Találatok a következő kifejezésre: Másfél éves kislányom. A (80 db)

Masfel eves kislanyomat a 4 eves fiu unokatesoja amikor talalkozunk, nincs egyetlen olyan alkalom hogy ne bantsa: megloki, orditozik vele, kiveszi a Lanyom jatekat a kislanyom kezebol, a sajat jatekait nem adja, stb. meg sorolhatnam holnapig?

Mar nagyon evodok ezek a helyzeten, erzem hogy amikor robbani fogok, nem lesz jo vege! Az anyja ra ra szologat, de a gyerekrol lepereg ...a ferjem is kivan mar toluk

Legjobb válasz: Ismeros szitu. Nalunk is ez a helyzet, nekem 13 honapos a kislanyom az oveke 15 honapos kisfiu. Mindent ugy kell csinalni ahogy o akarja, multkor mellbe rugta a lanyomat mert anyosom be akarta melle ultetni a hintaszekbe, akkor direkt ugy szalad h fellokje, akarmi van a lanyomnal mindent elvesz tole es meg is uti. A lanyom mar fel tole szo szerint. Sosincs raszolva, ha en azt mondom az enyemnek h adja inkabb oda neki odaadja es ottjagyja. En elhiszem h meg nagyon kicsik, de az anyja es apja csak rohog ezeken a dolgokon. De en latom a lanyomon h emgviseli a dolog. Ha nem fog semmi valtozni ahogy telik az ido akkor nem megyunk olyankor mikor ok is mennek.

