Találatok a következő kifejezésre: Máv-os kötelező július elsejétől megszűnik a (1 db)

http://www.mavbiztosito.hu/ Itt mindent megtalálsz.
Én úgy tudom, nem szûnik meg, csak új belépõket nem vehet fel a biztosító! lehet, hogy csak novemberben mehetsz át másikhoz, akkor meg úgyis tele lesz minden árajánlatokkal!
Szerintem sem szûnt meg a szerzõdés, én tegnap kaptam a következõ csekket tõlük. De pucolok el a társaságtól év végén!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vásároltam egy autót és az adás vételijével kapcsolatban szeretnék választ kapni;?

Pár napja vásároltam egy autót, már az adás vételi is kacifántos mert köztes adás-vételivel vásároltam, azaz akitől vettem az okmány irodában nem iratta át a nevére a kocsit, vagyis a forgalmiba az eladóm előtti emberke szerepel. Na most ezt ahogy olvasom engem nem érint, ő megkapja a büntetését(15napot bőven túllépte), nálam van az ő adásvételiük másolata is. Na most az lenne a kérdésem, hogy nincs abból baj hogy adásvételin az összegnél nem írtak be az ő adásvételijükön semmi forintot, még nullát se?Nagyon nem szeretném ha valami átverésnek lennék áldozata....Párom szerint túl aggódom nem a mi dolgunk. Egyébként eredetvizsgára elvittem már a kocsit és minden rendben volt.
Tudom az okmányirodában kiderül, de még egy hét mire kaptam az időpontot...és ebben nagyon örülnék ha valaki választ adna.
Előre is köszönöm

3

Korlátozott AM kategóriás jogosítvány lehetséges? ! HELP

Ma kaptam meg a kérelmezés az AM kategóriás jogosítványhoz amelynek második oldalán található egy olyan bekezdés ahova eszt írták K* 186 ez aszt jelenti hogy a jogsim korlátozott mivel robogóval vizsgáztam ez aszt jelenti hogy nem vezethetek váltós segéd motort???? HELP MY!!!!!!

3

Ha a forgalmiba be van jegyezve hogy x y cég nevén van az autó és én ezt szeretném megvenni, annak milyen hátránya esetleg pluszköltsége van?

Valamilyen 5010-es céget magyarázott a tulaj..

8

Gépjármű átírás? (ANNYI MINDEN KERING AZ INTERNETEN, hogy már nem tudom mi van)

Holnap megyek az adásvételi szerződést megírni, csak a tulajdonos meghalt, és a lánya örökölte az autót!

Nos, lényeg a lényeg részemről így szerény véleményem szerint a lány lett a mostani tulajdonos (de nem lett a nevére írva az autó, mivel az is pénzbe kerül, és így az új forgalmit egyszer kell kifizetni) ezzel, hogy ő örökölte az autót, akkor az adásvételi szerződésben őt kell megjelölni mint eladó tulajdonos vagy, aki a forgalmi engedélyben szerepel, és a hagyatéki végzést hozzá kell csatolni?

Plusz egy olyan kérdés, hogy nincs olyan adásvételi szerződés a földön amelyben meg lehet jelölni a régi tulajdonost, az új tulajt és az üzembentartót, és mind ez egy papíron?

Üzembentartóihoz kérdés: Én lennék a Tulajdonos, csak megnéztük hogy nekem nagyon kedvezőtlen lenne a biztosítás, és így meg eggyeztem anyukámmal, hogy ő lesz az üzembentartó, ennek van költsége vagy sincs?! hiszen olvastam én már mindent ezzel kapcsolatban plusz hogy kedvezményesebb ha anyakönyvi kivonattal tudom bizonyítani a rokonságot!

+?! még egy utolsó
Mivel, hogy egy papíron van az összes adat Régi Tulaj Új Tulaj Üzembentartó, akkor nem kell még egy forgalmit és nem kerülne megint pénzbe ha egy dokumentumba lehetne csatolni

Igen, tudom kicsit zavaros remélem valaki tud segíteni

+ tudnátok ajánlani formanyomtatványt? mert a TotalCar aztmondja hogy ami van az szar, de a TotalCar meg telenyomta fejléccel az övét, hogy néz már ki az okmányirodában...

Köszönöm szépen előre is a válaszokat

2

Mi van ha nem íratják át az autót, amit vettek tőlem?

Eladtam az autómat, és le is adtam az okmányirodában az adás-vételit. Közben kiderült, hogy aki megvette az autót simlis volt, hamis adatokkal vette meg tőlem, még a címe sem jó. Ilyenkor mi van? Én tudom igazolni, hogy eladtam az autót, megvan a papír róla, viszont az okmány iroda nem fogja megtalálni azt a személy, akinek eladtam. Akkor ilyenkor simán kivonják az autót a forgalomból? Nekem lesz még valamilyen dolgom/költségem ezzel kapcsolatban? Vagy már semmi, mivel nem az én tulajdonomban van?

2

Mi történik akkor, ha valaki hamis iratokkal vesz autót?

Ennek van valamilyen hátránya az eladóra nézve?

5

A vevő vissza élhet az autóval, ha már megvette?

Tehát eladtuk az autónkat, ki is töltöttük a hivatalos adásvételi szerződést, de aki vette, annak nem volt itt a személyi igazolványa (sem már irata), mert ellopták. Viszont tudta fejből az információkat, így beírta. A pénzt odaadta, azzal rendben volt minden. Lehet ezek után még gondunk belőle?

18

át kell-e iratnom a forgalmit, ha a törzskönyvet már átirattam?

A következő a szitu: lejárt a hitel a kocsira,megküldték a törzskönyvet.a kocsi javítás miatt áll egy ideje ezért közben lejárt a műszaki,és az okmányirodában azt mondták hogy a forgalmit nem tudják addig átirni amíg nincs érvényes műszaki.Viszont a törzskönyvet átírták!Az autó nincs kivonva a forgalomból,csak lejárt a műszaki! A kérdéseim a következők:
-mi van ha műszaki után nem iratom át a forgalmit,amiben üzembentartóként szerepelek?

- ha bemegyek az okmányirodába más ügy miatt,pl.rendszámcsere uniósra,ez kibukik-e?

1

Ha egy autón keletkezett több gyorshajtás is, és közben kezdeményezték a forgalomból történő kivonását, de a gyorshajtások közbeni üzembentartó már nem üzembentartó, akkor is kivonhatják a forgalomból?

4

Ha valaki összetöri az autómat, és nincs biztosítása, akkor ki fizeti a káromat?

A kérdés csak elméleti. Egyre többet hallom, hogy sokan biztosítás nélkül közlekednek.
De ez így pontosan nem igaz, mert a MABISZ számolja a fedezetlenségi díjat, ami elméletileg biztosítás, és tudtommal be is hajtja.
Akkor a Mabisz fizethet ilyen esetben? Vagy mégsem?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!