Találatok a következő kifejezésre: Másfél éves pár (46 db)

Alig mond pár szót másfél éves babám, vele egykorúak már érthetően kiejtik a szavakat, Õ pedig alig-alig mond valammit, hogyan vegyem rá, hogy többet beszéljen?

Itthon sokat olvasok neki, állatos könyvek, mondókák, ennek ellenére sokszor csak az els? szótagot, vagy még azt sem mondja. Hogyan tanítsam neki?

Legjobb válasz: Az én babám is másfél éves és még nem mond semmit,egyáltalán nem baj,hogy még nem beszélnek! Nem minden gyerek fejlõdik ugyanolyan ütemben!

Az én babám is másfél éves és még nem mond semmit, egyáltalán nem baj, hogy még nem beszélnek! Nem minden gyerek fejlõdik ugyanolyan ütemben!
Akkor nyugtassuk egymást! :) )))) Az én 16 hónapos kisfiam sem mond még semmit az apa, baba, papa szavakon kívül, de azokat is elég ritkán használja. Persze nyomaszt h nem akar még megszólalni, de ha a fejem tetejére állok akkor sem akar semmit mondani. Õ 8 hónaposan elindult, az nagyon korán volt, és én még ezzel magyarázom h késõbb kezd el beszélni. Nekünk azt mondta a védõnõ, h 2 éves koráig nincsen semmi baj, lehet h õ majd tisztán kezdi mondani a szavakat. ezt a 3 szót is gyönyörûen mondja. Viszont mindent megért, teljesen megérteti magát, az ismerõsök, családtagok azt mondják róla, h extra okos kisfiú annak ellenére, h nem beszél. szerintem Te se tartsd cikinek, hiszen erõltetni nem lehet. Biztos van olyan, ami a Te babádnak az erõssége, azt kell kiemelni, a beszédrõl meg el is fognak feledkezni, ha meglátják h miket tud. (nekem legalábbis ez a "fegyverem" és ismerõsök is csodálkoznak rajta....) remélem tudtam segíteni. kár még aggódni :) )))))
Ha 2 éves korában sem beszél, akkor vidd hallásvizsgálatra! Ez nem vicc vagy rosszindulat, sok babának felgyülemlik a zsír a fülében esetleg gyulladásból valami adódott és rosszabbul hall és nem tud érthetõen beszélni. Érdemes megcsináltatni.
Ne aggódj, 3 éves koráig kell beindulnia a tiszta beszédnek, minden gyereknek más és más a tempója, ne törõdj ezzel!
az én kislányom 25 hónapos volt tegnap, és nembeszél, pár szót mond , azt sem fényes kiejtéssel, és slussz. ugyanakkor nagyon okos, mindent megért, sokmindenben elõrébbb is van, mint a korosztálya, tehát nem aggódom. igaz, jó lenne már ha beszélne, de hát ha nem , akkor nem. erõltetni ezt nem lehet sehogy. már elõre "várom" a tavaszt, amikor a sok anyuka versenyiezni fog a játszón, hogy kinek fejlõdött többet a gyereke a télen.....tudod mit, engem nemérdekel a más gyereke. és amúgy nem hiszem hogy nálam többet bármelyikük is fglalkozik a gyerekével, mert én erre nagyon is odafigyelek. egyszerûen nekik szerencséjük van, hogy olyan típusú gyerekük van, aki hamarabb kezd beszélni. de ezen igazán nem múlik semmi.
Az én lányom már 21 hónapos és csak 18 hónaposan kezdett el szavakat mondani. Most olyan 10-nél jár de azt se tisztán mondja. Az apa és a Kata, annyit mond ki tisztán. A többi gyerek meg már mindent mond, de nem érdekel csak beteg ne legyen azt se bánom, ha ovis korába kezd el folyékonyan beszélni, ráér.
A kérdező hozzászólása: csak olyan furi, mikor egy társaságban vagyunk vele egykorú babákkal, és õk már érthetõen mondanak szavakat, õ pedig szinte semmit. nem vagyok írígy, csak mindig azt hiszem, valamit rosszul csinálok, nem foglalkozom vele eleget, pedig nem így van. sokat beszélek hozzá, ismétli is néha a szavakat, de valahogyan méegsem akaródzik neki a dolog...
Nekem ugyan még csak 14 hós a lányom, úgyhogy nem igazán tudom 18 hónapos korra mennyi értelmes szót fog mondani, de én így azt gondolom, hogy neked nincs aggódni valód. Ismertem olyan gyereket, aki 2 éves korában kezdett el beszélni és teljesen egészséges volt. Szerintem ezt nem nagyon lehet sürgetni, legalábbis én még nem hallottam róla. Azt nagyon jól teszed, hogy olvasol neki mesét és mondókáztok, ezek mind nagyon hasznosak és elõbb utóbb látszatja is lesz annak, hogy sokat foglalkozol vele, csak türelmesen ki kell várni és nem szabad sürgetni.
Nem tudod sehogy rávenni. Hagyd hogy a saját ütemében haladjon a beszédtanulással. Nincs lemaradva, és már nagyon jó úton halad. Arra is gondolj, hogy vannak olyan vele egykorúak is, akik még meg se szólalnak.
Nincs elkésve egyáltalán.Minden gyerek máskor kezd beszélni, egyik ebben ügyesebb, másik abban.Az én kisfiam másfél évesen még szinte semmit nem mondott, már közel 2 éves volt, mikor elkezdett szavakat mondani, sokáig csak 2 szavat kötött össze ragok nélkül, nemrég kezdett egyszerûbb mondatokat alkotni, 28 hónapos.
nincs semmi baja a fülének, most voltunk a 2 éves státuszon. meghallja még a légyzümmögést is a szomszéd szobából. ha nem jól hallana, akkor sztem értelmileg is lennének gondjai, mert nem értené, mit mondok, mit akarok tõle. de nála nicnsenek ilyen problémák. amúgy nagyon meg tudja magát értetni, de 85%-ban nem verbálisan.

