Találatok a következő kifejezésre: Második babámat de a (84 db)

Ha Te szeretnél második babát, de a párod az anyagi nehézségek miatt nem szeretné, akkor mi helyes döntés? Van, aki az anyagiak miatt nem vállal másodig gyermeket, egyébként minden szíve vágya a kistesó?

"Ezt az egyet tudjam tisztességesen felnevelni, ennek az egynek meg tudjak adni mindent, még egy gyereket nem tudnék eltartani, így is sok a kiadás" stb kijelentések, ami a mai világban nem is meglepő, hiszen nagyon nehéz a megélhetés, egy átlag ember számára! Viszont nem minden a pénz!!! Milyen jó dolog, ha az embernek van egy testvére, akivel lehet játszani, akire mindig számíthat! Mit lehet ilyenkor tenni? Van akinek a párja nem mer második gyermeket vállalni az anyagiak miatt???

Legjobb válasz: Nem minden a pénz, de a gyereknek sem jó, ha hiányt kell szenvednie valamibõl. Kiskorban még nem számít, de amikor már közösségbe kerül, fõleg iskolába, akkor már fog. És itt nem a márkás ruhákra gondolok, hanem programokra, egyebekre. Nálunk volt most olyan, hogy csinálnom kellett egy tesztet, mert azt hittem, megint terhes vagyok (bár védekeztünk), de a férjem odakint izgult a fürdõszoba elõtt, hogy nehogy pozitív legyen.....pont mint anno, hogy nehogy negatív legyen :) Nem vagyok végül terhes megint (van egy másfél éves kisfiunk), de azt mondom, a szívem örült volna egy kistesónak, de az eszem nem. Várunk pár évet, addig visszamegyek dolgozni, és jöhet a tesó :)

Nem minden a pénz, de a gyereknek sem jó, ha hiányt kell szenvednie valamibõl. Kiskorban még nem számít, de amikor már közösségbe kerül, fõleg iskolába, akkor már fog. És itt nem a márkás ruhákra gondolok, hanem programokra, egyebekre. Nálunk volt most olyan, hogy csinálnom kellett egy tesztet, mert azt hittem, megint terhes vagyok (bár védekeztünk), de a férjem odakint izgult a fürdõszoba elõtt, hogy nehogy pozitív legyen.....pont mint anno, hogy nehogy negatív legyen :) Nem vagyok végül terhes megint (van egy másfél éves kisfiunk), de azt mondom, a szívem örült volna egy kistesónak, de az eszem nem. Várunk pár évet, addig visszamegyek dolgozni, és jöhet a tesó :)
Nálunk is ez van. A párom szeretné, én az anyagiak miatt egyelõre nem. Megoldás? Nadrágszíj összehúzása, a jobbra való törekvés. Nem vagyunk elkésve, lehet még gyerek késõbb is, ha rendbe szedjük magunkat.
Mi is így vagyunk.Kisfiunk 3 éves. Albiban lakunk (2+1-es), ebbõl a kis szoba apa mûhelye, ami szükséges. A kis szoba a gyerkõcé (az sem túl nagy), -nem akarnám a 2 gyereket egy szobába zsúfolni, a nappali sem túl nagy. Mi pedig a nappaliba alszunk. Az anyagiak miatt nem merünk bevállalni még egyet ( a szívem mélyén nagyon szeretnék újra babázni), de az eszem nem. Pont azért amiket te is írtál. Ráérünk még, még van 5-6 évem (30 vagyok), majd látjuk, hogy mi lesz. De az biztos, hogy akkor költözni is kell.
Ha az egyik fél - bármilyen okból - nem akar gyereket, nem szabad erõltetni. Egyetértek azzal, hogy elõször nem drága egy baba, de ha nagyobb lesz, sokat kell rá költeni. És amikor majd az ismerõsei divatos ruhákba fognak járni meg mindenféle iskolai programra elmennek, nem mondhatod neki, hogy "de neked van testvéred".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi õszinte válaszokat!

Szeretnék második babát, de félek belevágni. Kérhetném a tanácsotokat?

