Találatok a következő kifejezésre: Második terhességet lehet (37 db)

Mitől lehet h a terhességi teszten a második (terhességet igazoló) csík, sokkal halványabb mint a kontrollcsík? Attól még ez terhességet jelent?

Legjobb válasz: Igen, két csík, az két csík, akármilyen halvány is. Néhány nap múlva erõsebb lesz, addig is minden jót!

Igen, két csík, az két csík, akármilyen halvány is. Néhány nap múlva erõsebb lesz, addig is minden jót!
Attól, hogy még nem olyan magas a hcg hormon szintje a szervezetedben. Mivel 2 naponta duplázódik az értéke, így egyre erõsebb lesz majd a csík a teszten. De már most lehet örülni, mert nagy valószínûséggel terhes vagy! Gratulálok!
Nekem is igy volt, aztán két nap múlva a reggeli vizeletbõl egybõl megjelent a 2. csík erõsebben!!Sok sikert, vigyázz magatokra!!!
Nekem ugyanazon a napon ket kulonbozo gyartmanyu teszt kulonbozo erossegu csikot mutatott, szoval a teszt erzekenysegen is mulik... Meg ha halvany is a csik, ha ott van, mar orulhetsz! Gratula! 12 h km

Ha valakinek összejön az első gyerek semmi próbálkozás nélkül azonnal, hogy lehet hogy a második terhesség a 14. héten megszakad, és nem esik többé teherbe, és lombikra kell mennie?

Az els? gyerek apja más, az új férjel lehet baj?

Legjobb válasz: Lehet, hogy a férjnél van a bibi, de korántsem biztos. Sajnos egy egyszerû, banális fertõzés is okozhat olyan elváltozásokat, ami miatt nem jön össze a baba, így a gond lehet a nõnél is, függetlenül az elsõ terhességtõl.

Lehet, hogy a férjnél van a bibi, de korántsem biztos. Sajnos egy egyszerû, banális fertõzés is okozhat olyan elváltozásokat, ami miatt nem jön össze a baba, így a gond lehet a nõnél is, függetlenül az elsõ terhességtõl.
A legtöbb embernél más és más a két (vagy több) terhesség. Ha itt olvasgatsz, láthatod, hogy sokaknál ugyanazzal az apával az elsõ baba egybõl összejön a másodikra pedig akár éveket várnak. Vagy éppen fordítva. Mit mondanak az orvosok? Miért nem jön össze? Miért kell menni lombikra?
A kérdező hozzászólása: Milyen fertõzésre gondolsz?

Tapasztalatok? Első császármetszés után a második terhesség során hány miniméter lehet a heg, hogy természetesen születhessen a baba ne császárral.

Legjobb válasz: Az olvastam, hogy 4-5 mm körül kell lennie a hegvastagságnak. Nekem az elsõ szülésem császáros volt, a második sima hüvelyi szülés. A hegvastagságot soha nem nézték. 21 hónap van a gyerekek között.

Az olvastam, hogy 4-5 mm körül kell lennie a hegvastagságnak. Nekem az elsõ szülésem császáros volt, a második sima hüvelyi szülés. A hegvastagságot soha nem nézték. 21 hónap van a gyerekek között.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A második szülésednél felsem merült hogy császár lesz én is "simán" szeretnék szülni!
Sziasztok! Én egy "esélyt nem kapok" jelenség vagyok. Két és fél éve szültem császárral, most a hegem 14mm (ha jól mértek), minden oké, de hallani sem akarnak arról az orvosok, h megpróbáljam a természetes szülést.Már "könyörögtem" is, de semmi.Hát ez van, nem kapok esélyt.Bár lehet jobb is így, de a hegre egyenlõre nem hivatkozhatnak, és kevesebb idõm van hátra, mint 3hét.... Üdv. 37+2 hkm
utolsó, ez melyik kórház? mire hivatkoznak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat lesz ami lesz az a lényeg , hogy minden rendben menjen! Tegnap 20:01 neked boldog baba várást kívánok!
Most szerdán szültem a második lányomat természetes úton (3750gr) és a heget elõtte 38.héten 5mm-re majd szülés elõtt pár nappal (40. hét) 9mm-re mérték, más-más doki. De megszültem, nem vált szét a heg, minden rendben ment. És 16 hónap a korkülönbség!


