Találatok a következő kifejezésre: Már több egy (1456 db)

Ez milyen pók? Már több egyeddel is találkoztam a lakásban.

http://kepfeltoltes.hu/view/130307/DSC00224_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Ez is õ! http://kepfeltoltes.hu/view/130307/DSC00223_www.kepfeltoltes..

A kérdező hozzászólása: Ez is õ! http://kepfeltoltes.hu/view/130307/DSC00223_www.kepfeltoltes..
ez fekete özvegy
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már rá én is...
Üvegházi törpepók, teljesen ártalmatlan.
Ilyet szarik a medvedisznóember.
ez szerintem egy pókxdd
Lehet késõn írok de faggyúpók.

Mit gondoltok, lehetnek az Óceánon önfenntartó úszó szigetek (mint a WoW-ban a Wandering Isle, a Pandaren kezdőhely) ahol egy világ többi részétől teljesen egyedi kultúra él már több ezer éve?

Mivel úszó sziget, mindig máshol van, ezért nem lehet megtalálni, feltérképezni, maximum véletlenül belebotlani hajóval, repülővel. Aki elmegy onnan az többé nem térhet vissza, hiszen nem lehet tudni, hová úszik el a sziget.

Legjobb válasz: Már megbocsássanak egyesek, de nem tudom miért gúnyolódnak, igenis léteznek ilyenek. Persze, nem olyan, amin él akár egy felfedezetlen kultúra is. Számos alkalommal megfigyelték õket a tengerészek, térképeken is szerepelnek ( tehát nem kitalált helyrõl van szó most kivételesen, persze olyanok is voltak ) de érthetetlen okok miatt egy idõ után már nem találták meg õket. Egy ideig "Terra Incognita", azaz "ismeretlen föld"-nek hívták õket a hajósok. A 19.sz.-ban tûnt el ez a kifejezés, mikor már minden partot és belsõ részeket feltártak. -A Sarahh Ann Island is egy elsüllyedt sziget elvileg, ami az Egyenlítõtõl északra található meg. Pontosan 1858-ban fedezték fel. 901 mérföldre volt látható Honolulutól. Azonban nyomtalanul eltûnt. Úgy gondolták elsüllyedt, és 1932-ben néhány német csillagász próbálta megtalálni, sikertelenül. Ezután az Egyesült Államok hadiflottája akarta felderíteni, hogy a napfogyatkozás miatt ott építsenek fel egy obszervatóriumot. Szintén sikertelenül zárult az expedíció, örökre fantomsziget maradt, sosem találták meg azóta sem. Úszó szigetek, pedig úgy keletkeznek, hogy mocsarakban, tavakban vízinövények gubancos tömegeként kezdik életüket. Ezek folyamatosan "híznak" egyre több iszap és növény tapad hozzá amíg ki nem jutnak a vizek mentén az óceánra. Az utuk végére akár több kilométeresek is lehetnek, és a vízen lebegve folyamatosan változtatják a helyüket. Számos ilyen úszó szigetrõl számoltak be az idõk folyamán szinte mindenhol. A felfedezõk ezeket még valódi szigeteknek vélték, ezért is tüntették fel térképeiken, sõt volt, hogy egyesek még "be is rendezkedtek rá". Majd mikor a viharok széttépték õket, vagy a parthoz csapódtak egyszerûen eltûntek, ezért sem találták meg õket többé.