Bocsi hogy ide írom ezt a kérdést,de kifejezetten tapasztalt anyukák válaszára lenne szükségem.Kislányom 22 hónapos.Szeretnénk párommal vállalni 2.babát.Kislányom még nem nagyon akar egyedül enni,csak babakocsiba vagy az ölembe hajlandó bárhová is elmenni.Nagyon sokat volt beteg így nem nagyon merem még külön szobába tenni.Nem tudom mi lenne ha terhes lennék.Mert ugye utána már emelni nem lehet,stb.Szóval az érdekelne hogy ti hogyan oldottátok meg azt hogy vigyázzatok magatokra,de a gyerek se érezze elhanyagoltnak magát?

Legjobb válasz: szio, en is feltem, modtak az anyukák,hogy a masodik konnyebb lesz..én nem hittem el 2 hos a babam, álom gyerek, a ferjem mindig kerdi,hogy normalis e,hogy ilyen nyugodt.. egyebkent szerintem azert is van,mert en nyugodtabb,tapasztaltabb vagyok, vagy ki tudja..:) a fiam 3 eves, nem feltekeny, mindenki kerdi, egyszeruen csak figyelunk ra, ez csak nevelés kérdése,meg a gyerek vermersekletee :)) (nem nyaljafalja a hugát, csak elfogadta,neha csorog neki, simogatja.. az o huga,es buszke ra :))

szio, en is feltem, modtak az anyukák, hogy a masodik konnyebb lesz..én nem hittem el 2 hos a babam, álom gyerek, a ferjem mindig kerdi, hogy normalis e, hogy ilyen nyugodt.. egyebkent szerintem azert is van, mert en nyugodtabb, tapasztaltabb vagyok, vagy ki tudja..:) a fiam 3 eves, nem feltekeny, mindenki kerdi, egyszeruen csak figyelunk ra, ez csak nevelés kérdése, meg a gyerek vermersekletee :) ) (nem nyaljafalja a hugát, csak elfogadta, neha csorog neki, simogatja.. az o huga, es buszke ra :) )
amíg félsz belevágni addig ne vállalj be második gyereket. ha a szivedbe és a fejedbe ezt el tudod intézni és készen állsz rá akkor vágj bele
Ha nem vagy veszélyeztetett terhes, lehet és kell is emelgetni, nem jó ha már a terhesség alatt kirekesztettnek érzi magát a nagyobb. Nálunk a sógornõm már kisterhesen sem emelte fel a lányát (cipelni nem kellett mert már 3 volt) de ha a kislány az anyja ölébe mászott, már rászóltak, hogy nem szabad, a baba miatt. Na, nem is a legfelhõtlenebb a két gyerek kapcsolata.(nem csak emiatt persze) Nekem 20 hónap van a gyerekeim között, a nagyot emelgettem végig, etetõszékbe, kádba, pelenkázóra stb.Szóval ez nem probléma szerintem. Az egyedül evés, hát próbálkoznia azért már kellene. Ölben sem cipelnék egy ekkora gyereket sehová, viszont mi babakocsizunk még, a fiam 2 éves, a lányom 5 hónapos. Én vettem testvérkocsit, mert a fiam is szeret kocsizni, és terhesen a dögmelegben már délelõtt 10kor szét voltam csúszva és el tudtam volna állva aludni, képtelen voltam utána rohangálni. Amíg viszont kételyek vannak benned, ne vállaljatok második babát!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!afelõl nincs kétségem hogy szeretnék babát, csak attól félek hogy a lányommal veszélyeztetett voltam és mi lesz ha megint baj lesz?Nagyrészt még mi is babakocsizunk, csak az a baj hogy itt(vidéken lakunk)mindenki megszól azért hogy mért ül még ilyen nagy gyerek babakocsiban.Ezért próbálunk néha gyalog menni pl.boltba de mindíg az a vége hogy hazafelé cipelem õt is meg a szatyrot is.
Második vagyok, falun élek. Figyi, nekem 6 hónapos terhesen is beszóltak (akkor múlt a fiam másfél) hogy egy ekkora gyerek miért ül babakocsiban.Na, akkor besokalltam, azért, mert a fõút mellett nem fogok rohangálni egy dinnyehassal a gyerek után! Most a fiam az elszaladós korszakát éri, mi elég nagy távokat teszünk meg, õszintén ha beszólnak, csak annyit mondok: ha akarja, cipelje õ haza a gyereket, a bevásárlást, a kisbabát meg a nagy motorját...na, akkor befogják. Ne foglalkozz másokkal, megkeseríted a saját életed!

Most gyeden vagyok. Szeretnék még egy babát de ugy hogy vele is gyeden legyek. Addig kell megszületnie a második babának amig a gyerek be nem tölti a 2 évet?