A második terhességem 6. hetében járok. Mire számíthatok? Az elsőnél 17 kg-ot szedtem fel (ödémás is voltam a végén), illetve császároztak (láz, magzati tachikardia, ödéma, nagy baba). Lehet a második is császár lesz? (kb.21 hónap telt el azóta)

Legjobb válasz: figyelj nagyon az egészséges étkezésre, hogy tépanyagdús legyen, mégse hizlaljon. akkor talán nem szedsz fel annyit. valószínû császározni fognak ismét, de ha minden sínen van engedhetnek természetes úton is.

figyelj nagyon az egészséges étkezésre, hogy tépanyagdús legyen, mégse hizlaljon. akkor talán nem szedsz fel annyit. valószínû császározni fognak ismét, de ha minden sínen van engedhetnek természetes úton is.
Ha van halvány csík akkor az terhesség, én dokihoz mennék!
A kérdező hozzászólása: Péntekre van idõpontom.
Szerintem lehetsz terhes. Esetleg csinálj meg egy ugyanolyan típusú tesztet holnap vagy csütörtök reggel, és ha erõsebb a csík, az jó jel.

Második terhességet máshogy lehet érezni mint az elsőt?

12napja csúszik a menzeszem.Eleinte volt hányinger,fogfájás.Néha derekamat érzem,hogy fáj meg a melleimet.Tavaly októberben egy abortuszom (nem a babával volt gond,meg nem is velem)hülye döntés volt amibe belekészerítettek,de mindegy nem is err?l akarok beszélni.A kérdésem az igaz,hogy aki volt már így-úgy terhes a második babavárást máshogy érzi?Mert nekem az els?nél észrevettem,hogy állandóan eszem és sokat alszom.

Legjobb válasz: Szia! Nincs két egyforma terhesség. Szóval lehetnek már tüneteid mint az elsõnél.

Szia! Nincs két egyforma terhesség. Szóval lehetnek már tüneteid mint az elsõnél.
En is amikor eloszor voltam babas, akkor semmi tunetem nem volt, se cici fajas, es tenyleg semmi.Talan annyi, h barhol barmikor el tudtam aludni, de ez sem volt feltuno, mert amugy is almokoros voltam mindig. Most viszont a masodiknal, a cicim ugy fajt mint meg soha, fel voltam puffadva, es a gyomrom is egett alandoan. Szoval szerintem minden terhesseg mas es mas. Boldog babavarast kivanok 18 hetes kismama
én remélem a mésodikat várom.teszt tegnap pozitiv.érettebb vagyok és tudatosan nézem a dolgokat.elsönél csak kivános voltam.savanyu.most fáj a derekam fáradt vagyok melleim leszakadnak meg ilyen

Ez a második terhességem, kb. 5-6 hetes. Minden nap görcsöl a hasam (mint mensinél) és folyton olyan érzésem van, hogy mindjárt megjön. Ez az első terhességemnél nem volt. Baj lehet?

Legjobb válasz: Semmi gond nincs! Ez a terhességgel jár! Nekem 12 hetes korig mindennap görcsölt a hasam. Persze nem erösen. 24 hetes kismama. Grat a babához!!

Semmi gond nincs! Ez a terhességgel jár! Nekem 12 hetes korig mindennap görcsölt a hasam. Persze nem erösen. 24 hetes kismama. Grat a babához!!
szia nekem is volt ilyen legalább 2 hétig nem tudtam eldönteni hogy örüljek vagy ne de aztán mégis csak ugy alakult hogy én letem akkor a villág legboldogabb embere amikor kiderült hogy mégis van pici ugyhogy ne aggódj de pihenj sokat gratula
Nekem is eltartott 11 hétig, teljesen normális. És azóta is néha érzem, mikor nõl a méh:-) 19 hetes kismami.-)

16 hetes kismama vagyok rossz lett az AFP ez a második terhességem az elsőnél is rossz volt ugyan ez az eredmény egészsége lányom született velőcső záródási rendellenesség 1>50 pozitiv mi lehet velem lehet valami öszefüggés?