Már megbocsássanak egyesek, de nem tudom miért gúnyolódnak, igenis léteznek ilyenek. Persze, nem olyan, amin él akár egy felfedezetlen kultúra is. Számos alkalommal megfigyelték õket a tengerészek, térképeken is szerepelnek ( tehát nem kitalált helyrõl van szó most kivételesen, persze olyanok is voltak ) de érthetetlen okok miatt egy idõ után már nem találták meg õket. Egy ideig "Terra Incognita", azaz "ismeretlen föld"-nek hívták õket a hajósok. A 19.sz.-ban tûnt el ez a kifejezés, mikor már minden partot és belsõ részeket feltártak. -A Sarahh Ann Island is egy elsüllyedt sziget elvileg, ami az Egyenlítõtõl északra található meg. Pontosan 1858-ban fedezték fel. 901 mérföldre volt látható Honolulutól. Azonban nyomtalanul eltûnt. Úgy gondolták elsüllyedt, és 1932-ben néhány német csillagász próbálta megtalálni, sikertelenül. Ezután az Egyesült Államok hadiflottája akarta felderíteni, hogy a napfogyatkozás miatt ott építsenek fel egy obszervatóriumot. Szintén sikertelenül zárult az expedíció, örökre fantomsziget maradt, sosem találták meg azóta sem. Úszó szigetek, pedig úgy keletkeznek, hogy mocsarakban, tavakban vízinövények gubancos tömegeként kezdik életüket. Ezek folyamatosan "híznak" egyre több iszap és növény tapad hozzá amíg ki nem jutnak a vizek mentén az óceánra. Az utuk végére akár több kilométeresek is lehetnek, és a vízen lebegve folyamatosan változtatják a helyüket. Számos ilyen úszó szigetrõl számoltak be az idõk folyamán szinte mindenhol. A felfedezõk ezeket még valódi szigeteknek vélték, ezért is tüntették fel térképeiken, sõt volt, hogy egyesek még "be is rendezkedtek rá". Majd mikor a viharok széttépték õket, vagy a parthoz csapódtak egyszerûen eltûntek, ezért sem találták meg õket többé.
Radarról meg mûholdakról hallottál már?
"És valaki állandóan azt figyeli a mûholdképeken, hogy feltûnik-e valahol a hatalmas óceánokon egy mondjuk Debrecen-méretû sziget?" A való világban a szigetek nem egy patch segítségével jönnek létre. Valahol az Outland is létezik, remélem már keresed a Dark Portal-t...
Szerintem most szakadj le a wowról....
Én is egy ilyenen élek.Mo-ról emigráltam a forradalom után.Sajnos a sziget nevét nem közölhetem, mert egybõl megtalálnak.
A kérdező hozzászólása: És valaki állandóan azt figyeli a mûholdképeken, hogy feltûnik-e valahol a hatalmas óceánokon egy mondjuk Debrecen-méretû sziget?
A kérdező hozzászólása: Rendben van, akkor így képzeljétek el: 3000 évvel ezelõtt, a dél-kínai tengeren és más helyeken még éltek egyes õshüllõk, õsállatok. Az egyik ilyen állat egy hatalmas tengeri teknõs volt, ami állandóan a vízfelszínen úszott, planktonnal táplálkozva, hatalmas teknõje szigetként kiemelkedve a vízbõl. Nagyon lassú, lajhárszerû életet élt, ezért még mindig él. A hátán algák és mohák telepedtek meg, idõvel talajtakaró is kialakult és gyökeret vertek a magasabb rendû növények, majd a Délkelet-ázsiai állatvilág egyes példányai. Párszáz kínai egyszer átköltözött ezen szigetre és létrehoztak pár falut, majd a teknõs elindult és vándorolni kezdett az óceánokon, mindig távol maradva a szárazföldektõl. A szigetlakók mezõgazdaságból és halászatból éltek meg. Megrekedtek a 3000 évvel ezelõtti kínai kultúra szintjén. Nem ismerik az elektromosságot, Jak-ok által húzott szekereken közlekednek és az elemek szellemeiben hisznek. Kína és a többi ázsiai ország mostanra elfeledkezett róluk, a teknõs pedig úgy úszik, hogy ne közelítsen meg egy szigetet, kontinenst se.
Tényleg akadj le a WoW-ról... A Pandarenek kikérik maguknak, hogy õk kínaiak lennének.
:D:D
Csak nem rátaláltál az indiai világképrendszerre kérdezõ? http://www.blog.quartogeek.com.br/wp-content/uploads/2011/04..
# 6-os, a kérdezõ nem plankton és iszap összeállásra gondol, hanem egy komplett "önfenntartó" szigetre. Vagyis klíma, talajtakaró, növényzet, élõvilág. Kérdezõ: A teknõcös sztorit én is láttam az Avatar Aang legendája címû háát megmondom õszintén mesében. A komplett teknõst azért észre vették volna, ha a mûholdok nem is, de pár hajó biztosan. Plusz a túlszaporodás ügye is ott van, merthogy a populáció növekszik, ugyanakkor jelentkezik a belterjesség is mint potenciális probléma. Továbbá a vándorló teknõs sziget alaposan kitolna a növény termesztéssel, hiszen mozog, vagyis változik a klíma. Na meg egyszer merülne le a teknõs, és ugye az ázsiai területrõl beszélünk, a tájfunok a nyílt vizen, a viharok elég komoly pusztítást okozhatnak egy ilyen úszó teknõsön (magában az állatban nem, de a hátán élõ ökoszisztémában igen)

