Találatok a következő kifejezésre: Más a mint a általános (10 db)

Most vagyok elsos kozepsuliban, elso felev utan meg mindig nem olyan, mint a altalanos. Tanulok rendesen de megsem megy 4re Bekellenem osztani a tanulnivalot? Vagy masik suli kellene?

Legjobb válasz: Szerintem ne keseredj el, lehet, hogy csak lassabban tudod felvenni a ritmust.Nézz körül ismerõseid, szüleid ismerõsei közt, hátha valaki tud segíteni a nehezebb tantárgyakban. Ha az iskolában jól érzed magad, és csak az átlagod zavar, ne a váltáson gondolkodj, hanem, hogy kitõl-kiktõl kérhetsz segítséget a tanulásban. Ha pedig nem érzed jól magad, még négyes átlaggal is érdemes váltani. A lényeg, hogy ne keseregj, kérj segítségeta tanulásban!:)

Szerintem ne keseredj el, lehet, hogy csak lassabban tudod felvenni a ritmust.Nézz körül ismerõseid, szüleid ismerõsei közt, hátha valaki tud segíteni a nehezebb tantárgyakban. Ha az iskolában jól érzed magad, és csak az átlagod zavar, ne a váltáson gondolkodj, hanem, hogy kitõl-kiktõl kérhetsz segítséget a tanulásban. Ha pedig nem érzed jól magad, még négyes átlaggal is érdemes váltani. A lényeg, hogy ne keseregj, kérj segítségeta tanulásban!:)

Más a középiskola mint a általános? És miben?

Most fogok középsuliba menni és félek,h nem lesznek ott barátaim :(

Legjobb válasz: Dehogynem lesznek! Ott mindenki újonc lesz - jó, persze lesznek olyanok, akik már elõtte is osztálytársak voltak - de sokan egyedül lesznek, mint te. Egymásra lesztek utalva. Már az elsõ napon lesznek barátaid, hidd el! A középiskola egyébként tananyagában, hangulatában más, mint az általános. De jó lesz az, hidd el!

Dehogynem lesznek! Ott mindenki újonc lesz - jó, persze lesznek olyanok, akik már elõtte is osztálytársak voltak - de sokan egyedül lesznek, mint te. Egymásra lesztek utalva. Már az elsõ napon lesznek barátaid, hidd el! A középiskola egyébként tananyagában, hangulatában más, mint az általános. De jó lesz az, hidd el!
Igaza van az elõttem hozzászólónak tananyagban más. Itt semmit sem tanulok:D Általános keményebb volt. A barátok meg.. nekem ott se voltak itt sincsenek én már megszoktam, hogy csak magamban bízhatok. Neked biztos lesznek.
Azért az túlzás, hogy az általános keményebb tanulásilag, mint a középiskola. A középiskolában több tárgy van, többet is kell tanulni, nagyobb óraszám. Inkább a felfogása változik ekkorra az embernek, "laza" lesz, hiszen kamaszodik, elõbbrevaló a pia meg a buli. De azért ajánlatos figyelni a tanulásra, ha tovább akarsz tanulni (nem kell strébernek lenni hozzá!)..
Nekem pontosan a középiskola volt sokkal jobb (most érettségizek), mint az általános. Barátaid meg biztosan lesznek, ugyanis általában a valódi, hosszan tartó barátságok középiskolában születnek. Nekem elég sok barátom lett itt, meg imádtam középsuliba járni, úgyhogy ne aggódj! :-)
Minél felsõbb osztályba kerülsz, annál nehezebb a tanulás (tisztelet a kivételnek). Barátok? Attól függy, milyen természetû vagy: barátkozós, visszahúzódó... A többi magától alakul.
Barátok? Ha nyitott vagy, biztos lesznek. A tanulás nekem nem volt durvább így visszagondolva...talán a 9ik nehézkesebb. Az tuti hogy az új tanárokat, követelményeket és tananyagot nem egyik percrõl a másikra szokja meg mindenki.
Nyugi! Szerintem a középiskola magasan jobb, mint az általános. Ha csak nincs rossz természeted, akkor biztosan lesznek barátaid. Mindenkinek új lesz a környezet...Lehet, hogy már az elsõ napon barátokra találsz. Hajrá!:)
Én sokkalta jobban megszerettem a középsulit, mint az általánost. 60 km-rrel arrébb a lakhelyemtõl bedugtak egy koleszba. Senki sem ismert, én sem ismertem senkit. Ezerszer jobb úgy tanulni valahol, ahol nem ismernek hiszen totál új lappal indulsz... nem kötik az orrodra az általános sulis böszmeségeidet stb... A tanulást tekintve a középsuli egyedül az érettségiben lesz keményebb. Én is többet tanultam általánosban :D
Dehogynem lesznek:) Szerintem a középiskolában mindenki sokkal barátságosabb mint általánosban van sok olyan osztálytársam akivel általánosban is osztálytársak voltunk, és ott sosem beszéltünk szinte, de most tök jóban vagyunk meg úgy általánosságban mindenki jobbfej középsuliban;)

