Találatok a következő kifejezésre: Második babámat de (90 db)

Szeretnék második babát, de félek belevágni. Kérhetném a tanácsotokat?

Bocsi hogy ide írom ezt a kérdést,de kifejezetten tapasztalt anyukák válaszára lenne szükségem.Kislányom 22 hónapos.Szeretnénk párommal vállalni 2.babát.Kislányom még nem nagyon akar egyedül enni,csak babakocsiba vagy az ölembe hajlandó bárhová is elmenni.Nagyon sokat volt beteg így nem nagyon merem még külön szobába tenni.Nem tudom mi lenne ha terhes lennék.Mert ugye utána már emelni nem lehet,stb.Szóval az érdekelne hogy ti hogyan oldottátok meg azt hogy vigyázzatok magatokra,de a gyerek se érezze elhanyagoltnak magát?

Legjobb válasz: szio, en is feltem, modtak az anyukák,hogy a masodik konnyebb lesz..én nem hittem el 2 hos a babam, álom gyerek, a ferjem mindig kerdi,hogy normalis e,hogy ilyen nyugodt.. egyebkent szerintem azert is van,mert en nyugodtabb,tapasztaltabb vagyok, vagy ki tudja..:) a fiam 3 eves, nem feltekeny, mindenki kerdi, egyszeruen csak figyelunk ra, ez csak nevelés kérdése,meg a gyerek vermersekletee :)) (nem nyaljafalja a hugát, csak elfogadta,neha csorog neki, simogatja.. az o huga,es buszke ra :))

szio, en is feltem, modtak az anyukák, hogy a masodik konnyebb lesz..én nem hittem el 2 hos a babam, álom gyerek, a ferjem mindig kerdi, hogy normalis e, hogy ilyen nyugodt.. egyebkent szerintem azert is van, mert en nyugodtabb, tapasztaltabb vagyok, vagy ki tudja..:) a fiam 3 eves, nem feltekeny, mindenki kerdi, egyszeruen csak figyelunk ra, ez csak nevelés kérdése, meg a gyerek vermersekletee :) ) (nem nyaljafalja a hugát, csak elfogadta, neha csorog neki, simogatja.. az o huga, es buszke ra :) )
amíg félsz belevágni addig ne vállalj be második gyereket. ha a szivedbe és a fejedbe ezt el tudod intézni és készen állsz rá akkor vágj bele
Ha nem vagy veszélyeztetett terhes, lehet és kell is emelgetni, nem jó ha már a terhesség alatt kirekesztettnek érzi magát a nagyobb. Nálunk a sógornõm már kisterhesen sem emelte fel a lányát (cipelni nem kellett mert már 3 volt) de ha a kislány az anyja ölébe mászott, már rászóltak, hogy nem szabad, a baba miatt. Na, nem is a legfelhõtlenebb a két gyerek kapcsolata.(nem csak emiatt persze) Nekem 20 hónap van a gyerekeim között, a nagyot emelgettem végig, etetõszékbe, kádba, pelenkázóra stb.Szóval ez nem probléma szerintem. Az egyedül evés, hát próbálkoznia azért már kellene. Ölben sem cipelnék egy ekkora gyereket sehová, viszont mi babakocsizunk még, a fiam 2 éves, a lányom 5 hónapos. Én vettem testvérkocsit, mert a fiam is szeret kocsizni, és terhesen a dögmelegben már délelõtt 10kor szét voltam csúszva és el tudtam volna állva aludni, képtelen voltam utána rohangálni. Amíg viszont kételyek vannak benned, ne vállaljatok második babát!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!afelõl nincs kétségem hogy szeretnék babát, csak attól félek hogy a lányommal veszélyeztetett voltam és mi lesz ha megint baj lesz?Nagyrészt még mi is babakocsizunk, csak az a baj hogy itt(vidéken lakunk)mindenki megszól azért hogy mért ül még ilyen nagy gyerek babakocsiban.Ezért próbálunk néha gyalog menni pl.boltba de mindíg az a vége hogy hazafelé cipelem õt is meg a szatyrot is.
Második vagyok, falun élek. Figyi, nekem 6 hónapos terhesen is beszóltak (akkor múlt a fiam másfél) hogy egy ekkora gyerek miért ül babakocsiban.Na, akkor besokalltam, azért, mert a fõút mellett nem fogok rohangálni egy dinnyehassal a gyerek után! Most a fiam az elszaladós korszakát éri, mi elég nagy távokat teszünk meg, õszintén ha beszólnak, csak annyit mondok: ha akarja, cipelje õ haza a gyereket, a bevásárlást, a kisbabát meg a nagy motorját...na, akkor befogják. Ne foglalkozz másokkal, megkeseríted a saját életed!

