Találatok a következő kifejezésre: Már tegnap hogy (567 db)

A terhességet miért az utolsó menstruáció első napjától kell számolni? Ha pl. tegnap teherbe estem, és júl.14-én jött meg akkor már 2 hetes? Valaki magyarázza már el, hogy van ez, mert nem értem.

Legjobb válasz: Ja és még valami: a teherbeesés is olyan fogalom, hogy eléggé megosztja a véleményeket. Mit nevezünk teherbeesésnek? A fogantatás pillanatát, vagy a beágyazódástól számoljuk? Mert a beágyazódás plusz 7 nap kb., vagyis ha tegnap megtermékenyült a petesejt, akkor a beágyazódás csak egy hét múlva várható. Van, akinél viszont akár 5 nap alatt is lezajlik, van, akinél elhúzódik. Ez így eléggé bizonytalan, ezért nézik az utolsó menstruációtól...

Ja és még valami: a teherbeesés is olyan fogalom, hogy eléggé megosztja a véleményeket. Mit nevezünk teherbeesésnek? A fogantatás pillanatát, vagy a beágyazódástól számoljuk? Mert a beágyazódás plusz 7 nap kb., vagyis ha tegnap megtermékenyült a petesejt, akkor a beágyazódás csak egy hét múlva várható. Van, akinél viszont akár 5 nap alatt is lezajlik, van, akinél elhúzódik. Ez így eléggé bizonytalan, ezért nézik az utolsó menstruációtól...
Orvosilag így könnyebb számon tartani a baba korát. A fogantatás pillanata eléggé kérdéses, úgyhogy az alapján nem lehet konkrét kort megállapítani. A méretek sem árulkodók, van olyan, akinek a babája 7 hetesen 6 hetes terhességnek felel meg a méretei szerint, más ugyanúgy 7 hetesen idõsebbnek tûnik. Késõbb, amikor már nagyobb a baba, úgy az orvos is látni fogja, hogy kb. milyen idõs lehet a méretek, ill. a súly alapján. Amíg még nagyon kicsike, addig meg csak egyetlen dátum biztos: az utolsó menstruáció elsõ napja, ezért ehhez igazítanak.
Azért számolnak az utolsó menstruáció elsõ napjától mert az biztos dátum, a fogantatás pontos dátumát senki nem tudja pontosan max. sejti. A terhesség elsõ két hetében a szó szoros értelmében tényleg nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki. A terhesség elsõ 12 hetében az ultrahangos méretek alapján elég jó közelítéssel be lehet lõni a terhesség korát. Akkor szoktak így számolni, ha valamiért bizonytalan az utolsó havivérzés ideje.
Ráadásul ha utánaszámolsz, akkor a terhesség 9 hónap, mégis 40 hét. :)
A kérdező hozzászólása: és akinek PCOS-ja van és hónapokig nem menstruál annak ezt, hogy számolják? Mert hallottam már olyat aki igy is terhes lett.
Akkor ott marad a méretekbõl történõ megállapítás, de szerintem ez nagyon ritka eset, hogy menstruáció nélkül esik valaki teherbe, így az általános eljárás az, hogy az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhesség korát. Amúgy meg az elején annyira úgysem mérvadó, inkább a terhesség harmadik harmadában lesz ez fontos, hogy milyen korú a baba a szülés várható idõpontja miatt. Ha meg nem fejlõdik rendesen és kisebb a baba, mint a vélt kora, akkor úgyis kivizsgálások következnek, ami megint adhat egy ezredik kormegállapítási eredményt...
Nekem magándiagnosztikán beírták az utolsó vérzést, így kalkulálta 8 hetesre, és így kalkulálta a szülés idõpontját. Mondtam hogy 1 héttel késõbb fogant, ez bebizonyosodott a méretekbõl. Így újrakalkulált, 7 hetesnek, és késõbbi születési idõpontnak.

Ti mit szoktatok ilyen helyzetben csinálni? Kisfiam a mamáéknál van tegnap óta, ma vitték volna el, de már tegnap menni akart. Ma hívott anya, hogy haza akar jönni, sírt nekem is a telefonba. Lent.

Szóval abban maradtunk, hogy várunk estig, hogy mi lesz. Ha sír egyértelmû, hogy hazahozzák. Mi is itthon leszünk, jön hozzánk egy baráti pár, filmet néznénk, beszélgetnénk. Anyuméknál meg nyugodtan tudna aludni. Annyira sajnáltam,imádom, de most jó lenne ha maradna.

Legjobb válasz: jön a kisfiam haza. Nem akartuk, hogy sírva aludjon el, vagy akár az éjszaka közepén sírna értem. Mert ha tényleg szükséges lenne kint aludni akár 2-3 napot is, akkor meg baj lenne.

