Találatok a következő kifejezésre: Már pár óta (262 db)

Mi miatt nem engedi egy szülő, hogy a már felnőtt gyerekének a párja ott aludjon náluk?

Egy barátnőmről van szó 21 éves lány. És már több mint 2 éve együtt van a barátjával. De most télen is haza kell sétálnia esténként a fiúnak a hidegben, mert éjszakára nem maradhat. Pedig már évek óta tudnak róla a szülők hogy van szexuális élete, ez már természetes is. Akkor mégis miért nehezitik meg a kapcsolatukat ezzel? Számomra ez nagyon furcsa, nekem már 16 éves koromtól kezdve szivesen fogadták az udvarlóimat, sőt pont azt szerették ha otthon vagyunk biztonságban. A lány pont emiatt akar albérletbe költözni minnél hamarabb. De így szerintem csak elrontja az egész jövőjét. Amíg én jó légkörben itthon lakok még évekig és gyűjtöm a pénzt, addig neki semmije nem lesz mert elmegy az albérletre. Én sajnálom őt emiatt.. Nem szemétség ez kicsit egy szülő részéről? Ha már támogatni nem tudja, legalább ne nehezitse meg azt hogy saját magának gyűjtsön a jövőjére.

Legjobb válasz: Ahogy az elõttem szóló is írta, nem egyformák az emberek. Nem hiszem, hogy azzal van a bajuk, hogy a lányuk együtt alszik az udvarlójával, csak egyszerûen nem szeretik, ha éjszakára is ott marad valaki, aki nem ott lakik. Azzal meg szerintem a világon semmi baj nincs, ha egy felnõtt fiatal pár összeköltözik és - lévén felnõttek - megkezdik az önálló életüket. Én is úgy gondolom, hogy ha együtt akarnak élni, akkor ezt tegyék a saját külön helyükön, szerintem nincs ebben semmi.