Legjobb válasz: Az én AFP-m nagyon alacsony volt (0,4), a hCG-m magas (2) és ehhez társult egy 1/44 és 1/22 kockázatú Down-szindróma veszély. Elküldtek genetikára, ott az UH több magzatvizet és feszesen telt magzati gyomrot mutatott (addig az UH-k tökéletesek voltak!!!), így erõsen ajánlották az amniot. Elõször nem akartuk vállalni, mert féltünk a vetélési kockázattól, de végül visszamentünk. Több, mint 3 hét idegesség, fokozott elõvigyázatosság és kímélet után megtudtuk, hogy a kisbabánk egészséges. Remélem, ez a születéséig és utána is így marad... Szerintem nálad sincs semmi gond, fõleg, ha a kislányod is egészséges lett. Ha javasolják az amniot, csináltasd meg, így legalább 6 hónap helyett csak 3 hetet izgulsz azon, hogy egészséges legyen a pici. És csak pozitívan! 27+4 hkm

Az én AFP-m nagyon alacsony volt (0, 4), a hCG-m magas (2) és ehhez társult egy 1/44 és 1/22 kockázatú Down-szindróma veszély. Elküldtek genetikára, ott az UH több magzatvizet és feszesen telt magzati gyomrot mutatott (addig az UH-k tökéletesek voltak!!!), így erõsen ajánlották az amniot. Elõször nem akartuk vállalni, mert féltünk a vetélési kockázattól, de végül visszamentünk. Több, mint 3 hét idegesség, fokozott elõvigyázatosság és kímélet után megtudtuk, hogy a kisbabánk egészséges. Remélem, ez a születéséig és utána is így marad... Szerintem nálad sincs semmi gond, fõleg, ha a kislányod is egészséges lett. Ha javasolják az amniot, csináltasd meg, így legalább 6 hónap helyett csak 3 hetet izgulsz azon, hogy egészséges legyen a pici. És csak pozitívan! 27+4 hkm

33 hetes kismama vagyok (második terhesség). Tegnap óta megállás nélkül egyfolytában mozog a babám, éjjel-nappal. Mitől lehet? A front? Vagy valami nem tetszik neki?

Legjobb válasz: Én is 33 hetes vagyok, nekem is az elmúlt napokban mocorgósabb volt a bébikém :) szerintem biztos a front is közrejátszott. Mondjuk nekem szokott kisebb szüneteket tartani (gondolom akkor alszik éppen) de amúgy most kis mocorgós... ha nem idegeskedsz, vagy nem eszel csípõset meg jól érzed magad, szerintem csak a front lehet az állandó mozgás mögött... vagy csak éppen helyezkedik, h neki hogy kényelmes :)

Én is 33 hetes vagyok, nekem is az elmúlt napokban mocorgósabb volt a bébikém :) szerintem biztos a front is közrejátszott. Mondjuk nekem szokott kisebb szüneteket tartani (gondolom akkor alszik éppen) de amúgy most kis mocorgós... ha nem idegeskedsz, vagy nem eszel csípõset meg jól érzed magad, szerintem csak a front lehet az állandó mozgás mögött... vagy csak éppen helyezkedik, h neki hogy kényelmes :)
Én 31 hetes vagyok, és napok óta úgy érzem az oldalamon fog kijönni, nagyon sokat mocorog. Mondta a doki is, mert csütörtökön nézett uhltrahanggal, de minden rendben van, ugyhogy ti se aggódjatok. Biztos, hogy az idõváltozás.
:S Ugyanez!! Mult hét péntek óta már majd megbolondulok! SZinte úgy érzem kijön a köldökömön. 32.hétben vagyok én is. Iszonyat amit produkál ez a bébi!! de legalább nem vagyok egyedül- BOCS!!! :)

A második terhesség és szülés is lehet olyan csodálatos, mint az első?

