Találatok a következő kifejezésre: Március végén az (26 db)

Hogyan kell számolni a két lombik közti 3 hónap várakozási időt? Ha március végén zárul az első sikertelen, akkor mikor mehetek a következőre?

Legjobb válasz: Nem volt lombikom, de vetélés után úgy kellett, hogy naptár szerint kiszámolod mikor lesz 90 nappal késõbb. (nem tudom érthetõbben meg írni) Szóval ha március végén volt akkor júliusban kezdheted a következõt. De hívd fel az orvosod õ biztos pontosabb választ tud adni.

Nem volt lombikom, de vetélés után úgy kellett, hogy naptár szerint kiszámolod mikor lesz 90 nappal késõbb. (nem tudom érthetõbben meg írni) Szóval ha március végén volt akkor júliusban kezdheted a következõt. De hívd fel az orvosod õ biztos pontosabb választ tud adni.
Én is úgy tudom hogy az elõzõ beültetés napjától kell 90 napot kivárni.
Az utolsó beadott stimuláló inyekciótól kell számolni.
Szia! Nekem sosem kellett számolgatni, amikor kiderülr, hogy nem sikerült a lombik, felhívtam a dokimat, és õ megmondta, mikor kell jelentkeznem legközelebb. Sajnos ilyenkor megint a várólista végére kerül az ember, nekem volt fél év szünet is két lombik között. :-(
Nálunk úgy volt, hogy a sikertelen lombik után megjött a menzesz, utána meg kellett várni a következõ menzeszt, és akkor kellett telefonálni, abban a hónapban megismételték a szükséges vizsgálatokat, és az újabb mensi után kb. 3 héttel már kezdtem szúrni az elõkészítõ szurikat, aztán mikor újra megjött, akkor indult a lombik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokot!

Európai Egészségbiztosítási kártyám március végén jár le, de én most megyek ki jövőhéten külföldre, és csak nyáron jövök haza, akkor mi a teendő? Kiadják már most az új kártyát?

Legjobb válasz: Marcius vegeig meg van egy honap, tehat az ujat csak a lejarat utan kapod meg. Vidd ezt magaddal, es kint majd igenyelsz egy ujat! Minden orszagban ahol ervenyes ez a kartya megtudod igenyelni. Mi Angliaban elunk, nekunk itt van, itt igenyeltuk. Itt ingyenes.

Marcius vegeig meg van egy honap, tehat az ujat csak a lejarat utan kapod meg. Vidd ezt magaddal, es kint majd igenyelsz egy ujat! Minden orszagban ahol ervenyes ez a kartya megtudod igenyelni. Mi Angliaban elunk, nekunk itt van, itt igenyeltuk. Itt ingyenes.

Ha március végére várom a babámat, milyen ruhákat vegyek neki? Akkor még elég szeszélyes az időjárás, tanácstalan vagyok.

Még csak 16 hetes vagyok, de pénteken úgyis Budapesten leszünk, elmennénk "felmérni a terepet".

Legjobb válasz: Szerintem várd meg a tél végi kiárusításokat, akkor érdemes vásárolnod overallt, meg egyéb meleg holmit. Nekem ugyan március eleji a babám, de szükség volt overallra is.

Szerintem várd meg a tél végi kiárusításokat, akkor érdemes vásárolnod overallt, meg egyéb meleg holmit. Nekem ugyan március eleji a babám, de szükség volt overallra is.
Szia! Március végén szültem a lányom. hideg idõ volt, még én is a téli kabátomat hordtam kb. 2-3 hétig. A lányomnak is úgy vásároltam hogy hosszú ujjú bodykat és még vastag bundazsákot, igaz ezt abszolút nem tudtuk kihasználni. Vastag sapi helyett úgy csináltam hogy bent egy vékonyka volt a fején és ha kimentünk arra húztam egy vastagabbat / de nem téli vastag volt/. Rugdalózóból is hosszú ujjút adtam a body fölé.


