Találatok a következő kifejezésre: Másnak is a szülés (170 db)

Másnak is maradt szülés után több héttel a magas vérnyomása?

Hirtelen megemelkedett vérnyomás miatt kellett megcsászározni 3 hete. Na..nekem azóta sem óhajt visszaállni a vérnyomásom..s?t.. Eddig 4*2 dopegydet szedtem,most már a belgyógyász,mert ugye ott is jártam,visszavette 3*1-re. Szerinte nincs semmi szervi problémám,hanem szorongás miatt magas a vérnyomásom.Tegnap és tegnapel?tt is elég jó volt,a legmagasabb 142/80 volt. Viszont tegnap este ismét 160/100,hajnalban is még 159/90,és még most is 157/99. A doki szerint csak 170 fölött vegyek be még gyógyszert,de én úgy félek. Egyszer?en nem tudok lazítani. Folyton csak arra gondolok,hogy húú..magas a vérnyomásom,és most mi lesz. Mérés el?tt is már rettegek,hogy biztos magas lesz. Nem tudom mit csináljak,hogy jobb legyen,hogy ne ezen járjon az agyam.:(

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! Szinte szóról szóra úgy írtad le, mintha az én szülésem lett volna! Nekem utána kb. 1-2 hét kellett a vérnyomás rendezõdéséhez. Én gyógyszert otthon már nem szedtem rá, magától állt helyre, bár eleinte még mértem igen magas értékeket. Lehet, hogy nálad az idegeskedésnek is fontos szerepe van abban, hogy még mindig magas. Tudom, hogy nehéz, de a vérnyomásmérés elõtt valahogy le kéne csillapítanod magadat. És szerintem az is jó, ha nem méred folyton, csak naponta pl. háromszor, meghatározott idõpontokban (és persze akkor, ha esetleg nem érzed jól magad). Tudsz szoptatni? Mert ha nem, akkor én javasolnám a fehér fagyöngy teát. Elvileg szabályozza a vérnyomást.

Kedves kérdezõ! Szinte szóról szóra úgy írtad le, mintha az én szülésem lett volna! Nekem utána kb. 1-2 hét kellett a vérnyomás rendezõdéséhez. Én gyógyszert otthon már nem szedtem rá, magától állt helyre, bár eleinte még mértem igen magas értékeket. Lehet, hogy nálad az idegeskedésnek is fontos szerepe van abban, hogy még mindig magas. Tudom, hogy nehéz, de a vérnyomásmérés elõtt valahogy le kéne csillapítanod magadat. És szerintem az is jó, ha nem méred folyton, csak naponta pl. háromszor, meghatározott idõpontokban (és persze akkor, ha esetleg nem érzed jól magad). Tudsz szoptatni? Mert ha nem, akkor én javasolnám a fehér fagyöngy teát. Elvileg szabályozza a vérnyomást.
Ha nem haragszol, de én inkább kérdeznék, mert még csak kismama vagyok, viszont nagyon izgat ez a kérdés: mennyi volt a vérnyomásod, amiért megcsászároztak? És elõtte mennyi szokott lenni?
A kérdező hozzászólása: 110-120 volt egész terhesség alatt a vérnyomásom. Talán 120 fölé nem is ment. Fájásokkal mentem be a kórházba, de kiderült, hogy csak jóslók voltak, így befektettek (40. héten). Majd egyik délelõtt rosszul lettem, szédültem, akkor már 145 volt. Estére 160 lett, és mire kivittek a vizsgálóba olyan rosszul lettem, már a vérnyomásomat sem tudták megmérni. Akkor azonnal vittek a mûtõbe. Talán magas vérnyomásos vagy?
Nekem a pulzusom volt magas , és egy éves a gyermekem , nem állt vissza. Gyógyszer és fogyjak le .Van rajtam fölösleg nem tagadom , de még szoptatok.Erre azt kaptam hogy 6 hónapos kor felett hagyjam abba szoptatást akkor :O Természetesen nem tettem. Próbálkozom homeopátiával és igyekszem fogyni szoptatás mellet.
Ja és a belgyógyász azt mondta nem szedhetek szopõtatás mellet dopegyd-et , pedig a kismama osztályon még javába adták. Tensiot kaptam de nagyon kis mennyiségben, szerintem csak placebo. Azt mondta a belgyógyász nem árt a babának , de azért akkor vegyem be amikor nem szoptatok...hát megvan a véleményem a dologról ...
Az elsõ, visszakérdezõ vagyok. Egy héttel ezelõttig 120 körül volt a vérnyomásom, mindig olyan szép tankönyvi értékkel. Egy hete halványan fáj a fejem, és kíváncsiságból megmértem anyuéknál. Legnagyobb megdöbbenésemre 139 volt. Azóta méregetem rendszeresen, 130 és 140 között ugrál. A második érték viszont csak 50-60 közötti. A pulzus 85-105 között. Fõként akkor 100 vagy több, ha a vérnyomás is magasabb. Hétfõn néztünk fehérjét, hála istennek nincs. Védõnõ mondta, ne ijedjek meg addig, amíg a második érték nem megy 85-90 fölé. Ma voltam a terhesgondozó orvosomnál az esedékes havi vizsgálaton, õ is mondta, írogassam, írt fel Dopegytet, de azt mondta, hogy csak akkor kezdjem el szedni, ha a következõ egy hétben is ilyen ugrálós lesz a vérnyomásom, vagy a fejfájásom nem múlik. Reggelente ugyanis 124-126 körül van. 26+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként még szedek gyógyszert. A belgyógyász 3*1-re csökkentette a 4*2-t. Viszont azt vettem észre, hogy estére lesz mindig magasabb a vérnyomásom, és nem értem miért. Napközben még úgy ahogy 140 körüli, és estére megy fel mindig 160-ig is akár. Az utolsó válasz eléggé megnyugtató.:) Neked mennyi volt a legmagasabb, amit mértél? Igyekszem úgy gondolkozni, mint te, pozitívan:) Remélem, hogy minél hamarabb meg tudok nyugodni, és minden visszaáll a régi kerékvágásba. Csak annyira nehéz, mert folyton ott van az a fojtogató érzés a mellkasomban..folyamatos stresszben van a testem. Ezen kellene valahogy segítenem:)
Három hete szültem... elõtte befektettek magas vérnyomás miatt, majd indítani kellett, mert a baba már nem érezte jól magát bent... hazajöttünk, magas vérnyomás, ödéma maradt, hihetetlenül [email protected] éreztem magam... teljesen bedepresszióztam, bõgtem egész nap, pánikrohamok törtek rám a semmibõl, a vérnyomásom az egekben, mindegy, mikor mértem... azt hittem soha nem múlik el... most már csak 4x0.5 Dopegytet szedek, de hála égnek rendezõdtek a dolgok... csak annyit írhatok, én is azt hittem, soha nem jövök rendbe, teljesen kétségbeestem és már pszichésen mértem magas vérnyomást... nekem az segített, hogy nyíltan beszéltem az érzéseimrõl, elfogadtam minden segítséget, állandóan volt velem valaki, mert kijelentettem, hogy nem akarok egyedül maradni két gyerekkel... meg is lett az eredménye, tudtam lazítani és nem járt állandóan ezen az agyam, elmúlt a szorongásom és most úgy egy hete rendbe jött a vérnyomásom is...
9-es, Neked mennyi volt az a magas, aminek szülnöd kellett és hányadik hétben voltál? Köszi!

