Találatok a következő kifejezésre: Máshol is ilyen (44 db)

Máshol is ilyen elkeserítő az egészségügyi ellátás? 1 vérvételre több, mint 1 hónapot kell várni?

Nevetségesnek tartom, hogy ma, a 21. században nem lehet hozzájutni egy normál vérképhez 1 héten belül,hanem majdnem másfél hónap múlva tudnak id?pontot adni. Ez máshol is így megy? Minek fizetjük akkor a tb-t, ez vicc.

Legjobb válasz: Hol máshol? Merre laksz? Én a vérvételeknél sose várok a Péterfi kórházban van egy rendelési idõpont a vérvételnél, reggel odamegyek végig állom a bõdületesen hosszú sort és el van intézve. Másnap vagy én megyek a leletért vagy a dokinak küldik el. Az egy kicsit hosszabb úgyhogy inkább én sétálok el másnap. A közmunkához kellett alkalmassági és anyu is gyakran jár a cukra és a koleszterinje miatt.

Hol máshol? Merre laksz? Én a vérvételeknél sose várok a Péterfi kórházban van egy rendelési idõpont a vérvételnél, reggel odamegyek végig állom a bõdületesen hosszú sort és el van intézve. Másnap vagy én megyek a leletért vagy a dokinak küldik el. Az egy kicsit hosszabb úgyhogy inkább én sétálok el másnap. A közmunkához kellett alkalmassági és anyu is gyakran jár a cukra és a koleszterinje miatt.
Jó hülye vagy, ha elmész, és hülyég ellen nincs orvosság. Nálunk a IX. ker-ben a háziorvosi rendelõben heti 2-szer 500 Ft-ér vesznek vért, amit aztán elvisznek oda, ahol sorba kéne állni (ingyen), és már ott értékelik ki, még aznap, ha valaki nem akar sorbaállni. Ha te hagyod magad átverni, úgy jártál. Én nem hiszem el ezt a másfél hónapot.
ez Magyarország. Fejér megyében is csomó vizsgálatra hosszú hónapokat kell várni. Én a vérvételre 2 hetet!!! vártam pár hónapja.
Ez egy egyszerû, rutin vérvétel lenne? Akkor tényleg kész kabaré! Még ha valami bonyolultabb vizsgálat, aminél idõ kell a tenyésztéshez, azt megérteném vagy egy hormonvizsgálat, de egy rutin vérkép? Vagy nem mehetsz levetetni a vért, mert idõpontot adnak? Na, az is vicces lenne! Ilyenekrõl még szerencsére nem hallottam és nem is szeretnék! Nagyon sajnállak!
1 hónap? :O itt max 1 hetet kell várni
10ezres kisváros. Bármikor laborba mehetek, kivárom a soromat általános vérkép aznap délután. Környezõ nagyobb városokban sem hallottam még olyat, hogy vérvételre idõpont kell. Házi beteggondozás otthon egyeztetett idõpontban 2 ezer forintért veszi le a vért. az eredményért aznap én megyek a laborba.
A kérdező hozzászólása: Na a fogorvos a másik. ami megér egy misét. A férjem, felhívta, , hogy fáj a foga, kapott 3 hét múlva idõpontot. :( Nevetséges amit az egészségüggyel mûvelnek!
A kérdező hozzászólása: Egy teljes vérkép-nagyrutin és egy vizelet vizsgálat. Ennyi az egész. Semmi extra. Mástól is hallottam már a környéken, hogy kész cirkusz ami itt megy, de most hogy szembesültem vele... áááááá És mondjuk egy kismama mit csinál, akinek azért meghatározott idõben kellenek vérvételek? Gondolkodjon elõre? Hihetetlen. De legalább találtan normális áron magánt a közelben. Legalább tudom, ha legközelebb ilyen van, már be sem próbálkozom ezzel a rendelõintézettel.
Nálunk nincs idõpont vérvételre, ha kapok beutalót, akkor másnap reggel megyek, rengetegen vannak mindig, de 1-2 órán belül mindenki sorra kerül. Nálunk a fogorvosnál van hosszú várakozási idõ, csak idõpontra lehet menni és csak ahhoz az egy orvoshoz, akihez lakcím szerint tartozunk, régen választhattunk a sok fogorvos közül.
Nálunk sincs ilyen, 1 hét a várólista a vérvételre, de mellé a háziorvos is heti egyszer ingyen leveteti és laborba küldi a vérképeket ha általánosabb dolgokat akarnak nézetni, amit nem csak szakorvos kérhet.
Ja, ez is Pest megye. Utolsó voltam.
Ez engem is felháborítana. Nálunk vérvétel minden hétköznap 7-9ig, eredmény aznap délután 1/2 3-tól átvehetõ ( ha hormon vizsg. is van, akkor 1 hét). Persze ez kisváros ( kb. 35.000 ember tartozhat itt a kórházhoz).
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Ismeretlenül lehülyézni valakit, abszolút Téged minõsít! Képzelheted, hogy tátva maradt a szám, azt hittem viccelnek velem. Mondtam, hogy nem jó az október, jövõ hétre kell. A válasz, sajnáljuk, nem mi találtuk ki. Hívom a háziorvost, aki szintén csak annyit tudott mondani, hogy sajnálja ez van, vagy kivárom, vagy menjek magánba. Nálunk nincs ilyen 500 ft-os. Gondolod szívesen adok ki 20 ezret a kezembõl egy olyan ellátásért, ami elvileg alapellátás!!??
A kérdező hozzászólása: Pest megye, rendelõintézet! Csak elõjegyzésre lehet menni, és a legszebb a dologban, hogy idõpontot nem adnak, csak elõjegyeznek az adott napra, és lehet végigállni a km hosszú sort. Ebbe a körzetbe tartozunk, máshova nem tud utalni az orvos. Így most mehetek magánba közel 20 ezer forintért. Fantasztikus. Annyira kiakadtam, hogy szóhoz sem jutok.
Nálunk is több hét a fogorvos, de már a magán fogorvosoknál is hosszú várakozási idõ van, ott is 3 hetet mondtak, mi van ha sürgõs lenne?