Igen, OKJ-képzésre jár. Ha betöltötte a 18-at, akkor nem gyerektartás, hanem rokontartás. Menjen be a párod a gyámügyre, ott fognak neki segíteni.
Esetleg okj tanfolyam.....
Az apa kérdezze meg a gyereket. Hány éves a gyerek?
Akkor gyámügy a láthatás akadályoztatása miatt.
Kedves apukának joga van a gyermek láthatásához. Emelje fel a popóját és látogassa meg végre azt a gyereket. Ekkor mindent meg tud kérdezni és kiderül a dolog. De ha nincs kapcsolata a gyerekkel akkor milyen apa az?
valamilyen huszadrangú tanfolyam, de nem iskola.
Ha érettségizõ, simán meglehet hogy azért írta hogy márciusban végez, mivel utána már érettségi vizsgák vannak.
A kérdező hozzászólása: amúgy az számítana valamit a bíróságon hogy se a gyerek se az anya nem tájékoztassa az apát semmirõl?hiába érdeklõdik az apa neki nem válaszolnak se levélre se telefonra, semmire?
Indítsd el gyerektartást megszüntetésére a pert, ha tudja igazolni, hogy tanul akkor majd megítélnek valamennyi rokontartást ha nem akkor meg megszüntetik. Nem kell könyörögni.
Csaladi jár okj képzésre de 20 év felett már nem jár.
Adj be kérelmet a bíróságra gyermektartasdij megszüntetésére.
A kérdező hozzászólása: annak az illetõnek aki azt írta, hogy nem az érdekel minket hogy jár e a gyerek iskolába vagy hogy tanul e még meg szeretném kérdezni hogy öt nem érdekelné ha van mellette másik 2 kiskorú gyermek és csak ez az egy gyerek akirõl semmit nem tudunk hiába kérdezzük 600000-ft ott el visz a másik 2-gyerektõl!!!ha már nem kis összeg van fizetve gyerektartás ként azért ha már az apa érdeklõdik szerintem az a legkevesebb hogy le írja mi van vele!!!!te hogy reagálnád le nyugodtan írd meg kíváncsi vagyok ha már így tudsz rólunk mindent!!!
Ezek szerint te a férfi jelenlegi nõje vagy, akitõl van két további gyereke?
A kérdező hozzászólása: talált!engem nem érdekel hogy van még egy gyerek akinek jár a gyerektartás, de ha már tanul meg az apja fizet akkor ez alap hogy tudjuk hogy hova jár!!!
Mi a fenének havi 60 ezer egy 21 éves felnõtt embernek "gyerektartásban"? Adjátok be, hogy meg akarjátok szüntetni. Már nem azért, én olyan családban nõttem fel, hogy a szánkból kivesszük a falatot, ha a másiknak kell, de azért egy 21 éves felnõttnek havi 60 ezer forintot adni, úgyhogy még jó képet se hajlandó vágni, telefont felvenni, bármi információt adni magáról az vicc szerintem. Egy kisgyereknél még azt mondom, hogy jó de hát csórikámtól ne vegyétek el a pénzt, mert hát na, de egy 21 éves felnõtt ember már oldja meg az éltét, ha ekkorát szarik a fejetekre. Fõleg, ha nektek meg van saját kisgyereketek, akit el kell tartani. Ha a bíróság meg úgy ítéli meg, hogy mégis csak jár neki valami rokontartás, akkor ám legyen, de az egészen biztos, hogy havi 60 ezer forint az túlzás. Te jó ég, olyan, mintha minimálbért fizetnétek neki!
A kérdező hozzászólása: oké, hogy be adjuk a gyerektartás megszüntetési kérelmet, de ha tényleg tanul akkor el utasítják!
Nem utasítják el mert 18 éveskor felett nem jár gyerektartás csak rokontartás. Rokontartásnál pedig a kiskorú gyermek elsõbbséget élvez, így 60 ezret biztosnem ítélnek meg.
Szerintem a kérdezõnek nem az a problémája, hogy nem tudja, hova jár a gyerek, sõt, mi van vele, hanem hogy gyerektartást kell utána fizetnie.
Igen, jár családi pótlék, viszont azért a gyerektartást addig kell fizetni míg a gyerek tanul, tehát fizetni kell de csak annyit amennyit az apa megengedhet magának, nem kell a gyerektartásként megszabott összeget kifizetni.
A kérdező hozzászólása: már fel emelte a popóját de senki nem jönn ki a házból senki nem veszi fel a telefont és senki nem ír vissza mióta meg kérdezte hova jár suliba ez kb 2-hónapja igy megy!!
A kérdező hozzászólása: szerintem érdemtelen a gyerektartásra!okj-és képzésre jár a gyerektartás?
A kérdező hozzászólása: 21-éves a gyerek!!
A kérdező hozzászólása: a gyerek se válaszol neki hiába hívja telefonon elõször ki csörög aztán ki kapcsolja a telefont!!
Kérj valamilyen hivatalos segítséget, jogod van tudni, hogy mi van a gyerekkel. Én úgy hallottam, hogy OKJ-s képzés esetén nem jár a gyerektartás, de nem 100%. Lehet, hogy ezért nem mondják el, hogy milyen suliba jár?
Anno én is március környékén végeztem okj-s tanfolyammal. Csalási pótlék jár rá. Viszont gyerektartást már nem kötelezõ fizetni.
*családi pótlék
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy nem hiszem hogy a gyámügynél foglalkoznak ezzel mert még is csak 21 éves az a gyerek és el tudja dönteni hogy akar e az apjával beszélni vagy sem!ebbe az a durva hogy nem kell vele beszélni csak mégis hadd tudja már az apa hogy mire fizet minden hónapba!szerintem ez normális!!!
A kérdező hozzászólása: családi jár okj-és képzésnél?
Akkor menjen bíróságra, ott kötelezhetik az anyját hogy adja meg, mi alapján kéri a gyerektartást.
Igen rokontartásra például érdemtelen az a gyerek aki nem tartja az apával a kapcsolatot. Rokontartásra már teljesen más törvény vonatkozik mint gyerektartásra.

