Találatok a következő kifejezésre: Március 19. válunk (4 db)

ÖSD középfok komplex, március 19. Jön valaki?

Sorstársakat keresek :)

Legjobb válasz: Szia! én ott leszek...Most megyek elõször. De inkább a szóbelitõl félek. Még magyarul is elég nehezen kommunikálok...=S Te most mész elõször?

Sziasztok! Én most készülgetek és a Jedlikbe szeretnék menni a januárira. Mit tanácsoltok??
Akkor vitánál A variáció a laptop kontra füzet. Nem tudja vki a B-t?=D =b
10 éve tanulom a németet, nyíregyen a zelk általánosba jártam (6 évig)
06:40-os! hány év német tanulás után mentél felsõfokúzni és melyik suliba jártál?
az én felsõfokús szóbelim legalább 85% lett, 10.-es vagyok még mindig de német kéttannyelvübe jártam. Nagyon figyelnek szóbelin hogy hogy építed fel, milyenek a kifejezések, mennyi nyelvtant használsz és hogy
biztos hogy meghúzott akkor
de úgy összességében is rossznak érzed? és bunkó volt a csaj, v miért nem engedte, hogy végigmondd? a városbemutatáson ugye nem lehet változtatni, a vitánál A és B feladatsor van(vagyis az egész sprechenbõl A és B van, csak a vitánál "szemmel látható"), és a képek közül meg mindig mást mutatnak.
Leseverstehen szerintem nagyon könnyû volt. Hörverstehen...no comment xD Utolsónál én is az állatajándékozósat választottam =D Sztem egész jó lett... A szóbeli is mindenkinek ugyanaz? Vagy minden nap más? Mert én ugye kedden megyek. Képeken mik voltak pontosan? És melyik teremben voltál írásbelin? =b
A kérdező hozzászólása: Osztálytársam nekem is felsõn volt, õ az egészet siralmasnak találta :)
A kérdező hozzászólása: 21:53: igazából a Gyõrös szöveget érzem a legrosszabbnak, a képleírás nem volt olyan szörnyû, hamar végigmentünk rajta, meg ott még nevetgéltünk is...meg talán örültek, hogy legalább volt valami fogalmam az öregedõ társadalomról...:) a vita meg...igazából úgy ért véget, hogy mondtam az érvem, õ meg mondta, hogy igen, igazad lehet, a többirõl meg majd máskor beszélünk (vagy valami hasonló, az a baj, hogy annyira ideges voltam, nem is figyeltem már arra, mit mond, de nekem valami ilyesmi maradt meg, hogy következõ alkalommal...) majd mosolygott egy jót, jó hétvégét kívánt és ennyi... szóval így utólag...nem tudom, annyira nem volt vészes, de mivel még soha életemben nem voltam nyelvvizsgázni, így nem tudok viszonyítani sem :(
Szerintem nem arra akart célozni h megbuktál=) Mert ugye ha azt mondta, h igazad lehet, akkor az azt jelenti, hogy meggyõzted. A vitának pedig ez a célja: hogy meggyõzd a vizsgáztatót hatásos érvekkel a véleményedrõl. Úgyhogy ne mondj már ilyeneket=D teljesen beparáztam h mi lesz velem kedden=D melyik teremben voltál pénteken?
A kérdező hozzászólása: Hát én Gyõrben vizsgáztam, a Jedlik Tetõtér 6. számmal jelzett termében :) De te Pesten vizsgázol, nem? Amúgy összességében kedvesek voltak, szóval nem vették le a fejem vagy ilyesmi...de majd a pontokra kiváncsi leszek :P Amúgy nem tudom mi a B vizsgasor, akikkel mentem, mind A-t kaptak :(
A kérdező hozzászólása: Juhú, kiderült :) 90% lett, ha tényleg hitelesek és valódiak az adatok :) Arról az ominózus szóbelirõl meg: két pontot vontak le :) Nem is értem...de nem is érdekel, a lényeg, hogy megvan!! :) ) Nagyon örülök:) És nektek, többiek, ti tudjátok már?
A kérdező hozzászólása: Nem, majd 13. körül lesz fenn a neten elvileg :(
grat neked! és nektek, középfokúsoknak megvan már az eredmény?
Dejóóó =D Gratulálok! =)
88%-felsõfok:)
És persze, hogy a B-t kaptam... =D Sport mellett vagy ellen kellet érvelni. Nem tudom milyen lett... Városbemutatós szerintem egész jó. Képrõl nem tudtam olyan sokat de a lényeget szerintem jól elmondtam. Sport lett talán kicsit gyengébb... Izgultam eléggé... De ezt tuti észrevették xD
