Találatok a következő kifejezésre: Már több 1 éve (123 db)

Meg szeretnék tanulni programozni és már csak 1 évem van hátra a webprogramozó képzésből (igen az első évet elcsesztem). Elég ha algoritmusokkal kezdek az elején, hogy belerázódjak aztán javascript és php? (Több nem kell a vizsgához programozásból. )

Esetleg segédanyag lehetőleg magyarul lenne hozzá? Tudna valaki segíteni ebben?

Legjobb válasz: hat en kivancsi lennek hogy milyen vizsga az, ahol 'webprogramozo' kepesitest kapsz javascript es php 'tudasra'. valszeg kidobtal egy csomo penzt a semmiert. programozni meg leginkabb C-ben kene megtanulni eloszor, utana lehet C++, aztan johet a javascript, java, stb.

hat en kivancsi lennek hogy milyen vizsga az, ahol 'webprogramozo' kepesitest kapsz javascript es php 'tudasra'. valszeg kidobtal egy csomo penzt a semmiert. programozni meg leginkabb C-ben kene megtanulni eloszor, utana lehet C++, aztan johet a javascript, java, stb.
Ez itt fentebb irtó nagy baromság, C meg C++ abszolút barátságtalan nyelvek... Na, mi akarsz lenni, software engineer vagy coding monkey? Ezt döntsd el, a képzés és késõbb a fizetés is alapvetõen más lesz. Ha software engineer, akkor a nyelv abszolút nem számít, ebben az esetben algoritmusok, elmélet a fontos, persze valamiben gyakorolni kell, viccen kívül lehet Logóval kezdeni hogy legyen egy imperatív nyelv a fejedben, aztán Java hogy egy OOP nyelvet ismerj, Haskell hogy ismerj egy funkcionális nyelvet, onnantól minden nyelv megy magától, hamar. Ha olyan helyre jársz ahol JS és PHP a vizsga és egy év a képzés, az egy nagy nulla...

Már legalább 1 éve, de lehet, hogy több is észrevettem h a jobb kisszeméremajkam kilóg a nagyajkaim alól. Eléggé zavar. Voltam orvosnál, de szerinte ez nem betegség. Nem tudom, hogy mit gondoljak?

És nemrég lett egy barátom. De neki még nem mondtam, hogy a kisajkammal ilyen probléma van. Lassan más testi kapcsolatba is kerülhetünk és félek, hogy mit fog reagálni. Olvastam, hogy van akinek mind2 kilóg és ez normális, de nekem csak egy. :S

Legjobb válasz: Irigylem a problémáid...

Irigylem a problémáid...
A barátod nem fog vele foglalkozni, tapasztalat.:) Nekem pl. van egy jó nagy hegem a mellem mellett, és észre se vette.
Ez nem probléma, így van rendjén.
Ez nem betegség, hanem genetikai adottság.
nem rendellenes. A barátod észre se fogja venni nyugi.
Nekem az egyik kisajkam jóval nagyobb és az elõzõ párom (most nincs barátom) sosem panaszkodott miatta.
A kérdező hozzászólása: Dehát csak az egyik lóg ki. :S ez nem rendellenes így? :O
Miféle probléma? Csakis te csinálsz belõle problémát. Egyáltalán nem kóros. Sok nõnek van. Szerintem a barátod meg örülni fog, hogy egyáltalán közelebb engeded magadhoz, nemhogy ezzel foglalkozzon... 26/N
Ezen ne parázz, meert ez egy szexis dolog. Sokan irigyelnének érte.
Egy anatómiai variáció. Az ég világon semmi gond nincs ezzel.
Akkor sem rendellenes, miért nem érted már meg.

Le akarok szokni! Tobb mint 1 eve cigizek es sokat cigizek naponta, volt h 1 doboz (vagy tobb) is elment 1 nap, probaltam mar leszokni de nem ment, max 1 hetig birtma, van vmi jo modszer a leszokasra?