A kérdező hozzászólása: jön a kisfiam haza. Nem akartuk, hogy sírva aludjon el, vagy akár az éjszaka közepén sírna értem. Mert ha tényleg szükséges lenne kint aludni akár 2-3 napot is, akkor meg baj lenne.
Egyértelmûen haza hoznám, az a barát aki meg ezt nem tudja elfogadni az nem barát.
Számomra is egyértelmû, hogy hazahoznám. Ennyire azért nem lennék önzõ...

Tegnap óta puffadtság, gázképződés gyötör és újra megjelentek a pattanásaim - többszöri megfigyelés után most már biztos, hogy kapcsolat van a kettő között, ételallergia vagy candida?

Szóval az évek során megfigyeltem, hogy bármikor, amikor a gyomromban rosszra fordulnak a dolgok, puffadás, gáz stb. akkor hirtelen megjelennek a pattanások az államon és az orr tövében. Biztos, hogy összefüggenek, mert ilyenkor pl ma is szimmetrikusan az állam és orrom mindkét részén ugyanott jelennek meg - a probléma tehát belső. Eddig hónapokig tiszta volt a bőröm egy új étrend mellett, de tegnap vendégségben ettem pár dolgot, amik elég magas széndhidrát tartalmúak voltak teli cukorral (az alacsony szh. diéta nagyon jót tett nekem), de azért igyekeztem mennyiséget tartani, viszont ehhez képes ma egész nap gyötör a probléma és a pattanások. Régebben végeztek rajtam ételallergia tesztet, de akkor csak a diófélékre jött ki pozitív, azt viszont nem ettem - érdemes lenne újra megcsináltatni? Illetve, lehet hogy a candida áll a háttérben és azt kéne kivizsgálni? Voltak hasonló problémáitok? Úgy veszem észre az én esetemben nagyon nagy összefüggés van az ételek-gyomor állapota és a bőröm állapota között, a pattanásokkal konkrétan. Mint mindig persze a bőrgyógyászok eléggé elutasítóak evvel a kérdéssel kapcsolatban... úgy érzem nincs ez a terület igazán kutatva, pedig többet érdemelne.

Legjobb válasz: Ja, azt még hozzátenném, hogy tegnap nagyon hosszú ideje elõször ittam nagy pohár sört és még az is elképzelhetõ, hogy ezt nem bírja a gyomrom (hiszen amúgy nem iszom)... de ez elég fura azért?

A kérdező hozzászólása: Ja, azt még hozzátenném, hogy tegnap nagyon hosszú ideje elõször ittam nagy pohár sört és még az is elképzelhetõ, hogy ezt nem bírja a gyomrom (hiszen amúgy nem iszom)... de ez elég fura azért?
Én sörözök néha, de ettõl nem jön elõ. Viszont valamitõl elõfordul nálam is. Ha drasztikusabban eszek ún. egészséges kajákat, akkor mind eltûnik. Ha visszaváltok kommersz kajákra, ismét van pár rajtam. De igazából nem jövök rá, hogy konkrétan mi okozza.
A kérdező hozzászólása: Na hát így van velem is, igazából pontosan nem tudom mi a legfõbb okozó! Mondjuk nálam az alacsony szhidrátos dolog nagyjából bevált, de azért nem nem teljesen 100%... hmm...
Van egy rokonom, aki a sörtõl kiütést kap, mióta egy bizonyos gyógyszert szed. Sajnos nem tudom, melyik gyógyszer ez, de teljesen biztos, hogy a sörrel nem kompatibilis
Ha pl. nem pattanás lenne, hanem itt-ott viszketõ pici pontok, az a vese lelassulását jelentheti. A sok folyadék mindenképp fontos, ezzel a méregtelenítésed nagy része megoldódik!

Mennyit esett a hőtök a nemvárt napján? Nekem ma egy tizedet leesett. Akkor már tuti, hogy meg fog jönni? Két napja késik, tegnapi 25-ös teszt negatív lett.

