Találatok a következő kifejezésre: Másodunokatestvérek összeházasodhatnak-e (1 db)

Másodunokatestvérek összeházasodhatnak-e?

Legjobb válasz: amig csak hazasok akarnak lenni nincs gond szerintem,de ha mar gyerek is az gazosabb,mivel kesobb akar az unokakon vagy megkesobb is kijohet barmifele rendellenesseg.nem itelem el oket csak legyetek megfontoltak es vizsgaltassatok ki magatokat ha babaztok is.

Mi csütörtökön voltunk bejelentkezni polgári esküvõre, ott a kizáró tényezõkkel kapcsolatosan nyilatkoznunk kellett, hogy nem vagyunk vérrokonok. (persze úgy történt, hogy megkérdezték nem vagyunk-e vérrokonok, mi meg mondtuk, hogy nem, és passz). De az nem derült ki végülis, hogy mi van, ha mégis vérrokonok vagyunk, illetve hogy mi számít szoros vérrokonságnak. De téma volt, az biztos.
Pakisztanban velo az egyik baratnom, aki orvos. Ot is a sokadik unokatesojahoz adtak felesegul - bar rendesek voltak a szulei mert megneztek kihez adjak!!!! Ami nagyon ritka. Amit akarok ezzel mondani, hogy ott kivetel nelkul mindenki mindig a sokadik unokatesohoz megy hozza...erdekes....
amig csak hazasok akarnak lenni nincs gond szerintem, de ha mar gyerek is az gazosabb, mivel kesobb akar az unokakon vagy megkesobb is kijohet barmifele rendellenesseg.nem itelem el oket csak legyetek megfontoltak es vizsgaltassatok ki magatokat ha babaztok is.
Az én unokatestvérem is el vette a másod unokatestvérünket, természetesen a család alapítás elõtt fel keresték a nagyhírû genetikust is, hogy mit tanácsol. Õ meg nyugtatta õket, hogy bármikor lehet gyermekük és ráadásul egészséges, mert ez már nem annyira szoros rokoni szál, "már fel hígult eléggé a vér". S ezt igazolván született is már 2 gyermekük, mind a kettõ egészséges, okos, fejlett...
Nem, az a férfertõzés, ha a szülõddel , testvéreddel nagyszülõddel és az elsõ unoka testvéreddel folytatsz ilyesmit, régen is így volt. Jó azt is alá írom van esély sérült utódra de nem sokkal több mint egy nem rokon párnál, fõleg a mai világban (környezet szennyezés ön pusztítás stb). Ha jól tudom egyébként a régi nemesi családokban azért jöttek elõ a defektek, mert nem egyszeri volt az ilyen házasság, hanem gyakori tehát unokatestvérek nemzettek gyereket aki elvette az unokatestvérét és így tovább, az valóban fokozatosan növeli az esélyt hisz a csekély valószínüségi hányadost minden generálció még plussz megszorozta... De akkor nem is szerelembõl házasodtak, hanem, hogy a vagyon a családba maradjon... A mai világban viszont mekkora az esélye, hogy az õ gyerekük is pont a másod unokatesójába lesz szerelmes?
Szia! szerintem igen ha kivizsgaltatjak magyukat , mar ha gyereket szeretnenek! Van egy ismerosom akik elso onokatestverek es hazasok, van ket gyerekuk, ok kivizsgaltattak magukat mikor gyereket akartak, vercsoport stb.ami szukseges! sok sikert!!
Volst szobatársanak nincs kulcscsontja, és a fogai is csorbák(fogszabályzóval nem lehet helyre hozni).Ez mind olyan genetikai rendelenesség, aminek az az oka, h az õsei egymás között házasodtak.Szerinted megéri?
Az a baj, hogy a genetika mindig vissza üt!!Általában nem rögtön, tehát ha ki is vizsgáltatjátok magatokat egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz maradandó genetikai baja a kicsinek, de ha egészséges is lesz, akkor másod vagy harmadrendû utódoknál már szinte 100%os az esély , hogy valami kijön.Gondolom te sem szeretnéd ezt az unokádnak, dédunokádnak.Ezt nektek is be kell látni, hogy ez nem túl jó ötlet.régen amúgy ezt hívták vérfertõzésnek.A lényeg , hogy gondoljatok az utódokra is és okosan döntsetek!
egyetértek az elsõ hozzászólóval. Mondjuk ha az illetõk nem együtt nõttek fel és nem rokonként ismerték meg egymást vagy olyan késõn hogy szerelmesek lettek?? a kérdezõnek nem agymosásra hanem válaszra, segitségre volt kérdése!!!! (ezt a 2. hozzászólónak mondtam)
Mért kell rokonnal házasságot kötni mégha távoli is? Én nem tartom jó dolognak, szerintem beteges. (Soha nem tudnék érzelmeket táplálni valamelyik rokonom iránt.)
attól hogy összeházasodnak nem kötelezõ gyereket nemzeni, van sok árva is akit örökbe lehet fogadni. :) szóval akit csak ez tart vissza... :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Esküvői meghívóba vicces idézet? Ami arra utal, hogy mivel már évek óta együtt élünk, meg van minden a háztartásban, ezért a pénz jobban jönne nászajándéknak!

