Találatok a következő kifejezésre: Másnak is gondja a (55 db)

Mi a gond a facebook-kal? (Látom másnak is gondjai vannak)

Beléptem, de minden csak bal oldalon található meg, fehér az egész oldal, össze vissza van minden, a betűk egymásban, áttekinthetetlen. Csak a facebook-kal van ez, minden más oldal tökéletesen betölt. Legújabb Firefoxom van.

3 napja vettem 6 vörös dániót és 2 páncélos harcsát. Ma ez egyik dániót a növényekre akadva találtam, sajnos meghalt, és úgy látom egy másikkal is gondok vannak: lefekszik a kövekre és kapkodja a levegőt. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: A víz amit az akváriumba raktál állt, vagy friss víz volt? Ha nem hagytad állni a vízet mielött a halakat raktad bele, akkor lehet túl klóros volt. De az is lehet h a stressz végzett velük.

A víz amit az akváriumba raktál állt, vagy friss víz volt? Ha nem hagytad állni a vízet mielött a halakat raktad bele, akkor lehet túl klóros volt. De az is lehet h a stressz végzett velük.
A kérdező hozzászólása: A víz állt elõtte több mint 2 hétig, és fokozatosan tettem bele a halakat, a zacskóval tartottam az akváriumban és adagoltam hozzá vizet. Azóta sajnos õ is elhullott, de többinek semmi baja.
elõfordul. Lehet stresszesek voltak, vagy vmi egyéb bajuk volt. Ha a többinek nincs baja, akkor nem kell aggódni

Az a gondom, hogy egyik hétről a másikra egyszerüen nem tudok "elsulni" és mostmár a merevedéssel is gondok vannak. (10 hónapos kapcs. Nak nemrég lett vége) Ennek lehet Valami Pszihikai háttere hogy most képtelen vagyok erre? Vagy más lehet a gond.

Legjobb válasz: KEdves Kérdezõ! Ennek lelki okai vannak. Valószínûleg még nem tetted túl magad az elõzõ kapcsolaton. Keress fel egy szexuálpszichológust! Üdv: dr. Szalai Krisztián

KEdves Kérdezõ! Ennek lelki okai vannak. Valószínûleg még nem tetted túl magad az elõzõ kapcsolaton. Keress fel egy szexuálpszichológust! Üdv: dr. Szalai Krisztián


Más is nevel ilyen szigorú értékrend alapján gyereket, és van-e valami gondja ebből kifolyólag a gyermekeivel?

Nem sok mindenben vagyunk szigorúak a gyerekeinkkel,de egy dologban igen:-szerintünk a minden körülmények között tiszteletben kell tartania másokat.Meg kell hallgatnia a feln?ttek és társaik véleményét is,és figyelembe kell vennie azt a döntéseiben.

Legjobb válasz: Mélyen egyet értek az értékrendetekkel,mi is hasonló szellemben szeretnénk nevelni gyermekeinket(3 van).Õk még kicsik ugyan de azért azon vagyunk,hogy toleránsak legyenek másokkal szemben.Sajnos segítségetekre nem voltam csak szerettem volna leírni,hogy bizony vagyunk így még páran:)