Legjobb válasz: szia! Szerintem nagyon jó úton jársz a leszokás felé. Én 10 évig bagóztam sajnos (napi fél-egy doboz körül szívtam), többször próbáltam, szülõi hatásra leszokni. Majd egy nap azt mondtam, hogy elég, 10 év bõven sok volt, le akarok szokni. Kinéztem egy napot a naptárban és onnantól nem dohányzom (január 11-én volt egy éve). Semmi csodaszert nem vetettem be, egyszerûen csak nem mentem sehova egy hétig. Elhatároztam, hogy pár éven belül szülni szeretnék, és a gyermekemet már egy egészségesebb testben szeretném "hordani"! sok sikert és kitartást neked!

szia! Szerintem nagyon jó úton jársz a leszokás felé. Én 10 évig bagóztam sajnos (napi fél-egy doboz körül szívtam), többször próbáltam, szülõi hatásra leszokni. Majd egy nap azt mondtam, hogy elég, 10 év bõven sok volt, le akarok szokni. Kinéztem egy napot a naptárban és onnantól nem dohányzom (január 11-én volt egy éve). Semmi csodaszert nem vetettem be, egyszerûen csak nem mentem sehova egy hétig. Elhatároztam, hogy pár éven belül szülni szeretnék, és a gyermekemet már egy egészségesebb testben szeretném "hordani"! sok sikert és kitartást neked!
Már félig sikerült is leszoknod.Eljutottál az elhatározásig, ez jó.Viszont most jön a nehezebb fele.AKARD NAGYON és menni fog!Sok sikert!
a második választ egy kicsit kiegészítem : mindig legyen nálad erõscukorka vagy rágó, hogy valami legyen a szádban vagy épp a kezedben :D apám ilyenkor nem dohányzik ha van valami "nála"
Második vagyok, nem mondom, hogy nincs csodaszer, de mint tudjuk a csodák 3 napig tartanak... Akaraterõ, elhatározás ezek azok, amik nélkül nem sikerülhet. Egyébként én semmilyen más pótcselekvést nem választottam helyette (se rágó, se cukor). Egy korábbi leszokási kísérletemnél répát rágcsáltam helyette...de az ugye elég furin vette ki magát az utcán :D Szóval, csak rajtad és a kitartásodon múlik. Egyébként valóban igaz az, hogy ha a tapaszra rágyújtasz annak súlyos következményei lehetnek. De mondom azokat soha nem próbáltam, nem nyilatkozhatok.
Nem kell csodaszer, se tapasz, se semmi. Akaraterõ kell, az kell, hogy le akarj szokni, az kell, hogy undorodj meg a cigitõl vagy félj tõle, nekem így sikerült 4 év után (egy vagy másfél dobozzal szívtam). Idõpontot nem kell kitûzni mikor hagyod abba, hagyd abba azonnal. Ha idõpontozol akkor azt elnyújtja az ember, hogy na még egy hétig...stb. Azonnali leállás kell. Egyél almát ha rá akarnál gyújtani, vagy negrót, lehet, hogy kicsit meghízol - bár én nem híztam - de majd lemegy az. Decemberben a nagybátyám tüdõrákban halt meg, vele voltam végig. Nem volt szép látvány, nem kívánom senkinek. Le kell szokni!
nincs csodaszer, csak akaraterõ!
Nagy elhatározás és akaraterõ. A séta sem rossz ötlet a tüdõgondozóban.
sétálj egyet a tüdõgondozóban.
A tapaszokat inkább hagyjad!Hallottam olyat, hogy fennt volt a tapasz és közbe rágyújtott!A mentõ vitte el!
A kérdező hozzászólása: koszi a tippet, szal szted nincs ojan , , csodaszer, , ami segit ijenkor az emberen? mivan a sok reklamal, nikotin rago-tapasz?
A kérdező hozzászólása: hat rem sikerulni fog, viszont nekem az abszolut nem lene hatrany ha hiznak, mivel naon sovany vok, szal jol jonne par plusz kilo :-)
Ha nincs nagy akarat erö akkor probáld csökkenteni az adagot de ne hirtelen hanem szép fokozatosan majd mikor már ép , hogy egy 1-2 szálnál tartasz napi szinten probáld letteni és nem rágyujtani!Én igy szoktam le
A kérdező hozzászólása: Szijasztok, koszonom szepen mindenki valaszat, nayon jo uton haladok mar hetek ota: elundorotam a cigitol! mar nem , , szomjazok, , a nikotinra, van h neha elszivok 1-1 szalat, de nem erzem azt h huha mekora megkonyebules! es ez jo jel, mivel edig meg nem vot ijen! kibirom cigi nelkul! soha nem gondotam vona h ijen jo erzes h vegre nem fuggok tole, es rengeteg penzt megsporolok! azt mondom mindenkinek h megeri leszokni! :) :) :) :)
csak akaraterõ, így hát ezeket a hozzászólásokat veheted komolynak... kizárólag az elhatározás segít... nekem nincs, ne vegyél rólam példát... 30 éve dohányzom és nincs akaratom letenni...