Mit tegyek? Van egy lány ismerősm akivel már tőbb éve barátságba vagyunk . De egy ideje már többet érzek íránta. Egyik nap haz kisértem és a házuk előtt csokolgatuk egy mást de nem voltunk jozanok. Vajon ha részegen viszonozta jozanul is viszonozná?

Mik azok a jelek hogy ha bejövök egy n?nek?

Legjobb válasz: hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D

hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D
Tudod az ember részegen azt mondja és/vagy csinálja, amit józanul csak gondol.

Mit gondoltok, nagyot szívhatok, ha most felveszek 200 ezer forintnyi diákhitelt úgy, hogy már csak egy féléven van hátra a suliból? Tényleg igaz, hogy sokkal többet kell visszafizetni, mint ami a kamatok alapján kiszámítható lenne?

Elég sok rosszat hallottam a diákhitelr?l, hogy átverik, lehúzzák a fiatalokat és, akinek meg nem lesz melója, annak hamar fel is mondják, meg aztán szépen tönkre megy a fiatalsága a sok felvett összeg és kamatai miatt.

Legjobb válasz: Annak szívatás a diákhitel (illetve bármilyen hitel), aki nem tanult meg %-ot számolni az általános iskolában és aki nem érti, mit jelent az a kifejezés, hogy "ÉVES KAMAT" és nem tudja, mit jelent az, hogy "TÕKETARTOZÁS". A diákhitel éves kamata jelenleg 8%. Tehát ha Te fél évre felveszel 200.000Ft-ot, akkor a tõketartozásod az év végére felmegy 204.000Ft-ra, mert a fél év kamatát is hozzáteszik az eredetileg felvett összeghez. Amikor elkezdesz törleszteni, akkor indulóban szintén felszámítja a bank a kamatot a teljes tõketartozásra, tehát ha Te havonta csak pl 5000Ft-ot fog törleszteni, akkor ebbõl elmegy kamatra kb 1300Ft havonta, a többi résszel pedig fogyasztod az össz tartozásodat. A következõ év elején már csak kb 160.000Ft-tal tartozol, a bank már csak erre fogja felszámítani a kamatokat, tehát már jobban fog fogyni a tõketartozás, ha ugyanúgy 5000Ft-ot fizetsz havonta. Baj akkor szokott lenni, amikor valaki a vállalható minimumot fizeti havi részletként, de pl 1 milliós tartozása van. Ekkor a "részlet" még a kamatokra sem elég, hiszen csak a kamat 80.000Ft egy évre. Ilyenkor azt tapasztalja, hogy hiába fizet, a tartozása évrõl évre nõ. A legjobban akkor jársz, ha a számodra vállalható legnagyobb ütemben kezded el visszafizetni a tartozást és nem arra törekedsz, hogy elhúzd a visszafizetést sok-sok évre. A diákhitel nem átverés, csak azt kell megérteni, hogy a minimum részlet vállalása a visszafizetésre rossz döntés akkor, ha sok a hitel. (Azért, mert ezt megengedi a hitelkonstrukció, még nem jelenti azt, hogy ezt érdemes választani, sõt! Minél nagyobb havi részletet vállalsz, annál kevesebb lesz a plusz költséged.)