Hogyan lehet feldolgozni egy családtagom halálát? Pár napja meghalt a bátyám, és itt maradt a pici másfél éves kisfia, (aki nagyon hasonlít az apukájára. ) és a felesége egyedül.

Legjobb válasz: Szia! Õszinte részvétem. Tapasztalataim szerint sehogy. Az idõ az, ami majd egyszer segít. Muszáj erõt venni magatokon, ha egy másfél éves kisfiú is van a történetben, mert õ nem igazán tudja felfogni, hogy most mi zajlik körülötte. Gyújts érte egy gyertyát, ülj le csenben és próbáld helyre tenni magadban a lehetetlent, és sírj egy nagyot! Kitartás!

Szia! Õszinte részvétem. Tapasztalataim szerint sehogy. Az idõ az, ami majd egyszer segít. Muszáj erõt venni magatokon, ha egy másfél éves kisfiú is van a történetben, mert õ nem igazán tudja felfogni, hogy most mi zajlik körülötte. Gyújts érte egy gyertyát, ülj le csenben és próbáld helyre tenni magadban a lehetetlent, és sírj egy nagyot! Kitartás!
szia!részvétem az idõ majd segít tudom ez most furcsán hangzik, de hidd el hogy minden rendbe fog jön szabad megtudni hogy halt meg?
marhanagy közhely, de tényleg csak az idõ segít. feldolgozni soha nem lehet igazán, csak idõvel enyhül. pár év múlva már mosolyogva tudsz majd emlékezni rá. ez mindig így megy addig meg sok kitartást, át kell vészelni ezt az idõszakot
A kérdező hozzászólása: köszönöm:( Rákos volt.....:(

Maximum hány éves nagyszülőre hagynál egy egy éves gyerkőcöt pár órára, vagy egy másfél évest 2 napra?

A férjemmel beszélgettünk erről, hogy majd ki vigyáz a gyerekünkre a későbbiekben. Amikor szeretnénk majd elmenni kikapcsolódni kis időre, inkább családtagra bíznánk a picit, ebben egyetértünk. De neki csak egy anyukája van, aki addigra 75 éves lesz, gerincproblémája volt így nem is emelgethetne. Viszont a férjemnek van korábbról egy lánya, és mivel őrá szépen vigyázott (de az régen volt), a közöset is rábízná (én meg félek, hogy azért ennyi idősen jó ha magára vigyáz). Én pedig szívesebben hagynám a saját édesanyámra és apukámra, akik ráadásul még sosem unokázhattak, nagyon szeretnének, illetve anyu csak 52 éves, fitt, fiatalos. Gonosz vagyok, hogy a férjem anyukája inkább csak úgy unokázzon, ha mi is ott vagyunk? Illetve a testvéremék is nagyon szívesen vigyáznának rá.

Legjobb válasz: nem a nagyszülõ életkora (jó, ne legyen 80), hanem a megbízhatósága, egészségi állapota legyen a döntõ. Ha a mama rosszul lesz, mi lesz a 1,5 évessel? Szerintem a mama is fel tudja majd mérni, hogy nem érdemes megsértõdnie, mert nem tud vigyázni a gyerekre. Egyébként nekem a 3,5 évest sem vállalta be még senki, egy éjjelre sem.