MIt tehet a BKV ellenem ha többször megbüntettek (kb 3x), de nem tudom kifizetni a büntetést? (mind 3 eset már több mint 1 éve történt. )

Nincs még keresetem, tanuló vagyok, és a családomnak sincs pénze rá hogy kifizesse. Többször küldtek felszólítást, meg vmi ügyvédi irodától is levelet, de kb fél éve nem mozdult semmi az ügyben. Az indexen olvastam hogy 1 év eltelte után nincs joguk behajtani (amúgy sem tudnák),de nem tudom hogy ez az info mennyire igaz.

Legjobb válasz: Nos,én vagyok az élõ példa,hogy nem lehet kibújni a BKV tartozás alól.Legalábbis nem mindenkinek van ilyen szerencséje. 3 évvel ezelõtt megbüntettek,és ugyanazt gondoltam mint itt páran,hogy "kit érdekel,nem fognak pár ezer forintért engem piszkálni.Csak küldjék nyugodtan a leveleket,majd megunják".Nem foglalkoztam vele.Késõbb évente jó ha kaptam 1-2 levelet,hogy fizessek mert ennyi pénzzel tartozom.Kidobtam...Majd egy napon jött egy telefon,hogy fáradjak be a BKV irodájába,ahol megnézhetem a jegyzõkönyvet,mert bírósághoz kerül az ügyem...nem foglalkoztam vele..Késõbb jött egy levél a Bíróságtól,hogy elvesztettem a pert,és a teljes összeget ki kell fizetnem(Kicsivel több mint 30.000 forint)Mivel idõközben volt állásom,a bank automatikusan le is vonta... Hiába felebeztem,hogy miért 1 összegbe vonták le,a válasz az volt,hogy nem kértem részletfizetési lehetõséget,és eddig nem reagáltam semmilyen módon a levelükre... Szóval nem biztos,hogy nem foglalkoznak az ügyeddel...

