Találatok a következő kifejezésre: Másnak is a szülés utáni pár (1 db)

Másnak is nehéz a szülés utáni pár hét? Meddig tart a periódus amíg kialakul nagyjából minden?

Én sokszor úgy érzem nem bírom tovább, minden porcikám fáj, minden nap valami jobban vagy kerül valami új ami fájjon. A babónk nappal nem nagy alvó, sírni meg nem hagyom, viszont lassan úgy érzem én készülök ki. Normálsi ez az állapot? 5 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Nem kell siettetned a dolgokat, hagydd hadd menjenek a maguk utján. Az idõ csodákra képes, majd belerázódsz. :)

Nem kell siettetned a dolgokat, hagydd hadd menjenek a maguk utján. Az idõ csodákra képes, majd belerázódsz. :)
Ez teljesen normális. Szülés után még gondolom te sem álltál teljesen helyre, hiszen a gyermekágyas idõszak hat hét. Persze ez nem azt jelenti, hogy hat hétig feküdni kell (bár az elsõ héten javasolt), hanem hogy fokozatosan kell visszavenni a háztartást, és persze a babát is el kell látni ezek mellett, ez nem könnyû. Egy idõ után könnyebb lesz, bár még sokáig fáradt leszel. Nekünk három hónap kellett ahhoz, hogy teljesen helyreálljon minden. Akkorra összerázódtunk, és akkorra sikerült úgy beosztanom a napirendet, hogy a lakást is rendben tartsam, a babát is ellássam és néha magamra is jusson egy kis idõm.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor vegyek cipőt a babámnak?

1 éves a kislányom, és 1 hete tette meg az első önálló lépéseit. Azóta már megtesz 10-15-20 lépést is, de ha lehuppan, akkor mászva közlekedik tovább. Majd újra feláll és lépeget. Mikor kell a lábára cipő?

6

11 hetes babátok miket csinál már?

Az én kislányom már emelgeti hason a fejét és forgatja, pár másodpercig meg is tartja, de nem tudja még kinyomni magát. A játékait már nagyon nézegeti, felfigyel mindenre maga körül, visszamosolyog, gagyog, gügyög, nézelődik. Felfedezte a kezét, és a szájába tömködi az öklét, van hogy egyszerre a kettőt. Ugye nem gond, hogy még nem fordul át, nem tudja kinyomni magát a kezével és nem nyúl a játékok után? Persze minden baba másképp fejlődik, de ugye nincs elmaradva?

2

Miért gond az, ha a gyereket egy hétvégére a nagyszülőkre bízzuk?

Többektől hallottam, hogy milyen gáz ez, mert nem a nagyszülőknek szülünk!

9

Van jelentősége, hogy melyik kezébe adom, vagy keze felé nyújtom a játékot a babának?

úgy értem,hogy nem akarom befolyásolni,h mindig a jobb kézbe adom.tudom,hogy kétkezesek sokáig-érdemes mindig másba,vagy középre-és azzal nyúl,amelyik könnyebb?

3

Mi lehet a 18 és fél hónaposommal? Nem bírok vele.

Eddig is akaratos, aktív volt, nem bírt megmaradni egy helyben nem is ez a baj, de tegnap óta mintha kicserélték volna..

2

Két részes overált ráadtok már 1-1/2 évesre hosszabb babakocsis sétára?

Ha igen mennyire öltöztetitek alá?

4

Nem vitaindítás, csak kétszavas válaszokat kérek szépen! Babátok anyatejes vagy tápszeres? Mennyi idős?

30

Hány hónaposan kezdted kóstoltatni a babáddal a gyümölcsöket, zöldségeket?

Mikorra váltott ki egy teljes étkezést? Hogy fogadta a babád és mivel kezdtétek?

3

Mikortól kezdtetek el gyurmázni a gyerkőccel? Főzhető gyurmára gondolok, ami nem ártalmas a szervezetére.

14 hónaposan még kicsi hozzá?Azért gondoltam rá, mert hátha helyhez tudnám vele kötni. Szeret nagyon maszatolni.

6

Mitől lehet, hogy négy napja nincs széklete?

2 nap múlva lesz 10 hetes a babám és négy napja nem kakilt. Vagyis kétszer volt egy pici kakifolt a pelusban, de azt rendes kakinak nem nevezném. Eddig naponta volt valami a pelusban, aztán ezelőtt 2-3 napig kisebb mennyiségek, most meg ugye napok óta szinte semmi.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!