Találatok a következő kifejezésre: Másodunokatestvérek összeházasodhatnak-e (1 db)

Másodunokatestvérek összeházasodhatnak-e?

Legjobb válasz: amig csak hazasok akarnak lenni nincs gond szerintem,de ha mar gyerek is az gazosabb,mivel kesobb akar az unokakon vagy megkesobb is kijohet barmifele rendellenesseg.nem itelem el oket csak legyetek megfontoltak es vizsgaltassatok ki magatokat ha babaztok is.

Mi csütörtökön voltunk bejelentkezni polgári esküvõre, ott a kizáró tényezõkkel kapcsolatosan nyilatkoznunk kellett, hogy nem vagyunk vérrokonok. (persze úgy történt, hogy megkérdezték nem vagyunk-e vérrokonok, mi meg mondtuk, hogy nem, és passz). De az nem derült ki végülis, hogy mi van, ha mégis vérrokonok vagyunk, illetve hogy mi számít szoros vérrokonságnak. De téma volt, az biztos.
Pakisztanban velo az egyik baratnom, aki orvos. Ot is a sokadik unokatesojahoz adtak felesegul - bar rendesek voltak a szulei mert megneztek kihez adjak!!!! Ami nagyon ritka. Amit akarok ezzel mondani, hogy ott kivetel nelkul mindenki mindig a sokadik unokatesohoz megy hozza...erdekes....
amig csak hazasok akarnak lenni nincs gond szerintem, de ha mar gyerek is az gazosabb, mivel kesobb akar az unokakon vagy megkesobb is kijohet barmifele rendellenesseg.nem itelem el oket csak legyetek megfontoltak es vizsgaltassatok ki magatokat ha babaztok is.
Az én unokatestvérem is el vette a másod unokatestvérünket, természetesen a család alapítás elõtt fel keresték a nagyhírû genetikust is, hogy mit tanácsol. Õ meg nyugtatta õket, hogy bármikor lehet gyermekük és ráadásul egészséges, mert ez már nem annyira szoros rokoni szál, "már fel hígult eléggé a vér". S ezt igazolván született is már 2 gyermekük, mind a kettõ egészséges, okos, fejlett...
Nem, az a férfertõzés, ha a szülõddel , testvéreddel nagyszülõddel és az elsõ unoka testvéreddel folytatsz ilyesmit, régen is így volt. Jó azt is alá írom van esély sérült utódra de nem sokkal több mint egy nem rokon párnál, fõleg a mai világban (környezet szennyezés ön pusztítás stb). Ha jól tudom egyébként a régi nemesi családokban azért jöttek elõ a defektek, mert nem egyszeri volt az ilyen házasság, hanem gyakori tehát unokatestvérek nemzettek gyereket aki elvette az unokatestvérét és így tovább, az valóban fokozatosan növeli az esélyt hisz a csekély valószínüségi hányadost minden generálció még plussz megszorozta... De akkor nem is szerelembõl házasodtak, hanem, hogy a vagyon a családba maradjon... A mai világban viszont mekkora az esélye, hogy az õ gyerekük is pont a másod unokatesójába lesz szerelmes?
Szia! szerintem igen ha kivizsgaltatjak magyukat , mar ha gyereket szeretnenek! Van egy ismerosom akik elso onokatestverek es hazasok, van ket gyerekuk, ok kivizsgaltattak magukat mikor gyereket akartak, vercsoport stb.ami szukseges! sok sikert!!
Volst szobatársanak nincs kulcscsontja, és a fogai is csorbák(fogszabályzóval nem lehet helyre hozni).Ez mind olyan genetikai rendelenesség, aminek az az oka, h az õsei egymás között házasodtak.Szerinted megéri?
Az a baj, hogy a genetika mindig vissza üt!!Általában nem rögtön, tehát ha ki is vizsgáltatjátok magatokat egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz maradandó genetikai baja a kicsinek, de ha egészséges is lesz, akkor másod vagy harmadrendû utódoknál már szinte 100%os az esély , hogy valami kijön.Gondolom te sem szeretnéd ezt az unokádnak, dédunokádnak.Ezt nektek is be kell látni, hogy ez nem túl jó ötlet.régen amúgy ezt hívták vérfertõzésnek.A lényeg , hogy gondoljatok az utódokra is és okosan döntsetek!
egyetértek az elsõ hozzászólóval. Mondjuk ha az illetõk nem együtt nõttek fel és nem rokonként ismerték meg egymást vagy olyan késõn hogy szerelmesek lettek?? a kérdezõnek nem agymosásra hanem válaszra, segitségre volt kérdése!!!! (ezt a 2. hozzászólónak mondtam)
Mért kell rokonnal házasságot kötni mégha távoli is? Én nem tartom jó dolognak, szerintem beteges. (Soha nem tudnék érzelmeket táplálni valamelyik rokonom iránt.)
attól hogy összeházasodnak nem kötelezõ gyereket nemzeni, van sok árva is akit örökbe lehet fogadni. :) szóval akit csak ez tart vissza... :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Esküvőre vagyok hivatalos, egyedül megyek egy távolabbi rokonéra. Pénzt kért a pár, elég ha az adott összeget a menyasszonytáncba dobom csak be és nem borítékban?