nem a nagyszülõ életkora (jó, ne legyen 80), hanem a megbízhatósága, egészségi állapota legyen a döntõ. Ha a mama rosszul lesz, mi lesz a 1, 5 évessel? Szerintem a mama is fel tudja majd mérni, hogy nem érdemes megsértõdnie, mert nem tud vigyázni a gyerekre. Egyébként nekem a 3, 5 évest sem vállalta be még senki, egy éjjelre sem.
Nem a kor számít!A mikor a nagymamám 75 éves volt, mi unokák 10 év körüliek voltunk.Nála voltunk egész nyáron!Mind a négyen!Sütött fõzött, regulázott minket.Tavaly elõtt halt meg, 101 évesen.Az én kisebbik fiam akkor volt 2 éves, és elõtte évben(vagyis 100 évesen) még bõven dajkálta, itatta, etette stb.Amikor a nagyobb gyerekem született-meg az unokatesóm fia is akkor született-85 körül volt, de simán õ pancsoltatta a kerti medencében a srácokat.És még mindig sütött, fõzött, biciklizett, varrt(szemüveg nélkül), szóval maximálisan rendben volt mint agyilag, mint fizikálisan.
75 évesre nem hagynám.Anyósom 65 éves és nagyon fitt.Nála már aludt ott nem egyszer a 3, 5 évesem.Bízd anyukádra!
nem tudom én csak úgy merem rábízni a nagymamámra, és a férjem nagymamájára a 10 hónapos kisfiam ha mi is ott vagyunk, nem bíznám rájuk, nem azért mert nem bízom bennük, hanem mert mindketten bõven betöltötték már a 70et, a kisfiam meg nagyon aktív, inkább 2 emberes, nagyon kedve kiskölyök, de nagyon kell rá vigyázni, a nagyszülõk nagyon fiatalok a nagymamák 43 évesek a nagypapák 47, 50 évesek, úgyhogy rájuk bármikor.Bár anyósomra annyira nem szeretem ráhagyni, mert már a múltkor is mikor vigyázott rá fél órát, õ akart a fiam mivel fáradt volt, jó párszor esett koppant a feje, és nagyon felidegesített, hogy nem képes vigyázni rá.
nem a kor számít, hanem a figyelem, amit a gyerekre tud fordítani és az energia ami kell egy kis csöpphöz, bár az én kicsikém 2 éves, nem hagynám senkire még, persze majd eljön az az idõ is...talán :) tavaly és azelött még az évfordulós vacsin is ott volt velünk. csak mostanában gondolkodom azon kire hagyjam aznap arra a pár órára, de lehet most is jön :) ))
Nem a kor a lényeg, az én anyukám 72 éves, fitt, minden nap úszik, egy tizest letagadhatna. A nagymamám viszont már 55-60 évesen gyenge volt, ágynak esett. Szerintem adhattok egy esélyt a férjed anyukájának. Elõször kisebb idõre, aztán egyre tovább vigyázna a gyerkõcre.
Persze nem a kor számít. Mondjuk nálam csak anyum, vagy tesóm jöhetne szóba, hosszabb idõre, bár egy napra még nem hagytam senkire, csak pár órára. Az legyen a döntõ, hogy ki tud rá jobban odafigyelni, ki vállalja el. Esetleg a gyerek kivel szeret jobban lenni, kire hallgat jobban. Mondjuk a ti felállásotokat nézve, én a szüleidre (vagy a tesódékra) bíznám, ketten vannak, jobban oda tudnak rá figyelni.
Anyósom 70 éves, de abszolút megbízható, egészséges. Volt gerincproblémája, mûtötték is, de panaszmentes. Eleinte én sem hagytam ott a kislányt nála, mert sokszor nem figyelt arra, amit mondok, vagy kérek. Aztán ezt szépen megbeszéltük és mindig több idõre ott mertem már hagyni. Most 3 éves a kislányom, igaz még nem aludt ott, de egész napra bármikor nála merem hagyni.
Az én anyósom 75 éves és hiperaktiv. Nem a kor számít!
Ez nem az idõs/nem idõs dologról szól, hanem inkább ki az alkalmasabb egy gyerek felügyeletére. Az én estemben egyértelmû, hogy csak anyura hagynám, mert valahogy nem találok mást alkalmasnak esetleg az unokatesóm, mert van egy hasonló korú gyereke mint nekem.
Én arra hagynám a gyereket akiben maximálisan megbízom! Semmi értelme elmenni bárhová is pihenni ha közben betegre izgulód magad és nem tudsz kikapcsolódni.Egyébként tényleg nem életkor függõ a dolog, mert az én anyósom majd 10 évvel fiatalabb anyukámnál de 3 éves korukig nem mertem rábízni a gyerekeimet!Néha még most is félek ha náluk vannak a gyerekek pedig 9 és7 évesek.A pici aki 11 hónapos biztosan nem fog nála aludni az elkövetkezõ években.

Mi a maximum időszak, ami után megjön szülés után a menstruáció? Már másfél éves a babám, és semmi. Szopik még persze pár óránként.