NYelvtan.2 szó szófaja okoz fejtörést. A minden szó, talán általános névmás, és a másik szó az egyik, na erről fogalmam sincs?

Legjobb válasz: Határozatlan névmás. Mint ahogy a "másik" is. A mindegyik pedig általános névmás. A szófajokat az értelmezõ szótárban megtalálod.

Határozatlan névmás. Mint ahogy a "másik" is. A mindegyik pedig általános névmás. A szófajokat az értelmezõ szótárban megtalálod.

Vannak ezzel így mások is? Általánosban mindig a fiúkat néztem, mindig volt egy kedvencem, akit édinek tartottam, de mikor tini letem, akkor a nők érdekeltek, és kb 15 éves koromra már elfeletkeztem fiú osz. Társaimról. Hasonló volt másokkal is? 18f

kb az oviban kezd?dött hogy a hosszú hajú lánosan kinéz? fiúknak kerestem a társaságát, és ez mindig így ment, és általánosban is ez volt. minden félévben volt egy új kedvenc a suliban, volt hogy az osztályban, nah akkor nagyon a közelében legyeskedtem, meg folyamatosan a kedvükbn jártam. mikor azonban tini lettem, 14 évesen, már kivertem, és akkor n?i pornóra vertem ki. és kb 15 éves korom óta nem is gondoltam erre rá, és minden 2. hónapban van új csajom. de így visszagondolva ez elégé "weird". nem? Másokkal is volt hasonló? vagy csak én vagyok ilyen furcsa?

Legjobb válasz: Te a tökéletes példája vagy annak, hogy hogyan kell a buz*iknak heteróvá válnia :D

Te a tökéletes példája vagy annak, hogy hogyan kell a buz*iknak heteróvá válnia :D
Ez a biszexség elvi dolog. Általában a fiúkat fiúknak, a lányokat lányoknak nevelik, már korán látnak mintákat stb. Ugyanakkor vannak lányként/lányosan viselkedõ kiscsákók is pl...
Nemcsak te. De a részletek különbözhetnek. Pont ugyanilyen esettel nem találkoztam. De ne aggódj. Nem gáz, hogy azonos nemûekkel is voltak kötõdéseid.
A kérdező hozzászólása: de ha ez így van akkor... miért csak én?
A kérdező hozzászólása: jah ezért kérdeztem hogy másokkal is volt e így. Errõl a mindenki beszixnek születik izérõl meg szeretnék többet tudni, mert ezt még sosem hallottam. de ha ez igaz akkor általûánosban minen gyerek biszex, és ha úgy adódna elfogadná akár fiúkba, és akár lányokba is bele tudnának esni?
Minden ember biszexuálisnak születik, és a biológiai érés, valamint a társadalmi hatások formálják a szexualitást. A többség esetében ez a heteroszexualitást jelenti. Nálad ez egy kicsit "másabb" úton ment, mint a többségnek. Amúgy szimpi story.
#2 jaja nálam is ilyesmi, duel masters meg ilyesmibe xD
2: Frakk / sziamiau ?:D ccc
14 éves korom elõtt engem is néha egészen érdekes dolgok hoztak izgalomba, aminek a szexhez semmi köze, se fiúkhoz, se lányokhoz. de utána a lányok kezdtek érdekelni. elõtte volt olyan egyszer h egy képregényt olvastam és abban egy férfiszereplõ vmi fura szituációban volt és az kicsit felizgatott.
A kérdező hozzászólása: értem akkor nem vagyok egyedül. utolsó elötti hsz elõ. msélnél egy hasonló esetet? egyébként ez sztem kicsit töb volt mint kötõdés, igazából afféle gyerek szerelem lehetett, és még mindig jó esõ érzés visszagondolni azokra az évekre:) persze ezt soha nem mondtam el egy nõmnek sem, és sztem örök titok marad...

