Találatok a következő kifejezésre: Másfél éves kislányom (150 db)

Hogyan legyen szobatiszta másfél éves kislány?

Mivel kezdjem, vegyem le róla a pelenkát ?? Dehát akkor csak össze- vissza fog pisilni a lakásban..fogja tudni hogy szóljon ha pisilni kell ???

Legjobb válasz: Az én kislányom is másfél éves. Szokott szólni, miután bekakilt, de ennyi. Én megvárom a nyarat, akkor veszem le róla a pelenkát.

Az én kislányom is másfél éves. Szokott szólni, miután bekakilt, de ennyi. Én megvárom a nyarat, akkor veszem le róla a pelenkát.
Úgy látod, már megérett rá? Jelzi a bepisilt, bekakilt? Zavarja?
Pontosan. ha megérett akkor szol hogy pisi kaki, vagy mint az én lányom 2 évesen egyszerüen egyedül elmegy wc-re, és mindent elintéz, max kakis feneket törlök. 1, 5 évesen még nagyon ritka hogy érett rá, felesleges is elkezdnei bármit is csak akkor ha a gyerek nagyon akarja.
Próbálkozni lehet, de nem biztos, hogy sikerrel jársz. Sõt, lehet, hogy tényleg naponta tízszer fogsz ruhát cserélni, felmosni. Egy-két próbát megér. Legyen a bili mindig a szeme elõtt, tehát tudja, hogy pl. a fürdõben vagy a nappaliban találja, ha kell. Kérdezgesd, ültesd rá, de én nem erõltetném.
A kérdező hozzászólása: Hát még egyáltalán nem szól, úgyhogy akkor még nem erõltetem !!! Köszi
Kisfiamat zavarja a pelenka szól ha bekakilt, bepisilt, már 16 hónaposan is ezt csinálta, de nincs olyan mele, hogy levegyem a pelust, és anélkül rohanggáljon így megvárom a tavasz végét pont addigra lesz 2 éves

Mennyire átlagos, ha a másfél éves kislányomnak még csak 8 fogacskája van kint?

Nem kéne aggódnom? (ill. aggódom rendesen, de van miért?)

Legjobb válasz: Szia Ismerek olyat, akinek 1 évesen még 1 foga sem volt.:) Nincs miért aggódnod, olyan nincs, hogy ne nõljön ki valakinek a foga,másfél évesen meg egyáltalánt nincs elmaradva. Arra már elég a 8 fogacska, hogy szilárd ételt meg tudja enni. Az én fiam, 2,5 éves, de még mindig 2 fogacskára várunk.

Szia Ismerek olyat, akinek 1 évesen még 1 foga sem volt.:) Nincs miért aggódnod, olyan nincs, hogy ne nõljön ki valakinek a foga, másfél évesen meg egyáltalánt nincs elmaradva. Arra már elég a 8 fogacska, hogy szilárd ételt meg tudja enni. Az én fiam, 2, 5 éves, de még mindig 2 fogacskára várunk.
Ne aggódj, sõt! Anyukém mesélte, hogy én is már elmúltam 1 éves mire kijött az elsõ fogam. Õ is aggódott, a doki azt mondta neki, hogy minél késõbb jönnek ki a fogak, annál jobb minõségûek lesznek. Lehet benne valami, mert 30 éves vagyok, szültem 2 kislányt és még életemben nem volt lyukas fogam, pedig édességfüggõ vagyok. :) Ahogy elnézem, a kisebbik lányomnak is kb. 8 foga lesz másfél éves korában... most 1 éves és még csak 4 foga van. :)
Az én lányom 17 hós és 16 foga van már. A 16 hós kisbarátjának meg 9. Sztem ne aggódj.
Kislányomnak 22 hónaposan jött az elsõ !!!!!! foga. Ez genetika, öröklik a fogzást. Nekem jó volt, mert mire az elsõ jött neki, már tudta mondani, hogy fáj. Bár nem fájt neki, észre sem vettük, és 3 éves korára mind kint volt. Egyszerre jött pl a négy szemfoga, de meg se kottyant neki. NE AGGÓDJ! :D
Kisfiamnak 16 hónapos koráig 8 foga volt, most 19 hónapos, három hónap alatt 6 fog jött ki neki, tehát 14-nél tartunk. Nagyon megszenvedtük az elmúlt három hónapot, mert egyfolytában fogzott szegénykém...
13 hónapos fiamnak csak 2 foga van! ez van :)
Lassan 17 hónapos a kislányom és " csupán" 9 foga van. A nagyobb lányomnak 11 hónaposan bújt ki az elsõ, 2 évesen kint volt mind. Szerintem ne aggódj, majd neki is szép lassan kibújnak. Egyébként az én picimnek egyszerre jött 4 õrlõfoga és észre se vette...
1 éves 4 fogacskája van, uncsitesónak másfél évesen 16 foga volt.na, ez szép mi?
Akkor van állítólag gond, ha 2 éves koráig nincsen legalább 8 foga. Mivel ti ezt már elértétek most, így nincs miért aggódnod. Egyébként az én fiam a lányoddal egyidõs és még csak 6 foga van.
Az én fiam 17 hónapos, és most jön a hetedik foga:S Nagyon szenvedett már 2 hónaposan, még sem jöttek. Most az egész ínye mindenhol meg van dagadva, a védõ szerint 4-5 jön egyszerre. Nyugi, olyat még nem láttam, h gyereknek ne jöttek volna ki a fogai:)
Barátnõm fiának 1 évesen még nem volt foga, most múlt másfél éves és jön a 4. foga.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy ennyi választ kaptam! Köszönöm! :-) Kicsit azért megnyugodtam, hogy talán tényleg nem "gond" ha így állunk még ... csakhát kedves anyósom addig rágta a fülem, hogy mért nem jönnek már a fogai, nem kéne dokihoz vinni, stb ... amíg tényleg én is elkezdtem aggódni ... jó, tudom, nem kellett volna ennyire magamra venni ... dehát azért féltem is a picit, mert ha egyszerre jönnek, az biztos nem túl szívderítõ .... de hátha nem lesz gond ... én is abban bíznék, hátha annál jobbak lesznek, minél késõbb jön ki:-), mert az enyémek sajnos rém rosszak, remélem nem örökölte tõlem, apucinak sem a legjobb az állománya:-). Köszönöm mégegyszer mindenkinek!

