Találatok a következő kifejezésre: Mára vagyok Persze a baba (3 db)

Mára vagyok kírva. Persze a baba nem jött. Voltam orvosnál, semmi jele, hogy meg akarna születni még egy darabig. Azt mondta az orvos, hogy ha jövőhét hétfőig nem szülök meg akor megindítja a szülést (hétfőn). Mit tegyek?

Aminek nem örülök, hiszen még 1 héttel sem hordtam túl akkor (minden redben van áramlás és lepény ügyileg is). Persze már akkor sem korai. Ezt értem is, és nem is ezzel van igazából a gond.

Legjobb válasz: szerintem azért arra a napra gondolt mikor õ ügyel mert biztosítani akarja hogy mindenképp õ legyen ott veled.de az is lehet hogy tényleg kényelembõl is.biztos közre játszik ez is.lehet elutazik vagy valami dolga lesz és mindenképp õ akar veled foglalkozni mivel megfogadtad.ismer téged,a terhességed.nem azért fizetsz neki konkrétan mert ügyeleti idõben ott van hanem mert az egész terhességed alatt ott volt.és õ fejezi be.ha nem ügyelne akkor is bemenne biztos.ezt vállalta.én akkor is fizetnék neki.ha végig lelkiismeretes volt,megérdemli.fájdalommentes szülést és jó babázást neked!!!már csak pár nap!!!

szerintem azért arra a napra gondolt mikor õ ügyel mert biztosítani akarja hogy mindenképp õ legyen ott veled.de az is lehet hogy tényleg kényelembõl is.biztos közre játszik ez is.lehet elutazik vagy valami dolga lesz és mindenképp õ akar veled foglalkozni mivel megfogadtad.ismer téged, a terhességed.nem azért fizetsz neki konkrétan mert ügyeleti idõben ott van hanem mert az egész terhességed alatt ott volt.és õ fejezi be.ha nem ügyelne akkor is bemenne biztos.ezt vállalta.én akkor is fizetnék neki.ha végig lelkiismeretes volt, megérdemli.fájdalommentes szülést és jó babázást neked!!!már csak pár nap!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, lehet, hogy igazad van:) Majd meglátjuk mi lesz, lehet, hogy nem is kell addig várni. Köszönöm a jókívánságot.
Szia! Én nem vagyok hálapénz ellenes, én is mindig szoktam adni, de azt gondolom, hogy ez a doki nem szívjóságból akarja hétfõn megindítani a szülést. Én tuti nem engedném, ha amúgy a baba jól van odabent. Nagy divat ma Magyarországon, hogy mindent mesterségesen csinálnak és el se mondják a kismamáknak, hogy mi mivel jár. Ezért van sokkal több császármetszés kis hazánkban, mint a fejlettebb országokban. Azt biztos tudtad, hogy ugye indított szülésnél mindenképp kapni fogsz oxitocint. De azt vajon elmondták-e, hogy az oxitocint, ha kívülrõl viszik be a szervezetbe, az leállítja a saját oxitocin-termelésedet? És azt elmondták, hogy az oxitocin adása miatt nagyon gyakran elkezd romlani a kisbaba szívhangja, ezért végül a mûtõben köthetsz ki? Nem ijesztgetni akarlak, de ahelyet, hogy hagynák a természetet dolgozni, ami ugye a babának a legjobb, a dokik inkább beavatkoznak, mert úgy nekik könnyebb és gyorsabb. A baba pontosan tudja, mikor áll készen rá, hogy megszülessen. Ha kevesebb lenne a beavatkozás, sokkal kevesebb szülés végzõdne úgy, hogy valóban be kell avatkozni. Egy kedves barátnõm a doki szerinti 43. héten hozta világra a kibabáját, mindenféle beavatkozás nélkül, makkegészségesen, a kisbaba bõre nem volt felázva, bõven volt rajta magzatmáz, tehát nem volt túlhordott baba egyáltalán. Ha hallgat a dokira, lehet, hogy lettek volna komplikációk. Pedig az a 43. hét volt! Igaz, a barátnõm végig állította, hogy csak a 40., de senki se hitt neki. Nem szokás az amúgy tökéletesen mûködõ anyai érzéseknek hitelt adni.:-( Neked kell dönteni, neked kell tudni, mennyire bízol a dokidban. Ha neked megfelel a hétfõ, ám tedd. De ha nem érzed helyesnek, ne engedd. Majd jön az a babóka magától, ha akar. Bocsi, ha túl hosszú voltam. Szerintem hallgass a saját belsõ hangodra, nem fogsz csalódni. Könnyû szülést és sok boldogságot a kisbabádhoz!:-)
Szia! Én ellenzem a hálapénzt, de ezt most hagyjuk... Viszont van egy olyan érzésem, hogy tényleg nem szívjóságból fogja megindítani hétfõn.Múlt pénteken olyan kismamával voltam együtt NSTn, aki már majd két hete túlhordta.Mivel minden rendben volt vártak még.Azt mondta a betöltött 42.re fogják megindítani, ha nem akar jönni.Te meg még csak 40 hét meg 5napos leszel.Az elég messze van a 42tõl... Nem akarok rosszmájú lenni, de az a doki fog még ügyelni...igazából, ha fogadot orvosom lenne, akkor feltenném neki a kérdést, hogy miért szükséges ilyen korán beindítani.Hozzá jártál, gondolom vagytok ilyen viszonyban.Ha csak hebegne habogna, és nem tudna normális érvet felhozni azon kívül, hogy õ ügyel, akkor egy vasat sem látna tõlem, és a tudtán kívûl megkeresnék egy másik orvost, akitõl tanácsot kérnék.
Egyik barátnõmnél is beindították, a baba ugyan be volt fordulva, de még nem illeszkedett be a feje. Szépen ki is tágult a barátnõm, vajúdott kb. 8 órát, de mivel a feje még nem volt beilleszkedve, a baba egyszerûen nem volt hajlandó elindulni kifelé. Pedig 3 kilós volt a kisfia, szóval könnyedén meg tudta volna szülni, de így császár lett belõle. Mindezt a kedves és hozzáértõ doktorbácsi miatt, ugye. És õ is fogadott orvosnál szült! Én semmiképp se hagynám. A baba rendben volt nála is, a lepényi keringés is, a magzatvíz is... Talán a hónap végére a dokinak elfogyott a pénze és kellett gyorsan egy szülés, hogy újra tele legyen a pénztárcája.
Én biztos megmondanám a dokinak, hogy nem akarom, hogy indítsa, várjon még. 2 hetet lehet várni, ha minden eredmény jó, többet nem szoktak. Szerintem is azért hívott be akkor , mert akkor ügyel, könnyíteni akarja a dolgát. De elvégre fizetsz neki, fáradjon be, ha szülsz.
A kérdező hozzászólása: Most beszéltem az egyik ismerõsömmel, Õ is nála szült. Azt mondja, mindig az ügyeleti napokra idõzíti a szülésindításokat. Mostmár tényleg nem tudom mit gondoljak:(
é n nem indíttatnám el, ha más oka nincs...baba méretei, diabétesz...akármi, ami miatt sürgõs lenne beindítani. Nekem diabéteszem volt, az én orvosom szintén az gyeleti napját tûzte ki, hogy majd beindítja két nappal a kiírt idõpont után (a diab miatt), hát én azt nagyon nem akartam, ezt a baba is megérezte, persze beszéltem is hozzá sokat és kibújt a várt idõpontban, de olyan gyorsan, hogy a fogadott dokim be sem ért, ügyeletesnél szültem :) igaz fogadott szülésznõmmel. Szóval ne hagyd! Várjon még... Legalább a következõ ügyeletig ;) SOK BOLDOGSÁGOT!!!

