Találatok a következő kifejezésre: Második babámat 14 (13 db)

Érezhetem a babámat? 14 hetes vagyok, második gyerkőccel. Olyan mint az elsővel, akivel 16 hetesen éreztem ilyen buborék szerűt.

Legjobb válasz: Szerintem igen, érezheted. De engem itt nagyon leszóltak, amikor én is éreztem 13-14 hetesen, nekem is a második gyerek lesz.

Szerintem igen, érezheted. De engem itt nagyon leszóltak, amikor én is éreztem 13-14 hetesen, nekem is a második gyerek lesz.
Én azt olvastam, hogy második gyereknél általában sokkal hamarabb érzik a kismamák a baba mozgását. Teljesen egyéni, hogy ki mikor érzi, mivel nagyban függ a has izomzatától is.
A kérdező hozzászólása: akkor nem en vagyok az egyeduli..tovabbi jo babavarast!!koszi
Nekem a 2. babánk 17+2 hetesen mozdult meg, de egészen más érzés volt, mint az elsõvel, így csak másnap jöttem rá, hogy Õ az! :) A pocakom nemrég kezdett el látszani, 28 hetes vagyok, úgyhogy nyugi, ez egyáltalán nem baj. Eddig 2 kilót híztam. Minden jót!
Én 17 hetes vagyok, szintén második babával! A 13. héten meg mertem volna esküdni hogy a babát éreztem, de utána hosszú ideig semmi. Múlt hét hétvége óta érzem és tudom biztosan hogy most õt érzem. A pocak miatt ne aggódj, én eddig 5kgot fogytam és semmi de semmi nem látszik. Jó babavárást!
ne aggódj szerintem megvárja a babád az idejét.
Nekem már a 35. héttõl 2110, és tegnapra voltam kiírva...de még jól érzi magát benn a babó, pedig a belsõ méhszáj is 2 ujjnyira nyitva.Igaz én a 37. hétig sokat feküdtem.Szóval ne aggódj!
Szia! Én is szept.14-re vagyok kiírva:-))))) Nekem meg 2100 a Cg-m és azt mondta a dokim h ez teljesen normális-látszik h készülõdik a szülésre a szervezetem!!!Nem feltétlenül jelenti h elõbb megszületik:-)) Nagyon boldog abbavárást, sok egészséget és könnyû szülést!
Teljesen jó, és bármikor szülhetesz:-) Olybá, hogy ettõl még túl is hordhatod:-) Ne izgulj, minden rendben:-))
Én 37 hetes vagyok és a héten 2111 volt az értékem, szept 9-re vagyok. Én 31-ig szeretném még kihúzni, aztán jöhet. Addigra lész kész a lakás. Remélem kivárja az idejét? Ebbõl nem lehet következtetni hogy mikor akar jönni. Nekem kedd óta nagyon nyomja szét a medencém, alig tudok bicegni. Nektek is csinál ilyet? Sokat keményedik, de még csak jósló fájások vannak. Ugye ettõl még van remény, hogy egy hetet még kibír. Nem eröltetem magam, segít a család. Mindenkinek boldog babavárást!


Szia!Nem korai, biztos õt érzed, minél több babád van, annál korábban érzed a mozgolódását!Gratula a picúrkádhoz.24 hetes kismama
Nem, egyáltalán nem korai. A baba kb 9 hetes kora óta mozog, a nagy átlag a 14. hét környékén érzi meg elõször.
Szerintem sem, mert én is a 15. héten éreztem elõször.Van, aki késõbb érzi csak meg.Vagyis érzi õ is, csak nem tudja, h ez a baba. (Bár, édesanyám váltig állítja, h korai, és szerintem most májusig azt fogom hallgatni, h ikreim lesznek, mert túl korai, h érezzem a mocorgást.) 19 hetes kismama
A kicsik egyfolytában mozognak, ahogy nõnek, egyre jobban érezni õket. Te már tapasztalt Anyuka vagy, így tudtad, hogy mire kell figyelni, mi is az a mozgás, ezért már jó korán megérezted a babát. Sok boldogságot!
Szia! Én is a második babánál a 14. héten éreztem elõször a mozgását. Kellemes babavárást !! 33 hetes kismama
Épphogy a vékony testalkatúak érzik meg hamarabb állítólag. De ez is változó, hiszen én nem vagyok egy törékeny alkat és már a 13-14 hét környékén éreztem õt, ráadásul az elsõ babámat várom.. :)

Szerintetek lehetséges, hogy második babámat már most, a 14. héten éreztem mozogni?