Máshol is ilyen szigor van?

Munkahely. Nem tudom idõben megtartani a szünetem az ügyfél miatt, ezért ki veszem késõbb. Meglát a fõnöknõ és elkezd veszekedni, hogy tán semmi dolgom, hogy az udvaron mászkálok. Mire elmondanám mi van, már ott is hagy és megy panaszkodni a férjének aki a vezérigazgató.

Legjobb válasz: Nem bír téged, vagy féltékeny. Ez nagyon sokszor elõfordul, ha egy cégnél egy házaspár a fõnök. Nem tudom, miért ilyenkor a feleség mindenkit utál :) A nõkre féltékeny, a férfiaknak meg meg akarja mutatni, hogy õ milyen kemény. Egyébként meg alapvetõen is ilyenek az emberek, azt hamarabb észreveszik, hogy elõbb elmész (és nem gondolnak bele, hogy mi lehet az oka) de azt persze nem jegyzik meg, amikor túlórázol. Nekem is volt, hogy "jó szándékú" ismerõsök azzal hívták a fõnököm, hogy én napközben lógok és a városban sétálgatok. Õ meg jót röhögött, mert õ küldött el a cég ügyeit intézni :)

Nem bír téged, vagy féltékeny. Ez nagyon sokszor elõfordul, ha egy cégnél egy házaspár a fõnök. Nem tudom, miért ilyenkor a feleség mindenkit utál :) A nõkre féltékeny, a férfiaknak meg meg akarja mutatni, hogy õ milyen kemény. Egyébként meg alapvetõen is ilyenek az emberek, azt hamarabb észreveszik, hogy elõbb elmész (és nem gondolnak bele, hogy mi lehet az oka) de azt persze nem jegyzik meg, amikor túlórázol. Nekem is volt, hogy "jó szándékú" ismerõsök azzal hívták a fõnököm, hogy én napközben lógok és a városban sétálgatok. Õ meg jót röhögött, mert õ küldött el a cég ügyeit intézni :)
A kérdező hozzászólása: Volt olyan, hogy azért üvöltött velem, mert vízcseppes volt a pohár. "Hogy ez így tiszta fertõ, ebbõl nem ad inni a partnereknek stb..." Köpni-nyelni nem tudtam, mert hogy a pohár tisztaságához semmi közöm se volt. Utána feltett egy kérdést ami nem az én területemhez tartozott és mondtam neki, hogy utána nézek, mert ebben én nem dolgozok. Erre szintén visít, hogy tõlem nem lehet kérdezni semmit, mert én örökké a kibúvókat keresem... Eszem megáll ettõl a nõtõl. Igazi hárpia, már ránézésre is!
Mindenhol van egy ilyen "hiperaktív kisfõnök" aki azt hiszi neki kell ovisként nevelnie a többi dolgozót. Ezt az õ felettese tudja csak megállítani...
a nõk mindig megzavarják a munkahelyi légkört az állandó féltékenykedésükkel, kavarásukkal, stb.
A kérdező hozzászólása: Mindenki utálja, de egyre jobban beleeszi magát az életünkbe. Azt hiszi a dolgozóknak õt mindenbe ki kell szolgálnia. Van egy nyalisa is, aki még fõz is rá néha. A háta mögött meg lehordja mindennek.
igaz, mindenhol van ilyen tapló, hogy kiemelték a valami gagyi helyrõl és egybõl fölényeskedni kezd, holott nem a tudása alapján, hanem ismerõs, haver, rokon lévén tölti be a pozícióját. Egy normális tanult fõnök megfelelõen tudja kezelni a különbözõ szituációkat, nagy problémamegoldó képességgel rendelkezik, kellõ türelme van a dolgokhoz, intelligens módon közli az alkalmazottjával a vele szembeni elvárásokat, követelményeket. Az utcán sem az okos emberek üvöltöznek. Már velem is fordult elõ, hogy üvöltözött velem a fõnök, nem vettem magamra csak mosolyogtam és arra gondoltam, hogy ez nem normális, meg ilyenek hehe
Az igazgató felesége ez mindent megmagyaráz, tehát teljhatalmú úrnõnek képzeli magát és vesztenivalója nincs mert õt biztos nem fogják meneszteni. Kiéli magát rajtad. Ez változni nem fog, hacsak el nem vállnak , vagy megszoksz vagy megszöksz.

