Találatok a következő kifejezésre: Másfél éve a (559 db)

Ha legalább másfél évig nyomtatok egy tintapatronnal amit mindig újratöltöttem akkor az a másfél év a patron szempontjából mennyire számít soknak?

HP 21-es fekete tintapatron

Legjobb válasz: Nem ismerem a nyomtatódat, ez attól függ, hogy a patronon van a fúvóka vagy a nyomtató fej egy csövön kapja a tintát. Ha a patronon van a fúvóka, akkor elõbb utóbb elhasználódik és csúnyán fog nyomtatni. De ezt látod a végeredményen. Ha csövön megy a nyomtatófejbe a tinta, akkor mindegy. Van hozzá inkflow rendszer, úgyhogy szerintem az elsõ verzió [link]

Nem ismerem a nyomtatódat, ez attól függ, hogy a patronon van a fúvóka vagy a nyomtató fej egy csövön kapja a tintát. Ha a patronon van a fúvóka, akkor elõbb utóbb elhasználódik és csúnyán fog nyomtatni. De ezt látod a végeredményen. Ha csövön megy a nyomtatófejbe a tinta, akkor mindegy. Van hozzá inkflow rendszer, úgyhogy szerintem az elsõ verzió [link]
A kérdező hozzászólása: közvetlen a patronból megy a patronból a tinta a lapra...

Nem 2 év a gyed? Adozona.hu szerint fél év a tgyás, 1év a gyed, másfél év a gyes?

http://www.adozona.hu/Kalkulatorok/GYES_GYED_kalkulator_Z28BZO eddig ez a kalkulátor jó volt, félreírás vagy lecsökkentették a GYED-et a gyerek másfél éves koráig?

Legjobb válasz: rosszul tettem fel a kérdést, nem a gyerek 2 éves koráig jár a gyed?

A kérdező hozzászólása: rosszul tettem fel a kérdést, nem a gyerek 2 éves koráig jár a gyed?
De a gyerkõc 2 éves koráig jár a GYEd. Elõtte kapod a TGYÁSt.
Tavalyi jogszabályváltozás alapján annyi idõre jár amennyit dolgoztál elõtte, tehát eddig a 365 nappal kaptad másfél évig, mostmár csak 365 napra a gyerek másfél éves koráig, ha van 525 nap biztosítási idõd szülés elõtt akkor kapod a gyerek a kétéves koráig. Ezeknél a kalkulátoroknál át kell állítani a 365 napot akkor számol helyesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, a biztosítási idõn csúszott el a dolog, ahogy #2-es írtad, most már rendben! köszönöm!!
A kérdező hozzászólása: illetve #3as:-D ma ilyen bamba vagyok:-)
???
Én se értem.
A kérdező hozzászólása: Hat az a kerdesem ha ilyen hosszu ideig van bennem egy hormonrud akkor ha kiszedetem mennyi ido ameg kiorul a szervezetbol? Nem okoz meddoseget?
Én még nem hallottam hormonrúdról
26 éves vagyok, de még én sem hallottam ilyesmirõl.
A kérdező hozzászólása: Pedig mar magyarban is van igaz draga en kulfoldon elek 26 vagyok en is
És ezt miért nem az orvostól kérdezted?
Szia! Én nemrég hallottam róla, és úgy tudom hogy okozhat meddõséget. :// Most volt belõle valami nagy botrány, hogy több nõt is meddõvé tett. Szerintem mindenképp fordulj orvoshoz. :)

Szeretnék orvos lenni, most BGFre járok, még van másfél évem a végzésig, és utána orvosira szeretnék menni. De nincs biosz, kémia érettségim, és nem is vagyok/voltam vmi jó tanuló. Szerintetek már nincs semmi esélyem?