2010.05.27-én szültem.

Legjobb válasz: Kedves Utolsó! Leírnád részletesen, hogy mi volt a baj? Mert nemigazán értem. Most tiszta ideg lettem. 1. vagyok.

1. vagyok. jogutóddal való változás volt.
Kedves Utolsó! Leírnád részletesen, hogy mi volt a baj? Mert nemigazán értem. Most tiszta ideg lettem. 1. vagyok.
Utlosó elõtti, küldök majd holnap emailt neked, most mennem kell.könyvelõ vagy?
nem könyvelõ, jogász:) írd meg, amikor ráérsz, aztán majd leírjuk ide összesítve, hogy mi az eredmény.
vagy ha letudnád írni hogy kell kiszámolni, sokunknak segítenél. utolsónak, semmi gond nem lesználad, nálam munkahyleváltás is volt
Köszönöm a válaszodat. Még mindig nem tiszta. 1. kisfiammal 2008. júniusától táppénzen voltam végig. 2009. januárban született, azaz az elõzõ évben, több, mint fél évig táppénzen voltam. A tgyás-m maximálták, de a gyedem max. lett, mert a fizetésem br. 200 e ft felett volt. Én írtam 2 hónapja az oepnek, emailt is küldtem, de nem válaszoltak. Veszélyeztetett vagyok a 2. babával, feküdnöm kell, nem tudok személyesen bemenni. Nekem a 2. baba elvileg 2 év 2 hónapra születik és mindenki azzal nyugtat, hogy ugyanúgy maxot kapok mindenbõl. Most akkor mi a helyzet?????? 1. vagyok
Én sem értem, hogy ezt hogy hozták össze. Kizárt dolog, hogy ha gyed alatt született a tesó, akkor ne a szerzõdéses bérbõl számoltak volna. Ahogy az is kizárt, hogy táppénzt beleszámolnak, ugyanis egyetlen ellátás sem alapja egy másik ellátásnak. Kedves utolsó elõtti, ha gondolod, nagyon szívesen segítek, és átszámolom neked, ha elküldöd a részleteket. Volt egy anyuka, szintén innen, akinek visszamenõleg 16 hónapra korrigálták a gyedét, mert a tb elszámolta. Átszámoltam, és az alapján bement és balhézott. Meg is kapta egy összegben, most még megy a vita a késedelmi kamatról. Ha szeretnéd neked is szívesen átnézem, hogy vajon jogosan lett-e ennyi.
ja, ha folyamatos munkaviszonyod van, normális táppénzel a végén ha egyáltalán kellett, akkor úgy van ahogy írod. A normál eset az, csak ha valami bekerül a gépezetbe, akkor már jön a kavarodás. Ughyhogy mégegyszer ne aggódj szerintem.
Mindenképpen gyeden leszel a második babával is, csak az nem mindegy, hogy mi alapján számolnak. Ahogy az elsõ válaszoló írta, ha a második baba születése elõtt akár egy napra is szabadságra mégy, akkor a szabadságod alatt kapott teljes béred lesz az alap, vagyis annyi, mint az elsõ babával. Ha nem mégy vissza, akkor úgy kalkulálj, hogy az ellátások alapja eltérõ, ha az igénylést megelõzõen gyeden, és ha gyesen voltál. Ha az igénylést megelõzõ évben nagyobbrészt gyesen voltál, akkor a minimálbér alapján számolnak - ez nem jó. Ha nagyobbrészt gyeden, akkor a szerzõdéses béred alapján - ez jó:) Vagyis ha 2012-ben megszületik a tesó, akkor érdemes októberre idõzíteni, mert így leszel 5 hónapot gyeden, és 2-3 hónapot tgyáson, így a szerzõdéses béred lesz az alap.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. :) remélem igy is lesz!!
Nekem mindenki azt mondja, hogyha betölti az 1. baba a 2. évet és a 2. baba még nem született meg, de kiveszem a szabikat arra az 1-2-3 hónapra, míg nem születik meg, akkor is ugyanazt a járandóságot fogom kapni. Hááát tudod, én ezt csak remélem, hogy így van.

