Találatok a következő kifejezésre: Másik orvos, a (380 db)

Szerintetek menjek el egy másik orvoshoz a kutyámmal?

Ágybanalvós a kutyám. Reggel nyújtózkodás helyett (elkezdte, de nem fejezte be), nyüsszentett egyet. Ezután figyeltem, hogy hogyan viselkedik. Gyakran leült, látszódott a szemén, hogy fájdalmai vannak, és teljes testes rázkódás helyett csak a fejét rázta. Elvittem dokihoz azonnal. Útközben sikerült teljesen megrázkódnia, és úgy csinált mintha semmi problémája nem lenne, már nem is ült le, és szaladgált is. A doki jól megnyomkodta, azt mondta a térde van kificamodva, de ez természetes, mert már kilenc éves. A papírra azt mondta, hogy fájdalmat nem mutat, bár szerintem csak annyira fél olyankor, hogy még nyüszíteni sem mer. Haza hoztam, ágyban feküdtünk kicsit, furán viselkedik, és néha bizonyos mozdulatoknál sír, és látom, hogy fáj neki valami. 5 perc múlva már valamennyire megy a labda után, de azt is otthagyja, ami nagy szó. Valahogy nem bízok az orvosban, pedig rengeteg kérdést feltettem neki, hogy biztos-e a dolgában, és úgy is nézett ki, mint aki tényleg biztos. Alaposan megvizsgálta... de én aggódom.

Legjobb válasz: Ha megnyugtat, akkor menj el! semmit nem veszíthetsz. :D Max. a pénzed.

Ha megnyugtat, akkor menj el! semmit nem veszíthetsz. :D Max. a pénzed.
A kérdező hozzászólása: Nem minden esetben ha hátranéz. Az orvosnak is ezért nehéz elmondani, mert nem tudom én magam megállapítani, hogy mije fáj. Szalad a labda után, nincs probléma ma, de amikor hazaértem, és ugrándozott jobbra-balra örömében akkor felsírt, tehát fájt. Most vigyem egy harmadik orvoshoz? Lassan én érzem magam hülyének...
én ezt értem, de azt irtad, hogy ha fekszik a kutya, és hátrafordul, akkor is felsir. Jó nem gyõzködlek, de egy röntgen nagyon szépen kimutatja, hogy hol lehet egy krónikus izületi gyulladás pl. igy kapja a gyógyszert, valamire. A probléma nem lett megoldva, csak kiküszöbölve.
A kérdező hozzászólása: Nem. 2 orvos nézte meg, az egyik határozottan azt mondta, hogy se a gerince, se a térde, semmi ilyesmi nem fájhat. Szíve-tüdõ tiszta. És mivel magától eszik, éhes, ezért nem komoly a baj. Szerinte valamilyen húzódás egy rossz mozdulattól, konkrétan rákérdeztem a diszpláziára, azt mondta teljesen kizárt... Kapott fájdalomcsillapítót, orvosságot is ami fájdalom csillapító és gyulladás csökkentõ. Ma reggel már kifeküdt pocisimire is, ezt tegnap nem akarta. De még ha ugrál (hiába szólok rá, hogy ne tegye, örül), akkor még fel-fel sikít. De egyértelmûen jobb a közérzete. :)
röntgent csináltak??????
A kérdező hozzászólása: Voltam vissza vele, két orvos is vizsgálta, de nem tudtak rá megoldást, hogy miért sikít fel néha, és mi fáj neki. Gyakorlatilag mindent végig tûr, nem sír, csak fél közben, de ezt írtam, hogy fóbiája van az orvosoknál. Kapott fájdalomcsillapító, és antibiotikumos --gyulladáscsökkentõs szurit. Azóta már feküdt az oldalán is, pedig egész nap nem tette. Sõt, már aludt is. Kapott öt napra fájdalomcsillapítót, a szuris dolog pedig elméletileg vasárnap estig tart. Ennyit tudok. Jobb a kedve, és így nekem is. :)
én csináltatnék egy röntgent, és nemcsak a lábairól, hanem a nyakáról is.
A kérdező hozzászólása: Miskolcon vagyok, és Dr. Mostbacher Andrea vizsgálta. Alapos volt, kedves, türelmes, csak én vagyok bizalmatlan, mert itthon igenis jelez fájdalmat. Csak nem tudok rájönni mi és hol fáj, mert rálép a lábára, de egyértelmûen fekvõ mozdulatnál, pl. hátranézés fáj valahol neki, és arra sír is egyet.
A kérdező hozzászólása: Synoflex tablettát. Azt írta konkrétan, hogy mindkét hátsó térdizület ficamítható, de nem fájdalmas. Csípõizületre nem jelez fájdalmat, mellsõ lábak rendben, gerinc nyomásra nem érzékeny, egyéb negatív, jó álltalános állapot. Most is evett, tehát nem étvágytalan.
Melyik városban laksz? Hátha valamelyikünk tud ajánlani egy jó dokit...
szerintem is mutasd meg másnak is. ha ennyire félõs, akkor inkább hívd ki az orvost.
az, hogy egy térd ki van ficamodva, nem korfüggõ. nem normális sem 1 évesen, sem 10 éves korban. Milyen gyógyszert adott a kutyának? én megmutatnám másnak is.
A kérdező hozzászólása: Azt lehagytam, hogy a kutyám iszonyat rettegõs. Majd szétesik amíg várunk a sorunkra, végig sírja az egészet. Fáj a szívem kitenni ennek az egésznek, szóval, tanácstalan vagyok... :(
:) elmondom a mi esetünket. 4 éves kan, labdázás közben egyszercsak felsirt. Én is lementem a dokihoz, hogy mi a jóisten van a kutyával. Nézegette, aztán többen nézegették, semmit nem találtak. na én meg eléggé hisztis vagyok, addig nyekeregtem, mig kutya bebódit, a fülétõl a farka végéig átvilágitattam. és kimutatta a röntgen, hogy a nyakánál van egy krónikus izületi gyulladás, ez okozta a porblémát. nem volt rendszeres, csak hirtelen mozdulattól belenyillalt a fájdalom.