Febr. óta gyesen vagyok a kisfiammal, most 18 hetes vagyok a második babával de a munkáltató még nem tudja. Ha szólok neki hogy babát várok el tudok-e menni táppénzre? Nem késõ ez már?

Legjobb válasz: Hat, akkor jartal volna a legjobban, ha gyes megkezdese helyett egybol tappenzre mesz. Ugy szulesig tappenzen lettel volna es ujra kaptad volna a tgyast es gyedet meg a hajdani bereid alapjan. Tappenzre elmehetsz most is, de h a gyedre jogosult leszel-e azt nem tudom. (Azt hiszem nem, de pontosan nem tudom.)

Hat, akkor jartal volna a legjobban, ha gyes megkezdese helyett egybol tappenzre mesz. Ugy szulesig tappenzen lettel volna es ujra kaptad volna a tgyast es gyedet meg a hajdani bereid alapjan. Tappenzre elmehetsz most is, de h a gyedre jogosult leszel-e azt nem tudom. (Azt hiszem nem, de pontosan nem tudom.)
A kérdező hozzászólása: Köszi, sajna akkor még nem tudtam hogy babát várok.Ezt még nem hallottam hogy ha most elmegyek táppénzre akkor ne kapnék gyedet.
Szia! Az elsõnek nincs igaza!!! A kedvezményszabály még mindig vonatkozik rád is, és a gyes nem alap semmilyen ellátáshoz. Én egyébként hasonló helyzetben vagyok, jan. 21-tõl vagyok gyesen a "nagyobbal" és szeptember közepén jön a kicsi. A lényeg, ha mindkét ellátást szeretnék kapni (gyes+tp) egyszerre, akkor vegyél ki pár nap szabit a felgyûltbõl. Pl nekem úgy jön ki a legjobban pénzügyileg (ami azt jelenti, hogy az elõzõ babóval kapott ellátástól még jobb alapom is lesz (pedig nem fogok visszamenni dolgozni és béremelés sem volt), hogy veszek ki májusban közel 2 hét szabit, majd utána rögtön 9-es kóddal tp-re jövök a szülésig. Az hogy te hogy járnál a legjobban ugye csak pontos számokkal lehetne tudni :) . (Mármint, hogy mennyi szabit lenne érdemes kivenni, mikortól és mikortól menni tp-re.
Az lemaradt, hogy mivel munkaviszonyban állsz ugyanúgy jàr tgyàs, gyed.
A kérdező hozzászólása: Én is valahogy így sejtettem, csak azt nem tudom hogy vajon rögtön úgy hívjam fel a munkáltatót hogy babát várok, és kiszeretnék venni pár nap szabit?Nem tudom hogy ez így lehetséges-e?Táppénzre simán el tudok menni mert magas a vérnyomásom.
Szia! A fizu nélküli szabi megszakítását elvileg 30 nappal elõbb be kell jelenteni a munkáltatónak. Nálam muszáj volt betartani, mert nagy cég, és mire az igazgatóság is engedélyezte idõ volt. Ha kis cégrõl van szó és normális a fõnököd, akkor lehet megengedi "visszadátumozva" is beadni. Bár nem tudom mikortól akarsz szabira menni. Én e-mailben írtam neki elõször le mindent, ahogy szeretném, (mert ugye sosem lehet tudni) és legyen bizonyíték, hogy tudattam mi van, és a választ is így kaptam meg, hogy mit hogyan kell tennem. Ennek örülök is, mert így tiszta, hogy én mit akartam, mit kell tennem ezért. Persze azóta egyeztettünk telefonon is, de tudod manapság fontos, hogy minden le legyen papírozva :) Legalábbis én így gondolom, mert volt, hogy már megjártam ilyen miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!