Ahogy az elõttem szóló is írta, nem egyformák az emberek. Nem hiszem, hogy azzal van a bajuk, hogy a lányuk együtt alszik az udvarlójával, csak egyszerûen nem szeretik, ha éjszakára is ott marad valaki, aki nem ott lakik. Azzal meg szerintem a világon semmi baj nincs, ha egy felnõtt fiatal pár összeköltözik és - lévén felnõttek - megkezdik az önálló életüket. Én is úgy gondolom, hogy ha együtt akarnak élni, akkor ezt tegyék a saját külön helyükön, szerintem nincs ebben semmi.
Lehet én vagyok furán összerakva, de én eleve nem értem azt a fajta neheztelést a részedrõl, hogyha támogatni nem tudják a szülõk õt, akkor legalább hagyják hagy gyûjtsön a jövõjére. Míg én otthon laktam csak a legfontosabb dolgokra volt pénzem, hiába dolgoztam, a többi haza kellett adjam, hogy megéljünk. Hatalmas érvágás volt a szüleimnek, mikor összeköltöztem a párommal, mert én keretestem a legtöbbet a családban (szégyen nem szégyen). Ha a kislány azt akarja, hogy együtt legyenek és ehhez az egyetlen kiutat az albérletben látja, akkor csinálja így. Én azért nem sajnálom, mert elvileg felnõtt nõ (tehát már szabadon elköltözhet) és ha a szülei ezt a szabályt hozták a saját otthonukban, akkor neki ehhez sajnos alkalmazkodnia kell, míg otthon lakik. Abba már bõvebben nem megyek bele, hogy mennyire nem tartom helyesnek, ha egy 16 éves kislánynál ott alszanak a fiúk, akármennyire helyesek, aranyosak. Természetesen jobb, mint a híd alatt, ha már annyira elviselhetetlen ebben a korban a konkrét szexuális aktus.
Én 21 éves koromig laktam otthon és akkor már 4 éve jártam a barátommal. És nekem sem engedték meg, hogy nálunk aludjon, amit be kell valljak nehezen viseltem. Ráadásul mert nálunk lett volna hely, nem kellett volna pizsamában a fürdõ elõtt "keringõzni" egymás mellett. Ráadásul mostohaanyám (Mert engem õ nevelt fel, na nem az a jó tündér fajta volt.) rendszeresen barátot váltott, akik közül volt, aki nálunk aludt. A barátomnak 45 perc volt a házunktól a buszmegálló (csak gyalog tudott menni)és még 35 perc mire busszal hazaért. (esõben, hóban...) Nálunk még szilveszterkor sem maradhatott a barátom ott aludni, amikor vége lett az "ünneplésnek" akkor lehet indulni haza, volt a jelszó. Még szerencse, hogy el tudtuk húzni úgy az "ünneplést" (nem bulit), hogy csak 1-1, 5 órát kelljen a buszmegállóban várnia az elsõ buszra. A mi életünket nagyon megkeserítette, hogy ennyire másképp gondolkodtak otthon. Még egy esti programra (mozi, színház, szülinapi buli, koncert...)se tudtunk soha elmenni mert a barátomnak nem volt hol aludni az utolsó busz túl korán az elsõ meg túl késõn ment a közös esti programokhoz. Látom itt sokan nem értenek velem egyet, de szerintem természetes kéne legyen, hogy egy 2x éves lánynak (ha több éve tart a kapcsolata=komoly kapcsolat) igen is meg kéne engedi, hogy ott aludjon a barátja. Ez nem szemétség pusztán mindenki másképp gondolkodik. Én láttam, hogy az osztálytársaim egytõl-egyig a barátjuknál aludtak és a barátjuk náluk, mi meg legkésõbb fél 9-9kor már elköszönhettünk, hogy elérje az utolsó buszt. Lehet, hogy ha már nekem lesz gyerekem én is átértékelem, átgondolom a helyzetet de most így gondolom.
Egyrészt egy 21 éves lányt ha ez zavar, akkor költözzön külön, akkor nincs, hogy megengedik-e. Azzal, hogy albérletbe megy, éppen hogy nem rontja el a jövöjét, hanem segit neki önállósodni. Másrészt sok helyen - föként kisebb helyeken - elitélik, ha valakinél ott alszik egy férfi, kivéve ha legalább is eljegyzett völegénye. Ezt nem tartom szemétségnek, elvégre a szülönek is joga van a saját erkölcsi mércéje szerint élni. Szerintem legalább annyira szemétség a szülök nyakán élni és nem szállni be a közös költségekbe, mert a gyerek saját magának gyüjtöget. (Ugyanis igy azt, amit összegyüjt, lényegében a szülei adják neki.)
Szia, 21 éves vagyok 4, 5 éve vagyunk együtt a párommal. Soha egyetlen egyszer nem aludt nálunk. Nekünk ez volt a természetes. Egy szobánk volt a nõvéremmel, egy kis fotel van a vendégnek, csak azért, hogy itt aludjon nem volt amiért...15 perc sétára lakott, haza tudott menni. Ugyanígy én sem aludtam náluk, neki egy húga van. Hasonló körülményekkel. A másik dolog, hogy engem kifejezetten zavar, hogy "lábatlankodok" a reggelinél pizsamában, vagy vacsoránál, a fürdõnél használat elõtt. Egyszerûen így alakult ki nálunk. Persze ez olyan 18 éves korunk elõtt volt. (zárójelben, szerintem egy 16-17-18 éves fiatal nincs amit keressen másnak az ágyában, akárhogy tesszük-vesszük Lehet, hogy maradinak fogtok tartani, de ax együtt élés, hadd legyen a felnõttek kiváltsága, nem kell, hogy a gyerekek is azt csinálják. Sõt...egyáltalán nem kell a "párjuknál" aludjanak olyan fiatalon. Õszintén mindennek megvan az ideje mint a szalmakalapnak) A felnõttek (18 on felül legalábbis), már eldönthetõ, mit tartunk helyesnek, fõleg ha függetlenedtünk a szülõktõl, de anélkül is bizonyos fokig. Mi 19 éves korunk óta élünk albérletben, más-más városban, és ott igen gyakran alszunk együtt, sok idõt töltünk együtt. Errõl a szüleink is tudnak és nincs kommentálás, nem az õk házuk, nem az õk hatáskörük, felnõttek vagyunk. Jelen esetben szerintem meg, joguk van a szülõknek így dönteni és nincs amiért a a lánynak puffogni. Különállóként meg nyilván nem lehet belelátni a helyzetbe. Nálunk is mondhatnák, hogy a szülõk nem engedik, nyilván mi tudjuk, hogy miért és a mi döntésünk is benne van. Összeköltözni szerintem meg nem hátrány, 21 évesen ideje önállósodni. 21-L
Talán nem szeretik az illetõt.. Ezzel is akarják tudtára adni hogy nem adják áldásukat a kapcsolatukra..
"Nem szemétség ez kicsit egy szülõ részérõl?" Kedves kérdezõ! Hogy jössz te ahhoz, hogy más szüleit leszemetezed? Milyen alapon? Mindent úgy kell csinálni, ahogy neked tetszik? Nem a gyámja vagy te a másik lánynak. Úgylátszik itt az a divat, hogy mindenki valaki más miatt szól, mintha az nem tudna beszélni. Bezzeg én...
Szia! Szerintem ez normális, én sem engedném a gyerekemnek, pedig még fiatal vagyok. Sõt az én barátaim sem alhatnak nálam, csak ha nagyon régóta tart a viszony és nyomós oka van rá, pl. szilveszter. Ha valaki annyira együtt akar velem aludni, hívjon meg magához vagy vegyen ki egy rendes szállodai szobát. Ennek többnyire gyakorlati okai vannak: oké, járnak két éve, szexelnek, ez mind klassz, de nem garantálja, hogy a srác nem baltás gyilkos vagy enyveskezû. Lehet minden téren nagyon rendes, elég, ha csak egyszer jön rá a hoppáré és nem szeretném, hogy az én házamból kívánjon meg valamit vagy az én torkomat vágja át. Másrészt nem biztos, hogy szeretném, hogy a lányom pasija használja a fürdõszobámat. Harmadrészt míg ha valaki egyedül lakik és a saját barátját fogadja, nem zavaró, hogy az illetõ ott van, viszont ha már egy egész család életével kell összeegyeztetni a látogatást, akkor a többiekre is gondolni kell. Lehet, hogy este a többiek tanulni/pihenni/lazítani/aludni/tévézni szeretnének, amit nem tehetnek meg a vendég miatt, pl. nem bámulhatja az anyuka a tévét szétmosott pizsamában, nem reggelizhet az apuka boxeralsóban, a testvér nem tud annyira koncentrálni a leckére, ha valaki más is a lakásban van, reggel egy fõvel többen jutnak a fürdõre, mint normálisan: nem kívánhatod a teljes családtól, hogy az egyik gyerek kedvéért húsz perccel korábban keljenek és rendszeresen felborítsák az életüket. Szintén fontos, hogy ha egy gyerekednek megengeded, meg kell engedd a másiknak is: ha van három gyereked, kettõt pislogsz és mindhárom barátja/bnõje nálatok alszik, ami kissé túlzás. Tessék a fiúknak fogadni a lányokat, ha annyira együtt akarnak aludni, vagy tudomásul venni, hogy nincs megengedve, ha az õ szülei is hasonlóképpen vélekednek.
Talán azért mert nem egyformák az emberek, nem mindenki viseli el az számára idegen embert az otthonában. Én még fel se vihettem annak idején a barátomat .Nem , hogy még ott aludt volna nálunk.
A kérdező hozzászólása: Ebben lehet hogy igazatok van de akkor mégis honnan lesz egyszer saját otthona? Egész életben albérletben nem a legjobb életcél. Mert megélni sem könnyû ilyen kevés fizetésbõl (tudom mert egy helyen dolgozunk)...nem hogy még bármit is félretenni.
Nálam sem aludhat senki. Ennek igen egyszerû oka van: panelban lakunk 4-en (anyám, én + 2-an bátyám). 4 szobás a lakás, mindenkire jut 1 szoba. Viszont az enyém nem külön bejáratú :( Vagy bátyámon, vagy anyukámon kell átmennem ahhoz, h bejussak a saját szobámba :( 20/L
21 évesen már illik költözni ha ennek a szex az oka hát legyen meddig legyen otthon 30 éves koráig mire össze kuporgat valamit, menet közben házasodjon, szüljön a nagyszülõk nyakára....

Anyukák! Mondanátok pár jó példát? Itt csak a rosszat olvasni és már lassan ott tartok, hogy nem bízok a páromban.

Még nem vagyunk a babaprojecten csak én sokszor gondolok rá, hogy ha majd lesz gyerek stb, és a barátom is lelkes ezzel kapcsolatban. De itt annyit olvasni arról, hogy az apa nem foglalkozik a gyerekével, hogy csak hazamegy a munkából, megkajál leült Tv-zni és nem is látja szinte a gyereket, szexről már ne is legyen szó... Meg azt is rengetegen panaszolják el, hogy aki GYES/GYED-en otthon van, és vezeti a háztartást, meg a gyerekkel van, a férje szerint csak lógatja a lábát, mert az "nem munka", és ő a kenyérkereső, a sejhaját is ki kell nyalni, még hogy a tányért a mosogatóba tegye?! Tehát, írnátok nekem pár pozitív példát, hogy lássam nem csak ez van? (Megjegyzés: most mondtam el pár perce a barátomnak a kétségeimet, és mondta, hogy akkor őt nem is ismerem, meg ne az alapján ítéljem meg a babákkal való kapcsolatát, hogy ismerősök babáival távolságtartó volt, hiszen a mi babánkkal, ha eljutunk odáig más lesz. Ismerem, és a szívem mélyén tudom, hogy jó apa lesz egyszer, de azért ott az a kis bogárka a fülemben.)

