Találatok a következő kifejezésre: Másik orvos, a háziorvosom (11 db)

Másik orvos, nem a háziorvosom felvehet táppénzre?

Nagyon koetsegg a háziorvosom lázzal is képes csak egy napra kiirni, ha másik orvoshoz megyek az felvehet táppénzre?

Legjobb válasz: Nem.Csak az az orvos írhat ki táppénzre,aki a háziorvosod.próbálj meg beszélni más dokival,hogy átjelentkezhetsz-e hozzá,mert az új egészségügyi rendszerben most éppen nem tudom,hogy mi van.

Nem.Csak az az orvos írhat ki táppénzre, aki a háziorvosod.próbálj meg beszélni más dokival, hogy átjelentkezhetsz-e hozzá, mert az új egészségügyi rendszerben most éppen nem tudom, hogy mi van.
Válassz másik orvost, jelentkezz át hozzá, ha vállal, akkor onnantól õ lesz a háziorvosod, így táppénzre is kiírhat.
Csak a háziorvos vehet táppénzre tudomásom szerint.

Nem a háziorvosomhoz mentem amikor beteg voltam hanem egy másik orvoshoz. Akkor most ő a háziorvosom?

Igazából az van hogy még szeptemberben az egyik barátom kitalálta hogy suli helyett menjünk fel Pestre vásárolni. De ugye kellett igazolás ezért elmentünk az ? háziorvosához. Arra már nem volt id? hogy az enyémhez is elmenjünk mert lekéstük volna a vonatot így én is ahhoz az orvoshoz mentem be. Nem volt semmi gáz beírta a nevem a gépe és írt igazolást is. Azóta voltam nála még egyszer amikor szintén ellógtunk akkor is írt nekem igazolást. Viszont holnap a rendes háziorvosomhoz szeretnék menni mert tényleg beteg vagyok és aggódom hogy esetleg tudja hogy múltkor nem nála voltam vagy meglátja az ellen?rz?mben a másik orvos pecsétjét. Nem tudom majd mit kéne neki mondanom. Ilyenkor mivan?

Legjobb válasz: Semmi, ilyen elõfordulhat pl. ha valaki külföldre megy, vagy más helyzetben.

Semmi, ilyen elõfordulhat pl. ha valaki külföldre megy, vagy más helyzetben.
Ja, amúgy ettõl nem õ a háziorvosod.

Miért van a háziorvosi hivatás kevésbé megbecsülve, mint más orvosi szakma?

Orvosis vagyok, és nem titkolt célom, hogy majd gyermek háziorvosként tevékenykedjek az egyetem (és a szakosodás) elvégzése után. Viszont mind a hallgatótársaim, mind pedig a környezetem lenézi a háziorvosokat azzal a címszóval, hogy nekik van a legkönnyebb dolguk, nem kell hozzá nagy ész. Én nem értem, hogy ez a "lenézés" miért alakult ki az emberekben... Szerintem a háziorvossal való viszony alapozza meg a kés?bbi viszonyulást az egészségügyi rendszerhez, és nagyon fontos már kisgyermekkorban az emberbe táplálni, hogy nem kell félni az orvosoktól, mert ?k csak azt akarják, hogy újra egészséges legyen. Ti mit gondoltok err?l? Nektek is negatív véleményetek van a háziorvosokról?

Legjobb válasz: Hát nekem vegyes. Aki eddig volt elintézett annyival hogy "vírusos fertõzés, antibiotikum" unott monoton hangon, viszont most kaptam egy fiatal doktornõt, na õ igazán jó, õ tényleg megvizsgál, ha minden orvos így szeretné amit csinál jó lenne. A hozzáállásod amúgy jó szerintem.

