Találatok a következő kifejezésre: Második babámat éppen (5 db)

Terhes vagyok a második babával. Az előző szülésem óta 2év fog eltelni, sajnos az első baba császárral született. Kéne megint orvost fogadnom, vagy hagyjam és járja az éppen akkor rendelő dokihoz?

Lenne még egy kérdésem.Mostanság szült valaki Gy?rben dr Dúcz Renénél? Mi a véleményetek róla?Én jókat hallottam róla.de azt is mondták,hogy nála több a császár.

Legjobb válasz: Szia! Én 5 éve szültem nála az elsõt most fogom a napokban a másodikat. Én imádom mert nem az a paráztatós fajta. A császárról meg pont úgy tudom nála csak ha muszáj. Persze nem mindegy miért volt neked az elsõ császár. Nekem csomó ismerõsöm szült nála nagyon keveset császározott. Nekem szülés közben volt magas a vérnyomásom, de végig nem mondott semmi olyat amivel ijesztgetett volna csak bíztatót. Egyetlen "hibája" a szememben, hogy nagyon elfoglalt, pl nst-k után mindig csomót várok rá mire le tud jönni értékelni. De ez is azt jelzi hogy jó doki. Mondjuk ha te szájbarágós beszélgetõs dokira vágysz õ nem az a fajta, csak a lényeget mondja, de azt kedvesen.

Szia! Én 5 éve szültem nála az elsõt most fogom a napokban a másodikat. Én imádom mert nem az a paráztatós fajta. A császárról meg pont úgy tudom nála csak ha muszáj. Persze nem mindegy miért volt neked az elsõ császár. Nekem csomó ismerõsöm szült nála nagyon keveset császározott. Nekem szülés közben volt magas a vérnyomásom, de végig nem mondott semmi olyat amivel ijesztgetett volna csak bíztatót. Egyetlen "hibája" a szememben, hogy nagyon elfoglalt, pl nst-k után mindig csomót várok rá mire le tud jönni értékelni. De ez is azt jelzi hogy jó doki. Mondjuk ha te szájbarágós beszélgetõs dokira vágysz õ nem az a fajta, csak a lényeget mondja, de azt kedvesen.
Ja amúgy ha a Lietzerbe mész ott is rendesek a dokik lelkes fiatalok, csak óriási ott a tömeg, én csak táppénzes papírért jártam oda, be sem mentem de mindig órákat kellett várni. A Dúczról még annyit, hogy van magánrendelése csanakon meg gyõrben is, de UH nincs nála (sztem nem is fontos mindig). A szülési tarifa pedig annyi amennyitt gondolsz nála.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Azért lett az elõzõ császár, mert nem tágultam semmit, szombaton már kezdõdtek a fájások, persze nem annyira intenzíven, aztán vasárnap már nagyon fájtak, és végül hétfõn délben sos császár, mert mint írtam nem tágultam semmit, és már a baba szívhangja is romlott.Igazából ezért.A terhesség alatt mondjuk eléggé vizesedtem, néha a vérnyomásom is felment, a végén meg már volt a vizeletemben is egy kis fehérje, de ez nem izgatott senkit.1hét túlhordás után pedig megcsászároztak. Azért még várom mások észrevételét is...:)
Én szülésem is császárral végzõdött, nagyon lassan tágultam, nagyon vizes is voltam stb...hosszú vajúdás után vittek a mûtõbe! 2év 3hónap lesz a két szülés között, orvost nem fogadtam, megint császár lesz, kivéve ha befordul a csontos medencébe(így mondta a védõnõ) akkor meg szokták próbálni a sima szülést az orvosok!
Szia! Nekem 21-22 hónap lesz a kettõ között, az én dokim szerint, ha rendben lesz a szívhang, nem vékonyodik el nagyon a heg, nem lesz túl méretes baba, akkor próbálkozhatunk a rendes szüléssel. Dúcz Renérõl én is pont az ellenkezõjét hallottam, hogy addig "húzza" amíg lehet, sõt sajnos hallottam olyat is, hogy pont azért lett állítólag oxigénhiányos a baba, mert túl sokat várt a császárra. De az az igazság, szerintem, hogy ilyenkor, ha szegény szülõnek ilyen problémával ne adja isten tragédiával kell szembesülnie, hajlamos mindenkit okolni, : orvost, szülésznõt... sajnos mindenkit, és nem tudhatjuk, hohy mi állt a probléma hátterében. Tapasztalatom szerint (mikor az elsõt szültem, pont a Dúcz René volt az osztályos fõkonzulens), egy nagyon kedves, körültekintõ, orvos. Állítólag a terhesgondozóban tényleg nagyon rendes, lelkiismeretes, fiatal orvosok vannak, nagyon dícsérik a Stummer Jánost, a Busznyák Csabát és a Horváth Zoltánt. Ha épp hozzájuk tartozol körzetileg, akkor nem érdemes szerintem fogadott orvoshoz járni, bár gondolom kisgyerek mellett Neked sincs sok idõd a terhesgondozóban ücsörögni. Én csak vérvételre megyek oda, de sokszor elszörnyülködöm, hogy mennyien vannak. Jó babavárást!
Szia! Csak gondoltam leírom épp ma voltam nst-n a Dúcznál, hát nem lett valami jó az Nst, utána elküldött uh-ra kiderült hogy kevés a magzatvíz, az uh-s doki azonnal paráztatni kezdett, hogy benn kell maradnom stb, de a Dúcz megnyugtatott hogy elég ha naponta megnéz ezután, tök rendi volt elkísért mindenhova és mindenben megnyugtatott, még anyum is aki tök ijedõs lenyugodott a szavaitól. Igaz én már mindenórás vagyok, de amit õ mondd az nekem szentírás. Remélem sikerült döntened kellemes babavárást kívánok