Máshol is ilyen sok tuja ment tönkre idén?

Bp, második kerületben lakom, tavasz környékén rengeteg 10-20-30 éves hatalmas, fás tuja barnult be és ment tönkre rövid idõ alatt (sajnos a kertünkben is egy). Más is tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Igen, ez elég gyakori tuja jelenség. Eleinte az ember ráfoghatja, hogy keveset öntözték, túl laza volt a talaj és elzivárgott a víz mélyebb rétegekbe, de én is látom, hogy 5-8 méteres tuják dõlnek ki a sorból foghíjasan, minden szisztéma és elõzmény nélkül. Tulajdonképpen az elõzõ évekhez képest ez a tavasz viszonylag csapadékosnak is volt mondható, tehát nem csak szimpla vízhiány az oka, ha elõtte 10-20-30 évig ugyanúgy nem locsolták és elvolt kevesebbel is.

Igen, ez elég gyakori tuja jelenség. Eleinte az ember ráfoghatja, hogy keveset öntözték, túl laza volt a talaj és elzivárgott a víz mélyebb rétegekbe, de én is látom, hogy 5-8 méteres tuják dõlnek ki a sorból foghíjasan, minden szisztéma és elõzmény nélkül. Tulajdonképpen az elõzõ évekhez képest ez a tavasz viszonylag csapadékosnak is volt mondható, tehát nem csak szimpla vízhiány az oka, ha elõtte 10-20-30 évig ugyanúgy nem locsolták és elvolt kevesebbel is.
Vízhiány , gombabetegség , vagy légszennyezés lesz az oka.... Ha gombabetegség , akkor áss le rézgálicot a gyökeréhez és öntözd be , lehet , hogy megmented.Persze ezt addig érdemes , ameddig teljesen be nem barnult.

Máshol is ilyen nagy gondot okoz, ha hétvégén, vagy este kihívod az ügyeletes orvost?

Kicsit fel vagyok háborodva.Másodszor fordul el? a szitu,hogy egyedül vagyok itthon két pici gyerekkel,akik megbetegszenek.Természetesen hétvége van,nincs körzeti rendelés.Autóm nincs,férjem dolgozik,messze.Nincs mit tenni(nagyon lázas a pici)kihívom az ügyeletet.Rá 10 percre,visszahív egy asszisztens,hogy:ugyanmár vigyem én be a gyereket,mert ?k nem érnek rá kijönni.Különben is,majd lemegy az a láz!Ki vagyok akadva,mert mindezt persze,tök hülyének néz"stílusban adja el?.Nem tudom,csak nálunk van így ,vagy tapasztaltatok-e már ti is hasonlót?

Legjobb válasz: Sajnos, az ügyelet is, a mentõkhöz hasonlóan sürgõsségi ellátásokra jött létre. Lázas, vagy torokfájós panaszokkal ritkán indokolt a felkeresése. Az ügyelet kivizsgálást nem kezdeményezhet, csak tanácsot adhat. Sürgõs beutalót, vagy kivizsgálást az ügyelet is kérhet. Ez van. Ez a magyar egészségügy.