Annak szívatás a diákhitel (illetve bármilyen hitel), aki nem tanult meg %-ot számolni az általános iskolában és aki nem érti, mit jelent az a kifejezés, hogy "ÉVES KAMAT" és nem tudja, mit jelent az, hogy "TÕKETARTOZÁS". A diákhitel éves kamata jelenleg 8%. Tehát ha Te fél évre felveszel 200.000Ft-ot, akkor a tõketartozásod az év végére felmegy 204.000Ft-ra, mert a fél év kamatát is hozzáteszik az eredetileg felvett összeghez. Amikor elkezdesz törleszteni, akkor indulóban szintén felszámítja a bank a kamatot a teljes tõketartozásra, tehát ha Te havonta csak pl 5000Ft-ot fog törleszteni, akkor ebbõl elmegy kamatra kb 1300Ft havonta, a többi résszel pedig fogyasztod az össz tartozásodat. A következõ év elején már csak kb 160.000Ft-tal tartozol, a bank már csak erre fogja felszámítani a kamatokat, tehát már jobban fog fogyni a tõketartozás, ha ugyanúgy 5000Ft-ot fizetsz havonta. Baj akkor szokott lenni, amikor valaki a vállalható minimumot fizeti havi részletként, de pl 1 milliós tartozása van. Ekkor a "részlet" még a kamatokra sem elég, hiszen csak a kamat 80.000Ft egy évre. Ilyenkor azt tapasztalja, hogy hiába fizet, a tartozása évrõl évre nõ. A legjobban akkor jársz, ha a számodra vállalható legnagyobb ütemben kezded el visszafizetni a tartozást és nem arra törekedsz, hogy elhúzd a visszafizetést sok-sok évre. A diákhitel nem átverés, csak azt kell megérteni, hogy a minimum részlet vállalása a visszafizetésre rossz döntés akkor, ha sok a hitel. (Azért, mert ezt megengedi a hitelkonstrukció, még nem jelenti azt, hogy ezt érdemes választani, sõt! Minél nagyobb havi részletet vállalsz, annál kevesebb lesz a plusz költséged.)
Senkit nem vernek át, csak sokan nem tudják értelmezni a feltételeket! Ha többet törlesztesz, mint az elõírt minimum, akkor gyorsan vissza tudod fizetni. Ha viszont évekig csak a minimumot fizeted vissza, akkor az a kamatokra sem lesz elég, így a törlesztés ellenére nõ a tartozásod. Én 1, 5 milliót vettem fel, és 1 év 10 hónap alatt vissza is fizettem.

16 éves vagyok és nagyon tetszik egy 21 éves srác. az a gond h már több is mint hogy csak tetszik. van esély rá hogy együtt legyünk?

találkoztunk is már és ? is bír engem csak nem lép semmit . szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: esely mindenkepp van...en 14 voltam es leallt velem egy 25 eves pasas...minden tokeletes volt,dult a love,amig ra nem jottem,h rajtam kivul masok is vannak...persze az en volt pasim kicsit zuros eletet elt...egy 20on eves mar nem csak a kezedet akarja fogni,és 14 evesen nem sokkal tobbet nyujtottam neki... igy nehany ev utan mar biztos nem mennek bele... viszont nalatok kissebb a korkulonbseg,ugyh biztos van esely....csak ugy csinald ,h u menjen utanad...ne te utana...mintha nem is lennel szerelmes,mintha nem is reszkednel erte....MOSOLY,MOSOLY,MOSOLY ÉS HIT,HIT,HIT:D:D csak pozitivan...szoritok