Nálunk is ilyen értékrend volt anyukáméktól. Engem is sokat csúfoltak, elálló volt a fülem, stb, sokat sírtam ezen, nem értettem, h miért ilyenek, aztán jött a középiskola, és kinyíltam, már nem érdekelt, h mások mit szólnak. Ami ezt elhozta, az az volt, h olyan osztályba kerültem, ahol voltak hozzám hasonlók, hasonló gondolkodásúak, akikkel megértettük egymást. Én örülök, h így neveltek, h kaptam értékeket, kapaszkodókat a világhoz. Úgy gondolom, h ez sokat segített, nem ártott, inkább hasznomra volt. A nagyszájú bunkók, akik annak idején megkeserítették az életem, szinte mind lecsúszott munkanélküliek, alkoholisták, családjukat terrorizáló bunkók maradtak.
Mélyen egyet értek az értékrendetekkel, mi is hasonló szellemben szeretnénk nevelni gyermekeinket(3 van).Õk még kicsik ugyan de azért azon vagyunk, hogy toleránsak legyenek másokkal szemben.Sajnos segítségetekre nem voltam csak szerettem volna leírni, hogy bizony vagyunk így még páran:)
Eslõ vagyok legyetek rá büszkék és ezt mnodjátok is meg neki. jó , hogy kiáll a többiekért és magáért. Nem hagyja a gunyolódást és a töbit. Ezzel nincs baj.. csak éppen ma azokat a gyerekeket, felnõttekek bántájk akik a ánluk esetlenebbekrét kiállnak. Valahogy erre kellene felkészíteni a gyereket... MMond el neki , mohgy a világ kegyíetlen. Nem szabad magára vegye, mert kikészül... utálni fog mnidnet. Tanítsd meg arra , hogyna hagyjhatja figylemen kivül a bántó szavakat. És lehet jóbarátja a baetájának akkor is ha ez olyan helyzetbe hozza pl , hogy esetleg ök ketten lesznek a többiek ellen. Valahogy rugalmasan kezelve meg kel taníitani neki használni az értékrendet.
Pedig muszáj rugalmasabbnak lenni, mert igaz hogy ez az értékrend nagyon pozitív, de azt is figyelembe kell venni, hogy mi minden ér egy gyermeket, amivel meg kell tudnia birkózni. Sajnos sokszor az ilyen gyerekeket kiközösítik, megalázzák, pedig a szülõ célja pont az ellenkezõje. Az értékrend természetesen jó, de a való világra is fel kell készíteni a mai gyerekeket. Szerintem kicsit túlzásba viszitek a dolgot, nem kellene ennyire szigorúan, hogy a gyerek ne egybõl lelki problémát csináljon ebbõl, mert így sokat fog sérülni.
Nektek kéne kicsit rugalmasabbnak lenni. Nem az a baj, hogy a fent említetteket elitélitwek és nem engeded a gyerekednek.. de... és ezen gondolkodj.
egyéb ötletem nincs, de gratulálok amiért ilyen jó szülõk vagytok! Nagyon szeretném ha az én kisfiamnak sok ilyen társa lenne, de félek neki is sok megaláztatás jut majd. Õ ugyanis törpe. Most kezdte az ovit, nem tudommennyire látja és érzi, hogy õ kicsit más mint a többiek. (alacsony, 80cm és 4éves mindjárt) Talán tanácsként annyit tudok javasolni, hogy próbálja meg közölni a többiekkel ha csúfolják bármiért, hogy õ nem alacsonyodik l ilyen ostoba és primiv szintre mint õk. Mert ugye "leszarni lehet, de felszarni nem!"
az oké, hogy fontosak ezek az értékek de teljesen tönkreteszed a gyereked életét. kiközösített lesz tele lelki problémákkal, kétlem hogy felnõtt korában meg fogja ezt köszönni neked.
A kérdező hozzászólása: Utolsó teljesen igazad van, már most kilóg a többiek közül, és nem találja a helyét.És bizony lelkileg is sérül, mert nehezen dolgozza fel. Akkor most mi a helyesebb azt mondani, hogy büszkék vagyunk rád, maradj ilyen, vagy azt, hogy nyugodtan állj be a többiek közé amikor kikezdenek valakivel?? Áááá, teljesen olyan mint én....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Átgondoltam a dolgokat, és beszélek vele többször a témáról. Kiakadtam, mert a tavalyi évet is így zártuk, és ma reggel már el is kezdõdött a piszkálás. Megmondom neki, hogy jónak lenni nehezebb mint rossznak, ilyennek szeretjük, és mi teljesen megértjük.Bármikor mondja el ha bántja valami, és nyugodtan kérdezzen meg mindent amit nem ért.
13:42-es megkérdezhetem hogy mégis hogy tanitod 2évesed hogy megvédje magát pl ha üti egy másik 2éves?hogy tanitod h ne hadja magát, áljon ki magáért?Puszta kiváncsiság.
Én is hasonló szellemben nevelem a 2, 5 éves gyereket. Nem tûrök csúfolódást, verekedést, igyekszem vele megértetni, persze még a maga nyelvén, hogy ilyet nem csinálunk. Viszont én már most rákényszerültem arra is hogy arra is meg kell tanítani, hogy megvédje magát! A szomszéd kislány simán lehülyézi az én gyerekemet az anyja füle hallatára, fellöki és ha rászólunk sírva szalad az anyjához, mintha õt bántották volna. Már most gyerek fejjel egy kis kígyó (bocs, imádom a gyerekeket, de ez a kiscsaj egy neveletlen, elkényeztetett kis fruska). Az enyém most van adackorszak kellõs közepén és hajlamos végig vinni az akaratát, mégha az a verekedésig is fajul, amit persze nem engedek, de ha a másik kiscsaj kezdi én bizony nem szólok rá a lányomra ha elkezd kiabálni, hogy hagyjál már és néha néha visszalök! Sajnos meg kell tanulni megvédeni magukat, mert oviban, suliban nem lehetünk állandóan mellettük, hogy megvédjék magukat! Persze tudom, hogy ez a verekedõsdi nem a legjobb módja, és nem is hagyom ogy elfajuljon, de attól, hogy visszalök nem lesz baja a másiknak sem, pláne ha õ kezdte!
Én is hasonlóképp gondolkodom! DE!!!!!! Mellette arra is tanítom a fiamat (2éves), hogy védje meg magát! Õ ne bántson senkit, de ha õt bántják, akkor álljon ki magáért!
Ha a te fiad és a törpe kisfiú egy oviba járbnának azt mondhatánd a fiadnak, ohgy inkább vele barátkozzon mnit azokkal akik csúfolják. Én is ezt az rétékrendet vallom, nem engedem sem itthon semm áshol nem szeretem a csúfolódást, kiközösítést. ...
A kérdező hozzászólása: Jó-jó, akkor mondjam azt a PL:második válaszolónak akinek törpe kisfia van, hogy bocs így jártál, inkább a te gyereked szenvedjen együttérzés nélkül mint az enyém. Tudom a világot nem lehet megváltoztatni, de tényleg rosszul kell éreznie magát egy kedves kisfiúnak?!
A kérdező hozzászólása: nem tudok rugalmasabb lenni sajnos... Engem gyermekkoromban a vezetéknevem miatt csúfoltak, gúnyoltak akár milyen közösségbe mentem.Szégyelltem kimondani a nevem, mert mindjárt röhögtek. Hát milyen ember lennék, ha ezzel a tapasztalattal hagynám, hogy a gyerekeim gúnyoljanak, vagy megalázzanak másokat?! Másodiknak kitartást kívánok a kisfiadnak és neked!
A gyerekek alapvetõen nem azért bántják szerintem mert jó, hanem mert sokkal érzékenyebb, az õ szemükben "gyengébb", és ez sajnos általános, hogy mindig a gyengét bántják. Erre kellene koncentrálni, hogy ez változzon. Sajnos ez késõbb is így marad, a mai világban mindig az erõsebb gyõz. A ti gyermeketek szerintem sokkal érzékenyebb lelkû, mint a többi gyerek, és ezért õ a célpont. Ezen nagyon nehéz változtatni, de nagyon sajnálom. Én gyerekkoromban mindig a legnagyobb szájú voltam, és soha nem hagytam, hogy bántsanak, és így nem is mertek soha bántani, szavakkal sem. Erre tanítom a gyerekemet is, persze a mellett, hogy ne közösítsen ki senkit.