Üdv Az lenne a problémám hogy januárban beadtam a kérelmem az árvasági miatt és most március végén vagy április elején jött a papír hogy megkapom és most 12-én gondolom jönni fog csak most egyben visszamenõleg is utalják az a 3 hónapot?

Legjobb válasz: a levélben nincs benne a dátum, hogy melyik naptól folyósítják? tehát melyik napot veszik figyelembe? vagy van jelzés arról, hogy pl a jan 22-én benyújtott kérelme alapján... szóval van a levélben bármilyen dátum? (nem a levél alján levõre gondolok, hogy õk mikor írtak)

a levélben nincs benne a dátum, hogy melyik naptól folyósítják? tehát melyik napot veszik figyelembe? vagy van jelzés arról, hogy pl a jan 22-én benyújtott kérelme alapján... szóval van a levélben bármilyen dátum? (nem a levél alján levõre gondolok, hogy õk mikor írtak)
A kérdező hozzászólása: Amit dátumot néztam az az hogy január 23-án adtam be és 27-tõl kezdték el intézni ez számít ?
12. e szombat, szóval 11 én fog jönni, alig várom több mint két éve igényeltem meg, és most fogom meg kapni vissza menõleg
#2 igen

Szerintetek összefüggésben van az elmúlt napokban Japanban történt katasztrófa azzal hogy Marcius végén este -2-3 fok van és, hogy az előrejelzés szerint nem is lesz jobb és csak gyönyörű esőn kívül semmit nem tudnak ígérni?

Ha valaki figyelte az el?rejelzéseket hosszabb távra akkor annak biztos felt?nt hogy igen megváltozott ez. Katasztofa elött jövöhétre + 15 20 fokot mondtak napsütéssel. Most meg nem is mondom.... Ez lehet hosszútávú is ? Mi lesz ebb?l ?

Legjobb válasz: A legmagasabb iskolai végzettséged?

