Találatok a következő kifejezésre: Már több fél (333 db)

2 és fél hónapos kislányom, szopja a hüvelyk úját. Mit tegyek? A Cumikat nem szereti, már több félét próbáltam. Nem szeretném ha a fogzásnál majd gond lenne.

Legjobb válasz: nem lesz semmi baja a fogának,ez csak egy új módi,én is azt hittem h befolyásolja,de szó sem volt errõl.

nem lesz semmi baja a fogának, ez csak egy új módi, én is azt hittem h befolyásolja, de szó sem volt errõl.
Ezeket a plüssöket csak vasalni szabad!
Nem kimondottan plüss állatokra gondolok, hanem a DM-ben vagy a Müllerben kapható kis alvást segítõ állatkákra. Szerintem nagyon szeretik ezeket, mert érzik rajta a saját illatukat, ami megnyugtatja õket.
A lányom 4 hónaposan magától elhagyta. Szerintem simán hagyhatod, majd 4 éves kor körül lesz probléma, de addigra a legtöbb gyerek magától is elhagyja.
Azt én tudom, hogy egy ilyen pici még nem akar plüssmacizni, de késõbb igen is akarja majd. Az én gyerekem (majd' 3 éves) egy lépést sem tesz a plüsselefántja nélkül. Ki kell mosni néha, nem porfogó. Akkor porfogó, ha ott áll a sarokban és rá se szagol a gyerek. Csak azt akartam írni, hogy ne legyél ennyire a plüssállatok ellensége. Mégse bújhat hozzá alvás közben a gyerek egy fakockához.
A kérdező hozzászólása: Már meg se haragudj, de tanultam én errõl, és egyenesen tiltva vannak a plüss állatkák. Pór fogó és nagyon jól megbújnak benne a bacik. Nem hiába vannak betiltva az óvodákban. És az ujját szophatja a kislányom, csak érdeklõdnék, hogy káros-e. Jaj és kérdésedre válaszolva mindent szabad a kisbabámnak, mert képzeld, Õ a legfontosabb nekem a világon. És képzeld egy két és fél hónapos kisbaba még nem akar plüss macizni.
Szerinted semmi jó nincs egy plüssállatban, de attól még a babád szeretheti õket, mert puhák és jó hozzájuk bújni. Se plüssállat, se ujjszopás, mégis mit csinálhat akkor a babád???
A kérdező hozzászólása: 2 és fél hónaposan nem foglalkozik még a plüss állatokkal, és amúgy sem szeretném. Szerintem semmi jó nincs bennük.
Szia! Még azt tudom tanácsolni, hogy szoptass kicsit sûrübben, hogy abban találja a megnyugvást, és ne az ujjában, vagy adjál neki az alváshoz plüss állatot , amit tud nyüstülni.Az én babám 3 dologgal nyugatja magát: játszócumi, cici, és a plüss állat.
A kérdező hozzászólása: Fogtam tartottam, raktam be, mindent elkövettem két hónapig. Ahogy elengedem kiköpi, vagy ordít.
Szia! Én nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy a fogak késõbbi állapotát nem befolyásolja az ujjszopás, én inkább megpróbálnám neki a játszócumit, az biztosan nem okozhat gondot. Nem olyan nagy a babid, hogy már berögzült volna ez a dolog, próbáld többször a cumit beadni neki, az én babám is játszócumizik, (10 hetes) ha nem adom neki rágja az öklét. Pár hét unszolás után már minden további nélkül elfogadja, sõt keresi, és ügyesen megtartja a cumit. Lehet, hogy azért nem kell neki, mert nem tudja megtartani, fogd neki, tartsd, hogy rájöjjön, hogyan is kell csinálni.
Nem lesz semmi baja, hadd szopja, ezt úgyis õ dönti el, nem te. Egyébként hüvelykUJJ (nem új).
Az én kisfiam is szopja-szopta a hüvelykujját, a cumit régebben sem fogadta el, de nem is erõltettük. Most 16 hónapos, kint van elõl az összes foga (szemfogakkal bezárólag)gyönyörûen szépen szimmetrikusan áll mindegyik foga egyáltalán nincs hézag az ujjszopástól. A cumitól szerintem dettó ugyanúgy állhatnak össze-vissza a fogak...