Legjobb válasz: Hát nézzük csak. Ha 2005 elõtt érettségiztél, és befejezed a sulit elõtte, akkor nem kell emelt, de közép attól még kell. Tehát minimum le kellene érettségizne bioszból és kémiából vagy fizikából. Ha nem csinálsz emeltet, akkor vmivel nem ártana felturbózni a pontjaidat sem ugyebár. El kellene érned a ponthatárt, ami elõzõ évben vidéken 421 volt (Pesten magasabb...). Plusz ha befejezed a sulit és megkapod a diplomád, akkor csak fizetõsre mehetsz, ami most kb. 1 millió forint /félév (de ugyye épp variálnak rajta, és elvileg még drágább lesz).

Hát nézzük csak. Ha 2005 elõtt érettségiztél, és befejezed a sulit elõtte, akkor nem kell emelt, de közép attól még kell. Tehát minimum le kellene érettségizne bioszból és kémiából vagy fizikából. Ha nem csinálsz emeltet, akkor vmivel nem ártana felturbózni a pontjaidat sem ugyebár. El kellene érned a ponthatárt, ami elõzõ évben vidéken 421 volt (Pesten magasabb...). Plusz ha befejezed a sulit és megkapod a diplomád, akkor csak fizetõsre mehetsz, ami most kb. 1 millió forint /félév (de ugyye épp variálnak rajta, és elvileg még drágább lesz).
A kérdező hozzászólása: nem diplomám lesz, csak europass... és 2011ben érettségiztem
"nem diplomám lesz, csak europass" Azért járj utána! Mert a felsõfokú szakképzés, fõiskolán/egyetemen végzed (ha pl. ugyanúgy vehetsz rá fel diákhitelt) is képzés, és akkor lehet hogy ugyanúgy felhasználtál már államilag támogatott félévet. Hogy a kérdésedre is válaszoljak. Biosz még csak-csak, de a kémiát nagyon kell tudni. Én bioszból nagyon jó voltam, de kevés "csak" biológia volt, helyette (biokémia, biofizika, stb.), kémiáért nem nagyon voltam oda soha. Hát még egy 2-est is nehéz volt összehozni.
A kérdező hozzászólása: Értem :S köszi. Te orvosira jársz? :S
Elsõ vagyok. Azt tudom neked mondani én is, amit a második. Utána kell járni, hogy a képzésed beleszámít-e a felhasználható félévekbe. Aztán ha az orvosi a cél, akkor 2013-tól kell a két emelt. Nem mondom, hogy lehetetlen megcsinálni, de azért biztosan nem lesz egyszerû menet. De ha már a két emeltre felkészülsz úgy, hogy be is kerülj (ahhoz meg ugye nem elég összehozni egy 60%-os emeltet...), akkor az egyetemen már csak kitartás és szorgalom kérdése. Én csak bioszból emelteztem anno, fizikából pedig közepeztem. Kémiából nem is volt érettségim és nem is voltam belõle jó akkor sem, mikor még tanultam. Hát mi ne mondjak, megszenvedtem a kémiával. Háromszor annyi energiát kellett belefektetnem, mint annak, aki érettségizett belõle. De túléltem:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de sztem akkor hagyom az egészet. Ez az egy lett volna ami érdekel, dehát, nekem ez nem menne :S Befejeztem ezt és dolgzok :S
jajjj ne add fel kérlek!!!!! énse vagyok zseni, de próbálkozok, ha egyszer ez érdekel akkor ne azzal foglalkozz, hogy elmegy az egésszel( ismét érettségi, tanulás, jelentkezés stb..) sok idõ, mert hidd el most még nem késõ, megéri rá szánni pár évet mert utána lehet, hogy egyrészt jobbna belerázodsz tanulásba és simán végig tudod csinálni, másrészt én egész hátralevõ életemben bánnám és marna a bûntudat ha nem próbálom meg ha kell harmadjára is. am énis idén érettségiztem hát nem vettek fel, a kémiám középen voltam szõrnyû lett, biosz emeltem hát elmegy kategória, most voltam õsszel megint bioszon megint nem lett legjobb, ezért újra megyek májusba bioszra is meg kémiára is persze azt megint középen, sõt még nyelvvizsgát is most tavasszal fogom megcsinálni, én is késõnn találtam ki, valahogy nem mertem belevágni, de végiggondoltam és mit veszthetek?? peresze pénztt de amit szeretünk azért küzdjünk!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm, majd azért próbálkozom... Sok sikert Neked, remélem összejön! :)

Szerintetek miért van velem másfél éve a barátom, ha szexelni soha nem akar és mindig füllent? Elvileg hűséges, nem ilyenre kell gondolni.