Lehet hülyeséget írok, de nagyon zavar. Soha nem tudtam csecsemőkhöz beszélni, csak olyan gyerekekhez, amelyik már tudot beszélni. Hogy fogok majd a sajátomhoz gagyógni? Volt másnak is ilyen gondja?

Meg lehet ezt tanulni?

Legjobb válasz: Nem lehet megtanulni,ez erzesbol jon ami csak akkor jon amikor mar van gyereked. Soha egy gyerekkel sem gugyogtem,sot nagyobbakal sem tudtam mit kezdeni.Lett egy gyerekem,gugyogni vele sem gugyogtem de tudok vele banni,teljesen mas mikor sajat gyereked van.

Nem lehet megtanulni, ez erzesbol jon ami csak akkor jon amikor mar van gyereked. Soha egy gyerekkel sem gugyogtem, sot nagyobbakal sem tudtam mit kezdeni.Lett egy gyerekem, gugyogni vele sem gugyogtem de tudok vele banni, teljesen mas mikor sajat gyereked van.
Én is féltem tõle, mert ugyanígy gondoltam, mint te. Aztán amikor elõször a kezemben fogtam szülés után a sajátomat... :) Nem kell gagyogni... de szerintem az elsõ pillanattól eszedbe sem jut majd a félelmed, úgy jönnek a szavak a szádra, mintha mindig is hozzá beszéltél volna.
Meg ne tanulj gagyogni!!! Én csak beszéltem/beszélek mindhárom gyerekemhez. A gagyogástól meg rosszul vagyok... Nem hülyék, csak kisbabák.
Unokaöcsém nem volt egy nevetõs baba, aztán anyu rájött, hogy hogyan lehet megkacagtatni. Imádja a hangutánzó szavakat, eltúlzott hangsúlyt. Hangosan kacag rajtuk, pedig anyu csak annyit mond, hogy lááámPA. Egyébként én is így érzek. Soha nem tudtam velük beszélgetni, inkább csak néztem õket. Vagy játék közben sem tudom, hogy mit kéne nekik mondani. Remélem valóban jön majd ez magától, ha megszületik a babám.
Én sem tudok gagyogi.Idegesít is, amikor valaki úgy beszél a babájához, mint valami szellemi fogyatékoshoz (már elnézést)
Pedig azt olvastam, ha "éneklõsebb" hangsúllyal beszélsz hozzá, mint egy felnõtthöz, arra jobban figyel... Na persze ne merüljön ki a közlés fontossága az atyalapatyalában, - õ is ember, csak sokat kell még tanulnia, ezért fontos a jó kommunikáció. A kérdésre: eleinte furán éreztem magam, mikor beszéltem hozzá, én se nagyon találtam a közös hangot:) De elmúlik, nyugi:) )

Rengeteg kérdésem van, elvesztem az információk között a szopival kapcsolatban, pontokba szedtem lehet másnak is ilyen sok gondja vele?

1. 4 hetes baba hányszor, mennyit eszi átlag - 4kg körüli 2. mit?l lesz több tejem- ha gyakrabban fejek, vagy csak fejjek, vagy szopi és utána egyb?l fejés - ezt nehezen tudom kivitelezni 3. igény szerinti szopinál állandóan rajtam csüngött és mindig fájt utána a pocija is 4. heti 10-15 dkg hízás van 5. nem tudom felébreszteni hogy akkor szopizzon mikor kéne, mert úgy csak szív 2-3-at aztán visszaalszik éjszaka meg mindent be akar pótolni, viszont akkor én is szeretnék pihenni van másik kicsi gyerk?cöm is.. 6. a gyakoribb - igény szerinti szopival sztem kevesebb lett a tejcsim mert mindig csak megszívogatta de sosem ürítette ki teljesen, hiába tettem sokszor ugyanarra a mellre vissza 7. szopi teák, bogyók közül melyik jó, melyikt?l nem fáj a poci 8. ha jól lakik nézel?dik- pl üvegb?l adok neki és gyorsabban beviszi a mennyiséget mert amúgy több mint 1 órát is szopizik (és a két reflex között sok id? eltelik - mire hallom hogy nyel)ha meg gyorsan bement akkor boldogan nézel?dik, amúgy meg csak ny?gös 9. hajnali utáni szopinál reggel 7 körül még annyit eszik, hogy 2-3x ki is folyik feljön a darabos tejcsike 10. olyan mintha nem hatékonyan szopna, de ha kevesebb ideig van rajta akkor meg éhes marad mert tátog keresi így meg csüng 11. sajnos sok dolgom lenne már itthon is nincs állandó segítségem a másik gyerk?c is igényelné a figyelmemet nagyon 12.ha pl felkel eszik több mint egy órát, elaludni nem szokott hanem a következ? alvásid?t is megvárja ami kb 3 óra múlva van akkor bekajál (ha van mit) és alszik, ha akkor nem elég akkor van hogy 5-6 órát is ébren van egyfolytában, mert nem elég a második evésre a tej és akkor egyfolytában szívogatja, ha üres a poci meg nem alszik el 13. többféle cumit próbáltunk kiköpi ?ket 14. csak hajnalban engedi el a cicit, de akkor sötétben szoptatom és annyi tej marad (olyankor leveszem kb 50 p. után) hogy még 60-80-at lefejek és alszik 4 órát utána 15. lassú a tejleadó reflexem, hogy lehet gyorsítani- már ha van ilyen 16. vagy hagyjam az egészet és cici ami van aztán kínáljam tápszerrel és majd lesz vmi? Köszönet ha vki végigolvassa ezt a sok sületlenséget.... hát még ha válaszol is rá..