Szeretnék második babát, de lelkiismeret furdalásom van, hogy ezzel sok mindent meg kell vonnom (idő, energia, odafigyelés stb) az elsőtől. Nem romlik meg ettől a kapcsolatom az első gyerekemmel?

Legjobb válasz: Valóban el kell vonnod idõt, energiát és odafigyelést a nagytól, de ez nem válik a hátrányára, sõt. Kisfiam 2 éves volt, amikor megszületett a kistesója. Elõtte nem csak hogy egyetlen gyerek, hanem egyetlen unoka, sõt, dédunoka volt az egész családban, és hát mi tagadás, látszott rajta. Igyekeztünk nem túlzottan elkényeztetni és lesni minden kívánságát, de ez nem változtatott azon a tényen, hogy csodáltuk, ahogyan a nagyszülõk, nagynénik is rajongtak érte, mintha õ lett volna a földkerekség legfantasztikusabb csodalénye. Ez valahol érthetõ, de azért nagyon jót tett neki, hogy megszületett a kishúga, és azóta más gyerekek is születtek a tágabb családban. Most már nem õ a legnagyobb szám, és ez egyáltalán nem baj. Most lehet, hogy sokan nem fognak velem egyetérteni, de szerintem nem természetes, ha az egész család minden energiáját, odafigyelését egyetlen gyerek köti le. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy az egyke gyerekek feltétlenül rosszul neveltek lesznek, de szerintem az õ esetükben tudatosan kell odafigyelni olyan dolgokra, amik természetesek akkor, ha több gyerek is van a családban.

Valóban el kell vonnod idõt, energiát és odafigyelést a nagytól, de ez nem válik a hátrányára, sõt. Kisfiam 2 éves volt, amikor megszületett a kistesója. Elõtte nem csak hogy egyetlen gyerek, hanem egyetlen unoka, sõt, dédunoka volt az egész családban, és hát mi tagadás, látszott rajta. Igyekeztünk nem túlzottan elkényeztetni és lesni minden kívánságát, de ez nem változtatott azon a tényen, hogy csodáltuk, ahogyan a nagyszülõk, nagynénik is rajongtak érte, mintha õ lett volna a földkerekség legfantasztikusabb csodalénye. Ez valahol érthetõ, de azért nagyon jót tett neki, hogy megszületett a kishúga, és azóta más gyerekek is születtek a tágabb családban. Most már nem õ a legnagyobb szám, és ez egyáltalán nem baj. Most lehet, hogy sokan nem fognak velem egyetérteni, de szerintem nem természetes, ha az egész család minden energiáját, odafigyelését egyetlen gyerek köti le. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy az egyke gyerekek feltétlenül rosszul neveltek lesznek, de szerintem az õ esetükben tudatosan kell odafigyelni olyan dolgokra, amik természetesek akkor, ha több gyerek is van a családban.
Én már alig várom, hogy ketten legyenek és megtaníthassam nekik mi a testvéri szeretet, odafigyelés. Eszembe sem jutott, hogy lelkiismeret furdalásom legyen emiatt.
uhhh ezt én is írhattam volna én is ugyanettõl félek :(
Nektek nincs testvéretek? Szerintetek az a sok gyerek és felnõtt, akiknek egy vagy több testvére van, mind rossz családban nõtt fel, megromlott kapcsolatokban? Szerintem nem lehet jó egykének lenni, sokkal többet tud nyújtani egy tesó, mint ha megkap mindent a gyerek. Az pedig, hogy milyen lesz a kapcsolatod az elsõ és a második (többedik) gyerekeddel, illetve neki milyen lesz a kapcsolata a tesójával csak, rajtad múlik. É:n biztos nem vonnám meg a lehetõséget a kisfiamtól, hogy együtt játszhasson, tanulhasson stb. a tesójával.
Szerintem ha szeretnetek kistesot es van is ra lehetoseg akkor hajra! :-) Eloszor biztos fura lenne neki, hogy anya mar nem csak az ove es kesobb a jatekokon is osztoznia kell, de szerintem megfelelo neveles melett nem lesz vele problema. A testverek mindig megoritik egymast, ellenkeznek, verekednek, de azert mindig tudjak, hogy ha baj van akkor szamithatnak egymasra, jatszhatnak egyutt, segithetik egymast... persze azert nem lesz mindig konnyu, de ha odafigyeltek a nagyobbra, hogy ne erezze magat elhanyagolva es ha megengeditek neki, hogy segithessen a kisteso korul pl. A furdetesnel, vagy tapszert kesziteni, meset olvasni a babanak, akkor biztos nagyon szeretni fogja a babat. Sok sikert! :)
Inkább szerintem a második gyerek szívja meg:ha lázas a kicsi, reggel a nagyobbat akkor is el kell vinned az oviba és vele együtt a kicsit is-ha nincs segítséged.pl. Én ilyen szituációkat soha nem tudtam elképzelin...
nekem nem romlott meg kapcsolatt mikor a nagyfiamnak lett egy testvére söt utána 2 naggyal sem lett rosszabb kapcsolat mikor huguk született.én mind a 3 gyerekett imádom , és ök is egymást.