esely mindenkepp van...en 14 voltam es leallt velem egy 25 eves pasas...minden tokeletes volt, dult a love, amig ra nem jottem, h rajtam kivul masok is vannak...persze az en volt pasim kicsit zuros eletet elt...egy 20on eves mar nem csak a kezedet akarja fogni, és 14 evesen nem sokkal tobbet nyujtottam neki... igy nehany ev utan mar biztos nem mennek bele... viszont nalatok kissebb a korkulonbseg, ugyh biztos van esely....csak ugy csinald , h u menjen utanad...ne te utana...mintha nem is lennel szerelmes, mintha nem is reszkednel erte....MOSOLY, MOSOLY, MOSOLY ÉS HIT, HIT, HIT:D:D csak pozitivan...szoritok
Szerintem a pasik nem értékelik azt a lányt, akit egybõl megkapnak...kicsit várattas magadra, ha tettszel neki lépni fog!!!persze ez nem azt jelenti hogy legyél hideg vele...mosolyogj neki, ha úgy van intézd úgy h egy helyre menjetek pl. szórakozni esetleg hivd el sétálni vagy valami:) csak óvatosan:)
elsõként leszögezném, hogy 21 éves pasikkal vigyázni kell, fõleg ha te 16 vagy. másrészt meg igen, a lényeget megfogalmazta az elõttem szóló, hogy ne az legyen, hogy ha mondjuk megcsókol, akkor utána rögtön a nyakába ugrasz, és hagysz neki mindent, mert akkor úgy fogja gondolni, hogy könnyen megkapható vagy, és akkor ezt vagy kihasználja, vagy nem fog neki tetszeni, mert így más is ugyanilyen könnyen elvehet tõle, ha esetleg õ is többet érez feléd. kor mellesleg szerintem nem feltétlen említésre méltó, és májusban leszek 16 és 21 éves barátom van 5 hónapja. úgyhogy fizikailag lehetséges:)
A kérdező hozzászólása: köszi mindkettõtöknek:)
ha ugy gondolod h tetszik neked nyugodtan szolids le szerintem.beszelges vele , cserelj telefon szamot es legalabb egy hetig ne is keresd meg telefonon se!utana irhatsz neki egy sms-t es randit adhatsz neki de az elso lepest neki kell megtenie!ha megcsokol attol a naptol keresen o te meg tetted a rad harulo feladatot!ha jol csinalod keresni fog! Ne legy konnyu aldozat neki, n keretesd magad de csak egy bizonyos fokig! Nekem bejott es most majusban lesz az eljegyzesem!en is 16 eves voltam es o 21! Sok sikert
A kérdező hozzászólása: remélem összejön a dolog:) mindenesetre már a számcsere megvolt sõt már 2 tali is:D
na ugyes vagy csak igy tovabb! Sok sikert ! most jelen pillanatban hol tartotok?
A kérdező hozzászólása: most csütrötökön megyünk moziba:D olyan jó:)

Lignano, Olaszország. A Via Udine legeslegvégén minden este, már több évtizede, áll egy rejtélyes férfi. Mindig ugyanabban a ruhában, ugyanolyan frizurával, mozdulatlanul. Miért?

Kíváncsi lennék, de olaszul nem tudok, meg amúgy is félnék megkérdezni. Olyan írjon, aki tényleg tudja, nem csak találgat!

Legjobb válasz: A kezdettõl fogva figyelem ezt a rendkívül érdekes kérdést, és így egy hónap elteltével már veszem a bátorságot, hogy megkérdezzem, hogy honnan lehet tudni, hogy már több évtizede ott áll? Elõször valami szoborra gondoltam komolyan mondom.