Legjobb válasz: 1.a fiam 6-7x evett egy nap, 100körül reggel, aztán délután meg este kevesebbet 2. a lányomnál fejtem és szinte az elejétõl pótolni kellett, a fiamnál nem fejek és még mindig csak anyatejet kap, most 5,5 hónapos. egyébként a fiam jóval erõsebben szív, lehet, hogy ez a titka, nem a fejés vagy nem fejés. lényeg, hogy minél többet tedd mellre, attól lesz több tejed. 3. én az igény szerinti szopira szavazok, nálunk is voltak hasfájós idõszakok, de majd megtanulja, mennyit egyen. és idõvel a szoptatás ideje is rövidebb lesz. 4. az elején többet szoktak hízni a kicsik, de elvileg ez ok 5. én soha nem keltettem a gyereket, hogy egyen, sztem felesleges. ha szüksége van rá, úgyis felkel. 6. addig ne tedd a másikra, míg nem üríti ki az egyiket (az enyém is jobban szereti az egyik mellem, mint a másikat) 7. sztem a laktoherb a jó, iszok egyet minden nap. hasfájós volt a fiam is, de mikor abbahagytam még rosszabb volt a helyzet, sztem ez segít neki pukizni 8. próbáld ki az sns készüléket, akkor ingerli a cicit azalatt is, hogy üvegbõl kapja a tejcsit 9. reggel több tej van, hagyd hogy annyit egyen, amennyit akar, az nem baj, ha bukik is 10. megint az snst tudom mondani 11. amíg ilyen pici, rengeteg idõt igényel. késõbb jobb lesz abból a szempontból, hogy rövidebb lesz a szoptatás, de akkor meg többet lesz fent... én is küzdök az idõvel mindig, most alszik azért vagyok itt, közben fõ az ebéd :) 12. nem baj, ha nem alszik egész nap, nekünk a játszószõnyeg vált be nagyon, sokat van benne, ha ébren van. persze van mikor semmi se jó, csak ha kézben van 13. a cumival abszolút nem értek egyet, sztem nem is baj, ha nem kell neki 14. itt nem értem a kérdést :)) 15. minél többet van cicin, annál több termelõdik, annál gyorsabban jönnek ezek a szakaszok egymás után, ahogy nõ a baba 16. ne hagyd :) ha van tejed és nagyjából elég, akkor ne adj neki tápot, mert akkor csak egyre kevesebb tejed lesz. próbáld gyakran ciciztetni és ha beindul, utána majd jóval gyorsabb lesz a szoptatás. elõbb utóbb kialakul a kereslet kínálat egyensúly.

