Találatok a következő kifejezésre: Másodunokatestvérek összeházasodhatnak-e (1 db)

Másodunokatestvérek összeházasodhatnak-e?

Legjobb válasz: amig csak hazasok akarnak lenni nincs gond szerintem,de ha mar gyerek is az gazosabb,mivel kesobb akar az unokakon vagy megkesobb is kijohet barmifele rendellenesseg.nem itelem el oket csak legyetek megfontoltak es vizsgaltassatok ki magatokat ha babaztok is.

Mi csütörtökön voltunk bejelentkezni polgári esküvõre, ott a kizáró tényezõkkel kapcsolatosan nyilatkoznunk kellett, hogy nem vagyunk vérrokonok. (persze úgy történt, hogy megkérdezték nem vagyunk-e vérrokonok, mi meg mondtuk, hogy nem, és passz). De az nem derült ki végülis, hogy mi van, ha mégis vérrokonok vagyunk, illetve hogy mi számít szoros vérrokonságnak. De téma volt, az biztos.
Pakisztanban velo az egyik baratnom, aki orvos. Ot is a sokadik unokatesojahoz adtak felesegul - bar rendesek voltak a szulei mert megneztek kihez adjak!!!! Ami nagyon ritka. Amit akarok ezzel mondani, hogy ott kivetel nelkul mindenki mindig a sokadik unokatesohoz megy hozza...erdekes....
amig csak hazasok akarnak lenni nincs gond szerintem, de ha mar gyerek is az gazosabb, mivel kesobb akar az unokakon vagy megkesobb is kijohet barmifele rendellenesseg.nem itelem el oket csak legyetek megfontoltak es vizsgaltassatok ki magatokat ha babaztok is.
Az én unokatestvérem is el vette a másod unokatestvérünket, természetesen a család alapítás elõtt fel keresték a nagyhírû genetikust is, hogy mit tanácsol. Õ meg nyugtatta õket, hogy bármikor lehet gyermekük és ráadásul egészséges, mert ez már nem annyira szoros rokoni szál, "már fel hígult eléggé a vér". S ezt igazolván született is már 2 gyermekük, mind a kettõ egészséges, okos, fejlett...
Nem, az a férfertõzés, ha a szülõddel , testvéreddel nagyszülõddel és az elsõ unoka testvéreddel folytatsz ilyesmit, régen is így volt. Jó azt is alá írom van esély sérült utódra de nem sokkal több mint egy nem rokon párnál, fõleg a mai világban (környezet szennyezés ön pusztítás stb). Ha jól tudom egyébként a régi nemesi családokban azért jöttek elõ a defektek, mert nem egyszeri volt az ilyen házasság, hanem gyakori tehát unokatestvérek nemzettek gyereket aki elvette az unokatestvérét és így tovább, az valóban fokozatosan növeli az esélyt hisz a csekély valószínüségi hányadost minden generálció még plussz megszorozta... De akkor nem is szerelembõl házasodtak, hanem, hogy a vagyon a családba maradjon... A mai világban viszont mekkora az esélye, hogy az õ gyerekük is pont a másod unokatesójába lesz szerelmes?
Szia! szerintem igen ha kivizsgaltatjak magyukat , mar ha gyereket szeretnenek! Van egy ismerosom akik elso onokatestverek es hazasok, van ket gyerekuk, ok kivizsgaltattak magukat mikor gyereket akartak, vercsoport stb.ami szukseges! sok sikert!!
Volst szobatársanak nincs kulcscsontja, és a fogai is csorbák(fogszabályzóval nem lehet helyre hozni).Ez mind olyan genetikai rendelenesség, aminek az az oka, h az õsei egymás között házasodtak.Szerinted megéri?
Az a baj, hogy a genetika mindig vissza üt!!Általában nem rögtön, tehát ha ki is vizsgáltatjátok magatokat egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz maradandó genetikai baja a kicsinek, de ha egészséges is lesz, akkor másod vagy harmadrendû utódoknál már szinte 100%os az esély , hogy valami kijön.Gondolom te sem szeretnéd ezt az unokádnak, dédunokádnak.Ezt nektek is be kell látni, hogy ez nem túl jó ötlet.régen amúgy ezt hívták vérfertõzésnek.A lényeg , hogy gondoljatok az utódokra is és okosan döntsetek!
egyetértek az elsõ hozzászólóval. Mondjuk ha az illetõk nem együtt nõttek fel és nem rokonként ismerték meg egymást vagy olyan késõn hogy szerelmesek lettek?? a kérdezõnek nem agymosásra hanem válaszra, segitségre volt kérdése!!!! (ezt a 2. hozzászólónak mondtam)
Mért kell rokonnal házasságot kötni mégha távoli is? Én nem tartom jó dolognak, szerintem beteges. (Soha nem tudnék érzelmeket táplálni valamelyik rokonom iránt.)
attól hogy összeházasodnak nem kötelezõ gyereket nemzeni, van sok árva is akit örökbe lehet fogadni. :) szóval akit csak ez tart vissza... :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol találok Nagykanizsán olcsó virágost?

Próbálkoztam a virágnagykerben, de ott magánszemélyként nem vásárolhatok :(
Pár szál Kála kellene nekem és rózsa meg gerbera a szülőköszöntéshez.Tud valaki olcsó virágost?
Aki csináltatta a csokrát, annak mennyibe fájt a dolog?

5

Tetszenek az egyébként dísztelen ruhák színes övvel?

Például:

9

Fiúk, mik járnak a fejetekben házasság előtt, amikor együttjártok egy lánnyal, és már házasság szóba kerül?

