Találatok a következő kifejezésre: Már több a hőm (12 db)

Újabb kutatások szerint több emberfaj is élt egymás mellett, de miért csak a homo sapiens (mai ember) maradt fenn és a többi eltűnt?

Volt a Neander-völgyi, voltak hobbitok, törpe emberek, meg még jópár, miéert csak a homo sapiens maradt meg? A többi teljesen elt?nt egyébként?

Legjobb válasz: Neandervölgyiek tényleg léteztek a hobbitokat és a törpéket (sõt, egész Középföldét) Tolkien találta ki. A neandervölgyieket pedig az egyik nézet szerint kiirtotta a Homo Sapiens, a másik nézet szerint magába olvasztotta. Ezen még vitáznak a szakik. De az biztos, hogy egyéb különös emberfajták nem léteztek. Pedro

Neandervölgyiek tényleg léteztek a hobbitokat és a törpéket (sõt, egész Középföldét) Tolkien találta ki. A neandervölgyieket pedig az egyik nézet szerint kiirtotta a Homo Sapiens, a másik nézet szerint magába olvasztotta. Ezen még vitáznak a szakik. De az biztos, hogy egyéb különös emberfajták nem léteztek. Pedro
A Neander-völgyieket beolvasztotta a Homo Spaiens Spaiens (ez a mai ember nem a Cro Magnoni ember) és néhány tudós úgy tartja hogy az igazán inteligens emberek (ha jól tudom olyanok mint Mozart) Neander-völgyi õsökkel rendelkezhettek
hat utolso, marpedig szerintem te neandervolgyi vagy, vagy meg az sem..
Mert az EMBER nyerte meg a faji háborút és kiirtótuk a vetéjtársakat mert mi voltunk a felsõbremdû faj . Õkmeg kihalktak.
Esetleg megneveznél néhány ilyen "kutatót"?
Homo floresiensis a hobbit becenevû emberelõd (kb 8-9 éves felfedezés): http://en.wikipedia.org/wiki/Homo_floresiensis Lehet, hogy voltak más kis növésû emberfajok is amiket meg törpének neveztek el én konkrétan csak a hobbitra emlékszem. Amúgy vizsgálatok szerint valószínûleg az európai emberek 1-2% a hordoz Neander-völgyi géneket. Például Ozzy Osbourne genomjának vizsgálata is azt hozta ki, hogy valószínûleg Neander-völgyi õsei is akadnak! Ez komplett fajbeolvasztás szempontjából elég kevésnek tûnik, de a wiki szerint idõszámításunk elõtt 70000-ben volt egy úgynevezett üvegnyak-effektus ami a populáció lecsökkenését majd pár egyedbõl újra felnövelését jelenti. Azaz meglehet, hogy jóval több keveredés volt 1-4%-nál csak valahogy pont a hibridek haltak meg így nem örökítettek tovább. Az is érdekes, hogy ez a 70000-ben elméletben bekövetkezett esemény egy gigantikus vulkánkitörés lehetett, ami nyilván nem csak a Homo Sapiens-t tette taccsra. Amúgy nem mondom, hogy minden fentebb leírt dolog korrekt szóval nézz utána ha akarsz és nem csak trollkodsz/játszod a hülyét.
A mai ember és a neandervölgyi párhuzamosan élt együtt kb. 30 ezer évvel ezelõtt. Keveredtek is egymással, de a neandervölgyinek más volt a testfelépítése és pl. a gégeszerkezete miatt nem lett volna képes a beszédre, ami a Homo Sapiensnek nagy elõnyt jelentett.
Hobbitok sosem éltek, törpe emberek pedig úgy tudom a csendes óceán környékén éltek és a Homo sapiens bizonyos rasszai magukba olvasztották. A neandervölgyiekkel is ez történt.
Elõbbi vagyok, hülyeséget írtam: a neandervölgyit magába olvasztotta.
Errõl elég sok könyvet olvastam. Jared Diamond egész jól körüljárta. Kb. 4 ilyesféle vizsgám volt az egyetemen. A pontos választ nem tudom. Sejteni viszont azt sejtem, hogy a mai ember magába olvasztotta a többit.
Pár tízezer évnyi távolságbol ahova eljuthatak a neander võlgyi ember keverékek ot már mindenkiben van nem csak a zsenkben amugy meg a neander võlgy europában van igy ez tudómányósan alátámasztaná hogy az europiak felsõbrendõeuk. De ha keveretek mindenkiben van egy bizónyós hányadban aztis halótam hogy Dzsingisz Kán nak tõb mint 11 miló utódja van már és õ még ezeréve se élt igy 50 ven szer enyi idõ alat hatványázosála és nem egy emberel hanem egy fajal számólva mindenkiben van neander võlgyi ha keveredtek. Ha nem akormeg csak simán ki irtótúk õket