Legjobb válasz: A menstruáció - nem törvényszerûen- a szoptatás abba hagyása után szokott vissza térni. Nõvérem a fiát 3 éves koráig szoptatta,addig nem is jött meg Neki! Nekem szoptatás alatt az elsõnél már 6 hetesen,a másodiknál 3 hónaposan,a harmadiknál is 3 hónaposan jött meg elõször. Arra ügyelj,hogy védekezz,mert ilyenkor is simán teherbe lehet esni!- az elsõ menstruációt peteérés elõzheti meg!! Ne ijedj meg,ha majd szokatlan mennyiségû,vagy szokatlan hosszúságú- vagy mind kettõ- lesz az elsõ, esetleg 1-2 hónap kimarad,vagy 2 hetente jön meg! Szülés után ugyanis sokszor rendszertelen lesz,elhúzódó,vagy épp rövid,görcsös,vagy épp "tünetmentes"... teljes mértékben változó! Üdv: 3 lányos

A menstruáció - nem törvényszerûen- a szoptatás abba hagyása után szokott vissza térni. Nõvérem a fiát 3 éves koráig szoptatta, addig nem is jött meg Neki! Nekem szoptatás alatt az elsõnél már 6 hetesen, a másodiknál 3 hónaposan, a harmadiknál is 3 hónaposan jött meg elõször. Arra ügyelj, hogy védekezz, mert ilyenkor is simán teherbe lehet esni!- az elsõ menstruációt peteérés elõzheti meg!! Ne ijedj meg, ha majd szokatlan mennyiségû, vagy szokatlan hosszúságú- vagy mind kettõ- lesz az elsõ, esetleg 1-2 hónap kimarad, vagy 2 hetente jön meg! Szülés után ugyanis sokszor rendszertelen lesz, elhúzódó, vagy épp rövid, görcsös, vagy épp "tünetmentes"... teljes mértékben változó! Üdv: 3 lányos
Utolsó! Megint növekedett, mert én is dobtam a zöld kezecskét, mivel semmi hülyeséget nem írtál.
4-es Válaszadó! Nem azt mondtam, hogy ez így is van! De lehet félre érthetõ voltam! Azt akartam tudatni, hogy amit elõttem írtak (nincs menstruáció amíg szoptatás van) tévhit! De ez a nincs menstruáció szoptatás alatt úgy van, hogy amíg 2 óránként szoptat, addig nem eshet teherbe- szóval ez mind-mind tévhit! Egyénenként változik, bárki bármikor menstruálhat szülés után és bármikor teherbe eshet! Kérdezõ! Nem kell elválasztani a babád, majd a szervezeted jelez, ha készen áll egy új élet fogadására! :-) Ha csak már össze nem hoztátok azóta! Soha nem lehet tudni, mikor lesz elõször peteérés, így ha nem védekeztek, akkor bármikor össze jöhet az áhított második babó. De mint már írtam, nem lehet tudni, mikor van pé, így ha fél év után sincs semmi, akkor se keseredj!!
Ez csak tévhit!! Ez amúgy is úgy van, hogy amíg 2 óránként -vagy sûrûbben- szoptat az anyuka, addig van védve a terhességtõl, addig nem jön meg sem. De ez egyénenként változó!!! Nem lehet azt mondani, hogy szoptatás után fog elõször megjönni, mert ez egyéni dolog!! Lehet, hogy most beszélünk róla és 2 hét múlva már ott is lesz a "kis piros"... Ezt nem lehet kiszámítani, szülés után bármikor! megjöhet a menstruáció!!
A szoptatás olyan hormonokat termel, amelyek a peteérést gátolják. Amíg szoptatsz, ne aggódj a menstruációért.
Kedves utolsó ha a két óránkénti szoptatás megvédi az anyukát a terhességtõl, akkor hogyan lehet néhány családban (ahol, ha anyukának tej van összes lurkó azon lóg) borzasztóan kis korkülönbség testvérek között? Van olyan 30 éves anya akinek már van 5- gyerek és mindegyik szopott legalább két éves koráig, vagy még oviba járás után is.
A kérdező hozzászólása: Már nagyon szeretnénk kistesót, de nem szeretném elválasztani a babámat.
Nem vitázni akarok, de ha már nem tudok olvasni, akkor nézd meg még egyszer a válaszom! Ezt írtam: Egyénenként változik, bárki bármikor menstruálhat szülés után és bármikor teherbe eshet! Nem értem, miért kell felhúznod Magad ennyire? További szép estét és nyugodt éjszakát Mindenkinek!! :-)
Nekem 12 hónap után jött meg, akkor csak reggel és este szoptattam már több hónapja. Kicsi az esély a terhesedésre, ha nincs még ciklusod. max azt a peteérést tudjátok elkapni, ami az elsõ menzeszt megelõzi ugye... Az meg ki tudja mikor lesz. De persze próbálkozzatok, hátha sikerül.
A "gátolják" és a "meggátolják" majdnem ugyan az. Ha azt írod, hogy "gátolhatják" vagy "meggátolhatják" akkor az egy kicsit más... Remélem érted! A lényeg, hogy nem kell pipának lenned, mert ezen az oldalon már normálisnak számít, ha pontoznak valakit! Engem is sûrûn lepontoznak... Pedig semmi rosszat nem írok, egyszerûen csak nem értenek velem egyet. Van ez így! Egy idõben úgy éreztem, hogy nagyon rám van valaki állva, mert szinte minden válaszom le lett pontozva. Ami a kérdést illeti, szerintem a Kérdezõ megkapta a válaszát! Üdv: 3 lányos
>>A "gátolják" és a "meggátolják" majdnem ugyan az.<< Nem, egyáltalán nem, tényleg, de ez nem a nyelvészeti vita helye. Nem véletlenül vannak az igekötõk, az a feladatuk, hogy módosítsák az alapalak jelentését.

