Találatok a következő kifejezésre: Másodunokatestvérek összeházasodhatnak-e (1 db)

Másodunokatestvérek összeházasodhatnak-e?

Legjobb válasz: amig csak hazasok akarnak lenni nincs gond szerintem,de ha mar gyerek is az gazosabb,mivel kesobb akar az unokakon vagy megkesobb is kijohet barmifele rendellenesseg.nem itelem el oket csak legyetek megfontoltak es vizsgaltassatok ki magatokat ha babaztok is.

Mi csütörtökön voltunk bejelentkezni polgári esküvõre, ott a kizáró tényezõkkel kapcsolatosan nyilatkoznunk kellett, hogy nem vagyunk vérrokonok. (persze úgy történt, hogy megkérdezték nem vagyunk-e vérrokonok, mi meg mondtuk, hogy nem, és passz). De az nem derült ki végülis, hogy mi van, ha mégis vérrokonok vagyunk, illetve hogy mi számít szoros vérrokonságnak. De téma volt, az biztos.
Pakisztanban velo az egyik baratnom, aki orvos. Ot is a sokadik unokatesojahoz adtak felesegul - bar rendesek voltak a szulei mert megneztek kihez adjak!!!! Ami nagyon ritka. Amit akarok ezzel mondani, hogy ott kivetel nelkul mindenki mindig a sokadik unokatesohoz megy hozza...erdekes....
amig csak hazasok akarnak lenni nincs gond szerintem, de ha mar gyerek is az gazosabb, mivel kesobb akar az unokakon vagy megkesobb is kijohet barmifele rendellenesseg.nem itelem el oket csak legyetek megfontoltak es vizsgaltassatok ki magatokat ha babaztok is.
Az én unokatestvérem is el vette a másod unokatestvérünket, természetesen a család alapítás elõtt fel keresték a nagyhírû genetikust is, hogy mit tanácsol. Õ meg nyugtatta õket, hogy bármikor lehet gyermekük és ráadásul egészséges, mert ez már nem annyira szoros rokoni szál, "már fel hígult eléggé a vér". S ezt igazolván született is már 2 gyermekük, mind a kettõ egészséges, okos, fejlett...
Nem, az a férfertõzés, ha a szülõddel , testvéreddel nagyszülõddel és az elsõ unoka testvéreddel folytatsz ilyesmit, régen is így volt. Jó azt is alá írom van esély sérült utódra de nem sokkal több mint egy nem rokon párnál, fõleg a mai világban (környezet szennyezés ön pusztítás stb). Ha jól tudom egyébként a régi nemesi családokban azért jöttek elõ a defektek, mert nem egyszeri volt az ilyen házasság, hanem gyakori tehát unokatestvérek nemzettek gyereket aki elvette az unokatestvérét és így tovább, az valóban fokozatosan növeli az esélyt hisz a csekély valószínüségi hányadost minden generálció még plussz megszorozta... De akkor nem is szerelembõl házasodtak, hanem, hogy a vagyon a családba maradjon... A mai világban viszont mekkora az esélye, hogy az õ gyerekük is pont a másod unokatesójába lesz szerelmes?
Szia! szerintem igen ha kivizsgaltatjak magyukat , mar ha gyereket szeretnenek! Van egy ismerosom akik elso onokatestverek es hazasok, van ket gyerekuk, ok kivizsgaltattak magukat mikor gyereket akartak, vercsoport stb.ami szukseges! sok sikert!!
Volst szobatársanak nincs kulcscsontja, és a fogai is csorbák(fogszabályzóval nem lehet helyre hozni).Ez mind olyan genetikai rendelenesség, aminek az az oka, h az õsei egymás között házasodtak.Szerinted megéri?
Az a baj, hogy a genetika mindig vissza üt!!Általában nem rögtön, tehát ha ki is vizsgáltatjátok magatokat egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz maradandó genetikai baja a kicsinek, de ha egészséges is lesz, akkor másod vagy harmadrendû utódoknál már szinte 100%os az esély , hogy valami kijön.Gondolom te sem szeretnéd ezt az unokádnak, dédunokádnak.Ezt nektek is be kell látni, hogy ez nem túl jó ötlet.régen amúgy ezt hívták vérfertõzésnek.A lényeg , hogy gondoljatok az utódokra is és okosan döntsetek!
egyetértek az elsõ hozzászólóval. Mondjuk ha az illetõk nem együtt nõttek fel és nem rokonként ismerték meg egymást vagy olyan késõn hogy szerelmesek lettek?? a kérdezõnek nem agymosásra hanem válaszra, segitségre volt kérdése!!!! (ezt a 2. hozzászólónak mondtam)
Mért kell rokonnal házasságot kötni mégha távoli is? Én nem tartom jó dolognak, szerintem beteges. (Soha nem tudnék érzelmeket táplálni valamelyik rokonom iránt.)
attól hogy összeházasodnak nem kötelezõ gyereket nemzeni, van sok árva is akit örökbe lehet fogadni. :) szóval akit csak ez tart vissza... :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért természetes, hogy az esküvőt a szülők fizetik?