Legjobb válasz: amióta vele vagy azóta nem szexeltetek?? Vagy mit értessz ez alatt? fejtsd ki bõvebben légyszives!

amióta vele vagy azóta nem szexeltetek?? Vagy mit értessz ez alatt? fejtsd ki bõvebben légyszives!
nemtudod kifejezni magad ezért lelankad a pö cse:/
már azis baj ha nemcsak dugni akar?:D miket füllent?:D
Kétség nem fér hozzá, hogy már nem szeret annyira mint régen, viszont nem akar/mer veled szakítani, mert egyelõre jobb együtt mint külön, és õ sem tudja mi tévõ legyen. Beszéljétek meg mindenképpen, érdemes e továbbhúzni v. inkább továbblépni. XX F
szerintem se foglalkozz vele - jobbat érdemelsz, az ilyen meg ismerkedjen marok marcsival. :D
rúgd ki a pi-ba fogj egy értelmes pasit. ne pazarold a fiatal idõdet hamar elmegy...
A kérdező hozzászólása: szeptemberbe elköltözik, mert fõsulira megy. lehet h addig nem akar kidobni, majd csak utána?:S nem szeret szakítani, azt tudom..:/ majd nem fog keresni max...:/
Nah hát szerintem akkor hagyd ezt a palit hazudik és dugni sem akar és azt mondja h az idegeire mész. Azért van veled mert lusta szakítani vagy fél a felelõsségtõl dobd ki te szerintem
A kérdező hozzászólása: ilyenre kell gondolni pl. azt mondja ne hívjam fel haverját, mert õ már hívta, de kiderül h mégsem.. azt mta minden bnõjével eddig gumival csinálta, kiderült h nem... mikor szünetet rendeltem el, hazudott egyszer 3napon át, h nem õt láttam vhol egy másik lánnyal.. azt mondta aranyos ahogy hisztizek, majd azt mondta h idegesítõ, és h falra mászik tõlem.. bármit mondok neki h mondja a szemembe, azt belemondja... tehát ilyen hazudós..most ha ennyire füllentõs, simán azt is csak úgy mondhatja a szemembe h szeretlek, nem?! de, lefeküdtünk kb 4x, rövid volt és nem jó.
Jól el szórakozik veled a pali, nem mondom :D

Kiköltöznél külföldre másfél évre a 15 hó körüli babáddal, ha a férjed nagyon jó ajánlatot kapna?

Ezen rágódunk már vagy 1 hónapja. Nagyon nehéz döntés. Mindent itthagyni, kimenni oda ahol senkink nincs, még a nyelvet sem beszélem rendesen. A lakást is most hoztuk rendbe. Mi tennétek? Esetleg volt valaki ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Szerencsés vagy! Persze, gondolkodás nélkül! A gyereknek is nagy lehetõség, hisz a nyelvet pikkpakk megtanulja. Én éltem Londonban pár évig, de hazaköltöztem, és azóta is néha "honvágyam" van, szívesen kimennék megint, de nincs lehetõségünk jelenleg, és itt kell megalapoznunk jelenleg a jövõnket. Szóval vágj bele nyugodt szívvel, késõbb hálás leszel magadnak ezért a döntésért.:)

