjuk tehát: A - B + C = 1 C = 1 A + B + C = 3 Ez egy 3-ismeretlenes egyenletrendszer, nagyon gyorsan megoldható: C = 1 A = 1 B = 1 Vagyis a függvény: f(x) = x^2 + x + 1 (Ez ugyanaz, mint ami az elsõ megoldásból is kijött.)
p^2=4n(n-1)+1=4n^2-4n+1=4[n^2-n+1/4]=4[n^2-2*(1/2)*n+(1/2)^2]=4(n-1/2)^2 p=2(n-1/2)
A kérdező hozzászólása: És akkor az n mennyi ? :D
A kérdező hozzászólása: p*
Hogyhogy mennyi? Az n bármilyen természetes szám lehet.
Illetve 0 nem, de azt nem is mindig tekintik természetes számnak.
A kérdező hozzászólása: Értem:) Köszönöm szépen:D

Szerintetek megéri megvenni a Tescoban most 11 990 ft ért Myaudio 704 O tábla gépet? Van még 1 Myaudio 704 T tábla PC 17 990 ft igaz ez 2 magos! Szerintetek megérné ezek kozül vlmelyk?

V ajánlanátok ilyen 20 000 ft körüli táblagepeket? Ami azért em akadozik tulságosan!? :)

Legjobb válasz: Lehet már késõn írok, de hátha még épp idõben :) Szóval ne hallgass bárkire, mert sokan szeretnek okoskodni! Nekem szakmám is, meg amúgy is 1 hete nagyon benne vagyok a témában, mivel én is venni akarok. Szóval, Myaudio 704O (11990Ft): 1,2 GHz-es proci, 512 MB memóriaja, 7" kijelzõ, 800x480-as felbontással, Vivante GC800 grafikus processzr(GPU), 2200mAh akkumulátor, 0,3Mpix elõlapi kamera (hátlapi nincs), 4GB háttértár Internetezésre és esetleg filmnézésre alkalmas, de mindenképpen hozzá kell tenni, hogy a proci és a memo miatt lassúcska. 3D játékokról ne is álmodjunk :D Az akkuja harmat gyenge, okostelefonokba raknak ilyen kategóriájút. Myaudio 704T (17990Ft): ami ugyanaz mint az elõzõben: memória, kijelzõ mérete, felbontása, kamera, háttértár, aksi ami jobb: Cortex A9 1,2 GHz dual-core proci, PowerVR SGX540 GPU A proci miatt ez már gyorsabb az elõdjénél, netezésre, filmnézésre tökéletesen alkalmas. Itt már beszélhetünk 3D játékokról, de nem a legújabbakról az tuti. Myaudio 708F (22990Ft): ami ugyanaz, mint az elõzõben: kijelzõ mérete, kamera amiben jobb: AllWinner A31 1,2GHz quad-core proci, 1 GB memória, PowerVR SGX 544MP2 GPU, 8 GB háttértár, 1024x600 felbontás, 3000 mAh aksi Ez a configuráció már elég gyors. Az AllWinner proci nem a leghíresebb, de akkor is, az a 4 mag teszi a dolgát. A 2 magos GPU-nak köszönhetõen már az újabb 3D játékokat is elbírja. Az aksi még mindig gyenge, de ennyi pénzért... Szerintem ez egy nagyon jó vétel. Az, hogy a márkája Myaudio, nem jelen feltétlenül rosszat. Esetleg annyit, hogy nem fogja 10 évig bírni :D