Ismeros szitu. Nalunk is ez a helyzet, nekem 13 honapos a kislanyom az oveke 15 honapos kisfiu. Mindent ugy kell csinalni ahogy o akarja, multkor mellbe rugta a lanyomat mert anyosom be akarta melle ultetni a hintaszekbe, akkor direkt ugy szalad h fellokje, akarmi van a lanyomnal mindent elvesz tole es meg is uti. A lanyom mar fel tole szo szerint. Sosincs raszolva, ha en azt mondom az enyemnek h adja inkabb oda neki odaadja es ottjagyja. En elhiszem h meg nagyon kicsik, de az anyja es apja csak rohog ezeken a dolgokon. De en latom a lanyomon h emgviseli a dolog. Ha nem fog semmi valtozni ahogy telik az ido akkor nem megyunk olyankor mikor ok is mennek.
A kérdező hozzászólása: Most pedig hiaba fenyitene, mert nincs kit
A kérdező hozzászólása: Kedves 10es valaszolo! A sogornom gyerekerol van szo, aki mar kezdetektol ugy nevelte a gyereket, hogy ha az megdobta egy vasautoval, akkor o azt csinalta hogy befutott a masik szobaba es elkezdett bogni...na? szerinted jol csinalta?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, egyertelmuen valtozni fognak a dolgok, az en hazamban nem lesz durvasag, mi pedig hozzajuk nem fogunk menni ameddig ilyen vad a gyerek!
Ja, még annyi, hogy óvodában is igen történik néha durvaság, de azt az óvónõk se nézik el, igenis megfegyelmezik a durva gyereket, még büntetés is jár érte! Úgyhogy nem hozzászokni kell a gyereknek a veréshez, hanem a verekedõ gyereket kell leszoktatni a verekedésrõl!!!!
Nem, biztos nem okoz neki 8 napon túl gyógyuló sérülést! Viszont lelki sérülése biztosan lesz, az önbizalma 0 lesz, a gyerekektõl meg félni fog, kb ennyi baja lesz, több nem...
A rászóláson kívül még mit kellene csinálnia az anyukának? A négyéves már óvodás, a közösségben meg bizony történnek ilyen dolgok. A kislányoddal is fognak. Nem kell annyira kiakadni, gondolom, nem okoz nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket. Egyébként a testvéred gyerekére te is nyugodtan rászólhatsz, lehet, még meg is köszönik neked, hogy segítesz. Nálunk legalábbis van olyan jó a viszony, hogy simán rászólhatunk egymás gyerekére.
A kérdező hozzászólása: Volt alkalom hogy mondtam neki, hogy ne vegye el a kicsi kezebol a jatekot mert eppen jatszott vele, pont ugy ahogyan te mondod utolso, de elszalad vele, vagy a multkor eldugta.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A 4-es válaszolóval értek egyet, mégha durván is fogalmazta meg, de igaza van! Nekem nyáron lesz 5 éves a kisfiam, de õ ilyet sose csinált, hogy a kisebbet direkt fellökte volna vagy ilyesmi. De ha csinált volna, akkor igenis határozottan rászoltam volna, ha nem ért belõle, akkor büntetés! Az nem igaz, hogy nem lehet "megnevelni" egy kisgyereket, hogy ne verekedjen, vagy ne bántsa ok nélkül a kisebbet, vagy akár a nagyobbat! Mert olyannal is találkoztunk már, aki a nagyobbakkal is durváskodott, a lényeg, hogy ne hagyd, hogy "bántsák" a gyerekedet, igenis szólj rá te arra a másik gyerekre, hogy pl Ne vedd el a kislányom játékát, éppen játszik vele! És elkérni kell, nem elvenni! stb. Kisfiamtól is sokszor elvették a játszótéren a labdát, homokozót stb, én ezt megmondom õszintén nagyon utálom, fõleg, amikor a szülõ rá se bagózik a gyerekére, én meg mehetek visszakoldulni a saját játékainkat, a kisfiam meg nem érti, hogy miért veszi el tõle és miért nem kérdezi meg, hogy játszhat-e vele?! Na erre mondanám azt legszivesebben, hogy azért, mert az anyja nem tanitotta meg, hogy nem elvesszük azt, ami a másé, hanem esetleg elkérjük!
A kérdező hozzászólása: A sogornom is mindig raszol a gyerekre, de semmi ertelme..nem tud ra hatni en azt latom....akkor megfenyegeti hogy mennek haza, erre elkezd bombolni es orditani hogy nem akar hazamenni, megigeri hogy tobbet nem bantja a piciket, de 5 perc mulva minden megint a regi
Nálunk is volt/van ilyen. Nekem egy 1, 5 éves kislányom van, aki két helyrõl is kapja/kapta. Ismerõsömmel megszakad a kapcsolat, mert ugye nem akartam velük többet találkozni (a lányom félt a gyerekétõl, így csak ez a megoldás jöhetett szóba)! A másik eset viszont az uncsitesóval (fél évvel idõsebb, kisfiú) van, és ez egy kicsit kellemetlenebb. Én sem tudom, mit csináljak, hogy ne legyen sértõdés belõle. Folyton fellöki a lányomat, minden ok nélkül. Csak, ha elmegy mellette is két kézzel lök egyet rajta. Az anyja rászól, de nem olyan határozott a fellépése, hogy esetleg a gyereke elgondolkodna azon, hogy vajon mit is csináltam. Tényleg nem egyszerû ezeket a dolgokat kezelni! Elõre félek a hétvégétõl, mert megint találkozunk....
A kérdező hozzászólása: En sem hagyom hogy bantsa a gyerekem, de meg ugy jol nem szoltam ra az unokatesora, de ugy erzem itt az ideje, ha nem is fog tetszeni a sogornomnek, ez van nevelje meg a gyereket
Hát, nem tudom, ki miért úgy gondolkodik, ahogy, de én bizony nem hagynám, hogy a gyermekeim bárki is bántsa. Hülyeségnek tartom, hogy "kicsi még ahhoz, hogy értse", a 2 éves lányom elsõ perctõl vigyázott a tesójára. Folyamatosan tanítjuk neki, mit hogy szabad vele csinálni, mit meg véletlenül sem. Odáig végképp nem jutnék el, hogy a gyermekem fél valakitõl. Ezt cserbenhagyásnak tartom. Te vagy a szülõ, nem kell nyámnyiláskodni, ha a másik szülõ nem teszi, neveld meg te a kölykét. Már ami titeket érint, abban a kérdésben nyugodtan.
nálunk 2-2 év van az unokatesók között. nálunk akkor volt durva mikor a nagy 3 éves volt, enyém meg 1. nagyon komolyan bántotta, megharapta, fellökte, rálépett. féltékeny volt szerintem. rászóltunk, de nagy ügyet nem csináltunk belõle. persze belül sírt a szívem, de ez ilyen sajnos. aztán mikor tesóméknál jött a kicsi akkor a 2nagy iszonyú jó barát lett, a kicsit nyûstölték, mondjuk nem olyan durván mint amit az enyém kapott. most már szépen összenõttek mindhárman, simán magunkra is hagyjuk õket 1 órára is akár (úgy értem, hogy a gyerekszobában, mi meg a nappaliban kávézunk, beszélgetünk)
A kérdező hozzászólása: De ez a gyerek mar 4 eves, felfoghatna azt hogy nem szabad bantani aa kicsit
Nem nem csinálta jól, de az sem igaz, hogy ettõl a te gyereked önbizalma sérül :) Ez azért picit túlzás :) Elsõ gyerekeitek vannak? Ne vond meg az unokatesóját a gyerekdetõl! Szólj rá a másikra!! Beszélj a sógornõddel!! Egy családban ezt miért nem lehet megoldani, miért ebbõl durcás sértõdõs haragszomrádot csinálni, hogy a gyerekek ne lehessenek együtt??