1.a fiam 6-7x evett egy nap, 100körül reggel, aztán délután meg este kevesebbet 2. a lányomnál fejtem és szinte az elejétõl pótolni kellett, a fiamnál nem fejek és még mindig csak anyatejet kap, most 5, 5 hónapos. egyébként a fiam jóval erõsebben szív, lehet, hogy ez a titka, nem a fejés vagy nem fejés. lényeg, hogy minél többet tedd mellre, attól lesz több tejed. 3. én az igény szerinti szopira szavazok, nálunk is voltak hasfájós idõszakok, de majd megtanulja, mennyit egyen. és idõvel a szoptatás ideje is rövidebb lesz. 4. az elején többet szoktak hízni a kicsik, de elvileg ez ok 5. én soha nem keltettem a gyereket, hogy egyen, sztem felesleges. ha szüksége van rá, úgyis felkel. 6. addig ne tedd a másikra, míg nem üríti ki az egyiket (az enyém is jobban szereti az egyik mellem, mint a másikat) 7. sztem a laktoherb a jó, iszok egyet minden nap. hasfájós volt a fiam is, de mikor abbahagytam még rosszabb volt a helyzet, sztem ez segít neki pukizni 8. próbáld ki az sns készüléket, akkor ingerli a cicit azalatt is, hogy üvegbõl kapja a tejcsit 9. reggel több tej van, hagyd hogy annyit egyen, amennyit akar, az nem baj, ha bukik is 10. megint az snst tudom mondani 11. amíg ilyen pici, rengeteg idõt igényel. késõbb jobb lesz abból a szempontból, hogy rövidebb lesz a szoptatás, de akkor meg többet lesz fent... én is küzdök az idõvel mindig, most alszik azért vagyok itt, közben fõ az ebéd :) 12. nem baj, ha nem alszik egész nap, nekünk a játszószõnyeg vált be nagyon, sokat van benne, ha ébren van. persze van mikor semmi se jó, csak ha kézben van 13. a cumival abszolút nem értek egyet, sztem nem is baj, ha nem kell neki 14. itt nem értem a kérdést :) ) 15. minél többet van cicin, annál több termelõdik, annál gyorsabban jönnek ezek a szakaszok egymás után, ahogy nõ a baba 16. ne hagyd :) ha van tejed és nagyjából elég, akkor ne adj neki tápot, mert akkor csak egyre kevesebb tejed lesz. próbáld gyakran ciciztetni és ha beindul, utána majd jóval gyorsabb lesz a szoptatás. elõbb utóbb kialakul a kereslet kínálat egyensúly.
a kommentre pedig, ne fejd le, várj hogy minél több legyen a ciciben és majd õ kiszívja. nem baj, ha elindul magától a tej, nekem is szokott. nálunk az a jellemzõ, hogy reggel nagyon sokat eszik, este keveset. csináltam azt, hogy lefejtem amit reggel bennehagyott és odaadtam este. hát összehányt mindent.. ehhez szokott :) ne erõltesd a fejést sztem, csak akkor fejd le, ha sokat hagy benne vagy ha annyira feszül a melled, hogy nem lehet elviselni
A kérdező hozzászólása: Ja és sztem ez a naponta 6-7x etetés a legjobb kb 3 óránként meg éjszaka 1x ami beválna, de most is alszik éppen, 1.5 óra telt el az elõzõ evéstõl (most mondjuk fejtem, hogy lássam mennyi jön le) és már indulna a cicim, mert folyik az egyik... lefejjem, vagy várjak vele még eltelik a 3 óra?
1. Egy ennyi idõs baba-ha 3 óránkénti etetésekkel számolsz, napi 6-szor eszik kb. A három óra lehet 2, de lehet 4 is, nyugodtan. 2. mindegyiktõl. Szopi után ha kiüríted, az segít. De fejhetsz csak úgy, szaporításképp bármikor 3. az igény szerinti szopi nem azt jelenti, hogy minden nyikkre cicire kell tenni, hanem azt, hogy amikor éhes, akkor etessük. 4. elég jó súlyban van a babád, szerintem. 5. ekkora gyerkõcöt ne ébressz. Ha éhes, felkel. Nem véletlenül alszik vissza 2-3 szívás után. Éjjel tedd magad mellé az ágyba, szoptasd úgy, mindketten tudtok pihenni közben. Ha bealudt, tedd át a saját ágyába. 6. ismétlem, nem minden nyikkre, hanem ha éhes. Akkor kiüríti rendesen és lesz több tejed. 7. Nekem a Laktoherb tea bejött, és a Ricinus Communis CH5 bogyó, de jó az Urtica Urens is. A szoptatós cuccok pedig enyhítik, nem okozzák a hasfájást. 8. a picik tudnak nyûgösek lenni, ha unatkoznak. 9. hadd egyen. 10. Lehet, hogy lassan evõs típus. Cicibõl meg kell dolgozniuk a tejciért, így lassabban megy, mint üvegbõl. Lassan evõs típus, ez van, majd ha nagyobb lesz, lesz, hogy 5 perc alatt végez a szopival. Pici még, majd belejön. 11. vagyunk ezzel így egypáran :) 12. Ha úgy érzed, hogy éhes marad, nem elég a köv szopira a tejed, szaporíts, (Tea, bogyó stb) vagy pótolj tápszerrel. Ha ébren marad, ébren marad. 13. Ha nem kell neki a cumi, ne erõltesd. Valószínûleg nem akar cumizni. Ez van (az enyém is ilyen volt) 14. Ha marad tejcid, fejd le, így amikor nem elég (pl délután) oda tudod neki adni üvegbõl 15. úgy érted, sokáig kell próbálkoznia, mire jön a tej? Elõtte masszírozd meg a cicid, esetleg mosd át meleg vízzel. 16. Én úgy látom, hogy van elég tejed, csak még nem állt be rendesen a kereslet-kínálat. Türelem.
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm az eddigi válaszokat is! Ha napközben nem keltem fel, akkor éjszaka akar állandóan fel lenni, olyankor igényelné a társaságot... én meg az alvást meg a család is... És csak hajnalban engedi el a cicit, így olyan mintha csak akkor lakna jól, viszont ha cumisból kapja a tejet- napközben, akkor ott elengedi ha jól lakott. Tápot még nem kapott csak születésekor a kórházban... lefejt tejjel pótolok, ezért jó ha fejek mert pl este eszik fürdés elõtt 7 körül, akkor pancsi utána 9-kor cici és képes még fél 10 körül bevenni 80-at üvegbõl és akkor alszik is hajnal 3-ig... egyébként tudom hogy az esti tej erõsebb, nehezebb, de úgy látom nekünk a mennyiség is fontos nemcsak a minõség... szóval legyen tele a poci... Ha este nem így kapja akkor olyankor is megy a sûrû kelés... és 3 órákat fennvagyunk közben, és senki sem alszik... Az éjszakai együtt alvós szopival azt értem el, hogy óránként szívott, utána meg egész nap aludt volna, alig bírtam visszafordítani, hogy napközben legyen fenn többet ne éjjel... ÉS a lassú reflexnél arra gondolok, hogy fejésnél is lejön 20 ml gyorsan a következõk meg sokára akár 8-10 perc ingerlésre indul újra, és a gyerkõcnél is eltelik 5-10 perc egy-egy nagyobb mennyiségû tejindulás között, ha így érthetõ... Köszönöm a válaszokat még1x!
A kérdező hozzászólása: Ja és nem tesz jót a tejtermelésnek, ha mindig ugyanabban az idõpontban kell készen állnia? pl ugyanakkor 9-12-15.... órakor szopi vagy fejés?
Mindenképp az lenne a legjobb, a a melled is megszokná, hogy mikorra kell feltankolnia. Csak a babák sajnos nem mindig vehetõk rá erre. Az elõzõhöz nem tudok sajnos érdemben hozzászólni többet.