Szerencsés vagy! Persze, gondolkodás nélkül! A gyereknek is nagy lehetõség, hisz a nyelvet pikkpakk megtanulja. Én éltem Londonban pár évig, de hazaköltöztem, és azóta is néha "honvágyam" van, szívesen kimennék megint, de nincs lehetõségünk jelenleg, és itt kell megalapoznunk jelenleg a jövõnket. Szóval vágj bele nyugodt szívvel, késõbb hálás leszel magadnak ezért a döntésért.:)
Én elmennék másfél év nem olyan hosszú idõ.Ha meg esetleg valamiért nagyon nem lenn jó kint gondolom haza tudnátok jönni.
A kérdező hozzászólása: Ja, és attól is félek, hogy ha tényleg nem lenne jó, nem érezném jól magam, akkor ez a házasságunkon is érzõdne. Pláne a babámon nem szeretném, ha csattanna a dolog. De mondjuk haza tudnék jönni a kisfiammal kb 3 havonta. Így már nem is olyan szörnyû......
Es a ferjed mit mond? O mit szeretne?
A kérdező hozzászólása: Õ is vacillál, de õ inkább hajlik rá, én vagyok a visszatartó erõ. Ti mikor költöztetek ki? Vagy már kinn született a babád? (A londoni anyukára gondolok, sztem te kérdezted :) )
Nalunk a sulit kezdte kint a gyerkoc, 5 eves volt. De az apja mar regebb ota kint elt. Mi mar nem fogunk hazakoltozni, ebben biztos vagyok. Es igy is mas a dolog, hogy orokre koltozik ki valaki, vagy csak 1-2 evre. De az is lehetne nalatok, hogy kijottok apuval, es majd elvalik a dolog. Lehet hogy kint nagyon jo lenne, es nem mennetek mar ti sem vissza. Esetleg a parod menjen ki elobb es kb. 1 honap utan menjel utana a babaval. Addigra lesz mar haziorvosa is, az is ido amig oda bejelentkezik, szoval elobb minden fontos dolgot intezzen el, es ugy menjel utana a kicsivel. Es hova mennetek?
Én mennék a helyetekben. Alig várom, hogy az ölünkbe hulljon egy ilyen lehetõség.
A kérdező hozzászólása: Németországba mennénk. Mindenképpen elõbb menne Apa, utána kb 1 hónap mva mi - ahogy te is írtad, mert addig lakást kell találnia. Nem lesz egyszerû a költözés, nem is tudom, hogy vigyünk cuccokat, vagy vegyünk ott?! kiságy vagy etetõszék pl. De lassan én is arra hajlok, hogy menjünk, aztán lesz ami lesz.
11:11-es vagyok. Én is Londonban éltem kint huzamosabb ideig. Nagyon hamar találkoztam magyarokkal - játszótéren, játszóházban, akár üzletben, parkban találkozhatsz magyarokkal, barátokkal, és van közösségi oldal is, vagy magyar bolt, ahol tuti tudsz ismerkedni. Én legalábbis nagyon nyitott személyiség vagyok, és ha nem is lettem volna az, Londonban azzá váltam volna. Nem értek egyet azzal a válaszolóval, aki szintén Londonban van. Nekem itthon sincs segítségem, egyedül vagyok, nagyszülõk külföldön élnek, testvéremék is, az anyukám és a dédi van itt, de õk is messze. A másik pedig ne csak magyarokkal ismerkedj, hanem helybéliekkel, hisz nem harapnak.:) Nekem sok barátom van azóta is a világ minden tájáról. Gyerekkel sem nehezebb hidd el, egy óriási élmény, lehetõség neki is. Ne gubózz be, mint sokan! Csak pozitívan!
Mit nem adnék egy ilyen lehetõségért, hacsak fél évre is, de itt hagyni ezt a posványt, amit itt van Mo-on.Ne habiûozz, induljatok! Lényeg, hogy pozitívan állj a dolgokhoz! Ismerõseink most készülnek ki nyáron 2 gyerekkel, már nagyon várják, orvos az apuka és jó lehetõsége adódott. Õk már nagyon várják, ne habozz!
szia! akkor én vagyok az ellenpélda: mi is költöztünk, és nem bántam meg. a pénz sajnos hatalmas úr! a nyelvet kint megtanulod, azzal nem lesz gáz. 1, 5 év meg elszáll mire észbekapsz! hajrá! kalandra fel!:)