Hogyan szoktassam le másfél éves kislányomat a pelenkárol ha bilire akarom ultetni elkezd sirni és nem akar ráulni?

Már lassan 5 honapja probálom leszoktatni a pelusrol de nem járok sikerrel sokszor amikor jo az idö pelus nélkul van de akkor sem ul rá a bilire hanem inkább bepisil mit tegyek?

Legjobb válasz: Jövõ nyáron is ráérsz, felesleges erõltetni, ha nem érett rá a fejed tetejére is állhatsz.

Jövõ nyáron is ráérsz, felesleges erõltetni, ha nem érett rá a fejed tetejére is állhatsz.
azért sír, mert túl korán, 13 hónaposan kezdted biliztetni, mikor még közel sem volt érett rá. ha két évesen szobatiszta egy gyerek, az is nagy eredmény. másfél éves korban meglehetõs ritka. ha már 5 hónapja próbálkozol, nyilván megelégelte a gyerek. várd ki, míg õ szól, hogy pisi van, és akkor kezdd el biliztetni, addig maradj a pelónál.akkor lesz rá idegrendszerileg érett. ettõllehet bármilyen okos és ügyes, az, hogy mikor lesz szoatiszta, egyéni idegrendszeri sajátosságok következménye, nem befolyásolhatja õ sem, te sem.
Miért akarod már leszoktatni? Majd ha megérik rá az lesz. Kisfiam 28 hónapos, de még mindég nem az. Nem is ül rá a szûkítõre, csak ha kedve van. Ráértek még.
Ha erõlteted, azzal késlelteted a folyamatot. Õ majd jelzi, ha szükségét látja. Ne keseredj el, ha ez csak közel 3 éves korában történik. Lesz egy idõszak, amikor a pisi már megy, de a kakeszhoz kéri a pelust. Azt is érdemes rászánni, így egészen biztosan kiegyensúlyozott gyereked lesz. Kiegyensúlyozott anyukával. :)
Szerintem is ráér. 2, 5 éves keresztlányomat most kezd leszokni. Õ is akarja, mert a kis barátnõje és a bölcsistársai már mind szobatiszták. A bilire soha nem ült rá.
Még csak 1, 5 éves. Még korai, ezért nem akar ráülni. Nem érett még rá. Átlagban 2-2, 5 évesen ének meg a szobatisztaságra. Ne erõltesd, még azt sem érti, mit akarsz vele.
És szerinted az normális dolog, hogy 5 hónapja eröltetsz valamit amire láthatólag éretlen a lányod? Esetleg egyetemre még nem irattad be? Könyörgöm, miért nem lehet odafigyelni a gyerek jelzéseire, és nem kínozni a saját hülyeséged miatt. Szegény kislány! Nagy eséllyel, csak megnehezítetted neki és magadnak is a szobatisztaságot.
Én megértelek, hogy igyekszel. A lányom 16 hónapos és nappalra teljesen szobatiszta. Nekem úgy sikerült teljesn véletlenül, hogy felújitottuk a lakást, nem volt szõnyeg sehol. igy nem sajnáltam, bárhová pisilt.nem bánta a szõnyegem. meleg is volt, igy egyszerúen levettem a pelust és kész. mindkét szobába tettem egy bilit, napjában max kétszer elmagyaráztam, mire való és ezzel letudtam. az elsõ héten körbe pisilte nekem a lakást, mint egy kiskutya. :-) nem foglalkztam vele. aztán kpzeld el , egyzser csak arrébb akartam tenni a bilit és volt benne pisi. csillárig ugrottam örömömben . tapsoltunk és õ húzhatta le a wc-n. azóta szó nélkül ráül. és rohan vele a wc-be, h lehúzhassa. szóval én annak tudom be, h egyátalán nem foglalkoztam vele, nem tulajdonitottam nagy jelentõséget neki.... talán ez...
Bõven ráérsz még jövõ nyáron. Nagyon kicsi még.
Nálunk is az volt, hogy anyu és az anyósom állandóan azt hajtogatták, hogy mi már másfél évesen szobatiszták voltunk.Elsõ gyereknél én is megpróbáltam és hát azt tapasztaltam, amit te.Én nem erõltettem, két évesen magától szobatiszta lett.A második gyereknél már nem is próbálkoztak a nagyszülõk, 21 hónaposan kezdtünk próbálkozni és 22 hónapos korára teljesen szobatiszta lett, de ez óriási eredmény, mert szerintem ez is a korai kategóriába tartozik.Szóval bõven ráérsz még.Sajnos a család sokszor próbál beleszólni a dolgokba, de egy anya mindig érzi, hogy mire van szüksége a gyerekének ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, boldog ember váljék belõle.
Még jó, hogy sír az a szegény gyerek... Miért nem lehet elfogadni, hogy KORAI!!! Azért mert pár anyukának sikerült a 1, 5 éves gyerekét bilire szoktatni? (Nem vonom kétségbe, hogy van ilyen), DE nem ez a nagy átlag!!! Kicsit olvass utána, nem itt a gyk-en, hanem ahol szakemberek írnak a kérdésrõl. Vagy kérdezd meg a védõnõt, gyerekorvost.
Semmit ne tegyél, mert még csak másfél éves, és még nem érett meg a szobatisztaságra...