Szerdán tûnt el a kb. másfél éves kandúr cicám, csinált már ilyet a múlt évben is, ez normális párzási idõszakban? Csak párt keres magának?

Tudom, hogy azt fogjátok írni, hogy ivartalanítsam, de valahogy nekem így jobban tetszik, hogy egy teljes értékû kandúr cica, ráadásul nagyon aranyos és barátságos. Eredetileg azért hozzuk hogy a másik nõstény macskánkkal pároztassuk.

Legjobb válasz: Nálunk,(falun)már hónapok után is tért vissza kandúrcica,egészségesen.(jó ez nem gyakori,vki biztos befogta)Amúgy szerintem teljesen normális.(de olyan kandúr aki nagyon hozzánk volt nõve, nem nagyon tünedezett el)

Nálunk, (falun)már hónapok után is tért vissza kandúrcica, egészségesen.(jó ez nem gyakori, vki biztos befogta)Amúgy szerintem teljesen normális.(de olyan kandúr aki nagyon hozzánk volt nõve, nem nagyon tünedezett el)
Már túl sok ideje van távol.. De én a helyedben akkor is próbálkoznék. . Legalább esélyt adnék a dolognak.. Bármilyen módon, de keresném..
A kérdező hozzászólása: *eltûnik (bocs)
A kérdező hozzászólása: Szerinted nem kerestem, és nem hiszem hogy a Szatymaziak majd pont nézik a facebookot. Én meg azt mondom hogy nem kell ilyeneket írni, hanem a kérdésre válaszolni vagy pedig csöndbe maradni. És nem azt kérdeztem hogy elõjön-e hanem azt hogy ez normális-e hogy visszajön.
Nem kérdezõsködni kellene, hanem keresni! Pl facebookon képpel hirdetni hogy eltûnt. Be járni a környéket. Emberektõl kérdezõsködni. Majd magadra vess ha összeszed valamit ÉS ha nem lesz meg. Ne haragudj, de jósolni nem tudunk. Remélem elõkerül. Bár jobb lenne, ha nem tartanál macskát..
A kérdező hozzászólása: Nem az ivartalanítást és a fertõzéseket kérdeztem, ne haragudjatok.
Nekem gyerek korom óta van macskám. Kb több mint 30 volt. Mind gazdis és köszönik jól vannak. :) Most van 11. Õk az én macskáim maradnak. Ha egy macska elkapja a Fip vagy Leukózis betegségeket, igaz nem jön ki rögtön. Egy két év alatt vagy után jön ki a fertõzés. Ami már gyógyíthatatlan. És fokozatosan gyakran rohamosan gyengíti az immunrendszert és nagy kínokat okoz.. Nem egy ismerõsöm macskája halt meg így. Ha nem lenne írtó veszélyes akkor nem lenne védõoltás sem. DE van. És szerintem jobb megelõzni a bajt..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezt a "nem kóborol el", "nem verekszik", ha ivartalanítva van dolgot ki találhatta ki ? Mindenhonnan ezt hallja az ember, de a személyes tapasztalatom mást mutat. Eddigi életemben volt 11 db macskám, ebbõl 10 db ivartalanított volt. Egy kivételével fél és egy éves koruk között lettek ivartalanítva /fiúk, lányok egyaránt/. Mind csavargott. Egynek az egyik szemét is ki kellett operálni, mert annyira megsérült egy verekedés során. Mikor viszem/vittem õket elgennyesedett sebekkel, harapásnyomokkal orvoshoz, az mindig mondja, hogy ivartalanítsam. Mire én: már ivartalanítva vannak...És ilyenkor csodálkozik, hogy mégis verekednek...Az viszont igaz, hogy napokra csak egy tûnt el, de 3-6 nap után az is hazajött. Kettõ olyan ivartalanított volt, akik csavarogtak, de napi rendszerességgel hazajártak, aztán egyszer kimentek és sosem láttam többet õket /1, 5 évesek voltak. Egy dolog biztos: ha ivartalanítod, akkor csajok miatt nem csavarog és nem a lányok miatt fog verekedni. Ha kijárós, akkor vadászterülete biztos, hogy van és azt ugye meg kell védeni.
"Ezek a halálos betegségek nem jönnek ki rögtön." FIP-pel rengeteg macska fertõzõdik úgy, hogy soha az életben nem jön ki rajtuk (ezt az orvosok sem értik, hogy min múlik, de a tendencia az, hogy inkább csak kismacskák esetében okoz tüneteket, holott rengeteg macska hordozza). Az oltás sem nyújt teljes védettséget, ahogy a leukózis ellen sem. Az oltások inkább csak kicsi korban fontosak, a késõbbiekben már kevésbé, egy egészséges immunrendszerû macskánál a legtöbb fertõzõ betegség nem okoz komoly gondot, ami meg igen, az ellen nem véd az oltás sem teljes mértékben, az oltott macska is ugyanúgy elkaphatja.
Akkor is teljesen kandur lenne ha ivartalanítva lenne. Nem drága. Ugyan olyan lenne. Nem változna semmi! Csak nem kóborolna el és kevésbé lenne veszélyben. Pl elütheti egy autó és összeszedhet halálos betegségeket ami nem gyógyítható. (VÉDÕ OLTÁS VAN ELLENE). És nem szerezne halálos sérüléseket sem. Pl más kandurokkal a verekedés során. Legalább be van oltva valami ellen. Pl a Leukózis vagy a Fip ellen? Ha nincs akkor oltasd be amíg nem késõ. Ezek a halálos betegségek nem jönnek ki rögtön. Csak folyamatosan pusztítják a macska immunrendszerét stb. Ha szereted inkább ivartalanítod! Megóvod sok veszélytõl. És azt oltást se felejtsd el. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam, megyek is és teszek neki friss vizet, sajnos így télen mindig befagy, remélem visszajön!
Itt Pesten ahol járok már két hete fekszik egy elütött macska az út szélén. Nem értem, aki etette (a "gazdája") miért nem keresi és viszi el? Ha eltûnik egy családtagod, akkor is csak otthon morfondírozol, hol lehet? Nem indulsz megkeresni?
Akár egy hétre is eltûnhet, nem gond kandúroknál. Legyen kinn étel és víz, akkor lesz mindek örülni ha megjön, és marad is. Azért szólongasd sokat..... Viszont, ami fontos: Valóban ivartalaníttatni kell, hiszen ez lenne a felelõs állattartás alapkövetelménye. Nem te bajlódsz a kiscicákkal; így neked nem gond, igaz? Nekem ivartalanított kinti nõstény cicám van. De sok a kóbor cica: velük bepárzik, és a kiscicák is kóbor cicák lesznek, senki sem fogja õket beengedni az esõben, a fagyban, senki nem ad nekik friss vizet amikor 40 fok van kinn, vagy be van fagyva minden...... én mérges vagyok az ilyen hozzáállásért! Remélem átgondolod, igazat adsz, és ivartalaníttatod. Vagy benn tartod a lakásban, és akkor nem kell ivartalaníttatni, mert nem fér hozzá a csajokhoz....
Normális. Ha nem esik baja akkor majd hazzajön.
Remélem hazamegy. Sok minden történhetett vele, de lehet, hogy "csak" hosszúra nyúlik a csajozás. Kandúrokról sok olyan történet van, hogy hónapok alatt kerültek elõ.