Sajnos, az ügyelet is, a mentõkhöz hasonlóan sürgõsségi ellátásokra jött létre. Lázas, vagy torokfájós panaszokkal ritkán indokolt a felkeresése. Az ügyelet kivizsgálást nem kezdeményezhet, csak tanácsot adhat. Sürgõs beutalót, vagy kivizsgálást az ügyelet is kérhet. Ez van. Ez a magyar egészségügy.
Elméletileg ezért fel is jelenthetnéd! Betegjogi képviselõnél panaszold be. Ez a munkájuk, erre tették le az, , esküt, , felháborító! Èn tavaly hívtam magamra õket, pedig parom us es kocsim is itthon volt.
Igen... Bár én nem gyerekhez hanem a 60 éves anyukámhoz hívtam ki, majd persze a hátamra kapom és beviszem. De sem a mentõk sem az ügyelet nem volt hajlandó kijönni mikor rokonom annyira rosszul volt, hogy nem bírt felkelni, kiderült, hogy belsõ vérzése volt... Nem értem ezt a rendszert, hogy a fenébe lehet az, hogy egy telefonos operátor dönti el azt, hogy ez mennyire súlyos látatlanban???
A kérdező hozzászólása: Ha volt rá lehetõség, bevittem õket.De sehogyan sem értem, mert szerintem is elvileg ez a dolguk, ezért vannak.És még ha van is mondjuk kéznél autóm, akkor sem viszi az ember mondjuk 39 fokos lázzal a gyerekét be.Nagyon kiváncsi voltam, vajom csak a mi városunkban ilyen az ellátás, vagy máshol is.Köszönöm a válaszokat.
Csak sürgõs esetekben? De undorító! Ès telefonon honnan tudja eldönteni? Ezért halnak meg indokolatlanúl, aztán mennek a perek....
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó Válaszoló!Azt hiszem eléggé félreérted, mirõl van itt szó!Ha hétközben gond van a gyerekkel, vagy bárkivel, nyilvánvaló, hogy elviszem a rendelésre!Azt megoldom kocsi nélkül is!!Továbbá, nem vagyok olyan hülye, hogy ne tudnék beadni egy lázcsillapítót a gyerekemnek!!Nem jókedvemben és nem unalmamban hívom ki a bunkó orvosi ügyeletet, hanem mert aggódok a gyerekemért, és nem fogok 2 napot várni, ha bármilyen betegsége van, amit én nem tudok megállapítani!Ezért kell az orvos és igen ezért van az ügyeleti ellátás!!Amúgy meg telefonos asszisztens, aki ki tudja mit tanult, miért ül ott, nem tudja eldönteni a betegség súlyosságát!És végül rohadt sok tb-t fizetek még a gyesbõl is, nehogy már ne jöjjön ki az az orvos!!!Mi van, mindenkit le kell már fizetni ebben a világban a normális hozzáállásért???
Maximálisan egyetértek a kérdezõvel!
a 19 41 es válaszolónak csak annyit fûznék hozzá, hogy kezeltesse már magát, mert nem normális!Hogyne hívná ki az anyuka a gyerekéhez az ügyeletet, ha beteg a gyere!Én is kihívtam ha kellet!Látszik nincs gyereked, a másik meg az, hogy sajnos eleve bunkó szemetek az ügyeletesek többsége, én eltudtam menni hétvégén, mert rosszul voltam nagyon, persze a párom vitt kocsival, és nem hívtam ki õket magamhoz, de meg sem vizsgált, flegmán, lekezelõen azt mondta menjek a háziorvoshoz ilyen olyan beutalóért, majd vizsgálatokra, mert õ nem adhat, vagy menjek az ügyeletes kórházba.Na ennyit róluk.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat mindenkinek.Az utolsónak még annyit:nem kell, hogy bárkinek is masszírozd a lelkét(nekem pláne), kár lenne vitatkozni, mert látszik, hogy fogalmad sincs a dologról!

Máshol is ilyen sok büdösbence (büdösbogár) van?

Pécs mellett lakom, nálunk nagyon sok a büdösbence, itt a faluba is meg pécsen is sokat látok. A tesco parkolóba el lepik az autókat. Itthon szunyoghálós red?nyöm is van, de már alig szell?ztetek, valahol mégis bejönnek. Én rettent?en félek t?lük.

Legjobb válasz: Én nem merem eltaposni... Ez az egyetlen rovar amitõl rettenetesen félek. Mondjuk már kénytelen vagyok 5pzs-vel megfogni és kidobni a wc-be vagy az ablakon (de akkor még több jön be) mert a páromat már kiakasztottam azzal hogy kifutottam a szobából és sírtam neki hogy dobja ki. De ezek igazi túlélõk. Kb 5-6-odszori lehúzással mennek le a wc-n, de volt olyan is amit még domestossal is leöntöttem és nem döglött meg.