Szerintetek mit csináljak? Menjek másik orvoshoz a picivel, ügyeletre vagy kórházba? 4. napja lázas és hasmenése van!

Kislányom 10 hónapos, és csütörtök óta (4.napja) hasmenése van, és lázas (átlagba 38,3 a láza). napi 8-10 híg széklete van. voltunk pénteken doktornéninél vele, de akkor tünetei még enyhék voltak, és hasmenésre kaptunk valami gyógyszert, de nem segít! 7-8 óránként kell lázcsillapítót adni neki.

Legjobb válasz: Én bevinném az ügyeletre, nem is elsõsorban a láz, hanem a hasmenés miatt. Napi 8-10 híg széklet nagyon sok, ki ne száradjon.

Én bevinném az ügyeletre, nem is elsõsorban a láz, hanem a hasmenés miatt. Napi 8-10 híg széklet nagyon sok, ki ne száradjon.
Én is bevinném az ügyeletre. Addig pedig itasd minél többet, nehogy kiszáradjon.
A kérdező hozzászólása: Tegnap jóízût evett húslevesbõl, de azon kívül szinte csak a tápszert eszi-issza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megerõsítetek!
Ügyelet.

Az orvosom nyugdíjba ment, új orvost kaptam. Ha átjelentkezek egy másik orvoshoz, akkor a jelenleginek meg kell indokolnom miért?

Az új orvos férfi. Nem jó szó, hogy félek, inkább csak iszonyodok t?lük. Még gyerek voltam, amikor egy férfi orvoshoz kerültem hasfájással. Belém akarta beszélni, hogy méhen kívüli terhes vagyok, miközben ez lehetetlen volt. Túl felkavaró volt a vizsgálat, ahogy leszedte rólam a nadrágot és az egész. Nem voltam felkészülve, hogy egy férfi vizsgáljon meg.

Legjobb válasz: Szabad orvosválasztás van. Nem kell indokolnod, hogy miért keresel meg másik orvost.