36, 4 lett a hőm mára, ez jót jelent? Kicsit bonyolult már. Többi lennt!

Ma is mértem de ezeket csak feljegyzem itthon magamnak,eddig 36,0 36,1 és pár napig 36,2 volt de ma 36,4et mértem.Én a nyelvem alatt mérek mindig.Nagyon jó lenne már a baba.Ezért ebben a hónapban szinte mindig együtt voltunk!Sajna jövőhéten kéne megjönnie,28-30napos ciklusaim vannak.Párom elutazott munkaügyben 1hétre igy kimaradnak a következő szabad napok sajnos.Előző menszeszem 26-1ig volt meg.És együtt voltunk 5-6-8-9-10-11-14-15-18-20.án is:) Valamint 9.én ovuteszten a második csík hasonló volt a kontrollhoz.Volt hogy egy nap többször együttvoltunk.Viszont pár napja furán szurkálódó érzéseket is érzek..volt hogy együttlétkor is,nemtudom ez mit jelezhet?!Nagyon bízok a babában.Bár minden hónap csalódás volt eddig és igy hogy novemberben szülnék e egy ajándék lenne ha sikerülne most.

Legjobb válasz: Szerintem ez nem magasabb hõ az 36,8 körül kezdõdik

Szerintem ez nem magasabb hõ az 36, 8 körül kezdõdik
A kérdező hozzászólása: én ezt nemtudtam, 2hónapja kb akkor kezdtem el méregetni, elõzõ elvesztett babámnál sem mértem..

Hogy lehet az hogy 14 napja meg kellett volna jönni, de nem jött és a hőm 37 már több mint egy hete?

Amikor meg kellett volna jönni voltak menszes görcseim 3 napig azóta semmi. Egy hete csináltam tesztet de -lett.

Legjobb válasz: Szia!Csinálj még egyet!Mert ennek nagyon baba szaga van:)))

Szia!Csinálj még egyet!Mert ennek nagyon baba szaga van:) ))
Vagy menj el dokihoz megnéz ultrahangon, hogy mi a helyzet. Drukkolok! :)
A HCG mennyisége naponta duplázódik. Egy hét alatt az egekbe szökhetett már. Miért nem teszteltél eddig? Sürgõsen tesztelj!!!!
A kérdező hozzászólása: Azért nem teszteltem még egyszer mert már sokat csalódtam, de holnap megyek úgyis dokihoz.


Már több napja a hőm 37. A mensimnek vasárnap kéne megjönnie. A melleim fájnak és érzékenyek, és egy picit mintha nőttek is volna. Esélyem lehet még a babára?

Bár az el?z? ciklusban is ugyanazen a napon kezdtek el fájni! A hasam 2 napja úgy fel van puffadva, mintha lenyeltem volna egy lufit! Mennyi esélyem van a babára? Mikor és milyen teszttel teszteljek?

Legjobb válasz: Már vasa´rnap is tesztelhetsz,ha nem jön meg.