Ha Te szeretnél második babát, de a párod az anyagi nehézségek miatt nem szeretné, akkor mi helyes döntés? Van, aki az anyagiak miatt nem vállal másodig gyermeket, egyébként minden szíve vágya a kistesó?

"Ezt az egyet tudjam tisztességesen felnevelni, ennek az egynek meg tudjak adni mindent, még egy gyereket nem tudnék eltartani, így is sok a kiadás" stb kijelentések, ami a mai világban nem is meglepő, hiszen nagyon nehéz a megélhetés, egy átlag ember számára! Viszont nem minden a pénz!!! Milyen jó dolog, ha az embernek van egy testvére, akivel lehet játszani, akire mindig számíthat! Mit lehet ilyenkor tenni? Van akinek a párja nem mer második gyermeket vállalni az anyagiak miatt???

Legjobb válasz: Nem minden a pénz, de a gyereknek sem jó, ha hiányt kell szenvednie valamibõl. Kiskorban még nem számít, de amikor már közösségbe kerül, fõleg iskolába, akkor már fog. És itt nem a márkás ruhákra gondolok, hanem programokra, egyebekre. Nálunk volt most olyan, hogy csinálnom kellett egy tesztet, mert azt hittem, megint terhes vagyok (bár védekeztünk), de a férjem odakint izgult a fürdõszoba elõtt, hogy nehogy pozitív legyen.....pont mint anno, hogy nehogy negatív legyen :) Nem vagyok végül terhes megint (van egy másfél éves kisfiunk), de azt mondom, a szívem örült volna egy kistesónak, de az eszem nem. Várunk pár évet, addig visszamegyek dolgozni, és jöhet a tesó :)