Lehet már késõn írok, de hátha még épp idõben :) Szóval ne hallgass bárkire, mert sokan szeretnek okoskodni! Nekem szakmám is, meg amúgy is 1 hete nagyon benne vagyok a témában, mivel én is venni akarok. Szóval, Myaudio 704O (11990Ft): 1, 2 GHz-es proci, 512 MB memóriaja, 7" kijelzõ, 800x480-as felbontással, Vivante GC800 grafikus processzr(GPU), 2200mAh akkumulátor, 0, 3Mpix elõlapi kamera (hátlapi nincs), 4GB háttértár Internetezésre és esetleg filmnézésre alkalmas, de mindenképpen hozzá kell tenni, hogy a proci és a memo miatt lassúcska. 3D játékokról ne is álmodjunk :D Az akkuja harmat gyenge, okostelefonokba raknak ilyen kategóriájút. Myaudio 704T (17990Ft): ami ugyanaz mint az elõzõben: memória, kijelzõ mérete, felbontása, kamera, háttértár, aksi ami jobb: Cortex A9 1, 2 GHz dual-core proci, PowerVR SGX540 GPU A proci miatt ez már gyorsabb az elõdjénél, netezésre, filmnézésre tökéletesen alkalmas. Itt már beszélhetünk 3D játékokról, de nem a legújabbakról az tuti. Myaudio 708F (22990Ft): ami ugyanaz, mint az elõzõben: kijelzõ mérete, kamera amiben jobb: AllWinner A31 1, 2GHz quad-core proci, 1 GB memória, PowerVR SGX 544MP2 GPU, 8 GB háttértár, 1024x600 felbontás, 3000 mAh aksi Ez a configuráció már elég gyors. Az AllWinner proci nem a leghíresebb, de akkor is, az a 4 mag teszi a dolgát. A 2 magos GPU-nak köszönhetõen már az újabb 3D játékokat is elbírja. Az aksi még mindig gyenge, de ennyi pénzért... Szerintem ez egy nagyon jó vétel. Az, hogy a márkája Myaudio, nem jelen feltétlenül rosszat. Esetleg annyit, hogy nem fogja 10 évig bírni :D
Ismerõsi körben legalább 6db Quad-os myaudio gép van, mi a baj vele nektek? Gyors, megbízható, nekem a 708QA van, annak van hdmi kimenete is, azon szoktam youtube-ról filmet nézni. Jó a wifi-je, nem szakad meg.
Használhatatlanok mindketten, agyvérzést kapnál tõlük. Messzirõl kerüld a myaudiót.
A 20 ezres semmivel sem jobb, mint a 11.000 ft-os
Azt hol látni, hogy az akksija 3400-as? Az oldalukon 2200mAh van feltüntetve, a dobozon/leírásban semmi erre vonatkozó adat.
Igen, 32GB-ig bõvíthetõ, rákérdeztem supporton. Úgyhogy vettem egyet belõle. Hát, tényleg van rajta egy-két nem kívánatos app (Game a day, 1Mobile Market pl.), annyira viszont nem értek a kütyükhöz, hogy újrategyem a rendszert. Azt sajnálom, hogy Link2SD-vel (sem) lehet áttenni az alkalmazásokat külsõ SD-re, így szûkös a feltelepíthetõ appok száma, hamar elfogy a hely. Rootolni kellene a készüléket, de mint írtam, nem értek hozzá, elszúrni nem akarom, ezért marad így.
Nos akkor én is beleszólok én vettem egyet teszt alanyként (704o) és meglepõen gyors lett miután újrahúztam a rendszert. Mert ugye a gyári az tele van nyomva hülyeséggel. És a 3d játékok terén is megálja a helyét, akkuja nem 2200 ma hanem 3400 és akár 3 napot is bir ha készenlétben van. Ez a gta 3 is remekül fut rajta high beállítással Anyi a probléma hogy a külsõ memkártyát nem használja dat
1+1 év garanciát ír a hivatalos oldal http://myaudioworld.com/tabletpc/series-704o/technikai-speci.. ha addig mûködik, az már csodaszámba megy szerintem - rengeteg negatív vélemény olvasható magáról a myaudioról fórumokon, szervizesek nem tudnak mit kezdeni a hibás készülékekkel, olcsó kínai panelek, anyagok alkotják... Ennek ellenére úgy döntöttem, veszek egyet tesztelésre, elsõ táblagépnek :D legfeljebb írhatok majd beszámolót a meghibásodások számáról, a tesco vevõszolisok flegmaságáról.... Egy kérdésem volna: van Micro SD kártyahelye? meddig bõvíthetõ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Igen ettõl félek , h hamar elromlik ! :/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ugylátom myaudiot nem veszek ! :) Inkább Concord Tab Rokeet!
A kérdező hozzászólása: De azért amit irtam használható gépek? Mert van még a Myaudio 708 F ez 4*1.2 GHz procija van a 17 990 pedig 2* 1.2 GHz a 11 990 csak 1* 1.2 GHz
Nekem is 704 t-m van és hát olyanokat csinál hogy ujrainditásnál kikapcsolasnal nem mindig ritkan de torlodik minden adat inkabb wayteq xtab s7-et 25000 ft 4 magos 1 gb ram 8 gb tárhely

Szerintetek használjak tampont? Már Februárban lesz meg 1 éve a mensesem és most gondolkoztam rajta hogy megpróbálkozok 1 tamponnal.

Legjobb válasz: Én 1,5 éve menstruálok és 13 éves vagyok. Most lesz másodjára, h azt ( is) használok. Próbáld ki nyugodtan! De ha nagyon nem sikerül felrakni, akkor inkább ne erõltesd!

Én 1, 5 éve menstruálok és 13 éves vagyok. Most lesz másodjára, h azt ( is) használok. Próbáld ki nyugodtan! De ha nagyon nem sikerül felrakni, akkor inkább ne erõltesd!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!