büdös bogár mindennap találkozom velük, meg fogom és kilököm az ablakon szerintem a jó idõ miatt jönnek.kellene a fagy! szegedrõl írok.
én is Pécsi vagyok, nagyjából megszoktam hogy elõbukkan 1-2 , de most elöbb nyitottam ki az ablakomat, a szunyogháló és az ablak között találtam 8 db-ot!!!Nagyon félek tõlük :S:S
A kérdező hozzászólása: Én nem is értem hogy a nagy vállalatok, meg különbözõ cégek stb... miért nem találnak erre megoldást. Van már légy és szunyog írtó, csótány csapda, patkány csapda stb... de büdösbence írtó vagy csapda miért nincs?
Pécs-Kertváros Gyerekek, ebbõl kellene valami buisnesst kitalálni, mert nálunk horror, hogy mennyi van!Nem nyitottam ki a konyhaablakot pár napig, aztán ma igen...., pechemre!Egy tekercs papírtörlõ és jónéhány agysejtem ment rá a hadmûveletre amit a 17db aljas kis bûzbomba ellen folytattam, de gyõztem!;-)
A kérdező hozzászólása: Én nem merem eltaposni... Ez az egyetlen rovar amitõl rettenetesen félek. Mondjuk már kénytelen vagyok 5pzs-vel megfogni és kidobni a wc-be vagy az ablakon (de akkor még több jön be) mert a páromat már kiakasztottam azzal hogy kifutottam a szobából és sírtam neki hogy dobja ki. De ezek igazi túlélõk. Kb 5-6-odszori lehúzással mennek le a wc-n, de volt olyan is amit még domestossal is leöntöttem és nem döglött meg.
Én is Pécs mellett lakom.Igen én is észrevettem, hogy egyre több a büdösbence.Hogy hirtelen miért szaporodtak el ennyire és miért hiszik azt, hogy a házban a helyük, azt nem tudom.De például reggelente vonaton is temérdek példányt látni.Nem lenne gond, el lehetne õket taposni vagy leütni, csak pech, hogy büdösek:s L/17
Nálunk is sok van, hihetetlen minden este legláb 5-6-ot lecsapok
Én pécsi vagyok és valami borzalmas mennyien vannak, de még az iskolában is idegesítenek. Amúgy lehet hogy baromság de én úgy hallottam hogy ezek a kis kedves teremtmények képesek a szúnyogháló résénél is áthatolni...
Szia! Itt is sok van /Budapest/
Nálam tegnap vagy 10 volt bent, ma csak eddig kettõ, most hûl a levegõ, szóval ha most nem jön be több, akkor ma csak ennyi a termés. Iszonyatosan utálom õket, tudom, hogy ártalmatlan, azt is, hogy ki lehet tessékelni anélkül, hogy megölném, de ezt mondhatja egy olyan aki nem irtózik tõlük egy olyannak, aki igen. Rendre lemegy a WC-n az összes. Szerintem még pár nap, s mindegyik megtalálja a helyét, szóval nyugi lesz tavaszig. Nem igaz, hogy nincs ennek a dögnek a természetben ellensége, amúgy a megnövekedett fakitermelés úgy gondolom hozzájárul ahhoz, hogy a házakban keresnek menedéket, nem mintha nem lenne elég fakéreg még nekik, csak hát megvannak zavarva pont egy olyan idõszakban, mikor épp keresnék a helyet télire.
Szekszárd mellett is rengeteg van, a CSÓTÁNYIRTÓ bejött ellenük.
Majdnem megettem egyet úgy negyed órája. Akarok inni a kakaómból, látom van benne valami, kivettem kanállal és látom, hogy egy ilyen bunkó van benne. Vácon is van elég sok.
Lézerrel jó adni nekik, azzal amelyik éget. Lehet veszek egyet.
Azt tudsz csinálni DVD meghajtóból is!
gyõr mellett lakom. korulbelul 6-7 eve jelentek meg az elejen puszta kezzel fogtam meg oket de az ujjaim sargava szinezodtek a valadaketol es rohadt budos lett a kezem. azutan mar meg se mertem fogni oket. es igen nem vagy egyedul. nagyon ijeszto hanggal repulnek es most mar semmivel se merem megfogni oket. papuccsal lecsapom. es ugy esetleg. akkor volt nagyon sok nalunk mikor egyik nyaron fakitermeles zajlott az erdobe ami mellett lakunk. hazakba menekultek. egy nyar alatt szerintem tobb mint szaz ilyen kis nyomorekot fogtam. nalunk van zoldben ami olyan kisebb fajta, sotetzoldben a kozepes es barnaban vagy feketeben a legnagyobb. de mar szerencsere csak tel elotti hideg idokben jelennek meg 1-2 hetre es a telet koveto tavaszi idoben szinten 1-2 hetre hal istennek. ezekben az idoszakokban az erkelyre se megyek ki cigizni mert ott ...... a rezet a falakon. eddig nem talalkoztam egy rovarirtoval se ami hasznalna. sajnos ez van :(
én is Pécsen lakom albérletben, és szinte sokkolt, hogy naponta legalább 10et találok a lakásban, eddig Kaposváron laktam, de ott szinte egyet se láttam a lakásban, soha, pedig nem volt szúnyoghálóm se.
A kérdező hozzászólása: Nekem a poloska az másfajta rovar... de lehet hogy ti így hívjátok. Akkora mint kb a gyûrûsujjadon a köröm, kemény páncélszerûje van és nálunk speciel halványzöld, de ma pont lehúztam a wc-n egy sötétzöldet. És amikor repül nagyon hangos és ijesztõ.
Erre is van! Csongrád megye! Egy hete jelentek meg kb. és ez minden évben így van. :(
Mohács mellett lakom, de egyszerûen nem lehet tõlük nyugodtan lenni. Be jönnek a házba, rajta vannak a ruhákon, ránk szállnak. Annyira elegem van már belõlük!!!!!!
Pécs mellet lakom és itt is rengeteg van!
Pest megye, Vác térsége: én még nem találkoztam csak 1-2 vel.
Pest megye, Diósd széle: rengeteg van, szerintem most kezdenek meleg vacok után nézni a télre. Elképesztõen szûk helyeken meghúzzák magukat.
Pécsen tanulok, albiban vagyok és mindig bejönnek a szobába..ki nem állhatom õket. Amúgy Zala megyében lakom és ott ritkaság.. 20 év alatt kb 2-vel találkoztam :P
Az poloska ugye? Mert akkor igen, az ország másik végén lakunk, Nógrád megyében, itt is rengeteg van.
Sajnos igen...