Masfel eves kislanyomat a 4 eves fiu unokatesoja amikor talalkozunk, nincs egyetlen olyan alkalom hogy ne bantsa: megloki, orditozik vele, kiveszi a Lanyom jatekat a kislanyom kezebol, a sajat jatekait nem adja, stb. meg sorolhatnam holnapig?

Mar nagyon evodok ezek a helyzeten, erzem hogy amikor robbani fogok, nem lesz jo vege! Az anyja ra ra szologat, de a gyerekrol lepereg ...a ferjem is kivan mar toluk

Legjobb válasz: Ismeros szitu. Nalunk is ez a helyzet, nekem 13 honapos a kislanyom az oveke 15 honapos kisfiu. Mindent ugy kell csinalni ahogy o akarja, multkor mellbe rugta a lanyomat mert anyosom be akarta melle ultetni a hintaszekbe, akkor direkt ugy szalad h fellokje, akarmi van a lanyomnal mindent elvesz tole es meg is uti. A lanyom mar fel tole szo szerint. Sosincs raszolva, ha en azt mondom az enyemnek h adja inkabb oda neki odaadja es ottjagyja. En elhiszem h meg nagyon kicsik, de az anyja es apja csak rohog ezeken a dolgokon. De en latom a lanyomon h emgviseli a dolog. Ha nem fog semmi valtozni ahogy telik az ido akkor nem megyunk olyankor mikor ok is mennek.

Ismeros szitu. Nalunk is ez a helyzet, nekem 13 honapos a kislanyom az oveke 15 honapos kisfiu. Mindent ugy kell csinalni ahogy o akarja, multkor mellbe rugta a lanyomat mert anyosom be akarta melle ultetni a hintaszekbe, akkor direkt ugy szalad h fellokje, akarmi van a lanyomnal mindent elvesz tole es meg is uti. A lanyom mar fel tole szo szerint. Sosincs raszolva, ha en azt mondom az enyemnek h adja inkabb oda neki odaadja es ottjagyja. En elhiszem h meg nagyon kicsik, de az anyja es apja csak rohog ezeken a dolgokon. De en latom a lanyomon h emgviseli a dolog. Ha nem fog semmi valtozni ahogy telik az ido akkor nem megyunk olyankor mikor ok is mennek.
A kérdező hozzászólása: Most pedig hiaba fenyitene, mert nincs kit
A kérdező hozzászólása: Kedves 10es valaszolo! A sogornom gyerekerol van szo, aki mar kezdetektol ugy nevelte a gyereket, hogy ha az megdobta egy vasautoval, akkor o azt csinalta hogy befutott a masik szobaba es elkezdett bogni...na? szerinted jol csinalta?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, egyertelmuen valtozni fognak a dolgok, az en hazamban nem lesz durvasag, mi pedig hozzajuk nem fogunk menni ameddig ilyen vad a gyerek!
Ja, még annyi, hogy óvodában is igen történik néha durvaság, de azt az óvónõk se nézik el, igenis megfegyelmezik a durva gyereket, még büntetés is jár érte! Úgyhogy nem hozzászokni kell a gyereknek a veréshez, hanem a verekedõ gyereket kell leszoktatni a verekedésrõl!!!!
Nem, biztos nem okoz neki 8 napon túl gyógyuló sérülést! Viszont lelki sérülése biztosan lesz, az önbizalma 0 lesz, a gyerekektõl meg félni fog, kb ennyi baja lesz, több nem...
A rászóláson kívül még mit kellene csinálnia az anyukának? A négyéves már óvodás, a közösségben meg bizony történnek ilyen dolgok. A kislányoddal is fognak. Nem kell annyira kiakadni, gondolom, nem okoz nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket. Egyébként a testvéred gyerekére te is nyugodtan rászólhatsz, lehet, még meg is köszönik neked, hogy segítesz. Nálunk legalábbis van olyan jó a viszony, hogy simán rászólhatunk egymás gyerekére.
A kérdező hozzászólása: Volt alkalom hogy mondtam neki, hogy ne vegye el a kicsi kezebol a jatekot mert eppen jatszott vele, pont ugy ahogyan te mondod utolso, de elszalad vele, vagy a multkor eldugta.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A 4-es válaszolóval értek egyet, mégha durván is fogalmazta meg, de igaza van! Nekem nyáron lesz 5 éves a kisfiam, de õ ilyet sose csinált, hogy a kisebbet direkt fellökte volna vagy ilyesmi. De ha csinált volna, akkor igenis határozottan rászoltam volna, ha nem ért belõle, akkor büntetés! Az nem igaz, hogy nem lehet "megnevelni" egy kisgyereket, hogy ne verekedjen, vagy ne bántsa ok nélkül a kisebbet, vagy akár a nagyobbat! Mert olyannal is találkoztunk már, aki a nagyobbakkal is durváskodott, a lényeg, hogy ne hagyd, hogy "bántsák" a gyerekedet, igenis szólj rá te arra a másik gyerekre, hogy pl Ne vedd el a kislányom játékát, éppen játszik vele! És elkérni kell, nem elvenni! stb. Kisfiamtól is sokszor elvették a játszótéren a labdát, homokozót stb, én ezt megmondom õszintén nagyon utálom, fõleg, amikor a szülõ rá se bagózik a gyerekére, én meg mehetek visszakoldulni a saját játékainkat, a kisfiam meg nem érti, hogy miért veszi el tõle és miért nem kérdezi meg, hogy játszhat-e vele?! Na erre mondanám azt legszivesebben, hogy azért, mert az anyja nem tanitotta meg, hogy nem elvesszük azt, ami a másé, hanem esetleg elkérjük!
A kérdező hozzászólása: A sogornom is mindig raszol a gyerekre, de semmi ertelme..nem tud ra hatni en azt latom....akkor megfenyegeti hogy mennek haza, erre elkezd bombolni es orditani hogy nem akar hazamenni, megigeri hogy tobbet nem bantja a piciket, de 5 perc mulva minden megint a regi
Nálunk is volt/van ilyen. Nekem egy 1, 5 éves kislányom van, aki két helyrõl is kapja/kapta. Ismerõsömmel megszakad a kapcsolat, mert ugye nem akartam velük többet találkozni (a lányom félt a gyerekétõl, így csak ez a megoldás jöhetett szóba)! A másik eset viszont az uncsitesóval (fél évvel idõsebb, kisfiú) van, és ez egy kicsit kellemetlenebb. Én sem tudom, mit csináljak, hogy ne legyen sértõdés belõle. Folyton fellöki a lányomat, minden ok nélkül. Csak, ha elmegy mellette is két kézzel lök egyet rajta. Az anyja rászól, de nem olyan határozott a fellépése, hogy esetleg a gyereke elgondolkodna azon, hogy vajon mit is csináltam. Tényleg nem egyszerû ezeket a dolgokat kezelni! Elõre félek a hétvégétõl, mert megint találkozunk....
A kérdező hozzászólása: En sem hagyom hogy bantsa a gyerekem, de meg ugy jol nem szoltam ra az unokatesora, de ugy erzem itt az ideje, ha nem is fog tetszeni a sogornomnek, ez van nevelje meg a gyereket
Hát, nem tudom, ki miért úgy gondolkodik, ahogy, de én bizony nem hagynám, hogy a gyermekeim bárki is bántsa. Hülyeségnek tartom, hogy "kicsi még ahhoz, hogy értse", a 2 éves lányom elsõ perctõl vigyázott a tesójára. Folyamatosan tanítjuk neki, mit hogy szabad vele csinálni, mit meg véletlenül sem. Odáig végképp nem jutnék el, hogy a gyermekem fél valakitõl. Ezt cserbenhagyásnak tartom. Te vagy a szülõ, nem kell nyámnyiláskodni, ha a másik szülõ nem teszi, neveld meg te a kölykét. Már ami titeket érint, abban a kérdésben nyugodtan.
nálunk 2-2 év van az unokatesók között. nálunk akkor volt durva mikor a nagy 3 éves volt, enyém meg 1. nagyon komolyan bántotta, megharapta, fellökte, rálépett. féltékeny volt szerintem. rászóltunk, de nagy ügyet nem csináltunk belõle. persze belül sírt a szívem, de ez ilyen sajnos. aztán mikor tesóméknál jött a kicsi akkor a 2nagy iszonyú jó barát lett, a kicsit nyûstölték, mondjuk nem olyan durván mint amit az enyém kapott. most már szépen összenõttek mindhárman, simán magunkra is hagyjuk õket 1 órára is akár (úgy értem, hogy a gyerekszobában, mi meg a nappaliban kávézunk, beszélgetünk)
A kérdező hozzászólása: De ez a gyerek mar 4 eves, felfoghatna azt hogy nem szabad bantani aa kicsit
Nem nem csinálta jól, de az sem igaz, hogy ettõl a te gyereked önbizalma sérül :) Ez azért picit túlzás :) Elsõ gyerekeitek vannak? Ne vond meg az unokatesóját a gyerekdetõl! Szólj rá a másikra!! Beszélj a sógornõddel!! Egy családban ezt miért nem lehet megoldani, miért ebbõl durcás sértõdõs haragszomrádot csinálni, hogy a gyerekek ne lehessenek együtt??


