Találatok a következő kifejezésre: Már vagy hete (1906 db)

Az orvosnál már 2 hete 36 hetes vagyok? !

ma voltam nst-n és közölte hogy hány hét van szülésig? 3! akkor 36 hetes...és ezt irta a kiskönyvembe a múlt héten pénteken is és el?tte pénteken is....

Legjobb válasz: Sziasztok! Én úgy látom az én Nst-s idõm sosem jön el. Ez az én esetem. 10. héten 12 hetesnek jelöltek! Aztán a 11. héten vissza 9. hétre az uh alapján. eddig oké. 24. héten 4d-n kislányt mondtak. Eljött a 29. hét újra uh. visszakaptam a 2 hetemet így lettem hirtelen 31 hetes, ja és már kisfiút állítottak. Ma újra voltam dokinál aki persze a mai 33 hetemet visszavette 31. hétre és újra kisfiút látott. Na ez is nevetséges. Én állítom, majd ki jön ha akar. Ja és persze az lesz ami. És ez Magyarországon van. Kitartást, remélem amúgy nincs baja a babáinknak. 31+2 hetes kismami

Sziasztok! Én úgy látom az én Nst-s idõm sosem jön el. Ez az én esetem. 10. héten 12 hetesnek jelöltek! Aztán a 11. héten vissza 9. hétre az uh alapján. eddig oké. 24. héten 4d-n kislányt mondtak. Eljött a 29. hét újra uh. visszakaptam a 2 hetemet így lettem hirtelen 31 hetes, ja és már kisfiút állítottak. Ma újra voltam dokinál aki persze a mai 33 hetemet visszavette 31. hétre és újra kisfiút látott. Na ez is nevetséges. Én állítom, majd ki jön ha akar. Ja és persze az lesz ami. És ez Magyarországon van. Kitartást, remélem amúgy nincs baja a babáinknak. 31+2 hetes kismami
baromira figyelhet rátok!!! Nem szóltál ott nei, hogy már 2 hete ua-t írja?
A kérdező hozzászólása: nem szóltam , de megfogadtam hogy jövõ héten ha ismét õ lesz mikor nst-re megyek és nem ir 1 héttel többet akkor szólok neki, amugy meg megbeszéltük a férjemmel hogy a bébi ugysem számolja a heteket:) õ akkor fog érkezni amikor jónak látja:)
A kérdező hozzászólása: :) nem semmi amit írtál.én a menszihez számolom amugy, a dokinak is ahhoz kéne csak nem tudom hogy 36 + 3 az nála hogy lett 40.mert ugye 40 hétre szülünk....mindegy majd a bébi babó eldönti mikor szeretne jönni csak dühített hogy ilyen béna a doki, még jó hogy nincsen fogadott orvosom mert ha egy ilyet kifogtam volna...háát...
Szióka!Nekem van fogadottam és nála a gép az uh-n mindig egy héttel idösebbnek mutatja!Ma voltam és elméletileg ma kezdtem a 28.hetet a gép szerint meg 28hetes 3napos vagyok!ez van.... könnyû szülést neked, 28hetes?kismami

25 hetesen mehetek 4D-s ultrahangra, vagy várjak még pár hetet vele? Sok különbség van ilyenkor már a hetek között hogy milyen lessz a baba?

Legjobb válasz: Nekem többen mondták, hogy a 25. héttõl érdemes menni kb. a 33. hétig. Azt mondták elõtte még túl pici, utána pedig már túl nagy ahhoz hogy egyben látható legyen a monitoron. Én most 23+5 hetes vagyok és kb. 2-3 hét múlva tervezem hogy megyek(attól függ hogy kapok idõpontot)tehát kb. annyi idõs leszek mint te:)