Nos, én vagyok az élõ példa, hogy nem lehet kibújni a BKV tartozás alól.Legalábbis nem mindenkinek van ilyen szerencséje. 3 évvel ezelõtt megbüntettek, és ugyanazt gondoltam mint itt páran, hogy "kit érdekel, nem fognak pár ezer forintért engem piszkálni.Csak küldjék nyugodtan a leveleket, majd megunják".Nem foglalkoztam vele.Késõbb évente jó ha kaptam 1-2 levelet, hogy fizessek mert ennyi pénzzel tartozom.Kidobtam...Majd egy napon jött egy telefon, hogy fáradjak be a BKV irodájába, ahol megnézhetem a jegyzõkönyvet, mert bírósághoz kerül az ügyem...nem foglalkoztam vele..Késõbb jött egy levél a Bíróságtól, hogy elvesztettem a pert, és a teljes összeget ki kell fizetnem(Kicsivel több mint 30.000 forint)Mivel idõközben volt állásom, a bank automatikusan le is vonta... Hiába felebeztem, hogy miért 1 összegbe vonták le, a válasz az volt, hogy nem kértem részletfizetési lehetõséget, és eddig nem reagáltam semmilyen módon a levelükre... Szóval nem biztos, hogy nem foglalkoznak az ügyeddel...
Nekem is van jópár befizetetlen csekkem még kb. 14 éves kromban kaptam õket (mert valaki lenyúlta a pénztárcámat az összes papírommal-köztük a diákot is), most 20 vagyok és senki nem akart behajtani semmit. Ha mégis odajutsz, még mindig írhatsz kérelmet hátrányos helyzetre hivatkozva. Amúgy a dolog max. a behajtási osztályra kerülhet, de most õszintén, néhány tízezerért fognak pereskedni, mikor mások a milliós hiteleiket nem törlesztik? Sztem ne izgulj, majd megunják a levelezgetést.
Nos igaza van aki azt írta, hogy a szolgáltatásért fizetni kell..Ha igénybe veszed a BKV-t fizesd meg az árát.A kenyeret sem adják ingyen nem igaz?A büntetést nem fogod megúszni, ha nem fizeted ki most, elmennek a bíróságig.Írtad, hogy tanuló vagy, de nem írtad, hogy hány éves.Ha nem töltötted be a 18-at akkor a szüleid felelõsek érted.Így tõlük is levonhatják.Írtad, hogy nekik nincs pénzük.Ha van munkájuk(vagyis kapnak fizetést) a bírói határozatban benne lehet az is, hogy automatikusan levonhatja a Bank a tartozást a BKV kérésére..Ne várjátok meg...Inkább írjatok egy kérelmet a BKV-nak, hogy részletben ki fizetnétek..Ha végig csináljátok a bíróságig, sokkal több lesz a tartozás mint ami most van...
1 év az akkor számít elévülési idõnek, ha addig nem küldenek felszólítást. És ez mindig újraindul amikor kapsz 1 felszólítást, onnantól megint 1 évig kellene kihúzni. Ha jogos a büntetés, akkor nem nagyon van kibúvó, elõbb vagy utóbb ki kell fizetni a büntetést, csak ha pereskedni akar a bkv, akkor még a perköltséget is rátok veri. Amúgy nemtudom hogy volt-e már olyan hogy perig jutott egy nemfizetés, lehetni lehetne, mert nagyon sok ember van aki nem fizeti ki a büntetést, de nem hallottam még oylanról h tényleg volt is (bár az h én mit hallok nem igazán mérvadó). Egyébként legközelebb vegyél bérletet, olscóbban kijösszmint egy-egy büntetés!
Az Apehos duma hülyeség. Semmi köze hozzá.Akik elítélnek kíváncsi volnék minden szabályt betartanak az életben????
ugyan, ilyen hülyeség miatt ne idegeskedj ... ez legyen a legnagyobb problémád egész életedben
Ha annyira szegény vagy, járj gyalog, kerékpárral. Noneszensz hogy valakinek nincs pénze egy diákbérletre.. Ha szolgáltatást veszel igénybe azért FIZTENI KELL!! Képzeld el hogy elmegy apád dolgozni és nem fizetik ki. Remélem valami jó nagy büntetést fizethetsz majd és akkor majd joggal panaszkodhatsz hogy nincs pénzetek.
Ahányszor kipostázzák a felszólítást, onnan ketyeg az egy év. Ez annyit jelent, hogy soha nem évül el. Ha már ügyvéd is keres, akkor hamarosan átadják az APEH-nak, aki megadja a munkahelyed címét, és kezdik a jogerõs levonást, mert ezt megítéli a bíróság. Jobban jársz, ha megegyezel az ügyvéddel.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van és nem kétlem hogy ki kell fizetni a bérlet árát. Nem írtam le mert úgy éreztem a kérdés szempontjából nem releváns, de megvettem a diákbérletet, csak az egyetemen halasztottam, és emiatt nem kaptam matricát a diákomra, a bérletem minden hónapban megvolt. A rendes bérletre nem lett volna pénzem. Amúgy a kérdést éppen azért raktam fel a "jogi" kategóriában mert nem erkölcsi ítéletet kérdeztem hanem konkrét tényeket. ennyi. annak pedig hogy mért nincs havi 8000 ft-om rendes bérletre van jónéhány oka de nem szándékozom a magánéletemet elétek tárni. köszönöm a válaszokat.
üld le a börtönbe. megvan hogy mennyit "fizet" 1óra csücsülés.
Utolsó! Ott hibáztad el, hogy átvetted az ajánlott levelüket! Ha nem veszed át, akkor nincs mire hivatkozniuk, hogy megírták neked, hogy ez meg az lesz... Ha nem vagy elérhetõ, nem vagy perelhetõ! Nálam már rutinosan tudta a postás diákkoromban, hogy "Ajánlott levél bkv-tól... Ugye nem veszed át?" :) Kérdezõnek is azt tanácsolom, hogy semmi névre szóló ajánlott levelet ne vegyen át! Ami meg nem ajánlott, csak bedobják, arra meg véletlenül se reagálj semmilyen formában (levél, telefon)!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat:)
14.56. Nem fogod elhinni de nem vettem át a hivatalos leveleket, (évente 1 vagy esetleg 2 levél jött)hanem vissza küldettem a postással, hogy a címzett ismeretlen.A hibát ott követtem el, hogy az önkormányzattól jött levelet vettem át.Ugyanis a BKV az önkormányzaton keresztül értesített...(rafináltak voltak)..Én így jártam, és utólag mindig könnyû okosnak lennem....