Megtartanátok a második babát, ha éppen válófélben lennétek? Már van egy másfél éves picink, válunk, de még a balhé előtt besikerült a második.

Legjobb válasz: Ez lehet jel is, hogy ne váljatok el. Vagy annyira kibékíthetetlen a helyzet? Te mit szeretnél? Az szóba sem jöhet, h akkor nem váltok? Férjed tudja? Mit szólt hozzá?

Ez lehet jel is, hogy ne váljatok el. Vagy annyira kibékíthetetlen a helyzet? Te mit szeretnél? Az szóba sem jöhet, h akkor nem váltok? Férjed tudja? Mit szólt hozzá?
Elõzõ vagyok, most látom, hogy írtad, hogy mindenképpen megtartod. Nagyon örülök, mert úgy látom, Te is hasonlóképpen érzel. Nagyon boldog babavárást. Most elsõsorban ezzel törõdj, mert neki tényleg csak Te vagy :-)
Arra én is kíváncsi volnék, hogy apuka mit szólt. De elõször is a kérdés, hogy mennyire rossz a helyzet? Teljesen helyrehozhatatlan a dolog? Ha még elvetethetnéd, akkor gondolom még nincs 12 hetes a csöppség, így ha belegondolok, hogy 3 hónapon belül hoztátok össze, akkor talán még nem hült ki ez a kapcsolat annyira. Vagy tévedek? Írd meg nekünk, hogy mennyire álltok a szakadék szélén!
Tuti biztos a válás? Nem lehet helyre hozni a dolgot sehogysem? Volt egy barátnõm már rég nem hallottam róla. Õ is elvált amikor jött a második picúr, úgy döntött, hogy elveteti de az idõpont elõtt mégis meggondolta magát és jól tette. Fura fintora a sorsnak, hogy a válás, pici születése után megint összejöttek és úgy tudom boldogan élnek, a váláson már csak nevetnek. Nos lehet, hogy nem segítettem sokat.
lehet, hogy gyávának tartotok amit mondok, de én nem merném, mert egyedül nehéz felnevelni ebben a világban egy kicsit és egy picit. arról nem beszélve, hogy most állandóan feszült leszel a válás miatt, ami a babónak nem tenne jót, egy stresszes pici baba lenne. elég lesz az elsõ kicsit felkészítened egy megváltozott helyzetre. de ezt mindenkinek a saját erejéhez kell mérni. ebben nem segíthet senki, neked kell eldönteni. én azt mondtam el amit én tennék. kitartást! 20 hetes kismami
Én biztos, hogy megtartanám!!! Hasonló helyzetben vagyok!Bár mi nem voltunk házasok, de a párom lelépett, miközben már tudtunk a terhességrõl (de nekem még elsõ), én meg ugy döntöttem megtartom! Sztem mindig valami valamiért történik!
Lehet a kicsi érkezése megváltoztat mindent, s ujra joban lesztek.Semmiképpen sem szabad egyedül döntened a sorsát illetöen, hisz ketten hoztátok össze, felelötlenség lenne megtartanod, ha apa nem akarja, lehet késöbb majd magadat vádolnád a nehéz helyzetekben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most már tudom, hogy nem akarom elvetetni, legyen bármi is, megtartom... Ha a férjemmel nem lehetünk már boldogok, legalább a gyermekemet ne vegyék el miatta. Tudom, hogy nehéz lesz, de igyekszem jó anya lenni.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos annyira rossz a helyzet, hogy itt már nincs mit tenni... :( Egy pár hete már külön vagyunk, azóta nem is érdeklõdik... éli világát. :( Pedig már sokmindent megpróbáltam, de hiába. Nagyon rossz nélküle, mert én még mindig szeretem, de ezek szerint õ már egyáltalán nem szeret... de még a gyerek felõl sem érdeklõdik :( Annyit sírok miatta, a kis Pocaklakót is sajnálom, hogy ilyen napokat élünk meg együtt...
A utolsó válaszadó vagyok. Nagyon sok kitartást kívánok neked. Nagyon rossz, amikor az embert így cserbenhagyják, de hidd el, hogy a feladat, ami elõtt állsz meg fog edzeni, mert egyszerûen kénytelen leszel a gyermekeid érdekében megnyugodni, és rájuk koncentrálni. Kívánom, hogy minden rendben menjen, és azt is, hogy rádtaláljon egy olyan valaki, aki mellett ismét boldognak érezheted magad, és aki a gyermekeidet is õszintén elfogadja majd. Fel a fejjel!!