Nekem többen mondták, hogy a 25. héttõl érdemes menni kb. a 33. hétig. Azt mondták elõtte még túl pici, utána pedig már túl nagy ahhoz hogy egyben látható legyen a monitoron. Én most 23+5 hetes vagyok és kb. 2-3 hét múlva tervezem hogy megyek(attól függ hogy kapok idõpontot)tehát kb. annyi idõs leszek mint te:)
Szióka!Én a 19.héten voltam a genetikai uh-val kötöttük egybe és már egész szépen látható volt neki mindene!Olyan édes volt....szerintem nem mész korán 32hetes kismami
Nekem az orvosom annak idején azt mondta hogy a 4d uh-t inkább a 8-9 hónapban érdemes megcsináltatni, akkor látszik igazán minden. Persze most is csináltathasz, csak nem fogsz túl sok mindent látni.
szia, en tegnap voltam, 21 hetes vagyok http://www.youtube.com/user/monimacska#play/uploads/9/PZbl25.. kovetkezo alkalommal 28 hetesen megyek a babucik nagyon sokat fejlodnek mar hetrol hetre...25 hetes szuper! olyan jo a 4D, egy csoda!
Kedves utolsó, lehet hogy a 4D egy csoda de akkor te babád egy sokkal nagyobb csoda, olyan kis formás:) Gratulálok hozzá, jó egészséget és további boldog baba várást!

Ha ma lepek be a 16. hetbe, akor most a 16. vagy a 17. hetbe megyek? Vagy a 16+1 az mar 17. hetnek szamit?

Legjobb válasz: A kalkulátor mindig a betöltött heteket számolja. 16+1 az már a 17. hét kezdetét jelenti, de betöltött 17 hetes majd csak a forduló napon leszel.

A kalkulátor mindig a betöltött heteket számolja. 16+1 az már a 17. hét kezdetét jelenti, de betöltött 17 hetes majd csak a forduló napon leszel.
Ha 16 hetes és 1 napos vagy, az azt jelenti, hogy betöltötted a 16. hetedet és a 17. be léptél. Tehát a 17. hétben vagy. Itt akár ki is kalkulálhatod: http://www.babaszoba.hu/topics/9month

23 hetes tehes vagyok.1 hete elindult az előtejem. Normális, hogy 1 hétre rá már folyik? Ez mostmár így marad, vagy enyhülni fog?

Ha itthon vagyok, és nem veszek fel melltartót néhány percen belül tenyérnyi tejfoltok lesznek a pólómon.

Legjobb válasz: Szia Nem baj,örülj neki,és ne aggódj.Nekem is szivárog már jó rég,szerintem már a 23. hét elõtt bõven.így marad,persze nem minden nap fog ugyanennyi,sõt lehet,hogy egyáltalán,aztán másnap megint.Vegyél a patikában mellartóbetétet,az ezért van,és tedd be,ha mész valahova,nehogy elázzál. Boldog babavárást

Szia Nem baj, örülj neki, és ne aggódj.Nekem is szivárog már jó rég, szerintem már a 23. hét elõtt bõven.így marad, persze nem minden nap fog ugyanennyi, sõt lehet, hogy egyáltalán, aztán másnap megint.Vegyél a patikában mellartóbetétet, az ezért van, és tedd be, ha mész valahova, nehogy elázzál. Boldog babavárást

Lehetett eleve lassabb a fejlődés vagy tényleg már 3 hete elhalhatott?

Missed ab esetében.Első uh alkalmával is kisebbnek mérték bő egy héttel a terhességem, amit furcsálltam, mert pontosan tudtam mikor fogant meg. De minden rendben volt, volt szívhang, szabályos petezsák. (6+2-nek mérték, de már a 8.-ban kellett volna lennem) 10 hetesen mentem legközelebb, (a mért terhességi kor szerint 10 hetesen) és akkor láttuk, hogy elhalt, csak 7 hetesnek feleltek meg az adatok. Akkor tényleg már 3 hete elhalhatott vagy csak lassabb lehetett a fejlődés és esetleg késöbb történhetett a baj? Csak kíváncsiságból kérdezem, nem mintha számítana, vagyis számít, bár persze ez nem old meg semmit. Tudom, hogy a hcg nem rögtön ürül ki a szervezetből, de a tüneteim is megvoltak sokáig, talán a pisilés hagyott alább. A mellfeszülés a műtét időpontjáig megmaradt, ill. a haspuffadás is. 9 hetesen még éreztem a hasamban azt az ismerős érzést, hogy történik bent valami, tehá valószínűleg növekedik a méh. (volt már egy terhességem, tudtam, hogy ez normális) 3 hét alatt nem ürült volna ki a hcg? Vagy még olyankor is termelődik?