31

2 esküvő? Egy Magyarországon a pároméknál, 2 hét múlva pedig az én hazámban. Vélemények?

A párom szülei és az enyémek között 1000 km van. Mi félúton lakunk a két várostól.
Jövőre tervezzük az esküvőt. Arra gondoltunk,hogy mivel mindkét család nagy és sok az idős/beteg, senkit sem akarnánk rákényszeriteni a hosszú útra, de szeretnénk,ha mindenki ott lenne velünk. A két esküvő jó ötletnek tűnik? Volt már,aki így oldotta meg? Mit javasoltok? Bármilyen ötletet szivesen meghallgatok!

2

A hagyomany szerint hol szoktak tartani a lakodalmat? A lany vagy a fiu szulohelyen?

12

Koszoruslány ruhát kinek illik fizetni?

12

Az esküvőmre vettem egy magassarkút. Hordjam előtte hogy tágítsam?

Anyukám és a párom is azt mondja hogy hordanom kéne az esküvő előtt hogy hozzá szokjon a lábam, és a lábamra formáljam úgy mond.. Itthon is hordjam és mászkáljak az utcán is benne. Szerintem nincs értelme, egy magassarkú sosem lesz kényelmes, akármennyit lehet a lábamon. Ti hordtátok/hordanátok esküvő előtt a cipőtöket?

23

Hogy szerveznétek esküvőt egy olyan családban, ahol rengeteg ellentét van?

Nagy család, sok vita. Sokan már karácsonykor sem hajlandóak összejárni, de a párnak konkrét konfliktusa nincs senkivel.

10

10év és 3gyerek után kis polgármesteri hivatali esküvőnk lesz. Ciki a fehér menyasszonyi ruha nekem?

Nagyon szeretném...

21

Esküvőre tudtok ajánlani jó dekorcéget?

5

Esetleg tudtok ajánlani kreatív ültetőkártyát?

Ciklámen-almazöld-fehér lesz a dekorációnk. Valami ötletesre gondoltam... Szerintetek zöldalma és rárakva levél alakú ültetőkártya milyen?

4

Akiknek 2014 augusztusában lesz az esküvője, mikor kezditek el szervezni? Már elkezdtétek? Milyen dolgok vannak már meg?

Nekünk akkor lesz, az időpont megvan, zenekar lefoglalva, étterem és dekor szintén megvan.
Fotós és vőfély van még hátra. Úgy gondoltuk/gondoljuk, hogy ezek a dolgok a legfontosabbak, a többi ráér jövőre.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!