Hát nekem vegyes. Aki eddig volt elintézett annyival hogy "vírusos fertõzés, antibiotikum" unott monoton hangon, viszont most kaptam egy fiatal doktornõt, na õ igazán jó, õ tényleg megvizsgál, ha minden orvos így szeretné amit csinál jó lenne. A hozzáállásod amúgy jó szerintem.
Én nem vagyok orvosis, de az ott tanuló ismerõsöm ezt úgy fogalmazta meg, hogy azért "nézik le" a háziorvosokat, mert amint egy komolyabb probléma felmerül, õ mossa kezeit és beutalja a beteget. Különben a fene tudja, sajnos van egy olyan érzésem, hogy háziorvosnak tipikusan az megy el, aki gyengébb, volt már néhány igen csúnya félrediagnosztizálásom by különbözõ háziorvosaim. "Kicsit hurutos, igyon teát, egyen strepsilst", aztán kiderül pár nap szenvedés után, hogy "jaaa, ráment a légcsövére", köszi. Énekes vagyok, és õ ezt tudta. És nem egyedi az ilyen eset, holott eddig már öt(!) háziorvosom volt. Mondjuk ebbõl lehet, hogy az derül ki, hogy belõled jobb háziorvos lesz, mert hivatásként ûzöd majd, nem úgy, hogy nem voltál elég jó, így ez maradt..
Több ilyen orvosi hozzáállás kellene, mint ami neked van... Úgy tûnik neked még fontos az ember. Sajnos sok kollégádról ez nem mondtható el. Kívánom, hogy megmaradj ezen az úton!
Igen, sajnos nekem is ez a tapasztalatom, hogy ha már egy kicsivel nagyobb a probléma, meg sem próbálja kitalálni, hogy mi a gond, hanem tovább küld rögtön. Ha szerencsém van jó helyre, ha nincs szerencsém, akkor nem! Tisztelet a kivételnek, de azt vettem észre, hogy inkább csak arra jók, hogy beutalókat és táppénzes igazolásokat adjanak ki! Jó múltkor is elmentem, hogy küldjön el vérvételre ezért meg azért. Amikor elmentem egy ott dolgozó ismerõsöm kérdezte, hogy miért vagyok ott, mondtam, hogy miért, nézte a papírom és megállapította, hogy azok a dolgok, amiket bekarikázott a háziorvos nem is igazán tartoznak a panaszaimhoz. Na fogta magát és még kb. 10 dolgot bekarikázott "egyszerû" nõvérként, hogy talán azokat kellene vizsgálni.
Általában azért, mert a házi orvosok jó része sem akart az lenni, csak az lett, mert máshová nem vették fel rezidensnek... Tisztelet azoknak, akik tényleg azok akartak lenni! DE a "lenézni" szó kicsit erõs, elvégre õ is végzett kolléga.
Hány éven vagy túl az orvosin?
Elég romantikusan fogod fel. Nekem van némi közöm ezekhez a dolgokhoz, így értem mit szeretnél, de nem látod reálisan a dolgokat. Ha nem kerülsz jobb helyere, akkor a háziorvosnak van a leg"futószalagabb" munkája. Képzelj egy influenza járványt. Gyerek bejön, mibaja? Elmondja oké.. Következõ. Mi baja? oké.. Következõ.. Nem meglepõ, hogy egy idõ után monotn hangon fogja mondani, ami kell. Ha meg nagyobb problémát sejt!!, akkor már nincs megfelelõ felszerelése, hogy kiderítse mi az, így egyértelmû, hogy utalja tovább. Nem jó az a felfogás, hogy nem ért hozzá, ezért passzolja, de aki kreatív munkát akar végezni, az nyilván nem oda fog menni.
A kérdező hozzászólása: Nyilván, ha nagyon "akciódús" munkát szeretnék, akkor mondjuk sebésznek mennék, de azzal, hogy "futószalagmunka" lenne, nem értek egyet :) Influenza-idõszakban esetleg, de ez csak néhány hét az évbõl. Szerintem pont azért izgalmas, mert gyakorlatilag bármilyen betegséggel bejöhetnek az ajtón, nem "csak" szívbetegségekkel, vagy szembetegségekkel.
A kérdező hozzászólása: Számomra ez annyira furcsa, hogy valaki azért lesz háziorvos, mert másra nem volt jó. Én tudatosan azért készülök annak, mert tetszik, hogy a kisgyerekkel, mint egésszel foglalkozhatok, és nem "csak" az emésztõrendszert, vagy a keringési szervrendszert látom benne. Nekem nagyon jó gyerekháziorvosom volt, lehet ez is közrejátszik benne, mert õ tényleg értette a dolgát, továbbképzésekre járt, és csak akkor utalt szakorvoshoz, ha valami speciális vizsgálat kellett, és szeretett tudni arról, hogy kiderült-e valami, mit mondott a szakorvos, tehát tényleg, mint "egész" embert kezelt.
A kérdező hozzászólása: 4
Azért sztem a gyermekháziorvos más. Mármint ha jól tudom, ahhoz csecsemõ- és gyermekgyógyász szakképzés kell, de javíts ki ha tévedek:) Viszont a háziorvos szakképzés csak 3 év. Azt hiszem ez a legrövidebb az összes közül:) És tényleg sokszor van az, hogy - nem küldi be a beteget kórházba, pedig szükséges lenne, aztán baj történik - minden kis szirszarral beküldi a beteget:D
A kérdező hozzászólása: Igen, a gyermekgyógyászathoz elõbb azt kell elvégezni, és utána vagy megcsinálja az ember a háziorvosi szakképzést, vagy nem, a legtöbb helyre, ahol gyermek háziorvost keresnek, az utóbbit nem kérik.
Ezt a hozzáállást pont azok a házi és gyerekorvosok váltották ki, akik nem végzik megfelelõen a munkájukat. És pont ezért nem kell neked ezzel a skatulyával foglalkoznod, hanem háziorvosnak menned és jól végezni a munkádat. Egyébként tapasztalataim 10-15 éve nem csak az orvosok, de a többi egészségyügyi dolgozó hozzáállása is másabb volt a munkájukhoz. Szerintem köze lehet az éhhalálhoz szükséges fizetésnek ehhez a befásodáshoz.. Egyébként én még becsüllek is, hogy gyerekorvosnak akarsz menni, a sok idióta hormonbajos hisztérkus anyukákat nehéz elviselni. A gyerekekrõl nem is beszélve:D :) Egyébként az orvosin általában pont azoknak a legnagyobb az arcuk, akiknek nem kéne, úgyhogy ne foglalkozz velük.