Masnak is kerult szuleskor babakaki a magzatvizbe?

elmeselnetek mi volt utanna?

Legjobb válasz: Nekem azért indították meg a szülést, mert már meconiumos volt a magzatvizem (40 hét 3 napra). De szerencsére semmi gond nem volt miatta, egészséges babám született. Egyes esetekben okozhat szövõdményeket is, ha a baba belélegzi a meconiumos magzatvizet, itt találtam róla leírást: http://www.babanet.hu/rendelo/gyermekgyogyaszat-gondozas/ujs..

Nekem azért indították meg a szülést, mert már meconiumos volt a magzatvizem (40 hét 3 napra). De szerencsére semmi gond nem volt miatta, egészséges babám született. Egyes esetekben okozhat szövõdményeket is, ha a baba belélegzi a meconiumos magzatvizet, itt találtam róla leírást: http://www.babanet.hu/rendelo/gyermekgyogyaszat-gondozas/ujs..
Én a kiírt nap elõtt 2 nappal szültem.Csak ctg-re mentem volna reggel a kórházba de reggel fél8 körül már 5 perces fájások mellett elfolyt a magzatvíz és zöld volt és azonnal kétségbe estem és síni kezdtem mert csak annyit tudtam akkor a dologról, hogy ez nem jót jelent... Jött is a mentõ gyorsan bementünk a kórházba és 13:20-ra született meg a kisfiam és annyi volt csak , hogy mikor kibujt akkor megmutatták messzirõl és már vitték is tisztogatni meg ellenõrizni illetve kapott antibiotikumot ... Majd felöltöztették és egy rövid idõre oda is adták majd felvitték a biztonság kedvéjért az intenzívre megfigyelésre néhány órára.Semmi baja nem lett hál istennek , a 2 babánkat várjuk már csak kb 2 hétig és remélem vele nem lesz ilyen és kevésbé fogok megijedni magától a szüléstõl is :-)
Nekem magától folyt el a magzatvíz a kórházban, mert magas vérnyomással és mert betöltöttem a terminust befektettek. Az nap amikor be kellett feküdnöm próbálta a dokim megnézni a magzatvizet, de a méhszáj annyira szárt volt, hogy nem sikerült neki. Másnap hajnal 1/2 4-kor folyt el a magzatvíz ami már mekóniumos volt. Sajnos a fájásaim leálltak úgy délelõtt 11 körül, az oxitocinra pedig esett a lányom szívhangja, így délután 2 után császároztak. :( A vajúdás közben kétszer kaptam antibiotikum injekciót, hogy a baba is megkapja a mekóniumos víz miatt. Szerencsére semmi gondot nem okozott nála, sõt a szülésznõm azt mondta, hogy nem volt annyira mekóniumos a víz mint hitték.
fiam is belekakilt, fertõzést kapott, hat napig antibiotikumot kapott.hypotoniás lett, mozgásban el volt maradva, 15 hónapos korára hozta be.38.3 hétre született kis súllyal, elsorvadva.agyilag teljesen egészséges, kortársai elõtt jár fejlettségben
Én nem hordtam túl, 5 nappal a kiírt elõtt szültem, szintén meconiumos vízzel. Ha nem nagyon olyan, és már közel a szülés vége, akkor megszülethetnek simán a babák, csak sürgõs esetben császároznak miatta. Mondták, h tüdõgyulladást kaphatnak tõle, de az még a kórházban jelentkezik 1-2 napon belül, és antibiotikummal kezelik. Hogy lenyeli, a z nem baj, az én kislányom még napokig meconiumos magzatvizet hányt.Azt mondták ez nem baj. Semmi baja, 6 hónapos.
A kérdező hozzászólása: nekem nem a zavaros nagzatvuz miatt inditottak hanem csak mert tulhordtam 6 nappal.magzatvizet nem is neztek.csak szuleskir derult ki
Lányomnál enyhe hipotóniát okozott az oxigénhiány, ami miatt belekakilt a vízbe valószínûleg. De kinõtte kb. 3 hónapos korára, szerencsére nem kellett kezelésekre sem vinni õt. Más baja nem lett, makk egészséges kicsi lány. Én is túlhordtam amúgy, és nekem is indították a szülést a zavaros magzatvíz miatt.
Nekem kiírt napon még tiszta volt a magzatvíz, akkor indítottak, két nap múlva mikor burkot repesztettek már meconiumos volt, szerencsére nem volt semmi baj, egészséges babám született.
A kérdező hozzászólása: en is tulhordtam 6 napal.
illetve eleve oxigénhiány miatt kakil bele a vízbe és az oxigénhiány is okozhat komoly gondokat. Semmiségtõl, enyhe hipotónia az egész súlyos állapotig pl az a kisfiú aki több százmilliós kártérítést kapott valamelyik kórháztól.
dettó, mint az elsõnek, még a túlhordás napjai is stimmelnek, szerencsére semmi baja nem lett a babának. Egyébként én is mekóniumos magzatvízzel születtem, anyut császározták emiatt anno 30 éve.
Amúgy ezt hogy állapítják meg, azon kívül, hogy szülésnél észreveszik?