Legjobb válasz: Szerintem az egy tized az semmi, még bármi lehet. Addig jó, amíg nem jön meg! Szerintem néhány nap múlva újra csinálj tesztet! Én tegnapra nem vártam és még ma sem jött meg (pedig sose szokott késni), de sajnos van megjön érzésem meg néha-néha pici pecsétem is van wc papíron, így félek, hogy bármelyik pillanatban megjöhet. :( A hõm az eddig fent van, a melleimet is érzem még, tehát még nem múlt el a mellfájdalom se. Én holnap reggel tesztelek, ha addig netán nem jönne meg, bár szerintem akármelyik pillanatban megjöhet és el sem jutok odáig...:(

Szerintem az egy tized az semmi, még bármi lehet. Addig jó, amíg nem jön meg! Szerintem néhány nap múlva újra csinálj tesztet! Én tegnapra nem vártam és még ma sem jött meg (pedig sose szokott késni), de sajnos van megjön érzésem meg néha-néha pici pecsétem is van wc papíron, így félek, hogy bármelyik pillanatban megjöhet. :( A hõm az eddig fent van, a melleimet is érzem még, tehát még nem múlt el a mellfájdalom se. Én holnap reggel tesztelek, ha addig netán nem jönne meg, bár szerintem akármelyik pillanatban megjöhet és el sem jutok odáig...:(

Tegnap együtt voltunk. Elvileg tegnap volt peteérésem. Ha még ma is folyt ki belőlem akkor nem sikerült? Vagy marad benn? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Szia!Nyugi, csak egy fürge ürge legyen talpon a vidéken, nem kell az egész hadseregnek ott lenni :-) Egytõl is sikerülhet, nem azon múlik. Nem vagyunk, mi vályúk, hogy az összeset raktározzuk :-)) Sok sikert!

Szia!Nyugi, csak egy fürge ürge legyen talpon a vidéken, nem kell az egész hadseregnek ott lenni :-) Egytõl is sikerülhet, nem azon múlik. Nem vagyunk, mi vályúk, hogy az összeset raktározzuk :-)) Sok sikert!
Persze hogy maradt és remélem nem keltél fel rögtön és nem pisiltél és nem fürödtél utána.Akkor tutira van odabe bõven.
a spermánál van egy bizonyos elfolyosodási idö, ami azt jelenti hogy kb 20 és 40 perc a jo érték, ha nézik valakinek, ha ez idö alatt fekve maradsz, akkor jo, mert ez azt jelenti hogy ennyi idö kell mig a sperma elfolyosodik és ki tud szabadulni a váladékbol a sok sperma hogy utjára induljon. ha eltelt ez az idö, után a már fel leet kellni, nem baj ha utána kifolyik, éjjel vagy reggel, az mindegy, ugy is kifolyik, sztem ti mindent megtettetek.. drukkolok 32
Az elején ez mind teljesen normális. Még kevés volt a vér, és ezért volt barna.
Nyugi normális. Pár év kell míg beáll. Ha a fura fájás (görcsölés) nagyon rossz, tegyél rá meleg vizes borogatást. A meleg lazitja az izmokat. Ilyen a méhizmok összehúzodnak és ezt érzed.
Szia!Nekem eredetileg is 03.16.-án jött meg és tegnap volt az ovum.Ha babát akarsz, miért védekezel?Vagy rosszul értelmeztelek?
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem tervezünk babát, de nálunk az sem lenne probléma ha mégis "becsúszna".Ez a megszakításos módszer eddig bevált.Igazából arra lennék kíváncsi ha ovu napján vagyunk "így" együtt akkor nagyobb esély van a terhességre? Vagy az elõváladék olyan kis mennyiségben tartalmaz spermiumot hogy ezen felesleges töprengeni!?

19 hetes kismama vagyok! Már írtam hogy Kb 2 hete hagyott itt a párom, de már nem bírom tovább. Mindennap találkozunk és azt mondja hogy nem bírja ki hogy egy napig ne lásson, de tegnap elutaztam 20km-re de még csak fel sem hív. Már kibírja?

Mit gondolnátok a helyemben?Tegnap el?tt együtt töltöttük az egész napot elutaztunk a barátainkhoz,és csodás volt,nekik is és mindenkinek azt mondja hogy leszünk még együtt szerinte.Eddig er?t vettem magamon és nem kerestem.Nem is akarom,pont azért jöttem el otthonról hogy hátha elgondolkozik.De nem úgy t?nik.Holnap megyek haza,és nem tudom mire számítsak hogy milyen lesz ha eljön hozzám.Ez a bizonytalanság felemészt.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy terhesen miért kell ennyire "gyerekesen" viselkedni. Vagy együtt vagytok, vagy nem. Nálam ez 16 évesen befejezõdött, (vagy el sem kezdõdött?) Üljetek le, beszéljetek meg mindent elejétõl a végéig, ha együtt laktatok próbáljátok meg újra, ha nem megy, akkor végleg be kell fejezni. Szerintem a babának sem jó, hogy te elég sokat vagy feszült,ideges emiatt.