Nem minden a pénz, de a gyereknek sem jó, ha hiányt kell szenvednie valamibõl. Kiskorban még nem számít, de amikor már közösségbe kerül, fõleg iskolába, akkor már fog. És itt nem a márkás ruhákra gondolok, hanem programokra, egyebekre. Nálunk volt most olyan, hogy csinálnom kellett egy tesztet, mert azt hittem, megint terhes vagyok (bár védekeztünk), de a férjem odakint izgult a fürdõszoba elõtt, hogy nehogy pozitív legyen.....pont mint anno, hogy nehogy negatív legyen :) Nem vagyok végül terhes megint (van egy másfél éves kisfiunk), de azt mondom, a szívem örült volna egy kistesónak, de az eszem nem. Várunk pár évet, addig visszamegyek dolgozni, és jöhet a tesó :)
Nálunk is ez van. A párom szeretné, én az anyagiak miatt egyelõre nem. Megoldás? Nadrágszíj összehúzása, a jobbra való törekvés. Nem vagyunk elkésve, lehet még gyerek késõbb is, ha rendbe szedjük magunkat.
Mi is így vagyunk.Kisfiunk 3 éves. Albiban lakunk (2+1-es), ebbõl a kis szoba apa mûhelye, ami szükséges. A kis szoba a gyerkõcé (az sem túl nagy), -nem akarnám a 2 gyereket egy szobába zsúfolni, a nappali sem túl nagy. Mi pedig a nappaliba alszunk. Az anyagiak miatt nem merünk bevállalni még egyet ( a szívem mélyén nagyon szeretnék újra babázni), de az eszem nem. Pont azért amiket te is írtál. Ráérünk még, még van 5-6 évem (30 vagyok), majd látjuk, hogy mi lesz. De az biztos, hogy akkor költözni is kell.
Ha az egyik fél - bármilyen okból - nem akar gyereket, nem szabad erõltetni. Egyetértek azzal, hogy elõször nem drága egy baba, de ha nagyobb lesz, sokat kell rá költeni. És amikor majd az ismerõsei divatos ruhákba fognak járni meg mindenféle iskolai programra elmennek, nem mondhatod neki, hogy "de neked van testvéred".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi õszinte válaszokat!

Hany hetes kortol varhatoak a terhessegi csikok? Habar ez mar a masodik babam, de mar elfelejtettem, hogy nagyjabol mikor "törnek" ram a csikok?

Valamint azt is kerdeznem, hogy a korabbi terhessegi csikokkal mar semmit nem tehetek, csak remenykedhetek, hogy a masodik babaval nem lesz olyan sok? Köszönöm a valaszokat!

Legjobb válasz: szia! Én is ugyan így vagyok,mint te. Nekem már vannak csíkjaim, meg azt vettem észre, hogy ami a kislánnyommal kijött 4 évvel ezelõtt, azok lettek erõsebbek. de ez van. kenegetem, de nem hiszem, hogy lehet szebb. majd elhalványodik, úgy, ahogy 4 éve. Most vagyok 30 hetes, de már elég régóta vannak csíkjaim, de szerintem még lesznek is, mert az utolsó idõszakban nõ a legnagyobbat a pocim...szerintem nincs konkrét hét mikor ki kell jönnie...:)))