Õszinte volt? Másfél éves szerelmi kapcsolatban élünk, igazi szenvedéllyel. Ma azt mondta a barátom, ha elhagynám, pár nap múlva direkt kézen fogva jelenne meg valakivel előttem.

Így túltenné magát rajta? Pár nap és ennyi? Vagy ez egy férfi-duma?Vagy ez egy férfi-duma?

Legjobb válasz: Szép is ez a hobbit szerelem :D

Szép is ez a hobbit szerelem :D
Mivel úgy fogalmazott direkt így jelenne meg, úgy értette így állna bosszút amiért kegyetlenül összetörted a szívét. De mostantól lehetõleg ne akadjatok fent ilyen dolgokon mert tényleg ez lesz a vége.
A szenvedélyt sokan félremagyarázzák a világban. Három szint az indiai hinduizmus szerint: 1. Tudatlanság 2. Szenvedély 3. Tudatosság Az emberiség most a szenvedély szintjén mozog. Ez azt jelenti, hogy megannyi tudatos, de tudatlan dolgokat is elkövetnek, tehát ez által tanulnak. A ti kapcsolatotok jó példa erre. Ambivanelcia, szeretlek, imádlak, de ha elhagysz, pár nap múlva sétálok majd elõtted kézendogva mással (bosszú, tudatlanság).
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, az utolsó mondatom 2-szer íródott, nem tudom, hogyan történt.
A kérdező hozzászólása: Igazából én arra vagyok kíváncsi, valóban így gondolja-e (mert akkor mégsem vagyok akkora dolog számára), vagy a tipikus "kemény mácsót" játssza-e.
Ne haragudj de hány éves vagy???? Már elmagyarázták és magadtól is rájöhettél volna. Igen lehet h megtenné, de nem azért mert most nem jelentesz neki semmit, hanem mert akkor haragudna és így állna bosszút.
A kérdező hozzászólása: 1-nek: Hogy érted, hogy hobbit-szerelem?
Ha a megszokott napirendje nem borul, észre sem fogja venni.