Legjobb válasz: Te ismered a párod. Higyj neki, ha azt mondja, õ nem olyan lesz. Kislányunk 3 éves, még itthon vagyok gyesen, párom dolgozik. Azt nem mondom, hogy a szabadnapjain egész nap ellenne a kislányunkkal, de segít. Ha kell fõz, vigyáz a lányunkra és nem hiszi azt, hogy henyélek itthon egész nap. Bízz a párodba és legyetek nagyon boldog szülõk :-)

Te ismered a párod. Higyj neki, ha azt mondja, õ nem olyan lesz. Kislányunk 3 éves, még itthon vagyok gyesen, párom dolgozik. Azt nem mondom, hogy a szabadnapjain egész nap ellenne a kislányunkkal, de segít. Ha kell fõz, vigyáz a lányunkra és nem hiszi azt, hogy henyélek itthon egész nap. Bízz a párodba és legyetek nagyon boldog szülõk :-)
Az biztos, hogy ezen az oldalon több negatív példát fogsz olvasni, mert ahol minden rendben van és boldog a család, ott nem tesznek fel ezzel kapcsolatban kérdést, de szerintem azért sok-sok jó apa és férj van. Én nagyon boldog vagyok a férjemmel és a kisfiammal. Amikor még nem voltunk házasok és összeköltöztünk minden teljesen természetes volt, nem voltak zökkenõk vagy súrlódások, szerintem ez abból adódik, hogy nagyon hasonló a neveltetésünk és az értékrendünk. Amikor összeházasodtunk minden ugyanolyan maradt, pedig közvetlenül az esküvõnk elõtt a férjem elveszítette a munkáját és ezért elbuktuk az akkori álomlakásunkat, mert így nem vehettük meg. Nehéz idõszak volt, de együtt ezt is megoldottuk. Azóta lett egy sokkal szebb lakásunk, és megszületett a kisfiunk, aki már 15 hónapos lesz. A férjem csodálatos apa, öröm nézni, ahogy a gyerekkel játszik. Ha hazaér eszik, majd azonnal a gyerek következik. A háztartásban most kevesebbet segít, mint mikor még nem voltam itthon, de mivel tanul is mellette én megelégszem azzal, ha hétvégén segít valamennyit. Sose vágta a fejemhez, hogy õ a kenyérkeresõ, mert mindketten tudjuk, hogy ez egy ilyen idõszak. Persze vannak hullámvölgyek, kisebb viták, de együtt mindent leküzdünk. Nála jobb embert nem választhattam volna.
Utolsó vagyok: Azért annyit még hozzátennék, hogy a mi életünk sem csak rózsaszínben játszik, tudunk veszekedni, és egyszer belekerültünk egy jó nagy hullámvölgybe, de mivel mindketten akartuk folytatni, kimásztunk belõle. Szóval viták persze vannak, és néha morzsás asztal vagy kinnfelejtett, szétolvadt margarin, esetleg a lakás több pontján levetett gönc, esetleg rosszkedvû, kötözködõs feleség :D, de ezek elvesznek a jó emlékek mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon jó hallani az ilyet, mivel itt ugye mindig a rossz folyik (mivel ez az oldal lényege). Remélem neked is javul majd a helyzet kedves 6. :S
A férjem nagyon jó apa és jó férj is egyben. Imádják egymást a kisfiunkkal, aki 3, 5 éves. Vannak olyan közös programjaik, amiket csak együtt csinálnak, nélkülem. (Pl. biciklizéssel egybekötött állatsimogatás vagy kimenni a közeli tóhoz kacsákat lesni)Kezdetektõl törekedtem arra, hogy a férjem is részt vegyen a gyermekünk nevelésében, szeretgetésében. Bár 3 állásban dolgozik, rohan haza hozzánk, ahogy tud. Míg kicsi volt a gyerkõc, szívesen tologatta a babakocsiban, akár csak azért, hogy pihenjek egy órácskát vagy egymagamban tudjak egy kicsit takarítgatni. Õ, amikor hazaér a munkából, az az elsõ, hogy a gyerekkel hancúrozik egyet, majd megy a másodállásába, ami két óra naponta. Este õ fürdeti a gyereket, majd utána lát még hozzá a maradék dolgának, vagy NET-ezik, TV-zik. Én nem mondom, hogy a szex annyi, mint régen, még mindig kívánjuk, de a kisfiunk egy kellemetlen betegségben szenved, és 4-5 nagyon rossz éjszaka után igazából az alvásvágy erõsebb, meg neki ugye másnap munka van attól, hogy fél éjjelt ébren töltöttük, hogy a gyerek helyzetén könnyítsünk. Sose eszébe sem jutna, hogy mivel "õ tart el", csak õ dolgozik. (Megveti az ilyen férfiakat, akik így gondolkoznak, itt is kifejtette már az ilyen "férjekrõl" a véleményét egy-két kérdés kapcsán). Nyilván, mikor eldöntöttük, hogy gyereket akarunk, tisztában voltunk vele, hogy az én fizetésem kiesik egy idõre. (Azt nem gondoltuk, hogy 4 évre, de úgy tûnik, végre visszavesznek dolgozni.)Mivel anyósom megtanított minden házimunkát a férjemnek, ezért õ tisztában van vele, hogy a tiszta edények, ruhák nem a szekrényben, a kaja pedig nem a hûtõben terem. Meg õ sportosan veszi az ilyesmit, sokszor mondja, neki ne fõzõcskézzek, eszik szendvicset. (A gyereknek mindennap fõzök, de õ ételallergiás, és az apja nincs oda a rizstejszín ízéért pl., de feleslegesnek tartja, hogy most neki ezért külön fõzzek.)
Hát mi nem vagyunk extra fiatalok (na jó idõsek sem), én 30 múltam, férjem 33. A lányunk most 9 hónapos. Férjem tündéri, mindent megtesz értünk. A házimunka most mondjuk egy az egyben rám hárul (én is dolgozom részmunkaidõben amúgy), mert házfelújítás finisében vagyunk és õ szinte minden szabadidejében ott van és azt csinálja, de alapesetben besegít abban is (most nyilván "újraosztóttak a feladatok erre az átmeneti idõre). Akármilyen fáradt, a lányunkra mindig van ideje, babusgatja, a szeme fénye. Szóval a mienk szerintem abszolút pozitív példa (nyilván elõfordulnak alkalmanként apró összezörrenések, de hol nem). :D