Ma reggelre 36, 9-re esett a hőm a tegnapi 37, 2-ről. Holnap nem kellene megjönnie. Ma reggelre enyhe barnázgatás görcsök nélkül. Lehet még baba a dologban? Melleim feszülnek, erötlen vagyok és persze szomorú, ha több hónap után most sem jött össze.

Volt pé-s fájdalmam, pozitív ovu tesztem, néhány napja szurkálódás a méhem táján.

Legjobb válasz: ha akkor jön meg vagy barnázgat amikor ténylegesen meg kéne jönnie, akkor szerintem sajnos nem a baba van a dologban. bár a tünetek erre is utalhatnak. csinálj tesztet holnap reggel ha addig nem jön meg normálisan.

ha akkor jön meg vagy barnázgat amikor ténylegesen meg kéne jönnie, akkor szerintem sajnos nem a baba van a dologban. bár a tünetek erre is utalhatnak. csinálj tesztet holnap reggel ha addig nem jön meg normálisan.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! 4hónapja próbáljuk összehozni a bébit.Most azt javasolták, hogy szedjek Gravidát.
elsõ vagyok: orvos mondta? én az elevitet szedem és a kezdés után három héttel babás lettem. sok sikert neked is!
A kérdező hozzászólása: Nemrég voltam dokinál.Akkor hagytam abba a fogamzásgátlót, rákszûrést csináltunk, minden oké volt.Azóta nem voltam orvosnál, csak olvasgatom ezen az oldalon a kérdéseket, válaszokat.Itt javasolták egymásnak a lányok.Elevit vényköteles?
Hello, az Elevit nem vényköteles, de nem a teherbeesésben segít, hanem felkészíti a szervezeted a terhességre mindenféle vitaminokkal, ásványi anyagokkal. A szedésével azt segíted, hogy egészséges babád legyen egy egészséges testben.
Mérd meg holnap reggel is a hõdet, és ha tovább esik, akkor szerintem sajna nem baba, hanem mensi lesz. Remélem nem így lesz!

27 hetes vagyok. Ma főzésnél fél l tejfölbe lett keverve 1 nyers tojás, én nem tudtam, és belenyaltam a tejfölbe. Persze rögtön szóltak. Amit lehetett kiköptem, de azért vmennyit lenyeltem. Vajon bajt okoztam? Lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Semmi problémád nem lesz tõle nekem azt mondták,hogy egyek mindent ugy ahogy elötte is,én azt is teszem :) persze van amit én is betartok de ettöl szerintem semmi bajod nem lehet

Semmi problémád nem lesz tõle nekem azt mondták, hogy egyek mindent ugy ahogy elötte is, én azt is teszem :) persze van amit én is betartok de ettöl szerintem semmi bajod nem lehet
Ugyan már, ennyitõl semmi bajotok nem lesz! Nem olyan könnyû ártani a Babócának, ne félj! Igaz a nyers tojás és nyers hús nem ajánlott, mégis van aki tatárbefsteket eszik, mégsincs semmi baja. Boldog Babavárást!
Szia! Nem lesz, ne aggódj! Én ettem egy kis házi tiramisut, meg túrós palacsintát a múltkor. Nem lett bajunk! Ki tudja egyébként, hogy miket eszünk meg, amiket amúgy teljesen egészségesnek tartunk, és nem is gondolnánk... 31 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!