Már vasa´rnap is tesztelhetsz, ha nem jön meg.
A kérdező hozzászólása: MElyik teszt az amelyik már kimutatja vasárnap is?
szerintem a rossmannban amit én találtam ONE STEP elég jó, de ha vársz hétfõig vagy keddig, lehet hogy nem kell pocsékolni, mert ha negatív lesz vasárnap , úgyis veszel még . inkább várj kicsit tovább. baj nem lesz belõle. Lehet baba, de a mensi elõjele is lehet. Sajna várni kell, de drukkolok.
Szia! Én a Clearblue-t ajánlom. Nekem a mensi elõtt egy nappal már pozitívat mutatott. Vettem a Rossmannban Lillyt is, de két nappal az elmaradt mensi után még mindig negatív, a Clearblue viszont egyre erõsebben pozitív! :)
Mielõtt megjön, azelõtt közvetlenül (6-10 óra) fog csak leesni a hõd. Szerintem ne medi labot vegyél, nekem csíkos volt, baba meg sehol. Állítólag túl érzékeny teszt. a Clearblue a legjobb, de elég drága. Dm-ben kapható, kb 1600 Ft.
A hõd még leeshet, hisz Vasárnap messze van. Várd meg, hogy meg fog-e jönni.

Szerintetek volt már peteérésem ebben a hónapban? A hőm nem akar felmenni. Többi lent.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7e0dacf3ff65cfb320911d.. Az ovulációs fájdalmak és a tojásfehérjés nyák miatt a 11-13. nap környékére tenném a peteérést, de a hőm nem megy fel, és a gép sem húzta be az ovuláció időpontját. Nincs peteérésem ebben a hónapban, vagy várjak még?

Legjobb válasz: Hát eddig úgy látom még nem volt! De még lehet!:)

