Találatok a következő kifejezésre: Másfél hónapja be a (12 db)

Hogyan lehet azt átvészelni, ha szülés előtt egy-másfél hónappal be akarnak fektetni a kórházba, itthon viszont két éves gyermeket kellene ellátnom?

Félek, hogy megviseli nagyon a gyerekemet, nomeg apa sem bírná, mégha a mama itt is van folyamatosan. Ki, hogy oldotta meg?

Legjobb válasz: Én toxémiával kerültem be, magas vérnyomás stb, és marhára elegm volt.Mivel közel voltam a 40, héthez nem cirkuszoltam de tuti hazajöttem volna.Attól függ mi a baj.Ha csak egy vérnyomásmérõ kell akkor otthon is tudsz feküdni plusz minden napi 4-5ször mérni a vérnyomásod meg gyógyszert szedni.A vizeletet is tudod minden nap nézni ha a védõnõvel beszélsz, vagy mondjuk a párod minden reggel beviszi a kórházba ha éppen meg tudja oldani mert épp útbaesik.Meg kell beszélni a dolival, de azért legyen ott veled vki mindig segytségnek, mert bármiko ugrani kell, és persze ez ágynyugalomról szól.A kórház csak ebben több, hogy ott biztosan pihensz.Én 1 héten keresztül csak ettem és aludtam, mint akit agyonvertek.Valószínüleg a gyógyszerek miatt volt.

Én toxémiával kerültem be, magas vérnyomás stb, és marhára elegm volt.Mivel közel voltam a 40, héthez nem cirkuszoltam de tuti hazajöttem volna.Attól függ mi a baj.Ha csak egy vérnyomásmérõ kell akkor otthon is tudsz feküdni plusz minden napi 4-5ször mérni a vérnyomásod meg gyógyszert szedni.A vizeletet is tudod minden nap nézni ha a védõnõvel beszélsz, vagy mondjuk a párod minden reggel beviszi a kórházba ha éppen meg tudja oldani mert épp útbaesik.Meg kell beszélni a dolival, de azért legyen ott veled vki mindig segytségnek, mert bármiko ugrani kell, és persze ez ágynyugalomról szól.A kórház csak ebben több, hogy ott biztosan pihensz.Én 1 héten keresztül csak ettem és aludtam, mint akit agyonvertek.Valószínüleg a gyógyszerek miatt volt.
Szia! Engem is akartak, de mérlegeltem, és itthon maradtam. Végül a 39. hétre született meg a pici. Ez attól függ mi a baj. Mért akarnak befektetni? Mert 1 hónappal elõbb már ha megszületik se baj (nekem a nagy, 36. héten jött). Azt is megteheted, hogy két hétre bemész, és utána kint vagy megint. Tehát csak a 36. hétig mész be. De ez tényleg attól függ, mi a baj. Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos az elsõ gyermekemet toxémiával szültem 34. hétre. A mostani terhességemmel is most kezdem a 34. hetet és megint kezd rosszabb lenni a vérnyomásom. Gyógyszert szedek, de igazából csak a fekvés segít, amit két éves gyerkõcöm mellett nem tudok megtenni sûrûn. Azt hiszem ennek kórház lesz a vége rövid idõn belül...
Nézd, ha a fekvés miatt akarnak beküldeni, akkor elkerülheted. Mivel ha kórházba kell menned, úgyis kell valaki aki vigyáz rá, így is jöhetne ugyaz a személy. Így otthon tudnál feküdni, és mindenkinek könnyebb lenne a nehéz... Judy

Másfél hónapja fejeztem be a 90 napos diétát. Most szeretném újra végigcsinálni. Nem baj, ha a kettő között csak másfél hónap szünetet tartok?

Legjobb válasz: Mindenki elfelejti,hogy a 90 nap után még 90 napig tartani kell a reggeli gyümölcsöt.Tehát az egész kúra ideje 180 nap.Ezalatt is még jónéhány kilótól meglehet szabadulni minden erõfeszítés nélkül. Szerintem nyugodtan elkezdheted újra,de úgy indulj neki,hogy 2x90 nap.Ha tényleg betartod,hosszútávon nem hízod vissza.