Más is érezte szülés után azt, hogy a férjének"nem tetszik"már úgy mint előtte?

Lehet,hogy hülyeség,de bennem állandóan az van,hogy a férjem már nem kíván úgy mint a terhességem el?tt,mert nagy a hasam,a valagom és a combjaimról nem is beszélve teljesen ellentéte a terhesség el?tti alakomnak.

Legjobb válasz: Szia! Én is ebben a cipõben járok! Szülés óta minden megváltozott. Mostanában nem vagyunk valami sokszor együtt, és általában én kezdeményezem. Mindig megkérdezem tõle hogy valami baj van-e? vagy hogy ennyire nem kíván engem, de mindig azt mondja hogy nem velem van a baj, kíván, csak fáradt. Nagyon rossz érzés, és sajna elég sokat veszekedünk emiatt. Szerinte én csak beképzelem magamnak ezeket a hülyeségeket.

Szia! Én is ebben a cipõben járok! Szülés óta minden megváltozott. Mostanában nem vagyunk valami sokszor együtt, és általában én kezdeményezem. Mindig megkérdezem tõle hogy valami baj van-e? vagy hogy ennyire nem kíván engem, de mindig azt mondja hogy nem velem van a baj, kíván, csak fáradt. Nagyon rossz érzés, és sajna elég sokat veszekedünk emiatt. Szerinte én csak beképzelem magamnak ezeket a hülyeségeket.
Ja értem... Hát sajnállak tényleg, remélem minden rendezõdik idõvel. Nehéz a gyerekek mellett, de bizony sokat kell tennünk azért, hogy folyamatosan fenntartsuk férjünk érdeklõdését.Mindenesetre biztosan nagyon szeret, ha kitartott melletted a szülés alatt. Próbáld vele is megbeszélni az aggályod, lehet hogy õ majd megnyugtat, hogy nincs semmi gond.Ez a legtisztább.
Az én páromnak még jobban tetszettem a terhesség alatt mint után. Biztos hogy szeret a férjed csak nincs hozzá szokva hogy a felesége egy kicsit meg van hízva. Ez nekünk természetes nekik meg fura. Feleslegesen idegeskedel ezzel sokan így vannak.
Sziasztok! Bár nálunk még pociban van a Picúr, de a páromnak nagyon tetszem, sokszor mondja, hogy jól áll nekem a terhesség, és hát a mellméret is ugye megváltozott. :-) Nálatok bent volt szülésnél a párotok?mert azt hallottam, hogy akinél igen, ott esetleg ½stressz½ érheti a férjet, ami után úgymond ½elmegy a kedve½.
A kérdező hozzászólása: Bent volt a férjem szülésnél, de szerintem az hülyeség, hogy attól elmegy a kedvük mert ott egy kis életrõl van szó nem pedig a szexrõl, és a férjem nem látja a "micsodámat"sem a varrást csak azt, hogy ott kibújik a gyermeke és szerintem mindennél csodálatosabb érzés, hogy akkor ott van a férj is! Az én férjemnek nem ment el a kedve, õ csak az aránytalan testemet "furcsállja"ezért van bennem az, hogy biztos nem kíván már annyira mint régen 2 gyermekünk van és már nem olyan "szép"a testem mint annak idején és ez kicsit bizonytalanná tesz, ezért rágódom ilyeneken!

Gyakori eset, hogy nem csak a baba hanem más is kijön szülés közben?

Ezért félek behivni az apukát a szülésre,pedig szeretném ha velem lenne.

Legjobb válasz: Vér jön ki, meg a baba. Baba után pedig a lepény. Más nem jön ki. Te mire gondoltál a "más" alatt?