A kezdettõl fogva figyelem ezt a rendkívül érdekes kérdést, és így egy hónap elteltével már veszem a bátorságot, hogy megkérdezzem, hogy honnan lehet tudni, hogy már több évtizede ott áll? Elõször valami szoborra gondoltam komolyan mondom.
A kérdező hozzászólása: Már máshol is olvastam róla, szóval másoknak is feltûnt, még külföldi oldalakon is írnak róla...és hát õk is csak azt írták, hogy nem merik megkérdezni tõle, hogy mi van... :)
aha, értem :)

Tisztelt Doktor Úr! A férjemmel kisbabát szeretnénk. Már több mint egy éve próbálkozunk, de eddig még sajnos nem jött össze. Pár hónapja szedtem a premens tablettát is mert akkor még a ciklusaim sem voltak a legnagyobb rendben. Mondhatni ez most már egész

Tisztelt Doktor Úr! A férjemmel kisbabát szeretnénk. Már több mint egy éve próbálkozunk, de eddig még sajnos nem jött össze. Pár hónapja szedtem a premens tablettát is mert akkor még a ciklusaim sem voltak a legnagyobb rendben. Mondhatni ez most már egész szépen rendbe jött. Amire viszont még nem tudtam gyógymódot találni az az, hogy sajnos időszakosan erőteljes szagokkal járó fehér folyás jelentkezik nálam, de van úgy hogy sárgás színű. Érdeklődnék, hogy a Vitagyn C hüvelykrémet érdemes lenne alkalmazni? Ha igen, akkor általában mennyi ideig? Mit tanácsol? Köszönettel: Anita

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a hüvelyi panaszok több hónapja fennállnak, akkor a Vitagyn C krémet kúraszerűen javasolt alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező 3-4 ciklusban egy-egy teljes adagot mindig használjon el. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a hüvelyi panaszok több hónapja fennállnak, akkor a Vitagyn C krémet kúraszerűen javasolt alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező 3-4 ciklusban egy-egy teljes adagot mindig használjon el. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! A férjemmel kisbabát szeretnénk. Már több mint egy éve próbálkozunk, de eddig még sajnos nem jött össze. Pár hónapja szedtem a premens tablettát is mert akkor még a ciklusaim sem voltak a legnagyobb rendben. Mondhatni ez most már egész

Tisztelt Doktor Úr! A férjemmel kisbabát szeretnénk. Már több mint egy éve próbálkozunk, de eddig még sajnos nem jött össze. Pár hónapja szedtem a premens tablettát is mert akkor még a ciklusaim sem voltak a legnagyobb rendben. Mondhatni ez most már egész szépen rendbe jött. Amire viszont még nem tudtam gyógymódot találni az az, hogy sajnos időszakosan erőteljes szagokkal járó fehér folyás jelentkezik nálam, de van úgy hogy sárgás színű. Érdeklődnék, hogy a Vitagyn C hüvelykrémet érdemes lenne alkalmazni? Ha igen, akkor általában mennyi ideig? Mit tanácsol? Köszönettel: Anita

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a hüvelyi panaszok több hónapja fennállnak, akkor a Vitagyn C krémet kúraszerűen javasolt alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező 3-4 ciklusban egy-egy teljes adagot mindig használjon el. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a hüvelyi panaszok több hónapja fennállnak, akkor a Vitagyn C krémet kúraszerűen javasolt alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező 3-4 ciklusban egy-egy teljes adagot mindig használjon el. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Már több mint egy hete 2, 5 évesem széklete elég bűzős, néha folyós, kb 4-5 van neki. Doki csak diétát javasolt, meg türelmet, hogy várjak. Pro kidet is adtam neki. mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Az én másfél évesemmel is hasmenéssel küzdünk több, mint egy hete. Nekünk a doki a következõket mondta: ha semmi más baj nincs (se hõemelkedés pl), aktív, sokat szaladgál (tehát nem zavarja), iszik eleget, eszik eleget, akkor semmi teendõ nincs a diétán kívül (sok káliumban gazdag kaja: srépa, banán, krumpli), smectat lehet adni (ez összefogja a kakit, pontosabban bevonja bél nyálkahártyáját) és valami probiotikumot. És ne aggódjak, van, hogy 2-3 hétig is simán eltart egy ilyen. Neki még sose volt ilyen, hasmenése sem, nemhogy ennyi ideig, szóval engem is zavar, de igyekszünk betartani. Már mindig azt hiszem, na ma jobb volt, nem adunk pl smectat, erre másnapra megint 3 kaki. :(