Hogyan lesz jobb másfél éves kislányomnak a bölcsiben?

4 órában megyek vissza dolgozni, de havonta kb 2-3 hétig naponta 6-8 órát kell dolgoznom, a maradék 2 hétben viszont esetenként be sem kell majd mennem az irodába.

Legjobb válasz: szia! minden nap hagyd bent egész nap,mert nem fogja érteni. a rendszeresség a legjobb neki.

szia! minden nap hagyd bent egész nap, mert nem fogja érteni. a rendszeresség a legjobb neki.
utolsó! ha szegény mami 8órázik, akkor nem tudja elhozni csak néha.. :( nemjobb ha minden nap marad alcsi utánig? a barátnõm is rendszertelenül dolgozott, de így csinálta hiába fájt a szíve h néha egész nap lehettek volna együtt, a picinek így volt a legjobb, hamar megszokta ez volz a természetes neki..az õ érdekük a legfontosabb
Szia! Szerintem inkább elõbb hozd majd el Õt, mondjuk ebéd után és otthon csicsika. Talán így egyszerûbb lesz és nem lesz megkeverve hogy miért van egyszer így egyszer úgy.
Az én gyermekeim 2 éves koruktól voltak bölcsisek, általábanalvás után hoztam el õket. De munkámnál fogva sokszor már ebéd után el tudtam hozni õket, így olyankor otthon aludtak. Mindig reggel megbeszéltük, mikor megyek értük, hamar megértették. Nem okozott gondot, és nagyon jó volt többet együtt lenni velük. Ha ozzhon voltam (pl.szünidõ, szabadság stb.miatt) akkor pedig sose vittem bölcsibe õket. Késõbb az óvodában is többnyire fél napig voltak, de ha 4 óráig kellett maradniuk, akkor azt is megértették. Egyik sem lett "lelkisérült", mindig kiegyensúlyozott gyerekek voltak, ma már felnõttek. Ha szóba kerül, még ma is azt mondják, milyen jó volt, hogy olyan sokat foglalkoztam velük gyerekkorukban, és olyan sok idõt töltöttünk együtt. Szerintem ezek a kicsi gyerekek nagyon sok mindent megértenek, többet, mint hinnénk.
Amikor a nagy fiam bölcsis lett én vendéglátóban dolgoztam.Így elõfordult, hogy hétvégén is, de ilyenkor otthon voltam hétköznap, és ilyenkor nem vittem bölcsibe.gyáltalán nem zavarta meg.Az igaz, hogy amíg teljesen meg nem szokta a bölcsit addig maradt alvás utánig.De tényeg hamar megértik a gyerekek, hogy mikor megy értük az anya/apa!Én is reggel megbeszéltem vele, hogy mikor hozzuk haza, és azt hogy ki! De szerintem a gyerkõctõl függ, hogy hogyan alkalmazkodik az új helyzethez!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat! Én inkább az állandóság felé hajlok, de mindenképpen meg fogom figyelni, majd késõbb kérdezni a lányomtól, hogy neki hogy jobb.

Mennyire átlagos, ha a másfél éves kislányomnak még csak 8 fogacskája van kint?

Nem kéne aggódnom? (ill. aggódom rendesen, de van miért?)