Más is van itt rajtam kívül, aki a létbizonytalanság és napi megélhetési gondok ellenére, szeretne még egy 3. vagy 4. babát?

3 hónappal ezel?tt elvetéltem az 5 hónapos magzatunkat. Azóta nem bírok magammal, nagyon vágyok egy babára még. Már van két gyerekünk és most kezdhetnénk a próbálkozást ismét, most viszont anyagi gondjaink vannak. És nem is tudjuk meddig fog tartani, de szerintem ezzel sokan vagyunk így. Ésszer? vállalni úgy még babát, hogy fogalmam sincs a jöv?t illet?en? Egy olyan világba élünk, ahol ma még van munka, de holnap már nem biztos és akkor mit adok enni a gyerekeimnek és hogyan iskoláztatom majd ?ket? Viszont 35 éves vagyok, nincs id?m várni, hogy hogyan alakul a politikai stb helyzet.Hitelt nem kapunk, mert kevésre vagyunk bejelentve, rokonság sem tud segíteni. Magunkra maradunk a bajban. Viszont a házunk saját és autónk is van.

Legjobb válasz: Teljesen egyetértek az elõttem szólókkal.Nektek még hatalmas elõny,hogy van házatok saját autó ez már nagy biztositék.A többi meg semmi nem biztos.Van aki tuti anyagi jólétben él és egyik napróla másikra elveszthet mindent betegség vagy baleset által.Ez sem tuti biztositék.Természetesen számit a pénz,de ez miatt nem szabad megfosztani magadat a legszebb dologtól.Az életben bármi megtörténhet semmire nincs garancia.Viszont szerintem vagytok olyan felelõsségteljesek és talpraesettek,hogy bármi adódik meg tudjátok oldani egy harmadik baba mellett is.Mi is albérletben lakunk van egy kis félretett pénzünk dolgozunk mindketten rendesen.De akkor is nagyon szeretnénk második babát mert még nincs közös.32 éves leszek és olyan túl sok idõm nincs már.Viszont az anyagiak miatt nem fogok errõl lemondani.Akármi is jön megoldjuk!Úgy még nem volt hogy sehogy nem lett...(na ezt most jól leirtam:))Sok sikert!!