Szabad orvosválasztás van. Nem kell indokolnod, hogy miért keresel meg másik orvost.
Nem kell megindokolnod, mert szabad orvos választás van, de azért illik pár szót mondani. Nem nehéz a helyzeted, mondhatod neki, hogy mivel Õ amúgy is számodra új orvos, van valaki akirõl már hallottál, és hozzászeretnél járni.
csak bemész az újhoz és átkéreted magad. Én is így csináltam. Bár én pont fordítva mint te és nem ilyen buta okból.
Megindokolni nem kell csak nem biztos hogy elfogad a másik. Mivel a TB szerinti kötelezõ ellátást nem arra a lekcímre kötötte.Meg van egy orvosnak hogy melyik címeket köteles ellátni.Mégis hogy gondolod hogy neked kizárják az ellátásodból a férfiorvosokat?
A kérdező hozzászólása: Vallások is tiltják az ilyet, szóval nem értem mire a közfelháborodás. Nem akarom, hogy idegen férfi fogdosson, tudom, hogy ez a mai világban már furcsa, amikor a 11 éves kislányok fekszenek minden pasi alá, de ez van. Köszönöm a választ, tehát nem kell megindokolni, de illik némi válasszal szolgálni.
"a mai világban már furcsa, amikor a 11 éves kislányok fekszenek minden pasi alá" anyád, nagyanyád mikor esett teherbe? 17-18 évesen? a ribancok...
A kérdező hozzászólása: Tényleg tudni Szeretnéd? A Nagymamám 20, az édesanyám 24 éves volt. Amikor szültek már mindkettejük önálló háztartást vezettek, saját kertes házzal rendelkeztek, sõt a nagymamámék akkoriban sikeres magánvállalkozók voltak. Az anyám 17 évesen elköltözött otthonról iskolába járt, és emellett munkát vállalt, hogy fent tartsa magát. Hmm ez az igazi magyar virtus, ítélkezni kisujjból kirázva megy. No meg ez a válogatott szóhasználat és nyers modor sok mindent elárul. Én itt le is zárnám a kérdésemet, mivel jó pár Kedves ember megválaszolta a kérdésemet! Nekik nagyon köszönöm!

Orvost akarok váltani, a másik orvos nem lesz velem esetleg "fura"?

Egy hete voltam dokinál, terhes vok, de még nem volt szvhangja a babának. 19.-én kéne újra mennem hozz. De én egy másik orvoshot akarok menni, mert aki megvizsgált az nekem közlekedésileg elég messze van, ez a másik jóval közelebb, és olcsóbb is. Ti már voltatok így, hogy másnál voltatok?

Legjobb válasz: Nekem is másik orvos állapította meg, mint akihez járni fogok. Nála mikor voltam, de semmi jelentõséget nem tulajdonított neki.

Nekem is másik orvos állapította meg, mint akihez járni fogok. Nála mikor voltam, de semmi jelentõséget nem tulajdonított neki.
szia! :) én a 28.-dik hétnél váltottam orvost, mert akihez jártam sajnos nem "szül" sehol :(. az új dokim nem fura velem, bár nem ismerjük úgy egymást mint a régivel. segítõkész volt és szülni is nála (az újnál) fogok. még az elején vagy, bõven van idõd váltani, csak az utcsó pillanatban nem túl jó ez a váltás dolog. szerintem. mivel a régi dokimmal is nagyon meg voltam elégedve, idõnként visszamegyek hozzá is, több szem többet lát alapon, mert nagyon megbízom a szaktudásában. a mostani is jófej, csak nincs a hátunk mögött 10 év ismeretség, azonban nagyon jókat olvastam róla, ill itt is kértem véleményt a lányoktól és csupa jót írtak róla. úgyhogy csak nem lesz baj. :) nyugodtan válts! :) üdv 34 hetes mami
Egyáltalán nem baj, csak nyugodtan. Én 4 kórházat jártam végig a terhességemmel, senki nem nézett rám furán, sõt, semmit nem éreztettek, mindegyik tök normális volt. Bármikor , bárhova mehetsz, nem fognak rosszul bánni veled!!:-)

Elmenjek egy másik orvoshoz ezzel a csomóval?

1 hónappal ezelött észrevettem a bal mellem szélén,(melleim között majdnem)egy kisebb csomót.amikor megnyomtam, akkor egy kicsit fájt és elmentem vele az orvosomhoz.aztmondta ez csak egy nyirok csomó és nem kell miatta aggódnom.de egyre nagyobb ugy veszem észre. menjek el másik orvoshoz?

Legjobb válasz: Ha a jelenlegi orvossal nem vagy megelégedve, akkor menj másikhoz. Ha õ is azt mondja, hogy semmi baj, akkor megnyugodhatsz!!! Remélem tényleg nem lesz semmi baj, sem most, sem soha máskor!!! :)

Ha a jelenlegi orvossal nem vagy megelégedve, akkor menj másikhoz. Ha õ is azt mondja, hogy semmi baj, akkor megnyugodhatsz!!! Remélem tényleg nem lesz semmi baj, sem most, sem soha máskor!!! :)
A kérdező hozzászólása: köszi, remélem így lesz:)

Hüvelyi betegségem van a terhesség alatt. Mit csináljak? Menjek másik orvoshoz?