Vér jön ki, meg a baba. Baba után pedig a lepény. Más nem jön ki. Te mire gondoltál a "más" alatt?
ha belegondolok nekem milyen felelmeim voltak... Pl engem leginkabb a "meztelenul szules" aggasztott, de aztan eljott a nagy nap es minden olyan termeszetes volt. Meztelenseggel, verejtekkel, verrel, kakival egyutt. Egyszeruen nem erre fogsz koncentralni. Nincs semmifele szag sem a szuleszeten a teljesen hetkoznapi korhazi fertotleniton kivul talan. Azt meg az aulaban is erzed. Most varom a masodikat, elvezek minden percet mert nem szeretnenk tobb babyt. Mar nincsenek ilyen felelmeim mert tudom, hogy ez az egesz nem ezekrol szol. Jo lett volna ha ezt az elsonel is igy latom, de persze kell, hogy az ember a sajat boren tapasztalja a dolgokat. Ha ram hallgattok felejtsetek el ezeket a dolgokat, mert akkor es ott eszre sem veszi oket senki...
Szülés elõtt egész nap hasmenésem volt, kaptam beöntést is és így is jött még, igaz minimális (akkor már csak barnás "víz" volt az egész. pár csepp) Bocs a részletes leírásért :) Adott pillanatban téged is a legkevésbé fog érdekelni. Persze elõtte én is ezen aggódtam, hogy mi lesz
5-ös vagyok! Ez a beszéd!! Hiszen szeretitek egymást, szerelmetek gyümölcse jön világra és ez olyan csodálatos!!! :)
kijohet, igen. Nekem kijott a ferjem is ott volt, talan latta is, de nem ez marad meg sztem... Emiatt ne hagyd ki, hiszen az o gyereke is.
Én is pont ettõl féltem, és bizony kijön/kijöhet kaki is, de tényleg úgy van, hogy az orvos és a szülésznõ nem csinálnak ebbõl problémát, valószínûleg te észre sem fogod venni. Szerintem beszéljetek errõl, hogy ilyen lehet, hogy õ is fel tudjon erre készülni. Az is fontos, hogy az apuka mit szeretne. Nálunk úgy volt, hogy a férjem a "végére" a kitolásra már nem marad bent (mert az a legdurvább rész ugye), de mégis maradt és nem bánta meg, és nagyon büszke ránk, hogy végigcsináltuk.
Mire apuka észrevenné, már el is tüntetik. Mondjuk engem sosem zavart ez a része a dolognak. Én úgy vagyok vele, hogyha valaki szeret, és valakit szeretek, akkor nem zavarnak ezek a dolgok. Az én férjem azt mondta, hogy õ tuti nem ezt figyeli, miközben a gyerekének adok életet. Különben is, mi lenne ha pl valami betegség miatt mondjuk pelenkázni kellene vagy õt vagy engem. Elhagynánk egymást? Nem hiszem.
Kakira, pisire gondolsz? Igen, elõfordul, de a szülésznõk, orvosok ezt olyan természetességgel kezelik (láttak már 1000 ilyet), hogy nincs mitõl tartanod. Nekem sok barátnõm észre sem vette, hogy bepisilt.
Igen , elég gyakori. Még beöntés vagy "kúpozás" ellenére is. Az apuka nem látja, a szülésznõk meg a sokik meg már gyakorlottak ebben. Fognak egy rongyot, vagy egy papírtörlõt, aztán huss! már senki sem látja.....
Persze hogy jöhet más is!Anyám mesélte hogy õ éngem amikor ment szülni elõtte evett füstölt kolbászt és hiába volt beöntése, én bizony kolbászosan jöttem a világra!A doki még meg is jegyezte hogy na ez a gyerek is szeretni fogja a kolbászt! :) :) Én most vagyok 24 hetes és egyáltalán nem eszem magam ilyeneken!Élvezem minden pillanatát!
Kaki...kijöhet. De ezért ne maradjon távol, majd a fejedhez áll. Amúgy is van beöntés, meg a kitolás elsõ babánál viszonylag sokára van általában, szóval addigra csak kijön...
Ha másra gondoltál, mint az elsõ válaszoló, akkor kijön még a (hogy szépen fogalmazzak) a széklet is, ha nem kapsz beöntést!!! De éppen ezért csinálják szülés elõtt!! Szerintem ne félj bevinni Apát, mégiscsak az Õ gyereke is, és ha be akar menni veled, akkor engedd Neki!! :)
Valaki írta, hogy elsõ szülésnél hoszasabb a kitolási szak.Nálam pont fordítva volt.Elsõ szülésemnél tovább vajúdtam, kaptam beöntést, nem volt kaka, baba hipp hopp alatt kinnt volt.Második szülésnél vajúdás rövidebb, nem volt beöntés, kaka kijött.Babócát sokkal nehezebben és tovább tartott kinyomni.
hmmmm....bocsánat ''engem''
Gondolj arra, hogy Ti egy család lesztek. Lesztek még idõsek és betegek is. Akkor is mellette leszel és õ is melletted. Jóban rosszban. Mert akkor is a társad és a férjed lesz, amikor majd beteg és gyenge lesz, és talán már pelenkázni kell, idõs korában. Ilyen apróság, mint a kaki nem állhat közétek. Ez egy természetes folyamat, ami sem nem ciki, sem nem különleges. Van. Ennyi. Ott életet fogsz adni a közös babátoknak! Szinte képtelen lesz felfogni azt a hatalmas boldogságot, amit a Pici látványa fog okozni! Szerintem azt sem fogja tudni, hol van... észre sem fogja venni, ha bármi történik, de ha mégis, nem fogja érdekelni! Ez hatalmas élmény az ember életében! Ne hagyja ki csak azért, mert kicsit kényelmetlen neked az a kb. tized másodperc, ami alatt a szülésznõ már el is tüntetni, ha jönne.. (mert folyamatosan törölgetni fognak ott lent, hogy a doki és a szülésznõ mindent jól lásson!). Sok boldogságot nektek!
A kérdező hozzászólása: Igazatok van. Nem akadok fent ezen. Bent lesz a szülésnél...ö a világon az egyedüli ember aki mindig megtud nyugtatni és nincs ciki elötte. ha jön más is, hagy jöjjön :)
Ja és elsõnél bennt volt apa, másodiknál tilalom miatt nem tudott, de ha nem lett volna tilalom és bennt van akkor sem szégyenlem magam, mert elõfordul.