Szia! Mi még nagyon fiatalok vagyunk a párommal, de elsõ perctõl kezdve mind a ketten teljes odaadással neveljük a lányunkat. A terhesség alatt maximálisan mellettem volt, mindenben segített. Amíg én a kórházban voltam, õ berendezte a kicsinek a kis helyét (korábban szültem mint terveztük, ezért még nem volt minden kész). A mai napig az esti procedúra apa-lánya program én csak megetetem. Imádja a lányát és nagyon szeret hozzánk hazajönni. Sose kaptam meg azt hogy én lógatom a lábam, teljesen elismeri, hogy ez igenis nehéz feladat. Besegít a házimunkába, leviszi a babát sétálni, felkel hozzá éjszaka. Teljesen pozitívan áll mindenhez, szóval azt hiszem nagyon szerencsésnek mondhatom magam:) Ha tudod, hogy a párod mennyire szeretne babát és látod, hogy mennyire jó apa lesz belõle, akkor ne marcangold magad ilyen butaságokkal. :)
Hát, elõször is, a babát õ akarta, én nem igazán. De aztán rábeszélt, hogy tartsuk meg. Nagyon jó embernek ismertem, családcentrikusnak, az ismerõseink gyermekeivel nagyon jól el volt. Itthon mindenben segített, a házimunkát megosztottuk. Gondoltam mi baj lehet? Megszületett a lányunk, akkor egy-két hétig álomapa volt, aztán visszament dolgozni. Egyre korábban ment el, és egyre késõbb jött haza. Pedig aztán annyira nem volt sírós baba, hogy ez elõl menekülni kelljen. Már nem csinál itthon semmit. Csak ha könyörgök neki, de az meg nem én vagyok. Hazajön, és leül a gép elé. Akkor fogja meg a gyereket, ha a kezébe adom, hogy legyen szíves vigyázzon már rá, amíg eszek, pisilek, mosogatok, stb... Nem bír megcsinálni magának egy szendvicset, kávét, a tányérokat nem képes kivinni maga után. A ruhákat szétszórva hagyja. Néha elkezd játszani magától is a kislánnyal, de nem tart sokáig a lelkesedése. Akkor haragszom rá nagyon, amikor veszélyben hagyja a gyereket. A múltkor is mondtam neki, hogy amíg teregetek, figyeljen rá az ágyon. Hát nem ott hagyta egyedül??? Pedig a gyerek már tud forogni ide-oda, simán leeshetett volna. Õ meg csak annyit mondott, hogy hát figyelte messzirõl. Pedig nem egy hülye ember, már nem is fiatal, 30as. Szereti, az biztos, csak valahogy mégsem apának való. Ez sajnos csak akkor derül ki, amikor már megvan a baba. De elviselem, mert szeretem, és õ is szeret. Szeretem az összes hülyeségével, lustaságával együtt. Majd ha már nagyon elegem lesz, biztos, hogy repülnek a tányérok, de még bírom. Igen, vannak amúgy nagyszerû apák. Utcán is mindig látom, hogy õk viszik le sétálni, õk viszik játszótérre. Múltkor gyereknapon is tele volt az egyik üzletközpont apukával és gyermekükkel. Ismerõsöm férje fõz otthon, takarít, sokat foglalkozik a gyerekkel, de abban is biztos vagyok, hogy ott sem tökéletes minden. Mindenhol van valami gebasz.
1.vagyok. Hiába írunk többen pozitívat, azt, hogy a párod hogy reagál, csak akkor fog kiderülni, ha lesz gyereketek. Lehet úgy, mint a 2.válaszolónak. A legjobb barátnõméknél pl. a férj volt otthon gyesen, alig volt 1 éves a kisfiuk. A párom ezt nem vállalta volna, de nem is akartam volna. Most a 2. terhességnél hetek óta kórházban van és a férje látja el a most már ovis fiukat. Ne abból ítélj, hogy itt milyenek a férjek. Ha ennyit kattogsz ezen, soha nem fogsz belevágni a gyerekvállalásba.
Párom 20 évesen lett apuka, elég kölyök volt még de már a terhesség elejétõl nagyon segítõkész és lelkiismeretes volt, helyettem takarított amikor rosszul voltam stb.Majd a szülésre is bejött pedig nem kértem mondtam az Õ döntése, neki csodálatos élmény volt.Ahogy hazamentünk a kórházból teljes mértékben kivette a részét mindenbõl, mi együtt gondozzuk, neveljük a gyerekünket a házimunka is közös együtt keltünk fel az elején éjszaka majd késõbb én éjjel, Õ hajnalban.Lelkiismeretes, megbízható, felelõsségteljes apuka 22 évesen bõven leköröz idõsebb apukákat az tuti.Ha szeretitek egymást bízol benne hidd el nem lesz gond. 23L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Elsõ, igazad van.. csak ez a sok rossz példa.. Második, a tiéd nem túl vidító, hiszen neked is úgy alakult, mint amitõl félek, annak ellenére, hogy pár ismerõsödnek jól alakult. Megkérdezhetem, hogy nálatok mi változott?
Én sem úgy ismertem meg a páromat, hogy egy léhûtõ lusta ember, de a baba után teljesen rossz irányba változott. De van az ismerõseim között jó pár csodálatos apa.
Szia! Az én FÉRJEM jó példa :) ! Mindenben segít (nem kell érte könyörögni) és ezt nem csak a gyerek nevelésre értem! Ha el vagyok havazva, bizony besegít a takarításba is.... 6 hetes volt a Kisfiúnk amikor sürgõsségi vakbél mûtétem volt, majd ez begyulladt és 2 hétig élveztem a kórház szeretetét. Õ ez után mondta, hogy megérti az anyákat, hogy miben is lehet ennyire elfáradni.... IMÁDOM, Õ A LEGJOBB APA A VILÁGON :) ! Bátyja a szöges ellentéte, még sétálni sem volt a gyerekeivel soha!!!!

Hogyan szoktassam a hullámos papagáj páromat az odu-ba "menetelre"? Már hónapok óta együtt vannak, jól elvannak de az oduba még nem jártak bent? Párban vannak és már ivarérettek.

Legjobb válasz: A kisfiú kb 3 éves,a kislány kb.1 éves.Egy pár hónapja kerültek össze.Kisállat kereskedésben vettem nekik odut.

A kérdező hozzászólása: A kisfiú kb 3 éves, a kislány kb.1 éves.Egy pár hónapja kerültek össze.Kisállat kereskedésben vettem nekik odut.

Azok írjanak légyszi, akik már régebb óta a párjukkal vannak (ezalatt min.1 évre gondolok). Hol ismertétek meg a párotokat? Rögtön éreztétek, hogy ebből valami komoly lehet?