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, hogy mindenki biztat, köszi mégegyszer!! :) )
Sajnos nem voltam ilyen helyzetben, de a mai világban, ha csak nem nyertetek a lottón, szerintem kezdjetek miharmarabb csomagolni! A babádnak ti vagytok a lényeg, ti meg ott lesztek, itt igazából neked lesz nehéz, mert apa elmegy dolgozni, te meg ott maradsz egy idegen környezetben, de majd alakul, meglátod és egy ilyen lehetõséget nem szabad kihagyni! Sok sikert és hajrá!!
Én mennék mindenképpen. Tanulhatsz nyelvet, a babád is tanulhat, azon kívül most egyszerûbb menni, mint ha már ovis lesz. Menjetek, és érezzétek jól magatokat! ҝ
Én igen. Már beszélgettünk is errõl, hogy mi lenne, ha hirtelen megszûnne az állása. Az õ szakmájával két lehetõségünk lenne: Pest vagy külföld. Akkor már inkább külföld, és mennék vele gyerekestül, idehagyva az én állásomat is akár. (Ebbõl egyedül se tudnék megélni.) A lakást rá lehet bízni megbízható ismerõsre, hpogy vigyázzon rá. Sõt, akár ki is lehet neki adni kellõen alacsony áron (pl a piaci ár feléért), hogy megérje neki elfogadni az ajánlatot.
Hát a barátnõm bevállalta a 8 hónapos babájával. Baromira nem élvezi a helyzetet, sõt... Mindazonáltal azért teszik, hogy fészkettudjanak rakni, és fogat összeszorítva kibírják. Igaz, sokszor hagyja ott a férjét és megy haza a szüleihez feltöltõdni. Szerintem, ha van rá okod, bevállahatod, de tisztában kell lenned vele, hogy nem egy leányálom segítség nlkül az ismerõsöket, barátokat hátrahagyva talán egy olyan országban, aminek még a nyelvét sem tudod rendesen.
Én azonnal indulnék.Ott is találsz majd barátokat, csak idõ kell hozzá.Szerintem ne gondolkodj ezen.
Ha itt vagy irjal, kivancsi vagyok a valaszok utan a velemenyedre!
Ki! Azzal lehet bajod esetleg ha nem tudod a nyelvet és ne adj Isten orvoshoz kell vinni a kicsit, nekem csak ezért lenne kételyem. Én így is egyedül vagyok senkit nem ismerek ahol most lakunk, és még hóvégén lavírozni kell ezer forintokkal. Legalább nem kellene azon gondolkozni, hogy mindenbõl az olcsó olcsó olcsó, a hócipõm tele van már ezzel az anyagi küszködéssel. JÓ NEKED!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, nagyon köszi a sok választ! Igazából nem lepõdtem meg, itthon is mindenki "küldene" minket:) Érdekes, hogy azok, akik kinn élnek, vagy akinek van kinn ismerõse, másképp látják, és ez az én dilemmám is, addig ok, hogy barátokat szerezni, ismerkedni, itthon könnyen megy, de ha nem beszélem a nyelvet rendesen, nagyon nehéz. Nem vagyunk otthon ülõsek a babámmal, könnyen is barátkozunk, de ha a beszélgetés kimerül néhány mondatban meg mosolyban, akkor nem sokra megyek senkivel. Meg õk sem velem. :) Ok, ebbe még belejönnék, de annyi minden van még pl a költözés, az orvos, amit az utolsó válaszoló írt... Hú, még mindig nagy a dilemma. Igazából összeszorul a gyomrom, ha rágondolok.. De mondjuk mindenkinek igaza van, mennék is meg nem is. Vannak elõnyei, meg hátrányai is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm! :) Komolyan mondom megjön az ember kedve hozzá, ahogy olvasom amit írtok. Még nem 100%-os a dolog, jövõ héten derül ki véglegesen, hogy tényleg megkapja-e. És pénteken megy Németországba egy 'pofavizitre', sztem ettõl is függ. Szép napot mindenkinek! :)