Miben más a luxuscigi mint az általános?

egy nemdohányzó szintjén.....

Legjobb válasz: dohány minõsége nyilván...

dohány minõsége nyilván...
Minõségibb dohányt tesznek bele.
Nagyon sokban. Elsõ, és legfontosabb szempont, hogy a dohány minõségibb, jobban válogatott, nagy figyelemmel készült, és még lehetne sorolni. De ez persze az ízén is érzõdik nagyban. Meg persze már a kinézet miatt is. Ha összehasonlítunk egy egyszerû GoldenGate cigit, egy Dunhillal, egybõl látjuk, hogy maga a doboz igényesebb, belül aromamegtartó védõfólia van, a ciginek jobban kidolgozott a szûrõje ilyesmi. És persze ez árban is megmutatkozik.

A keresztény gyerekek ki vannak közösítve? Máshogy vannak nevelve mint egy átlagos gyerek? Mért vetik meg azokat akik keresztények? Már az általános iskola alsó osztályában is lenézik ezért őket. Miért? MIben mások?

Legjobb válasz: A közösség határozza meg, hogy ki az aki kilóg belõle. Sajnos a gyerekek is másképp viselkednek azokkal, aki valamiben más mint õk, de tényleg akármiben. Nálunk általánosban mindig más volt így. Vol hogy ugyanazzal tök jóban voltunk, volt hogy õ volt a csapat szélén. Volt hogy én (én éppen azért, mert jó tanuló voltam). De azt nem hinném, hogy lenézik a gyerekek egymást a vallásuk miatt (a szülõk vallása miat...). Szegény elsõ válaszoló... Így leírás alapján, gyerekek körében tényleg "halmozottan hátrányosnak" számíthattál. És természetesen ígyis ember lett belõled, sõt, lehet (biztos), hogy jobb is mint azokból akik kiközösítettek.

