Találatok a következő kifejezésre: Márciusban vagy hónappal (29 db)

Március 31-én betölti a gyerekem a 2 évet, melyik hónapban jön az utolsó gyed? Márciusban, vagy még áprilisban?

Tudom,hogy megkérdezhetném a könyvelőmet,de már nem zavarnám,csak most agyalok,hogy van ez? Aktuális hónapban előre kapjuk,vagy áprilisban jön ,majd a márciusi? Aki tudja,megírná nekem? Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Attól függ, hogy kitõl kapod (munkáltató vagy más), de még március hónapra a teljes hónapra kapod a gyedet, ápr. 1-jétõl már gyes, vagy szabi vagy mindkettõ ha mész dolgozni. Szóval lehet, hogy április elején kapod a gyedet, de az a márciusi lesz. Ha én kapnám, én 31-én kapnám, mert a munkahelyem küldi, vagyis márc. 29-én, pénteken.

Attól függ, hogy kitõl kapod (munkáltató vagy más), de még március hónapra a teljes hónapra kapod a gyedet, ápr. 1-jétõl már gyes, vagy szabi vagy mindkettõ ha mész dolgozni. Szóval lehet, hogy április elején kapod a gyedet, de az a márciusi lesz. Ha én kapnám, én 31-én kapnám, mert a munkahelyem küldi, vagyis márc. 29-én, pénteken.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, tehát akkor április elején jön a márciusi még. Azt nem tudtam, hogy adott hónapban kapjuk e a gyedet stb. vagy "visszamenõleg".:) De akkor ezek szerint visszamenõleg, februárit márciusban, márciusit áprilisban...stb. Nekem OEP-tõl jön. Áprilistól gyesen leszek.Aztán meglátjuk hogyan tovább.
Április elején még kapsz.
Nekem január 10-én telt le, és február elsején tették a számlámra a 10 nap Gyedet. Tehát utólag, igen. Te április 1-én kellene, hogy megkapd, de mivel az Húsvét hétfõ, így valszeg Április 2-a lesz belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Gyed kompenzációt mikor kapjuk meg? Esetleg már a márciusi utalással megjön az előző havi? Vagy hónapokat kell rá várni majd?

Legjobb válasz: Én jó másfél hete vittem be a papírt az oep-nek, amit elõzõ nap kaptam meg és töltöttem ki. Az ügyintézõ hölgy mindent rendben talált.Megkérdeztem, hogy a februári gyedhez (amit ugye március elején utalnak)már várható lesz-e a kompenzáció? Erre azt válaszolta, hogy egyenlõre kiküldték és várják vissza a nyomtatványokat, de programjuk még nincs hozzá, hogy el tudják számolni március elejéig.Azt sem zárta ki, hogy majd május végén kompenzálnak mindenkinek.Tehát ez elég bizonytalan. Reménykedjünk benne, hogy idõközben lett programjuk hozzá és kifizetik azt akinek jár, mert ez így elég nagy lekvár! 14 hós kiscsaj anyuja (56000 helyett 46000 ft-al)

Én jó másfél hete vittem be a papírt az oep-nek, amit elõzõ nap kaptam meg és töltöttem ki. Az ügyintézõ hölgy mindent rendben talált.Megkérdeztem, hogy a februári gyedhez (amit ugye március elején utalnak)már várható lesz-e a kompenzáció? Erre azt válaszolta, hogy egyenlõre kiküldték és várják vissza a nyomtatványokat, de programjuk még nincs hozzá, hogy el tudják számolni március elejéig.Azt sem zárta ki, hogy majd május végén kompenzálnak mindenkinek.Tehát ez elég bizonytalan. Reménykedjünk benne, hogy idõközben lett programjuk hozzá és kifizetik azt akinek jár, mert ez így elég nagy lekvár! 14 hós kiscsaj anyuja (56000 helyett 46000 ft-al)
A kérdező hozzászólása: Hát ez az , hogy eddig se volt elég semmire, így meg aztán tényleg. Nekem is így van, ahogy neked, majdnem 57 volt, és most meg tízezerrel kevesebb. Így is úgy is kevés sajnos, de pont ezért nem mindegy az a tízezer Ft...Reménykedem én is. Én még febr. elején küldtem vissza a papírt.
Szia!Nekem a munkahelyemre kellett bevinni, nekem azt mondták, hogy valószinü hogy máciusban megkapom az elõzõ havit is.Hát kiváncsi leszek, nekem is 9 ezerrel lett kevesebb:-(
Nekem is azt mondták hogy március elején érkezik a gyed-del együtt. Remélem!