Hany orat bir ki egy par hetes csecsemö szoptatas nelkül? A kiszaradas miatt kerdezem, mert mar több fele variaciot hallottam.

Valaki maximum 5 orat mond, de mar hallottam olyat is, hogy egy 6 hetes baba este tiztol reggel hetig siman atalussza az ejszakat, es semmi gond nincs vele...

Legjobb válasz: Az elsõ két napban tényleg átalusszák a nap nagy részét, az a pár korty kolosztrum elég nekik. Cseresznye nagyságú a gyomruk kezdetben. A harmadik napon legkésõbb beindul a tej, akkor már nincs gond. Ha esetleg nem így lenne, adnak a kórházban szõlõcukros vizet, ami azért fontos, mert folyadék hiányában besárgulhat, felborulhat a cukorháztartása. Minden nap megvizsgálják õket, vesznek tõlük vért stb., ezért emiatt ne aggódj: ha szükséges valamit adni neki, akkor gondoskodnak róla.

Az elsõ két napban tényleg átalusszák a nap nagy részét, az a pár korty kolosztrum elég nekik. Cseresznye nagyságú a gyomruk kezdetben. A harmadik napon legkésõbb beindul a tej, akkor már nincs gond. Ha esetleg nem így lenne, adnak a kórházban szõlõcukros vizet, ami azért fontos, mert folyadék hiányában besárgulhat, felborulhat a cukorháztartása. Minden nap megvizsgálják õket, vesznek tõlük vért stb., ezért emiatt ne aggódj: ha szükséges valamit adni neki, akkor gondoskodnak róla.


Ha már több megabájotot töltök fel torrenten, mint amennyit letöltök (tehát több időt töltöm fel, mit le), akkor már javítottam az arányomon?

Jól mondtam? Ha valami tök Hüljjeséget írtam, kérlek jelezzétek. Köszi.

Legjobb válasz: Ez akkor lenne igaz ha ugyanannyival töltenél fel mint le. Tehát nem attól függ mennyi idejig töltöd fel, hanem hogy milyen gyorsan és mennyit.

Ez akkor lenne igaz ha ugyanannyival töltenél fel mint le. Tehát nem attól függ mennyi idejig töltöd fel, hanem hogy milyen gyorsan és mennyit.
Iskolába jártál? Mert akkor tudod a választ, nem?
A kérdező hozzászólása: értem, köszi!
jól mondod de az arány így csak 0, 1 et változik. több gigát kell letölteni majd pl duplán feltölteni. például nekem a bigtorrenten: Arány: 198.702 Feltöltött: 129.22 GB Letöltött: 665.95 MB
Igen, az azt jelenti, hogy a letöltött torrentbõl az elvártnál többet töltöttél fel. Vagy is ez egyértelmûen javítja az arányodat. Tehát ha letöltesz egy gigás játékot és visszatöltesz 1 gigát akkor 1.00 lesz(egy egész) az arányod ha párszár megával többet akkor meg 1.50 stb.

9hetes a babám, még mindig rendre 2óránként szopizik, próbálom kitolni, de annyira sír, hogy éhes. Mit csináljak? 90-100g eszik fél óra alatt, már többet is kéne neki, nem? 6kg-os babó

Legjobb válasz: Szerintem többet enne. Én amikor mértem volt hogy tudott szopizni 170ml, de átlag 130 ml evett. Azóta kevesebb lett a tejem és ki kellett pótonom tápszerrel. mert az 50 ml tejcsi ugye semmire nem elég. Amikor már tápszert is kapott tovább bírta. De nem sokkal mint 2 óra. Úgyhogy szerintem ciciztesd többet hátha több lesz a tejcsid is. Egyébként az anyatejet 1 óra alatt megemésztik a tápszert 3 óra alatt ezért éhezik meg hamarabb a babód.