A közösség határozza meg, hogy ki az aki kilóg belõle. Sajnos a gyerekek is másképp viselkednek azokkal, aki valamiben más mint õk, de tényleg akármiben. Nálunk általánosban mindig más volt így. Vol hogy ugyanazzal tök jóban voltunk, volt hogy õ volt a csapat szélén. Volt hogy én (én éppen azért, mert jó tanuló voltam). De azt nem hinném, hogy lenézik a gyerekek egymást a vallásuk miatt (a szülõk vallása miat...). Szegény elsõ válaszoló... Így leírás alapján, gyerekek körében tényleg "halmozottan hátrányosnak" számíthattál. És természetesen ígyis ember lett belõled, sõt, lehet (biztos), hogy jobb is mint azokból akik kiközösítettek.
én inkább úgy vettem észre hogy a nem keresztény gyerekeket közösítik ki! de minálunk a suliban ezt nem vesszük figyelembe az ilyen hites dolgokat kihagyjuk!amúgy 1-2 gyerek van akitõl tartózkodunk az egyiktõl azért mert nagyon nagyon büdös és piszkos is és õ maga is bevalja hogy ritkán zuhanyzik/fürdik de csak a távolságot tarjuk meg a másik pedig egy fogyatékos és néha elég veszélyes meg mások is mondják hogy vele ne foglalkozzunk!a többi meg minket közösít ki! pontosan 2 mert egyszerûen nem akarnak velünk játszani beszélgetni mi meg hagyjuk õket ha egyszer azért is sírnak mert hívjuk õket magunkhoz......
Szerintem a bigott, a vak és a keresztény között nagy a különbség, de azok, akik nem igazán ismerik a vallásokat vagy alapból úgy nevelték õket otthon, hogy az hülyeség vagy megvetendõ, azt gondolják, hogy a vallásos ember bigott és vakon követ valamit. Azért valljuk be, sok ilyen ember is van és nem lehet tudni ismeretlenül, hogy ki milyen. Épp ezért nem kellene másokat elítélni. Ha egy gyerek ilyenért tényleg lenéz egy másikat, akkor az nem a gyerektõl származó gondolkodás, hanem valószínûleg belenevelték. Szerintem az átlag gyerek nincs nagyon másképp nevelve, mint a vallásos, viszont a vallást szélsõségesen ellenzõ emberek (akik ugye nem az átlagos kategóriába tartoznak) megfertõzik a gyerekeiket a gyûlölettel épp úgy, ahogy a bigott (ami nem egyenlõ a kereszténnyel) megfertõzi a környezetét a gondolkodásával. Azt nem tudom elképzelni, hogy mindenki ilyen lenne, aki pedig kiközösíti, azzal nem kell törõdni. Barátkozzon a gyereked olyannal, aki nem közösíti ki. Illetve azon is el kellene gondolkodni, hogy valóban ez az igazi oka-e a kiközösítésnek.
nem tudom, ki és miért pontozott le, hisz csak a tapasztalataimat írtam le...sokat vagyok kisgyerekek között és egyszerûen látom, amit leírtam, és hallom, mikor csúfolják õket...és szerintem a kérdésre válaszoltam és nem bántottam meg vele senkit(max a csúfolódó magukat nagynak gondló gyerekeket)
Mondjuk ebben tévedsz, a másság elfogadását csak tanulni lehet. De a kiközösítés az ösztön, nézd csak az állatvilágot.
A gyerekek a "szélsõségek" elutasítását (egyáltalán, mi az?) és a másság el nem fogadását a felnõttektõl tanulják el! Ha nem fertõzik meg õket idõ elõtt szûklátókörûséggel, nagyon is nyitottak, elõítéleteltõl mentesek. A bigottságtól, vakságtól én is irtózom, de elõször talán az adott ember gondolkodását kell megismerni, és nem elõregyártott sémák alapján ítélkezni. Miért fáj egyeseknek a másik vallása, ha neki nem árt vele? (elõzõ)
Nézd, az a probléma, hogy általában a "ketesztény értékrend" és a prûd, képmutató viselkedés kéz a kézben járnak, na emiatt elég jól érzed amit érzel, hogy mentálisan egészséges ember ezt visszataszítónak tartja, és bizony megesik, hogy kiközösítik. Még mindig jobb gyerekkorban találkozni a valósággal, mint majd 30 évesen....
A gyerekek nem szeretik a szélsõségeket.
ha egy keresztény gyereket kiközösítenek, akkor egy egyházi iskolába kell küldeni... valószínüleg azért közösítik ki, amiért a felnõttek is piszkálják egymást, csak kicsiben... azt gondolják róla, hogy buta, mert hisz a mesékben, õk meg már nagy gyerekek mert nem hisznek se a Télapóban, Se a Jézuskában... és a legtöbben, ha nincsenek keresztény szellemben nevelve, Istenben sem hisznek, és Isten számukra egy szintet foglal el a Télapóval... ezért közösítik ki a szerintük "kis pisiseket", akik hisznek az ilyesmiben...
Sosem éreztem, hogy ki lettem volna a vallásom miatt rekesztve. Ha valaki olyan közösségbe kerül, ahol emiatt rekesztik ki, azonnal ki kell onnan venni. Vidd másik iskolába, ha ennyire rossz a helyzet. Bár én elég nehezen tudom elképzelni, hogy valakit teljesen mindenki más kirekesszen azért, mert vallásos. Mindenhol van olyan, aki a vallásos emberekre haragszik...ez olyan, mint bármi más miatt utálni egy embert racionális okok nálkül (a neme miatt, nemzetisége miatt stb), de nem hiszem, hogy mindenki ilyen magatartású lenne. A gyerekeid mit mondanak? Ki közösíti ki õket és hogyan?
Katolikus vagyok, gyerekeim is azok, úgy is vannak nevelve. Soha nem éreztem, hogy bármilyen társaságból ki lennék közösítve. Ha szó kerül róla mindenkinek megmondom, tudták az általános iskolában és a gimnáziumban is, de max. érdeklõdéssel, vagy tudomásulvétellel találkoztam. Így volt az iskolában is és a gyerekeimmel is így van. Nem tudom milyen környezetben éltek, mi Budapesten és a vallásom nem jelentett ilyen szempontból gondot soha.
fõleg a szexkérdés miatt