Másfél éves kislányom érett lenne a szobatisztaságra?

Pár hete vettem neki egy bilit, igazából nem volt tervben még a biliztetés, csak nagyon megtetszett. Elmondtam a kislányomnak, hogy mire való és megmutattam, hogy kell ráülni. Gyakran ráült, mint egy székre, de csak ruhástul. Kb. egy hete, pelenkázás után meztelenül hagytam, és mondtam neki, hogy üljön rá a bilire, és szinte azonnal bele is kakált. Ennek örültem, már csak azért is, mert így látta a kislányom, hogy mire való. Ezen a meglep? sikeren felbuzdulva másnap megint megkértem, hogy üljön rá, és napi egyszer ráült. Szinte mindig bele is pisilt, de mivel nagyon izgága kislány, volt, hogy pár másodperc után átült a székére, és akkor oda pisilt... Ebb?l arra következtettem, hogy tudja, hogy mit akarok t?le. Persze tudom, hogy az igazi szobatisztaság az, ha ? szól el?re, hogy mennie kell, és az er?ltetni sem szabad. De kb. négy napja bejelenti, hogy "kaka", és pár perccel rá valóban meg van az eredmény, lehet pelust cserélni. Ma ismét mondta, aztán ráült a bilire, ruhástul, és ismét megvolt az eredmény, amin nagyon meglep?dtem. A sok cikk alapján, amiket olvastam, ezek még korai dolgok. Vajon érdemes komolyan venni ezeket a jeleket, és rendszeresen próbálkozni a bilire szoktatással? Olyanok válaszát várom, akik már szobatisztaságra nevelték a gyereküket, és gyakorlati tapasztalataik is vannak.

Legjobb válasz: én is másfél évesen lettem bilire szoktatva, ez csak a nyugati országok hülye szokása, hogy 3 éves korukig pelenkázzák a gyerekeket, mert megtehetik. Ha már szól hogy kell neki, az nagyon jó jel, és már elég nagy hozzá, hogy értse mire használja a bilit, nem kell alábecsülni a gyerekeket :P Persze mikor kicsi voltam, akkor én is volt hogy véletlenül bugyiban ültem rá, erre konkrétan még emlékszem :P Ha már hozzászokott hogy bejelenti és megy a bilire, lassan lekerülhet a pelenka is nappalra :)