Hát eddig úgy látom még nem volt! De még lehet!:)
Eddig még nem volt. Szerintem majd ezután lesz, ha minden jól megy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Ma ennyivel módosult a helyzet: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7e0dacf3ff65cfb320911d.. Ezek szerint mégis csak megtörtént az ovuláció, most már csak az nem világos, hogy melyik napon. :)
Ha fent marad a hõd, akkor én arra tippelek, hogy hétfõn volt az ovulációd. Bár furcsa, hogy ma krémes folyást tapasztaltál, mert általában amikor már megtörtént az ovuláció, utána már nem nagyon szokott krémes vagy toj.feh.szerû folyás lenni, tehát elmúlik. De ha tippelni kell, akkor szerintem héfõn lehetett az ovulációd.
Amúgy a folyásodból ítélve gondolom a hétfõt, de a hõmérsékleted alapján, az is lehet, hogy szombaton volt. Szóval nem tudom.
Persze hogy normális. Neked kicsit alacsonyabb az alaphõd. Majd pé után felmegy neked is.
Szia! Mi 9 hónapja próbálkozunk, nem használok ovutesztet mert nekem nem jött be. A 9. naptól csináltam és mindíg volt rajta 2 csík és alig lehet megállapítani, hogy ugyanolyan vagy halványabb. Egyébként mindíg 14. napon csökken és a 15. napon emelkedik a hõm. Amikor clostilt szedtem akkor a 14. napon voltam UH-n látszódott a tüszõ, a 16. napon emelkedett akkor a hõm és a 19. napon már látszódott a sárgatest. Azt figyeltem meg, hogy amikor jobb oldali peteérésem van akkor 37 fok felé megy reggel a hõm, ha bal oldali akkor 36, 8-36, 9 körül mozog peteérés után.
Nekem pont az ellenkezõje a bajom, 9 napja mérem, a ciklus kezdete óta, és eddig 36.7 volt a legalacsonyabb, 37 pedig a legmagasabb.
Ez volt a 9. hónap de szerintem megint meg fog jönni.
Szia! Nekem 28-29 naposak a ciklusaim, pontosak, nem szokott késni.
Szia! Nekem a 14. napon leesik a hõm pár tizedet, majd a 15. naptól elkezd emelkedni és utána fenn marad. Vlószínûleg a 14-17 nap között lehet peteérésem. mi a 12. naptól a 17. napig igyekszünk minden másnap együttlenni.
Szia! Nem derült ki, hogy mióta méred? Normális ha valakinek alacsonyabb a testhõje, emiatt ne aggódj. Én a helyedbe azért próbaképpen kicserélném az elemet a hõmérõbe./nálam az volt a gond :P/
A kérdező hozzászólása: Neked hány naposak a ciklusaid? Nekem össze vissza van(26, 32, 30, 35). Ugyhogy úgy gondoltam, hogy mi is a 12.naptól kétnaponta próbálunk együtt lenni. Mióta próbálkoztok?
Csináltam azt is, hogy a falhoz támasztottam a lábam és megemeltem a derekamat. Plusz középidõben mindíg este vagyunk együtt és utána már nem kelek fel, alszom, szedek egyébként a ciklus elsõ felében cickafarkat is.
A kérdező hozzászólása: Gyertyaállást meg ilyesmit próbáltál már? Én még nem, de sokan azt mondják, hogy használ. Tesóméknál is így jött össze.
Én 29 párom 34 éves, mi 13 éve vagyunk együtt, de csak tavaly augusztus óta próbálkozunk. De remélem nem kell éveket várnunk, mert én már nagyon szeretnék babát
A kérdező hozzászólása: Tudom, én is mindenhol terhes nõket látok és kisbabás anyukákat. Mindig imádtam a gyerekeket, de esküszöm, hogy nem volt ennyi:) Én is aggódtam már azon az elmúlt 4 hónapban, hogy nincs-e valami baj, hogy ne jött össze, de a párom megnyugtatott és tudom, hogy igaza van:) Minden baba tudja, hogy mikor kell jönni. Megkérdezhetem, hogy hjány évesek vagytok? Én 26, párom 27(5 éve vagyunk együtt), ugyhogy nem vagyunk lekésve semmirõl.
Szia! Köszi a biztatást csak ilyenkor mensi idején mikor mindenhol csak kismamákat látok terhesen és gyerekkel akkor nagyon neki tudok keseredni. És még hogy úgy érzem ha 9 hónap alatt mikor minden hónapban van peteérésem volt hogy a clostiltól 2 is és a férjem sperma eredménye plusz az én hormonom is jó nem jött össze akkor most mitõl. Az lenne a legjobb ha legalább átjárhatóságit csinálnának, de az orvos azt mondta hogy májusban menjek vissza és akkor is csak gyógyszert ír fel. De nagyon aranyos vagy és én is drukkolok neked.
A kérdező hozzászólása: Ne mondj ilyet!!!!LESZ GYEREKED!!!!!! Több ismerõsöm van, ahol több évet vártak babára, és most egészséges gyerekeik vannak. Van olyan ismerõsöm is, akinek 3 baba elment, és most van két 5 év körüli gyerekük. Tudom, hogy 9 hónap nem kevés, de nem szabad ilyeneket gondolni, mert attól pszichésen nem fog összejönni. Ugyhogy fel a fejjel és próbáld lekötbni magad, nagy kirándulások hétvégén, meg egész hétvégés sex maratonok:) Gondolj bele, hogy a nagymamáink azt se tudták, hogy mi az ovu teszt meg mikor van peteérésük mégis hány gyerek született, ugyhogy nem kell esténként bekapcsolni a tv-t hanem inkább egymással foglalkozni.KITARTÁS!
Szia! Én megkérdeztem a dokimat, hogy mikor van peteérés és õ azt mondta, hogy nem akkor amikor csökken hanem amikor elkezd emelkedni a hõ. Mi a 12 naptól a 18 napig szoktunk 2 naponta együttlenni mindenképpen. Az ovu teszt a tescoban 2300, -Ft. Lehet hogy a következõ ciklusban én is megpróbálom mégegyszer. A clostit 1 hónapig szedtem, 2 tüszõm is megérett és meg is repedtek, mert Uh-on látszódott a sárgatest, mégsem jött össsze a baba. Májusban kell visszamennem és akkor a doki nagyobb adag clostit ír fel még egyszer. Bár már nem reménykedem, ebben a hónapban is a peteérés után 1 héttel mensi szerû fájdalmam volt, barna folt is volt a tisztaságin. Holnapra nem várom és ma reggel feljebb ment a hõm, elkezdtem örülni, de amikor kimentem a WC-re láttam, hogy barnázom, úgyhogy biztosan meg fog jönni holnap. Hát nem hiszem hogy valaha lesz gyerekem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Mikorra nem várod? Szurkolok, hogy összejöjjön most már a baba! A closti neked nem segített? Jól tudom, hogy ha leesik a hõ akkor aznap meg utána kell együtt lenni, mert akkor van peteérés?? Igazság szerint ezzel nem nagyon vagyok tisztában. Kicsit felvilágosítanál? Én úgy tudtam, hogy a peteérés napján meg másnap a legnagyobb esélye a teherbeesésnek. Amugy most voltam gyógyszertárban és jó drága az ovu teszt, 7 db-os 5.800 ugyhogy veszek inkább a DM-ben.
A kérdező hozzászólása: Aki 9 hónapja próbálkozik, az ovu tesztet is használ? Akinek meg magas a hõje, az hány órakkor méri? Mert ma én is egy órával késöbb mértem (6.50-kor) és 36, 4 volt így.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek a választ:) Ma volt a második napja, hogy mérem(ciklusom 5.napja van) csak most kezdtem el mérni. 2.naptól kezdve málnalevél teát iszom, meg fogok ovutesztet is fogok használni a 12.naptól. Ez az 5.hónap, hogy babát szeretnénk, és abban bízom, hogy így összejön. Igaz az, hogy a hõmérõzés csak utólag mutatja ki a peteérést? Pontosan mi fog történni a hõmmel akkor?
A kérdező hozzászólása: Szurkolok nektek! Ha hallok valami tuti dologot szólok!