Van más is akinek szülés után nem állt vissza eredetire a ciklusa? Szeretnénk még egy babát de nem tudom így összejöhet-e :- (

Másfél éves a kislányom. Elõtte 28-30napos ciklusaim voltak és relatív hamar összejött (5.hónapban lett pozi a teszt). Most úgy néz ki beállt de sajnos 56napra amit sokallok. Szerintetek visszaállhat még? Eddig háromszor jött meg így. A doki annyit mondott hogy majd akkor beszéljünk róla ha már egyáltalán nem szopizik a lányom. Még esténként 2szer kéri. Szerintetek is összefüggésben van a szoptatással? Összejöhet így a baba?

Legjobb válasz: Szia, en is ugy tudom, h szopi alatt nem mindenkinel all be a ciklus, megjohet ossze vissza. Egyenfuggo. De biztos, h a szopi utan be fog allni, ne aggodj!

Szia, en is ugy tudom, h szopi alatt nem mindenkinel all be a ciklus, megjohet ossze vissza. Egyenfuggo. De biztos, h a szopi utan be fog allni, ne aggodj!
Ilyen kevés szopi mellett már be kellett volna állnia. De hagyd abba a szoptatást és kiderül mi lesz.
Nekem is másfél éves a kisfiam. Azt szerettük volna, ha 1, 5 év lesz közöttük, hát most vagyok 9 hetes :) Nálam a szoptatás miatt 40-42 napos ciklusaim voltak. Pedig 8 hónapos volt a fiam, amikor visszatért a ciklusom. Kétszer volt poz. a terhességi tesztem, de mindkétszer spontán vetélés lett a vége, pedig a másodiknál már csak 2* szopizott a kisfiam. Végül elválasztottam és az elsõ szoptatásmentes hónapban terhes is lettem :) A szoptatási tanácsadónk is ezt javasolta, ha nagyon szeretnénk tesót, mert õ rengeteg olyan esetrõl hallott, ahol a szoptatás szinte lehetetlenné teszi az ovulációt/beágyazódást stb. Persze millió az ellenpélda, pl. a barátnõm napi 7 szoptatásnál spontán ikrekkel (!!!) lett terhes, de ez nagyon függ a hormonrendszer egyéni érzékenységétõl...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor úgy tûnik még várnunk kell, mert az én kicsi lányom csak cicin hajlandó este elaludni :-(

Ma töltöttem be a 39. hetet és nincsenek jóslófájásaim. Beindulhat így is a szülés egyik pillanatról a másikra?

Nem is keményedek sokat.Ez azt jelenti,hogy még nem akar jönni a picúr?2 hete 1 újnyira nyitva voltam (2111),pénteken megyek csak újra dokihoz.Nem tudom tágultam-e azóta.Keveset mozog nagyon,de alig keményedek.Beindulhat így is a szülés egyik pillanatról a másikra?Tudom,még van egy hetem,de már úgy várom.Remélem nem fogom túlhordani.Mindenképp sokat keményedik a poci a szülés elötti napokban,hetekben?

Legjobb válasz: Simán beindulhat, mert nekem is így indult be. Szerda este még a doki megvizsgált és adott idõpontot másnapra NST-re. De oda már nem tudtam elmenni, mert hajnalban megszültem. Ez a 40. héten volt. Nekem se jóslófájásaim nem voltak, se a pocakom nem keményedett. Igaz ugyan, gogy az utolsó vizsgálatnál 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.