Az én másfél évesemmel is hasmenéssel küzdünk több, mint egy hete. Nekünk a doki a következõket mondta: ha semmi más baj nincs (se hõemelkedés pl), aktív, sokat szaladgál (tehát nem zavarja), iszik eleget, eszik eleget, akkor semmi teendõ nincs a diétán kívül (sok káliumban gazdag kaja: srépa, banán, krumpli), smectat lehet adni (ez összefogja a kakit, pontosabban bevonja bél nyálkahártyáját) és valami probiotikumot. És ne aggódjak, van, hogy 2-3 hétig is simán eltart egy ilyen. Neki még sose volt ilyen, hasmenése sem, nemhogy ennyi ideig, szóval engem is zavar, de igyekszünk betartani. Már mindig azt hiszem, na ma jobb volt, nem adunk pl smectat, erre másnapra megint 3 kaki. :(

16 éves lány vagyok. Az a problémám hogy már több mint egy hete késik a menstruációm. Terhes nem lehetek mivel még nem voltam fiúval, és nem is fogyózok. Mennyi idő után forduljak orvoshoz?

Arra már gondoltam hogy a stressz miatt késhet. ha így van, mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem szimplán csak késik. Nem írtad, hogy mióta menstruálsz, de pl nekem is szokott csúszni, mikor még nem régóta volt meg, többet is, egy-két hetet. Egy idõ után majd teljesen rendszeres lesz. De ha nagyon aggódsz, és megnyugtat, akár már most is mehetsz dokihoz. Egyébként ha jól tudom az éghajlatváltozástól (pl ha elutazol), és a stressztõl is késhet. Szerintem most még felesleges aggódni.:)

Szia! Szerintem szimplán csak késik. Nem írtad, hogy mióta menstruálsz, de pl nekem is szokott csúszni, mikor még nem régóta volt meg, többet is, egy-két hetet. Egy idõ után majd teljesen rendszeres lesz. De ha nagyon aggódsz, és megnyugtat, akár már most is mehetsz dokihoz. Egyébként ha jól tudom az éghajlatváltozástól (pl ha elutazol), és a stressztõl is késhet. Szerintem most még felesleges aggódni.:)
1-2 hét késésnél még ne aggódj, ha nem volt szexuális kapcsolatod.
A sztressztõl tényleg késhet.Miért stresszelsz?Suli?Vagy valami más miatt? Nálam tavaly igazolódott be, hogy a stressztõl késhet.Pont felvételi idõszak volt és stresszeltem, hogy felvesznek-e oda, ahova én akarok menni.Aztán nem jött meg.Már egy hete késett.Nagyon aggódtam, még jobban stresszeltem, már ez miatt is stresszetem.Aztán 2hét késéssel, de szerencsére megjött.Mikor már minden rosszra gondoltam. Azóta próbálok kevesebbet idegeskedni:) 15/L
Szia!Ez még nem tragédia, én 20éves vagyok és még most sem rendszeres, úgy értem, kb 3 hónapig beáll a hónapnak ugyanarra az idõpontjára, de utána késik 1-2 hetet és így marad egy darabig.A stressztõl természetesen lehet ilyen.Ha pl kimaradna a hónapban akkor fordulj orvoshoz!(de még az sem feltétlenül kóros, mert ilyen is elõfordulhat-de azért akkor jobb ha lát egy doki)Remélem segíthettem. 20/L
Szerintem még egy-két hónap sem probléma ilyenkor, ha nincs szexuális kapcsolatod. A húgom 20 fölött volt már, amikor elmaradt a mensese, és másfél évvel késõbb állt vissza. Még akkor sem kapott gyógyszereket, csak vitaminokat szedett.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) .4 éve menstruálok már, és csak pár napot szokott késni. A stressz a suli miatt van, meg egy komoly kapcsolatom ért véget nemrég, és ez nagyon megviselt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!