Találatok a következő kifejezésre: Másodéves vagyok főiskolán, (2 db)

Másodéves vagyok a főiskolán, a következő félévtől levelezőn szeretném folytatni. Mivel édesapám meghalt kapok árvaellátást. Az akkor is jár, ha levelezőre fogok járni?

Legjobb válasz: Sajnos nem. Iskolai tanulmányok címén azt az árvát is megilleti az árvaellátás, aki az iskola igazolása szerint betegsége, testi vagy szellemi fogyatékossága miatt tanulmányait magántanulóként végzi, valamint azt, aki 25 évesnél fiatalabb és a felnõttoktatás keretében folytat tanulmányokat . A felnõttoktatás keretében folytatott tanulmányok alatt a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett képzés idejét kell érteni a felnõttképzésre vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelõ alkalmazásával. Ha a felnõttképzés, illetve a felnõttképzést végzõ intézmény minõsítése kérdésében vita merülne fel, a felnõttképzésért felelõs miniszter véleménye az irányadó. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/szocsz..

Sajnos nem. Iskolai tanulmányok címén azt az árvát is megilleti az árvaellátás, aki az iskola igazolása szerint betegsége, testi vagy szellemi fogyatékossága miatt tanulmányait magántanulóként végzi, valamint azt, aki 25 évesnél fiatalabb és a felnõttoktatás keretében folytat tanulmányokat . A felnõttoktatás keretében folytatott tanulmányok alatt a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett képzés idejét kell érteni a felnõttképzésre vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelõ alkalmazásával. Ha a felnõttképzés, illetve a felnõttképzést végzõ intézmény minõsítése kérdésében vita merülne fel, a felnõttképzésért felelõs miniszter véleménye az irányadó. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/szocsz..
igen igen addig, ameddig nem szerzed meg az elsõ diplomádat, annyiszor jelentkezel, ahányszor csak akarsz és bírod. Össz 12 félévig
Igen, támogatja. De ezen a linken sok hasznos infót találsz a párhuzamos képzésrõl: http://www.felvi.hu/felveteli/forum/!Forum/topik.php?kat_id=..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. A link egy kicsit elbizonytalanított. Kiegészíteném a kérdést annyival, hogyha (a számok csak a példa kedvéért) 6 félévet megcsinálok itt, 2 félévet ott, akkor az 8-nak számít, ha az utolsó 2-2 félévet itt és ott egyszerre csináltam, vagy csak 6-nak. Elõre is köszönöm a válaszokat, remélem érthetõen fogalmaztam! :D
A kérdező hozzászólása: Ez még lemaradt: a BA befejezése is "diplomának" számít?
Utolsó válaszoló vagyok. Ha a harmadik félévedben kezdesz a másik szakodon, akkor az elhasznált félévek egynek számítanak, attól függetlenül, hogy két szakon tanulsz. Ha pedig késõbb kezded el a másik fõsulit, akkor viszont már két félévnek számít. Ha most másodéves vagy, és jövõ év szeptemberében kezdenéd a másik sulit, akkor neked már két félévet fog elvenni. Én így tudom, ha tévednék, javítson ki vki. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Írtam az [email protected] címre, majd õk megmondják a frankót.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!