Találatok a következő kifejezésre: Másfél éve 1 (31 db)

Igaz az, hogy a gyeshez az elmúlt másfél évben 1 év teljes megszakítatlan munkaviszony szükséges?

Ezt ma hallottam a barátn?mt?l aki most esett teherbe. Mi is tervezzük a gyermekvállalást, de sajnos engem úgy foglalkoztat a munkahelyem, hogy 6-10 hónapig dolgozom aztán elküld pár hónap szociális segélyre és utána újra visszavesz. Ez megy már 4 éve. Akkor én nem is leszek jogosult gyesre???:S Szép ez az ország.

Legjobb válasz: Gyest mindenki kap! Az is aki egy percet sem dolgozott! De ez elég kevés pénz ugye.

Gyest mindenki kap! Az is aki egy percet sem dolgozott! De ez elég kevés pénz ugye.
A gyes mindenkinek ugyanannyi. Olvass utána a dolgoknak, hogy mi jár és kinek. Érdemes figyelembe venni bizonyos dolgokat gyerekvállalás elõtt: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=tel..
"Szép ez az ország." Ez nem az ország hibája, hanem a munkáltatódé. A GYED.-hez kell munkaviszony az a fizetésed 70%-q a Gyest akkor is kapsz ha nincs munkaviszonyod de az csak 28.000Ftz körül van.
Ez lemaradt: Ezt olasd el nagyon jól össze van foglalva. http://bezzeganya.postr.hu/gyes-gyed-utmutato
hál istennek tervezik azt a törvényt, hogy alanyi jogon csak az kaphasson a közösbõl, aki tett is be valamit oda... ergo: elõször tanulni, dolgozni kell és utána gyereket vállalni. Nem csak a markodat tartani a pénz után. Ingyenélõk országa ez.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat elég tapasztalatlan vagyok még ilyen ügyben... De gondolom aki a munkaviszonya után kap az jóval többre számíthat, mint az alap összeg. Ez érdekelne, hogy ehhez mennyi munkaviszony szükséges?
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj kedves utolsó, remélem az utolsó mondatodat nem rám értetted, ugyanis nekem 3 szakmám van és mindemellett egy diplomám, valamint most készülök mesterképzésre és mindezek mellett dolgozok is. Szóval azt hiszem én letettem már valamit az asztalra 25 évesen. Azt hiszem a hozzám hasonló fiatal nõk mind megérdemelnék, hogy ne a létminimum alatti összeget kapják meg. Azt pedig, hogy "szép ez az ország" arra értettem, hogy a kormány ötlete volt közcélúként alkalmazni 3 havonta cserével és 93 000 bruttóért diplomás embereket!
A kérdező hozzászólása: Ingyen élõk országa... talán ha több munkahely lenne(nem csak olyan ahová csak protekcióval lehet bejutni) többen is dolgoznának örömmel!! Nem értem néhány ember melyik bolygón él!
Oké persze nehéz munkát találni de sokan nem is akarnak. Szomszéd nõ dolgozott 1. évet utána sorba születek a gyerekei összesen 5 és mégis eltudod menni egy boltba eladónak dolgozni, 2 hónap keresés után. Nem azt mondom, hogy nagyon könnyû de azért nem is lehetetlen. Ja és nem Budapesten csak egy kisvárosban.
A kérdező hozzászólása: Igen 2 féle ember létezik, aki akkor se menne el dolgozni ha kapna állást, a másik pedig, hogy menne de nem kap. Én 4 éve próbálok másik munkát találni de még csak be sem hívnak elbeszélgetésre, hogy bizonyítsak. Nálunk egy bolti eladói állásra - nem túlzok- 642-en adták be a jelentkezésüket. Mikor le szerettem volna adni az önéletrajzom már el sem vették 643.-nak. Természetesen minden segélyt és támogatást munkához mérve adnék, de ahhoz szükséges lenne mindenkinek megbízható, jól fizetõ, tartós állás. De a mai világban senki sem tudhatja másnap szükség lesz-e a munkájára. És csodálkoznak, hogy a magyarok nem szülnek gyereket...