én is másfél évesen lettem bilire szoktatva, ez csak a nyugati országok hülye szokása, hogy 3 éves korukig pelenkázzák a gyerekeket, mert megtehetik. Ha már szól hogy kell neki, az nagyon jó jel, és már elég nagy hozzá, hogy értse mire használja a bilit, nem kell alábecsülni a gyerekeket :P Persze mikor kicsi voltam, akkor én is volt hogy véletlenül bugyiban ültem rá, erre konkrétan még emlékszem :P Ha már hozzászokott hogy bejelenti és megy a bilire, lassan lekerülhet a pelenka is nappalra :)
Jajj de irigy vagyok :) Nagyon ügyi a picikéd!!!! A fiam 19hónapos, és csak úgy jelzi hogy kaka van, hogy rácsap egy nagyot a pelusára. Persze utólag. Volt egy idõszak hogy szólt hogy van termés, mostanában megint nem, így csak a szimatomra tudok hivatkozni. most nyárra tervezem hogy levesszük a pelust, de kissé kétségbe vagyok esve hogy fogjuk ezt kivitelezni. Bili van, többször is ráült, aztán azzal szórakozott hogy fordítva ráült, és tolta magát mintha egy kisautó lenne. "Öreganyáink" szerint remek alkalom lesz a nyár a szobatisztaságra. Lehet kint egy szál...-ban rohangálni. :)
Nekem is másfél évesen lett szobatiszta és két évesen már éjszakára se kellett rá a pelus. Most 3 éves de van olyan vele egykorú akit még mindig pelusoznak.Szerintem ne hagyd abba, mert az csalódás ként élné meg.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy két és fél éves koráig nem szabad erõltetni a gyereket a szobatisztaságra, ugyanis akkorra válik éretté rá. Persze nincs két egyforma gyerek. Ha te úgy látod, hogy ez jó neki, folytassátok nyugodtan.

Másfél éves kislányomat 1 percnél hosszabb ideig csak a homokozó köti le (időnként), akkor is ha vele együtt játszok? !

Nagyon fáradtnak érzem magam id?nként emiatt, mert mindent el?veszünk, de egy perc sem telik el, már mást szeretne, hiába próbálom a figyelmét az el?z? játékra terelni. Gyakorlatilag így egy óra vele eltöltött id? alatt állandóan pakolunk, minden játékba belefogunk, bedobunk egy formát a formabedobóba, de utána gyorsan várat kell építenünk, majd ki kell mennünk a konyhába. Megfogja a kezem és kihúz, de onnan is rövid id?n belül jövünk vissza. El?veszem a mesekönyvet, belekezdek, de már mutatja a mozdonyt a szekrényen, hogy vegyem le. Mit tehetnék, hogy kitartóbb legyen?

Legjobb válasz: Hát a másfél évesek már csak ilyenek :) Teljesen életkorának megfelelõ, jól fejlett viselkedés. Nem vagy még agg. majd ejtõzünk a temetõben.Pörögj rá kicsit !! Ha sokat játszol vele, 14 éves korára már kezd majd egy kicsit kitartónak lenni. Még egy elsõsnek is csak húsz percig szabad egy dologra figyelni. A tied kisded. Bízd néha másra, és kapcsolódj ki te is!

Hát a másfél évesek már csak ilyenek :) Teljesen életkorának megfelelõ, jól fejlett viselkedés. Nem vagy még agg. majd ejtõzünk a temetõben.Pörögj rá kicsit !! Ha sokat játszol vele, 14 éves korára már kezd majd egy kicsit kitartónak lenni. Még egy elsõsnek is csak húsz percig szabad egy dologra figyelni. A tied kisded. Bízd néha másra, és kapcsolódj ki te is!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszod! AZért én látok a játszótéren másfél év körüli babákat kitartóan (mondjuk 5-10 percig) hintázni, csúszdázni, libikókázni, kismotorozni..... apropó kismotor. Mi csak kivesszük a garázsból, segítek neki ráülni, egyet hajt és jelzi, hogy máris leszállás :-(( pedig szívesebben rohannék utána "rápörögve"...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a továbbiakat is. Én hagynám egyedül játszani, de mindenhez kellek, sem mosni, sem fõzni, sem takarítyni nem tudok, akkor csinálom amikor alszik. Ha ébren van akkor igényli a társaságom, ahogy odaállok a mosogató elé, már ott is van, húzza a nadrágom, mondja, hogy mammmamammma és mindemellé olyan arcot vág, hogy a szvíem hasad belé. Nagy mókamester. Pedig nekem is könnyebb lenne, ha eljátszana egy kicsit magában.
Szerintem õ teljesen rendben van. Miért nem hagyod, hogy egyedül fedezze fel a környezetét? Én sokat hagyom a fiamat egyedül játszani. Én közben fõzök, mosok, jövök-megyek, folyamatosan figyelem, persze, és sokszor õ is megkeres, megvagyok-e még. Sokszor csatlakozom hozzá, de ha megunom, vagy más dolgom fontos, akkor hagyom, hogy egyedül legyen.
Az én 1, 5 éves lányom is pont ilyen. Játszótéren is fel-alá rohangál, minden érdekli, de minden csak 1-2 percig. Aztán már rohan a következõ játékhoz. Eddig nagyon sokat olvastunk könyveket, de egy pár hete nem ül meg a fenekén, nem érdekli. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni... :)

Másfél éves kislánynak Karácsonyra mit érdemes venni? Mivel játszik egy ekkora gyerek? Nincs a környezeteben másik kicsi így sajnos nem tudom.

10 ezer forint összegig kb.

Legjobb válasz: Mi babakonyhát veszünk neki.Tescoban láttunk 4ezerért,itt a kinaiban nagyobbat 7ért. Szzerintem ezt tovább is tudja használni. Az enyém szombaton lesz másfél éves..