Legjobb válasz: Szia! Nálam is így volt, 6 hetesen voltam, 5- nek mondták, szívhang még nem volt. 1 hét múlva szívhang volt, de megint kisebbnek mondták. Én is tudtam, hogy mikor foganhatott, nem lehetett kisebb. Végül 9 hetesen már nem volt szívhang. Csak pár mm- t nõtt, viszont fejlõdni fejlõdött, megvolt a kis keze, lába, nagyon jól látszott uh- n. Nekem még egy hét volt, mire mûtöttek, de végighánytam azt a hetet is. :( Nekem is van azóta már 2 picim, de igazából szerintem nem lehet elfelejteni sosem.

Szia! Nálam is így volt, 6 hetesen voltam, 5- nek mondták, szívhang még nem volt. 1 hét múlva szívhang volt, de megint kisebbnek mondták. Én is tudtam, hogy mikor foganhatott, nem lehetett kisebb. Végül 9 hetesen már nem volt szívhang. Csak pár mm- t nõtt, viszont fejlõdni fejlõdött, megvolt a kis keze, lába, nagyon jól látszott uh- n. Nekem még egy hét volt, mire mûtöttek, de végighánytam azt a hetet is. :( Nekem is van azóta már 2 picim, de igazából szerintem nem lehet elfelejteni sosem.
A kérdező hozzászólása: sajnálom, hogy veled is megtörtént! Nekem az elsõ uh-on 4mm-esnek mérte, az alapján volt 6hét 2napos. 10 hetesen mérte 7mm-nek, az alapján mondta, hogy 7 hetesen halt el. Csak arra nem kédeztem rá, hogy akkor tényleg akkor ment el vagy csak lassabban fejlõdött? Bár gyanús nekem ez az eleve kisebbnek mérés... Ja, nekem még annyit mondott a dokim, amikor láttuk, hogy elhalt, és a méreteire kérdeztem rá, hogy a baba ugye 7mm, a petezsák is 7 hetesnek felel meg, a szikhólyag viszont extra nagy. Ez nem tudom miért volt.
Hát akkor nálad is úgy volt, hogy nõtt azért szegényke, de valamiért nem tudott rendesen fejlõdni. Azt mondják, ha nagy a szikhólyag, az már eleve nem jelent jót. Sajnos így jártunk, nekem is még mindig könnyes lesz a szemem, ha rá gondolok, de sok év (6) távlatából azt mondom, hogy még mindig mekkora szerencsénk volt, hogy így ment el a babánk, mint akinek tizen, vagy huszon, vagy harmincvalahány hetesen kell megszülniük a halott picit. Sajnálom, hogy Neked is át kellett élned!
A kérdező hozzászólása: Igen, én próbálom a jobbik oldalát nézni. Neked a következõ terhességeknél rendben volt minden? Nem izgultad halálra magad? Már elõre félek ettõl.
Igen, minden rendben volt, hála az égnek, bár a lányomnál (2. terhesség)korán elkezdett nyílni a méhszáj, pihennem kellett, meg gyógyszert kaptam. Jaj, dehogynem izgultam végig!!! Nálam parásabb kismama nem sok volt, tuti. Elõször, jaj, csak minden rendben legyen az uh-n, csak legyen szívhang. Aztán de jó lenne már, ha mozogna, akkor tudnám, hogy minden oké. Utána, jaj, most mért nem mozog 2 órája, jaj, most mért így mozog... :D
A kérdező hozzászólása: :) Remélem nálunk is minden rendben lesz, ha majd újra próbálkozunk. Bár az nem most lesz valszeg... Jó egészséget Nektek! Köszi a válaszokat!
Szívesen! :) Ilyenkor a legjobb kibeszélni szerintem. Kívánom, hogy minél hamarabb legyen babócád! Biztos nem lesz semmi gond legközelebb!

Decemberbe szültem és 3 hétig megvolt utánna elmult és kb 2 hétre rá megjött és már egy hete vérzek. Ez természetes vagy forduljak az orvosomhoz?

Legjobb válasz: Szülés után természetes, ez a gyermekágyi vérzés, ami nem menstruáció, hanem egy ilyen tisztulási folyamat. Hát most hogy utána neked tényleg rendesen megjött-e már a menstruációd, vagy ez valami más, azt nem tudom. Általában aki szoptat, annak nem szokott megjönni, de azért van akinek igen. Ha nem szoptatsz, akkor lehet, hogy ez már az, viszont szülés után amikor elõször megjön, akkor kell egy kis idõ, amíg újra beáll rendesen. De abból baj nem lesz, ha orvos is megnéz, akkor legalább kiderül, hogy mitõl van.