Kirúghatnak- e munkahelyemről, ha GYED alatt esem teherbe? Tervezzük a második babát, de nagyon félek, hogy így elbánhatnak velem!

gyed, baba

Legjobb válasz: Nem, hiszen 3 ev fizetesnelkuli szabadsagot vettel ki gyermekgondozas miatt, az alatt vedve vagy. Persze egy kozos megegyezesnek ez nem akadaly, csak azt nem kell alairni.

Nem, hiszen 3 ev fizetesnelkuli szabadsagot vettel ki gyermekgondozas miatt, az alatt vedve vagy. Persze egy kozos megegyezesnek ez nem akadaly, csak azt nem kell alairni.

Szeretnék második babát, de lelkiismeret furdalásom van, hogy ezzel sok mindent meg kell vonnom (idő, energia, odafigyelés stb) az elsőtől. Nem romlik meg ettől a kapcsolatom az első gyerekemmel?

Legjobb válasz: Valóban el kell vonnod idõt, energiát és odafigyelést a nagytól, de ez nem válik a hátrányára, sõt. Kisfiam 2 éves volt, amikor megszületett a kistesója. Elõtte nem csak hogy egyetlen gyerek, hanem egyetlen unoka, sõt, dédunoka volt az egész családban, és hát mi tagadás, látszott rajta. Igyekeztünk nem túlzottan elkényeztetni és lesni minden kívánságát, de ez nem változtatott azon a tényen, hogy csodáltuk, ahogyan a nagyszülõk, nagynénik is rajongtak érte, mintha õ lett volna a földkerekség legfantasztikusabb csodalénye. Ez valahol érthetõ, de azért nagyon jót tett neki, hogy megszületett a kishúga, és azóta más gyerekek is születtek a tágabb családban. Most már nem õ a legnagyobb szám, és ez egyáltalán nem baj. Most lehet, hogy sokan nem fognak velem egyetérteni, de szerintem nem természetes, ha az egész család minden energiáját, odafigyelését egyetlen gyerek köti le. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy az egyke gyerekek feltétlenül rosszul neveltek lesznek, de szerintem az õ esetükben tudatosan kell odafigyelni olyan dolgokra, amik természetesek akkor, ha több gyerek is van a családban.

Valóban el kell vonnod idõt, energiát és odafigyelést a nagytól, de ez nem válik a hátrányára, sõt. Kisfiam 2 éves volt, amikor megszületett a kistesója. Elõtte nem csak hogy egyetlen gyerek, hanem egyetlen unoka, sõt, dédunoka volt az egész családban, és hát mi tagadás, látszott rajta. Igyekeztünk nem túlzottan elkényeztetni és lesni minden kívánságát, de ez nem változtatott azon a tényen, hogy csodáltuk, ahogyan a nagyszülõk, nagynénik is rajongtak érte, mintha õ lett volna a földkerekség legfantasztikusabb csodalénye. Ez valahol érthetõ, de azért nagyon jót tett neki, hogy megszületett a kishúga, és azóta más gyerekek is születtek a tágabb családban. Most már nem õ a legnagyobb szám, és ez egyáltalán nem baj. Most lehet, hogy sokan nem fognak velem egyetérteni, de szerintem nem természetes, ha az egész család minden energiáját, odafigyelését egyetlen gyerek köti le. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy az egyke gyerekek feltétlenül rosszul neveltek lesznek, de szerintem az õ esetükben tudatosan kell odafigyelni olyan dolgokra, amik természetesek akkor, ha több gyerek is van a családban.
Én már alig várom, hogy ketten legyenek és megtaníthassam nekik mi a testvéri szeretet, odafigyelés. Eszembe sem jutott, hogy lelkiismeret furdalásom legyen emiatt.
uhhh ezt én is írhattam volna én is ugyanettõl félek :(
Nektek nincs testvéretek? Szerintetek az a sok gyerek és felnõtt, akiknek egy vagy több testvére van, mind rossz családban nõtt fel, megromlott kapcsolatokban? Szerintem nem lehet jó egykének lenni, sokkal többet tud nyújtani egy tesó, mint ha megkap mindent a gyerek. Az pedig, hogy milyen lesz a kapcsolatod az elsõ és a második (többedik) gyerekeddel, illetve neki milyen lesz a kapcsolata a tesójával csak, rajtad múlik. É:n biztos nem vonnám meg a lehetõséget a kisfiamtól, hogy együtt játszhasson, tanulhasson stb. a tesójával.
Szerintem ha szeretnetek kistesot es van is ra lehetoseg akkor hajra! :-) Eloszor biztos fura lenne neki, hogy anya mar nem csak az ove es kesobb a jatekokon is osztoznia kell, de szerintem megfelelo neveles melett nem lesz vele problema. A testverek mindig megoritik egymast, ellenkeznek, verekednek, de azert mindig tudjak, hogy ha baj van akkor szamithatnak egymasra, jatszhatnak egyutt, segithetik egymast... persze azert nem lesz mindig konnyu, de ha odafigyeltek a nagyobbra, hogy ne erezze magat elhanyagolva es ha megengeditek neki, hogy segithessen a kisteso korul pl. A furdetesnel, vagy tapszert kesziteni, meset olvasni a babanak, akkor biztos nagyon szeretni fogja a babat. Sok sikert! :)
Inkább szerintem a második gyerek szívja meg:ha lázas a kicsi, reggel a nagyobbat akkor is el kell vinned az oviba és vele együtt a kicsit is-ha nincs segítséged.pl. Én ilyen szituációkat soha nem tudtam elképzelin...
nekem nem romlott meg kapcsolatt mikor a nagyfiamnak lett egy testvére söt utána 2 naggyal sem lett rosszabb kapcsolat mikor huguk született.én mind a 3 gyerekett imádom , és ök is egymást.