Gyes-en vagyok, 1, 5 hónapon belül megszületik a második babám. A munkahelyem éppen felszámolás alatt áll. Ebben az esetben a felszámoló cégnek kell igazolnia a munkaviszonyomat?

Felvettem már velük a kapcsolatot, minden iratomat elküldtem, de eddig nem reagáltak semmit. Van valami tennivalóm szülésig, vagy utána ismét keressem meg ?ket, hogy megszületett a baba, és igazolják a munkaviszonyomat? (Annyit meger?sítettek, hogy a munkaviszonyom a cégnél a felszámolási eljárás befejezéséig tart.)

Legjobb válasz: Szia, köszönöm a választ. Akkor szülés után felkeresem õket. Kicsit félek, nehogy hoppon maradjak, úgyhogy lehet, hogy felkeresek egy tapasztalt munkaügyist. (Mert mi van, ha még a tgyást-hoz le is igazolják a munkaviszonyom, de a gyed kezdetére már felszámolódik a cég, és senki nem fog nekem munkaviszonyt igazolni?) Kár, hogy nem értek ezekhez a dolgokhoz, mindenesetre nagyon köszönöm, hogy válaszoltál nekem. :)

A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm a választ. Akkor szülés után felkeresem õket. Kicsit félek, nehogy hoppon maradjak, úgyhogy lehet, hogy felkeresek egy tapasztalt munkaügyist. (Mert mi van, ha még a tgyást-hoz le is igazolják a munkaviszonyom, de a gyed kezdetére már felszámolódik a cég, és senki nem fog nekem munkaviszonyt igazolni?) Kár, hogy nem értek ezekhez a dolgokhoz, mindenesetre nagyon köszönöm, hogy válaszoltál nekem. :)
Szülésig nem igazán tudsz mit tenni. Utánna mindenképpen keresd fel õket a papírok miatt. Én is hasonló cipõben jártam. SZülés után megkaptam a TGYÁS-hoz és késõbb a GYED-hez szükséges papírokat.


jogiforum.hu
Ha a cég jogutód nélkül szûnik meg a cég, akkor mindenkinek megszûnik a munkaviszonya is, ilyenkor a gyed nem jelent védettséget. Az elsõ babára járó gyedet nem érinti a munkaviszony megszûnés, az passzív jogon jár továbbra is. A második babára járó juttatásokat érintheti sajnos. Az lenne a szerencsés, ha legalább egy napot lennél úgy tgyáson, hogy van mögötte munkaviszony is. (passzív jogon jár gyed, ha valakinek a tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszonya)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Másodiknak: még nem zárult le a felszámolás, folyamatban volt a 2. baba születésekor. Ez esetben is áll amit írtál? Tudtommal a felszámolásos folyamatban a tagi jogviszony a macerás pont csak, nem?

Második babámat várjuk éppen. A párom viszonyleg idős, 42éves és 32. A házunk már megvan, felújítani szeretnénk. Jár a szocpol? Vagy már végleg lecsúsztunk róla?

Az els? gyerek után sem vettük még fel. Felújítás esetén igényelhet? egyáltalán, vagy csak vásárlásra?

Legjobb válasz: Szia! Én tudom, hogy felújításra nem jár, sajnos. : ) Pedig nekem is jól jönne! Vásárlásra vagy bõvítésre viszont adnak! Viszont azt nem tudom, hogy korhoz van-e kötve?

Szia! Én tudom, hogy felújításra nem jár, sajnos. : ) Pedig nekem is jól jönne! Vásárlásra vagy bõvítésre viszont adnak! Viszont azt nem tudom, hogy korhoz van-e kötve?
Feljútásra nem jár, ha vásároltok, vagy úgy bõvítetek, hogy az plusz lakószobát eredményez, akkor igen. 35 év alatt jár, de nem tudom, hogy mindkettõtöknek alatta kell-e lenni, hiszen a szocpolt nem csak párok, hanem gyeremeküket egyedül nevelõk is felvehetik, és ha ott elég csak az egyik szülõ életkora, akkor talán nálatok is.
Lecsúsztatok, mert 40 éves kor a határ!
Már úgytudom nem korfüggõ, de nemaz a baj, hanem akkor tudnád felvenni, ha hozzáépítenél legalább egy lakohelyiséget, vagy nagyobbat vannél, amiben egyel több szoba van. A gyerek 16 éves koráig lehet kérni.
az egyik hogy lecsúsztatok mert tényleg 40 éves a korhatár. meg felujitásra már nem jár. csak akkor ha épitesz hozzá legalább 12nm ert
szia! én azt tanácsolom, hogy szakembert kérdezz ilyen esetben, mert a sablont ugye te is tudod, 35 év, vásárlás, hozzáépítés az igénylési keret. azonban egészen biztos, hogy találtok kiskaput! biztos hogy van vmi, amivel ki lehet bújni ezek alól, a magyar jog és döntéshozatal már csak ilyen :) ))). google-ban keress rá, biztos van ilyen jellegû fórum, ahol szaki válaszol.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!