A háziorvosomon kivül adhat más orvos igazolást? Pls vki essoess!

köszönöm a válaszokat elöreis

Legjobb válasz: persze. A többi orvos sebész, szemész stb, ha megjelentél vmi okból nála, bíróság ha beidézett pl tanunak, ha suli akkor a szülõ is adhat...

persze. A többi orvos sebész, szemész stb, ha megjelentél vmi okból nála, bíróság ha beidézett pl tanunak, ha suli akkor a szülõ is adhat...
persze a bíróság és a szülõi nem orvosi, de igazolás.
Persze, hogy adhat. Pl, ha elmész bõrgyógyászhoz. Nem árt, ha van valami olyan, amit meg is tudsz mutatni neki. Én a szemölccsel jártam hozzá, amikor nem volt kedvem suliba menni. Persze ez nem volt túl gyakori. Vagy, ha elmész szemészetre.. Ilyeneken gondolkodj. Amúgy a szülõ is igazolhat 3 napot.
orvosit bármilyen orvos adhat, ha egyszerû igazolást bármely hivatalos szerv adhat, még a máv is ha pl késett a vonat.
A kérdező hozzászólása: jujj köszönöm szépen:) :) :) akkor holnap irány doki:D

Messze van a háziorvosom. Fogad más orvos az örsön?

Gondozási kiskönyvet kell kitölteni,de nemtudok haza utazni most a saját orvosomhoz.

Ha valamiért nem tudok a körzeti háziorvosomhoz menni, más orvos ellát, ha viszem magammal a TB kártyámat?

Legjobb válasz: Sürgõs esetben igen. Nem sürgõs esetben is elláthat, de nem kötelessége.

Sürgõs esetben igen. Nem sürgõs esetben is elláthat, de nem kötelessége.
Nem.
fogászaton ki kell venni, ha röntgent csinálnak, ha panoráma röntgent, akkor még a fülbevalót is...altatásnál szintén nem lehet bent, MRI-n, CT-n szintén nem lehet bent
Hogyne lehetne bent. Természetesen nem fém szárral, hanem mûanyaggal, de sehol nem vetették ki velem. Mûtétnél sem.

Másik városba költöztem, és nincs nálam az orvosi kartonom, a TB kártyám, de még lakcímkártyám sincs ami ide szól. Így elmehetek itt a háziorvoshoz?

Beteg lettem, meg kellene nézetnem magam, de a fent említett körülmények állnak fenn. Ellát így az orvos? Fizetni kell neki?

Legjobb válasz: Tajkártya nélkül nehéz lesz, de ha van személyid és tudod a tb számod akkor meg lehet oldani.

Tajkártya nélkül nehéz lesz, de ha van személyid és tudod a tb számod akkor meg lehet oldani.
Addig örülj míg nincs nálad. Az orvosok mindenkit eltesznek láb alól.

A fiam fule mogott volt egy kullancs beleszakadt a feje az orvos azt mondta majd kilokodik. A fule mogotti resz piros es fajdalja es egy nagy pukli van rajta es egy masik kicsit alatta. Mi lehet ez elvigyem a haziorvoshoz vagy nem szukseges?

Legjobb válasz: Ha még nem lökõdött ki, lehet, hogy az éppen végbemenõ folyamat miatt piros és duzzadt. Ha már kilökõdött, fertõzés, gyulladás keletkezhetett. Azért én mindkét esetben felkeresném a gyerekorvost.

Ha még nem lökõdött ki, lehet, hogy az éppen végbemenõ folyamat miatt piros és duzzadt. Ha már kilökõdött, fertõzés, gyulladás keletkezhetett. Azért én mindkét esetben felkeresném a gyerekorvost.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!