nálunk úgy volt, hogy az elõttem lévõ A-t kapott, én B-t, az utánam következõ A-t..és így tovább
=D Nemtom miért hittem azt, h Te is Pesten voltál=D Jólvan, hülye vagyok kicsit xD au De ha Ti A-t kaptatok, akkor lehet h akiknek 7fõn lesz vizsga azok B-t, és ha én kedden megyek, akkor mi is A-t kapunk =D így lenne logikus, nem?=D
én ma felsõfokúztam németbõl. 10 éve tanulom a nyelvet 1 éve középfokúztam. A leseverstehen türhetõ volt, a hören siralmas, a schreiben nagyon jó. és egyébként 10.-es vagyok
A kérdező hozzászólása: Nahh akkor beszámoló: A Leseverstehen könnyebb volt, mint amire számítottam, de ettõl függetlenül, nem tudom mennyire lett jó :) Én nem érzem rossznak, de hát ki tudja... Na a Hörverstehen elsõ feladata valami borzalom volt szerintem, csak tippeltem gyakorlatilag... (Ilyen állatokkal való gyógyításos szöveg volt) a második viszont jól sikerült, ott csak egy-két hibám lesz szerintem. A Schreiben talán nem lett rossz, én a Tiere als Geschenke témáról írtam. De hát az meg szubjektív, nem tudom mennyire fog nekik tetszeni, de talán nyelvtani hibám nem sok volt. És nektek hogy sikerült?
az 1. feladat, amikor 3 vélemény van kifejtve az az asztrológiáról szólt(én arról írtam), ugye volt a reklamálós, az meg oylasmi volt hogy nem jó állapotban szállítottak ki vmi kamerát, a 2. feladatra már nem emlékszem, és a harmadik, amikor ilyen schlagzeilék vannak az meg azt hiszem hogy környezetszennyezés és h mivel jobb utazni nyaralásra, repülõvel v kocsival meg ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Gyõr, Krúdy, angol kéttannyelvû :) Baromi gyorsan repül ez az 5. év...pedig eddig ment a szenvedés, hogy legyen már vége, de most már nem nagyon várom... hülye érettségi. És ti?:)
az lemaradt, hogy melyik suliba jársz/jártok?
19:10 es vagyok. hát az, hogy tök egyedül vagy végülis igaz, de nem teljesen. én pl a bnõmmel mentem és úgy ültettek le minket, hogy egy asztal 2 végébe, de azért elég rendesen átláttál a másik papírjára, én a bnõmnek csomó mindent lesúgtam, meg rólam ellenõrizte a leseverstehent, és a hörverstehent, a felügyelõ meg szinte alig volt bent a teremben, kint beszélgetett, szóval nem annyira vészes, meg hát a szótár jóbarátod:D elvileg ez a 7. év, hogy tanulok németül, de ebbõl 4 év csak óránalvás volt, aztán a következõ 2 évben sem igazán tanultam, csak th-t hallgattam, és úgy ragadt rám minden :D, és én is kéttannyelvûs vagyok, a 9. szintén csak óránalvásból állt, és most 10.ben a németórák még mindig lazák, de törire meg közgázra, meg ilyenekre azért kell tanulni, és így tanultam kifejezéseket, meg szavakat.
A kérdező hozzászólása: Hopp, még az lemaradt, hogy Ti mióta tanultok németül? :)
19:08 es vagyok azt akartam még kérdezni, hogy mióta tanultok németül? nekem is elég gáz volt a bejutás..vmi munkás pasi engedett be..:D
Szia!(1.vagyok) Írásbelitõl nem tartok. Levélnél pedig szótárazhatunk, úgyhogy...=D jee Hanganyag..hátjah...remélem nem valami recsegõshadarósartikulálatlan izét kapunk =S.. Szóbelire Te hogy készülsz? Témakörökkel? Jah és van még egy félelmem=D mégpedig az, hogy nem fogok tudni bemenni...xD mikor befizetni voltam elég nehézkesen jutottam be (beengedett egy néni xD) utálom ezeket a gombnyomkodóskaputelefonosPesti házakat =D Jah és mennyi idõs vagy?mióta tanulod a nyelvet?