Legjobb válasz: Szia Ismerek olyat, akinek 1 évesen még 1 foga sem volt.:) Nincs miért aggódnod, olyan nincs, hogy ne nõljön ki valakinek a foga,másfél évesen meg egyáltalánt nincs elmaradva. Arra már elég a 8 fogacska, hogy szilárd ételt meg tudja enni. Az én fiam, 2,5 éves, de még mindig 2 fogacskára várunk.

Szia Ismerek olyat, akinek 1 évesen még 1 foga sem volt.:) Nincs miért aggódnod, olyan nincs, hogy ne nõljön ki valakinek a foga, másfél évesen meg egyáltalánt nincs elmaradva. Arra már elég a 8 fogacska, hogy szilárd ételt meg tudja enni. Az én fiam, 2, 5 éves, de még mindig 2 fogacskára várunk.
Ne aggódj, sõt! Anyukém mesélte, hogy én is már elmúltam 1 éves mire kijött az elsõ fogam. Õ is aggódott, a doki azt mondta neki, hogy minél késõbb jönnek ki a fogak, annál jobb minõségûek lesznek. Lehet benne valami, mert 30 éves vagyok, szültem 2 kislányt és még életemben nem volt lyukas fogam, pedig édességfüggõ vagyok. :) Ahogy elnézem, a kisebbik lányomnak is kb. 8 foga lesz másfél éves korában... most 1 éves és még csak 4 foga van. :)
Az én lányom 17 hós és 16 foga van már. A 16 hós kisbarátjának meg 9. Sztem ne aggódj.
Kislányomnak 22 hónaposan jött az elsõ !!!!!! foga. Ez genetika, öröklik a fogzást. Nekem jó volt, mert mire az elsõ jött neki, már tudta mondani, hogy fáj. Bár nem fájt neki, észre sem vettük, és 3 éves korára mind kint volt. Egyszerre jött pl a négy szemfoga, de meg se kottyant neki. NE AGGÓDJ! :D
Kisfiamnak 16 hónapos koráig 8 foga volt, most 19 hónapos, három hónap alatt 6 fog jött ki neki, tehát 14-nél tartunk. Nagyon megszenvedtük az elmúlt három hónapot, mert egyfolytában fogzott szegénykém...
13 hónapos fiamnak csak 2 foga van! ez van :)
Lassan 17 hónapos a kislányom és " csupán" 9 foga van. A nagyobb lányomnak 11 hónaposan bújt ki az elsõ, 2 évesen kint volt mind. Szerintem ne aggódj, majd neki is szép lassan kibújnak. Egyébként az én picimnek egyszerre jött 4 õrlõfoga és észre se vette...
1 éves 4 fogacskája van, uncsitesónak másfél évesen 16 foga volt.na, ez szép mi?
Akkor van állítólag gond, ha 2 éves koráig nincsen legalább 8 foga. Mivel ti ezt már elértétek most, így nincs miért aggódnod. Egyébként az én fiam a lányoddal egyidõs és még csak 6 foga van.
Az én fiam 17 hónapos, és most jön a hetedik foga:S Nagyon szenvedett már 2 hónaposan, még sem jöttek. Most az egész ínye mindenhol meg van dagadva, a védõ szerint 4-5 jön egyszerre. Nyugi, olyat még nem láttam, h gyereknek ne jöttek volna ki a fogai:)
Barátnõm fiának 1 évesen még nem volt foga, most múlt másfél éves és jön a 4. foga.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy ennyi választ kaptam! Köszönöm! :-) Kicsit azért megnyugodtam, hogy talán tényleg nem "gond" ha így állunk még ... csakhát kedves anyósom addig rágta a fülem, hogy mért nem jönnek már a fogai, nem kéne dokihoz vinni, stb ... amíg tényleg én is elkezdtem aggódni ... jó, tudom, nem kellett volna ennyire magamra venni ... dehát azért féltem is a picit, mert ha egyszerre jönnek, az biztos nem túl szívderítõ .... de hátha nem lesz gond ... én is abban bíznék, hátha annál jobbak lesznek, minél késõbb jön ki:-), mert az enyémek sajnos rém rosszak, remélem nem örökölte tõlem, apucinak sem a legjobb az állománya:-). Köszönöm mégegyszer mindenkinek!

Másfél éves kislányomat 1 percnél hosszabb ideig csak a homokozó köti le (időnként), akkor is ha vele együtt játszok? !