Hanem miért? Csak mert elképzelni sem tudom....ill.van egy tippem.....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az egyetlen normális választ :) :) Nem azért csinálom h megtudjam...
Bocsánat, de azt írod, hogy nem akarsz gyereket, de nem érted, miért nem esel teherbe. Miért, ha teherbeesel és nem akarsz gyereket, mit fogsz tenni? Abortusz? Nem értelek.
Figyelted a peteérésedet? Lehet, hogy mindig rosszkor voltatok együtt. Vegyél ovu tesztet és azzal figyeld, mikor van. Ha úgysem sikerül sokáig, akkor érdemes elmenni orvoshoz, sok minden lehet a háttérben, ehhez kivizsgálások kellenek majd, így nem tudná senki megmondani a neten keresztül.
A kérdező hozzászólása: és azt kértem arra legyen válaszolva h mi lehet az oka??? ez enm azt jelenti h gyereket akarok...csak félek...ennyi
Két hónapja vagytok együtt és máris babát akarsz? Az igen! Nameg az elõzõektõl is....? Nem szoktál gondolni a saját és jövendõbeli gyermeked sorsára, igaz?
Remélem ez csaK EGY VICC....Te gyereket akarsz??
1, 5 év alatt 5 fiú és mind az 5-tõl gyereket akartál???ez nagyon durva!
Masfel ev az nem olyan hosszu ido, sok no egy partnerrel is akar 2 evig probalkozik, ez meg nagyjabol fogjuk ra beletartozik a normalisba (nem olyan mint akinel mar 8eve vagy 15 eve nem jon ossze a gyerek). De azert meglepodtem, hogy masfel ev alatt az otodik, pasival vagy vedekezes nelkul. Ez nagyon durva. Mikor irtad hogy 4 barattol nem lettel soha terhes, azt hittem, hogy ez idotartamilag vagy 5-6 ev..... De masfel? Ez nagyon durva. Csak nehogy valami jo kis nemi betegseget osszeszedj.
Hát ne haragudj ez nem a kérdésre válasz de ha másfél év alatt 4 barátod volt és most az 5. akkor biztos vagy benne hogy õk voltak az igazik? Nekik akarsz szülni és babát vállalni? Azt írod hogy nem védekeztetek, tehát ez azt jelenti hogy mindegyiktõl vállaltál volna gyereket szívesen?? Egyébként ha pont nem peteéréskor voltál együtt velük (viszonylag könnyû azt az 1-2 napot elkerülni) akkor nem meglepõ hogy nem sikerült. A szakkönyvek azt írják hogy egészséges nõ rendszeres nemi élet mellett (legalább heti 3) 1 év alatt 85% hogy teherbeesik. Tehát 1 év, ha tudod is hogy mikor van ovulációd.
te szimplán fel akarod magadat csináltatni, mi? Hány éves vagy? 17?
Az elsõ vagyok, bocs nem olvastam rendesen szóval milyen mûtéted volt? Nõgyógyászati?
De azt még nem írtad meg milyen mûtét volt amiért attól félsz hogy valami baj van veled és azért nem leszel terhes? Abortusz?
Lefekszel fûvel fával hogy megtudd teherbe tudsz-e esni aztán ha sikerül elveteted mert nem akarsz gyereket? Ép ész?
A kérdező hozzászólása: nem akarok gyereket szipmlán arra voltam kiváncs hogy mi az oka...?nem az 5.ik a 4.ik...
Esküszöm nem értem. Ha félsz, miért nem védekeztek?????? Kérdésedre válaszolva, lehet, hogy csak szerencséd volt. De az is lehet, hogy valóban gond van veled. De miért gondolod, hogy ezt itt meg tudjuk mondani neked?

Tavaly júliusban kezdtem el a jogsit.1 vagy másfél év alatt lehet megcsinálni, hogy ne keljen újra kezdenem?

Legjobb válasz: 2 év után van lehetõséged hogy újra kresz vizsgát tegyél tanfolyam nélkül,erre fél éved van,ha sikerül újra 2 éved van a többi vizsgára,ha nem akkor újra kresz tanfolyamra kell járnod,tehát kvázi elölrõl kezdeni az egészet!