Teljesen egyetértek az elõttem szólókkal.Nektek még hatalmas elõny, hogy van házatok saját autó ez már nagy biztositék.A többi meg semmi nem biztos.Van aki tuti anyagi jólétben él és egyik napróla másikra elveszthet mindent betegség vagy baleset által.Ez sem tuti biztositék.Természetesen számit a pénz, de ez miatt nem szabad megfosztani magadat a legszebb dologtól.Az életben bármi megtörténhet semmire nincs garancia.Viszont szerintem vagytok olyan felelõsségteljesek és talpraesettek, hogy bármi adódik meg tudjátok oldani egy harmadik baba mellett is.Mi is albérletben lakunk van egy kis félretett pénzünk dolgozunk mindketten rendesen.De akkor is nagyon szeretnénk második babát mert még nincs közös.32 éves leszek és olyan túl sok idõm nincs már.Viszont az anyagiak miatt nem fogok errõl lemondani.Akármi is jön megoldjuk!Úgy még nem volt hogy sehogy nem lett...(na ezt most jól leirtam:) )Sok sikert!!
Nem is érdemes ilyenekkel foglalkozni, nagy az Isten állatkertje mindenhol vannak ilyenek.Gondolom Õ nem véletlenül van egyedül csak szegény gyerekét sajnálom, még ez az egy sem kellett volna neki...
Sajnos sokan vannak ilyen helyzetben.Van aki még egy gyermeket sem mer bevállalni bizonytalan anyagi helyzetére tekintettel.De ennek ellenére azt mondom ahol kettõnek jut ott jut a harmadiknak is.Édesanyámék heten voltak testvérek akkoriban és akkor sem volt rózsás a helyzet. SZÉP NAGY BOLDOG családot kívánok nektek!
Elõzõvel értek egyet. A babaholmijaid gondolom még megvannak, ha mégsem, azért az ismerõsi körben csak akadnak kölcsön kérhetõs holmik. Ha ez sincs, még mindig vannak 1Ft-os aukciók a teszveszen és a vaterán illetve olcsó piac van Pápán és Gyõrben, ahol használt holmikat lehet venni fillérekért. Valóban a legtöbb a pelenka lesz, de szinte mindig van vaalmilyen akció, olyankor több méretet veszel és már spórolhatsz is. A popsitörlõt meg aztán pláne nem növi ki. :) Támogatás valóban több van 3 gyereknél, de ezekrõl bõvebbet nem tudok, mivel egy gyerekem van. Ha van saját autótok és házatok, minek a hitel? A munka bizonytalansága miatt nagyon sokan most mentek el szülni. Olyanok is, akik azt mondták nem kell gyerek. Mióta bejelentették az új GYED-GYES törvényt, azóta annyi terhes nõt láttam, hogy húúúú. Talán most kezd csökkenni, de most meg sok a babakocsis. :D Nem ítélem el õket, de azért ne a törvény miatt szüljünk gyereket, hanem amikor úgy érezzük eljött az ideje. A pénz nem feltétlenül biztosít gondtalan terhességet és babaéveket. Eleve mindenkinek mások az igényei. Van aki csak a legtrendibb holmikat veszi meg kú drágán, de van aki örül a legapróbb kölcsön holminak és vigyáz rá. A gyereknevelés nem trendektõl függ. Így a felszerelések összege elég nagy szórást mutat. Természetesen tisztelet a kivételeknek.
Jaj bocsi nem elõzõ vagyok, hanem 11:12-es válaszoló aki szépen beolvastam annak az egy gyermekesnek aki olyan gyönyörûen lenézi a nagy családosokat. bocsi, nem láttam, hogy közben írtak:S :)
Én racionális emberként azt tanácsolnám, hogy ne vállalj még egy babát, ha ilyen bizonytalan a helyzetetek. Én sem mertem bevállalni emiatt. Másrészt, lehet, hogy a szíved azt súgja, amit tenned kell! Gondolom, ezzel nem sokat segítettem.
Szia!Mi is így vagyunk, hogy nem várt dolog történt és van 2 gyermekünk.Itthon vagyok még gyed-n a kisebbikkel és szerettünk volna ha lenne 3-dik babó is aztán jöttek dolgok ami az anyagi helyzetünket megnehezítette.Lemondtam egyenlõre a 3-dik gyermekrõl, mert féltem.Aztán múlt hónapban pozítivat teszteltem(védekezés mellett)!Hirtelen azt sem tudtam mit csináljak, hogy lesz tovább???Aztán abba maradtunk jöjjön ha jönni akar, mert megvan minden baba holmi és csak a pelenka fog kelleni.És reménykedem, hogy a helyzetünk 2-3 hónap múlva helyre áll.Nekünk is van ház és autó erre nincs gond. Remélem jól fogsz dönteni.Úgy gondolom 3 gyermekre több a támogatás és ha ezt nézzük nem igen kerül többe 3 gyerek mint 2.
A kérdező hozzászólása: Annyira aranyosak vagytok, hogy ilyen rövid idõ alatt ennyi válasz érkezett. Nekünk a 3. babánk nem volt tervezve, mert akkor csak 9 hós volt a kisfiam, de nagyon örültünk neki. Az anyagi gondjaink meg egyik percrõl a másikra jöttek. Férjem vállelkozó én már rég itthon vagyok, de most év elején annyira nem volt munka, hogy napi gond volt mit tegyek az asztalra, a csekkekrõl nem is beszélve. Fogalmunk sincs, hogy ez most csak egyszeri ilyen helyzet, vagy mostmár esetleg sûrûbben fog ismétlõdni. Nagyon hétköznapi, egyszerû életet élünk és nincsenek megtakarításaink. Ezért félek. De a baba aki elment, olyan ûrt hagyott maga után, amit csak az ért meg, aki átment ilyenen. Ezért szeretnénk annyira megint babát. Köszönöm, hogy megértõek voltatok.

Másnak is akadt gondja a T-com-al úgy, hogy nem is az ügyfele?

Hétf?n lesz egy hete, amikor a házunk el?tt cs?törés miatt kibontották az árkot, ahol elvágták a telefon vonalat, amire 1 ügyfél van rákötve. Mi nem vagyunk az ügyfelük, a szomszédomék azok. Most náluk se net, se telefon. Ekkor be is lett jelentve a dolog. A T-com azt mondta, hogy 1 héten belül kijönnek. Hát azóta is jönnek. A szomszédomék ma jöttek haza nyaralásból és ma vették csak észre, hogy nincs telefon. Bejelentették ?k is, mire a t-com szerint(?k úgy látják) eljut hozzájuk a jel.

Legjobb válasz: Ezt próbáld: 06 80 555 194

Ezt próbáld: 06 80 555 194
Ez nem meglepõ... Nálunk, a faluban, csinálták a kábeltévét-netet, és áll egy villanyoszlop az udvarunkban, ami ugyebár a mi saját tulajdonunk. Erre mit csináltak? Lenyomták a kerítésünket, bemásztak a kertbe, és szó nélkül rákötötték a madzagjukat a karónkra... A kerítés azóta is úgy lenne, ha azóta nem tarolta volna le egy autós...
A kérdező hozzászólása: Köszi, de ez is megszûnt már május 1-el!

Párommal mostanában sokat veszekszünk, próbálok nem foglalkozni a csalódottságommal, de sokszor nem sikerül, és vita lesz a vége. Mindenért engem okol, talán tényleg ennyire nem érek semmit nőként? Másnak is van ilyen gondja, hogyan tehetnék ellene?