Szülés után természetes, ez a gyermekágyi vérzés, ami nem menstruáció, hanem egy ilyen tisztulási folyamat. Hát most hogy utána neked tényleg rendesen megjött-e már a menstruációd, vagy ez valami más, azt nem tudom. Általában aki szoptat, annak nem szokott megjönni, de azért van akinek igen. Ha nem szoptatsz, akkor lehet, hogy ez már az, viszont szülés után amikor elõször megjön, akkor kell egy kis idõ, amíg újra beáll rendesen. De abból baj nem lesz, ha orvos is megnéz, akkor legalább kiderül, hogy mitõl van.
Az elsõ hat hét a gyermekágyi szak, addig tart a méh elsõ körbeni regenerációja. Bemásolom: gyermekágyi folyás: (lochia puerperalis) a szülés után a méh összehúzódását kísérõ folyás, mely szövettörmeléket, véralvadékot és a méh sebgyógyulásának váladékát tartalmazza. Az elsõ napokra az erõsen véres, sötét színû váladék jellemzõ. A 3-5. napra a gyermekágyas folyás még mindig véres jellegû, de világosabb színû, a menstruációra emlékeztetõ illatú. Az 5-7. napra kialakuló gyermekágyi folyás már nem véres, hanem savós, rózsaszínû. A következõ 2-3 héten a méh összehúzódását a fehéres-sárgás színû, szagtalan, és egyre kevesebb mennyiségû lochia jellemzi. Lúgos vegyhatású, ezért a hüvely normális pH-jának visszaállása csak a lochia megszunte után várható. A gyermekágyi folyás a szülést követõen még hat hétig fennállhat. Szoptatáskor is termelõdik méhösszehúzó hormon, olyankor is jöhet egy-egy löket vérzés. Nem lehet, hogy veled is ez van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segitségeket.Az a baj hogy több mint egy hete van már meg de most már ugy látom hogy mintha kezdene barnás lenni meg az benne a poén hogy kb 3 napja élyszaka eggyátalán nem vérzek csak nappal jön elõ.ez vajon miért??amugy szoptatok még.február 4 én lesz a kislányom 2hónapos.Attol félek hogy valami bajom van.
Nem voltál 6 hetes konrtollon? Vagy még most mész? A doki ellenõrzi, hogy minden rendben van-e szülés után, mondd el neki a problémádat hogy megnyugtathasson vagy ha tényleg van valami maradvány még a méhedben, utána nézhessen jobban.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat hétfön megyek a dokimhoz de ugy néz ki hogy elmult.köszi mindenkinek.
Én még várnék 1 hetet.
szia, gratulálok én amikor elõször voltam dokinál, 4hetes terhességet állapított meg, hasi u.h-gal, szóval valamit látott:D szívhang 10nappal késõbb volt 31hetes kismama, boldog babavárást
Szia!Én is ma vagyok 6 hetes, és 4 napos.Engem holnapra hívtak vissza Uh.-ra, és remélem már lesz szívhangja is.Nyugodtan elmehetsz szerintem te is dokihoz, boldog babavárást!
Elmehetsz nyugodtan. Szivhang már látható szerintem , hangot még nem szoktak hallgatni.
Igen, nekem 6 hetesen + 5 naposan már látszott a baba, és szívhangja is volt. Gratulálok!
Szia. Én ma voltam, 3+ teszt után, 4-5 hetes lehetek, de nem látott semmit. Tettem is fel egy kérdést hogy normális-e ez. Visszahívott 2 hét múlva. Szerintem nálad már látható lesz valami. Gratulálok!!!

Rendszeres esti kb.1, 5 óra gyaloglással, ill. futással. mennyi idő alatt érhető el fogyás, vagy valamiféle változás? Persze diéta mellett? Már 1 hete keményen csináljuk.