Simán beindulhat, mert nekem is így indult be. Szerda este még a doki megvizsgált és adott idõpontot másnapra NST-re. De oda már nem tudtam elmenni, mert hajnalban megszültem. Ez a 40. héten volt. Nekem se jóslófájásaim nem voltak, se a pocakom nem keményedett. Igaz ugyan, gogy az utolsó vizsgálatnál 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.
Te nem csak, h nyitva vagy kivul, de a belso es a kulso mehszaj is megnyilt, es a mehnyak megrovidult 3rol 2cm-re, szolval elvileg barmikor beindulhat :)
Szia! Én vasárnap töltöm a 39. hetet. Már múlth ét kedden 3211 volt a méhszáj / elõtte egy héttel még 3000 volt/és a doki azt mondta bármikor beindulhat. Vasárnap délelõtt elkezdett fájni a derekam és a keresztcsontom, majd 13-17-ig rendszeresen jöttek a 10 percenként a mensi szerû fájások utána mintha elvágták volna. Kedden voltam NST ami teljesen jó volt. Vizsgálat nem volt a doki szerint minek zargason / pedig kíváncsi lettem volna a méhszájállapotára/. Jõvõhét keddre kaptam megint idõponot NST-re. Ma megint kezdett görcsölgetni a hasam, de megint elmúlt. Nekem úgy kezdõdik, hogy elkezd fájni a derekam utána összehúzódik a meéhem és elkezd görcsölni 20-30 másodpercig, mint amikor megvan. Már én is várom, hogy elõbújjon a babó. kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) A szeméremcsomton az nekem is nagyon fájt napokig.1 hete kezdõdött, de már nem fáj annyira.Akkoriban néha a csípõmet is fájlaltam, meg idõnként belenyilal a combomba egy pillanatra.Naponta többször van székelési ingerem, ilyenkor picit görcsöl a hasam, de elmúlik a wc-n.Székletem is gyakrabban van, napi 2-3 alkalommal.Mindezek egy hete tartanak.Úgy mennék már szülni.:)
Én is produkáltam már minden itt felsorolt tünetet, de túlhordásban vagyok 5. napja. Az nst jó, a magzatvíz jó, a méhszájam hétfõn még 2100 volt, ma már ha jól látjuk a védõnõvel 0111-et írt a doki a könyvbe, ami bíztató:-) Fájásaim , keményedéseim nincsenek, jól vagyok, semmi tünet. Kb 5 hete volt nekem is hogy nagyon fájt a szeméremdombom, n api többszöri hasmenés, stb... de a jóslófájsaim is eltûntek... Ma azt mondta a védõnõ mikor rám nézett, hogy még a héten meglesz a baba:-) Remélem és neked is jókat kívánok, elsõsororban türelmet, és szép szülést:-)
Szia nekem is több mint 1 hete vannak ezek a tüneteim.Ma nagyon fáj a szeméremcsontom, nembírok ülni sem, meg a derekam.Hasmenésem is van több napja, de mégis túlhórdom a babót.Ha nemsikerül a babónak elõjönni vasárnapig, akkor sajnos szülést kell indítanni.

Akinek mindig is nagyon erősen fájtak a menstruációs görcsei, azoknak a szülés is sokkal jobban fáj mint másnak?

Bocs, ha hülye a kérdés. De nekem azelőtt, mikor megvolt. Olyan görcseim voltak az első napon, hogy majd belehaltam. Hányingerem volt és nem bírtam felkelni az ágyból annyira fájt, néha már sírtam kb. Volt valaki így? Milyen volt a szülése? Előre is köszi. Üdv.: 29 hkm

Legjobb válasz: A szülés mindenkinek fáj. Aki annak idején erõsen görcsölt menzeszkor annak is, meg aki simán azt kibírta, annak is kemény a szülés.:) Egyébként nekem szintén nagyon erõs görcseim voltak és ugyan császárral szültem, de ez az utolsó pillanatban dõlt el, amikor is már háromnegyed órája tartottam vissza a tolófájásokat és nagyon fájt a szülés. Viszont a szülés utáni menzesz görcseim egyáltalán nem erõsek. Csak hogy valami pozitívat is mondjak.:)

A szülés mindenkinek fáj. Aki annak idején erõsen görcsölt menzeszkor annak is, meg aki simán azt kibírta, annak is kemény a szülés.:) Egyébként nekem szintén nagyon erõs görcseim voltak és ugyan császárral szültem, de ez az utolsó pillanatban dõlt el, amikor is már háromnegyed órája tartottam vissza a tolófájásokat és nagyon fájt a szülés. Viszont a szülés utáni menzesz görcseim egyáltalán nem erõsek. Csak hogy valami pozitívat is mondjak.:)
bocs a vajúdás fájt, mivel sajna csak addig jutottam...de tényleg csak az a pár nyomásom volt már csak hátra
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Nincs összefüggés, nagyon fáj és kész :(((( Egyébként érdekes, mert elõtte is fájdalmas volt a mensi, de szülés után még brutálisabb lett...:(
Én a menzesz alatt haldokoltam mindig, a vajúdásnál szinte semmit nem éreztem így császár lett a vége.Azóta nem is görcsölök soha menzesznél sem.
Olyan volt a menzeszem, mint tiéd, ahhoz képest a szülés nem volt annyira borzasztó, mint vártam. Igaz, tényleg rosszra számítottam, azt gondoltam, a fájdalmas menzeszt kell sokadik hatványra emelni. De mondhatom úgy is, hogy a fájdalmas vérzés megedzett. Ami az igazán jó hír, hogy a szülés óta viszont szinte egyáltalán nem fáj.
Hasonlo volt nalam is a helyzet, es mivel mindenki riogatott, hogy mensi 100-szorosa lesz, mondtam, hogy nem fogom tulelni. De igy atelve nem volt olyan veszes, a nekem eddigi legnagyobb gorcseim jottem percenkent a vegen, de helyes legzesi technikaval ki lehetetett birni, hozzaszoktam az evek alatt. Es azota ritkan van gorcs
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszi a választ! Most már azért kezdek izgulni. De úgy látszik, sehogy sincs összefüggés. Azért az jó lenne, ha utána nem lenne annyira fájdalmas. :)

Más is érzi úgy, hogy indokolatlanul fosztották meg a természetes szülés élményétől?