Korotokat is írjátok. Aki gondolja, akár az egész történetet is leírhatja. :)

Legjobb válasz: na hát én vagyok az elsõ válaszoló :D 4 éve ismertem meg a páromat myvipen,mert abba a suliba jelentkeztem amibe járt és gondoltam összebarátkozok valakivel! elkezdtünk beszélgetni neten, aztán elsõ találkozáskor össze is jöttünk. én már akkor sejtettem, hogy komolyabb lesz a dolog, mint ami eddig volt és be is jött. most több mint 4 év után már élettársak vagyunk és az elsõ babánkat várjuk :) elég jól sült el a "haverkodás" :D

na hát én vagyok az elsõ válaszoló :D 4 éve ismertem meg a páromat myvipen, mert abba a suliba jelentkeztem amibe járt és gondoltam összebarátkozok valakivel! elkezdtünk beszélgetni neten, aztán elsõ találkozáskor össze is jöttünk. én már akkor sejtettem, hogy komolyabb lesz a dolog, mint ami eddig volt és be is jött. most több mint 4 év után már élettársak vagyunk és az elsõ babánkat várjuk :) elég jól sült el a "haverkodás" :D
ja és 19 vagyok most
Itt találtunk egymásra. Volt egy randizással kapcsolatos kérdésem és rámírt. Kezdetben idegenkedtem tõle, mert saját bevallása szerint nagyon antiszociáis, de elhívott randira, és adtam neki egy esélyt. Elõben sokkal jobban nézett ki, mint fotón, és lelkileg is más volt, mint amilyennek a leírása alapján elképzeltem. Az elsõ randin 3 órán át beszélgettünk, rengeteg közös témát találtunk. Aztán volt még pár találka és összejöttünk. Ez kábé három évvel ezelõtt történt, azóta is ugyanazzal a jóképû, megértõ, intelligens pasival vagyok boldog párkapcsolatban. :D
Kicsit több, mint két éve vagyunk együtt. Egy menhelyen ismerkedtünk meg, mindketten önkéntesek voltunk (õ pár héttel elõbb ment oda). Elsõre nagyon szimpatikusnak találtuk egymást - õ állítása szerint rögtön belém zúgott, de ez gondolom aranyos túlzás a részérõl. Az elsõ nap végén jó hosszú darabon elkísért hazafelé, és hát eléggé jól éreztük magunkat egymás társaságában. A következõ héten el is hívott randizni, de csak egy hétre rá jött össze, mert lányos zavaromban rávágtam, hogy halaszthatatlan dolgom van aznap este :) A randi csodás volt, három hónap elteltével már együtt laktunk, most az esküvõre készülünk :) 23/N
Mi az egyetemen találkoztunk a párommal, csoporttársak voltunk.Másfél évig voltunk barátok, aztán rájöttünk, hogy többet is érzünk egymás iránt.Már több mint két éve vagyunk együtt. 22L
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok! :)

A terhesség jele lehet? Az utolsó mensim november 18-án volt.28 napos ciklusaim vannak, és a párommal középidőben többször voltunk együtt. A következő mensimnek kedden kellene megjönnie de már napok óta érzem, és barnás folyásom van.

Ilyen korán nem szoktam görcsölni. légyszives adjatok tanácsot, illetve mik a tapasztalataitok ilyen esetben.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 24-25 naposak a ciklusaim,az elmúlt két évben is a leghosszabb 27 nap volt. Nekem nov.15 volt az utolsó mensi,PÉ-kor végig együtt voltunk,babát szeretnénk már nagyon:) Én vasárnap óta érzem a mensi szerû érzést,apró hasszúrkák,hétfõ volt a 24.napom. 26.napon egész este éreztem,na gondoltam mensi lesz belõle. De nem. eddig semmi jele a mensinek:) remélem így is lesz. Szerintem is-is,hogy baba,vagy mensi lesz,és tudom,ezek a napok a leghosszabbak , megvárni a nem várt napját és tesztelni.Én még most sem merek tesztelni,majd csak hétfõn teszem,ha addig nem jön meg,az már a 31 cn.lesz.Kitartást Neked és drukk. Ja a b.nõmnek ez volt az egyetlen tünete a babához,hogy mensiszerû érzése volt a nem várt elõtt már egy héttel,és kevés barnázása,elment dokihoz,kiderült babás,kapott terhességmegtartó gyógyszert,azóta két kisfiú boldog anyukája:)

Szia! Nekem 24-25 naposak a ciklusaim, az elmúlt két évben is a leghosszabb 27 nap volt. Nekem nov.15 volt az utolsó mensi, PÉ-kor végig együtt voltunk, babát szeretnénk már nagyon:) Én vasárnap óta érzem a mensi szerû érzést, apró hasszúrkák, hétfõ volt a 24.napom. 26.napon egész este éreztem, na gondoltam mensi lesz belõle. De nem. eddig semmi jele a mensinek:) remélem így is lesz. Szerintem is-is, hogy baba, vagy mensi lesz, és tudom, ezek a napok a leghosszabbak , megvárni a nem várt napját és tesztelni.Én még most sem merek tesztelni, majd csak hétfõn teszem, ha addig nem jön meg, az már a 31 cn.lesz.Kitartást Neked és drukk. Ja a b.nõmnek ez volt az egyetlen tünete a babához, hogy mensiszerû érzése volt a nem várt elõtt már egy héttel, és kevés barnázása, elment dokihoz, kiderült babás, kapott terhességmegtartó gyógyszert, azóta két kisfiú boldog anyukája:)
nekem a barnázás mindig a mensi jele volt, amikor pozitívat teszteltem akkor nem volt barna sem. Remélem neked csak a beágyazódást jelzi!
Szia!Nekem is a barnázás a mensi jele volt.Amikor pedig terhes lettem egyáltalán nem barnáztam csak görcsölt kicsit a pocim!De drukkolok , hogy neked baba legyen!

Hamarosan Görögországba (Paralia Katerini) indulunk nyaralni. Azok, akik már jártak ott, válaszolnátok pár kérdésre?

Busszal megyünk, de egy kicsit félek, mert nem nagyon bírom az ilyen szakadékos helyeket, persze gyönyörű, de amikor kocsival voltunk Horváto.-ban hatalmas magasságról kellett a sziklák oldalán lejönni és enyhén szólva levert a víz, mire leértünk a városba. Paraliara is ilyen lesz az oda vezető út?? Magaslatból jövünk le és kanyargós, szűkös? Fogalmam sincs merre megyünk, ezt nem mondták, de annyit mondtak, hogy NEM KELL útlevél, elég ha van kemény borítású érvényes személyi és mellé csináltassunk utasbiztosítást. Olvastam pár helyen, hogy még mindig kell útlevél, megnyugtatnátok, hogy sikeresen átjutunk személyivel is? Igaz, hogy sok a medúza és néhol koszos a víz? Nagyon megköszönném, ha válaszolnátok, akár privátban is jöhet.