Mashol is ilyen rengetegen vannak a munkaügyi központokban hogy fél napot kell ülni v. Inkább állni?

Legjobb válasz: Szerintem minden munkaügyi központban rengetegen vannak Magyarországon bárhol is legyen.

Szerintem minden munkaügyi központban rengetegen vannak Magyarországon bárhol is legyen.
Budapesten nagyon gáz. Barátnõm itt lakik velem Pesten ez a tartózkodási helye. 1x 2x voltunk munkaügyön erre Újpesten, . legutóbb inkább már az állandó lakcíme szerintibe ment, Kalocsára. Ég és föld.
Én eddig négyszer jártam a kecskemétiben. Ebbõl háromszor idõpont nélkül. Sosem kellett 20 percnél többet várnom.
Változó. A szomszéd járásban állandóan rengetegen vannak (tetû lassúak az ügyintézõk és ha valamiért visszahívnak és nincs bent az az ügyintézõ aki visszahívott, a másik ügyintézõ nem intézi el az ügyed, hanem visszahív egy másik idõpontra. Tehát sokan rengeteget várnak azért, hogy közöljék velük: nincs bent az ügyintézõd, gyere vissza ekkor és ekkor) A mi járásunkban: idõnként sokan vannak. Délutánonként viszont szinte senki. Igaz, itt ha az egyik ügyintézõre nem várnak ügyfelek (területi besorolás van, az alapján kell sorszámot kérni), akkor átveszi a másik ügyintézõtõl a soron következõ klienst. De most már sok mindent (pl. a jelentkezést is) intézheted neten.
A kérdező hozzászólása: Most végeztem...úgy hogy 9.20 óta ott ültem
Eddig nekem a max 20 perc volt a saját ügyem elintézésével együtt is, leszámítva persze a regisztrációt :)

Máshol is ilyen nehéz időpontot kérni?

Tatabányai kórházat hívogatom 11-óta. 3 szám van megadva, vagy kicsöng, vagy foglalt. Időpontot szeretnék kérni, de már elfogyott az időm és a türelmem várni, hogy felvegyék a telefont. 11-től 15-ig lehet hívni a számokat. Máshol is ilyen nehézkes ez?

Legjobb válasz: Szekszárdon könnyen megy. Lehet neked is egyszerûbb lenne, ha az osztályt próbálnád vagy a dokit. És nem a portát.

Szekszárdon könnyen megy. Lehet neked is egyszerûbb lenne, ha az osztályt próbálnád vagy a dokit. És nem a portát.
Sok hely van, ahol igen. ha nem laksz messze, érdemesebb személyesen kérni.
A kérdező hozzászólása: Na, most vették fel!! És a vicc, hogy az adott osztályra nincs idõpont. (Szakrendelõt azért nem tudtam hívni, mert ott meg ma nincsenek) Ahhoz messze vagyok, hogy személyesen bemenjek csak idõpontért, de amúgy általában úgy szoktam intézni. Nem hiszem el, hogy ez ennyi idõ. Még kivárni a sort is rövidebb!!
Na igen, csak az a baj, h a legtöbb helyen hiába várod ki, nem is fogadnak idõpont nélkül.
Nálunk is ez van, még soha nem sikerült felhívni idõpontért sem a Szakrendelõt, se a háziorvost, inkább elmegyek személyesen idõpontért, ez nem telik sem órákba, sem telefonköltségbe.

Máshol is ilyen sexyk a lányok?

úgy értem más országokba is van sok sexy csaj.

Legjobb válasz: 1. Az olaszoknál?Ahol szõrösebbek,mint a pasik? De minden országban vannak gyönyörû nõk,sõt,van ahol sokkal szebbek is,mint amit itthon látni.