Első császár az sürgősségi volt, a baba élete veszélyben volt, tehát jogos volt. Másodszorra kedden voltam uh-n, fogadott dokinál, csak a babát vizsgálta, az előző heget nem. Csütörtökön be kellett feküdnöm, mert itt az a szokás, hogy akinek már volt korábban császára, befektetik a 38. héten. Mikor írta a betegfelvételi lapomat, mindenféle vizsgálat nélkül ráírta hogy vékony hegvastagság miatt indokolt a császármetszés. Majd közölte hogy holnap meg is lesz a kisfiam. Akkor ugye az ember lánya nem mer akadékoskodni, hogy de én nem így szeretném, meg nem látom indokoltnak, stb... Úsztam az árral! Teljesen véletlenül ügyeletes volt a műtét napján. :-) Szóval úgy érzem megfosztott attól, hogy természetes úton szüljek, mert a 3. babánál nincs az az orvos Magyarországon, aki bevállalná a hüvelyi szülést. :-(

Legjobb válasz: Nekem is sürgõsségi császár volt az elsõ szülésem. Autóbalesetünk volt és egybõl vágtak is szinte, ahogy a kórházba ért a mentõ. Most a másodiknál pedig az orvosom közölte, hogy kizárt a természetes szülés és programozott császárom lesz. Rákérdeztem, hogy miért?! Azt válaszolta, hogy az elõzõ szülés miatt nem bevállalható a természetes szülés. Fõleg úgy nem, hogy elsõnek az életünket kellett megmenteniük és ezért úgymond "rohanás" volt az idõ. Nekem egész terhesség alatt nem volt problémám, szépen nézett ki a heg is. Viszont, ha az orvosom úgy gondolja, hogy ez lesz a legjobb nekünk, akkor nem vitatkozom vele. Szerettem volna természetesen szülni elsõnek is, de egy bar*m miatt ez nem volt kivitelezhetõ.

Nekem is sürgõsségi császár volt az elsõ szülésem. Autóbalesetünk volt és egybõl vágtak is szinte, ahogy a kórházba ért a mentõ. Most a másodiknál pedig az orvosom közölte, hogy kizárt a természetes szülés és programozott császárom lesz. Rákérdeztem, hogy miért?! Azt válaszolta, hogy az elõzõ szülés miatt nem bevállalható a természetes szülés. Fõleg úgy nem, hogy elsõnek az életünket kellett megmenteniük és ezért úgymond "rohanás" volt az idõ. Nekem egész terhesség alatt nem volt problémám, szépen nézett ki a heg is. Viszont, ha az orvosom úgy gondolja, hogy ez lesz a legjobb nekünk, akkor nem vitatkozom vele. Szerettem volna természetesen szülni elsõnek is, de egy bar*m miatt ez nem volt kivitelezhetõ.
Amúgy én akkor örültem volna, ha megfosztottak volna a sima szüléstõl! utolsó voltam
Hát figyelj, szerintem az orvos tudta mit csinál, és õ biztos így látta jónak. Nem merte bevállalni, nehogy szétnyíljon a sebed, de te is visszakérdezhettél volna. Fõleg, hogy fogadott dokid, akkor biztos elmagyarázta volna, hogy miért döntött így. Én is mindig mindent megkérdezek, azért is kapja majd a pénzt a végén, mert elmagyaráz mindent.
Én is a Szt.Istvánt tudnám javasolni.Bár én 3x szültem hüvelyi úton, de amikor ott voltam, akkor is szült természetes úton valaki, császár után...2 fiú+5 hónapos pici lány anyukája
Nekem simán adtak oxitocint, pedig elõzõleg császárom volt. S a következõ szülésnél 18! óra alatt szültem 36 hetes, 3, 5 kg-os halott babát!!! Mivel a baba nem tudott segíteni (tudtuk, hogy nem él) bekötötték az oxitocint. Az én orvosom azt mondta a császár veszélyesebb lett volna!
Kedves Kérdezõ! Állítólag a Szent Istvánban van olyan orvos, aki vállal két császár után is természetes szülést. Persze ehhez az kell, hogy fõvárosi legyél... http://lenardorsi.hu/ket-csaszarmetszes-utani-huvelyi-szules.. Különben én megértelek és sajnos tényleg vannak orvosok, akik a saját kényelmük miatt császároznak, ha kell, ha nem. http://www.babaszoba.hu/articles/Ket_csaszar_utan_sima_szule..
Jajj rosszul olvastam bocsi, most látom csak hogy nem vizsgált meg... Akkor megért volna egy kérdést.
Engem azért császároztak mert faros volt a babám. A szülést követõ rákszûrésre egy dokinõhöz mentem (másik városban szültem és csak emiatt nem akartam átmenni) és megkérdeztem hogy mennyi az esély a következõnél is a császárra. Õ azt mondta hogy 60-40%. Megkérdeztem hogy miért és azt mondta hogy nem adhatnak oxitocin, ha magától megy minden akkor oké, de nem segithetnek rá. Írtad hogy a doki megvizsgált, tehát gondolom megnézte a babát, téged, a méhlepényt, azèrt nem hiszem hogy csak azért kikapta másnap belõled a babát mert neki úgy volt kényelmes. Ha végig hozzá jártál a terhesség alatt akkor gondolom bíztál benne, nem? Nekem is fáj hogy nem próbálhattam meg simán és félek hogy a következõnél is ez lesz, de ha a dokim így látja jónak akkor úgy lesz.
Nekem az elsõ 19 óra vajúdás után lett császár, a végére már belázasodtam, egyértelmû, hogy tovább nem húzhattuk. A másodiknál pedig szétvált a hegem, otthon TV nézés közben, pedig pár nappal elõtte még 8 mm volt. Szerintem mindkettõ indokolt volt.
Nem. Farfekvéses volt a lányom, több mint 3, 5kg hozzá 47cm... Mondta a doki császár közben, hogy kizárt, hogy hüvelyi úton meg bírtam volna szülni, és szerencse, hogy meg sem próbáltuk, mert a köldökzsinór rajta volt a nyakán. Szeretnénk még kisbabát, beszéltem egy dokival, aki azt mondta, hogy megpróbálhatjuk a hüvelyi szülést, de ha nagyobb lesz õ is, mint 3, 5kg, akkor õ inkább a császárt javasolná. Ezzel úgy vagyok, hogy inkább legyen egészséges a babám, mint hogy megtapasztalhassam a hüvelyi szülést. Nagyon nagyon szeretném, de majd eldõl. Ja, és valamelyik pesti kórházban vállalnak 2 császár után is hüvelyi szülést! :) Nézz utána, hátha sikerülne. :)
Nekem is császárral született az elsõ babám. Még nincs útban a kistesó, de rengeteget informálódom a császár utáni hüvelyi szülésrõl és már most eldöntöttem: csak akkor engedem a mûtétet, ha a dokim ezt alapos indokkal alá tudja támasztani. Én is olyan beletörõdöm vagyok az élet sok területén és ritkán merek kiállni az igazam mellett, de ezt nem fogom hagyni. Most már szerintem ne rágódj ezen. A lényeg, hogy jól vagytok. Persze megértelek, de az idõ talán majd segít ebben.
Szia! Szerencsére én ilyesmit nem éltem át, mindkét gyermekem természetes úton született, igaz mindkét esetben nagyon elõrelátóan készültem, olyan orvossal, akinek a császármetszési statisztikái kiugróan alacsonyak. Sajnálatos, ami a mai egészségügyben történik, de reményt szeretnék adni neked, hogy igen is vannak ilyen orvosok ma itt Magyarországon (az enyém is közéjük tartozik), ha érdekel a téma, szeretettel ajánlom a http://csaszarutanszulni.blogspot.hu/2010/11/magyar-korhazak.. honlapot, ami kifejezetten a császár utáni hüvelyi szülésekkel foglalkozik. Minden jót nektek!