Olyasmire gondolok, hogy biztos hogy ő-e az a lány, hogy hogy birjátok majd ki másik nő/nőzés nélkül, hogy biztos hogy alkalmas-e az a lány arra hogy a feleségetek legyen stb?

szóval mik vannak a fejetekben a döntéseiteket illetően hogy házasodjatok? miket mérlegeltek, hogy a végleges döntésig eljussatok? Mennyi idő kell ahhoz, hogy eldöntsd, hogy az a lány alkalmas-e nektek arra hogy leéld vele az életed?

inkább megfontolás, vagy random beleugrás indit benneteket?

Mert fiú ismerősöktől hallok olyat, hogy "hú hát mennyi szép lány van még a világban, hogy most egynél lehorgonyozzak" "hogy nem biztos hogy a barátnőmmel birnám egy életen át" "nem biztos hogy a családomnak ő megfelelő lesz"...stb.

Mennyire befolyásol titeket ilyesmi házasság előtt?

Mennyire tudjátok mai fiúk ezt a kérdést komolyan kezelni?

Főleg a lány hatására mentek csak bele a házasságba?
saját tapasztalatokat is irhattok.

30

Ha májusra tervezzük az esküvőnket, mikor kell neki állni a szervezésnek?

Az időpont már meg van. Étterem kipipálva. Mik a további lépések? Van valami sorrend? Ráérek még, vagy már most el kell kezdeni a szervezést?

8

Akiknek mostanában (vagy akár régebben) volt az esküvőjük, segítenének nekem?

Szeretném megtudni, hogy kinek-mennyibe került az esküvője.
Nemsokára neki kellene állnom a szervezésnek, de fogalmam sincs, hogy mostanság milyen árak vannak. Tudom, hogy ez egy tág fogalom, de mégis...

13

Esküvőre a tanúnak ( pasi) milyen ruhában illik megjelenni? Mármint öltöny, az tiszta sor, de vehet-e fel mellényt is vagy úgy már túlöltözi a vőlegényt?

2

Ti milyen esküvőt csinálnátok így?

Olyan lehetőség nincs,ami minndenkinek jó,a legkisebb rosszból próbálunk választani.
Én a szüleimmel nem igazán beszélek évek óta,nagyszüleimet szeretem csak,bővebb rokonság nagyon sok ember,normális a kapcsolatunk velük.
Párom szüleivel jóban vagyunk,de anyósjelölt már bemutatkozott,ha esküvő,akkor ő garantáltan hiperaktiv lesz,és mindenre rászervez,rosszabb mint egy hurrikán.Párom többi rokona szintén sok fő,velük is normális a kapcsolat.

Lehetőségek:
1. -Két tanúval,akik nem rokonok esküvő,aztán utólag elmondjuk,nászút után. Meg fog sértődni mindenki, anyósjelölt húsz év múlva is ezen fog kattogni. De legalább nyugis esküvő lenne.
2.-Szűk családdal jópofizós esküvő,úgy hogy csak előtte nap szólunk (persze úgy intézve hogy ráérjenek,ez megoldható),itt is menne a felháborodás,de kevésbé.
3.-Szűk családdal,hagyva hogy ránkszervezzenek,itt közeli rokonok örülnének,csak a távolabbiak sértődnének,és mi sem örülnénk,hogy nem úgy van ahogy szeretnénk.
4.-Bővebb családdal nagy lagzi,ez a legkevésbé esélyes,mert pár évre visszanézve nem volt még olyan esküvő egyikőnk családjában sem,ahol jó szájizzel ment volna nászútra a pár.És rengetegbe is kerül,inkább költünk nászútra.

12

Unom! Elegem van! Legyen már vége!?

2hét múlva lesz az esküvőnk, de finoman szólva már a tö**m tele van vele. Annyira elvették az egésztől a kedvem, hogy az hihetetlen.
Szerettünk volna egy kis esküvőt a szűk családdal, de már a 60 főt is túlléptük. Mondjuk ez nem nagy baj.
Apósom egyszerűen kiidegel. Úgy csinál mintha az ő esküvője lenne. Nem érti meg ha valamit mondunk neki. Az a tökéletes amit ő csinál vagy mond. Senki nem tud vele beszélni mert mondja a saját hülyeségeit.
Mindenki jobban tud mindent mint mi.
Anyám nem szól bele semmibe, de mindenre húzza a száját.
Talán anyós a legnormálisabb... Õ azt mondja, hogy jobban jártunk volna 2tanus esküvővel..
Nagyívben sza*nak arra, hogy ez a mi esküvőnk lesz. Annyira ideges vagyok pár hete, hogy hihetetlen. Nem lehet velük beszélni...
Volt más is akinek ilyen gondjai voltak?
Már előre félek, hogy mi lesz a lagzin, mert már nem sok kell, hogy elszakadjon az a bizonyos cérna.

15

20 évesen házasság?

Én 20 éves lány vagyok a prom 23 éves. 5 és fél éve vagyunk együtt, ebből 4 éve együtt is élünk, mert ő elköltözött az édesanyjától hozzánk. Úgy érezzük, hogy tényleg összetartozunk és van közös jővünk együtt, így elszeretnénk kötelezni magunkat. Az eljegyzés megvolt már fél éve. Anyagi hátterünk is van ő németben dolgozik én még szakmát tanulok 5 hónapig még és megyek ki utána. Korai a házasság vagy vágjnuk bele, ha tényleg szeretjük egymást? Ez lenne a kérdésem :)

10

Mennyi pénzt illik adni egy esküvőn?

Barátnőm esküvőjére megyünk párommal.
Sajnos anyagilag nem állunk a legjobban, mert ebben a hónapban vettünk házat és örülünk ha következő 2 hónapot túléljük :-)

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!