Nem tudom, hogy terhesen miért kell ennyire "gyerekesen" viselkedni. Vagy együtt vagytok, vagy nem. Nálam ez 16 évesen befejezõdött, (vagy el sem kezdõdött?) Üljetek le, beszéljetek meg mindent elejétõl a végéig, ha együtt laktatok próbáljátok meg újra, ha nem megy, akkor végleg be kell fejezni. Szerintem a babának sem jó, hogy te elég sokat vagy feszült, ideges emiatt.
Hiába pontozol le, ez is csak a gyerekesség része... nõjj fel, és láss, mert megcsalnak!
Én a helyedben megmondanám neki, hogy nem szeretném tovább így folytatni. Döntse el, mit akar, mert ez a bizonytalanság a legrosszabb. Vagy legyen veled, vagy inkább ne is találkozzatok. Tudom, ezt nehéz megtenni, de hosszútávon csak ez segíthet. Én egyszer voltam ilyen helyzetben a párommal, õ akkor a kötelezettségektõl ijedt meg, pedig nálunk még szó sem volt babáról akkoriban. Amikor rájött, hogy nem lesz örökké visszaút, és hogy valóban örökre elveszíthet, észhez tért. Azóta évek teltek el, házasok vagyunk, és most várjuk az elsõ gyermekünket. De ha nem így alakult volna, akkor sem bánnám, hogy akkor erõs voltam. Abból, amit írtál, hogy szerinte lesztek ti még együtt, egyértelmû, hogy biztos abban, hogyha akarja, te visszafogadod, és így még sokáig eljátszhat veled. Ne hagyd ezt, és bármilyen nehéz is, legyél határozott! Hidd el, megéri! Már csak a baba miatt is, milyen lenne neki, hogy hol van apja, hol meg nincs.
Szia! Nem tudom elképzelni, a helyzeted, csak veled érezni. A húgomat is elhagyta a párja, megcsalta ( a testvérem holnapra van kíírva), még a teresség elején. Mostanában kezd normálisan viselkedni, Õ is sokat meglátogatja a húgomat, kedves, normális. De sajnos ez nem az igazi. Mindig ott van valami köztük, ami soha nem fog helyrejönni. A testvérem egyedül, pár és társ nélkül "csinálta" végig a terhességet, (Sõt van egy 2 és fél éves fiúk is).Soha nem kérdezte meg a párja, hogy mi van Velük. ( csak most, a végén érdeklõdik). A testvérem nem akar békülni, nagyon megbántotta, megalázta Õt a volt párja. Én az elején azt tanácsoltam a húgomnak, hogy beszéljék meg a helyzetet. Úgy gondolom, nektek is le kell ülni és meg kell beszélnetek, hogy ki, mit akar a másiktól. Szerintem a bizonytalannál sokkal jobb a biztos, mégha az rossz is. Ha holnap hazautazol, ülj le vele, és beszéljétek át!!!! Sok sikert és sok boldogságot kívánok Nektek!!
Nõje van, száz százalék. fogadd el! most lelkiismeret furdalása is van, azért akar szinte minden nap látni.nem tud dönteni. ez van.
A kérdező hozzászólása: NEM GONDOLOM HOGY LENNE VALAKILYE, ÉS VOLTUNK IS EGYÜTT ELÉGSZER MIÓTA KÜLÖN VAGYUNK IS.NEM TUDOM MIT KELLENE TENNEM HOGY VISSZASZEREZZEM, NEM TUDOK ILYEN BIZONYTALANSÁGBAN LENNI AMIG MEG NEM SZÜLÖK.MONNDJUK SOK MINDENT NEM TUDOK CSINÁLNI, VAGY EZ VAN VAGY SZAKITOK ÉN VELE VÉGLEG.DE AZT NEM TUDOM MEGTENNI, ÉS AMIKOR EL AKARTAM KÜLDENI HOGY FELEJTSEN EL MINKET AKKOR AZT MONDTA HOGY UGYSEM ÖRÖKRE LESZ VÉGE!!!!AZT MONDJA HOGY SE VELEM SE NÉLKÜLEM, DE ILYEN NINCS ÉS HOGY NEKI IS ROSSZ MERT MÉG SOHA NEM VOLT ÍGY.
A kérdező hozzászólása: Ha százszor nem beszéltem vele akkor egyszer sem, de semmi lényegeset nem tud mondani.Néha ugy érzem hogy tele vagyok erõvel és nem érdekel, de most pl ugy érzem megbolondulok ha nem keres meg.Én imádom és szeretném ha visszajönne, és nekem is van egy fiam aki apjaként szereti õt, ezért is nehéz nagyon.
A kérdező hozzászólása: BOCS DE ÉN NEM PONTOZTAM LE SENKIT.ÉS NEM VAGYOK GYEREKES!!MARHÁRA NINCS HUMOROM GYEREKESKEDNI.ÉS NINCS IDELYE HOGY MEGCSALJON VAGY LEGYEN VALAKIJE DE HA ESETLEG MÉGIS VAN AKKOR MAJD MEGIROM NEKED!!!!MINDENKINEK KÖSZÖNÖM!!!!
Megcsal, nõje van.Te meg egy naiv vagy. Nem kellett volna lepontozd azokat akik õszintén megírták neked.Õ is butának lát h nem veszed észre! Majd könnyen megteheti máskor is. De elöbb-utóbb ráun.És tudja Õ is ezt , h csak ideig -óráig van ezzel a mostani nõjével. De ha te nem látod a fától az erdõt, akkor sajnállak.
Szerintem is van valakije, rajtad kívûl. Nem tudom meddig jútott azzal, hogy megtörtént-e köztük vagy még nem, de tutti.Amért veled lefekszik, attól még megcsalhat. 15 éve férjnél vagyok, sokszor voltunk így mint ti most hidd el.Nem amikor terhes voltam, hanem szülés után a férjemnek volt barátnõje.Attól még nem akart elhagyni, imádott engem is a gyereket is és mindent megtett értünk. Ahányszor másik nõ volt a láthatáron, mindig így viselkedett mint a tied most. Volt amikor félreálltam és majd visszafogadtam, volt a mikor megtéptem a másik nõt.Olyan is volt h hajat festettem , újruhát vettem és visszacsábítottam. Te döntsd el h most a te helyzetedben mire vagy képes.
A legjobb lenne, ha orvosnak mutatnád meg. Lehet sérv is akár.
estetleg gerincprobléma ideg becsipõdés
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat elmegyek vele orvoshoz az a tuti .
Én is lágyék sérvre gondolok.Nálam is csak ugy hirtelen kijött .