Mi babakonyhát veszünk neki.Tescoban láttunk 4ezerért, itt a kinaiban nagyobbat 7ért. Szzerintem ezt tovább is tudja használni. Az enyém szombaton lesz másfél éves..
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm!!!! Ebbõl tudok mazsolázgatni! :)
a lányunk babakocsit kap, már régebben megvettem mert akciós volt, azt hittem csak2 éves korában adjuk neki oda, de nagyon szeret tologatni, így megkapja most, és még sütéshez szettet, nyujtófa, gyuródeszka, formácskák stb. és én is gyurmára gondolok még, ugysem egyedül fog gyurmázni, úgy hogy nem fogja meg enni. és biztos valamilyen könyvet is mert nagyon szereti! persze ezt már a nagyszülök is adják, nem tartom jó ötletnek elhalmozmi egyszerre sok mindennel.
utolsó vagyok én ilyen gyurmát veszek a fiamnak: http://www.teszvesz.hu/bio_gyurma_14_szinben_4db_1000_nincs_..
Az én lányom ennyi idõsen a fa kirakót szerette, olyan 20-30 db-os volt, pár nap után kirakra az egészet, sokáig játszott vele. Még a bogyóhúzogatót szerette. Ezen kívül könyvek, legó.
Megfogja próbálni megenni, :) és megkóstolni, mert ismekedik az anyaggal, ezért jössz te :) anya, aki ezt nem engedi.. amúgy biztos van gyerek aki már kóstólt gyúrmát, nem hiszem hogy túl finom, és elcsemegézgeti.. :) trambulin is nagyon fejlesztõen hat a gyermekekre! tudom ajánlani :)
akkor tényleg nehéz :) Szerintem nem eszi meg a gyurmát, ha ott vagy vele és figyelsz rá...
A kérdező hozzászólása: ja még annyit, egy ekkora gyerek tud gyurmázni????Nem eszi meg?? :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Baby taxi, meg bödön van neki, meg tanuló kutya is, meg valami mászó mackó is.Olyan nehéz, mert nagyon sok mindene van....
baby taxira gondolnék még a leírtakon kívül... Meg Fischer Price zenélõ bödön - formákat lehet beledobni, és a bödön mondja, mit dobtál bele. Ha belenyúlsz, meg énekel. Nekünk is volt, tuti jó. Ez kb. 5-6 ezer Ft.
Szerény véleményem szerint: Gyûlölö, a sok mûanyag, ezerféle szinnel ellátott kavatokat, a gyermeket összezavarja, túl sok inger éri, zavaróvá válnak!!! felejtsük el ezt az anyagias divatvilágot kicsit, és gondolkozzunk anyaként, mi hat fejlõdésére pozitivan. Rengeteg fejlesztõjáték van, sokkal emberközelebbiek a természetes anyagokból készül pl fa játékok... pl. fa formabedobós, rajzfejlõdése most fog kezdõdni, ismerkedjen anyagokkal, gyúrma, kréta, stb, mesekönyv valami fejlesztõ extra könyv, annyi okos játék van, csak ne sajnáljunk idõt utánnajárni, egyszerû megvenni az elsõ rózsaszin mûanyag borzadályt, nekünk jobb, de a gyereknek??? Üdv: egy bölcsis gondozónõ
Trambulinoznia sem egyedül kell, szaltókat duplacsavarral ugrani ..... de nagyon sok fejlesztõ gyakorlatot lehet játszani vele kedves kételkedõ

Másfél éves kislányom két nap alatt 2 cumit rágott szét. Milyet vegyek neki hogy ne csinálja ezt?

Avent cumit használtunk eddig, de nagyon durván szétrágta. ti milyet használtok?

Legjobb válasz: Én is a MAM cumit ajánlom neked,nekem is másfél éves mult a kisfiam,van 16foga és ö is az Avent cumit szétrágta pikk-pakk,de a MAM cumit nem,én is a szilikonosat veszem neki,az átlátszót és általában ilyet: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/22497?storetype=s..

Én is a MAM cumit ajánlom neked, nekem is másfél éves mult a kisfiam, van 16foga és ö is az Avent cumit szétrágta pikk-pakk, de a MAM cumit nem, én is a szilikonosat veszem neki, az átlátszót és általában ilyet: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/22497?storetype=s..
Mivel a kérdésedre senkitõl nem kaptál érdemi választ, én megpróbálok számodra használható választ adni. Az én másfél éves kisfiam is cumizik, igaz, csak alváshoz használja. Az Aventet simán szétrágja pár nap alatt. MAM-ot vettem neki, olyat, aminek átlátszó a cumija (van sárga cumis is, azt könnyû szétrágni). Ezt valamiért nem esik jól rágcsálnia, csak simán szopogatja. Ne vedd úgy, hogy kioktatlak, de én napközben eldugom a cumiját, és közlöm vele, hogy a nyuszika elvitte a kisbabáknak, hogy õk is cumizzanak, de alvásra visszahozza neki. Szokta keresni napközben, a szokásos szöveget elmondom neki, és belenyugszik.
De másfél évesen már nem kicsi baba, ideje elkezdeni a nevelését is, ha tönkreteszi a cumit, akkor nincs másik és kész. Mindent hagysz hogy tönkretegye, majd veszel neki másikat? Jó persze a te pénztárcád, te életed, és elhiszem kényelmesebb hagyni, hogy szétrágja és mindig újat venni, mint hiszti árán, de megnevelni kicsit, de gondolhatnál a gyerekedre is, ez nem lesz így jó. Mi lesz így belõle?
Én a helyedben már nem vennék. Én a lányaimnak nem vettem már, amikor szétrágták.
Ennyi idõsnek már én se vennék újat. õ már megérti, hogy ha szétrágta, akkor nincs több... Pont jó a leszokáshoz :) Az én lányomnak beesett a cumija a csirkékhez kb ennyi idõsen.. õ ezt látta is. Amikor este kérte, mondtam, hogy a csirkék elvitték. Volt kis nyafogás, de másnap már nem is kereste.
A kérdező hozzászólása: iszonyat nagy hiszti megy ha nincs cumi... ha 1-2 órára elveszem tõle a cumit (játék közbe felrakom a polcra, "véletlen" otthon marad amikor játszótérre megyünk) már keresi. még nem érett a leszoktatásra szerintem.
az én fiam is másfél éves, ezt a mamos cumit használjuk, semmi perc alatt szétrágja.
Biztos fogzik. Az én lányom már ekkor nem cumizott, de az ivópoharak szilikonszívókáját mindig szétrágta. Ilyenkor dm-es gumifogkefét adtam neki, hogy azt rágja. Szerette.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat! Kipróbáljuk a mamot. A leszoktatás is eljön egyszer, de nem akkor amikor jön a foga, nyafis, nyûgös, nem alszik..

Másfél éves kislányomnak 2 hete már ekcémás (piros, száraz foltos mindkét térdhajlata. Ez ételallergia vagy mosószer vagy másra gondoljak?

Kezelgettem sudokrémmel, neogr. Nal, néha halványodik, akkor mindíg azt hiszem javul, de nem mégsem múlik el. Elviszem dokihoz.

Legjobb válasz: Szia! Az en kisfiamnak is ez van, o is masfel eves, de neki mar szinte szuletesetol kezdve, a doki fel is irt neki szteroidos kenocsot, de azt mondta, hogy csak akkor kenjuk, ha nagyon csunya az ekcemaja es csakis nagyon vekonyan. En nagyon-nagyon ritkan kenem be neki, tenyleg csak ha mar nagyon csunya. Nem tudom, mitol lehet, nalunk is neha halvanyodik, elmulik, neha elojon. Szerintem erzekeny meg a boruk (csapviz, mososzer, barmilyen etel kivalthatja) es ezert jon elo ez a borszaradas. De kivancsi vagyok, hogy masnak mi a velemenye.