Szerintetek mennyi az esélye hogy akik 2 évig jártak később megint összejönnek? Most már több mint 1 éve külön vannak a lány szereti még a srácot de a srác már nem szereti a lányt. Így lehet még esély?

Legjobb válasz: Ha elmúlt a szerelem akkor nem nagyon van már mit tenni. Ha a srác most nem szereti a lányt akkor nem hiszem hogy össze akarna jönni vele, maximum ha egyszr valamikor, valamiért megint belé szeretne. Megeshet, nem lehetetlen, de elég ritka. Mi párommal 3 év után szakítottunk mert õ összejött mással, de pár hónap után rájött hogy mégse õt szertei, ezért felkeresett, újra összejöttünk, ennek már sok éve, már a férjem és nagyon boldogok vagyunk. Ilyen is van, de elég ritka :)

Ha elmúlt a szerelem akkor nem nagyon van már mit tenni. Ha a srác most nem szereti a lányt akkor nem hiszem hogy össze akarna jönni vele, maximum ha egyszr valamikor, valamiért megint belé szeretne. Megeshet, nem lehetetlen, de elég ritka. Mi párommal 3 év után szakítottunk mert õ összejött mással, de pár hónap után rájött hogy mégse õt szertei, ezért felkeresett, újra összejöttünk, ennek már sok éve, már a férjem és nagyon boldogok vagyunk. Ilyen is van, de elég ritka :)
egész konkrétan? NULLLA
50% az esélye. Vagy igen, vagy nem. De ne erre építsd az életed! Lépj tovább, aztán majd meglátod, mi hogyan alakul.
Teljesen mindegy, mennyi ideig voltak együtt, és mennyi ideje vannak külön, egy párkapcsolathoz két ember kell. Ha valamelyik nem akarja, abból nem lesz párkapcsolat. Miért nem lehet ezt tudomásul venni?
Ha már nincs kölcsönös szerelem abból sose lesz párkapcsolat.
A lány akarna úgy együtt lenni a fiúval, hogy az már nem szereti, és ezt tudja? (semmi esély, ha netán össze is jönnének, csak azért lenne, hogy a srácnak legyen kivel... aztán ha jönnen egy jobb, ismét szakítana)
A kérdező hozzászólása: bocs elirtam.. 1hónapja vannak külön
2 év nem sok idõ, és ráadásul egy éve külön vannak + a pasi nem szereti a lányt...minimális az esélye, hogy újra összejöjjenek.
Szerintm nincs.
SAJNOS, nem!! Illetve nem is olyan sajnos, jobb ha elfelejted, rossz a túlzott ragszkodás, elvakít és azt sem tudod, hogy igazán szereted-e vagy , csak a régi érzéseket akarod vissza kapni? Mert azokat tõle már nem kaphatod vissza! Újjíts! ;)
Szerintem 1% esély van rá csak, és valszeg nem is lenne olyan jó a kapcsolat, mint ahogy a lány elképzeli. Érdemesebb új kapcsolatba kezdeni.
javaslom neked hogy felejtsd el a gyereket! így sosem lesz normális kapcsolatod!

Csak akkor mehetek el kivizsgálásra ha már több, mint 1 éve próbálkozunk?

Még csak most kezdtünk el próbálkozni, de azt szeretném megkérdezni, hogy akár már most is elmehetek-e egy általános kivizsgálásra (pl. nincs-e hormonproblémám, nem vagyok-e pco-s stb.) ?

Legjobb válasz: Messzirõl jött ember bármit mondhat. Szóval odamész és megmondod az orvosnak, hogy már több, mint egy éve próbálkoztok. Bár, ha ugyanaz az orvos írt fel neked ez idõ alatt fogamzásgátlót, akkor már nem ilyen könnyû a helyzet.