Elhozhatom egy-két hetente az unokámat pár órára, aki másfél éves? A lányom néha "hargaszomrád"-ot játszik és ilyenkor nem szívesen megyünk hozzájuk. De nagyon hiányzik az én drága kis unokám. Van hozzá jogom?

Legjobb válasz: Ne fordulj semmilen hivatalos szervhez, mert csak sokkal rosszabb lesz. Most gondold el, hogy nézne már ki, hogy bírósági határozattal mész oda, hogy én most igenis elviszem az unokám a játszótérre. Úgy megromlana a viszony, hogy az nem igaz!

Ne fordulj semmilen hivatalos szervhez, mert csak sokkal rosszabb lesz. Most gondold el, hogy nézne már ki, hogy bírósági határozattal mész oda, hogy én most igenis elviszem az unokám a játszótérre. Úgy megromlana a viszony, hogy az nem igaz!
Ezt beszéld meg a lányoddal. Ha jó a körítés, megeszi ezt is. Pl: "Hétvégén elvihetem a kicsit a játszóházba/játszótérre/sétálni/stb? Addig legalább te is tudsz egy kicsit pihenni/nyugodtan takarítani/befesteni a hajad/stb." Szerintem nem fogja visszautasítani. :) És talán hamarabb meg is engesztelõdik. Mondjuk az lenne a legcélszerûbb, ha eleve elkerülnétek az összezördüléseket, mert ok nélkül senki nem viselkedik így. Ehhez kell egy adag kíméletlen önkritika is. Sok anya (nagymama/anyós, mindegy minek nevezzük) nem veszi észre, ha túlmegy egy bizonyos határon, még ha õt a segítõkészség és jószándék is vezérli.
Ha a szülõk beleegyeznek akkor igen, egyébként nincs jogod kivenni a gyereket a kezébõl és elvinni.
Jogod nincs hozza, , a lányodat meg kérheted, hogy engedje el.
Különben van nagyszülõi láthatási jog is.
Te egy rohadt szemét számitó dög vagy! Összevissza hazudsz és elferdited a valóságot! Veled van a baj, és azért vagy büntetésben, hogy végre elgondolkodj azon, hogy neked kéne megváltozni! Itt az a probléma, hogy rendszerint te állitasz fel feltételeket, aminek engedelmeskedni kell, és ha nem úgy történik, ahogy te akarod családi botrányt csinálsz belõle. Nem Interneten meg itt-ott kéne javaslatok után kutatnod, hanem bocsánatot kérni a "lányodtól" és vele lerendezni mindent. Meg ha utálod a gyerekedet, mi a francnak kell neked látnod az unokát? Mert az inkább a te véred? Vagy mert még nem tudja elmondani neked, hogy mekkora szemét vagy? Neked nem nagyszülõi láthatási jog kéne, hanem valaki, aki jól hátbaverdes egy lapáttal!
Ne aggódj, értettem a kérdésed! :-) Viszont a lekezelõ stílusodon változtathatnál! Egy 3éves gyereknél ignorálhatod a hisztit, de a felnõtt esetében, még ha tudod is, hogy az egész helyzet miattad van, nem teheted meg! Más megoldás kell! Azért leírhatnád, hogy szted miért kapott hisztirohamot, hátha oka is van!
A kérdező hozzászólása: Ezt igazán köszönöm szépen. Te elolvastad az én válaszaim? Szerintem nem! Szerencsére azóta hetente többször is nálunk van a lányom az unokánkkal. Mint utólag kiderült a hisztijei okai mind a võm volt. Megcsalások tömkelege, sajnos jelenleg a válást fontolgatja, amirõl igyekszünk lebeszélni hátha menthetõ a házasságuk. A lapáttal való kezelés egyébként megmosolyogtatott, ja és a "dög" kifejezés minõsített téged!
Az nem lehet, hogy abban a kérdésben a lányodnak van igaza, és ezért dúl-fúl? Nem lehet hogy úgy érzi, most hogy megvan a kicsi õt már nem szereted? Csak úgy mondom a saját lányod közelebb áll hozzád, mint az unokád, lehet hogy a gyereked ezt nehezményezi.
A kérdező hozzászólása: Mint mondottam korábban is, az én nevelésem ütközik ki. Egyértelmûen hibáztam, mint azt már említettem. Én nem szeretnék semmi rosszat, csak látni az unokámat. Mi van ebben annyi rossz? Itt csak minden eshetõség szóba került. Ha valaki ennyire szeretné látni azt a piciny teremtést, mi ebben a hiba? Olvass vissza sztem. Mindig jó anyának tartott a gyermekem, csak gyakran értelmetlen dolgokon is hisztéria rohamot kap és ilyenkor nehéz kezelni a helyzetet /amit miattam van - tudom (elkényeztetés legfelsõbb fokon/.
Úgy beszélsz a lányodról, mintha még gyerek lenne... Tudod nem most kell már nevelni! Visszább vehetnél és elfogadhatnád, hogy felnõtt ember, akkor talán õ sem viselkedne gyerekként... Ezt a "pindurkáNK" kifejezést gyorsan felejtsd el! Már az is gáz, hogy egyáltalán megfordul a fejedben, hogy a nagyszülõi láthatást bírói úton érvényesítsd! Inkább elgondolkodnék a helyedben magamon, mert a te nevelésed ütközik most ki, és ezt csak te tudod megoldani, ha még meg lehet...
Igen van nagyszülõi. Gyámhivatalra kell menni. Három éves kor alatt (és legtöbbször afelett is)vagy a szülõi felügyelet mellett vagy kirendelt gyámügyis mellett láthatod a gyereket, három éves korig az anya lakhelyén vagy a helyi gyámügyön egy szobában egy felügyelõvel. Ha az én anyám lennél akkor egyrészt országot váltanék, aztán a tengerentúl érvényesítsd a jogaid ha tudod, másrészt szerintem nem a lányoddal van bajod mert tulajdonképpen te annak a nõnek az anyósa vagy. Egy anya nem csinál ilyent a gyerekével.
Valóban van olyan, hogy nagyszülõi lathatasi jog. Biróság pert kell indítani hozza, a gyereket harom eves kor alatt nem fogjak felügyelet nelkul látogatni. OFF Ha az en anyám lennél es erre vetemednel, az életben többet nem szólnék hozzád.
Ha meg láthatási izét kérsz, esély se lesz rá, hogy valaha is megbékéljen a lányod. Még ha hülyén is viselkedik, próbáljátok meg békésen, és elsõsorban talán a lányoddal kellene a kapcsolatotokat rendbe hozni, utána nézni az unokázás lehetõségét.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt legvégsõ estben tenném. Tudom, elmérgesedhetne a helyzet. Azt nem szeretném, csak látni a pindurkánkat. Csak jelen helyzetben duzzog , dúl-fúl a gyermekem már több hete, mert nem úgy lett valami ahogyan azt õ elképzelte és ezért "büntetésben" vagyunk. Azzal zsarol/na/ , hogy nem láthatjuk a gyereket.
A kérdező hozzászólása: Az hogyan mûködik? Valami szervhez kell fordulni? Az hogy még csak másfél éves, korlátozhat abban, hogy elhozzuk?
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom így. Köszönöm! Valóban nagy hibát vétettem. Agyon kényeztettem világ életében, most annak iszom a levét.
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam ilyen drasztikus megoldásra!
Ugye nem sértõdsz meg, ha azt írom nem hiszem, vagy minimum nem teljesen. Eddig az elkényeztetett lányod volt a hibás, most meg a võd??! A "hisztijei" mit jelent - hogy nem csinálta azt, amit te szerettél volna tõle, de már rendben van :DDD? Akkor is el akartad hozni a lányod hozzájárulása nélkül az unokád, erre utólag olyan magyarázatot találsz, amilyet akarsz, akkor sem korrekt gondolat.