Hany hetes kortol varhatoak a terhessegi csikok? Habar ez mar a masodik babam, de mar elfelejtettem, hogy nagyjabol mikor "törnek" ram a csikok?

Valamint azt is kerdeznem, hogy a korabbi terhessegi csikokkal mar semmit nem tehetek, csak remenykedhetek, hogy a masodik babaval nem lesz olyan sok? Köszönöm a valaszokat!

Legjobb válasz: szia! Én is ugyan így vagyok,mint te. Nekem már vannak csíkjaim, meg azt vettem észre, hogy ami a kislánnyommal kijött 4 évvel ezelõtt, azok lettek erõsebbek. de ez van. kenegetem, de nem hiszem, hogy lehet szebb. majd elhalványodik, úgy, ahogy 4 éve. Most vagyok 30 hetes, de már elég régóta vannak csíkjaim, de szerintem még lesznek is, mert az utolsó idõszakban nõ a legnagyobbat a pocim...szerintem nincs konkrét hét mikor ki kell jönnie...:)))

szia! Én is ugyan így vagyok, mint te. Nekem már vannak csíkjaim, meg azt vettem észre, hogy ami a kislánnyommal kijött 4 évvel ezelõtt, azok lettek erõsebbek. de ez van. kenegetem, de nem hiszem, hogy lehet szebb. majd elhalványodik, úgy, ahogy 4 éve. Most vagyok 30 hetes, de már elég régóta vannak csíkjaim, de szerintem még lesznek is, mert az utolsó idõszakban nõ a legnagyobbat a pocim...szerintem nincs konkrét hét mikor ki kell jönnie...:) ))
hát, én 34 hetes vagyok és (még??) nincs, pedig elvileg hajlamos vagyok rá, mert a combomon pl van a kamaszkori növéstõl

Akik hamar terveztek masodik babat, de meg szoptattak: hogyan alakultak a dolgok?

Sikerult teherbe esni szoptatas alatt? Volt mar menstruaciotok? Nekunk meg nem jott ossze,negy honapja probalkozunk.(ez nem sok,tudom.Csak ha nagyon varja az ember:) Meg szopizik este,ejjel tobbszor es egyszer napkozben,mensesem meg nem volt.10 honapos a fiam. Tudom,semmi esely...:(

Legjobb válasz: Én úgy tudom szoptatás alatt nincs peteérés (vannak kivételek). Szerintem akkor próbálkozzatok ha már volt menstruációd, bár próbálkozni lehet..... Nekem 8 hónapos volt a fiam mikor terhes lettem, de már nem szoptattam és a 3. menstruációm volt. Ismerek olyat is akinek elapadt a teje, elment az orvoshoz és kiderült, hogy terhes. Kitartás!!!