3, 5 éves a kislányom és arra panaszkodik, hogy fáj a feje. Már tegnap délután is fájt neki. Sír is és fogja a fejét. Adhatok be neki 5 ml Nurofen szirupot fejfájásra? Másnak is van ilyen korú gyereke, aki panaszkodott már fejfájásra?

Legjobb válasz: itasd meg,lehet,hogy kevés folyadékot iszik. ha nem válik be,tornáztasd meg egy kicsit a nyak és váll körüli izmait,lehet nem jut elég vér a fejébe. vidd ki friss levegõre,sétáljatok egy kicsit. az utolsó tippem,hogy fektesd le, csukja be a szemét,lehet a vérnyomása a gond, vagy a szeme. még az is lehet,hogy bele is alszik. nekem évekig keresték a fejfájás okát. mindig ezek közül valamelyik módszer válik be. szemészem mondta,hogy az õ kisfia is 4-5 éves korában gyakran panaszkodott fejfájásra,kiderült,hogy nem iszik eleget az oviban... néha egyszerûbb a megoldás,mint gondolnánk és nem is igényel fájdalomcsillapítót! sok sikert!

itasd meg, lehet, hogy kevés folyadékot iszik. ha nem válik be, tornáztasd meg egy kicsit a nyak és váll körüli izmait, lehet nem jut elég vér a fejébe. vidd ki friss levegõre, sétáljatok egy kicsit. az utolsó tippem, hogy fektesd le, csukja be a szemét, lehet a vérnyomása a gond, vagy a szeme. még az is lehet, hogy bele is alszik. nekem évekig keresték a fejfájás okát. mindig ezek közül valamelyik módszer válik be. szemészem mondta, hogy az õ kisfia is 4-5 éves korában gyakran panaszkodott fejfájásra, kiderült, hogy nem iszik eleget az oviban... néha egyszerûbb a megoldás, mint gondolnánk és nem is igényel fájdalomcsillapítót! sok sikert!
Adhat az, de en mindenképpen elvinnem orvoshoz. A gyerekkori fejfájás elég ritka, általában valami más probléma van.
Hát én erre nem adnék neki gyógyszert hanem elvinném orvoshoz. ha 2 napja sírva mondja hogy fáj akkor bizony fáj és még kialudni sem tudta vagy is valami nagyobb dolog van. ha fogja akkor lehet hogy a füle fáj neki mert gyulladásba van, vagy arcüreg gyulladás. Vidd el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Elvitted orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: zsófi: köszi az ötletet! Megkérdezem délután, hogy mennyit iszik napközben az oviban. Nem vittem el orvoshoz, mert kiderült, hogy csak oviba nincs kedve menni... DRAMA QUEEN a kicsikém! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!