Szinte biztos vagyok benne, hogy Õ volt, de mégis kicsit korainak tartom.

Legjobb válasz: Igen, lehet.

Igen, lehet.
Nekem elsõ baba, 14 hetesen éreztem valamit, de nem voltam benne biztos, hogy õ az. Most 16 hetesen bizonyosodtam meg róla, hogy tuti õt érzem, mivel erõsödik a mozgás. Igaz nem mindig érzem, de nagyon boldog vagyok miatta. Úgyhogy szerintem mivel te meg tudod mit kell figyelni, így biztos õ az! Boldog babavárást! :)
Én elsõt éreztem 14 hetesen!most a másodikkal 11 hetes vagyok, és már alig várom hogy érezzem õt is:)
Lehetséges, igen! Én is most 14 hetesen éreztem a picit, biztos voltam benne, mert már a 3. babánk. Jó egészséget Nektek!
Igen, lehetséges!Másodikat én is 15 hetesen éreztem! Most, a harmadikat már gyengéden, de a 10.héten! Félve is mondtam a védõnõmnek, de azt mondta, lehet, mert vékony vagyok és testalkattól is függ, ki mikor érzi elõször!
Szia, szerintem is lehetséges, én az elsõ babámat a 15. hét óta érzem! Boldog babavárást mindenkinek! :-)

Második babával éreztem már magzatmozgásokat a 14. héten. Utána sem folyamatosan, csak néha-néha. Most a 16. héten vagyok és alig érzem. Ez baj?

Legjobb válasz: Ez így normális, még pici és rengeteg helye van. Majd olyan 2-22 héttõl érezni fogod minden nap.

Ez így normális, még pici és rengeteg helye van. Majd olyan 2-22 héttõl érezni fogod minden nap.
20-22 (akartam mondani)

14. majdnem 15 hetes terhes vagyok, a második babámat várom. Létezik, hogy már most érzem a mozgását? Ennyire korán?

Legjobb válasz: Igen lehet. Az elsõ mozgást lehet ilyen korán érezni aztán késõbb 2-3 hét múlva már a forgást és a rúgásokat is egyre jobban fogod érezni ahogy nõ .

Igen lehet. Az elsõ mozgást lehet ilyen korán érezni aztán késõbb 2-3 hét múlva már a forgást és a rúgásokat is egyre jobban fogod érezni ahogy nõ .
Szia igen 2.babámat 13.5 hetesen éreztem most a 3.-at 12.hétben
Igen én is a másodikkal már a 12. hétben éreztem bizonytalan "kapirgászást" ha ültem, de lebeszéltem magam, hogy ez nem lehet még az.Aztán késõbb ugyan ott, ugyan úgy éreztem, csak erõsebben a mozgást.Így utólag mégiscsak az volt..:)
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam, gondoltam nem keverhetem össze ezt mással, csakis az lehet...
Én is a 14. héten éreztem az elsõt. Igaz, senki sem hitte el.
Én az elsõt 16-17 hetesen éreztem, a másodikat 16 most a harmadikat 14 hetesen, de persze senki se hiszi el úgyhogy nem is hangoztatom, pedig mindennap érzem 1-2 szer meg hát már tudom mit kell figyelni nem keverem össze mással:)
Én vagyok aki 12 hetesen érzi..Elõzõnél nekem sem hitte el senki.De hát ugyan már nehogy már egy idegen akarja megmagyarázni hogy mit érzek.És amugy is nem a nunám felett van a belem:D:DUgyhogy kis tücsök bercikém nagyon intenziven jelez
Hát igen (az elõtted író vagyok) még más kismamák is hitetlenkedve mondták hogy dehát ez nem túl korai még? és látszik rajtuk hogy na ez tuti félrebeszél:DD
Sajnos igen.Az a baj hogy sokan már érzik de nem tudják hogy ez az..És lehet mondani hogy bélmozgás meg ilyenek..De azért valljuk be van különbség..Az elõzõ terhességeimnél is jokat nevettem hogy milyen aranyosan ütöget a belem:D:D:D

Ha szeretnék 2. babát és azt akarom hogy a GYED alapján számolják ki a juttatásokat, ne a minimlbér alapján és az első babám 2013 január 14. -én lesz 2 éves, tehát onnét van a GYES, mikor kéne hogy megszülessen a második baba?