Másfél éves kislányom viselkedése eddig minden oltás után pár nappal megváltozott, lehet összefüggés, tapasztaltatok ilyet?

Hétf?n kapta a 18 hós oltást. Tegnap éjszaka 3-5-ig nem tudtuk megnyugtatni, teljesen fel volt pörögve, csak játszani akart, nem lehetett elaltatni. Mégis már 7:30-kor felkelt és a délutáni alváskor is alig bírt elaludni. Most is már rég aludnia kéne de csak kiabál és nyafog. Nem szokott ilyet csinálni viszont a páromnak is felt?nt, hogy eddig az összes oltás után ez történt!

Megyünk Balcsira nyaralni, Füred környékére. Milyen látni valókat érdemes megnézni? Illetve van a környéken állatkert, vagy vadas park vagy valami amit egy másfél éves baba is élvez?

Legjobb válasz: Balatonfüreden nincs állatkert, de Füredtõl 20-30 km-re van Veszprém. Ha kocsival mentek, akkor oda át tudtok menni, ott van állatkert. Balatonfüreden ne hagyjátok ki a sétányt, és a mólót. :)

Balatonfüreden nincs állatkert, de Füredtõl 20-30 km-re van Veszprém. Ha kocsival mentek, akkor oda át tudtok menni, ott van állatkert. Balatonfüreden ne hagyjátok ki a sétányt, és a mólót. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!