2 év után van lehetõséged hogy újra kresz vizsgát tegyél tanfolyam nélkül, erre fél éved van, ha sikerül újra 2 éved van a többi vizsgára, ha nem akkor újra kresz tanfolyamra kell járnod, tehát kvázi elölrõl kezdeni az egészet!

Olyan anyukák válaszára lennék kíváncsi, akinek a babája még kétszer alszik napközben.1- másfél év körüli babátok mennyit van ébren két alvás között?

Végigaludja az éjszakát?

Legjobb válasz: Kisfiam 13 hónapos. Reggel 7-8 között ébred. 11 körül alszik változó mennyit átlagosan 1 órát. Délután pedig 4 körül alszik 1-1,5 órát. Este fél 9-tõl pedig reggelig átalussza az éjszakát.

Kisfiam 13 hónapos. Reggel 7-8 között ébred. 11 körül alszik változó mennyit átlagosan 1 órát. Délután pedig 4 körül alszik 1-1, 5 órát. Este fél 9-tõl pedig reggelig átalussza az éjszakát.
11 hónapos, általában délelõtt 11-tõl alszik két órát, majd délután 4-kor is egy rövidet. Este 8-kor alszik el, fél 7-7-kor kel, nem ébred fel közben
16 hónaposom reggel fél 7-7kor kel, délelõtt 11 körül alszik másfél órát, aztán délután fél 5-tõl megint kb másfelet. Este fél 10 körül alszik el.
12, 5 hónapos. Reggel fél 8-kor kel, kb fél 11-tõl 12-ig alszi másfél órát. Aztán délután 5 körül még fél, egy órát. Este fél 10-kor alszik el. Napközben így összesen 2, 5 órát alszik, éjjel kb 10-10, 5 órát. Ritka, hogy átaludja az éjszakát, kb 3-4-szer kelek hozzá cumit visszaadni, betakargatni, stb.
Kisfiam lassan 16 hónapos. Reggel 7 körül kel, 10 után alszik 1, 5 órát, és du fél4-5 ig. Mostanában fog majd átállni egy alvásra, kedden pl egyet aludt, akkor reggel fél 8-kor kelt és akkor délben 2, 5 órát aludt. Este max fél 9-kor alszik , az nála a választó, éjjel nem igen ébred inkább csak nyöszörög néha, de ilyenkor kap egy kis simit+cumit és alszik is.. Lánykám is kb 16 hónaposan állt át az egy alvásra, addig õ is így aludt ahogy a kicsi.
1 éves kisfiam van. Reggel 8-fél9-kor indul a napunk, elõbb kelek, mint õ :) délelõtt alszik egy rövidet, fél11-11-tõl, fél órát-45 percet. fél2-fél4-4-ig délutáni szunya, majd este 9körül alvás, éjszaka nem ébred.
11 hónapos a lányom. Reggel hatkor (kb) kel, 9-kor alvás (idõtartam változó) általában másfél óra. Majd 15 órakor megint alvás (idõ ua.) Hét- nyolc között alszik el este, éjszaka meg-meg ébred, de alszik hajnalig. Front vagy betegség esetén változó.

Már másfél éve van fehérje folyásom és 1 éve szőrösödöm a mellméretem 65/A mikor fog megjönni? 12/l

Legjobb válasz: az fehér folyás és én is így vagyok csak egy évvel idõsebb és 70/A ://

az fehér folyás és én is így vagyok csak egy évvel idõsebb és 70/A ://
A kérdező hozzászólása: és nem lehet tudni mikor fog megjönni?
sajna nem :(
A kérdező hozzászólása: pedig az osztályomban már mindenkinek megjött csak nekem nem és ez elég ciki://
nálunk is szinte már mindenkinek megjött :(
A kérdező hozzászólása: de még csúfolnak is a mellméretem miatt azt nem bírom elviselni :(
A kérdező hozzászólása: téged nem igaz?
A kérdező hozzászólása: ja és szerintetek a 65/A méret egy tizenkét évesnek kicsi vagy nagy méret?
engem nem csúfolnak mert van egy osztálytársam aki totál lapos :D szerintem a 65/A az normális ilyen korban :)