Szia! Az en kisfiamnak is ez van, o is masfel eves, de neki mar szinte szuletesetol kezdve, a doki fel is irt neki szteroidos kenocsot, de azt mondta, hogy csak akkor kenjuk, ha nagyon csunya az ekcemaja es csakis nagyon vekonyan. En nagyon-nagyon ritkan kenem be neki, tenyleg csak ha mar nagyon csunya. Nem tudom, mitol lehet, nalunk is neha halvanyodik, elmulik, neha elojon. Szerintem erzekeny meg a boruk (csapviz, mososzer, barmilyen etel kivalthatja) es ezert jon elo ez a borszaradas. De kivancsi vagyok, hogy masnak mi a velemenye.
Nálunk én vagyok ekcémás és a kicsi is örökölte.Már 2 hósan ekcémája volt!kizárólag patikai popsikrémet és fürdetõt használunk, illetve rátaláltam a Sanatopic nevû testápolóra ami nálunk nagyon bevállt mindkettõnknek!Kb 1000-1100ft-ba kerül, de sokáig elég!sokan dicsérik még a Babe termékeket is, de nekünk ezek nagyon drágák!
az én kisfiam is ekcémás doki szteroidos krémet irt fel, de azt csak addig használtuk amig el nem múlt a folt, 5-7 napig szabad maximum aztán Linola Fett nevû krémet vettünk gyógyszertárban, és a problémás területeket azzal kenegetem, kb. fél éve nem volt csúnya a bõre ebbõl a készítménybõl ha jól emlékszem tusfürdõ és sampon is létezik
A babés termékek nekünk beváltak baromi drága, próbálj a gyógyszert. mintát kérni belõlük és így próbáld ki.

Másfél éves kislányom lázas (38.1) kb. másfél órája kapott lázcsillapítót (akkor 38.5 volt). Le lehet így fektetni, nem kap lázgörcsöt?

Legjobb válasz: Másfél óra alatt le kellett volna hogy menjen a láza. Nem írtad mit adtál neki, de ha le is fekteted mindenképpen ellenõrizd gyakran és ha felfelé megy újra a hõje akkor rögtön adj lázcsillapítót, és itasd is meg bõven. Lázgörcsöt akkor kapnak a kicsik ha már 39-39,5°C fölé megy lázuk.

Másfél óra alatt le kellett volna hogy menjen a láza. Nem írtad mit adtál neki, de ha le is fekteted mindenképpen ellenõrizd gyakran és ha felfelé megy újra a hõje akkor rögtön adj lázcsillapítót, és itasd is meg bõven. Lázgörcsöt akkor kapnak a kicsik ha már 39-39, 5°C fölé megy lázuk.
Szia! Mi kb. 1 hónapja estünk át a 3 napos lázon (3 napig folyamatos magas láz, ráadásul egy 5 hós babával) Próbáld meg a hûtõfürdõt, nagyon hatásos, kezd 38 fokkal és hûtsd kb. 33-34 fokig fokozatosan (5-7 percig hagyd benne). Nekünk ez segített, a germicid kúp után 1 órával 38.5-rõl 38.9re ment fel a kislányom láza, a hûtõfürdõ levitte 37.6ra és el tudott aludni. Tényleg fontos a sok folyadék, nehogy kiszáradjon. Én az olvastam, hogy a lázgörcs az arra hajlamos babáknál már 38 fokos láznál is jelentkezik, egyébként a mai lázcsillapítókban már van görcsoldó is. Mielõbbi gyógyulást! 6, 5 hós kislány anyukája
Én lefektettem a kislányom, de magam mellé, így folyamatosan tudtam ellenõrizni ébresztés nélkül, illetve én így voltam nyugodt, hogy nem lesz baj. Õ meg legalább durmolt egy jó nagyot, ami nagyon jót tett neki. Ja és én hidegborogattam a csuklóit és a bokáit.
Lázgörcs nem a magas láztól lesz, hanem attól, ha HIRTELEN, GYORSAN emelkedik a láz. Én lefektetném. A láz a szervezet természetes reakciója, öli a bacikat, vírusokat. Alszik egy nagyot és reggelre várhatóan lemegy majd. Vagy max. adnék neki homeopátiás szert /Belladonna/, az is hatni szokott nálunk.

Másfél éves kislányom nem alussza át az éjszakát, ti mit tennétek, mit csináljak?

Védőnő, és doki néni szerint ez nem gond. A környezetemben viszont egyre több az ilyen korúakról az a visszajelzés, hogy átalussza az éjjelt. - próbáltam nem bemenni, várni, hogy visszaaludjon, de keserves sírás lett a vége - próbáltam csak itatni, de ezt sem díjazta, és sírt - már éjjeli tápszert is adtam neki - napközben délelőtt kevesebbet eszik, ahogy közeleg az este egyre többször kér, de nem vacsorázik valami kielégító mennyiséget, emiatt altatáskor tápit adok neki, amit nem iszik meg teljesen, de olyan 100-120 ml-t elfogyaszt... - altattam már sötétben, meg éjjeli fénynél is... Van valakinek ötlete? Mit csinálhatok rosszul? Vagy ez tényleg nem gond, hogy egyszer még kel? Köszönöm

Legjobb válasz: Azért mert más gyerkõc átaludja az éjszakát a tièdnek is át kéne? Ha a szakemberek szerint nincs gond, akkor miért a környezetedre? Ha olvasgatsz az altatás topicban rájössz, hogy mennyiõnknél ugyanez a helyzet. Nálunk is, mindjárt 2 éves lesz a kislányom. Sokáig vártam én is a csodát, hogy majd megváltozik pl. kinõ a következõ fog, majd télen ha nem lesz ilyen meleg, majd ha külön szobában lesz, majd ha lecseréljük a rácsos ágyat, stb. De még mindig ébred és át is jön hozzánk. Amikor olyan korszaka volt hogy forgolódott, rugdosott akkor visszahordtam. Aztán belefáradtam. Most átjön, bebújik közénk és alszunk tovább. Nem érdekel, nekem is szükségem van pihenésre, fõleg hogy benne vagyunk a dackorszakban kõkeményen. Most attól várom a csodát hogy ha bölcsis lesz hátha... De szerintem akkor sem fog változni. A védõnõm szerint is ilyen típus és kész. A környezetedben élõk örüljenek, mert szerencsések, de nem kell általánosítani. Van egy barátnõm 20 hós a kisfia. Nappal még mindig kétszer alszik és nem bírja átállítani egyre, mert elalszik a gyerwk bárhol vagy ordít a fáradtságtól. Na õ éjjell is alszik, nagyon jó alvókája van :)