Nagyon fáradtnak érzem magam id?nként emiatt, mert mindent el?veszünk, de egy perc sem telik el, már mást szeretne, hiába próbálom a figyelmét az el?z? játékra terelni. Gyakorlatilag így egy óra vele eltöltött id? alatt állandóan pakolunk, minden játékba belefogunk, bedobunk egy formát a formabedobóba, de utána gyorsan várat kell építenünk, majd ki kell mennünk a konyhába. Megfogja a kezem és kihúz, de onnan is rövid id?n belül jövünk vissza. El?veszem a mesekönyvet, belekezdek, de már mutatja a mozdonyt a szekrényen, hogy vegyem le. Mit tehetnék, hogy kitartóbb legyen?

Legjobb válasz: Hát a másfél évesek már csak ilyenek :) Teljesen életkorának megfelelõ, jól fejlett viselkedés. Nem vagy még agg. majd ejtõzünk a temetõben.Pörögj rá kicsit !! Ha sokat játszol vele, 14 éves korára már kezd majd egy kicsit kitartónak lenni. Még egy elsõsnek is csak húsz percig szabad egy dologra figyelni. A tied kisded. Bízd néha másra, és kapcsolódj ki te is!

Hát a másfél évesek már csak ilyenek :) Teljesen életkorának megfelelõ, jól fejlett viselkedés. Nem vagy még agg. majd ejtõzünk a temetõben.Pörögj rá kicsit !! Ha sokat játszol vele, 14 éves korára már kezd majd egy kicsit kitartónak lenni. Még egy elsõsnek is csak húsz percig szabad egy dologra figyelni. A tied kisded. Bízd néha másra, és kapcsolódj ki te is!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszod! AZért én látok a játszótéren másfél év körüli babákat kitartóan (mondjuk 5-10 percig) hintázni, csúszdázni, libikókázni, kismotorozni..... apropó kismotor. Mi csak kivesszük a garázsból, segítek neki ráülni, egyet hajt és jelzi, hogy máris leszállás :-(( pedig szívesebben rohannék utána "rápörögve"...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a továbbiakat is. Én hagynám egyedül játszani, de mindenhez kellek, sem mosni, sem fõzni, sem takarítyni nem tudok, akkor csinálom amikor alszik. Ha ébren van akkor igényli a társaságom, ahogy odaállok a mosogató elé, már ott is van, húzza a nadrágom, mondja, hogy mammmamammma és mindemellé olyan arcot vág, hogy a szvíem hasad belé. Nagy mókamester. Pedig nekem is könnyebb lenne, ha eljátszana egy kicsit magában.
Szerintem õ teljesen rendben van. Miért nem hagyod, hogy egyedül fedezze fel a környezetét? Én sokat hagyom a fiamat egyedül játszani. Én közben fõzök, mosok, jövök-megyek, folyamatosan figyelem, persze, és sokszor õ is megkeres, megvagyok-e még. Sokszor csatlakozom hozzá, de ha megunom, vagy más dolgom fontos, akkor hagyom, hogy egyedül legyen.
Az én 1, 5 éves lányom is pont ilyen. Játszótéren is fel-alá rohangál, minden érdekli, de minden csak 1-2 percig. Aztán már rohan a következõ játékhoz. Eddig nagyon sokat olvastunk könyveket, de egy pár hete nem ül meg a fenekén, nem érdekli. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni... :)

Másfél éves kislánynak Karácsonyra mit érdemes venni? Mivel játszik egy ekkora gyerek? Nincs a környezeteben másik kicsi így sajnos nem tudom.

10 ezer forint összegig kb.

Legjobb válasz: Mi babakonyhát veszünk neki.Tescoban láttunk 4ezerért,itt a kinaiban nagyobbat 7ért. Szzerintem ezt tovább is tudja használni. Az enyém szombaton lesz másfél éves..