Messzirõl jött ember bármit mondhat. Szóval odamész és megmondod az orvosnak, hogy már több, mint egy éve próbálkoztok. Bár, ha ugyanaz az orvos írt fel neked ez idõ alatt fogamzásgátlót, akkor már nem ilyen könnyû a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Legutoljára augusztusban írattam fel gyógyszert, de a kórházban mindig más orvoshoz kerültem, mivel nincs sajátom még. Mindenképpen válasszak magamnak egy orvost vagy csak essek be az ambulanciára akárkihez? Nem szeretnék magánrendelésekre járni, inkább végig ülöm a sort.
Én elmennék a helyedben megkérdezni. Viszont ha azt mondod hogy már egy éve próbálkoztok akkor sorba veszik a fontos vizsgálatokat a HSG-vel együtt és az egy kissé kellemetlen , van akinek egybõl Laparoszkópiát javasolnak(és ha mégsincs ilyesmi problémád akkor felesleges tortúra és lehet a baba jön ezek nélkül is). Na ezért érdemes kivárni ha még csak most kezdtétek el , de azt hogy kérésre hormonvizsgálatot csinálnak e azt nem tudom így az elején. Viszont baktérium kitenyésztés alap szerintem. Jobb ha õszintén megmondod mióta próbálkoztok és attól még meg lehet beszélni az orvossal az aggályaidat és valószínû alapvizsgálatokat fog csinálni. Sok sikert a babához és türelem :) Én 4 éve várok a babára.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Azt hiszem várok min. fél évet. A pco-tól egy picit félek, mert eléggé pattanásos vagyok. Neked pedig sok sikert kívánok! :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy van-e peteérésem, nem hõmérõzök és egy ideig biztosan nem is akarok. Bár félidõben szokott lenni az ún. tojásfehérje szerû nyúlós nyák. Nem mondanám magamra, hogy kövér vagyok, bár a derék és hastájékom eléggé aránytalan úgy összesítve a testemhez képest. (Hugom és édesanyám súlyfelesleggel küszködnek) A pattanásos arcot már mondtam. Most voltam vérvizsgálaton, ami kimutatta, hogy magas a koleszterinem. Édesanyám velem 1 év után esett teherbe, hugom nem tervezett volt. 40 évesen szeretett volna újabb babát, de nem jött össze neki sehogysem. Hát ennyi. Nem vagyok valami nyugodt, ugyanis majdnem mindegyik illik rám egy kicsit :(
Szia! Én 3 hónap próbálkozás után kezdtem a kivizsgálásokat. Már mindent megnézettünk. Volt 2 sikertelen inszemünk. 18 hónapja várjuk a csodánkat, de semmi. Szóval szerintem ne várj, jobb ezeken túlesni. Sok sikert és kitartás!:)
Én írtam neked a PCOS tüneteit. :S sanálom ha mégis fenáll nálad ennek a gyanúja, de akkor én a helyedben mindenféleképp elmennék orvoshoz , mint olvashattad már ultrahangon is látja az orvos ha ez a baj. És hát akkor jobb ha minél elõbb kezelnek. Ez esetben nincs mire várnod.
Mint pcos szeretnék neked adni egy tanácsot! Nézd meg a pco-szindroma.hu honlapot. Rengeteg hasznos info és orvosajánló van rajta, sõt most alakulnak önsegítõ körök. Azt nagyon fontos tudnod, hogy a pcos nem nõgyógyászati, hanem anyagcsere betegség, éppen ezért nem nõgyógyászhoz kell vele elsõdlegesen fordulni, hanem endokrinológus belgyógyászhoz! Nõgyógyász nem biztos, hogy elküld terheléses inzulinra, elkezd stimulálni, mûteni akar, mert ez van a nõgyógy protokollban. Velem is majdnem ez történt, de szerencsére megtaláltam a honlapot és hozzáértõ belgyógyászt. Egyébként pedig egy csomó családtervezéssel foglalkozó hely van, ahol nem néznek rád furán, ha pusztán fel akarsz készülni egy tervezett terhességre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a honlap címet, már el is kezdtem tanulmányozni!

Azok a párok, akik már több ideje (1-2 éve) együtt vannak egymással, milyen gyakran találkoznak? És amelyik nap nem találkoznak, mennyit beszélnek egymással?