Illetve ha eközben megszűnik a cég ahol dolgoztam ilyen esetben mi történik?

Legjobb válasz: 2013. január 14-ig ha megszületik a babád, akkor gyed-rõl mész újra tgyás-ra, majd annak a lejárta után újra gyed-re. Mivel a két baba között nem dolgozol, a tgyás és a gyed alapja ugyanaz a szerzõdés szerinti béred lesz, mint az elsõ babánál volt. Akkor sincs baj, ha nem jön össze a baba 2013. január 14-ig, onnantól számított 4 hét is belefér még, hogy ne kelljen gyes-re menned, mert a tgyás-t a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már igénybe tudod venni. Így lehet, hogy lejár a gyed, de elmész tgyás-ra, ha 4 héten belül megszületik a baba. Nem tudom mi a helyzet akkor, ha megszûnik a cég, ahol dolgoztál.

2013. január 14-ig ha megszületik a babád, akkor gyed-rõl mész újra tgyás-ra, majd annak a lejárta után újra gyed-re. Mivel a két baba között nem dolgozol, a tgyás és a gyed alapja ugyanaz a szerzõdés szerinti béred lesz, mint az elsõ babánál volt. Akkor sincs baj, ha nem jön össze a baba 2013. január 14-ig, onnantól számított 4 hét is belefér még, hogy ne kelljen gyes-re menned, mert a tgyás-t a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már igénybe tudod venni. Így lehet, hogy lejár a gyed, de elmész tgyás-ra, ha 4 héten belül megszületik a baba. Nem tudom mi a helyzet akkor, ha megszûnik a cég, ahol dolgoztál.
Akkor sincs baj ha gyes alatt születik csak arra kell figyelni, hogy vagy ne legyen hat hónapnál több gyes vagy ha van akkor tgyás elõtt legyen legalább 12 nap táppénz vagy szabi. Ezek közül és az elõzõ válaszoló által leírtak összes variációja alapján a szerzõdés szerinti béred az alap tgyás és gyed esetében is csak a minimálbér kétszerese korláttal. Viszont ha megszûnik a háttér vagyis a munkaviszony nem kaphatsz a másodikra semmit csak gyest. A gyedet kapni fogod az elõre ha tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszony mert arra a jogot már megszerezted.
A kérdező hozzászólása: Köszi a váaszokat, még annyiz kérdeznék, tehát ha a 2.babám 2013 májusában születne, akkor is GYED alapján számolnának, mert az elõzõ évben több mint 6 hónapig GYEDen voltam?
Második vagyok. Nincs olyan hogy gyed alap, a szerzõdés szerinti béred lesz az ellátások alapja ha nincs jövedelmed a két baba között. Mivel 2012 ben végig gyeden leszel is bõven nem a minimálbér lesz a gyeded alapja. Írtam hogy akkor sincs semmi baj ha gyesen is leszel mert ha van 12 nap táppénz vagy szabi gyes után már jó vagy. A gyed alap-ot meg azzal kecerheted, hogyha a második babával táppénzre mész akkor azt a táppénzt abból az éves alapból számolják amibõl a gyedet az elsõ babára. De ez a jelenlegi jogszabály addig még minden megváltozhat.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi most már értem azt hiszem, tehát a bér alapján számolnak jó esetben ha megvan a 6 hónap.Mégegyszer összefoglalva ha GYES alatt szülnék 2013 ban, arra kell figyelni hogy a 2012 évben több mint hat hónapot GYEDen töltöttem e, mert az elõzõ évet veszik figyelmeb?Bocs az értetlenkedésért...Mégegyszer köszi a válaszokat.
:) Vegyük elõlrõl: 2011 január 14.-én szültél ekkortól tgyás jár egészen 168 napig júliustól gyeden vagy egészen 2013 január 14-ig tehár a 2012-es éved végig gyed 12 hónap. 2013 január 14-tõl gyest kapsz ha akkor még nincs baba tegyük fel júniusban jön össze akkortól táppénzen vagy tehát szülsz 2014 márciusában akkor igényled a tgyást 2013-as év az alapja az ellátásoknak abban az évebn így lesz 14 nap gyed 150 nap gyes és 210 nap táppénz. A kedvezmény szabály úgy szól hogyha azért nincs az anyának jövedelme mert táppénzben tgysban vagy gyedben részesült akkor az alapja az ellátásoknak a szerzõdés szerinti bér a 14 nap gyed +210 nap táppénz bõven több mint a 6 hónap. Húú nem tudom érthetõbben leírni:) Egyetlenegy szerencsétlen eset van mikor a minimálbérbõl számolják a gyedet az ha anyuka gyes után egybõl tgyásra megy tehát se szabi se táppénz nincs közte legalább 12 nap mert a tgyás 168 nap + 12 az már 6 hónap tehát jogosult lenne a kedvezményszabályra. Remélem érthetõ:)
A kérdező hozzászólása: Most már teljesen, köszönöm szépen!!:) ))A türelmedet és a kitartásod is!!!
Nincs mit:) Szívesen.