Néhány hete tudom, hogy kisbabát várok, sajnos egy gombás fert?zés okán mentem el a n?gyógyászhoz, de úgy látom nem igazán érdekli, hogy egészséges vagyok-e. Úgy értem nem is vett hüvelymintát, hogy tényleg meggy?z?dhessen róla meggyógyultam, sztem, ha nem is gomba vmi más lehet még a baj. A gombára felírt vmit, mikor visszamentem csak ennyit kérdezett van-e panaszom. Volt már rá példa, hogy nem volt panaszom mégis kimutatták a gombát.

Legjobb válasz: persze, keress másik orvost. te se akarod gondolom igy a terhességedet vele végigcsinálni. nem alapos, fõleg ha magánba jársz hozzá,nézz másik doki után. sok sikert!

persze, keress másik orvost. te se akarod gondolom igy a terhességedet vele végigcsinálni. nem alapos, fõleg ha magánba jársz hozzá, nézz másik doki után. sok sikert!
korai terhességnél nem tudnak antibiotikumot adni.Ettõl függetlenül, azért vehetné komolyan. Menni mindenképpen menj el másikhoz, mégha nem is váltod le a régit. Sajnos tapasztalatból beszélek, nekem is fertõzésem volt a terhességem elején és nem lett kikezelve. Summa summárum, majdnem elvetéltem a 20.hét körül és a 33. héten megindult a manókám is. (pedig az elsõnél máshoz mentem, akkor nagyon erõs antibiotikumot kaptam, de úgy néz ki az sem volt elég - akkor nem váltottam -, most már igen...) Ha úgy érzed, rögtön válts a bbád és a te érdekedben, ne érezd magad rosszul emiatt! 35 hetes kismama

Ha nőgyógyászhoz megyek először, akkor kell fizetni a vizsgálatért? Vagy olyan, mint más orvos?

Legjobb válasz: Szia! Ha nem magánrendelésre mész hanem rendes rendelésre akkor olyan mint más orvos, nem kell fizetni.

Szia! Ha nem magánrendelésre mész hanem rendes rendelésre akkor olyan mint más orvos, nem kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Ha magánrendelésre megyek mennyit kell fizetni? és rendes rendelés hol van?
Szia! A rendes rendelés a rendelõintézetben van, úgy pl: mint a szemészet, ki van függesztve a rendelés idõpontja és hogy mikor melyik orvos rendel. Van hogy az orvos ugyanott tartja a magánrendelését is, de az külön ki van írva. Az én dokimmat fel szoktam hívni és kérek magánrendelésére tõle idõpontot és õ megmondja hogy mikor menjek és hol rendel. Én általában 5.000, -Ft fizettem, ebben rákszûrés, vizsgálat és UH is benne volt. Ha vissza kell mennem akkor pl:UH ellenõrzés, a problémám megbeszélése akkor 3.000, -Ft szokott kérni, de ze orvosonként változó. Én azért szeretek magánrendelésre menni, mert ott van UH és arra nem kell külön mennem, plusz van ideje a dokimnak rám, és válaszol nyugodtan az összes kérdésemre, nem siet.
A magán díja orvos és terület függõ.2000tõl határ a csillagos ég.Az én miskolci dokim 5e szokott kéri, ismerõsöm dokija Nyíregyházán 10e.Sima SZTK rendelés kórházakban, egészségügyi rendelõintézetekben van.

Kisfiamnak 5-én felírt az orvos -1.5 dioptriás szemüveget -0.5 dioptriájú cilinderrel. Viszont nem voltam megelégedve a vizsgálattal és elvittem egy másik orvoshoz is ma aki -1.75 dioptriásat írt neki cilinder nélkül. Melyik szemüveget váltsam ki?

Viszont most elbizonytalanodtam,ekkora különbségre nem számítottam.Vagy ez nem is nagy különbség?

Legjobb válasz: nincs sok különbség köztük ezek egymás után vannak nincs köztük másik. szerintem vidd egy harmadikhoz és mond mit tapasztaltál és õ mit mond

nincs sok különbség köztük ezek egymás után vannak nincs köztük másik. szerintem vidd egy harmadikhoz és mond mit tapasztaltál és õ mit mond

Miért lehet, hogy az utolsó menzi időponthoz képest, más számol a netes kalkulátor, mást az orvos és mást a védőnő terhességi korra?