Fiúk ti ha randiztok egy lánnyal és azt mondjátok neki a randi után hogy nagyon szimpatikus vagy még mindig és szeretnék még egy találkozót, akkor más csajnak minek írogattok? Vagy ez általános?

Legjobb válasz: attól függ h más csajjal mit írogatok... de általában azért mert mi hiába mondjuk h gyönyörû vagy meg szeretnénk sokat találkozni meg látni...ettõl a csaj még nem biztos h ugyanezt gondolja és soxor nem is adja tudtunkra.... ezért biztosítjuk ki magunkat hogy ha a csaj kosarat ad akkor ne kelljen búslakodni...de ha a csajjal összejön amit szeretnénk akkor nem írogatunk más csajnak csak haverilag...

attól függ h más csajjal mit írogatok... de általában azért mert mi hiába mondjuk h gyönyörû vagy meg szeretnénk sokat találkozni meg látni...ettõl a csaj még nem biztos h ugyanezt gondolja és soxor nem is adja tudtunkra.... ezért biztosítjuk ki magunkat hogy ha a csaj kosarat ad akkor ne kelljen búslakodni...de ha a csajjal összejön amit szeretnénk akkor nem írogatunk más csajnak csak haverilag...
"ezért biztosítjuk ki magunkat hogy ha a csaj kosarat ad akkor ne kelljen búslakodni...de ha a csajjal összejön amit szeretnénk akkor nem írogatunk más csajnak csak haverilag..." teljesen egyet értek. +1 ez így igaz.
Én is ilyen vagyok, szerintem ez nem elítélendõ, hogy más lánnyal is találkozgatok közben. Az nem azt jelenti, hogy nem mondott a randi végén igazat a srác.
Mert mért ne komunikálhatnák más lányokkal is attól hogy veled akarok még találkozni ?
A kérdező hozzászólása: nem tudom olyan féltékeny vagyok
létezik fiú-lány barátság.. hadd beszéljen velük.. vagy ha úgy beszél velük ahogy veled, akkor te is csak a barátja vagy :D ha ez nem tetszik, akkor adj neki többet pl.: mosolyogj többet az arcába + nevess sokat a viccein (ha vannak XD)
A kérdező hozzászólása: jo de õ tudja hogy nekem is nagyon szimpi és többet akarok tõle , mikor õ a tudomásomra hoztam mondtam h ez kölcsönös
Egyetértek az elõzõ hozzászólóval.
Ha egy lány megtetszik, jobban mint a többi, akkor az több figyelmet kap tõlem, õt teszem elõre mindenki mással szemben, az biztos, de ha mondjuk viszont meg nem kölcsönös, akkor meg mindegy, mert úgy sem sértõdik meg.