14 éves vagyok, a mellem legalább másfél éve nő, fehér folyásom van 1 éve és pár napja nagyon fájt a fejem és néha a hátam is szokott. Nemrég kezdtem szőrösödni. Szerintetek ez a menstruáció jele?

félek hogy nem fog megjönni, mert az osztályomból már mindenkinek megvan.. köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem kell izgulnod, úgy néz ki késõbb érõ vagy. Ha 16 éves korodig nem jön meg, vagy nem áll be a menstruációs cuklisod akkor viszont meg kell látogatnod egy nõgyógyászt aki kivizsgálás után rendberak. De ahhoz még van 2 éved... az sok idõ, nyugi, nem kell emiatt izgulnod, legalább addig se kell kínlódnod vele...

Nem kell izgulnod, úgy néz ki késõbb érõ vagy. Ha 16 éves korodig nem jön meg, vagy nem áll be a menstruációs cuklisod akkor viszont meg kell látogatnod egy nõgyógyászt aki kivizsgálás után rendberak. De ahhoz még van 2 éved... az sok idõ, nyugi, nem kell emiatt izgulnod, legalább addig se kell kínlódnod vele...
http://www.filedownloadfull.com/forums/f5/supernatural-sound.. Remelem erre gondolsz:D Bart itt evadra vannak szedve a dolgok:D
A kérdező hozzászólása: huuu nagyon szépen köszönöm : D tökéletes lesz :D
ááá imádom oöket :D gyorsan meg is nézem az oldalt
uu

A facebook-on még kb.1, 5 (másfél) éve játszottam 1 stratégiai játékkal, nem tudtok régi stratégiai facebook-os jatekokat?

Hogy lehet megnyitni a játszott játékaimat? Vagy irjatok régebbi stratégiai facebook-os jatekokat hátha az egyik az :) !

Kb masfel eve irt fel az orvosom fogamzasgatlot, mert nem volt rendszeres a menstruaciom. A gyogyszer szedese alatt rendesen megjott, de most abbahagytam a gyogyszert es mar 1 hetet kesik a mensim. Mitol lehet?

Most megint ossze vissza fog megjonn,akar tobb havi kimaradassal

Legjobb válasz: 1. A gyógyszer nem teszi rendszeresség a menstruációt, mert valójában nem is igazi menstruáció ami a szünetek között van. Szóval nem azt kellett volna, hogy elnyomjátok a tüneteket, hanem megkeresitek az okát. 2. Gyógyszer abbahagyása után a legtöbb embernek nem lesz rögtön a régi a menstruációja, ha 3 hónapig semmi javulás orvos. És akkor ne a fogamzásgátlóhoz nyúlj.

1. A gyógyszer nem teszi rendszeresség a menstruációt, mert valójában nem is igazi menstruáció ami a szünetek között van. Szóval nem azt kellett volna, hogy elnyomjátok a tüneteket, hanem megkeresitek az okát. 2. Gyógyszer abbahagyása után a legtöbb embernek nem lesz rögtön a régi a menstruációja, ha 3 hónapig semmi javulás orvos. És akkor ne a fogamzásgátlóhoz nyúlj.
1. mert abbahagytad a gyógyszert és ilyenkor a hormonok megzavarodnak. 2.mert elõtte sem volt rendszeres. Illetve a fogamzásgátló szedése alatt nem mensid volt hanem megvonásos vérzésed! 3. Menj el nõgyógyászhoz (egy normálishoz), aki nemcsak elkendõzni akarja a problémát hanem normálisan megvizsgál. Én elhiszem, hogy az ember örül, amikor a fogamzásgátló miatt egy csomó problémája megoldódik, mint pl: rendszertelenség, csak ha majd babát szeretnél, nagyon nehéz lesz belõni, hogy mikor is kell próbálkozni stb.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen.De ez nem jelentheti azt, hogy meddo vagyok, , es nem lehet babam? Tunet lehet a hanyinger, melegsegerzet, hohullamok, szedulesek?
Természetesen nem jelenti, hogy meddõ vagy.Egy alapos kivizsgálás azért nem árt, lehet valami nagyon egyszerû ok miatt rendszertelen a menstruációd. Egyébként a tünetek utalhatnak babára, tesztelj, ha már egy hete meg kellett volna jönnie, akkor már bõven kimutatja! Ha engem kérdezel inkább a fogamzásgátló hatása, de te tudod, hogy védekeztetek e vagy sem illetve, hogy mikor voltatok együtt!
Sajnos ez a fogamzásgátló szedése miatt van.. Nem old meg semmit, elkendõzi a problémát, (már ha egyáltalán volt probléma). és sajnos okozhat sok más gondot, pl hormonháztartásod felborul, stb... várjál nyugodtan 3-4 hónapot, nagy valószínûséggel meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!Nem vedekezunk, amiota abbahagytam a gyogyszert!Kb 2 hete teszteltem , az negativ lett!
Nekem sem volt sosem rendszeres a havim.Én is szedtem fogamzásgátlót, de már nem szedek.És megint össze vissza jön meg a havim.Meddõségtõl nem tartok, mert úgysem akarok gyereket.De ha te szeretnél, akkor érdemes elmenned egy "normális" orvoshoz.