Mindenhol azt olvasom, hogy a babat koran 14-16 hetesen erzik eloszor az anyukak (masodik vagy tobbedik terhessegnel), nekem masodik terhessegem, 18 hetes vagyok de csak neha erzem hogy bizsereg, csiklandoz, hagynazik. Ugye mas is volt igy ezzel?

Doki szerint elol tapadt meg a mehlepeny azert erzem kesobb.

Legjobb válasz: Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.

Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.
Ne aggódj, én pontosan 18. Hetesen éreztem elõször :-) Na azóta meg sem áll :-) bár már kinn elevenkedne... 38+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!nem az elso terhessegetek, ugye? en az elsot is 21 hetesen ereztem eloszor
Szia. En nem ereztem hamarabb a masodik terhessegnel, elsonel a 21.het kornyeken, masodiknal szinten.

A babóm mozgását érzem 14 hetesen? Második terhességem, de olyan hihetetlen. Csak ha ülök vagy fekszem akkor érzem.

Legjobb válasz: Nem hiszem, inkább bélmozgásokat érzed, én nekem a negyedik terhességem 50kg, voltam és csupán 16 hét+5 naposan érzetem legelõsször a negyedik babát, pedig már óriás pocakom volt.

Nem hiszem, inkább bélmozgásokat érzed, én nekem a negyedik terhességem 50kg, voltam és csupán 16 hét+5 naposan érzetem legelõsször a negyedik babát, pedig már óriás pocakom volt.
Nekem elsõ baba túlsúlyom is van és 14 hetesen éreztem elõször.Azóta is hetente.Nem lehet összetéveszteni semmivel pedig még nem éreztem ilyet, de a belemet már igen.Szóval õt érzed.Második babánál már ismerned kéne.
13 hetesen éreztem a másodikat, egyértelmûen. Simán érezheted már te is.
Én az elsõ babánkat várom, és a 16. hét óta érzem a mozgásait. Nem lehetetlen, hogy te a második babával már korábban érzed. Sosem lehet tudni. :)
Szerintem abszolut lehetseges. En elso babat varom es a 14. heten kezdtem erezni akkor amikor ultem en is. Most 17 hetes vagyok es mar nagyon egyertelmuek es szinte mindennaposak a mozgasok. Mondjuk eleg vekony vagyok, hasam reggel egy szal se :)
Elsõ babót 14 hetesen ereztem elõször. Most ketteskét már 12 hetesen erzem, és ez biztos nem bélmozgás, hanem kis rúgasok:-) :-) :-) szerintem is lehet, hogy õt érzed!:-)
Én az elsõ babát kb.18 hetesen éreztem, a másodikat 20 hetesen, a harmadikat pedig már 11 hetesen.Persze nekem sem hitte el senki, a kórházi uh-on nekem is azt mondták, hogy lehetetlen, csak bélmozgás, de rendszeres volt, és akkor már elég tapasztalt voltam a dologban. A 14+2hetes 4d uh-on a nõ mondta, hogy õ elhiszi, mivel látta, hogy mennyire mozgott odabent.Egyébként mind a három gyerek fiú.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!