Legjobb válasz: szia! elõsször is gratulálok az elhatározáshoz és az eddigi kiartáshoz :) ne várj azonnali eredményt, nem úgy mûködik, hogy ma 100 kalóriával kevesebbet ettem, és futottam egy órát, akkor azonnal fél kiló le is ment... sajnos az emberi szervezet igen sokág tartalékol. Függ a diétától is, hogy milyen gyors lesz a fogyás, és persze a Te szervezetedtõl is. (mennyi káros anyagot halmoztál már fel, aminek ürülnie kell, mennyi a zsír amibõl fogyni akarsz stb) Ha pl. korábban sportoltál, akkor már egy hét után jelentkeznie kellene némi változásnak: tipp mérd a derekad, csípõd, lábad körfogatát hétrõl hétre. Állj jár a mélegre 3-5 naponta vagy hetente.

szia! elõsször is gratulálok az elhatározáshoz és az eddigi kiartáshoz :) ne várj azonnali eredményt, nem úgy mûködik, hogy ma 100 kalóriával kevesebbet ettem, és futottam egy órát, akkor azonnal fél kiló le is ment... sajnos az emberi szervezet igen sokág tartalékol. Függ a diétától is, hogy milyen gyors lesz a fogyás, és persze a Te szervezetedtõl is. (mennyi káros anyagot halmoztál már fel, aminek ürülnie kell, mennyi a zsír amibõl fogyni akarsz stb) Ha pl. korábban sportoltál, akkor már egy hét után jelentkeznie kellene némi változásnak: tipp mérd a derekad, csípõd, lábad körfogatát hétrõl hétre. Állj jár a mélegre 3-5 naponta vagy hetente.
Pár napja olvastam a következõt: 1 kg zsír energiaértéke 9000 kcal, azaz: 10 nap alatt naponta 500 kcal-lal kevesebbet eszel és 400 kcal-t elégetsz mozgással, akkor fogysz 1 kg-ot. Persze az ember nem minden nap fut, vagy naponta akár többet is eléget edzésel. Én szinte minden nap járok konditerembe, bemelegítésnek taposok-biciklizek, aztán jön a súlyzózás kb 40-45 perc hasizommal együtt, és a végén szoktam 30 percet gyors tempóban hegynek fel gyalogolni. Kb 1 hónapja van ez a feszítettebb tempó, elõtte 2-3 hónapig elég lightosan nyomtam, 2-3x mentem egy héten. És nem eszek este kenyeret, és nem eszek édességet. Nekem most kezd látszani az eredmény.
Ez függ a testi adottságoktól, alkattól, sokmindentõl. Futni vagy gyalogolni ne úgy kezdj el, hogy na most neki esek. Számold ki a pulzusértékeid (200-életkor, ez a pulzusérték a legjobb amivel mozogni kell), és állj be erre a szintre. Ehhez célszerû valami olcsóbb polar órát venni, ami mutatja neked az aktuális pulzusod. Aztán ahogy szokik hozzá a szervezetet, úgy növelheted majd a terhelést. Ajánlott az 1 km/óra sebesség, ami már nem séta, de még nem is futás - inkább egy kellemes kocogás. Ez a sebesség a legjobb zsírégetõ.
Bocsi, elírtam: 220 - életkor, nem a 200-ból kell kivonni. (Tehát ha pl. 20 éves vagy, akkor 200-as pulzussal dolgozz.)
Azutolsó 2 hsz- re ne alapozz!!! az eleje még oké, de nem így kell kiszámolni. Próbálj csak meg bármit csinálni 20 évesen 200-as pulzussal... csak az extrém sportolóknál jöhet szóba, de az akkor is baromi sok!!! A helyes számolás: 220- ÉLETKOR Az eredmény 80- 90%- a PIROS TARTOMÁNY- nagyon megterhelõ. Az eredmény 60-70%- a AEROB TARTOMÁNY- zsírégetés. 50%- ot írtak a súlymegtartó tartománynak. Tehát ha mondjuk 30 éves vagy, akkor 152 és 171 között vagy a PIROS TARTOMÁNYBAN. 114 és 133 között AEROB TARTOMÁNYBAN, ha 95- ös pulzussal mozogsz, akkor vagy a súlymegtartó tartományban. Én ezt találtam egyszer róla neten és sztem ez hihetõbb. Tapasztalatból mondom, 180- as pulzussal dolgozni már épp elég megterhelõ...
Az szerintem sok nem kell sokat futni csak hatásosan. Öltöz fel melegen hogy folyon rólad a viz és zsirégetõket szedj attól gyorsan le fogsz fogyni és ha gyursz rá kicsit szép formás is lehetsz. de az idõ
Az utolsó elötti hozzászólóval teljesen egyet tudok érteni, ha tudod mérni a pulzusodat, akkor rajta! ennél korektebb számítát nem fogsz kapni. én ha futok vagy kocogok (28) kb 150 körül van a pulzusom, ha e fölé megy, kiköpöm a tüdõmet! tényleg képetelenség zakatoló szívvel dolgozni. és be ne öltözz eszkimónak, ha az idõjárás nem olyan, mert el fogsz ájulni. az izzadság nem zsír veszteség, hanem víz. ha futás közben kiszáradsz el is ájulhatsz útközben, ezt pedig nem akarnád. szóval csak kényelmesen az idõjárásnak megfelelõen öltözz, lehetõleg rétegesen, hogy legyen mit levenned, ha meleged kezd lenni. most már lassan eltelt egy hónap! hogy álltok??