1. Az olaszoknál?Ahol szõrösebbek, mint a pasik? De minden országban vannak gyönyörû nõk, sõt, van ahol sokkal szebbek is, mint amit itthon látni.
Szerintem nincsenek! Esetleg az olaszoknál.
8-as! Esetleg csak azért, mert ott te vagy a "külföldi pasee"?
Én voltam Hollandiába, és ott sokkal jobbak vannak mint nálunk.Jobban is néznek ki, és nem ennyire felszínesek, továbbá intelligensebbek is.Nem csak azt nézik, hogy most éppen tökéletes-e az arcodon minden vagy sem, hanem meg is akarnak ismerni emberileg is.
Szexik is.
Nyugaton az olaszoknál sok jó csaj van. Franciáknál, angoloknál ne tudd meg... :) ))) Amerikában is nagyon szép csajok vannak és sokkal közvetlenebbek mint a magyarok. Nem játsszák el a megközelíthetetlen démont. Ázsia szerintem kritikán aluli. Na de ízlések és pofonok...
A kérdező hozzászólása: és sexyik is?????? :)
Európa keleti részére ez elég jellemzõ szerintem. :) A cseh, lengyel, román, szlovák, ukrán nõk között is sok olyan van, aki nagyon szép. Sõt az oroszoknál is sok a szép nõ. De pl Amerikában meg Kanadában is elég sok szép nõ van, meg a brazilok között is.
Cseh, lengyel lányok még elég jók. De persze a magyarok a legjobbak:) I love this country
9-es. Egyáltalán nem azért, ott tényleg így vannak a dolgok.Beszéltem is egy ottani sráccal és barátnõjével, megjegyzem nagyon intelligens és szép barátnõje volt, és teljesen normálisak voltak mindketten.Arra a srácra tudtam azt mondani, hogy megérdemli azt a lányt ténylegesen, míg itt nálunk hát nevetséges amik vannak.Sok férfi ismerõsöm van, és aki normálisabb ténylegesen és intelligens, azoknak egytõl egyig nincs párjuk.A miértjét nem értettem soha sem. Azok akiknek meg van, meg sem érdemlik, kihasználják a párjukat, megcsalják és még sorolhatnám miket mûvelnek.A többi srác aki meg megbecsülné õket, és foglalkoznának velük, azok el vannak küldve a búsba.Nos ezekért is jobb külföld, ott nem így állnak hozzá a dolgokhoz, nem véletlen hogy Magyarországot nyilvánították a legboldogtalanabbaknak a világon.

Máshol is ilyen rohadt sok szúnyog van?

Délután már ki se lehet menni, mert szúnyogfelh? veszi körbe az embert. Szörny?! Pedig mindig azt mondják, hogy a vízparton van sok szúnyog. Ezek szerint nem csak ott.

Legjobb válasz: Ha néztél ki mostanában az ablakon, biztos észrevetted, hogy az utóbbi hetekben bazi sok esõ esett. :) A szúnyogoknak nem kell vízpart, elég nekik néhány pocsolya, azokban is remekül el tudnak szaporodni! Sõt, még jobban, mert ott nincs ami felfalja a lárváikat. Szóval a sok szúnyog elõfeltétele nem a vízpart, hanem a sok esõ.

Ha néztél ki mostanában az ablakon, biztos észrevetted, hogy az utóbbi hetekben bazi sok esõ esett. :) A szúnyogoknak nem kell vízpart, elég nekik néhány pocsolya, azokban is remekül el tudnak szaporodni! Sõt, még jobban, mert ott nincs ami felfalja a lárváikat. Szóval a sok szúnyog elõfeltétele nem a vízpart, hanem a sok esõ.
A kérdező hozzászólása: Végre ma este irtottak. Így talán nem lesz ennyi.
A kérdező hozzászólása: 11:48 Félig én is Bp-en lakom már 9 éve. És furcsa, de ott én sem nagyon találkoztam ez idõ alatt szúnyoggal.
Rengeteg! Felhõként repülnek fel a bokrokból, fûbõl, ha arra megyek. :S
Este találkoztam eggyel, de jól agyoncsaptam, mert zümmögött a fülembe és nem hagyott aludni...:@ Egyébként meg nincs, Bp-en lakom!
A kérdező hozzászólása: 21:58 nem cak mostanában értettem, hanem általában. Minden nyáron sok szúnyog szokott lenni, még egy hónapos szárazság, aszály után is, pedig a környéken nincs nagyobb víz. Úgyhogy a kioktatást köszönöm, de nem erre lettem volna kíváncsi. Megnyugtathatlak hogy én is tisztában vagyok a szúnyogok életciklusával.
Nálunk tegnap este a szobában több mint 40 szúnyogot kellett likvidálnunk, hogy tudjunk aludni.Szabadban meg egyszerûen belerepülnek a szemembe, számba, fülembe, lehetetlen kint lenni.
Igen, igen. Fõleg most az árvizek után nagyon elszaporodtak. Nálunk is vannak, pedig itt nem nagyon szoktak lenni.
Debrecenben még egy darabot sem láttam.
A kérdező hozzászólása: Nem sokkal az után, hogy feltettem a kérdést, a Híradóban mondták, hogy nálunk Pécsen 10 perc alatt 100 szúnyogcsípést számoltak. Hát rám 1 perc alatt rámszáll 100 szúnyog. Mikor irtottak kicsit jobb volt, de most megint rengeteg van.