Szerintem többet enne. Én amikor mértem volt hogy tudott szopizni 170ml, de átlag 130 ml evett. Azóta kevesebb lett a tejem és ki kellett pótonom tápszerrel. mert az 50 ml tejcsi ugye semmire nem elég. Amikor már tápszert is kapott tovább bírta. De nem sokkal mint 2 óra. Úgyhogy szerintem ciciztesd többet hátha több lesz a tejcsid is. Egyébként az anyatejet 1 óra alatt megemésztik a tápszert 3 óra alatt ezért éhezik meg hamarabb a babód.
Tedd gyakrabban cicire :) Lánykámnak pl pici volt a gyomra, 50 grammokat szopizott még hathetesen is, igaz óránként, félóránként. Hízni hízott rendesen, elsõ hónapban egy kilót mindezek ellenére. Teljesen mindegy hány óránként szopizik, és egy alkalommal mennyit, mert a napi kalóriabevitel számít a hízás szempontjából.:) Lányom is egy-egy szopi alkalmával keveset szopizott, a napi megevett tejmennyisége mégis több volt, mint ami elég lett volna neki :)
Mi felnõttek sem vagyunk egyformák akkor a babáktól miért várjuk el hogy meghatározott mennyiséget egyen.Neki ennyi az igénye.Felesleges méregetni a gyereket ha éhes úgy is jelez.Nem kicsi a súlya.Az én fiam is 2 óránként szopik sõt van hogy hamarabb nem próbálom irányítani, én is akkor eszem amikor akarok nem amikor mások mondják.
igen, elvileg többet kéne. de így, hogy két óránként eszik, elég ekkora mennyiség is. valószínû csak ennyi tejed van és õ úgy kompenzál, hogy gyakrabban kér.
Az én babám 7 hós koráig 2 óránként cicizett... Csak a hozzátáplálás segített utána. Úgyhogy kitartás! És ne adj neki tápszeres pótlást! Felesleges!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

MIért van az, hogy én egy befordult srác vagyok és félek a szextől mint valami ovodás a kutyáktól? Félek ettol félek attol ezért már tőbb mint egy fél éve nem szexeltem és ugy érzem hogy már soha nem is fogok. Dikk de szar az életem.

Már pszhiologusnál is voltam és a megoldás az hogy nincs megoldás mert ugye nekem kéne megoldanom magamban ezt a dolgot. HA összekeröl?k egy csajjal hiába iszok vagy veszek be valamit bepánikolok. Egyébként meg ha ?nkielégitek no problémo nincsen azzonal megy minden. Legyek Homokos? Kihagyom kosz inkább aszexuális leszek de nem mert jo érzés az élvezés. Csak jo lenne már valakivel.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Lehet még nem vagy elég érett a szexhez. De ha mégis, akkor tényleg nem kéne görcsölnöd ezen az egészen. Próbáld magad elengedni, koncentrálj arra, hogy "most jó lesz" és "sikerülni fog". Meg közben persze a lányra is. Konkrétan mik azok a dolgok, amiktõl félsz? A pia meg a bogyók tényleg nem fognak segíteni rajtad.

Hány éves vagy? Lehet még nem vagy elég érett a szexhez. De ha mégis, akkor tényleg nem kéne görcsölnöd ezen az egészen. Próbáld magad elengedni, koncentrálj arra, hogy "most jó lesz" és "sikerülni fog". Meg közben persze a lányra is. Konkrétan mik azok a dolgok, amiktõl félsz? A pia meg a bogyók tényleg nem fognak segíteni rajtad.
Nyugi, parára semmi ok...ha jól értettem attól félsz, hogy elbénázod. De minek elõre félni tõle? Próbáld meg legközelebb, ha egy csajjal találkozol lassan és könnyûre venni a figurát. Nem kell rögtön arra gondolni, hogy na most én megdöntöm... ha már lelkileg is egy hullámhosszon vagytok, soksok csók, érintés, simogatás, és ha már bízol benne akkor adja magát a szex. Szerintem. A csaj meg el lesz ájulva tõled, hogy milyen kedves és megértõ srác vagy, aki nem akarja az elsõ randin legfektetni. Piára meg egyébre meg semmi szükség.
Inkább azt írnád le, hogy mi OKOZZA a félelmed. Gyengén muzsikál a készülék bevetéskor? Vagy nem tudod, hogyan jut a nõ a csúcsra? Egy biztos, ha komolyabb (irányodbeli) érdeklõdésû lányt találsz, és nem egy elkapkodott dugást kezdeményeztek, hanem nyugodt körülmények közötti egymás társaságának élvezetét és felfedezõsdit elõtte, akkor az se lesz baj, ha mellélõsz elsõre. De ennek akkor már kicsi lesz az esélye, inkább fog jól sikerülni. Egyébként meg a gyakorlat teszi a mestert, így ne kitérj elõle, hanem csináld.