A kérdező hozzászólása: @elsõ: Igen, sõt, ez lesz a leges-legelsõ nyelvvizsgám is :) Nem tudom, mit várjak...én inkább az írásbelitõl félek, a Leseverstehenes rész általában 13 pont szokott lenni a 20ból (a próbatesztek alapján), ez nem a legjobb:S Hörverstehen általában jól megy, de hát ki tudja, milyen hanganyagot kapunk most :S @második: igen, sok egyéb típusú mellett ezt is megcsináltam, és ez elég jól sikerült, de én nem hiszem el, hogy ez ilyen könnyû :D Ez sikerült a legjobban a próbatesztjeim közül, én attól tartok a vizsgán sokkal nehezebbeket kapunk majd...(persze remélem, ez csak az én paranoiám)
16:31 es vagyok én pestre járok, a közgáz károlyiba, és még cs 10. es vagyok.
1. vagyok. =b 19.08.Jaj de jó hogy írtál =D De várjunk csak.Én úgy tudtam, hogy csak levélírásnál lehet szótárat használni. Most akkor egész írásbelinél? A városbemutatós az a szituáció? Mikor pl utazol vonaton, és megismerkedsz valakivel, aki pont oda utazik, ahol laksz és el kell neki mondani a látnivalókat? Én is 19 vagyok, általános 1.osztálya óta tanulok németet. Ja és még egy újat mondtál, mivel azt sem tudtam, hogy a vitára van felkészülési idõ. Jó vagyok...pf =D Remélem sikerül...nem volt óccó...=b Ja és az elég, ha csak csinosabban öltözök fel, ugye nem kell ünneplõ?=D Barátomnak kellett, mikor volt (bár nem itt)... Asszem ennyi=D
az egész írásbelinél lehet szótárat használni, sõt nem is muszáj vinni, mert ott általában adnak elõtte, de azért biztos, ami biztos :D és belenéznek, hogy nem írtál e bele valamit. és igen, az a városbemutatós, amikor találkozol vkivel. nekem pl az is meglepetés volt, h nemcsak budapestet, hanem akármilyen várost bemutathatsz. van a vita elõtt felkészülési idõ, egy könyvtárba kell bemenned, oda te nem vihetsz szótárat, hanem ott adnak, és negyed óráig szépen felkészülhetsz, aztán jön érted egy vizsgáztató. nem kell ünneplõ, sõt sztem még csinosan se muszáj, mert nekem tökre kiment a fejembõl, hogy szépen kéne felöltözni, és tök hétköznapian mentem, de nem szólt senki egy szót se. a szóbelitek mikor lesz am?
Még egy kérdés...:$ Neked mirõl kellett írni a leveleken?
igen, viheted mindkettõt, csak majd bele fognak nézni, hogy nem írták e bele vmit. nagyon szorítok nektek!! :D majd írjátok meg, hogy hogy sikerült!!
A kérdező hozzászólása: Jajj, holnap már vizsga! Nagyon izgulok...csak legyek már túl rajta :) Azt szeretném még kérdezni, hogy vizsgán tudom, hogy lehet kétnyelvû szótárat használni, de mind a két felét? Tehát vihetem a Magyar-Németet meg a Német-Magyart is, ugye?
nekem is 2 idõpont volt, és a délutáni érvényes sztem, de nekem át is húzták a másikat, de azért hívd fel õket. sztem nem lehet sehonnan letölteni, legalább is én nem tudok róla, és is csak ilyen könyvekbõl készültem fel, meg 1 példa van fent a honlapon.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek amúgy valahonnan le lehet tölteni az eddigi vizsgasorokat? Töltögettem én hasonlókat felkészítõ könyvekbõl, meg ugye a próbavizsgát is megcsináltam, de mégis érdekelne, pontosan mik voltak élesben a vizsgán.
Nekem írásbeli péntek reggel lesz, szóbeli pedig kedden.De még inkább felhívom õket, hogy hánykor, mert 2 idõpont van a lapon amit kaptam. Egyik reggeli, a másik délutáni.
nem, van közben negyed órás, vagy 10 perces szünet, meg közben bármikor egyesével ki lehet menni wc-re. azt hiszem úgy volt, hogy leseverstehen, hörverstehen, szünet aztán a schreiben.
A kérdező hozzászólása: Nekem szombaton, 13:00-kor. (elvileg) Amúgy az írásbeli az mind egyben megy le? Tehát bemegyünk fél 3-kor és kijövünk olyan 6 körül?
Szia! én ott leszek...Most megyek elõször. De inkább a szóbelitõl félek. Még magyarul is elég nehezen kommunikálok...=S Te most mész elõször?