Valaki segítsen! Mennyi idős terhes vagyok ha dec 28 volt a mens. Első napja? Ahány kalkulátor megnézek mindegyik mást ír és más a szülési dátum is. Össze vagyok zavarodva.

Legjobb válasz: Szülés várható idõpontja: 2012-10-03 Fogamzás feltételezett ideje: 2012-01-11 Betöltött hét: 27 Hátralévõ napok száma: 84 Trimeszter: harmadik Te is meg tudod nézni+a babád átlagos adatait is megtalálod: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

Szülés várható idõpontja: 2012-10-03 Fogamzás feltételezett ideje: 2012-01-11 Betöltött hét: 27 Hátralévõ napok száma: 84 Trimeszter: harmadik Te is meg tudod nézni+a babád átlagos adatait is megtalálod: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
Szia! Nekem dec 27 volt az utolso menzeszem elso napja :) En naptar szerint nem is tudom mar hany hetes vagyok mert az en dokim az uh szerinti idohoz szamit. Ugy meg 29+3 hetes vagyok es szeptember 26. a szules varhato idopontja. Amugy a kalulator szerint 28 hetes vagy es oktober 3. a szules varhato idopontja de en ide 28 napos ciklust irtam be es nem tudhatom, hogy neked hany naposok. Orvosod szerint mennyi idos terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
Épp ma vagy 28 hetes. Ma léptél a 3. trimeszterbe. A szülésed várható idõpontja: okt. 3.
hány napos a ciklusod?
De ezt az orvos vagy a védõnõ nem mondta el? :O
Nekem dec 23-án volt az utolsó mensim, és a védõnõ szept 30-at írt a papíromra de csak fejben számolgatott, a doki meg szept 20ra írt ki, de úgy tudom hogy az én orvosom 39. betöltött hétre szokta kiírni a kismamákat.
A menstruáció 1. napjához adj egy hetet és vonj ki belõle 3 hónapot, ez lesz a szülés várható idõpontja. Az orvosok így számolják.
Holnap leszel 28 hetes. Várhatóan október 4-én szülsz:)
A kérdező hozzászólása: Uh szerint 2 héttel idõsebb vagyok. Én is 28 nappal számoltam a ciklusomat. De én már nem tudom..az orvosom is azt mondta h nem viszem végig. Azt h ezt mire alapozta azt nem tudom.

Előfordult mással is szülés utáni szél- és székletvisszatartási probléma? Én 3 hete szültem, elég nehéz szülés volt, és nagyon nagy baba. Néha előfordul, hogy kicsusszannak a "dolgok". Ugye ez még gyógyulóban van, s nem marad igy?

Legjobb válasz: nyugi teljesen normális dolog.szülés után nálam is voltak ilyen dolgok-jókat is mosolyogtam rajta.most még minden izom ki van tágulva és kell egy kis idõ,amíg visszaáll minden az eredeti állapotába.csak türelem.

nyugi teljesen normális dolog.szülés után nálam is voltak ilyen dolgok-jókat is mosolyogtam rajta.most még minden izom ki van tágulva és kell egy kis idõ, amíg visszaáll minden az eredeti állapotába.csak türelem.
Húúú, nekem is van errõl kellemetlen sztorim, én a kórházi szobatársaim elõtt szégyelltem magamat rettenetesen, friss gátsebbel elég nehezen tudtam visszatartani a szeleket, sõt többnyire semennyire.Bocsánatot is kértem tõlük, de így utólag ez már picit sem volt ciki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!