17 éves vagyok és babát várok! A szüleim tamogatnak meg én is szeretném a picit! Már több mint 2 éve vagyok együtt a barátommal de ő fél, hogy nem tudja magát kiélni szorakozni stb. Szerinetek mellettem marad?

Legjobb válasz: Hát ez jó kérdés?Nem biztos,hogy melletted marad vagy ha igen akkor majd melletted fogja kiélni magát és szórakozni járni.Nem tudom hány éves,de ha ilyen fiatal mint te nem hiszem hogy felelõség teljesen tudna már gondolkodni fõleg,hogy már elõre fél hogy mi lesz.Ezt nem azért írtam mert elakarlak keseríteni,de ne így legyen!!!!

Hát ez jó kérdés?Nem biztos, hogy melletted marad vagy ha igen akkor majd melletted fogja kiélni magát és szórakozni járni.Nem tudom hány éves, de ha ilyen fiatal mint te nem hiszem hogy felelõség teljesen tudna már gondolkodni fõleg, hogy már elõre fél hogy mi lesz.Ezt nem azért írtam mert elakarlak keseríteni, de ne így legyen!!!!
Szia! Én 16 évesen jöttem össze a jelenlegi párommal, aki 17 éves volt akkor.Ma már 27 éves vagyok õ 28 éves.10 éve együtt vagyunk és nincs baba, miért?Mert arra vártam, hogy õ is akarja.Na erre várhatok, most már látom és vége a reménykedésemnek.Mindig közbe jön valami és nem mer belevágni.20 éves korom óta szeretnék babát és nem lehetett miatta.Miért nem hagytam el?Mert szerettem és most is szeretem.A napokban ráadásul endometrozist állapítottak meg nálam.Szóval csak azért írtam le a sztorimat röviden, hogy megértsd, 100%ig igazad van és nagyon szerencsés vagy, hogy ez megadatott neked.Szívbõl kívánom, hogy szeretben, boldogságban és egészságben jöjjön világra a kis csöpség.És külön elismerésem a szüleidnek, hogy támogatnak!Sok boldogságot és erõt!
Benne van a pakliban, h nem marad veled az apuka. Sajnos. De ez tényleg a korai-szindróma, - ellene pedig nem tehetsz semmit. Add önmagad, légy magabiztos anyuka, szeresd a párodat, semmiképp ne hanyagold, és az élet majd idõvel meghozza a döntést. Sok erõt neked!
Szerintem próbáld meg nem mutatni neki, hogy kételyeid vannak a felõl, hogy kitart-e melletted. Ha látja, hogy Te biztos vagy a dolgodban, erõsíteni fogja õt is a tudat. :o)
Szia! Én 18 éves szülinapom elõtt jöttem össze az akkor szintén 18 éves párommal. Már lassan két éve vagyunk együtt, de mindketten tudjuk, h a másik az igaz, családot, házasságot, babát tervezünk, pedig nekem is hajtogatjék a barátnõim, neki is a barátai, hogy még éljük ki magunkat. De a kiélés nem feltétlen kell, hogy a féktelen ivászatot, drogot és orgiapartikat jelentsen. Mi folyamatosan éljük kifele magunkat egymás mellett is. Izgalmas, közös programokat szervezünk és néha elmegyünk táncolni, szórakozni is. Mond el a párodnak, hogy melletted és ababa mellett is simán ki tudja élni magát, ha igazán szeret. MIért ne mehetne el a haverjaival sörözni egyet? Miért ne mehetnétek el együtt kirándulni, beülni valahova, vagy táncolni? Egy szabály van: a kiélés nem a csajozást/pasizást kell jelentse! Anélkül is érezheti jól magát valaki, fõleg akkor ha szereti a párját! nekem meg sem fordulna a fejemben flörtölni egy másik pasival, még akkor sem ha a párom nincs ott velem mondjuk egy buliban... társasági ember vagyok, szeretek bezélgetni, ismerkedni, szórakozni, de mindezt úgy teszem, hogy szerelmes vagyok a páromba, ahová tehetem, magammal viszem, és ha mégsem, meg sem fordul a fejemben bárkivel is helyettesíteni õt! Így is lehet szórakozni :) Ezt értesd meg az apukával! Alisson