Mi babakonyhát veszünk neki.Tescoban láttunk 4ezerért, itt a kinaiban nagyobbat 7ért. Szzerintem ezt tovább is tudja használni. Az enyém szombaton lesz másfél éves..
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm!!!! Ebbõl tudok mazsolázgatni! :)
a lányunk babakocsit kap, már régebben megvettem mert akciós volt, azt hittem csak2 éves korában adjuk neki oda, de nagyon szeret tologatni, így megkapja most, és még sütéshez szettet, nyujtófa, gyuródeszka, formácskák stb. és én is gyurmára gondolok még, ugysem egyedül fog gyurmázni, úgy hogy nem fogja meg enni. és biztos valamilyen könyvet is mert nagyon szereti! persze ezt már a nagyszülök is adják, nem tartom jó ötletnek elhalmozmi egyszerre sok mindennel.
utolsó vagyok én ilyen gyurmát veszek a fiamnak: http://www.teszvesz.hu/bio_gyurma_14_szinben_4db_1000_nincs_..
Az én lányom ennyi idõsen a fa kirakót szerette, olyan 20-30 db-os volt, pár nap után kirakra az egészet, sokáig játszott vele. Még a bogyóhúzogatót szerette. Ezen kívül könyvek, legó.
Megfogja próbálni megenni, :) és megkóstolni, mert ismekedik az anyaggal, ezért jössz te :) anya, aki ezt nem engedi.. amúgy biztos van gyerek aki már kóstólt gyúrmát, nem hiszem hogy túl finom, és elcsemegézgeti.. :) trambulin is nagyon fejlesztõen hat a gyermekekre! tudom ajánlani :)
akkor tényleg nehéz :) Szerintem nem eszi meg a gyurmát, ha ott vagy vele és figyelsz rá...
A kérdező hozzászólása: ja még annyit, egy ekkora gyerek tud gyurmázni????Nem eszi meg?? :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Baby taxi, meg bödön van neki, meg tanuló kutya is, meg valami mászó mackó is.Olyan nehéz, mert nagyon sok mindene van....
baby taxira gondolnék még a leírtakon kívül... Meg Fischer Price zenélõ bödön - formákat lehet beledobni, és a bödön mondja, mit dobtál bele. Ha belenyúlsz, meg énekel. Nekünk is volt, tuti jó. Ez kb. 5-6 ezer Ft.
Szerény véleményem szerint: Gyûlölö, a sok mûanyag, ezerféle szinnel ellátott kavatokat, a gyermeket összezavarja, túl sok inger éri, zavaróvá válnak!!! felejtsük el ezt az anyagias divatvilágot kicsit, és gondolkozzunk anyaként, mi hat fejlõdésére pozitivan. Rengeteg fejlesztõjáték van, sokkal emberközelebbiek a természetes anyagokból készül pl fa játékok... pl. fa formabedobós, rajzfejlõdése most fog kezdõdni, ismerkedjen anyagokkal, gyúrma, kréta, stb, mesekönyv valami fejlesztõ extra könyv, annyi okos játék van, csak ne sajnáljunk idõt utánnajárni, egyszerû megvenni az elsõ rózsaszin mûanyag borzadályt, nekünk jobb, de a gyereknek??? Üdv: egy bölcsis gondozónõ
Trambulinoznia sem egyedül kell, szaltókat duplacsavarral ugrani ..... de nagyon sok fejlesztõ gyakorlatot lehet játszani vele kedves kételkedõ

Másfél éves kislányom érett lenne a szobatisztaságra?

Pár hete vettem neki egy bilit, igazából nem volt tervben még a biliztetés, csak nagyon megtetszett. Elmondtam a kislányomnak, hogy mire való és megmutattam, hogy kell ráülni. Gyakran ráült, mint egy székre, de csak ruhástul. Kb. egy hete, pelenkázás után meztelenül hagytam, és mondtam neki, hogy üljön rá a bilire, és szinte azonnal bele is kakált. Ennek örültem, már csak azért is, mert így látta a kislányom, hogy mire való. Ezen a meglep? sikeren felbuzdulva másnap megint megkértem, hogy üljön rá, és napi egyszer ráült. Szinte mindig bele is pisilt, de mivel nagyon izgága kislány, volt, hogy pár másodperc után átült a székére, és akkor oda pisilt... Ebb?l arra következtettem, hogy tudja, hogy mit akarok t?le. Persze tudom, hogy az igazi szobatisztaság az, ha ? szól el?re, hogy mennie kell, és az er?ltetni sem szabad. De kb. négy napja bejelenti, hogy "kaka", és pár perccel rá valóban meg van az eredmény, lehet pelust cserélni. Ma ismét mondta, aztán ráült a bilire, ruhástul, és ismét megvolt az eredmény, amin nagyon meglep?dtem. A sok cikk alapján, amiket olvastam, ezek még korai dolgok. Vajon érdemes komolyan venni ezeket a jeleket, és rendszeresen próbálkozni a bilire szoktatással? Olyanok válaszát várom, akik már szobatisztaságra nevelték a gyereküket, és gyakorlati tapasztalataik is vannak.