Legjobb válasz: Az ut sokkal nyugisabb Gorogorszag fele, megjartam mar parszor. :) At juttok utlevellel is. Valoban nem a leggyonyourubb a tenger Paralian, de azert turheto. Legalabb nem hideg. 3 eve voltam utoljara Paraliaban, akkor nen sok meduzaval talalkoztam, de egy ismerosom most jott haza par napja, o azt mondta rengeteg kis kek meduza volt. 5 tagu csaladbol 4 (negy)!!!! fot megcsiptek...

Az ut sokkal nyugisabb Gorogorszag fele, megjartam mar parszor. :) At juttok utlevellel is. Valoban nem a leggyonyourubb a tenger Paralian, de azert turheto. Legalabb nem hideg. 3 eve voltam utoljara Paraliaban, akkor nen sok meduzaval talalkoztam, de egy ismerosom most jott haza par napja, o azt mondta rengeteg kis kek meduza volt. 5 tagu csaladbol 4 (negy)!!!! fot megcsiptek...
Mi tavaly voltunk és úgy emlékszem mentünk olyan úton ahol mellettünk szakadék volt!!De nagyon szép volt! Viszont a víz itt sokkal koszosabb mint a Horvátoknál!Sok medúza is volt...Viszont az éjszakai bazárok nagyon tetszettek nekünk!!A víz meg tényleg melegebb mint a Horvátoknál de mi sósabban is éreztük jóval...nem tudom miért talán a homok miatt:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Nekünk nagyon tetszett, nem volt szakadékos rész az úton, bár sokat aludtam a buszon :D Mi egy medúzával sem találkoztunk, valóban kicsit fel van kavarva a viz, hisz rengeteg ember fürdõzik, de szerintem 1000x jobb a viz hõmérséklete, mint pl. Horváto.-ban, ott alig tudtam belemenni...az éjszakai élet is klassz, az árak is korrektek, medúzával nem találkoztunk. Egyébként hajóztunk is és a nyilt vizben fürödtünk, ugráltunk a hajóról ott kristály tiszta kék viz volt..gyönyörû, szivesen visszamennék :) Köszi a válaszokat :)

Szeretnénk babát a párommal. Na ugye az aktus végén mindig van a páromnak folyása. Fehér folyadék. És már rég óta próbálkozunk a babával de semmi. A menzesz az késni szokott neki de a teszt viszont negatív. Ez a folyás mitől lehet?

És hogy tudunk segíteni ezen a gondot hogy sikerüljön a baba?

Legjobb válasz: 1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik,azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind,csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz,kérlek!

1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik, azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind, csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz, kérlek!
1 vagyok! És férfi létedre még életedben nem láttál szexfilmet sem semmi olyat ahonnan ezt megtudhatnád?Nem az agyáig lövöd, egy pár centi áll rendelkezésedre, így nyilvánvaló hogy egyszer csak ki fog folyni, nem? Na de legalább megnyugtató hogy nincs a párodnak ilyen baja!:) Mi 5 hónap után teszteltünk pozitívat szóval nyugalom!Egy nõ teherbeesésének normál ideje 1 év!
Namármost - az aktus végén azért csak sejted, mi folyhat ki, ugye???
Az aktus végén?Csak akkor van ez neki? Szerintem keressen fel egy dokit és nézesse meg minden rendben van-e! Mióta próbálkoztok?
Szia, ne aggódj, nem minden folyik ki, marad bent annyi ami elég a babához, csak simán rosszkor vagytok együtt, ennyi! Nyugi, össze fog jönni a picurka! Sok sikert kívánok nektek! :)
Mikor hagyta abba a barátnõd a gyógyszer szedését? Nekem 2 ÉV kellett ahhoz hogy teherbe essek!
Próbálkozni kell ennyi! Maradjon fekve aktust követõen, tegyen párnát a feneke alá! Te meg tanulgass addig
Jesszusom, szerinted összeáll a sperma egy nagy babává? Fehér folyadék, még egy pasi se hÍvta Így.
Ne haragudj de ami kifolyik az amit te bele raksz...nem értem mit. Vársz hogy örökre bent marad?Ez mindenkinek kifolyik...2-3 hónap az semmi de esetleg a gyertya állást próbáljátok ki meg hogy 2 naponta csináljátok
A kérdező hozzászólása: de errõl beszélek. Csak most vagyok ott hogy elösszõr próbálkozok a gyerek nemzéssel és ezért teszek fel ilyen kérédseket.
A kérdező hozzászólása: Amikor abba hagyta a gyógyszer szedését akkor volt mindig 23dika. Ekkor határoztuk el hogy babát szeretnénk. Az elsõ aktus után volt hogy 2dikán jött meg neki. És azóta mindig 2dika vagy pár nappal elötte jön meg. Az idõ is változó. Álltalába 4-5nap.
2-3 hónap után azért még ne várj csodát :D Van, akinek elsõre összejön, de sokaknak kell egy fél év vagy több is. Érdemes lenne legalább azt megfigyelni, van-e peteérés, és kb. mikor lehet.
Meg mi az, hogy késni szokott neki? Minden hónapban? Akkor eleve lehet, hogy hosszabb a ciklusa a szokásosnál. Hány napos?
A kérdező hozzászólása: igen az aktus végén van ez. És tudom hogy mi folyik ki. Csak szeretnénk babát már. Hát már kb 2-3hónapja próbálkozunk.
ha nemrég állt le a gyógyszerrel akkor kell egy kis idõ ameddig a szervezete képes lesz arra hogy sikerüljön a baba :) én 3 év próbálkozás után estem teherbe, pedig a dokik azt mondták mindketten nemzõképesek vagyunk, a baba mégse akart jönni

Mar megcsaltam a paromat többször is, de nem jött ra. Nem fog rájönni arra sem ha a legjobb barátjával csalom meg? Meg kiszeretnem probálni növel is ugy hogy a parom ott van.

Nagyon tetszik nekem.en irtam azt a kerdest is ,hogy 3 pasival szeretnem ugyhogya harmadik a parom.