A kérdező hozzászólása: 4 válaszoló: Ez a baba nekem mindennél többet fog jelenteni bárhogy is alakulnak a dolgok! Sokan mellettem állnak, de ha netalántán mégis elhagyna a szüleim mellettem vannak! Nagyon szeretem a barátomat és nemis igazán tudok magam mellé mást elképzelni! Lhet hogy ezt most igy látom de akkor is! Rémenykedem hisz a remény hal meg utoljára!!:)
Még annyit, hogy : Látom, 3 hónapos kismama vagy :o) Érett gondolkodású vagy, családod melletted áll, minden rendben lesz, bárhogy is alakul a barátoddal.
jaj, ne haragudj, most látom, hogy félreolvastam. Azt olvastam, hogy "babát akarok". Most látom csak, hogy azt írtad, hogy már babát vársz. Ebben az esetben azon gondolkodsz, hogy megtartsad-e a babát? Ha szeret a párod, és felelõs emberként cselekszik, akkor melletted marad. Ha mégsem marad, akkor amúgy sem lenne segítség/támasz az életedben. Hány éves a párod? Szerencsés vagy, hogy a családod melletted áll.
szia! hú, hát erre a kérdésre senki sem tud biztos választ adni neked. az biztos, ebben a korban még az ember több kapcsolat elõtt szokott állni, mielõtt megállapodik. és ez különösen a fiúkra igaz. nagy felelõsség egy gyerek, és bizony a bulizós idõszaknak oda. nem biztos, hogy õ ezt tudja majd vállalni. készülj fel rá, hogy akárhogy is lesz, leginkább magadra leszel utalva. de hogy írja pozitív példát is: van olyan ismerõsöm, aki 17 évesen szülte a ma már 8 éves fiát. a barátja mellette állt, sõt a mai napig együtt vannak! de a szülei segítsége nagyon okat számított! minden jót és örömöt neked!
Nagyon becsülöm benned, hogy szeretnéd a picit, és szerencsés vagy, hogy a szüleid is támogatnak. Ha elhagy ezért a fiú, akkor nem a baba miatt teszi, hanem amugy is megtenné. Remélem, hogy jól alakulnak a dolgaitok, de sajnos nem sok embert ismerek, aki együtt maradt azzal, akivel 15 évesen összejött. Remélem, hogy Ti leszetk a kivétel! Jó babázást! Mennyi idõs terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Rendben van:) Tehát akkor ne mutassam neki ki hogy félek hogy elhagy hanem legyek biztos magamban:)
A kérdező hozzászólása: 19 éves! Hát énis reménykedni tudok csak....Kösszönöm
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm szépen!:) Ez igazán jól esett! Én mondtam neki hogy ez nem azt jelenti hogy életed hátralevõ részében a szoknyámon kell üllnöd! Ugynaugy szorakozhat stb..! Csak fél hogy ez korai volt! Én meg teljesen az ellen vagyok hogy elvetessem a babát!Sõt megsem fordult a fejembe!Remélem kitart mellettem!És gartulálok hogy ilyen jól megvagytok a pároddal!Remélem mi is együtt maradunk!
Ha szereti a piciket, akkor a sajátját még jobban fogja szeretni! :o)
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Én úgy érzem hogy eleget voltam szorakozni és ha majd megnõ a pici lessz még rá alkalmam! Szerencsésnek érzem magam hogy a szüleim támogatnak!
A kérdező hozzászólása: Én érzem hogy tiszta szívébõl szeret csak megvan ilyedve attól hogy apa lessz!! Én úgy érzem készem állok hogy válaljam a babát!A párom 19 éves! Imádja a piciket hisz neki is van egy kistestvére!!Tudom hogy mind a két félnek kell vállalnia, de hogy ha élni akar akkor éljen!
Ha szeret akkor ki tart melletted ha nem akkor nem.

