Találatok a következő kifejezésre: Másnak is a nőgyógyásza a terhessége (4 db)

Lehetséges, h több mint 1 éve szedem a Milligest tablettát és most vagyok tőle rosszul? Több, mint 1 hónapja állandóan hányingerem van. Voltam a háziorvosomnál, kizárt más betegséget és a terhességet is. Menjek nőgyógyászhoz és kérjek új gyógyszert?

Legjobb válasz: nem biztos hogy konkrétan attól vagy rosszul, de én is vagy 3szor cseréltem foggátlót, mert mindig volt valami kellemetlen mellékhatása. ha ki van zárva minden más betegség, akkor igen, a nõgyógyászhoz menj, és mond el neki, és kérj másikat. simán fog írni

nem biztos hogy konkrétan attól vagy rosszul, de én is vagy 3szor cseréltem foggátlót, mert mindig volt valami kellemetlen mellékhatása. ha ki van zárva minden más betegség, akkor igen, a nõgyógyászhoz menj, és mond el neki, és kérj másikat. simán fog írni

Más is volt úgy, hogy a terhesség elején nospat szedetett vele a nőgyógyász? Ez normális dolog? 3*1 szemet kell szednem.

Legjobb válasz: A barátnõm nehezen esett teherbe, vagyis egy mûtét kellett hozzá, hogy a petevezetékét átjárhatóbbá tették. Neki ha jól tudom magnéziumot kell szednie, ami szintén görcsoldó mint a nospa. Bár valószínû lényegesen kevésbé erõs. De ha doki írta, biztosan tudja mit csinál. Ha nem aggódsz, kérdezz meg egy másik orvost is, vagy ettõl a mostanitól kérdezz rá az okára, és hogy nem lenne e elég a magnézium.

A barátnõm nehezen esett teherbe, vagyis egy mûtét kellett hozzá, hogy a petevezetékét átjárhatóbbá tették. Neki ha jól tudom magnéziumot kell szednie, ami szintén görcsoldó mint a nospa. Bár valószínû lényegesen kevésbé erõs. De ha doki írta, biztosan tudja mit csinál. Ha nem aggódsz, kérdezz meg egy másik orvost is, vagy ettõl a mostanitól kérdezz rá az okára, és hogy nem lenne e elég a magnézium.
Nekem is ezt kellett szednem, ugyancsak 3x1-et. Pár hónapja volt már egy vetélésem és mivel ez görcsoldó, gondolom ezért írta fel. Én megbízom a dokimban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Másnak is ajánlott a nőgyógyásza a terhessége alatt (és főleg az utolsó hetekben) Betadine hüvelykúpot erős folyásra?

Anélkül, hogy tenyésztett volna bacit, vagy bármi... Nem veszélyes ez a babára?

Legjobb válasz: Érdekes ezt általában szülés utánra tanácsolják a fertõzések ellen.Nem hinném hogy ez jó ötlet.Ez nagyon erõs fertõtlenítõ.A esetleg nyitva a méhszáj akkor meg veszélyes is lehet.Ha máskor mész na dokihoz kérdezz rá mit miért, mire mond vagy ír ki.Szerintem ezzel kapcs.-ban hívd fel hogy jól értetted e.

Érdekes ezt általában szülés utánra tanácsolják a fertõzések ellen.Nem hinném hogy ez jó ötlet.Ez nagyon erõs fertõtlenítõ.A esetleg nyitva a méhszáj akkor meg veszélyes is lehet.Ha máskor mész na dokihoz kérdezz rá mit miért, mire mond vagy ír ki.Szerintem ezzel kapcs.-ban hívd fel hogy jól értetted e.
Én még csak 29 hetes vagyok, de már 3szor használtam 7-7db betadint, a folyásom végett.Nyugodtan lehet használni, semm baj nem lesz belõle, hiszen az csak jód, tehát semmi komoly gyógyszer, csak fertõtlenítõ.Az elõzõ terhességemnél is kellett használnom, és ott sem volt semmi bajunk tõle.
A kérdező hozzászólása: A dokit kérdeztem, azt mondta, hogy "Gondolom, hogy fölírna olyant, ami káros lehet? És a bennfekvõ terhesek is folyamatosan ezt kapják." De a jód mégiscsak felszívódik a méhlepényen (legalábbis ezt írják), és az pajzsmirigy-problémákhoz vezethet...

Anyukámnak terhesség közben is megjött, velem is lehet így? Honnan tudhatom meg, ha terhes vagyok, hogy hányadik hónapban vagyok, ha nem lehet tudni, mikor fogant a baba? (tudom, hogy nőgyógyász meg tudja mondani, de van valamilyen más módszer? )

Legjobb válasz: Igen,elõfordulhat akár veled is nekem pl:4hónapig rendes menszeszem volt mikor elõsször elmaradt nõgyógyászhoz mentem és rá 1hétre megmozdult a baba.Az elsõ magzatmozgás a fél idõ,abból is kitudod számolni a szülés várható idejét.De igazán pontos választ csak orvos tud neked mondani pl,usg-vel,vagy esetleg tesztet is csinálhatsz ami 99%-ban pontos választ ad.De vannak a reggeli hányingerek,szagokra vagy ételre lehetsz érzékeny,vagy olyan jelek ami azelõtt nem fordult elõ veled.

Igen, elõfordulhat akár veled is nekem pl:4hónapig rendes menszeszem volt mikor elõsször elmaradt nõgyógyászhoz mentem és rá 1hétre megmozdult a baba.Az elsõ magzatmozgás a fél idõ, abból is kitudod számolni a szülés várható idejét.De igazán pontos választ csak orvos tud neked mondani pl, usg-vel, vagy esetleg tesztet is csinálhatsz ami 99%-ban pontos választ ad.De vannak a reggeli hányingerek, szagokra vagy ételre lehetsz érzékeny, vagy olyan jelek ami azelõtt nem fordult elõ veled.
A kérdésedre szerintem csak uh alapján lehet választ adni, ha teljesen bizonytalan a fogantatás ideje, esetleg kísérõ tüneteid sincsenek és menstruálsz rendszeresen. Esetleg a mensi idõtartama és mennyisége változhat... Érdekes ez az elsõ magzatmozgás=félidõ hipotézis. Kíváncsi vagyok kinél hogy jött be, nekem a 19. héten volt világosan érezhetõ a babóca, aki a 36. héten született meg...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!