Azért mert más gyerkõc átaludja az éjszakát a tièdnek is át kéne? Ha a szakemberek szerint nincs gond, akkor miért a környezetedre? Ha olvasgatsz az altatás topicban rájössz, hogy mennyiõnknél ugyanez a helyzet. Nálunk is, mindjárt 2 éves lesz a kislányom. Sokáig vártam én is a csodát, hogy majd megváltozik pl. kinõ a következõ fog, majd télen ha nem lesz ilyen meleg, majd ha külön szobában lesz, majd ha lecseréljük a rácsos ágyat, stb. De még mindig ébred és át is jön hozzánk. Amikor olyan korszaka volt hogy forgolódott, rugdosott akkor visszahordtam. Aztán belefáradtam. Most átjön, bebújik közénk és alszunk tovább. Nem érdekel, nekem is szükségem van pihenésre, fõleg hogy benne vagyunk a dackorszakban kõkeményen. Most attól várom a csodát hogy ha bölcsis lesz hátha... De szerintem akkor sem fog változni. A védõnõm szerint is ilyen típus és kész. A környezetedben élõk örüljenek, mert szerencsések, de nem kell általánosítani. Van egy barátnõm 20 hós a kisfia. Nappal még mindig kétszer alszik és nem bírja átállítani egyre, mert elalszik a gyerwk bárhol vagy ordít a fáradtságtól. Na õ éjjell is alszik, nagyon jó alvókája van :)
Itt lenne az ideje "belõni" az étkeztetés. Ne igény szerint, hanem napi 5-6szor adj neki. Minálunk így kezdõdött az átalvás. Minálunk ez lett a megszokott: 7körül reggeli (mûzli vagy szendvics tejjel) 10kor tízórai (gyümölcs, túrórudi, stb) Ebéd ami van fõtt kaja (fél1 1körül) alvás, majd uzsi 3kor(szintén szendvics), vacsora 6kor. Ez általában vagy az ebéd, vagy rántotta, tojásostészta. Pótvacsora nyolc körül (fürdés után) gyümölcs (általában banán) Éjszaka szokott inni, ezért minden este odarakok az asztalára egy pohár vizet. Felkel és kiszolgálja magát. Aztán visszafekszik. Mióta ezt csináljuk, max pisilésre kel fel, mióta szobatiszta(hét hónapja). Most múlt két és fél éves, kb 10 hónapja alussza át az éjszakát, vagy rendezi le magát ébresztés nélkül.
Hàt az éjszakai evés nálunk is elõfordul néha, pedig már 2 éves lesz. Múlt héten ráharapott a lépcsõre, elkezdett mozogni egy foga, nagyon fájhatott neki, persze hogy kért éjjel is. Ha beteg, akkor is elõfordul. De van hogy átjön (már gyerekheverõn alszik, ügyhogy én hiába hagyom ott simán felkel), kér tejcsit, de várok egy kicsit, elmondja még 2x, majd elalszik. Na ha éhes lenne tuti nem aludna el... Megnyugtatja, ezért kéri, esetleg szomjas. Amúgy azért sem szeretek neki éjjel adni, mert reggelre mindig tiszta pisi. Próbáltam többfajta pelust is, de mindegyikbõl kifolyt, olyan mennyiséget produkál.
Nekem még csak egy ilyen korú gyerekem van, tehát csak ebbõl indulok ki, és lehet hogy a Te babád más ütemben érik. De azért leíriom hogy nálunk hogy volt, hátha segít. 16 hós koráig szopizott, akkor szép lassan választottam el. addig is katasztrófálisak voltak az éjjelek és utána is, egy betegség alatt pedig még nehezebb volt, mert nemcsak hogy rajtam aludt el, de le sem angedte magát tenni rólam, így semmi magánéletünk nem volt, este sem lehettünk kettesben. volt hogy órákat fent volt éjjel, pedig köztünk aludt. az állapot tarthatatlan volt, így határozottan eltökélem hogy a kiságyba szoktatom. Bevittem este az ágyhoz, elköszöntem, megpuszilgattam, és mondtam neki, hogy már nagylány és el tud aludni egyedül, próbálja meg. (természetesen az ágy felé közelítve már ordított). Kimentem a szobából, õ pedig keservesen sírt. (a szívem persze majdnem megszakadt közben, alig bírtam). 10 perc múlva bementem, megvígasztaltam, elmondtam ugyanazt, és hogy nem megyek el, csak kimegyel, stb. 20 perc múlva, mikor vissza akartam menni , már nem sírt. Éjjel egyszer ébredt összesen, de 2 perc sírás után visszaaludt. másnap már kb nem is sírt, harmadnap pedig egyáltalán nem. õ kéri hogy tegyem be az ágyba, odaadom a babát, éneklek egyet, közben kimegyek, õ pedig elalszik. Azért mertem mindezt megtenni, mert mostanában 3 alkalommal is aludt másnál és ott egyszer sem ébredt, tehát egyértelmû violt hogy csak velünk teszi ezt, de tudna éjjel aludni.
Egyetértek azokkal, hogy ne erõltesd, ilyen pörgõs kislányod van és kész. Két fiam van, a nagyobbik pár hónaposs korától átalussza az éjszakát, most is csak akkor ébred, ha pisilni kell, de utána azonnal visszaalszik. A kicsi nyáron lesz kétéves és örülök, ha csak kétszer ébred fel éjjel, mert a 4-5 az átlag. Nem egyformák. Talán annyi, hogy szerintem ne engedd enni éjjel, mert rászokik és mégannyira sem vacsorázik. Kitartás. :)
Szerintem nem gond, az enyém se aludta még át soha (19 hónapos), de nem is erõlködök rajta. Ha neked nem túl nagy fáradtság, akkor ne kínozd szegényt szerintem, csak anya hiánya van. Az meg, hogy más mit mond... Semmit nem csinálsz rosszul egyébként, õ ilyen.
