Találatok a következő kifejezésre: Másfél éves hámra (2 db)

Másfél éves cicámat hámra ill. pórázra szeretném szoktatni. Ilyen idős korban lehetséges még. Nyakörvet( bolhairtót) hordott de télire levettem. Lehet együtt a kettőt alkalmazni?

Legjobb válasz: Azt hiszem,elkéstél vele.Habár azt sem hiszem,hogy ha idõben elkezded pórázon vezetni,akkor hosszútávon is eredményes lehetne.A nyakörvvel nincs probléma,azt hamar megszokják,de a pórázon vezetést azt egy felnõtt macsek már biztosan nem tûrné.A macska öntörvényû,szabad állat,csak addig van mellettünk,ameddig neki megfelel. A bolhaírtó nyakörvet a hámmal együtt nyugodtan használhatod.

Azt hiszem, elkéstél vele.Habár azt sem hiszem, hogy ha idõben elkezded pórázon vezetni, akkor hosszútávon is eredményes lehetne.A nyakörvvel nincs probléma, azt hamar megszokják, de a pórázon vezetést azt egy felnõtt macsek már biztosan nem tûrné.A macska öntörvényû, szabad állat, csak addig van mellettünk, ameddig neki megfelel. A bolhaírtó nyakörvet a hámmal együtt nyugodtan használhatod.

Egy másfél éves csivava kiskutyám van, utál sétálni, ha meglátja a pórázt és a hámot, azonnal remegve elszalad és elbújik valahová. Van valakinek hasonló tapasztalata, esetleg tanácsa?

Egyébként nagyon játékos, kertben kiengedve imád szaladgálni, viszont nagyon fél az idegen emberektõl, legalább 3x kell átjönnie valakinek ahhoz, hogy legalább ne ugassa. Ha kiviszem az utcára remeg és szalad, hogy hamarabb hazaérjünk, nem mer elmenni az emberek mellett. Kézbe venni viszont nem lehet, mert azonnal leugrik, jobban szeret az utcán a földön menni.

Legjobb válasz: Vidd minél többször sétálni, lehetõleg jó forgalmas helyre, ahol sok ember jár. És ne foglalkozz vele, hogy mit szól hozzá, észre se vedd és viselkedj úgy, hogy a világ legtermészetesebb dolga, hogy emberek vannak az utcán és köztük kell elmenni. Nem két napos folyamat lesz, de eredményes.

Vidd minél többször sétálni, lehetõleg jó forgalmas helyre, ahol sok ember jár. És ne foglalkozz vele, hogy mit szól hozzá, észre se vedd és viselkedj úgy, hogy a világ legtermészetesebb dolga, hogy emberek vannak az utcán és köztük kell elmenni. Nem két napos folyamat lesz, de eredményes.
Ne is vedd kézbe, azzal csak rontasz a helyzeten. Keress egy jobb kutysulit vagy kiképzõt, mert ez nem igazán egy távgyógyítós téma.
Olvass utánna a kutya szocializációjának. Ott a probléma.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!