Még 1 hét a mensiig de már egy hete fájnak a melleim. Ha most csinálnék tesztet kimutatná ha terhes vagyok? Sürün járok pisilni is. Milyen a méhszáj ha befeléforduló?

Kicsit nehezen elérhetö.

Legjobb válasz: A méhszájra nem tudok mit mondani, mert ahhoz nem értek, de a tesztrõl.. az még nem mutatja ki akkor sem ha terhes vagy. Elvileg az ovu mikroszkóp páfrányos marad, ha terhes vagy de ez nem mérvadó jel, mert van más is amikor páfrányos marad. (De ha éppen van olyanod akkor egy próbát megér! ;) Leghamarabb sztem a 28. napon tesztelj ha már végképp nem bírod tovább! Nekem akkor már kimutatta, de írtó halvány volt a második csík. De ott volt, no de van olyan is akinke csak a mensi kimaradás után 4-5 nappal mutatja ki a teszt.Ez nyílván a peteérés miatt eltérõ. Kitartás, remélem babás vagy! ;)

A méhszájra nem tudok mit mondani, mert ahhoz nem értek, de a tesztrõl.. az még nem mutatja ki akkor sem ha terhes vagy. Elvileg az ovu mikroszkóp páfrányos marad, ha terhes vagy de ez nem mérvadó jel, mert van más is amikor páfrányos marad. (De ha éppen van olyanod akkor egy próbát megér! ;) Leghamarabb sztem a 28. napon tesztelj ha már végképp nem bírod tovább! Nekem akkor már kimutatta, de írtó halvány volt a második csík. De ott volt, no de van olyan is akinke csak a mensi kimaradás után 4-5 nappal mutatja ki a teszt.Ez nyílván a peteérés miatt eltérõ. Kitartás, remélem babás vagy! ;)
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ, de sajna nincs ovu tesztem:(De a nap bármely szakában rámtör az émelygés és a hányinger.És(fehér)folyásom van már 1 ideje.A szagokra nem vagyok érzékeny.Akkor várjam meg mig(nem)jön meg?
várd meg még nem jön meg.Ha most csinálnád az negatív lenne, és csak elszomorodnál.sok sikert.

Szörnyen fáj a mellem, nyűgös és fáradékony vagyok már vagy egy hete. Mensiig még majd 2 hetem van. Csináltam egy tesztet is már, negatív. Teszteljek tovább?

Ha terhes lennék, olyan 7-8 hetes lehetne kb.(azóta már megvolt 2szer, rövidek voltak) De negatív a teszt...most csináljak mégegyet?

Legjobb válasz: 7-8 hetesen már este is szépen ki kéne mutatnia a tesztnek. Menj dokihoz, uh-n már tutira megmondja hogy terhes vagy-e. Már szívmûködésnek is kéne lennie!

7-8 hetesen már este is szépen ki kéne mutatnia a tesztnek. Menj dokihoz, uh-n már tutira megmondja hogy terhes vagy-e. Már szívmûködésnek is kéne lennie!
menj dokihoz de ez nem terhesség.
ez nem babó, inkább valami hormon gond, ha nem volt rendes mensid mostanában, attól simán lehetsz nyûgös...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!