Hogyan lehet az, hogy a hétköznapi, általános erkölcsök- ( például, hogy nem ölünk meg másik embert) -a háborúkban mind elfelejtődnek?

egy átlagos ember, hogyan képes erre, hogyan képesek erre embertömegek? megtenni olyasmit, amit elítélnek? úgy vélik maga a háború fogalma feloldozás a b?nök alól? hiszen ki akar háborút, a legtöbben nem értenek hozzá, csak abba a helyzetbe csöppenek bele, hogy háború van. és azt csak úgy elfogadják és hirtelen képesek lel?ni másokat? azért nem értem, mert ha én ma ilyen helyzetbe kerülnék, nem tudom elképzelni magamról, hogy bántanék valakit. hanem megtagadnám a parancsot, vagy ilyesmi.

Legjobb válasz: "Ha egy ember megölsz, gyilkos vagy. Ha százezreket, hódító"... Valahogy így van.

"Ha egy ember megölsz, gyilkos vagy. Ha százezreket, hódító"... Valahogy így van.
A kérdező hozzászólása: csak sajnos tényleg, az ember hiába mondja, hogy õ nem tenné meg, abban a helyzetben nem tudhatjuk biztosra, hogy mit csinálnánk. pl, hogy hõsök, vagy gyávák lennénk -e. és az ilyen dolgok, hogy ki milyen is valójában pont háborúkor, vagy katasztrófa esetén derülnek ki. köszönöm az eddigi válaszokat
Egyébként ahhoz, hogy ne legyél a hatalmasok egyszerû eszköze, bábja, nagyon komoly elhatározás kell! Ez nem megy olyan egyszerûen. Mert amikor összeterelnek egy ringbe az ellenfeleddel, és azt mondják, hogy vagy te, vagy õ, akkor már elég késõ nemet mondani! Azt elõtte kell, és hitbéli meggyõzõdésbõl, mert annélkül ez nem megy. Amúgy egész biztosan nem fogjuk elkerülni mi sem a nagyobb konfliktusokat, még lesz benne részünk nekünk is, a hatalmak gondoskodnak róla!
Nem valószínû, hogy megtagadnád. Nem azért, mert esetleg gyilkos típus vagy, szó sincs róla. Ez sima pszichológia. Ott és akkor teljesen más közeg van, belesulykolják az emberbe, hogy magadat (hazádat stb.) kell védened, és hogy az ellenség az nem férfi, nõ vagy akár gyerek, hanem "ellenség" és azt likvidálni kell. Ha elégszer és elég szuggesztíven elmondják ezt az embernek, gondolkodás nélkül megtesz szinte bármit. A katona, amelyik háborúban van és fegyver van a kezében, nem Kovács János vasutas/pék/szívsebész többé, hanem Kovács János honvéd/tizedes/ezredes és öl, ha azt kívánja a helyzet, vagy a felettese... emberek vagyunk, a katonaságnál pedig a pszichológia a legfeljettebb tudományág.
Csatlakozom a kérdés feltevõjének gondolatához. Én sem ölnék embert, ha abba a helyzetbe kerülnék.
Nem beszélve arról, hogy a seregben a manipuláció "mûvészete" is igen fejlett szinten van! Ha kell különféle kábítószerekkel tompítják az egyén/katona agyát! Erre háború idején nagyon sok példa van a legnagyobb hadseregeknél is. Egy angol katonai "nagyvezér" mondta egyszer egy õszinte pillanatában, hogyha mindent elmondtunk volna a katonáknak, úgy õszintén a háború okairól, céljáról, akkor senki sem maradt volna ott!!!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, igazad lehet:)
Vagy te ölöd meg õt vagy õ téged ennyire egyszerû
Amennyire én tudom (történelem órán mondták)közvetlen lövésbe haltak bele a legkevesebben a háborúk során. Tehát az emberek nagy része még háborúban sem képes szemtõl szembe lelõni valakit.
"hogy hõsök, vagy gyávák lennénk -e." Azért ez nem olyan egyszerû! Aki itt "hõs", az amott háborús bûnös! Ezt ne felejtsd el. És lehet, hogy nem az a gyávábbik, aki meg meri tagadni a gyilkolást! A történelem nem is olyan régen eljátszotta ezt párszor, még élnek hál' istennek oolyanok, akik tudnak róla beszélni.