Március 19. -én válunk. A férjem a felperes. Mi lesz, ha mégsem jön el a tárgyalásra? Mit tegyek, hogy ne "közös" megegyezés? Ügyvéd nélkül van esélyem?

6 év együttélés+3 év házasság után szerinte amit vásároltunk minden az övé, mert az ? házára költöttünk, oda vásároltunk.

Legjobb válasz: Azért szomorú, hogy vannak még olyan bírók, akik abban a kérdésben sem tudnak igazat mondani, amiben végül dönteni fognak. A vagyonmegosztásra vonatkozó kérdés NEM RÉSZE a válópernek. A válást a bíróság a felek ellentmondó vagyonmegosztási akarata ellenére is kimondja. A vagyonmegosztásra, a vagyonközösség megszüntetésére pedig újabb pert kell indítani. A három év házasság alatt szerzett tárgyak - hacsak bármelyik fél nem tudja bizonyítani, hogy különvagyonából vásárolták - közös tulajdonnak számítanak. Az, hogy az "õ házára költöttétek", az nem azt jelenti, hogy neked abból nem jár semmi. Ha pl. felújítottátok közös vagyonból az õ házát, akkor neked az értéknövekedés fele megillet a tulajdonostól, ha nincs a tulajdonossal megegyezés, akár tulajdoni hányadot is perelhetsz...

Azért szomorú, hogy vannak még olyan bírók, akik abban a kérdésben sem tudnak igazat mondani, amiben végül dönteni fognak. A vagyonmegosztásra vonatkozó kérdés NEM RÉSZE a válópernek. A válást a bíróság a felek ellentmondó vagyonmegosztási akarata ellenére is kimondja. A vagyonmegosztásra, a vagyonközösség megszüntetésére pedig újabb pert kell indítani. A három év házasság alatt szerzett tárgyak - hacsak bármelyik fél nem tudja bizonyítani, hogy különvagyonából vásárolták - közös tulajdonnak számítanak. Az, hogy az "õ házára költöttétek", az nem azt jelenti, hogy neked abból nem jár semmi. Ha pl. felújítottátok közös vagyonból az õ házát, akkor neked az értéknövekedés fele megillet a tulajdonostól, ha nincs a tulajdonossal megegyezés, akár tulajdoni hányadot is perelhetsz...
A kérdező hozzászólása: Megvolt a tárgyalás. Közöltem, hogy szeretem, közölte, hogy õ is szeret, de mivel neki 4, nekem 2 felnõtt gyerekem van, ezért nem tudunk együtt élni. sok ellentmondásba bonyolódott. Mivel úgy érzi, nekem nem jár semmi, ezért a bíró jó hoszú tárgyalást, vagyonlistást, stb. kér tõle, majd ésn is megkapom, kiegészíthetem, aztán tanuk meg minden. Nem szeretnék ügyvédet, úgy érzem van idõm és igazam is van. Megúszom ügyvéd nélkül? Egyáltalán megéri. de ha Õ tud hazudni akkor miért legyen neki igaza és az övé minden? csak azért, mert esetleg már a fiai kinézték az új mostohaanyukát?
Ha szeretitek egymást valóban azon kell vitatkozni, hogy mi kié??? Mellesleg ha már felnõttek a gyerekek (de ha kicsik volnának se) mi közük van kettõtök kapcsolatához??? Nem a gyerekekre kéne fogni kettõttök összeférhetetlenségét. Egyébként ügyvéd nélkül valóban esélytelen vagy, hiába van igazad.

Az éjjel-nappal Budapest március 6. részben a 19:14 percnél amikor Marci takarít Kristóf és haverjai után milyen zene szól? Valaki megtudná mondani a címét? !

Legjobb válasz: ez az:Alldegrees feat. Dani Galenda - I can't hear you http://www.youtube.com/watch?v=Yll96eTNxkE

ez az:Alldegrees feat. Dani Galenda - I can't hear you http://www.youtube.com/watch?v=Yll96eTNxkE
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!