Legjobb válasz: én is másfél évesen lettem bilire szoktatva, ez csak a nyugati országok hülye szokása, hogy 3 éves korukig pelenkázzák a gyerekeket, mert megtehetik. Ha már szól hogy kell neki, az nagyon jó jel, és már elég nagy hozzá, hogy értse mire használja a bilit, nem kell alábecsülni a gyerekeket :P Persze mikor kicsi voltam, akkor én is volt hogy véletlenül bugyiban ültem rá, erre konkrétan még emlékszem :P Ha már hozzászokott hogy bejelenti és megy a bilire, lassan lekerülhet a pelenka is nappalra :)

én is másfél évesen lettem bilire szoktatva, ez csak a nyugati országok hülye szokása, hogy 3 éves korukig pelenkázzák a gyerekeket, mert megtehetik. Ha már szól hogy kell neki, az nagyon jó jel, és már elég nagy hozzá, hogy értse mire használja a bilit, nem kell alábecsülni a gyerekeket :P Persze mikor kicsi voltam, akkor én is volt hogy véletlenül bugyiban ültem rá, erre konkrétan még emlékszem :P Ha már hozzászokott hogy bejelenti és megy a bilire, lassan lekerülhet a pelenka is nappalra :)
Jajj de irigy vagyok :) Nagyon ügyi a picikéd!!!! A fiam 19hónapos, és csak úgy jelzi hogy kaka van, hogy rácsap egy nagyot a pelusára. Persze utólag. Volt egy idõszak hogy szólt hogy van termés, mostanában megint nem, így csak a szimatomra tudok hivatkozni. most nyárra tervezem hogy levesszük a pelust, de kissé kétségbe vagyok esve hogy fogjuk ezt kivitelezni. Bili van, többször is ráült, aztán azzal szórakozott hogy fordítva ráült, és tolta magát mintha egy kisautó lenne. "Öreganyáink" szerint remek alkalom lesz a nyár a szobatisztaságra. Lehet kint egy szál...-ban rohangálni. :)
Nekem is másfél évesen lett szobatiszta és két évesen már éjszakára se kellett rá a pelus. Most 3 éves de van olyan vele egykorú akit még mindig pelusoznak.Szerintem ne hagyd abba, mert az csalódás ként élné meg.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy két és fél éves koráig nem szabad erõltetni a gyereket a szobatisztaságra, ugyanis akkorra válik éretté rá. Persze nincs két egyforma gyerek. Ha te úgy látod, hogy ez jó neki, folytassátok nyugodtan.

Budapesten hol lehet jó esernyőre csukható babakocsit kapni másfél éves kislánynak? (színe miatt írom a nemét) kb. max.10 ezerért?

Legjobb válasz: Mi ilyet vettünk,bár kék,de szintén kislánynak... :) Amúgy nekem bejön,"jól gurul" :D

Mi ilyet vettünk, bár kék, de szintén kislánynak... :) Amúgy nekem bejön, "jól gurul" :D
A kérdező hozzászólása: Hú, hát ez tök jó. :) Van pirosban is, úgy látom. Köszi.. Hol vettétek?
A kérdező hozzászólása: jah, hogy ez a Brendon Váci úti boltja, látom már.
Igen a Váci úton vettük.Amúgy a tetejét hátra is lehet hajlítani ha nincs rá szükség és olyan kis könnyen kezelhetõ az egész.
A kérdező hozzászólása: Igen, pont emiatt akarok ilyen kis egyszerût, mert a "nagy" kocsinkat odaadom az öcséméknek (nemsokára születik a kicsijük), nekünk meg másfél évesen már nem kell ez a nagy.. :) De azért még sokszor beültetem, ha mondjuk fél napra elmegyünk ide-oda.. mert elfárad. Köszönöm szépen!!

Tisztelt doktor úr! Másfél éves kislányunk miatt érdeklődök. Régóta csÍpős vizeletszagot tapasztalunk nála, ami most már nem csak zavaró, de aggódunk is. Lehet, hogy a pelus miatt van? Bár a testvérénél ilyet nem tapasztaltunk. Kérem, írja meg, mitől lehet

Tisztelt doktor úr! Másfél éves kislányunk miatt érdeklődök. Régóta csÍpős vizeletszagot tapasztalunk nála, ami most már nem csak zavaró, de aggódunk is. Lehet,hogy a pelus miatt van? Bár a testvérénél ilyet nem tapasztaltunk. Kérem, írja meg, mitől lehet ez. Köszönettel várjuk válaszát

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen gyermekorvossal konzultáljanak a kislány ügyében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen gyermekorvossal konzultáljanak a kislány ügyében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!