Tudom, hogy elvileg pár nap ide vagy oda nem számít... De mégis furcsa :) A n?gyógyász mindig 3 nappal id?sebbnek mond, a véd?n? 2 nappal fiatalabbnak, mint az internetes kalkulátorok.

Legjobb válasz: A védõnõ valószínûleg az utsó mensi dátumából számol, a doki az uh méretekbõl, stb. Nekem a doki, amikor a fiamat vártam, azt mondta, valószínûleg július 15, a méretek alapján. A védõnõ az utsó mensi alapján júl 5-öt mondott (ebben biztos voltam, hogy nem igaz, mivel nagyon össze-vissza a ciklusom), a 4D uh-n a szonográfus hölgy július 31-et írt a papíromra, mint várható születési dátum. Neki lett igaza, augusztus 1-én született spontán a babám, 4kg-al, 58centivel. :-) Lányomnál: mensi szerint júli 3., doki szerint júli 8., másik doki (uh-n egy másik orvos volt) július 15., 4D-n szonográfus hölgy szerint július 25. Július 29-én meg is született a lányom, szintén spontán, 3,8kg-al, 55cm-el. :-) Ennyit a dátumokról. :-))))

A védõnõ valószínûleg az utsó mensi dátumából számol, a doki az uh méretekbõl, stb. Nekem a doki, amikor a fiamat vártam, azt mondta, valószínûleg július 15, a méretek alapján. A védõnõ az utsó mensi alapján júl 5-öt mondott (ebben biztos voltam, hogy nem igaz, mivel nagyon össze-vissza a ciklusom), a 4D uh-n a szonográfus hölgy július 31-et írt a papíromra, mint várható születési dátum. Neki lett igaza, augusztus 1-én született spontán a babám, 4kg-al, 58centivel. :-) Lányomnál: mensi szerint júli 3., doki szerint júli 8., másik doki (uh-n egy másik orvos volt) július 15., 4D-n szonográfus hölgy szerint július 25. Július 29-én meg is született a lányom, szintén spontán, 3, 8kg-al, 55cm-el. :-) Ennyit a dátumokról. :-))))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de õk mind az utolsó menzi alapján számolták :) Egy ilyen karton körös kis "számológépen" A védõnõtõl azért kérdeztem, mert a doki 3 nappal idõsebbnek mondott mint a netes kalkulátor... Erre õ meg két nappal fiatalabbnak :D U.h. alapján tudom, hogy mást adhatnak a méretek :) Köszönöm szépen
Utolsó mensi+7 nap, vissza három hónap ez annyire egyértelmû, csak egyféleképpen lehet számolni, nem értem a dokinak és a védõnõnek miért jön ki más
Nekem védõnõ május 9-et mondott, uh-alapján május 11, 4D uh-n pedig május 14.-ét mondtak. Kisfiam május 17.-én született.
Ha jól értem a gondod akkor adott a menzid: március 30(mondjuk) 28napos nagykönyvi ciklussal(ápr13án teherbeestél stb) Akkor te most: 8hetes 6napos vagy. Pont És nem láttuk még a bébi méreteit, csak a menzi dátuma van. És ebbõl az egy adatból egyen kör terhesnaptárral sikerül napokat tévedni a két delikvensnek? Pedig azt a számolót csak 1módon lehet beállítani, menzi dátuma egy jel, akkor a szülés dátuma másik jelhez esik, az adott naphoz gergely naptár és rovátkaszámolás...

A 12. héten van egy UH, melyet beutalóval csinálnak és kötelező (Down szűrés stb.). Ezt nem a fogadott orvos szokta csinálni, hanem egy másik orvos?

Legjobb válasz: Ha van saját orvosod, beszéld meg vele, hogy õ csinálja meg. Gondolom azért jársz hozzá, mert benne megbízol. Egyébként nálunk a kórházban van kijelölt UH-s orvos minden napra, de aki a saját orvosához ragaszkodik, annak az csinálja meg.

Ha van saját orvosod, beszéld meg vele, hogy õ csinálja meg. Gondolom azért jársz hozzá, mert benne megbízol. Egyébként nálunk a kórházban van kijelölt UH-s orvos minden napra, de aki a saját orvosához ragaszkodik, annak az csinálja meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!