Találatok a következő kifejezésre: Máv-os kötelező július elsejétől megszűnik (1 db)

http://www.mavbiztosito.hu/ Itt mindent megtalálsz.
Én úgy tudom, nem szûnik meg, csak új belépõket nem vehet fel a biztosító! lehet, hogy csak novemberben mehetsz át másikhoz, akkor meg úgyis tele lesz minden árajánlatokkal!
Szerintem sem szûnt meg a szerzõdés, én tegnap kaptam a következõ csekket tõlük. De pucolok el a társaságtól év végén!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a forgalmiba be van jegyezve hogy x y cég nevén van az autó és én ezt szeretném megvenni, annak milyen hátránya esetleg pluszköltsége van?

Valamilyen 5010-es céget magyarázott a tulaj..

8

Gépjármű átírás? (ANNYI MINDEN KERING AZ INTERNETEN, hogy már nem tudom mi van)

Holnap megyek az adásvételi szerződést megírni, csak a tulajdonos meghalt, és a lánya örökölte az autót!

Nos, lényeg a lényeg részemről így szerény véleményem szerint a lány lett a mostani tulajdonos (de nem lett a nevére írva az autó, mivel az is pénzbe kerül, és így az új forgalmit egyszer kell kifizetni) ezzel, hogy ő örökölte az autót, akkor az adásvételi szerződésben őt kell megjelölni mint eladó tulajdonos vagy, aki a forgalmi engedélyben szerepel, és a hagyatéki végzést hozzá kell csatolni?

Plusz egy olyan kérdés, hogy nincs olyan adásvételi szerződés a földön amelyben meg lehet jelölni a régi tulajdonost, az új tulajt és az üzembentartót, és mind ez egy papíron?

Üzembentartóihoz kérdés: Én lennék a Tulajdonos, csak megnéztük hogy nekem nagyon kedvezőtlen lenne a biztosítás, és így meg eggyeztem anyukámmal, hogy ő lesz az üzembentartó, ennek van költsége vagy sincs?! hiszen olvastam én már mindent ezzel kapcsolatban plusz hogy kedvezményesebb ha anyakönyvi kivonattal tudom bizonyítani a rokonságot!

+?! még egy utolsó
Mivel, hogy egy papíron van az összes adat Régi Tulaj Új Tulaj Üzembentartó, akkor nem kell még egy forgalmit és nem kerülne megint pénzbe ha egy dokumentumba lehetne csatolni

Igen, tudom kicsit zavaros remélem valaki tud segíteni

+ tudnátok ajánlani formanyomtatványt? mert a TotalCar aztmondja hogy ami van az szar, de a TotalCar meg telenyomta fejléccel az övét, hogy néz már ki az okmányirodában...

Köszönöm szépen előre is a válaszokat

2

Mi van ha nem íratják át az autót, amit vettek tőlem?

Eladtam az autómat, és le is adtam az okmányirodában az adás-vételit. Közben kiderült, hogy aki megvette az autót simlis volt, hamis adatokkal vette meg tőlem, még a címe sem jó. Ilyenkor mi van? Én tudom igazolni, hogy eladtam az autót, megvan a papír róla, viszont az okmány iroda nem fogja megtalálni azt a személy, akinek eladtam. Akkor ilyenkor simán kivonják az autót a forgalomból? Nekem lesz még valamilyen dolgom/költségem ezzel kapcsolatban? Vagy már semmi, mivel nem az én tulajdonomban van?

2

Mi történik akkor, ha valaki hamis iratokkal vesz autót?

Ennek van valamilyen hátránya az eladóra nézve?

5

A vevő vissza élhet az autóval, ha már megvette?

Tehát eladtuk az autónkat, ki is töltöttük a hivatalos adásvételi szerződést, de aki vette, annak nem volt itt a személyi igazolványa (sem már irata), mert ellopták. Viszont tudta fejből az információkat, így beírta. A pénzt odaadta, azzal rendben volt minden. Lehet ezek után még gondunk belőle?

18

át kell-e iratnom a forgalmit, ha a törzskönyvet már átirattam?

A következő a szitu: lejárt a hitel a kocsira,megküldték a törzskönyvet.a kocsi javítás miatt áll egy ideje ezért közben lejárt a műszaki,és az okmányirodában azt mondták hogy a forgalmit nem tudják addig átirni amíg nincs érvényes műszaki.Viszont a törzskönyvet átírták!Az autó nincs kivonva a forgalomból,csak lejárt a műszaki! A kérdéseim a következők:
-mi van ha műszaki után nem iratom át a forgalmit,amiben üzembentartóként szerepelek?

- ha bemegyek az okmányirodába más ügy miatt,pl.rendszámcsere uniósra,ez kibukik-e?

1

Ha egy autón keletkezett több gyorshajtás is, és közben kezdeményezték a forgalomból történő kivonását, de a gyorshajtások közbeni üzembentartó már nem üzembentartó, akkor is kivonhatják a forgalomból?

4

Ha valaki összetöri az autómat, és nincs biztosítása, akkor ki fizeti a káromat?

A kérdés csak elméleti. Egyre többet hallom, hogy sokan biztosítás nélkül közlekednek.
De ez így pontosan nem igaz, mert a MABISZ számolja a fedezetlenségi díjat, ami elméletileg biztosítás, és tudtommal be is hajtja.
Akkor a Mabisz fizethet ilyen esetben? Vagy mégsem?

3

Eladtam egy autót és meghatalmazott vette meg. Lemondhatom-e a nevemről? Többi lent.

Eladtam egy autót és a vásárló hozott egy meghatalmazást miszerint a nővére meghatalmazza hogy aláírhassa az adásvételit stb.Megírtuk az adásvételit 2 tanúval.
Elfelejtettem lefénymásolni a meghatalmazást amit hozott magával tehát így nincs nálam csak az adásvételi.
Kérdésem az lenne hogy ha bemegyek az okmányirodába az adásvételit elfogadják-e,tehát lemondhatom-e az autót a nevemről?Mert az tudom hogy neki kell meghatalmazás hogy átírassa az autót.De azt nem hogy nekem kell-e.

1

Megoldható lenne?

A kérdésem az lenne, hogy ha adott egy Polski Fiat 126 és szeretném átépíteni egy picit, konkrétan motor (VW Golf), futómű csere/újítás várna rá, akkor, ha le szeretném papíroztatni és forgalomba helyeztetni, akkor a műszakinál mennyit számít, hogy nem a gyári motor van benne?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!