szia! Én is ugyan így vagyok, mint te. Nekem már vannak csíkjaim, meg azt vettem észre, hogy ami a kislánnyommal kijött 4 évvel ezelõtt, azok lettek erõsebbek. de ez van. kenegetem, de nem hiszem, hogy lehet szebb. majd elhalványodik, úgy, ahogy 4 éve. Most vagyok 30 hetes, de már elég régóta vannak csíkjaim, de szerintem még lesznek is, mert az utolsó idõszakban nõ a legnagyobbat a pocim...szerintem nincs konkrét hét mikor ki kell jönnie...:) ))
hát, én 34 hetes vagyok és (még??) nincs, pedig elvileg hajlamos vagyok rá, mert a combomon pl van a kamaszkori növéstõl
Ha 2 hónapja akkor csak türelem!! VAgy próbáld ki az ovutesztet.
utolsó!hogyan derült ki, hogy pco-d van?ennek mik a tünetei?
Én is ugy treveztem, hogy nem lesz sok a két gyerek közt. A fiam második gyógyszermentes hónap gyümölcse. A kistesó már 2, 5 év várat magára. Bár nálunk kiderült, hogy pcom van, ez a baj.
Nekem a két csemetém elsõre, a harmadik meg már 7. hónapja nem jön, úgyhogy az élet kiszámíthatatlan. Most is késik már 3 napja, de teszt negatív :(. Én is úgy terveztem, hogy akkor születik mikor a lányom tölti a 3-at jövõ nyáron, de ezt sajna nem lehet elõre kiszámítani.
nálam kiderült, hogy nem volt rendes peteérés.(2.hónapban voltam uh-on)Nekem ez volt a 4.sikertelen hónap, pedig eddig mindig elsõre összejött!!
én is hasonló cipõben járok, nálunk még csak most nem jött össze elõször, most hétvégén lesz a második hónap hogy akciózunk, majd meglátjuk. Elsõ baba legelsõ alkalommal összejött, kicsit ez most csalódás. Azt mondják nem szabad rágörcsölni, de azt hogy kell csinálni, ha mindig arra gondolok. Használsz ovu tesztet? Mikor lesz a köv alkalom nálatok?
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, azért köszönöm a válaszokat!!Lehet ha nem görcsölök rajta ennyit, majd összejön!
Tudod hogy van... ember tervez, isten végez. Nem minden aszerint megy, ahogy mi eldöntjük pedig...
A kérdező hozzászólása: Igen ezen aggódok mert nem akarok sok korkülömbséget a 2 baba közt 2 és fél évesek vagyunk egyébként és ugy terveztem hogy mire pont 3 lesz a kisfiam születik a másik ...:)
2 hónap után már ezen aggódsz?
2 hónapja, majd akkor lesz gond, ha egy éve nem sikerül, csak türelem:) egyébként nekünk úgy jött össze, hogy ittam a cickafarkteát. De két hónap még semmi...:) )) Ne keseredj el, össze fog jönni. Ovuteszt nekem nem jött be, mert nekem olyankor is mutatott peteérést, amikor nem volt, és amikor volt nem mutatta rendesen. De nekem pl a második baba menszi elõtt egy nappal fogant, mert akkor voltunk csak együtt abban a hónapban. lehet, az segített, hogy Apa gyûjtötte az erõt egy hónapig, mert annyi kimaradás volt. Szóval fel a fejjel, két hónap még nem sok idõ.
2 hónapja....ha majd 2 év múlva sem jön össze akkor aggódj.
A szoptatás után aránylag rendszeres volt a ciklusom, de nem volt peteérésem. Mikor már 2, 5 éves volt a kisfiam, akkor mentem uhra, és tele voltak a petefészkeim cisztával. Aztán 150 napos ciklusaim lettek. A ciszták azóta is ott vannak. Endokrinológushoz járok, az inzulinrezisztenciámat kezeljük. Van rndszeres ciklusom mostanra!

Akik hamar terveztek masodik babat, de meg szoptattak: hogyan alakultak a dolgok?

Sikerult teherbe esni szoptatas alatt? Volt mar menstruaciotok? Nekunk meg nem jott ossze,negy honapja probalkozunk.(ez nem sok,tudom.Csak ha nagyon varja az ember:) Meg szopizik este,ejjel tobbszor es egyszer napkozben,mensesem meg nem volt.10 honapos a fiam. Tudom,semmi esely...:(

Legjobb válasz: Én úgy tudom szoptatás alatt nincs peteérés (vannak kivételek). Szerintem akkor próbálkozzatok ha már volt menstruációd, bár próbálkozni lehet..... Nekem 8 hónapos volt a fiam mikor terhes lettem, de már nem szoptattam és a 3. menstruációm volt. Ismerek olyat is akinek elapadt a teje, elment az orvoshoz és kiderült, hogy terhes. Kitartás!!!