Márciusban vagy 1-2 hónappal később szeretnék teherbe esni (a munkám miatt). Mennyivel hamarabb kezdjünk el próbálkozni, hogy tavasszal összejöjjön a baba? Átlagosan hanyadik hónap után szokott összejönni?

Legjobb válasz: Van akinek azonnal, van akinek 9 év múlva. Változó nagyon. Olvasni itt olyat, hogy kivizsgálták a párt, minden rendben volt, peteérés, spermamozgékonyság, átjárhatóság, stb.. mégis amikor 2 éve próbálkoztak, akkor jött össze.

Van akinek azonnal, van akinek 9 év múlva. Változó nagyon. Olvasni itt olyat, hogy kivizsgálták a párt, minden rendben volt, peteérés, spermamozgékonyság, átjárhatóság, stb.. mégis amikor 2 éve próbálkoztak, akkor jött össze.
Ez sokmindentõl függ, lehet hogy rögtön sikerül, lehet hogy csak hónapok múlva. Nekünk már volt egy babánk, akit 12 hetes terhesen elvesztettünk. Utána nem akartam egy ideig másikat, a párom nagyon akart. Egy idõ után úgy voltam vele, hagy jöjjön, és nem védekeztünk 4 hónapig, akkor nem sikerült. Ezután ismét úgy gondoltuk, várunk egy kicsit, de egy nap úgy mentem haza munkából, hogy mindennél jobban babát akarok! Nekiláttunk aznap este, és rögtön sikerült! 15 hetes terhes vagyok.
Nekem azt mondták nem sok esélyt adnak arra, h terhes legyek.4 év nemvédekezés után, megtudtam, h cisztám van.Ezt meg is mûtötték, utána kivették az egyik petefészkem, mire a másikon kezdett nõni a ciszta.Azt gyógyszerrel kikezelték.Amikor meg nem volt cisztám, 2 hónap sem kellet és terhes lettem.Üdv:34 hetes kismama
Szia! Tényleg teljesen egyén függõ, hogy kinek mikor sikerül teherbe esnie! Annyi minden befolyásolhatja a dolgot, amirõl esetleg az ember nem is tud, vagy tõle függetlenül történik! Nekünk elsõ próbálkozásra összejött a baba, ráadásul akkor, amikor "elméletileg" nem is volt jó az idõpont! Sok sikert nektek!


Január 31-én szültem, s ma kaptam először családi pótlékot.2havit utaltak. Akkor ez most a januári és a februári lehet, vagy a februári és a márciusi? Biztosan fogok kapni januárra is, vagy arra a hónapra nem jár?

Legjobb válasz: Nem értek egyet. A törvény szerint: A családi pótlékot - függetlenül az igénylés és megszüntetés idõpontjától - teljes hónapra kell megállapítani, folyósítani. Vagyis mivel már januárban volt baba, így a januárit is meg fogod kapni. Én 19-én szültem, és a teljes összeget kaptam. Családi pótlékot amúgy nem utalnak elõre, úgyhogy márciusban még nem kaphatod meg a márciusit. ҝ