7

Mennyiből lehetne kihozni egy 50-55 fős lagzit egy kisvárosban?

9

Esküvő 45 fővel 500 ezerből lehetséges?

Kis szolid esküvőt szeretnék a párommal, templomi plusz polgári. Max 45-en lennénk, szeretnénk egy kis vacsit, illetve hétköznap tartanánk, hisz így lényegesen olcsóbb. Torta, ruha, templomi ill polgári költségek. Szóval semmi nagy faxni :) Illetve csak egyikőnk van megkeresztelkedve, de ragaszkodunk a templomihoz, a református egyház összead minket?
Szeretnénk kihozni 500.000-ből, lehetséges remélem. Tippeket nagyon megköszönnék :)

15

Hogy működik polgári esküvőre időpont kérés?

Azt tudom hogy 30 nap várakozási idő van. Ez azt jelenti hogy bemegyünk és 30 nappal későbbre tudnak időpontot adni, vagy pedig bemegyünk, bejelentjük hogy házasodni szeretnénk és 30 nap múlva vissza kell menni lefoglalni az időpontot?

4

Szerintetek milyen esküvői csokor passzol a fehér-cappuccino-barna díszlethez?

Képeket is linkelhettek :) Köszi...

12

Akinek mostanában volt az esküvője, hogy sikerült? Milyen érzés volt az előtte napokban, és utána?

Nekem most hétvégén volt, és természetesen még a hatása alatt vagyok. Nagyon gyorsan pörögtek az események, ezt előtte is így hallottam másoknál, és tényleg. Kicsit nehéz visszatérni a hétköznapokba.

3

Szerintetek csúnya lenne ez a haj esküvőre?

Nagyon tetszik Aranyhaj frizurája, amikor tele van tűzdelve virágokkal, ilyesmit szeretnék esküvőmre, mert természetimádó vagyok. :) Szerintetek csúnya lenne? Kicsit másabb stílusban, és hosszabb, de szintén hajjal.

15

Sznobság varratni a menyasszonyi ruhát olyan alapon, hogy nem akarok mások által használtban lenni a nagy napon?

Persze akkor már én is tervezném, meg csak jobban áll egy méretre varrt ruha, mint egy átalakított.

11

Esti esküvőre tudtok jó helyszínt? Budapest közelében, szabadtéren.

Jövő tavasszal lenne, olyan este 9től vagy 10től.
Olyan helyet keresek, ami jól díszíthető. Világító díszekkel szeretnénk dekorálni fákat, bokrokat stb. De legyen lapos a föld, hogy az asztalok jól megálljanak. Ilyesmire gondoltam:6

Mire költöttétek a menyasszonyi táncból befolyó összeget?

29

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!