Én úgy tudom szoptatás alatt nincs peteérés (vannak kivételek). Szerintem akkor próbálkozzatok ha már volt menstruációd, bár próbálkozni lehet..... Nekem 8 hónapos volt a fiam mikor terhes lettem, de már nem szoptattam és a 3. menstruációm volt. Ismerek olyat is akinek elapadt a teje, elment az orvoshoz és kiderült, hogy terhes. Kitartás!!!
Szia! Nekem 20 hós volt a lányom, mikor terhes lettem, de még akkor is reggel-délben-este ciczett!Mondjuk még most is :) 22 hós! De én 9 hós korától mensizek, és kb 18 hós korától újra 24 napra, és uh-val nézettem pét is félidõben pont 14. napon van/volt! Szóval nekem 18 hós korára teljesen visszaállt a ciklusom, így könnyû dolgunk volt! Elvileg akkor van pé ha van olyan két szopitok ami között eltelik 6 óra!De ez a nagy átlag!

Szeretnénk második babát, de mennyire hihetek az új 40 napos ciklusomnak? Így hogyan számoljam ki az ovulációmat?

Szoptatás befejezése után most jött meg másodx és a két menses között 40 nap telt el. Mennyire biztos, hogy ez így is marad? El?z? terhességemet is ovulációs tesztel terveztük, és bejött. Bár akkor tutira kiszámítható volt a ciklusom. Azért lenne fontos, mert októberig legkés?bb teherbe szeretnék esni. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Tapasztalatom nincs, csak hasonló cipõm :-) Az ovulációs teszt megint jól jöhet, de szerintem egyszerûen a 20. naptól érdemes próbálkozni a pároddal. Én már a 3. mensit várom és 32. napja már. Szóval lehet ez is 40 napos lesz. Ezért aztán a középidõ gondolom érvényesül most is.

Szia! Tapasztalatom nincs, csak hasonló cipõm :-) Az ovulációs teszt megint jól jöhet, de szerintem egyszerûen a 20. naptól érdemes próbálkozni a pároddal. Én már a 3. mensit várom és 32. napja már. Szóval lehet ez is 40 napos lesz. Ezért aztán a középidõ gondolom érvényesül most is.
Én hõmérõzgetnék pár hónapig a helyedben, az segít belõni, h mikor használj ovutesztet. Nekem a szopi befejezése után sokáig rendetlenkedett a ciklusom, végül barátcserje kapszulát szedtem, az segített rendbetenni és jött is a tesó! Sok sikert!

9 hónapos a lányom, még szoptatom. Szeretnénk egy második babát, de szülés óta nem jött meg a menstruációm még. Van esélyem így teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyan már menstruáltam, de azt össze-vissza és úgy lettem terhes szoptatás alatt. Egy ismerõsöm 9 hónapja szoptatott, amikor elment dokihoz, hogy nem kéne már menstruálnia? 12 hetes terhességet állapított meg a doki. Nem törvényszerû, hogy fogsz egyáltalán menstruálni, lehet, hogy az elsõ érett petesejteddel fog összetalálkozni a sperma...

Szia! Én ugyan már menstruáltam, de azt össze-vissza és úgy lettem terhes szoptatás alatt. Egy ismerõsöm 9 hónapja szoptatott, amikor elment dokihoz, hogy nem kéne már menstruálnia? 12 hetes terhességet állapított meg a doki. Nem törvényszerû, hogy fogsz egyáltalán menstruálni, lehet, hogy az elsõ érett petesejteddel fog összetalálkozni a sperma...
Szia!Hát szerintem, ha még nincs menzid, addig nem.

Kirúghatnak- e munkahelyemről, ha GYED alatt esem teherbe? Tervezzük a második babát, de nagyon félek, hogy így elbánhatnak velem!

gyed, baba

Legjobb válasz: Nem, hiszen 3 ev fizetesnelkuli szabadsagot vettel ki gyermekgondozas miatt, az alatt vedve vagy. Persze egy kozos megegyezesnek ez nem akadaly, csak azt nem kell alairni.

Nem, hiszen 3 ev fizetesnelkuli szabadsagot vettel ki gyermekgondozas miatt, az alatt vedve vagy. Persze egy kozos megegyezesnek ez nem akadaly, csak azt nem kell alairni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!