Legjobb válasz: 3 éve vagyunk együtt. Minden nap találkozunk szinte. A legnagyobb szünet az kb 1 hónap volt, amíg nyári szünet alatt gyakorlaton voltunk, pedig 240 km a távolság. Ha valamiért nem találkozunk pár napig, akkor kb egész nap beszélek vele facen, ha erre nincs lehetõség minimum 1* felhívjuk egymást egy nap. 23f

3 éve vagyunk együtt. Minden nap találkozunk szinte. A legnagyobb szünet az kb 1 hónap volt, amíg nyári szünet alatt gyakorlaton voltunk, pedig 240 km a távolság. Ha valamiért nem találkozunk pár napig, akkor kb egész nap beszélek vele facen, ha erre nincs lehetõség minimum 1* felhívjuk egymást egy nap. 23f
19 hónapja. Hétköznap 2 szer hétvégen legalább az egyik nap de ha ugy alakul ott alszunk a másiknál. Teledonon beszélünk azokon a napokon amikor nem találkozunk vagy facebook-on. De nem muszáj egymás nyakán lógni mert meg is unhatjátok egymást.
Egy éve vagyunk együtt, majdnem minden nap találkozunk. Általában minden héten van egy nap, amikor valamiért nem (tanfolyam, haverok, akármi), ilyenkor este írunk egymásnak viberen. A hétvégét mindig együtt töltjük péntek estétõl vasárnap estig. Hétköznap napközben akkor beszélünk, ha valami halaszthatatlan van (elég feszített tempóban dolgozunk mindketten). 25N
Azt nem tudom mi baj lehet de minden esetre vedd ki a piercinget fertõtlenítsd le, és kend be a köldököd is fertõtlenítõvel.
Nem lehet, hogy pont az a baj, hogy 1 éve benne van, és lekopott a bevonata, és fémallergiás vagy? Csak egy tipp, nekem nincs piercingem, nem tudom, van-e olyan, mint a fülbevalóknál, hogy csak nikkelmentes bevonata van.
Lehet gomba is, ha rendesen viszket.
A kérdező hozzászólása: Nem kopott le a bevonata. És aranyozott. Nem is piros a hasam meg semmi.Csak viszket és néha gennyes. :( Sajnálom, mert olyan szép ékszer. De megpróbálom a fertõtlenítõs tippet. Köszi. :)

Már több, mint 1 éve próbálkozunk babával. Orvoshoz kéne már mennem?

vagy kezdjek el hőmérőzni? vagy mit kéne csinálnom? 27/N

Legjobb válasz: 1 év sikertelen próbálkozás után szokták ajánlani a párnak! Vizsgáltassátok ki magatokat!

1 év sikertelen próbálkozás után szokták ajánlani a párnak! Vizsgáltassátok ki magatokat!
2 év után szokták ajánlani, de ha nem akarsz még egy évet veszteni, akkor menj most.
Hõmérõzès vagy ovuteszt jó ötlet, szerintem a dokinak is ez lesz az elsõ ajánlata mielõtt bármit tenne és visszahívna fél év múlva ha így sem sikerül.
Mehetsz dokihoz, hiába ovutesztelsz meg hõmérõzöl ha apával van gond mondjuk, vagy hiába jó apa eredménye is és neked is a peteérésed ha pl nem vagy átjárható...
Szerintem is menj el kivizsgálásra. Sok oka lehet, hogy nem jön össze.

Lányok! Mi a teendő? Az a bajom, hogy ott lent már kb 1, 5 éve valami fehér váladék van állandóan, és ha futok akkor egyre több termelődik, és írtóra idegesít, nem tudom jól érezni magam, mert folyton a bugyimba kell töröljem.

Valaki, megoldást? Hogy mi miatt lehet? 15 leszek és még nekem nem jött meg. Emiatt lenne?