A legmagasabb iskolai végzettséged?
A kérdező hozzászólása: Félig meg van az éretségeim. Magyarbol és töriböl megbuktam.De fizikaból és matekbol 5-ös lett. Mert ?Soka hiba?
neeeem, csak párhuzamot vonsz két olyan dolog közé, aminek annyi köze van egymáshoz, hogy csak na.
Ráadásul az érettségi kettõ darab -t betûvel írandó. És igen, valóban azért kérdeztem, mert a logikádban találtam néminemû zavarodottságot.
A kérdező hozzászólása: Hát nem érõsegem a fogalmazás. Diszlekszás is vagyok . Azt se tudom ezt hogy kell leirni :D
Sõt, nagyon úgy tûnik, hogy más szavakkal is problémáid vannak. De a diszlexia nem vonható párhuzammal a gyenge értelmi képességgel. Mert az rendben van, hogy írni nem tudsz, de összefüggõ szöveget sem vagy képes alkotni?
*párhuzamba
És szerinted az hogy lehet, hogy a japánok írásjelekkel írnak, miközben a hangya a testsúlyának tízseresét tudja felemelni? Pont ennyi összefüggés van a 2 között
Szerintem igen, mert ilyen szempontból mindegy, hogy az elkövetett szabálysértés az közigazgatási, vagy büntetõjogi.
Igen, megszívhatod. Tartsd be a törvényt és akkor nem lesz ilyen gondod.
Sztem csak a bûncselekmény számít. Nem hiszem, hogy vkit lesittelnek, mert mondjuk nem a zebrán megy át. Egyébként amíg nincs ítélet, addig nem számít bele semmi.
Szia! Az ismerõsöm egy hónappal hamarabb szült mert az új házban pdlószönyeget fektetett.. Vigyázz magatokra!
18:10-kor írónak: elméletileg itthon kellene lennie, mert meló mellett tanul is és vizsgaidõszaka lesz május végén, de az is bent van a pakliban, hogy éppen vizsgázik 100 km-rel arrébb, vagy ha a baba úgy dönt, hogy nem tartja magát a tervhez, akkor szintén lecsúszhat róla. Szóval, semmi nem biztos. Karácsonykor sem volt itthon, meg szilveszterkor sem, Németo.-ban volt, azt is túléltük. Sajna nem mi diktálunk, hanem a fõnök. És így, tetõtér-beépítés elõtt minden fillérre szükség van.
Én augusztus elejére várom a babám. A házunk most van tetõ alatt, épp a villanyt szerelik.Mi is nagy hassal fogunk költözni, de az is benne van a pakliban, hogy nem lesz kész idõre. Akkor maradunk még egy kicsit anyóséknál...
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatásokat, "megnyugtató"hogy más is jár hasonló cipõben.Egyszer elkeseredek, hogy nem leszünk kész a felújítással, máskor viszont "szétcsattanok"az optimizmustól.Sok sikert, és Boldog Babázást Mindenkinek!
Ha van nagyon jó segítséged és egy alternatív vészmegoldás, pl. szülõk vagy más rokonok, akikhez mehetsz a babával, ha esetleg nem minden forgatókönyv szerint zajlana, talán mûködhet a dolog. Mi is hasonló cipõben voltunk egy nagy felújítás miatt, nekünk szerencsénk volt, 39 hetes koromban minden készen volt takarítással együtt és túlhordással szültem, de volt segítség, szinte semmit nem kellett csinálnom és a szüleimnél volt a vészmenedék, ha hamarabb jön a baba. Vigyázz Magadra, nehogy túlhajtsd Magad és emiatt koraszülés legyen. Sok szerencsét.
Utolsónak. akkor pont nem lesz itthon a párod amikor megérkezik a kisbabátok? Az rossz lesz! Hú, basszus!!!!
Nem leszel egyedül, majd gondolok rád. Én is hasonló cipõben leszek, de nálunk még komplikáltabb lesz a dolog. Május 27-re vagyok kiírva, április végén fogunk nekiállni egy tetõcserével egybekötött tetõtér-beépítésnek, ráadásul a párom márciustól kiküldetésben lesz a munkahelyérõl külföldre egészen augusztusig. Na, mit tudok csinálni? Kénytelen leszek egyedül végigzongorázni, mert mindenképpen külön akarunk menni anyóséktól. Fõleg, hogy itt lesz a babó. Néhány dologtól én is félek, de a cél lebeg a szemem elõtt. Majd nagyon vigyázok magamra, magunkra. A mûpadlót nem áll szándékomban lerakni :) ) majd valamelyik papa megcsinálja.
Hát én várnék a költözéssel ha már eddig nem sikerült legalább míg pár hónapos a baba.Lehet attól a szobáját már ott kialakítani, csak a minimális dolgokat hagyni az albérletben.Egy barátnõm is már költözhetett volna, de maradtak inkább nyugalomban mert a babának az lesz a legfonotsabb.32 heteske
Ne aggódj! Szupi lesz a saját házatokban lakni! Mi is így voltunk. Csak én 7 hónapos voltam Kérj nõi segítségeket, te meg csak fõzz egy jót mindenkire! (én így csináltam.) Minden szépet és jót!
Én is hasonlo cipõben járok csak ha lehet még komplikáltabb az egész, mi is a 7-8 honapban fogunk költözni és az igazat megvallva még azt sem tudom hova:-)Kicsit én is parázok, ha nem erolteted meg magad költozéskor és nem stresszelsz nem lehet baj.25hetes

Március végén lesz az államvizsgám és tulajdonképpen addig semmi dolgom, csak tanulnom kell. Mit csináljak? Keressek munkát vagy ne?