Legjobb válasz: Hát ha az tényleg a legjobb barátja, akkor elég hülyeség hogy rá akarsz mászni. Ugyanis a legjobb barát iylenkor ezt elmondja a barátjának, vagy ha nem akkor nem is a legjobb barát. Sztem amúgy vissza kéne venni az állatias ösztöneidbõl. Nem azért mert 3mal, meg egy nõvel is akardod. Azzal még semmi baj. De az hogy folyton megcsalod csak mert megtetszik neked, ez-az(fû-fa ha úgy tetszik) nem civilizált emberre hanem vmi õskortól nem fejlõdött ösztönei irányította élõlényre vall. Azt meg hogy 3masban akarod nõvel és a pároddal, azt vele beszéld meg, arra lehet hogy rá tudod venni. Az ilyesmi beindítja a pasik fantáziáját. Jah és ne akard összeugrasztani a barátaival. Nem érsz neki annyit.

Minek tartod akkor a barátodat, ha össze-vissza csalod? Honnan a fenébõl tudjuk, hogy rá fog-e jönni? Lehet. Most lehet hogy lebuksz mint a gyöngyhalász... A pároddal kellene megbeszélned, hogy szeretné-e egy másik pasi fenekét nézegetni, miközben együtt vagytok. Ízlések és pofonok...
már írtam a másik kérdésedre is. Szerintem hagyd el a pasid és akkor kiélheted magad minden téren. A "barátjával", minden második férfival aki szembe jön veled az utcán, és nõkkel is. Nem hiszem, hogy ezt érdemli szegény srác, mert te nem tudsz nyugton maradni a [email protected] Ha ennyire viszket azzal ne õt alázd meg!!! És nem hiszem, hogy imádod õt, ahogy az elõzõ kérdésedben írtad, mert ha szeretnéd egy kicsit is, nem vágnád át a fejét és nem aláznád meg ennyire. Érdekes egy szerelem...
Én imádkozom hogy a barátod észrevegye hogy mekkora egy b*dös k*rva vagy mielõtt mindenféle betegséget hozol rá! Szánalom! 3 férfival akarod? Egyik a vaginádba, másik szádba harmadik meg a seggedbe mi? hû-ha:D
Hát ha az tényleg a legjobb barátja, akkor elég hülyeség hogy rá akarsz mászni. Ugyanis a legjobb barát iylenkor ezt elmondja a barátjának, vagy ha nem akkor nem is a legjobb barát. Sztem amúgy vissza kéne venni az állatias ösztöneidbõl. Nem azért mert 3mal, meg egy nõvel is akardod. Azzal még semmi baj. De az hogy folyton megcsalod csak mert megtetszik neked, ez-az(fû-fa ha úgy tetszik) nem civilizált emberre hanem vmi õskortól nem fejlõdött ösztönei irányította élõlényre vall. Azt meg hogy 3masban akarod nõvel és a pároddal, azt vele beszéld meg, arra lehet hogy rá tudod venni. Az ilyesmi beindítja a pasik fantáziáját. Jah és ne akard összeugrasztani a barátaival. Nem érsz neki annyit.
Ha csak szexuális kapcsolat, akkor biztos tetszene neki, és valószínûleg az sem érdekelné, ha a barátjával lefeküdnél. Ha érzelmek is vannak a párod részérõl, akkor undorító, hogy ilyeneken gondolkodsz.... Egyébként gyanítom, hogy nem lehetsz túl "értékes" nõ, ha fûvel-fával lefekszel....
szerintem kiábrándító egy nõ lehetsz. Megcsalod a párod többször is, majd beakarsz vonni idegenegek. személy szerint undorítónak találom. lehet lepontozni, ez van. Ilyen barátnõm lenne.. szégyen!
Wow. Te nem vagy semmi:D:D Legjobb baráttal megcsalni..áhh ez kész. Tervezed vagy mi? És ilyen a legjobb barátja is?:O Én sem vagyok jó kislány, de pofám nem lenne a pasim barátjának még csak közelébe se menni. Lehet lepontozni, de ez igen gáz.
Mekkora qrva vagy:OO
A kérdező hozzászólása: deen ugyisszeretnem, hogy a parom meg en meg nok.szeretnem látni ahogy kikeszitsuk mi nok a paromat, biztoselvezne.elmondjam neki ez tetszene neki?a ferfiaknak tetszik nem?-->> Elõszõr ehhez szólnék hozzá: szinte midnen férfi fantáziál errõl, de nem biztos hogy a valóságban is akarja. És lehet hogy ez után kezdene gyanakodni, ha van esze. A Kérdésedre válasz: rá fog jönni, és akkor lehet h sikerült egy több évest baráti viszonyt tönkre tenned. Ehhez gratulálni tudok csak. Ha meg egy nimfománis vagy, haygd ott a csávót, jobb lesz neki is, mi elõtt elkap valamilyen betegséget.
Exeim én is csaltam, sõtt! el is mondtam nekik, de nem nagyon hittek nekem, azt gondolták kamuzok, a nõkre akkor is és most is vágytam! ez viszont kevésbé feküdt nekik!!! a pasiknak ez a téma addig fekszik amig nem a saját nõjükrõl van szó akit tényleg és nagyon szertnek, és akarnak gyerekeik anyuknak! szala ha elmondod könyitesz magadon és nagy valszinûséggel nem is hiszik el! am nálam szar volt a szex ezért is csaltam, és ezért vásgytam akkor jobban nõkre is! mára szerencséra a csávom egy isten! igy már csak istennõm keresem, persze idegenek számára ez is gáz, csakohogy én meg szarok a véleményekre, az én nõ álatali kielégültségi vágyamon csak tett segít, vélemény aligha, akinek nem fekszik az I. J. Kinek ez jüön be kinek az! Emberek! Jó volna felfogni! am meg ha mindenki egyforma lenne elég uncsi lenne ez a világ!
Lepontozhattok... HA ezek után TE nyugodt arcal be mersz feküdni a párod mellé az ágyba vagy meg mered csókolni vagy csak a kezét megfogni... Akkor neked nem 3 pasival meg mindennel kéne hanem AZ hogy a barátod ezekre rájöjjön. és ilyen angnemben h megcsaltam többször is de nemjött rá.. haha.. ehhez azért már pofa kell ember... és akkor még a párodnak nevezed... Eggyüttérzek a pasiddal..
Szerintem mondd el a pasidnak, hogy megcsaltad már vagy 1000x. Nem hiszem, hogy szerelmes lennél belé, mert akkor nem lenne szived bárkivel lefeküdni, hanem az eszedbe jutnának a párod érzelmei. Hagyd el, ne kínozd tovább, hisz 1x ugyis megtudja majd, még ha utólag is, és biztos hogy fájni fog neki. Ha meg szabad leszel, akkor azzal fekszel le akivel akarsz, és nem teszel tönkre egy másik éltete (is).
Nem tudom milyek közegben élsz de az én baráti köreimben van annyi betyárbecsület, hogy házinyúlra nem lövünk.
sztem ez kamu. nem hiszem el, hogy léteznek ekkora primitív selejtek. ha mégis igaz a kérdés, akkor te egy génhiba vagy anyukám. remélem elkapsz gyorsan valami nemi betegséget és kiszenvedsz.
Kedves kis nõci lehetsz te. Meg biztos jól kereshetnél, kár hogy nem vezetsz üzletet... Akkor nem lennél ribi, csak prostituált... Valószínûleg rá fog jönni elõbb-utóbb. De ha tényleg barátja a srác, az lesz az elsõ, hogy téged leráz, és elmondja a barátodnak, mekkora K vagy...
Szerintem mondd el az egészet a "párodnak". Az, hogy így átvered, egyszerûen gerinctelen, szégyenletes. Talán szerencséd lesz és a pasid is ekkora szexõrült és benne lenne minden buliban.
Szerintem menj el pornózni, ott sokmindent kipróbálhatsz, pénzt is kapsz, és élvezni fogod a munkádat.
A kérdező hozzászólása: nem pontoztamle senkit , orõlok a valaszoknak, nemoskori vagyok, , de imadom a szexet minden mennyisegben errol nem tehetek szertetem ejjel-nappal amikorcsak van ra idom esaki megtetszik...
A kérdező hozzászólása: deen ugyisszeretnem, hogy a parom meg en meg nok.szeretnem látni ahogy kikeszitsuk mi nok a paromat, biztoselvezne.elmondjam neki ez tetszene neki?a ferfiaknak tetszik nem?
Mekkora kummák van a világban, te jó ég. Hogy van neked erre pofád te 15 éves kis takony, mert több nem lehetsz. Elõttem szóló is kb annyi... De legfõképpen édesanyádat és édesapádat tudnám jól pi*sán rúgni, hogy nem törõdött veled, ezért most egy [email protected] nagy riban c kurv a lettél. Remélem, ha egyszer leálssz az ilyenekkel és lesz egy normális párod, majd megcsal és megtudod milyen érzés Lehet lepontozni