Romlott az általános iskolai oktatás színvonala, vagy más oka van, hogy ezek a mai gyerekek már jóval rosszabb helyesírók, mint az előző korosztályok?

Vagy rosszul látom, és a 30-as, 40-es korosztályból is ugyanennyi a rossz helyesíró, csak akkoriban az internet nem létezvén, ez még nem jöhetett ennyire el??

Legjobb válasz: Azt sem szabad elfelejteni, hogy folyamatosan csökkentek az óraszámok, s ezzel az iskolai gyakorlás, berögzõdés ideje is, amivel fõleg a gyengébb képességûeket hozták hátrányba.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy folyamatosan csökkentek az óraszámok, s ezzel az iskolai gyakorlás, berögzõdés ideje is, amivel fõleg a gyengébb képességûeket hozták hátrányba.
Számos ok csúszik egybe. A hagyományos olvasásoktatást felváltó szóképes és egyéb módszerek mindenképpen hozájárultak. Fontos ok lehet az is, hogy túl gyors tempóra késztetik az irdatlan mennyiségû tananyagtartalommal az általános iskolát, így kevés idõ marad a felzárkóztatásra. Ok az is, hogy keveset olvasnak a mai gyerekek. Sem a szülõ, sem az iskola nem képes tévével, filmekkel, internettel felvenni a versenyt. A helyesírást javarészt olvasás közben rögzíti az agy. Gond az is, hogy a magyartanárok egy része mindig a nyelvtanórák rovására igyekszik irodalmat tanítani, mert ott hangyányival nagyobb a sikerélménye, illetve kevésbé macerás a felkészülés és óravezetés. A társadalom is elnézõ a rossz helyesírókkal, így az esetleges szégyenben maradás sem motiváló erõ. Az internetes levelezésben pedig sikk lett a magyartalanság... Ez önmagában ne vezessen félre! üdv.: hegedor
olvassa el*
Szerintem sokan lusták olvasni.Nyolcadikos vagyok, és az osztályban 20 gyerekbõl kb. 6-an olvasnak könyveket, a többiek meg lógnak az interneten és csak energiaitalokat isznak.Lestrébereznek minket, mert rendesen tanulunk, hogy felvegyenek minket oda ahová szeretnénk.Vagy csak irigyek.Az egyik barátnõmnek mondtam hogy olvasson el az Alkonyat sorozatot(összesen kb 2500 oldal)és aztmondta h nem vagyok normális hogy elolvastam egy hét alatt...
Nem lehet mindent összeesküvés elméletekre fogni, de sajnos van benne valami. ÉS erre a kérdésre is válasz lehet. Felpörögtünk, eltávolodtunk a természetes ritmustól, nem tudunk regenerálódni. Rohanunk, hajtunk a pénzért, hogy az alap/kitûzött dolgok legalább meglegyenek. A pénz diktatúrája hozza a formáját. Nem az a cél, hogy okos, gondolkodó, helyesen írni tudó egészséges emberek legyenek, hanem az, hogy irányítható, lebutult "alkatrészek", akik a profit termelésre koncentrálhatóan mûködnek. A bélyegét így mindenkire rányomja a mai "civilizáltság" Sem otthon, sem az iskolában sem máshol nincs idõnk csendben lenni, hamisak a célok és mesterségesen generáltak a vágyak is. Így a mai fiataloknak nem céljuk olvasottnak, elmélyültnek, türelmesnek lenniük. Lassan, alattomosan beszennyez bennünket az a "cél", amely nem a mi érdekeinket szolgálja, hanem a hatalomét. Szóval én így is látom a helyzetet. Ez is egy lehetséges magyarázat a kérdésedre.