Kislányunk 6 hónapos lesz,de párom semmit nem csinál itthon.Minden nehezére esik,semmiben nem segít.Azzal érvel,hogy más nők is meg tudják oldani a sok teendőt több gyerek mellett is.Néha tényleg szükségem lenne a segítségre,de a pelenka cserét undorítónak tartja,fürdetni nem meri,ha kérek valamit azt mondja,hogy csak ugráltatom.Pedig egész nap itthon van,mert most nem dolgozik.

Legjobb válasz: Mond meg neki hogy más családapák eltartják a családot nem repesztik otthon a se'üket amíg otthon van pattanjon ha kéred vagy szépen mehet hajléktalanak az uitcára.

Mond meg neki hogy más családapák eltartják a családot nem repesztik otthon a se'üket amíg otthon van pattanjon ha kéred vagy szépen mehet hajléktalanak az uitcára.
Igen, más nõk is meg tudják oldani, az nem számít, hogy a kimerültség és az ingerszegény miatt depressziósok és kimerültek lesznek. Nagyon okos lehet a párod. Amúgy ami még nagyon nagy bunkóság, hogy ketten laktok egy háztartásban, ketten vállaltátok ezt a "terhet", akkor õ is ugyanúgy segítsen, vegye ki a részét. Semmilyen közösségben nem tûrik meg azokat, akik csak úgy lógatják a lábukat, miközben a másik szétgürcöli magát.
Ez azért van, mert hagyod magad. Te megkéred valamire, õ bedurcizik, te ráhagyod. Én ebben a helyzetben nagyjelenetet rendeznék elköltözés kilátásba helyezésével, hátha észhez tér.
Én elköltöznék pár hétre tüntetõleg. Ha érdekli az egész, akkor változtat. Ha nem, akkor úgyis ez történt volna, csak sokkal több fájdalommal késõbb.
Anyáink dolgoztak a gyerek mellett a munkahelyükön és mégis ellátták a gyereket és a háztartást is. Csak ma nem képesek rá a nõk többsége. A férfimunkát, bevásárlás stb. el végezhetné a párod. 6 hónapos babával már nem kell egész nap foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Mások gyerekével mindig nagyon szivesen elvolt, azt gondoltam, hogy mintaapa lesz majd.A gügyögéssel, meg a játékkal itt sincs gond.De úgy érzem, hogy a munka részébõl jobban kivehetné a részét.
Eddig nem tudtad hogy ilyen mielott gyereket szultel neki?
ingerszegény környezet
Mondjuk akit lepontoztatok azer van valami igaza. Masra nem lehetne megkerni? Pelenkazas meg furdetes helyett. Pl mosogatas bevasarlas porszivozas anyamtyukja. Ha ezeket se hajlando meg a gyereket se meg dolgozni se akkor az mar tenley durva. En amugy ugy neveltem ra az exparom valamennyire a hazimunkara h egy nap fogtam es nem csinaltam meg tobbet. Hagytam h a kosz emessze el a hazat. Es megmondtam h akkor vagyok hajlando csinalni ha egyutt csinaljuk. Ezutan sokat javult a helyzet de sose lett "tokeletes"
A kérdező hozzászólása: Az a gond, hogy másra sem hajlandó, pláne nem mosogatni.Hiába kérem, hogy kezdjen el akkor állást keresni itthon, mert eddig külföldön dolgozott.Eddig még az önéletrajzát sem volt hajlandó beadni sehová.Csak mondogatja, hogy itthon fog elhelyezkedni, de semmit nem tesz érte.A házimunkában meg végképp nem segít.

Kislanyom 15 honapos es nagyon rosszul eszik. Mas is van igy? Ti milyen gondokkal kuzdotok a hasonlo koru gyereketekkel?

Tejet meginna mindig, mintha menekulne a kanalas eteltol, mar nagyon aggodom hogy semmi fott etelt nem akar enni! Van 12 foga, mindent ragcsal, a gyumolcsot utalja, pedig kiskoraban nagyon szerette, jelenleg nem bujik a foga, nem mondhatom hogy azet nem eszik.

Legjobb válasz: Az en lányom 18 hónapos és még mindig rossz evõ. De amúgy semmi baja ugyhogy nem sresszelek rá.

Az en lányom 18 hónapos és még mindig rossz evõ. De amúgy semmi baja ugyhogy nem sresszelek rá.
Enyém 17 hós, szintén alig eszik házi készítésût, max üvegest. Nektek mennyit eszik a babátok/nap és mit?
Õ is kanalazhat, vagy eteted? Vannak temperamentumos gyerekek, akik már babaként is szívesen kanalaznak egyedül. Ha szomjas, nem fogod tudni megetetni. A szilárd étel elõtt fél-egy órával itasd meg vízzel.
A kérdező hozzászólása: Kanalazas meg nem megy neki, hanem kezzel eszik, es akkor ugy probalom csinalni, hogy adok kanalasat es melle kenyeret amit o tesz a szajaba, csak igy megy. Nallunk a kovetkezokeppen tortenik, reggel 5 kor 150ml tapszer, 10kor vagy gyumolcs, jelenleg felvagottat eszik, vajaskenyeret, de utana keri a tejet, delutan 3kor ebed, majd 19 kor es lefekveskor tej.
Nálunk is ugyanez volt ebben a korban.Ne izgulj nem fog éhenhalni, én is sokat idegeskedtem emiatt egy darabig aztán megnyugtattak hogy fölösleges.Nekünk segített a béres csepp is azzal valamivel jobb lett az étvágya, és még ráadásul beteg sem lett amíg azt adtam neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!