Én úgy tudom szoptatás alatt nincs peteérés (vannak kivételek). Szerintem akkor próbálkozzatok ha már volt menstruációd, bár próbálkozni lehet..... Nekem 8 hónapos volt a fiam mikor terhes lettem, de már nem szoptattam és a 3. menstruációm volt. Ismerek olyat is akinek elapadt a teje, elment az orvoshoz és kiderült, hogy terhes. Kitartás!!!
Szia! Nekem 20 hós volt a lányom, mikor terhes lettem, de még akkor is reggel-délben-este ciczett!Mondjuk még most is :) 22 hós! De én 9 hós korától mensizek, és kb 18 hós korától újra 24 napra, és uh-val nézettem pét is félidõben pont 14. napon van/volt! Szóval nekem 18 hós korára teljesen visszaállt a ciklusom, így könnyû dolgunk volt! Elvileg akkor van pé ha van olyan két szopitok ami között eltelik 6 óra!De ez a nagy átlag!

9 hónapos a lányom, még szoptatom. Szeretnénk egy második babát, de szülés óta nem jött meg a menstruációm még. Van esélyem így teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyan már menstruáltam, de azt össze-vissza és úgy lettem terhes szoptatás alatt. Egy ismerõsöm 9 hónapja szoptatott, amikor elment dokihoz, hogy nem kéne már menstruálnia? 12 hetes terhességet állapított meg a doki. Nem törvényszerû, hogy fogsz egyáltalán menstruálni, lehet, hogy az elsõ érett petesejteddel fog összetalálkozni a sperma...

Szia! Én ugyan már menstruáltam, de azt össze-vissza és úgy lettem terhes szoptatás alatt. Egy ismerõsöm 9 hónapja szoptatott, amikor elment dokihoz, hogy nem kéne már menstruálnia? 12 hetes terhességet állapított meg a doki. Nem törvényszerû, hogy fogsz egyáltalán menstruálni, lehet, hogy az elsõ érett petesejteddel fog összetalálkozni a sperma...
Szia!Hát szerintem, ha még nincs menzid, addig nem.
Szia! Szentesen van.
A félegyházi kórházban szerintem még van magánrendelése, de valóban a szentesiben vállal szülést!

Mikor jön a kistestvér? A férjemmel már lassan szeretnénk második babát, de sajnos még nem volt menstruációm a szülés óta és az ébredési hőm szerint nincs peteérésem. Mit tegyek?

Kislányom 7 hónapos,2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, még naponta 3x szoptatom (reggel, délben, este). Elkezdtem barátcserje (agnus castus) homeopátiás bogyót szedni a ciklusom rendezésére és iszom málnalevél teát, ami segíti a peteérést. 1 hónapja voltam ráksz?résen és az orvosom szerint minden rendben, és normális, h szoptatás mellett még nem menstruálok. Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Legyek türelmesebb és bízzam a természetre vagy kérjek orvosi segítséget?

Legjobb válasz: Nekem anyám azt mondta, hogy neki kb a 9´hónap után jött meg kb minden gyerekénél. Én még ott nem tartok, hogy magamon kipróbálhattam volna, mert csak most fog megszületni az elsö..

Nekem anyám azt mondta, hogy neki kb a 9´hónap után jött meg kb minden gyerekénél. Én még ott nem tartok, hogy magamon kipróbálhattam volna, mert csak most fog megszületni az elsö..
Szia! Ha megengeded belinkelek neked egyet: http://www.babanet.hu/faq/ciklus08.php itt rengeteg a hasznos infó. Általában a teljes leválasztás után 1-2 hónap, mire jelentkezik a mensi.
Hasonló cipõben járok csak kicsit elõrébb. Én sem menstruáltam addig, amíg a fiam akár csak egyszer is szopizott, úgyhogy leválasztottam szegénykét. Az utolsó naptól számolva 45. napon jött meg elõször! Azóta van menstruációm, de még mindig nincs peteérésem....voltam orvosnál, szerinte ez is normális. Én is egy hónapja kezdtem el szedni a barátcserjét, mivel a doki azt mondta, hogy várni kell amíg kiürül a szervezetbõl a tejtermelésért felelõs prolaktin, ez gátolja a teherbe esést. (van aki ennek ellenére szoptatás alatt is teherbe esik, de vannak akik nem :-( ) A doki nekem azt mondta, hogy uh-val tudná megnézni hogy van e már peteérés, ha nincs gyógyszerrel tudja meghozni, de azt hiszem én még várok ezzel. Nektek sok sikert, ugyanis lehet hogy hónapokon belül visszaáll a ciklusod, egyszer csak lesz peteérés, ami rögtön megtermékenyül. Sajnos nem lehet tudni. De ha elkezdesz menstruálni valószínû utána már hamar jön a kistesó. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!