Másfél éve teljesen szobatiszta 3, 5 éves fiam újabban (1hónapja) heti 1-2-szer bepisil hajnalban, de miért? Tapasztalatok?

Vizelet tiszta, üledékmentes. Szervi baja nincs. Múlt héten látta doki. Múlt hét hétf?n pisilt be utoljára. Azt hittük ennyi. Erre ma hajnalban ismét. Van egy 15 hós öccse is, oviba nem jár.

Legjobb válasz: De aranyos vagy! Köszi a gyors választ. Xar anyának érzem magam, biztos szigorú vagyok nagyon vele vagy ilyesmi. De ha tartana, félne tõlem szót fogadna nem? Úgy is különösen szófogadatlan hetek óta! Sokszor már kezelni sem tudom csak ordítani, végül a seggére csapni,ezt havonta 1-2szer! Nem szadizom, ütöm , vágom nyugi. Csakhát az én idegrendszerem is véges...

A kérdező hozzászólása: De aranyos vagy! Köszi a gyors választ. Xar anyának érzem magam, biztos szigorú vagyok nagyon vele vagy ilyesmi. De ha tartana, félne tõlem szót fogadna nem? Úgy is különösen szófogadatlan hetek óta! Sokszor már kezelni sem tudom csak ordítani, végül a seggére csapni, ezt havonta 1-2szer! Nem szadizom, ütöm , vágom nyugi. Csakhát az én idegrendszerem is véges...
Nálam az a trükk vált be, hogy lefekvés elõtt pisiltettem, meg mikor én feküdtem le, akkor is felkeltettem és elkísértem pisilni. De ezt az elsõ válaszoló tanácsai után, illetve azzal együtt javaslom!
Nekem ilyen problémám nincs..de barátnõm kisfiának pont ilyen van. És rájöttek, hogy ez az átmeneti idõszak (írtad hogy egy hónapja van) a fûtésnél..hol bekapcsol..hol nem...picit hidegebb van hajnalba, este a szobájába és ez miatt pisilt be. Lehet picit fázik azért talán..csak egy ötlet..
nálunk ugyan ez a helyzet.3 és fél éves csak 18 hós a tesója.oviba jár ott is bepisil itthon is éjjel....:S és õ is 2 éves kora óta szoba tiszta.én hétfõn akarom elvinni a dokihoz h. nem e fázhatott meg.de csak akkor fordul elõ ha alszik.nem tudom mi lehet a baj...:S
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Utolsó: irj majd hogy mit mondott. Nálunk kiderült, legalábbis úgy fest, elkezdõdött 'a mindentõl félek amit nem értek' korszak. Legutóbb egy öreg néni miatt ment a félés, pisilés. Elõtte a sötétítõtõl stb. Sokszor kell napjában megkacagtatni, biztosítani a biztonságról, senki nem tudja és nem is akarja bántani, elvinni stb. Ez most beválni látszik!
mindenképp írok de lehet h nálunk is ez lesz a baj......

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!