Nekem homokóra alakom van, és már több sportot is kipróbáltam, de sehogy se lesz izmos a hasam, tudtok rá valami módszert? Egyébként lány vagyok

Legjobb válasz: edzeni kéne a hasizmokat (ezzel együtt természetesen a hátat is) és fehérjedúsan, bõségesen étkezni. plusz idõ. plusz mennyire nem izmos a hasad? lehet izmos, csak nem látszik.

edzeni kéne a hasizmokat (ezzel együtt természetesen a hátat is) és fehérjedúsan, bõségesen étkezni. plusz idõ. plusz mennyire nem izmos a hasad? lehet izmos, csak nem látszik.
A kérdező hozzászólása: csak ha megfeszítem akkor látszik, de amúgy meg nem
akkor lehet csak több a zsírod, és nem látszik. a mindennapokban nem tartja minden ember olyan formában magát, hogy látszódjon a hasizmuk. ez általában végig tudatos táplálkozást és sok edzést jelent, mert tényleg elég alacsony testzsírnál látszik.
A kérdező hozzászólása: Azért ide írtam mert tegnap nagyon sok hasznos választ adtatok!:)
Egy teszt többet mondhat, mint itt bárki. Viszont szerintem ne nézegesd a méhszájad elérhetõsségét. Még a végén bajt okozol magadnak, és a picurnak, vagy összeszedsz valami fertõzést. Hagyd ezt innkább a dokira! Amúgy tényleg tesztelj egyet, és kiderül minden. 24+4heteske
Szia.Én is válaszoltam tegnap a hõvel kapcsolatban.Az nagyon jó, tökéletes, nekem mondom még annyi sem volt, mégis.Mondjuk én szájban mértem, nem tudom hogy ez mit befolyásol.TESZT.Remélem azóta már vettél, én ki sem bírnám.Ja és szerintem sem szabad a méhszájadat most nézegetni.Nehogy valami baj legyen.Sok sikert, írd meg hogy mi van jó??!!

Ma kellett volna megjönnie. Már pár napja szúr a hasam, többet eszek és a mellbimbóm is érzékeny. A hőm 36.7. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia! Elméletileg lehetsz, de szerintem vegyél egy tesztet (Gabriel teszt pl), és a holnap reggeli elsõ vizeletbõl csináld majd meg! Ha negatív, ne keserdj el, pár nap múlva csinálj majd egy másikat! Sok sikert! :-))

Szia! Elméletileg lehetsz, de szerintem vegyél egy tesztet (Gabriel teszt pl), és a holnap reggeli elsõ vizeletbõl csináld majd meg! Ha negatív, ne keserdj el, pár nap múlva csinálj majd egy másikat! Sok sikert! :-))
Lehetsz terhes, de ha tudsz várni a teszttel, egy hét múlva csináld meg.Szorítok!
a megtermékenyüléstõl számolva 7-10 nap a beágyazodás.mikor kellene megjönnie?
A kérdező hozzászólása: 19-én, Nem kéne!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!