Szerintem az lenne a helyes, hogyha a gyerekek nem csak olvasnának, hanem írnának is, vagyis másolnak, és közben olvasnak is meg írnak is.Ez személyes tapasztalat.(és ez bevált).
Nem mindenhol csökkentek az óraszámok, mondjuk én gimnazista vagyok, de megdöbbenve hallom a buszon hogy az egyik lány azzal dicsekedett a barátnõinek, hogy aznap 11-ig van bent. Én meg ezzel szemben kétszer a héten este 7-ig vagyok suliban, mert külön órára járok, és a mardék napon csak hétfõn van olyan, hogy 2:15-re hazaérek. A többi napon 5 után. A helyesírással kapcsolatban azt tudom mondani, hogy én törekedek mindent jól leírni, csak annyira hajtanak az iskolában is néha, hogy kifelejtek betûket, meg lehagyom az ékezetet, ez persze nem azt jelenti, hogy nem tudok helyesen írni, csak azt, hogy figyelmetlen vagyok. Emellet nekem két tipushibám is van: 1. 2 n-nel írom az után szót (de figyelek, hogy kijavítsam) 2. néha túl sok vesszõt teszek ki Általában ezeket a hibákat csak gépelés közben ejtem és így arra következtetek, hogy a fiatalok inkább csak az interneten írnak annyira helytelenül, amit ti láttok, de természetesen õk is helysen írnak, ha kézírásról van szó. Különben hogy érettségiznének le?! Én általános iskolás koromban szerettem meg olvasni, és van néhány osztálytársam meg ismerõsöm akik szeretnek nagyon belebújni egy jó kis krimibe, horrorba, szerelmes regénybe, vagy verses kötetbe stb. Nem kell teljsen feladni a reményt, vannak rendes fiatalok is! üdv.: Milena
Velem leûlt az édesanyám tanulni.A mai szülõk nemhogy tanulni nem ülnek le a gyerekeikkel, de már lassan vacsorázni sem.Szerintem ez a szülõ sara is.
Sajnos a mai gyerekek nagyon keveset olvasnak. Nem tartom magam öregnek (26 éves vagyok), de úgy gondolom, hogy nekem is attól lehet tökéletes a helyesírásom, hogy állandóan könyv volt a kezemben. Az agy olvasás közben tulajdonképpen "fényképez": az olvasási kép lenyomatot hagy az agyon, így rögzíthetõek a nyelvtani szabályok és a helyesírás is. Az olvasási szokásokon kellene változtatni. Egyébként a mai gyerekek helyesírása tényleg katasztrofális (természetesen tisztelet a kivételnek!).
kicsit off: egyszer a hotdogon beszélgettem tinikkel, hogy az én gyerekkoromban csak egy (késõbb 2)tv volt, számítógép meg...:) kérdezték mit csináltunk. csavarogtunk, bicikliztünk, hóembert építettünk, olvastunk, társasoztunk...lesajnáltak, mire visszaírtam, hogy oké, de én 3oldalon nem csinálok annyi helyesírási hibát, mint ti 3 mondatban, meg a fogyókúra se nagyon járt a fejemben gyerekként, mi jóval vékonyabbak voltunk, mint a mai gyerekek :)
Én szerintem azóta tudok helyesen írni, hogy rászoktam a Harry Potter könyvekre(a HP generációból vagyok). Megszeretette velem az olvasást, és a helyesírásomon is sokat javított, elõtte 2-es, 3-as voltam. Tehát magamból kiindúlva, biztos hogy az olvasás hiánya okozza a rossz helyesírást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!