Legjobb válasz: Szerintem csak simán fehérfolyásod van, ez természetes. Ha nem viszket és ég, vagy csíp illetve nem kellemetlen illatú, vagy "túrós" esetleg zöldes színû, akkor nem kell orvoshoz menned. Vegyél tisztasági betétet, és azt használj minden nap, napi 2-3 alkalommal kell cserélni, vagy ha úgy érzed. Én ilyet használok: http://www.healthinajiffy.co.uk/images/carefree%20aloe.jpg Vagyis nem teljesen, de csak errõl találtam képet. Carefree, van belõle aloe verás, légáteresztõ meg mittudomén. Nekem csak ez vált be, évek óta használom. DMben, Rossmannban, Tescoban (meg szerintem bárhol) lehet kapni. Egy nagy doboz maximum 900 forint, de abban sok van tényleg. Menj be és vegyél egy dobozzal, vagy kérd meg anyukádat. Én nem tudtam vele ezt megbeszélni, ezért elõször barátnõmmel mentem el venni és otthon simán leraktam. Anyukám meglátta, de nem kérdezett semmi, rájött, hogy ezentúl kell ez, és innentõl mindig megvette, ha szóltam. Simán megveheted, én is gyakran veszek, az eladókat nem érdekli, rád se néznek. Tegyél be mellé egy csomag zsebkendõt meg egy dobozos italt vagy valamit és kész. Különben ne aggódj, ha 16 éves korodig nem jön meg akkor érdemes orvoshoz fordulni, de azzal sincs semmi baj, nem kell félned. Amúgy ne várd, semmi jó nincs benne. A fehérfolyás pedig 2 évig is eltarthat a mensi elõtt, sõt még utána is lehet de akkor már kevesebb lesz. Régen én is totál eláztam miatta, most már nem is kell tisztaságit használnom, csak idõnként, amúgy nem kell semmi. Vásárolj tisztasági betétet, és meg lesz oldva a problémád, hidd el így nyáron nagyon jó érzés, és van belõle illatos meg pamutbevonatos meg tanga és még fekete színû is :)

Szerintem csak simán fehérfolyásod van, ez természetes. Ha nem viszket és ég, vagy csíp illetve nem kellemetlen illatú, vagy "túrós" esetleg zöldes színû, akkor nem kell orvoshoz menned. Vegyél tisztasági betétet, és azt használj minden nap, napi 2-3 alkalommal kell cserélni, vagy ha úgy érzed. Én ilyet használok: http://www.healthinajiffy.co.uk/images/carefree%20aloe.jpg Vagyis nem teljesen, de csak errõl találtam képet. Carefree, van belõle aloe verás, légáteresztõ meg mittudomén. Nekem csak ez vált be, évek óta használom. DMben, Rossmannban, Tescoban (meg szerintem bárhol) lehet kapni. Egy nagy doboz maximum 900 forint, de abban sok van tényleg. Menj be és vegyél egy dobozzal, vagy kérd meg anyukádat. Én nem tudtam vele ezt megbeszélni, ezért elõször barátnõmmel mentem el venni és otthon simán leraktam. Anyukám meglátta, de nem kérdezett semmi, rájött, hogy ezentúl kell ez, és innentõl mindig megvette, ha szóltam. Simán megveheted, én is gyakran veszek, az eladókat nem érdekli, rád se néznek. Tegyél be mellé egy csomag zsebkendõt meg egy dobozos italt vagy valamit és kész. Különben ne aggódj, ha 16 éves korodig nem jön meg akkor érdemes orvoshoz fordulni, de azzal sincs semmi baj, nem kell félned. Amúgy ne várd, semmi jó nincs benne. A fehérfolyás pedig 2 évig is eltarthat a mensi elõtt, sõt még utána is lehet de akkor már kevesebb lesz. Régen én is totál eláztam miatta, most már nem is kell tisztaságit használnom, csak idõnként, amúgy nem kell semmi. Vásárolj tisztasági betétet, és meg lesz oldva a problémád, hidd el így nyáron nagyon jó érzés, és van belõle illatos meg pamutbevonatos meg tanga és még fekete színû is :)
nemvalószínû h bármi bajod lenne, nemkell minden tutyimutyi dologért orvoshoz rohangálni...fehér folyása majdnem minden nõnek van, nekedis van, valszeg hamarosan megis fog jönni már a menzeszed. ha ennyire zavar, vegyél tisztasági betétet.
Van egy kis folyasod. Menjel el a nogyogyaszhoz, nem baj hogy nem menstrualsz meg, menjel el hozza, es kerdezzel meg tole mindent, lehet hogy egy kis fertozest, bacit is benyeltel ott alul. Ezenkivul lehet kapni DM, Rossman-ban napi tisztasagi betetet! Na ezt kell venned, es mindennap akar 2-3-szor is cserelve a bugyidba ragasztani. Ez valo a folyasra. De nem all ejjeli vastag, nagy betetre gondolok, nehogy azt vegyel! Napi tisztasagi betet igy hivjak holnap vegyel, es mindennap hasznald van illatos fajtabol is, nagyon jo dolog!:)
Én már hallottam olyat is, hogy ez felfázástól van, vagy fertõzéstõl, de ez hülyeség, nekem már egypár éve van. Minden nap :( A menzeszem már rég megjött. 17/L
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a tanácsokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!