Máshol is ilyen "szigorú" a terhességi cukorbetegek gondozása?

Félre né értsetek, nem baj, hogy komolyan veszik a dolgot, csak érdekel, hogy máshol (más kórházban) hogy zajlik. Én a Margit Kórházba járok, ott ez van: - heti 4x reggeli utáni mérés - 2 hetente 1x egész nap étkezés után mérni kell - 3 hetente menni kell, éhgyomri, reggeli és tízórai utáni vérvételre + előző napi pisit gyűjteni kell, amiből vinni kell 2 mintát (nappali és éjszakai + súlymérés, vérnyomásmérés, baba szivhang - táplálkozási naplót vezetni CH mennyiségekkel kiszámolva

Legjobb válasz: Mivel a diétát már évek óta tartom, ezért ez nem volt kérdés várandósság alatt sem. Én "csak" kéthetente megyek próbareggelizni, vérnyomást és súlyt mérünk, és reggeli elõtti és utáni vércukrot, pajzsmirigy ellenõrzés van,. hogy minden a szokásos, helyes medrében halad-e. De szerintem annak, aki nem "rutinos cukorbeteg" vagy inzulinrezisztens évek óta, annak szerintem kell ennyi segítség, hogy jó úton haladjon, sokaknak nem annyira egyszerû sem a diéta, sem a mérések.

Mivel a diétát már évek óta tartom, ezért ez nem volt kérdés várandósság alatt sem. Én "csak" kéthetente megyek próbareggelizni, vérnyomást és súlyt mérünk, és reggeli elõtti és utáni vércukrot, pajzsmirigy ellenõrzés van, . hogy minden a szokásos, helyes medrében halad-e. De szerintem annak, aki nem "rutinos cukorbeteg" vagy inzulinrezisztens évek óta, annak szerintem kell ennyi segítség, hogy jó úton haladjon, sokaknak nem annyira egyszerû sem a diéta, sem a mérések.
A Máv kórházban is elég szigorú, ha így vesszük. Két szomszédom is terhességi cukros lett, õket havonta nézték csak, még a méregetést sem vették annyira komolyan. - otthoni mérés, folyamatosan. Heti 4-5-ször éhgyomor, reggeli, ebéd, vacsi után 1 órával. - minden héten egyszer mentem ellenõrzésre, ahol vettek vért, aztán a dokinéni megnézte az elõzõ heti saját méréseket, rákérdezett a kiugró értékekre, hogy kiszûrjük a rizikós ételeket. (Én itthon excel táblában pötyögtem, mikor ettem, mennyit, mit. A harmadik hétre profi lettem a kajaösszeállításban, szerencsére a legmagasabb értékem egy 7, 2-es volt. ) - minden második héten reggeli vérvétel, lehetõleg úgy, hogy egy órával legyek a reggeli után, ennél, mielõtt laborba ment a vér, tesztelték a vércukormérõmet, hogy mekkora a különbség az én gépem és a laboros eredmény között. Rendszeresen néztek vizeletet is, a keton és a felhalmozódott cukor kiszûrésére. - a dokim kijelentette, egy pillanattal sem hordhatom túl a babát. - régen a cukorbeteg kismamiknak 2 héttel a kiírt idõ elõtt be is kellett feküdni, ma már szerencsére nincs így. - ha egy elõzõ terhességnél cukros volt, vagy bizonyítottan IR-es a kismama, nem várnak a 24. hétig a cukorterheléssel, már a 16-18. héten megcsináltatják.
Nálunk nem, amikor nem jó a terhelés, akkor 2 hétig diétát kell tartani, majd 3 napra kórházi befekvés, ahol naponta többször vesznek vért a cukorszint megállapítására, ha minden Ok lehet hazamenni és folytatni a diétát. 35. hétig két hetente ebéd uán 1 órával vérvétel, majd 35. héttõl hetent kell menni és 38. hét betöltésével be kell feküdni a kórházba
Nekem még most derült ki. Hétfõn megismételjük a terhelést, aztán ha az is rossz lesz, 3 nap kórház, de ott nem tudom majd mit csinálnak. Közben 180-as diéta. 7, 1 lett különben a cukrom.
Én most pénteken voltam reggeli utáni cukor vizsgálaton. A terhelésem lett rossz 4.8 9.4 8.00 volt a papíron. Nekem is diétát írtak elõ amit igyekszem be is tartani. De kizárt hogy be feküdjek a korházba. Van egy 2 évesem otthon akirõl gondoskodnom kell. S nem is akarok szaladgálni. Védõ nõ szerint ha betartom a diétát akkor nem lesz baj, és ez a terhesség után meg fog szünni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!