Januárra egész havi csp-t kapsz, még így is, hogy 31-én szültél. Amit most kaptál, az a jan-febr. csp volt. A márciusit majd ápr elején kapod. Viszont a tgyás/gyed részarányos, szóval azt nem egész jan-ra fogod kapni, hanem csak arra az 1 napra: 31-ére.
Csak megerõsíteni szeretném ҝ válaszát. A családi pótlék hónapra jár. Mivel januárban szültél, így januárra is jár, azaz most a január, február havit kaptad.
Nem értek egyet. A törvény szerint: A családi pótlékot - függetlenül az igénylés és megszüntetés idõpontjától - teljes hónapra kell megállapítani, folyósítani. Vagyis mivel már januárban volt baba, így a januárit is meg fogod kapni. Én 19-én szültem, és a teljes összeget kaptam. Családi pótlékot amúgy nem utalnak elõre, úgyhogy márciusban még nem kaphatod meg a márciusit. ҝ
Ja lehagytam, hogy azért kapod, mert a csp-nél nem mérlegelnek, a születés hónapja a döntõ, napokkal nem vacakolnak. Pont azért, mivel a megszûnése is január 31-el lesz (ha már nem lesztek rá jogosultak). Mindezekre tekintettel a 31-én született baba ugyanúgy megkapja, mint az 1-én született. ҝ
Így van! Ha jan. 31-én született, akkor már a januári családi is jár nektek, a februárival együtt utalták.
Januárra nem hiszem hogy hapsz, hiszen akkor még nem volt baba. Egy napra jár januárban. A Családit egyébként visszamenõleg kapod. Mennyit kaptál?
Igaza van az elõttem szolónak.Ez már a február és márciusi mert januárban még nem volt baba.
Törvényesen nem kaphatod meg. Ha az igénylésre nem a szülés dátumár írod akkor persze küldik. De! Ha rájönnek a csalásra vissza kell fizetni. MIvel a családi gyerek után jár, így nincs jogod arra az idõre kérni mikor még nem volt. Minden ilyen támogatás, kivéve a TGYÁS a szülés napjától jár. Mennyi családit kaptál?
Én is hónap végén szültem :) Szóval igazuk van az elõttem válaszolóknak: januári és februári :) )
Szerencsés vagy, hogy nem egy nappal késõbb született a babád:) Így januárra és februárra is jár. Tök jó, igaz??????
A kérdező hozzászólása: Utolsónak! A szerencse nem itt kezdõdik, hanem ott, hogy megszületett és egészséges a kisbabám. A dátum részletkérdés. Ha 1-jén született volna, akkor is ugyanolyan szerencsés lennék! :)
januárit is megkapod.én 28án szültem és arra a hónapra is megkaptam a csp-t.

Ha márciusban fogok szülni és januártól táppénzen vagyok beleszámít-e a tgyásba, gyedbe, gyesbe ez a három hónap vagy csak az előző naptári évet veszik figyelembe?

Legjobb válasz: Az a három hónap nem számít bele, mert a 2009-es évedet fogják nézni. Márciusi az én babám is, csak õ már meg van :)

Az a három hónap nem számít bele, mert a 2009-es évedet fogják nézni. Márciusi az én babám is, csak õ már meg van :)

Ha a szülési szabadságot már a szülés előtt 28 nappal (február 8. -án) igénybeveszem, és igényelem a TGYÁST, akkor márciusban számíthatok már pénzre vagy csak akkor ha megszületik a kicsim rá egy hónapra?

A munkahely a TB kifizet?hely.

Legjobb válasz: Szia! A Kérdezõtõl kérdeznék, ha nem haragszol. Az én munkahelyem is kifizetõhely. Március 15-re vagyok kiírva, és én is szeretném szülés elõtt 4 héttel kivenni a szülési szabit. Mi kell, hozzá? Milyen papírok? A Személyüggyel-bérszámfejtõkkel kell intézni? Lehet telefonon is, vagy esetleg levélben? Pesten van a személyügyünk, és baranyai vagyok. Ne haragudj a kérdésekért, de tudnál segíteni?