szerintem nem evés miatt kel, hanem azért mert ebben a korban érzékenyek, anyásak lesznek. az én kislányom 16 hós es mostanában gyakoriak az ébredések. van hogy két órát állok mellette éjszaka mert nem alszik vissza és ha látja hogy nem vagyok ott akkor elkezd sirni.
Ügyi!
A kérdező hozzászólása: Két héttel a kiírt poszt/kérdés után, örömmel értesítelek benneteket elkezdte átaludni kislányom az éjjeleket :) Éjszakai tápszert kap lefekvéskor, és nem ébred fel reggelig. A napközbeni táplálkozása annyiban változott, hogy ha reggelire nem akar elfogadni semmit, akkor már reggelire kirakom neki a gyümölcsöket, és ebédig ezekkel elvan. Talán most a hûvösebb idõ is segít, nem tudhatom. Gondoltam megosztom veletek a fejleményeket!
A kérdező hozzászólása: Kedves 10-es, a étkezéseink: 8 órakor reggeli (szendvics, virsli, rántotta...) 11 órakor gyümölcs, zöldség 13 órakor ebéd (amit mi is eszünk) 15-16 órakor joghurt, gyümölcs, túró 18 órakor vacsora (hasonló minta reggeli) ezt így csinálnánk, DE - a reggeli husiból eszik pár falatot és ennyi...se kenyér, se tojás, se sajt... se semmi - tízóraival szerintem nincs gondunk azt szépen eszik (fél alma, vagy ha kisebb az egész; sárgarépa, banán...) - ebéd nagyon sokszor fõzök levest is, meg fõételt is, és egyikbõl sem akar enni. A levesbõl kieszegeti a zöldségeket, a fõételrõl leeszi a husit ... de sajnos nem az egészet (ez jóval kevesebb mennyiség, mint amire azt mondanám egészségére) - uzsonnával megint nincs gondunk, joghurt és gyümölcs bármikor bármennyi - a vacsora meg ugyanaz mint a reggeli, csipeget pár falatot és kész Emiatt szoktam megkínálni este lefektetéskor 9 órakor egy kis tápszerrel, kb 120 ml-t fogyaszt el és ennyi. Ha vigyázok barátnõm gyerekeire, vagy a sogornõmére, mind imádják a fõztöm. Úgy esznek mintha otthon nem kapnának... emiatt azt kizártam, hogy ehetetlen lenne. Múltkor vettem bébiételt, hogy akkor adok neki azt, de azt sem fogadta el... Szerintem a rendszer meglenne, ha rendesen enne velünk... de a csipegetésekkel nem lakik jól. Emiatt gondoltam, hogy éjjel éhes lehet, és ezért kel, de passz! Kedves többi hozzászóló, köszönök minden véleményt...
Nem tudom, megnyugtat-e, vagy épp elriaszt, de az én kisfiam 3 éves, és még mindig elõfordul, hogy ébred. Én - saját emlékeim szerint - ovis koromban még simán keltem éjjel, és be is hívtam olyankor a szüleimet. Nem hiszem, hogy az éhség miatt kelne, felesleges megetetned, de ha a doki és a védõnp szerint nincs baj ezzel (és miért lenne?), akkor ne azt nézd, hogy bezzeg a szomszéd Marika mert csinál.
Disi! Ha még pelusos a pici egész nap, javaslom délután csökkentsd a folyadékot. Azért pisil sokat, mert sokkal több folyadékot kap, mint a szükséges. Elég az is, ha csak pár korttyal van kevesebb a poharában-üvegében. Kisebb bababoltokban kérhetsz termékmintákat, hátha megtalálod a nektek legjobban megfelelõt.
A kérdező hozzászólása: Igen, elég sokat átolvastam... azért is próbáltam ki amit ott javasoltak... gondoltam hátha majd az segít. Azért írtam ki mégis, mert tényleg itt a körülöttem élõktõl ezt hallom... óóó, már átalussza... Én meg csak állok bambán, és nem tudom mit tegyek. Annyi kérdés felmerül bennem ilyenkor, és úgy elbizonytalanodom. Ugyanakkor meg akinek mondom, hogy kislányom még kel éjjel, furcsálja, mert nagyon aktív egész nap, örülök, ha 1 órát alszik napközben. Igazad lehet, ilyen temperamentum, mert kicsinek sem aludt olyan hú de nagyokat! Az is lehet, és ebben igazat is adok, mert mostanában jobban bújós, tehát tényleg lehet Anyásodik... Köszönöm az eddigieket!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a további válaszokat is. Megnyugodtam...annyira felkavart ahogy így rám csodálkoztak, hogy nem alussza végig... hogy nagyon tanácstalan lettem. Egyszer kelést kibírom, nem vészes... csak tényleg ezen agyaltam, hogy mi lehet a gond. Az evést most elkezdtem csökkenteni... és viszek be plusz vizet ha keveselné a tápit, majd egyre jobban csökkentem a tápit, míg el nem fogy. Ezt még kipróbálom, meglátjuk. Hálás vagyok a szavaitokért, ment a zöld pacsi továbbra is. A sírás... huuuu, erõs vagy, ez az ami nekem sosem ment. Bár ahogy írod volt jel, hogy csak Veled csinálja, így megértem a döntésedet. Nálunk már régóta külön alszik, de nagyon közel, az én ágyam vége és az övé közt kb 2-2, 5 m van, úgy hogy van egy kis közlekedõ rész is... Velünk nem tud aludni...Apa horkol :D
Én már olyat is hallottam, hogy kezdetektõl külön szobában alszik. Gondolom eleinte õ is sírdogált hogy éhes, aztán nem jött senki, így értelmét vesztette a sírás. Hát én nem bírnám ki. Eszem ágában sincs kitenni valahová. Ilyenkor mellettem a helye.
Gratula! Nem akarlak elkeseríteni, de lelkileg gyúrj rá a rémálom-idõszakra. Nálam ez jó egy évig tartott. Amikor beindul a fantázia, gyakran magukat rémítik meg a gyerekek. Az én mumusom a medve volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!