17 év után abbahagytam a gyógyszer szedését - Tri Regol -, mivel a babát szeretnénk a párommal. Ennek már több mint fél éve és a mai napig nem estem teherbe. Mi az oka? Azt halottam 3 hónap alatt kiürül a szervezetből. Egy 36 éves nő.

Orvosnál még nem voltam.

Legjobb válasz: Szia! Én 17 évig szedtem a Cilest-et. Most vagyok 33 éves. Nyolc hónapos a bébink. Szóval. Én amikor abbahagytam akkor utána még öt hónapig védekeztünk kúppal. És attól számítva hogy már azzal sem védekeztünk rá két hónapra már teherbe is estem. Úgyhogy a gyógyszer már tutira kiürült a szervezetedbõl. Keresd fel a nõgyógyászodat mert lehet hogy a petevezetéked van elzáródva egy kicsit. És hát mentálisan is rá kell hangolódni a babavárásra. Olvass sokat a témával kapcsolatban, kerüld a stressz helyzeteket, és nem utólsó sorban kezd el szedni a babavitamint. Napi ötszöri étkezés stb... Sok sikert

Szia! Én 17 évig szedtem a Cilest-et. Most vagyok 33 éves. Nyolc hónapos a bébink. Szóval. Én amikor abbahagytam akkor utána még öt hónapig védekeztünk kúppal. És attól számítva hogy már azzal sem védekeztünk rá két hónapra már teherbe is estem. Úgyhogy a gyógyszer már tutira kiürült a szervezetedbõl. Keresd fel a nõgyógyászodat mert lehet hogy a petevezetéked van elzáródva egy kicsit. És hát mentálisan is rá kell hangolódni a babavárásra. Olvass sokat a témával kapcsolatban, kerüld a stressz helyzeteket, és nem utólsó sorban kezd el szedni a babavitamint. Napi ötszöri étkezés stb... Sok sikert
Én 10 évig szedtem a Tri-regolt és utána 1 év múlva estem teherbe.

Már több, mint fél éve járok fitnessbe. észrevettem a változást, de az utóbbi 2 hónapban már a fitnes utáni tobbi napon nem érzem a fájdalmat. Ez normális?

Hetente 2-szer járok és 1 és fél órát keményen végigtornázok. Mikor ott csinálom, akkor fáj, és már nem tudok tobbet, de a tobbi nap várom, h izomláz vagy valami hasonlo legyen, csak sajnos nincs..szerintetek ez normális, vagy valamit nem jol csinalok?

Legjobb válasz: Mibõl áll az edzés?

Mibõl áll az edzés?
A kérdező hozzászólása: elején pici séta, azután seggre, belsocombra és hasra van ilyen sorozatom, amit mindig 5 szor elismétlek es 25-20-15- 10-10 mindig igy mennek a sorozatok, utana tricepsz, gugolás, meg hát ..egy kb 1.5 ora
"seggre, belsocombra és hasra van ilyen sorozatom" Milyen sorozat? "utana tricepsz, gugolás, meg hát" Ezekre milyen gyakorlat? Mekkora súllyal, hány ismétlés, hány sorozat? Feltételezem lány vagy. :)
Ha az elején még volt izomláz de már nincs az azért van valószínûleg mert már eléggé edzésben vagy. ha kihagynál 2 hónapot és csinálnál egy szokásos edzést akkor megint izomlázad lenne másnapra.
Vagy növelni kellene a terhelést. De még mindig nem derült ki a konkrét edzésterv. :)
Szerintem lehetne emelned a mennyiséget vagyis ha eddig valamibõl 50-100 akkor emeld 150-200ra :) hozzászokott már a tested és bírja gondolom ezért nem érzed annyira vagy otthon nem csinálsz annyit mint ott


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!