Szia! A Kérdezõtõl kérdeznék, ha nem haragszol. Az én munkahelyem is kifizetõhely. Március 15-re vagyok kiírva, és én is szeretném szülés elõtt 4 héttel kivenni a szülési szabit. Mi kell, hozzá? Milyen papírok? A Személyüggyel-bérszámfejtõkkel kell intézni? Lehet telefonon is, vagy esetleg levélben? Pesten van a személyügyünk, és baranyai vagyok. Ne haragudj a kérdésekért, de tudnál segíteni?
Szia! Igen, márciusban már számíthatsz pénzre, mert az jár, de azért beszélj a bérszámfejtõddel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Azt gondoltam, hogy addig nem folyósítanak, amíg a kicsi meg nem születik és meg nem lesz a TAj kártya stb.az ügyek intézéséhez.
Sziasztok! Ez engem is érdekelne! Én is szeretném igénybe venni 4 héttel elõtte, csak nem tudom mi a folyamata.
Nekem azt mondta a bérelszámoló, hogy a születés napjától kérjem a szülési szabadságot. Én addig betegállományban voltam a 6. hónaptól. A szül.szabi alatt több pénzt kaptam, mint a GYED. Gondolom, hogy ezért ajánlotta, nem tudom, másnál hogy van.
A kérdező hozzászólása: Ezeknek a dolgoknak még nekem is utána kell érdeklõdnöm.De ha jól tudom terhesállományba való vételrõl szóló igazolást kell kérni a háziorvostól, és ha a munkahelyed a TB kifizetõhely, akkor nekik kell odaadni, és utána õk intézkednek.(Ha 28 nappal elõtte igényeled meg a TGYÁS-t) Sajnos nekem muszáj 28 nappal elõtte igényelnem, mert valószínûleg költözünk a családdal, és közös megegyezéssel megszûnik a munkaviszonyom.De ha jól tudom, akkor ha febr.8.-án megigényelem, és mondjuk március 5-tel megszûnik a munkaviszonyom(tehát a TGYÁS folyósítása alatt, de még pár nap van a szülésig), akkor jogosult leszek GYED-re is.Ebben tud vki segíteni? De megérdeklõdöm a bérszámfejtõtöl, hogy milyen papírok kellenek, és amint megtudok vmit, írok. Üdv:34 hetes kismama

Március 20-án regisztráltattam magam a munkaügyi hivatalban. Tegnap érkezett 30 ezer ft utalás a számlámra. Ezt most hány napra kaptam? Egy hónapra? Vagy 20-tól hónap végéig? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Biztosan van egy határozatod, amelyben szerepel, hogy mennyi álláskeresési járadékra vagy jogosult egy napra. Azt szorozd meg 30-cal, ha a hónap teljes, ha nem teljes, akkor annyi nappal, amennyi napra abban a hónapban jogosult vagy. Az lesz a bruttó járadékod összege. Ebbõl levonnak 26 %-ot SZJA-elõleg, valamint nyugdíjjárulék címén. A különbözet a nettó járadék összege, amit kézhez kell, hogy kapj. Abból visszafele ki tudod kalkulálni, hogy hány napra valónak felel meg az összeg. Tehát milyen idõszakra kaptad eddig meg.

Biztosan van egy határozatod, amelyben szerepel, hogy mennyi álláskeresési járadékra vagy jogosult egy napra. Azt szorozd meg 30-cal, ha a hónap teljes, ha nem teljes, akkor annyi nappal, amennyi napra abban a hónapban jogosult vagy. Az lesz a bruttó járadékod összege. Ebbõl levonnak 26 %-ot SZJA-elõleg, valamint nyugdíjjárulék címén. A különbözet a nettó járadék összege, amit kézhez kell, hogy kapj. Abból visszafele ki tudod kalkulálni, hogy hány napra valónak felel meg az összeg. Tehát milyen idõszakra kaptad eddig meg.
A kérdező hozzászólása: még nem kaptam meg a határozatot, nyilván akkor nem teszem fel ezt a kérdést :) ) azért köszönöm a választ, megy a zöld kéz :)

Annak a dolgozónak aki január hónapban táppénzen volt, vagy nem volt munkaviszony március 28-án dolgoznia kell vagy hogyan kezeljük az ilyen helyzeteket?

Legjobb válasz: Március 28-a hivatalos munkanap. Ezen a napon dolgozni kell, vagy szabadságra menni, és ez nem függ attól, hogy januárban mit csinált az adott dolgozó. (január 2-a heti pihenõnap volt, akkor sem kellett volna dolgoznia ha nincs táppénzen)

Március 28-a hivatalos munkanap. Ezen a napon dolgozni kell, vagy szabadságra menni, és ez nem függ attól, hogy januárban mit csinált az adott dolgozó. (január 2-a heti pihenõnap volt, akkor sem kellett volna dolgoznia ha nincs táppénzen)
Március 28-a munkanap azoknak is akiknek január 2-án nem volt munkaviszonyuk.
És mi van azzal aki január 2-án nem volt munkaviszonyban? Ez engem is érdekelne? Mert aki táppénzen volt egyértelmû, hogy attól munkaviszonyban volt és persze le kell dolgoznia. Én január 5-tõl vagyok jelenleg munkaviszonyban.

