Találatok a következő kifejezésre: Másfél éves befelé (3 db)

Milyen az amikor egy másfél éves gyerkőc csámpázik befele? Ilyenkor ez még természetesnek mondható, ha futás közben befelé fordul kicsit a lába?

Legjobb válasz: Ebben a korban még nagyon deformálható a láb, a lábfej. Kb 5 éves korra alakul ki a lábboltozat is. Ezen lehet korrigálni tornával és speciális cipõvel is.

Ebben a korban még nagyon deformálható a láb, a lábfej. Kb 5 éves korra alakul ki a lábboltozat is. Ezen lehet korrigálni tornával és speciális cipõvel is.
A én 2.5 éves fiam nagyon csámpázik befelé. Szinte elesik a lábában. El is mentünk ortopédiára, de azt mondta a doki (ismerõs, megbízható), hogy semmi baja, sõt, kifejezetten szépen fejlett a talp domborzata a korához képest. Ennek ellenére furcsállom a járását, de hiszek a dokinak.
Az én fiam másfél éves és õ is befelé fordítja a lábát futás, járás közben, a gyerekdokink szerint kinövi, de azért kértem beutalót ortopédiára, majd júliusban megyünk(akkorra volt idõpont).

Baj az, ha másfél évesen járáskor a lábfejei kissé befelé fordulnak?

Úgy értem, hogy ez még magától megváltozhat?

Legjobb válasz: Pont most tettem fel ugyanez miatt egy kérdést. Ma voltunk 18 hónapos vizsgáalton. A doktornõ ajánlotta, hogy vigyem el gyermekortopédiára és hogy ne használjuk a döntõékes cipõt. Felvetete, hogy esetleg még éjszakai sínt is kaphatna. A fiamnak az alsó lábszára kicsit "O", és az egyik lábával kicsit befelé kacsázik. Most keresek magánrendelést, mert állítólag bejelentkezéssel 2 hónapõ a várakozási idõ.

Pont most tettem fel ugyanez miatt egy kérdést. Ma voltunk 18 hónapos vizsgáalton. A doktornõ ajánlotta, hogy vigyem el gyermekortopédiára és hogy ne használjuk a döntõékes cipõt. Felvetete, hogy esetleg még éjszakai sínt is kaphatna. A fiamnak az alsó lábszára kicsit "O", és az egyik lábával kicsit befelé kacsázik. Most keresek magánrendelést, mert állítólag bejelentkezéssel 2 hónapõ a várakozási idõ.
Az én kislányom 2éves és a védönõ is azt mondta menjünk el ortopédiára.Szintén befelé lép.
Az én kisfiam májusba lesz 2 éves. Én még nem beszéltem a védõnõvel, de vinni fogom ortopédiára, mert õ az egyik lábával nagyon csúnyán befele lép.:( Bár nem mindig de egyre gyakrabban.
Nekem 2, 5 éves a kisfiam és nyáron még nem fordultak befelé a lábai de amióta hideg van és pelusban van azóta kezdte ezt.Azt mondta a mi gyerekorvosunk, hogy várjuk ki a szobatisztaságot és ha akkor is összeakadnak a lábai egymásban akkor vigyem ortopédiára..
Mi 18 hónaposan vittük el az ortopédiára e miatt. Neki is befelé fordul a lába, fõleg a jobb. A doki megvizsgálta és azt mondta, hogy semmi gond nincs vele. Még annyit mondott, hogy ebben a korban még össze-vissza járnak a kicsik. Semmi extra gyógycipõ nem kell neki. 1 év múlva kontroll.

Másfél éves kislányuknak befelé húz a lábán a nagyújja, mit lehet vele kezdeni, az orvos mit fog csinálni, ezt hogyan kezelik? Nem ludtalpas!

Legjobb válasz: Ilyenkor még minden gyerek lúdtalpas. kb. 3-4 éves korig. Valószínû gyógytornára küld majd, de a járáskor egyébként is megoldódik majd a probléma. Igazából hasznos tanácsot csak akkor tudok adni, ha látom. gyógytornász anyuka

Ilyenkor még minden gyerek lúdtalpas. kb. 3-4 éves korig. Valószínû gyógytornára küld majd, de a járáskor egyébként is megoldódik majd a probléma. Igazából hasznos tanácsot csak akkor tudok adni, ha látom. gyógytornász anyuka


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!