Ha eladom a házam másfél évvel a vétel után, mennyit kell adóznom az államnak?

Feltettem már ezt a kérdést régebben, de másik címről, és nem találom. Pedig olyan frappáns válasz érkezett.

Legjobb válasz: Kevés az info, ezért általánosságban lehet csak válaszolni. 16 % abban az esetben, ha keletkezik az eladásodból adóköteles jövedelem. Ha nem keletkezik, akkor adót sem kell fizetni.

Kevés az info, ezért általánosságban lehet csak válaszolni. 16 % abban az esetben, ha keletkezik az eladásodból adóköteles jövedelem. Ha nem keletkezik, akkor adót sem kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Van valami olyan törvény, hogy vétel utáni 1. 2. 3. 4. 5. évben mennyit kell a különbözet után adózni. Én most vagyok a 2. évben. Valaki ezt a törvényt olyan jól bemásolta ide, ezt keresem most is.
Ez az SZJA törvényben van benne, mivel arról beszélünk. 62. §. (6) bekezdés b) pontja. Bevétel - költség (például megszerzésre fordított összeg) = SZÁMÍTOTT ÖSSZEG Jövedelem a SZÁMÍTOTT ÖSSZEG 100 %-a az ingatlan megszerzésének évében, és az azt követõ évben. 90 %-a a megszerzés évét követõ 2. évben 60 %-a - " - követõ 3. évben 30 %-a - " - követõ 4. évben 0 %-a - " - követõ 5. évben.

Óraszám leépítés másfél évvel a nyugdíj előtt a Magyar Postánál! Van valakinek valami használható tippje?

Tanácsra, tippekre lenne szükségem. Édesanyám 6 órás munkaviszonyban dolgozik a Magyar postánál. Már csak másfél éve lenne hátra a nyugdíjazásig, de most januárban közölték Vele: Vagy aláírja, hogy lecsökkentik az óraszámát 5 órára februártól, vagy azonnali hatállyal kirúgják. Mivel így a fizetése nem fogja elérni a minimálbért veszélybe került a nyugdíj, a csíp?je és a lába miatt sokat betegeskedik, alig tud menni, a munkahelyére is utaznia kell. Van valakinek valami használható tippje?A párom egyéni vállalkozó. Tud esetleg Õ segíteni Nekünk?

Az exbarátnőm miért hájntorgatja fel szakítás után másfél évvel a szakítás okát?

Azt mondta h a reményt is öljem meg.

Legjobb válasz: "olyan volt mint egy testvér" és "szerelmes vagyok belé" nálad hogy fér össze? Amúgy azért emlegeti, mert fájó sebet hagyott benne. Tök mindegy, hogy ki volt a hibás, az exed fájlalja a dolgokat. (akkor is, ha nem akar újrakezdeni)

"olyan volt mint egy testvér" és "szerelmes vagyok belé" nálad hogy fér össze? Amúgy azért emlegeti, mert fájó sebet hagyott benne. Tök mindegy, hogy ki volt a hibás, az exed fájlalja a dolgokat. (akkor is, ha nem akar újrakezdeni)
Mert azt szeretné, ha végre lekopnál róla:D
szánalmas vagy
Sebet hagyhattak benne a dolgok. Lehet, hogy valamiféle engesztelést vár, de az is lehet, hogy valamiért ezzel akar visszavágni, mert mostanában megbántottad. Fene tudja, ehhez ismerni kéne az exed.

Belara-t szedek lassan másfél éve. A havi adagból még 2 tabletta van hátra, viszont ma barnás folyást, kevés pecsételő vérzést vettem észre és tompán fáj a hasam alja. Lehet hogy előbb jött meg?

Ez már lehet a menstruáció, csak valamiért el?bb jött meg? Tegnap szeretkeztünk a párommal, annak is köze lehet hozzá? Nem voltunk hevesebbek mint máskor...

Legjobb válasz: Ennyi idõ után a pecsételõ vérzés nem normális...Ha késõbb is jelentkezik, másik gyógyszer kell.

Ennyi idõ után a pecsételõ vérzés nem normális...Ha késõbb is jelentkezik, másik gyógyszer kell.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!