20

Ha koszorúslány akar lenni egy kislány az esküvőnkön, nagy kérés hogy ugyanolyan ruhája legyen mint a többi koszorúslánynak?

20

Ha a nő katolikus (meg van keresztelve, volt elsőáldozó, bérmálkozott) a férfi viszont evangélikus v. református lehet egyházi esküvő?

5

Nem találok menyecskeruhát magamra, mit csináljak?

Semmi nem ér be mellbe, pedig "csak" E kosaras melltartót hordok :((

17

Kinek mi a tapasztalata a Milady (Bp. , Teréz krt. ) esküvői ruhaszalonnal kapcsolatban? Kb. milyen áron vannak a ruhák?

1

Le kell-e mondani egy esküvői meghívást?

Augusztusban lakodalomba leszünk hivatalosak. Még csak szóban közölték, a meghívót pár héten belül fogják hozni. Nagyon nem szeretnénk ebbe a lagziba elmenni. Szerintetek mikor kell lemondani a részvételünket? Amikor hozzák a meghívót, vagy elég pár nappal a lagzi előtt? Ha igen mennyivel előtte? Illik vagy kell lemondani?

15

Ti meghivnatok az eskuvore?

Nos,kisse hosszu lesz,de igy lesz teljes az osszkep.Vannak keresztszuleim akik regen hazasok voltak.Viszont mar kb 18eve elvaltak.Joval kesobb keresztapukam(anyukam battyja volt egyebkent,tehat verrokonsagom igazabol vele volt)elhunyt egy betegsegben.Valasuk ota keresztanyammal egyebkent sem tartom a kapcsolatot(reszben a nagy tavolsag miatt),meg aztan uj csaladja lett.Ujra ferjhez ment,lett ket gyereke.Namost,elvileg szamitok ra,hogy azt irjatok majd,hogy ot inkabb mar meg sem hivnatok,foleg hogy nem tartjuk a kapcsolatot(anyukammal hivjak fel evente 2x telefonon egymast),de!Amiert en szeretnem az 2 dolog.Meg keresztapamtol hazassaguk ideje alatt (kb16evig voltak hazasok) szuletett 2 gyermekuk,akik ugyebar az en unokatesoim,akikkel azota is tartom/tartjuk a kapcsolatot.Oket szertnem hogy ott legyenek az eskuvomon,evidens,hogy oket csaladostul,gyerkocostul szeretnem meghivni.Nem szertnem oket megserteni,hogy az anyjukat,aki a keresztanyam nem hivom meg,mert normal esetben,ha keresztapam elne,meghivnam a keresztszuleimet,ha el vannak valva ha nem,es most azert mert keresztapam mar nincs koztunk,nem akarnek maskepp cselekedni.A masik,hogy a mamam 83 eves,es szeretnem,ha ugy isten igazabol ujra egyutt lenne a regi csalad es ebbe a keresztanyam is beletartozik,akit mamam is nagyon szeretett.A kerdes,hogy kotelessegem meghivni keresztanyam 2 szamomra ismeretlen gyereket aki mar az uj hazassagabol szuletett?Mert hogy a kiserojevel,tehat a ferjevel (akit szinten nem ismerek,sak az ifo kedveert irom ezt le)eljon oke de igy megismerve a szitut szerintetek bunkosag lenne ha ez szerepele a meghivoban,hogy "Meghivjuk,Ont es kedves Partneret!" ,nem pedig "Meghivjuk Ont es Kedves Csaladjat!" ??? Amugy 16 meg 18 evesek az uj csaladjabol szarmazo gyerekei.Oszinte leszek,azert zavaranak engem,mert a tudat,hogy parom meg sem hivja a keresztszuleit,mert nem tartjak a kapcsolatot,igy en orulok,hogy nem teszi szova,hogy en is mi a francnak hivom oket,ha tizeneve hangjat sem hallottam neki.Plusz belegondolva 2 vadidegen lany helyett szivesebben hivok plusz ket embert,olyanokat akiket legalabb ismerek...

11

Mit tegyek ha félek az esküvőtől? (nő vagyok)

Páromnak a szüleivel nem vagyok túl jóba ezért is idegesít meg a mi családunkba nincs olyan aki ne vált volna el vagy jó házassága legyen. Nem akarok a sorsukra jutni.Nyáron lesz elvileg az esküvő.

8

Házasságot kötők, ti adtatok erre engedélyt?

Az újságban, legalábbis felénk a megyei napilapban időnként vannak anyakönyvi hírek, városok szerint. Születés, halálozás, házasság, és fel vannak sorolva a nevek (Szóval nem arra gondolok, mikor a rokonok fizetik az újságban megjelenő jókívánságot!).
Akik házasodnak, engedélyt adnak rá, vagy az anyakönyvvezetők automatán elküldik a lapnak, azok meg leközlik a nevüket az újságban?
Azért kérdem, mert én nem akarnám.
Ha valaki járatos a témában, felvilágosítana, ez hogyan is van?

9

Bunkóság úgy meghívni egy családot esküvőre, hogy a gyerekeket nem hozhatják?

Vagy ez valamennyire érthető, elfogadható?

135

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!