35.hetes vagyok.A méhszáj vizsgálat c2110.Már napok óta elég erős görcseim vannak esténként, de napközben is, eddig gyengébbek voltak.Meddig húzhatom még ki? Úgy érzem pár nap és itt az idő.

A nyákdugó is távozott 3napja.A doki 2 hete azt mondta,hogy nem várja meg a babám a kiírt id?pontot szerinte.Akkor azt gondoltam,hogy ez hülyeség,de már nagyon úgy érzem,hogy tényleg pár nap és kibújik...

Legjobb válasz: Szia. A dokik általában tudják.... Bár ezt nem biztos, hogy a méhszáj állapotából következtette, sok mindent láthat egy doki. Az én méhszájam 36 hetesen 1111 volt, a dokim nekem is azt mondta, hogy nem húzom ki, de nem elsõsorban a méhszáj állapota volt az, ami miatt nem húztam, hanem a babám feje már nagyon lent volt és nyomta a méhszájat. Akkor a dokim azt is megmondta, hogy nagy valószínûséggel meg fog repedni a magzatburok, mert annyira ott van a kis feje érezte a kezével, hogy elõbb-utóbb megrepeszti. Valóban így is lett. 37. hétre szültem, magzatvíz szivárgással indult. A jóslófájásoknak állítólag nincs jelentõségük arra vonatkozóan, hogy mikor indul be a szülés, az meg szerintem egyéni, hogy kinek milyen erõs. Amíg nem rendszeres, addig az csak jóslófájás. Szóval a dokidra mindenképp hallgass, ha õ azt mondja, nem húzod ki, akkor biztosan van esélye ennek. De mivel még 35 hetes vagy, próbálj azért sokat pihenni, feküdni, hogy legalább a 36. hétig kihúzd. Sok boldogságot, jó babázást! 5 hónapos kislány anyukája.

Szia. A dokik általában tudják.... Bár ezt nem biztos, hogy a méhszáj állapotából következtette, sok mindent láthat egy doki. Az én méhszájam 36 hetesen 1111 volt, a dokim nekem is azt mondta, hogy nem húzom ki, de nem elsõsorban a méhszáj állapota volt az, ami miatt nem húztam, hanem a babám feje már nagyon lent volt és nyomta a méhszájat. Akkor a dokim azt is megmondta, hogy nagy valószínûséggel meg fog repedni a magzatburok, mert annyira ott van a kis feje érezte a kezével, hogy elõbb-utóbb megrepeszti. Valóban így is lett. 37. hétre szültem, magzatvíz szivárgással indult. A jóslófájásoknak állítólag nincs jelentõségük arra vonatkozóan, hogy mikor indul be a szülés, az meg szerintem egyéni, hogy kinek milyen erõs. Amíg nem rendszeres, addig az csak jóslófájás. Szóval a dokidra mindenképp hallgass, ha õ azt mondja, nem húzod ki, akkor biztosan van esélye ennek. De mivel még 35 hetes vagy, próbálj azért sokat pihenni, feküdni, hogy legalább a 36. hétig kihúzd. Sok boldogságot, jó babázást! 5 hónapos kislány anyukája.
Szerintem egy két nap és anya leszel sok boldogságot
Hát nemtudom, az orvosod tudja, hogy távozott a nyákdugó??

Szerintetek igaza van? Van egy romos ház a közelben ahol lakok. Teljesen benõtte a gaz, és már évtizedek óta elhagyatott. Én odamentem ár barátommal, kigazoltuk, kitakarítottuk és vittünk pár széket hogy mi ott elleszünk délutánonként. Többi lent

na és egyik nap ott vagyunk délután 5 tájékán és kiabáltunk. egyszer csak jött egy néni egy közelben lévõ házból, hogy takarodjunk innen (kicsit cifrább szavakkal) mert ez nem a miénk és még fel is akart minket pofozni, meg feljelenteni. (amúgy mi már azóta ott vagyunk annál a háznál, amikor õ még ki se költözött. szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem, nem az húzta fel, hogy ott vagytok, hanem, hogy kiabáltok. Annyi a megoldás, hogy nem kell kiabálni, nem kell ebbõl nagy problémát csinálni :)

Szerintem, nem az húzta fel, hogy ott vagytok, hanem, hogy kiabáltok. Annyi a megoldás, hogy nem kell kiabálni, nem kell ebbõl nagy problémát csinálni :)
A kérdező hozzászólása: de utána mi normálisan mondtuk hogy elnézést akkor nem kiabálunk és utána is mondta hogy kotródjatok innen és addig ordibált amíg le nem léptünk
Hát akkor pár napig maradjatok távol, ennyit tudtok csak tenni. Mert végülis nektek is igazatok van, ti dolgoztatok vele, de neki is, hogy ettõl még nem a tiétek :/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!