Apukám január 12én halt meg, de csak március 7én lett beadva a papír! Lehetséges, hogy ebben a hónapban már kapok árvaellátást? Bar meg semmi papirt nem kaptunk! Lehetséges e későbbi utalás, vagy már csak következő hónapban?

Legjobb válasz: Mindenekelõtt fogadd részvétem! Nem tudom, hogy az én példámon keresztül mennyire lehet általánosítani: Apa halála utáni hónapban adtam be az árvaellátási kérelmet, halálnak egy éves évfordulóján utaltak elõször (vagy akkor jött meg a papír, hogy hamarosan utalni fognak, sajnos nem emlékszem). Ekkor visszamenõleg megkaptam az eltelt idõre járó árvaellátás összegét. Az elbírálás gyakran hosszabb idõszakot ölel fel.

Mindenekelõtt fogadd részvétem! Nem tudom, hogy az én példámon keresztül mennyire lehet általánosítani: Apa halála utáni hónapban adtam be az árvaellátási kérelmet, halálnak egy éves évfordulóján utaltak elõször (vagy akkor jött meg a papír, hogy hamarosan utalni fognak, sajnos nem emlékszem). Ekkor visszamenõleg megkaptam az eltelt idõre járó árvaellátás összegét. Az elbírálás gyakran hosszabb idõszakot ölel fel.
Ismerõsnek Édesanyja halt meg, de neki nem volt olyan hosszú idõ az elbírálás, mint az elõzõ válaszolónak. Ha adott hó 7-én adtad be a papírt, abban a hónapban már tuti nem utalnak, de én a helyedben a következõben sem reménykednék. Inkább május, az már szinte tuti.

Ha én összejöttem egy lánnyal március -én akkor ma van egy hónapja? Vagy szerdán volt egy hónapja? Bőv. Lent

Március 7. szerda volt és a barátnőm azt mondta hogy szerdán voltunk egy hónaposak mert akkor telt le a 4 hét! De szerintem ha március 7-én jöttünk össze akkor április 7-én lesz egy hónapja nem? Vagy akkor vagyunk 1 hónaposak hogyha letelik 4 hét ami szerinte 1 hónap?

Legjobb válasz: 1 hónap az 1 hónap nem 4 hét:)

1 hónap az 1 hónap nem 4 hét:)
Mi naptári hónapok szerint számoltuk anno, szóval ma van 1hó. Irigylem a problémáitokat :_) lényeg, hogy együtt vagytok nem?
A kérdező hozzászólása: jeee nekem volt igazam! :D hát igeen. :) köszike a válaszokat kedvesek vagytook!!! :) :)
A kérdező hozzászólása: most már csak emg kéne vele értetni hogy 4 hét nem egy hónap !! jaj :D lefáraszt :D
1 hónap az nem idõ. majd ha 1 éve vagy 10 éve lesztek együtt akkor már számítani fog 1 nap.
Ez jó!:) Világos, hogy ha 7-én jöttetek össze, akkor mindig 7-én vannak a hónapfordulók. Persze a hónapok nem egyformák, így nem lesz egzakt a dolog, de az ünnepek csak így használhatóak, különben mindig hosszas és bonyolult számigálás elõzné meg, ami nélkül sosem tudnád pontosan, hogy mikor is lesz (lásd húsvét). A barátnõd módszere azért jobb (már ha szerettek ünnepelni), mert ha az évfordulókat is 52 hetente számítja, akkor kb. 50 év múlva lesz egy év, amikor kettõ is lesz.:) És addigra meg már nagyon vágjátok majd a fejbenszámolást!:)
Mi is pont most voltunk 1 hónaposak, és ugyanúgy felvetettük ezt a kérdést. Jómagam ötlete az volt hogy csináljunk egy naptárit is meg egy logikus 4 heteset is, de maradtunk a naptárinál. Gondoljon bele, évek múlva is a naptárit fogjátok nézni, nem a napot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!