Lehet buta kérdés, de én nagyon élveztem a kismamaságot, és persze fájt a szülés, de tényleg megéri... Picit rossz érzés, hogy mindezt már nem élhetem át úgy, hogy benne van az ismeretlenség szépsége.

Legjobb válasz: Bocsi, hogy ide írok, csak engem is érdekelnének a válaszok. Bennem is felmerült már ez a kérdés! :)

Bocsi, hogy ide írok, csak engem is érdekelnének a válaszok. Bennem is felmerült már ez a kérdés! :)
A sokadik varandossag is tartogathat meglepeteseket. Ne aggodjatok, ugyanolyan csodas lesz, mint az elso :)
Szerintem sokkal jobb a második terhesség, mert ott legalább már tudod, hogy mi a terhestünet, mi nem, tudod mi vár rád az egész alatt. Bár minden terhesség más, de minél többedik, annál nagyobb az ember lányának az önbizalma. Legalább is nálam így van. Az elsõ terhességet egyáltalán nem éltem meg csodálatosnak, sõt kifejezetten nem szerettem, mert mindentõl paráztam. A másodiknál már nem. Mondjuk én nem szeretem a meglepetéseket és a váratlan dolgokat, túlságosan földhözragadt vagyok.
4 gyerekem van, mindegyik gyönyörû terhesség után, könnyen született. Minden terhesség más, mindegyiknek megvan a sajátos varázsa. Az elsõ azért különleges, mert még teljesen ismeretlen világ, a következõk is tartogatnak újdonságokat, de mivel már tudod, milyen jeleket figyelj, mindent kicsit hamarabb érzel. Egyébként a többedik terhesség is maga a csoda )
Igen! Még jó h lehet! Az tuti, h a 2.terhesség gyorsabb lefolyású, de általában fájdalmasabb. Nekem mindkettõ csodás volt. Már a különbözõ nemû gyermekeim is nagy meglepetés volt. Szuper lesz!!!
El tudom képzelni milyen csodálatos lehet..
A kérdező hozzászólása: ?
ez a gyorsabb lefolyas kicsit viccesen hangzik :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
A kérdező hozzászólása: :)
8, 29 vagyok, érdekes amit az utánam válaszoló írt (talán 10, 10?), mert nálam abszolút nem így van. Én pont az elsõ terhességet nem tudtam romantikusan felfogni, mert majdnem végig dolgoztam (36.hétig), felújítottunk, elgyászoltam egy szerettemet, abszolút nem tudtam babadolgok vásárlásával foglalkozni, alig tudtam a babára is gondolni. Most a másodiknál szépen nyugodtan tudok készülni, hogy megszülessen (már nincs sok hátra), nyugodtan tudtam babaruhákat venni és mosni és vasalni, tudok magamra figyelni, pedig van egy másfél évesem is. Az ismerõseim rokonaim nem csak a másfél évesemmel foglalkoznak, hanem ugyanúgy várják a kistesót is, ugyanúgy foglalkoznak velem is. Sokkal többet tudok pihenni, mint az elsõvel, amikor egész nap dolgoztam. Persze mindenki másképp éli meg, de nekem ezerszer jobb a második terhességem, mint az elsõ volt, érzelmileg és testileg is.
11:47-es vagyok. Én is szinte végig dolgoztam, mégis azt mondom, hogy több idõm volt magamra, a pocakomra. Most egész nap futok a közel 2 évesem után, + a háztartás, a párom, ... Nem marad annyi idõm álmodozni, csodálkozni, ... Úgy látszik, ez is valakinél így van, másnál meg nem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, lányok!! Igen, én is ezektõl "félek", hogy nem lesz idõm kiélvezni, stb... Bár még csak tervezzük a kistestvért, de megpróbálom majd kiélvezni minden percét. Szép napokat Nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!