Mindenki elfelejti, hogy a 90 nap után még 90 napig tartani kell a reggeli gyümölcsöt.Tehát az egész kúra ideje 180 nap.Ezalatt is még jónéhány kilótól meglehet szabadulni minden erõfeszítés nélkül. Szerintem nyugodtan elkezdheted újra, de úgy indulj neki, hogy 2x90 nap.Ha tényleg betartod, hosszútávon nem hízod vissza.
Szia! Azt gondolom, hogy ha az ember végigcsinálja a 90 napos diétát, akkor az az idõ ( 3 hónap) elegendõ arra, hogy ez a fajta szétválasztó étkezés életmóddá váljon. És ha ez így van, akkor már nem is diéta....:-))) miért ne csinálhatnád akár éveken keresztül is??!!
Hát nem hiszem, hogy védett vagy! Miért szeded így össze-vissza? Ez nem tesz jó a szervezetednek! Szedd rendesen!!!
A kérdező hozzászólása: tehát vegyek be 72órás tablettát??
Nyugodt lekiismerettel vedd be azt a 72 órás tabit! Sõõõt jobban jársz ha beveszed mert nem voltál védve! És 1et értek az elõttem hozzászólóval! Szedd rendszeresen a fog.gátló tabit! !
Nem tudom, de nekem elsõ olvasásra az jött le, hogy bevette az elsõ havi adagot, majd még a következõ levél elsõ hetijét, hogy eltolja a mensit! Akkor viszont védett elvileg! Mindegy, menj el dokihoz és meséld el neki, amit itt is, õ majd megmondja mit tegyél!
A kérdező hozzászólása: igen bevettem az elsõ levelet.Csak utána ugy gondoltam 6 nap után, h abbahagyom majd mégsem ezért döntöttem úgy, h 7 nap szünet.és azóta vettem be kb 9db-t.de az nem lenne durva h 72órás meg fogamzásgátló együtt?
A kérdező hozzászólása: miután bevettem az elsõ havit akkor is tartottam szünetet
Tehát 6+7 nap szünetett tartottál? Mert nekem ez jött le. Viszont így nem vagy védve. Miért gondoltad meg magad?
De ha 6 nap után meggondoltad magad, majd még egy napot kihagytál és úgy kezdted el szedni, akkor nincs gond. Max 7 nap szünet esetén még sztem nincs gond.
szóval bevettél egy havit aztán szünet aztán egy hetit aztán szünet és aztán megint elkezdted szedni? Mert akkor nem vagy védve, és ez így nagyon durva, nem lehet ilyet csinálni a szervezeteddel, teljesen megbolondítod. szóval ezt egyáltalán nem értem, de szerintem így a menszid össze vissza fog megjönni, már ha megjön és nem vagy terhes. Ha nem vettél be 72órást, akkor majd tesztelj, de ha nem vagy terhes akkor is számíts rá, hogy a menszid késik vagy kimarad vagy hamarabb lesz. Ilyet ne csinálj mégegyszer, iszonyat károkat okozhatsz magadnak, ez nem játék, gyógyszer.
aki nyiltan megmondja a lány szemébe h nem szerelmes az tuti nem az, inkább titkolni szokták ha nem azok
És sex van?
miért kell saját magadról E/3-ben beszélni?! mivan te vagy dobby vagy mi a frász?
a fene se tudja! sajna mind a két lehetõség fenn áll, mert lehet nem szerelmes, de mint embert nagyon szereti a lányt. és ettõl még szex is lehet:) és az is lehet, hogy nem meri bevallani, vagy nem mer elmerülni az érzésben, mert ki tudja miért...
Miért félne szerelmet vallani, ha tudja, hogy viszonzott? Attól, hogy nem kergeti el a lányt, még nem kell, hogy szerelmes is legyen.

HA már másfél hónapja eszik szilárdat is a babám, ha új dolgot vezetek be, még mindig csak egy-két kiskanállal ehet először?

Már sok félét eszik. Megkóstoltatnám vele a finomf?zelékes babakaját. Ebb?l csak a karfiol az amit még nem evett, a többit már mind ette, és eszi is. Nem az egész üveget gondoltam neki odaadni, de kb a harmadát negyedét nem lehet?

Legjobb válasz: A titok az , hogy bármilyen újat szeretnél adni, elõször a délelõtti órákban próbálj kiskanálnyit (1-2) , ha délutánig , estig nem lesz tõle allergiás reakciója, esetleg hasprobléma, akkor nyugodtan adható neki. midenképpen próbáld ki elõbb kis adagban, és ha bármire allergizál, azt írd fel és jelezd a védõnõnél is....ami ilyet okoz azt pedig pár hónapig ne próbáld újra. Remélem segítettem. A hugom dietetikus , tõle tudom, ha ez elég. Jó étvágyat a bébinek.

A titok az , hogy bármilyen újat szeretnél adni, elõször a délelõtti órákban próbálj kiskanálnyit (1-2) , ha délutánig , estig nem lesz tõle allergiás reakciója, esetleg hasprobléma, akkor nyugodtan adható neki. midenképpen próbáld ki elõbb kis adagban, és ha bármire allergizál, azt írd fel és jelezd a védõnõnél is....ami ilyet okoz azt pedig pár hónapig ne próbáld újra. Remélem segítettem. A hugom dietetikus , tõle tudom, ha ez elég. Jó étvágyat a bébinek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet. Minden jót.
Ha ennyi ideje szúrt meg, csak ennyire és eddig nem történt semmi akkor nem. Most be van gyulladva a seb?
Eddig nem is volt dagadt vagy gyuladt meg semmi? Másfél hónap után kezdett el lilulni? Ennek már rég be kellett volna gyógyulnia. Mutasd meg dokinak, max nem mondod el a teljes sztorit ha nem akarod a haverod bajba keverni. Ha fertözés annak is rég kellett volna jelentkezni, lehet a hideg idõ miatt, nem tudom, dokihoz menj.
A kérdező hozzászólása: Nem. Egy kicsit elkezdett lilulni.
Igen
Alapellátásban részesülhetsz és sürgõsségi ellátásban.
Ha elmész így orvoshoz, akkor lebuksz, az orvos látni fogja és jelenti a nav-nak. Illetve a rendszer jelenti vagy hogy is van ez... Szóval be kell majd fizetned. Inkább jobb ha nem mész ekkor dokihoz. Vagy ha menned kell, akkor jobb, ha befizeted magadnak, ahogy azt elvileg kell. Ha nem fizeted és nem mész orvoshoz, akkor nem biztos, hogy kiderül, de mivel Magyarországon élünk, ahol ott csapolja meg az állam a lakosságot, ahol tudja, így számíts rá, hogy bármikor felszólíthatnak a befizetésre kamatostul...
A frászt jelent fel az orvos! Ahogy már írtam sürgõsségi ellátást kapsz és nem is fognak utána keresni. De, amikor esetleg fizetni akarod újra, akkor lehet gond, visszamenõleg kifizettetik a be nem fizetett idõszakot.
Van elég hely a vinyón amin van?
A kérdező hozzászólása: már egy csomó mindent kitöröltem sok hely maradt de azt írja továbbra is hogy megtelt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!