Bocsika de muszály valahová ezt leírnom, mert kicsit kivagyok. Március végén lesz az államvizsgám és tulajdonképpen addig semmi dolgom, csak tanulnom kell. De külön élek a szüleimt?l, a párommal és már szeretnék dolgozni, de ahova mehetnék és ahol nagyon szeretnék melózni, oda csak akkor vesznek fel ( ha akkor még lesz hely) ha már a kezemben van a diplomám, ami jó esetben is csak április vége felé lesz. Így próbálok más melót keresni, de nem jön be egyik sem és nem igazán találok a lakóhelyem közelében olyat amit szívesen csinálnék vagy megfelelne a leend? végzettségemnek. Meg igazából szeretnék a tanulásra koncentrálni, de nagyon idegesít, hogy minden ismer?söm és családtagok, évfolyamtársak folyton azt kérdezik van-e már munkám, mert csomó mindenki már talált és ez fusztrál. De közben a párom is mondja, hogy nyugodjak meg, és majd lesz munkám. Egyébként nem küzdünk anyagi gondokkal mert van elég sok spórolt pénzünk, befektetés meg minden. De közben olyan depis és fusztrált vagyok, hogy szinte csak nekem nincs munkám, és nem tudom, hogy most menjek el olyan helyre amit nem szeretek csinálni, keveset fizet és nem is a végzettségemnek megfelel?l? VAgy tényleg várjam ki, amíg végzek és utánna próbáljak nekem való munkát keresni? De hát még csak 21 vagyok van még id?m dolgozni, nem? Most inkább még egy kicsit a tanulásra kéne koncentrálnom, nem? Szóval nem tudom mi van, vagy mi legyen, vagy mi lesz, de nem érzem túl jól így magam. Kösz hogy leírhattam.

Legjobb válasz: Ne vedd sértésnek, amit írok, nem annak szánom. De azt vettem észre, hogy a friss nappalis diplomások azt hiszik, hogy rögtön olyan meló hull az ölükbe a diploma megléte miatt, amivel sokat keresnek, vezetõ pozícióban, megbecsülten. Sajnos ez nem így van. A helyedben keresnék valami munkát addig is, míg nincs meg a papír. Valahol el kell kezdeni. Ha más nem, tapasztalat szerzésnek kiváló. Aztán ha tudsz, lépsz tovább. Nem muszáj lecövekelni az elsõ helynél.

Ne vedd sértésnek, amit írok, nem annak szánom. De azt vettem észre, hogy a friss nappalis diplomások azt hiszik, hogy rögtön olyan meló hull az ölükbe a diploma megléte miatt, amivel sokat keresnek, vezetõ pozícióban, megbecsülten. Sajnos ez nem így van. A helyedben keresnék valami munkát addig is, míg nincs meg a papír. Valahol el kell kezdeni. Ha más nem, tapasztalat szerzésnek kiváló. Aztán ha tudsz, lépsz tovább. Nem muszáj lecövekelni az elsõ helynél.
A kérdező hozzászólása: Nem ez a probléma, hogy valami zsíros állást szeretnék egybõl, meg vezérigazgató lenni, hanem szeretnék már dolgozni is, ugyanakkor tartok tõle, hogy nem lesz idõm felkészülni az államvizsgára munka mellett. Persze azt is tudom, hogy sokan tanulnak munka mellett. Meg persze elvállalnék én kisebb munkákat is ha lenne, már nem ilyen diákmunkára gondoltam, mert az csináltam eddig is, hanem valami rendesebb munkára, de nincs és nem tudom hogy várjak-e amíg már nem kell tanulnom. Néha rámtör a munkakeresés és akkor jelentkezek pár munkára, de eddig még mind vagy átverés volt, vagy nem vettek fel. Ez van.
A kérdező hozzászólása: Kössz, ez jól esett. Egyébként minden nap fõzök, mert enni kell! :) Néha tornázok is, csak lehet az fusztrál, hogy sokat vagyok egyedül. Párom melózik, a haverok meg suliba járnak meg messze vagyunk egymástól, ritkán találkozunk. Most jobb passzban vagyok. Csak néha rámtör ez a szindróma, amit fennt leírtam.
Szerintem inkább tanulj becsülettel, és munkát csak úgy keress, hogy államvizsga utáni idõpontban állj munkába. Ha olyat elvállalsz, amit nem szeretsz, tönkreteszi az életed. Ha nincs anyagi gondotok, tanuljatok és szórakozzatok addig, hisz már van majdnem munkád, mond nyugodtan, hogy a hely már megvan, csak államvizsga után kezdesz dolgozni.-) Ez miatt ne légy frusztrált, a te doldgod most a tanulás, nem a munka


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!